ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ...ΕΥΕΛΙΚΤΑ!

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009


  • Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την Κυριακή του Πάσχα στο Προεδρικό δεν θα ανάψουν τα κάρβουνα. Ο λόγος; Πάνω στα κάρβουνα θα κάθεται ο «ευέλικτος» επειδή σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προτιμάει να επανεκλεγεί ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο ρόλο «πιόνι της Άγκυρας».
  • Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οργιώδες παρασκήνο. Όχι βέβαια για την συνάντηση Ταλάτ – Χίλαρυ, ψευδοπροέδρου – υπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ (τι κι αν αυτό το ρεζίλεμα κάποιους τους βολεύει). Το οργιώδες παρασκήνιο αφορά την παράδοση – παράλαβη του εκλογικού ψευδοβιβλιαρίου στον «ευέλικτο» αφού στο Προεδρικό τρέμουν το ενδεχόμενο να τους πιάσουν στα πράσα τα λαγωνικά της κυπριακής δημοσιογραφίας.
  • Τις τελευταίες μέρες φημολογείται έντονα ότι το ΔΗΚΟ θα αποχωρήσει από την «ευέλικτη» κυβέρνηση. Έστω ότι το ΔΗΚΟ αποχωρεί, εμείς γιατί να μείνουμε άλλα τέσσερα περίπου χρόνια με έναν Πρόεδρο που δεν θα εκλεγόταν χωρίς την στήριξη του ΔΗΚΟ; Λέτε να παραιτηθεί λόγω ευθιξίας; ή λέτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τον κυπριακό λαό; Μάλλον θα συνεχίσει να προσποιείται ότι χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας. Άλλωστε δεν μπορεί να το ρισκάρει επειδή εκκρεμουν κάποιοι διαγωνισμοί για το νερό, εκκρεμούν κάποιοι διαγωνισμοί για ανέγερση πολυκατοικιών και συνοικισμών, εκκρεμούν κάποιες προσλήψεις/μεταθέσεις (ή αλλιώς μεταρρύθμιση/αυστηρά μέτρα) στις κεντρικές φυλακές και πάνω απ’όλα εκκρεμεί ο προγραμματισμός του πράσινου λαγού για την επόμενη σεζόν.
  • Επίσης τις τελευταίες μέρες είμαι έντονα προβληματισμένος για το θέμα της επιδιαιτησίας. Τι σημαίνει επιδιαιτησία; Σημαίνει ότι κάποιοι παίρνουν το καλάθι των διαφωνιών από τις διαπραγματεύσεις και προτείνουν/επιβάλλουν λύσεις. Αυτό ακριβώς κάνουν κάποιοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ. Ο «ευέλικτος» όμως εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν αποδέχεται επιδιαιτησία. Άρα κάποιος υποτιμά κατά πολύ την νοημοσύνη μας. Ποιος είναι άραγε; Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ ή η προσωποποίηση της ευελιξίας;
  • Νοιώθω έντονα την ανάγκη να σας ενημερώσω για τον κατήφορο που έχει πάρει η νεολαία μας. Φοιτητές, υποτιθέμενα «κριτικά» μυαλά, οι αυριανοί επιστήμονες της Κύπρου, θεάθηκαν και ακούστηκαν να φωνάζουν με πάθος σε διάφορους χώρους σπουδών το σύνθημα: «Ότι πει το κόμμα». Αυτή η κίνηση μας είχε κινήσει την περιέργεια και σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα ανακαλύψαμε ότι αυτοί οι φοιτητές διαβάζουν αποκλειστικά και μόνο μία εφημερίδα, παρακολουθούσαν αποκλειστικά και μόνο ένα τηλεοπτικό κανάλι (τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο έχουν προσθέσει στις προτιμήσεις τους και το κρατικό κανάλι), ακούνε αποκλειστικά και μόνο ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Προτιμούν το κόκκινο και το πράσινο χρώμα. Αποφεύγουν το μπλε και το πορτοκαλί επειδή τα θεωρούν φασιστικά και out of fashion.
  • Η ιστορική επιχείρηση Αντρό – Νικος ή Νίκ – Ανδρος ολοκληρώθηκε χτες με απόλυτη επιτυχία. Οι σημαντικότερες αποφάσεις είναι:
  • Από του χρόνου τα αυγά του Πάσχα θα βάφονται δια νόμου μόνο με κόκκινη μπογιά.
  • Δημοψήφισμα για την συνολική λύση του κυπριακού τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.
Εδώ θα είμαστε όμως, για να παρακολουθούμε μαζί τις εξελίξεις.


Καλό Πάσχα σε όλους σας!

Καλή Ανάσταση και στην Κύπρο μας!

Καλές λαμπρατζιές!

Καλή όρεξη!

Υ.Γ. Για να χωνέψετε πιο ομαλά τις σούβλες σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Η ΣΜΕΦ έχει μάθει να παίζει τέλεια τον εθνικό μας ύμνο.
  2. Η ελληνική σημαία του ΡΙΚ επέστρεψε στη θέση της.
  3. Η ΚΥΠ δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξαναφωτογραφήσει εκδηλώσεις του ΕΥΡΩΚΟ.
  4. Ο Ταλάτ αναίρεσε το απαγορευτικό που είχε θέσει και θα επιτρέπει στον «ευέλικτο» να τον αποκαλεί σύντροφο.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ