ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΙΑ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009






ΔΗΚΟ κι ΕΔΕΚ παρουσιάζουν κοινές «ασθένειες» ( θα τις πούμε πιο μετά με λεπτομέρεια). Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα, είναι η ύπαρξη στο εσωτερικό τους, ατόμων που ιδεολογικά ανήκουν στο ΑΚΕΛ. Παρουσιάζουμε δύο ¨ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" της πολιτικής.



Α) Αθηνά Κυριακίδου ( τυπικά) Βουλευτής ΔΗΚΟ

« Η επιλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου, αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι δε θα κέρδιζε», αφήνοντας να νοηθεί ότι ο Μάρκος Κυπριανού θα μπορούσε να ήταν επιλογή νίκης…. ( ΣΗΜΕΡΙΝΗ 6/3/08) ( Ο επωφεληθείς από το Χριστόφια Μάρκος που κατηγορούσε τον Τάσσο με συνεντεύξεις και που ήταν επιλογή του Αναστασιάδη)



«Χάσαμε εκλογές επειδή εκπέμπαμε μια αλαζονεία, αυτό πρέπει να το προσέξουμε, γιατί ο μέσος Κύπριος δεν τα αποδέχεται, πρέπει να έχουμε στόχο τον μέσο Κύπριο και όχι τους εαυτούς μας. Αυτά που λέει ο νεαρός Παπαδόπουλος, ο νέος αντιπρόεδρός μας, δεν είναι Τάσσος ο Νικόλας, που ό,τι έλεγε ήταν θέσφατο» ( "Η αλαζονεία του Τάσσου", αυτόν προφανώς εννοεί η μανδάμ, όπως έλεγαν άλλωστε κι οι αντίπαλοί του, του Τάσσου που "ό,τι έλεγε ήταν θέσφατο")


«Βρισκόμαστε σε μια Κυβέρνηση και συμμετέχουμε με τρεις υπουργούς. Όταν από τη δική μας συμπεριφορά εκπορεύονται αχρείαστοι φανφαρονισμοί και αλαζονικό ύφος, σίγουρα δεν συμβάλλουμε στην ενότητα.» (ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ 26/3/09) (Οπότε πρέπει να γίνουμε παράρτημα του ΑΚΕΛ.)



Β) Μάριος Χαννίδης Πρόεδρος (της λεγόμενης) Νεολαίας ΕΔΕΚ ( και wannabe Βουλευτής)



«Δεν είναι η ώρα για δημόσια κριτική. Είναι η ώρα για στήριξη και ενδυνάμωση του Προέδρου Χριστόφια στην προσπάθεια για επίτευξη λύσης του Κυπριακού. …… Στηρίζουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια (συγνώμη, τον ποιον;;;;) , θέλουμε ο Πρόεδρος να αντλεί δύναμη από το λαό και να τη χρησιμοποιεί σε επίπεδο διαπραγματεύσεων. Κίνδυνοι υπάρχουν, όμως δεν είναι ώρα να προβάλλονται ως επιχειρήματα και να φρενάρουν την επίτευξη προόδου. Θέλουμε και ζητούμε λύση το συντομότερο δυνατό με την εγκαθίδρυση της Oμόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας (Federal Republic of Cyprus), η οποία θα αποτελεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας»

(Ας αφήσουμε τους "συντρόφους" Ταλάτ και Χριστόφια να μας μαγειρέψουν "με ευελιξία το μέλλον μας)



"( Η Νεολαία ΕΔΕΚ) δηλώνει και παραμένει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, τις οποίες και παρακολουθεί με ενδιαφέρον, συμβάλλοντας στην προετοιμασία της κοινωνίας για την εναρμόνιση και την πρακτική αποδοχή των νέων συνθηκών που θα δημιουργήσει η λύση του Κυπριακού και η εφαρμογή του ομοσπονδιακού συστήματος οργάνωσης του κράτους» ( Να προετοιμαστούμε να δεχτούμε δηλαδή τη λεγόμενη «λύση»)





( Ανακοίνωση λεγόμενης « ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΔΕΚ»(26/5/08)- την ίδια ώρα που Λυσσαρίδης και ηγεσία της ΕΔΕΚ κατέκριναν τo Χριστόφια για το ανακοινωθέν/(ενταφιασμό της 8ης Ιουλίου) της 21/5/08)




«Το πολιτικό κεφάλαιο που ονομάζεται Τάσσος Παπαδόπουλος και διακυβέρνηση Τάσσου έχει κλείσει και ανήκει πλέον στην ιστορία. Σήμερα η Κύπρος έχει ένα νέο πρόεδρο, τον Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία και αγάπη προς τον απλό άνθρωπο.» ( Σε αντίθεση δηλαδή με τον προηγούμενο, τον κακό, ηλικιωμένο και απάνθρωπο Τάσσο! )


« Νομίζω είναι καιρός να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο ότι δεν υπάρχει ιδανική λύση του κυπριακού, η οποία να είναι απόλυτα δίκαιη και αρεστή σε όλους. Εάν επιθυμούμε λύση και επανένωση της πατρίδας μας, τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι η όποια λύση προκύψει θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού.» ( Πάει το λυσσαριδικό « ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»)


« Ο όρος κεντρώος χώρος είναι περισσότερο γεωγραφικός παρά ιδεολογικός. Με απλά λόγια το γεγονός ότι κάποια κόμματα ή πολιτικές ομάδες τοποθετούνται κάτω από την ομπρέλα του κέντρου, αυτό δεν σημαίνει ότι τα συνδέει κοινή ιδεολογία ή έστω κοινές πολιτικές και κοινωνικές επιδιώξεις. Τι σχέση μπορεί να έχει για παράδειγμα ένα σοσιαλιστικό κόμμα όπως την ΕΔΕΚ με το δεξιό εθνικιστικό ΕΥΡΩΚΟ;» ( ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, μόνοι και αδύνατοι, όπως τους θέλει το ΑΚΕΛ)


(ΑΛΗΘΕΙΑ 19/5/08)


Κατά τα άλλα, απορούμε ακόμη γιατί ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ δεν μπορούν να περάσουν στην αντιπολίτευση και γιατί ο Τάσσος Παπαδόπουλος έχασε τις εκλογές. Με τέτοια χριστοφάκια στις τάξεις τους …..


ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ


2 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

katantia tis neoleas mas...

kai nomizw i pio pano ipopsifi en me lathos koma pou evalan ipopsifiotita

Ανώνυμος είπε...

Και οι δύο (Αθηνούλα και Χαννίδης) είναι αποτυχημένοι κομμουνιστές που δεν κατάφεραν να μπουν στο ΑΚΕΛ.