Χριστόφιας: Ο σημαιοφόρος της τουρκικής ένταξης!

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009



Ο Χριστόφιας θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αίσθημα δουλοπρέπειας στον κυπριακό λαό ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας!


Και γιατί να το κάνει άλλωστε;


Μήπως η Τουρκία δεν έδειξε όλη την καλή της θέληση στη τρέχουσα διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού;


Επειδή, δηλαδή, η Τουρκία κατέχει δια στρατιωτικής βίας μόλις το 1/3 ευρωπαϊκής χώρας (και δη της πατρίδας μας!), επειδή έχει καμιά σαρανταριά χιλιαδούλες Τούρκους στρατιώτες στην ευρωπαϊκή επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, επειδή συνεχίζει να εποικίζει τα κατεχόμενα και επειδή ακόμα και σήμερα δεν αναγνωρίζει το κράτος μας έχουμε δικαιώμα να μπλοκάρουμε την πορεία μιας χώρας (κατά τα άλλα πλήρως εξευρωπαϊσμένης – εδώ γελάμε!) από την ένταξη της στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια;


Σοβαρά, τώρα, πως μπορεί ο διαπραγματευτής μιας πλευράς να παίζει με «ανοιχτά χαρτιά» την τύχη του λαού που εκπροσωπεί; Ούτε πρωτοετής φοιτητής να ήταν!


Και το μέγα ερώτημα προς τον κ. Χριστόφια:


- Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κατατάσσει την Κύπρο στο μπλοκ των χωρών που υποστηρίζουν την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. (Αμερική, Αγγλία, Σουδία, Πολωνία) και γιατί τοποθετεί την Κύπρο εναντίον των χωρών που σήμερα αποτελούν το σκληρό πυρήνα της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία) που τάσσονται κατά της πλήρους ένταξης της Τουρκίας;


Η ανοχή έχει και τα όρια της! Στην περίπτωση Χριστόφια, ανοχή μας συνεπάγεται και την ενοχή μας... Γι’ αυτό η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο καλεί όλους τους κύπριους σε εγρήγορση. Αφού, ο ηγέτης μας αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, το βάρος της ευθύνης πέφτει στις πλάτες του λαού...


Μόδεστος

8 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είπεν τα άλλος σε άλλο ποστ. Ο τελευταίος Ηγέτης της Κύπρου ήταν ο ΤΆΣΣΟΣ. Τούτοι πουχουμε τωρά δεν κάμνουν ούτε για κοινοτάρχες του 50. ΚΑΝΕΝΑΣ. Τι θα γίνει όμως; Ειμαστε καταδικασμένοι κάθε λαός είναι καταδικασμένος οσάν δεν υπάρχει Ηγεσία. Leadership.Δεν είναι μόνο ο Γριστόφιας τοπ πρόβλημα. Είναι ο Καρογιαν επαρκής; Ο Ομήρου;;;;; Δεν υπάρχει κανείς. Ο Λιλλήκας; Ίσως αυτός αλλά μας ετέλειωσεν. Σκοτάδι.

Koulloufos είπε...

O Lillikas isws, alla poios mikroprepis tha ton dexotan pisw stin energo politiki???
O Karogian pou fovatai kai ti skia tou?
O Xristofias pou tou evale odostrotira poxw pou to spiti tou?
Oxa o Omirou?

Ανώνυμος είπε...

Σιόρ, ο Κάρογιαν ποιος ήταν πριν; Φαντάζουμαι ότι έψηννεν καφέδες του Γαλανού τζιαι του Σπύρου η ότι ελεέν του ο Γαλανός: " Έ μιτσή πήαιννε μάνα μου να φέρεις λλίες τυρόπιττες που τζιαμαί στου Παπαφιλίππου να φαν οι ξένοι μας".

Τούντο κοπελλουρούιν εσήκωσεν κελλέν τζιαι που τσιρακούιν είδεν την Πρόεδρος Βουλής.

Α ρε Τάσσο, ίντα οχιές ανάγιωννες που κάτω που τον κόρφον σου!


ΓΙΩΡΚΟΣ

Μαρίνα Θαλασσινού είπε...

Η "ηγεσία" ως ορισμός και ως έννοια εμπεριέχει την ικανότητα του ηγέτη να τοποθετείται απέναντι στην πραγματικότητα, αξιοποιώντας την γνώση, το λογισμό και το όραμα. Το τρίπτυχο προυποθέτει ανοιχτή σκέψη και ικανότητα διαχείρισης της ιστορίας με το άυριο.

Είναι μια "συσκευασία" δύσκολη για ένα άτομο που εκ γεννετή γαλουχείται σε κλειστοφοβικές προσεγγίσεις, που η κριτική σκέψη υιοθετείται μόνο υπό την αίρεση της λογοκρισίας της.

Πολύ απλά, ο άνθρωπος ακολουθεί την λογική του έτσι ναι μεν, αλλά, διευκολύνοντας την αποδοχή του σε όλα τα γρανάζια της πολιτικής και της κοινωνίας.

Ξέρετε ποιό είναι το κρίμα; έχει την ικανότητα να "μιλάει " στον λαό. Το θέμα είναι ότι του μιλάει...μπασταρδεμένα!

Υ.Γ: πολύ θα ήθελα να ήξερα τι λέει ο πολίτης για όλα αυτά. Γιατί ως θεωρήματα μας καλύπτουν την ανάγκη της διαμαρτυρίας μας. Ωστόσο ο πολίτης είναι αυτός που θα καθορίσει το μέγεθος και το βάρος της διαμαρτυρίας. Κι αν αυτός δεν τοποθετηθεί εγκαίρως, όλοι εμείς, παραμένουμε μια περιθωριακή διαμαρτυρόμενη φωνή που μιζεριάζει στα ψηφιακά καφενεία. Προβληματίζομαι!

Μιχάλης είπε...

Καλό είναι να μη ξεχνούμε ορισμένα πράγματα, όπως επίσης και όταν μεταφέρουμε δηλώσεις, να τις μεταφέρουμε σωστά.

Αρχίζετε το άρθρο σας γράφοντας:

«Ο Χριστόφιας θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αίσθημα δουλοπρέπειας στον κυπριακό λαό ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας!»Διαβάζοντας το τι είπε ο πρόεδρος καθώς και ο Κ. Καραμανλής διαπιστώνω ότι αυτό που του αποδώσατε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ 22/4/2009, Ο Χριστόφιας (και ο Καραμανλής) είπε μεταξύ άλλων:

«Αρα», συνέχισε «θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την επιθυμία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας να προωθήσει αυτή τη χώρα στην ΕΕ.
Το πόσο η Τουρκία θα βοηθήσει τον εαυτό της είναι άλλο θέμα.

Δεν υποστηρίζουμε εν λευκώ, αλλά υπό προϋποθέσεις», συμπλήρωσε.»
Αυτό το τελευταίο γιατί το αφήσατε έξω;

Μετά διερωτάστε:

«Σοβαρά, τώρα, πως μπορεί ο διαπραγματευτής μιας πλευράς να παίζει με «ανοιχτά χαρτιά» την τύχη του λαού που εκπροσωπεί; Ούτε πρωτοετής φοιτητής να ήταν!»Η δική μου άποψη είναι ότι ένας διαπραγματευτής μπορεί να παίζει «με ανοιχτά χαρτιά» την τύχη του λαού του ή να συμπεριφέρεται ως πρωτοετής φοιτητής, όσο συμπεριφερόταν έτσι και ο μακαρίτης Τάσσος Παπαδόπουλος.Και πριν διαμαρτυρηθείτε, σας παραπέμπω στο ΚΥΠΕ (προσέξετε και την ημερομηνία) 23/8/2004 και σε μια σχετική δήλωση του Τάσσου που δεν διαφέρει καθόλου από αυτήν του Χριστόφια:

«Η Κύπρος δεν επιθυμεί να ασκήσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι επιθυμούμε η Τουρκία να είναι υποψήφια χώρα για ένταξη, νοουμένου και δεδομένου ότι θα δεχθεί να συμπεριφέρεται με τους όρους και τους κανονισμούς του ευρωπαϊκού κεκτημένου και νοουμένου ότι δεν θα χρησιμοποιεί πολιτική και τακτική που να διαιωνίζουν διαχωριστικές τάσεις στην Κύπρο.»Αλήθεια, ήθελε κι ο Τάσσος να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αίσθημα δουλοπρέπειας στον κυπριακό λαό και μάλιστα λίγο μετά το δημοψήφισμα;

Γι αυτό σας λέω ρε παιδιά, προσέχετε τι γράφετε διότι κάποιες θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας (και όχι απλώς των προέδρων) είναι διαχρονικές.

Ανώνυμος είπε...

1)metaniosa g ti psifo mu..leufko eprepe na ri3o ke meta na metakomiso se alli xora...
2) o xristofias posa lefta piani gia na lisi to kypriako? g posa epoulithike??
3)tha ta mirasti arage me to lao tou...ontos koumounistis anthropos?
4)ma o karogian den einai sti thesi tu gia na fkali rosides?? afou gia tpt den exi idea o anthropos!! oute kan sifoni me tis grames tou dhko!
5)ginete na valoume ti tourkia sti eu kai na fkoume emis?? etsi gia exi k h eu 80millions pano sti kkeles tis..perkimon katalaboun tze mas ti thesi mas!

Bowrise είπε...

Isos ine keros na siniditopiisoume oti i dimokratia pote den ipirhe kai oute tha ipirkse. Isos tha prepi na katalavoume oti meta tin isvoli ipirksame panta marionetes tis kaloperasis pou mas aresi na mas kounane ta sxinia me to giri. Kapote ta kounane pio deksia, kapote pio aristera kai kapote sto kentro.

Alla isos prepi oloi mas na katalavoume oti i kkelle mas ine komeni epidi apla i adiki koinonia tis Kiprou kai tis politikis diahirisis tis kapote mas voleui kai kapote ohi. I moni epilogi pou ehoume ine an theloume na mas tin kopsoun me sigatsaki, sougia i tin kounnia.

Dialekste kai parte

Ανώνυμος είπε...

dimokratia me tin pragmatiki simesia tis le3is pote d ipirxe...k d mbori na ipar3i..distixos...

apla tha prepi epitelous na stamatisoume na dialegoume lathous anthropous na mas andiprosopeuoun...