ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009




( Στη φωτογραφία το σύμβολο της αντιχουντικής δράσης Αλέκος Παναγούλης, υψώνει τη γροθιά της Αντίστασης)




Το 2004, η λαϊκή ετυμηγορία ήταν σαφής: ΟΧΙ σε ένα άδικο και διχοτομικό στάδιο. Με πρωτοστάτη σε αυτή την απόφαση τον αείμνηστο Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο ιστορικός μας ηγέτης στη συνέχεια, ήταν τουλάχιστον χυδαίος.

Δεν έβγαλε το ΡΙΚ το Φερχόιγκεν σε συνέντευξη (γιατί να τον βγάλει; για να μας απειλεί και από δικής μας τηλεοράσεως για τα κακά που θα μας βρουν;) ; "Ε, φταίει ο Τάσσος, να τον καταγγείλουμε στην Ευρώπη".!!!

Πήραν κάποιοι λεφτά από τους Αμερικάνους ( κάτι πλέον αποδεδειγμένο) για υποστήριξη του Σχεδίου; Έ, έφταιγε ο Τάσσος ότι τους στιγμάτιζε! ( Ενώ ήταν αυτοί που τα πήραν, που στιγμάτιζαν τους υπόλοιπους υποστηρικτές του Σχεδίου. )

Δεν ανεχόταν τη βλακεία ο Τάσσος; "Ε, είναι αλαζόνας". Ως να οφείλει ένας σοβαρός Πρόεδρος να ασχολείται με τον κάθε μ...... και τον κάθε κομπλεξικό, αντί να επικεντρώνεται στα σοβαρά του καθήκοντα.


Κάθε μέρα, επί 4 χρόνια έριχναν λάσπη. Σε ένα δημοκρατικό και αξιοπρεπή και άξιο άνθρωπο. Που τη δημοκρατία του την αποδύκνειε στην πράξη, μη διαχωρίζοντας τους συνεργάτες του με το ΝΑΙ και το ΟΧΙ.


Τόση πολλή λάσπη που , σε συνδυασμό με τη μεγάλη συνεργασία Ευέλικτου και Ευελικτότερου στις περασμένες Προεδρικές, έφερε αποτέλεσμα. Στόχος τους: να φύγει ο Τάσσος, το εμπόδιο στη δική τους "λύση" (την άδικη λύση που απέρριψε ο λαός ). Και το πέτυχαν ( τουλάχιστον το πρώτο σκέλος ).

Σήμερα, όλοι οι "προοδευτικοί" ξελαρυγγιζόμενοι για τη δήθεν καταπίεση και την έλλειψη δημοκρατίας, έχουν καταπιει τη γλώσσα τους. Σήμερα που έχουμε ένα πραγματικά αντιδημοκρατικό καθεστώς. Με συλλήψεις, παρακολουθήσεις πολιτών, εκβιασμούς σε ΜΜΕ και κόμματα, ετσιθελικές επεμβάσεις στην Παιδεία και στην Άμυνα και επαναφορά του Σχεδίου που ο λαός απέρριψε.

Και νομίζουν ότι με τον ίδιο τρόπο που σπίλωσαν κάποτε άλλους, μπορούν να δράσουν και μαζί μας. Από τη μέρα που λειτούργησε η ιστοσελίδα μας κατακλυστήκαμε από δεκάδες λασπολόγους. Από την Επαγρύπνηση και τα μισθαρνά του Οδοστρωτήρα, μέχρι τους ψευδοδημοκράτες που καθύβριζαν το μεγάλο Ηγέτη του λαού μας ως αντιδημοκράτη (!!!!) και σήμερα κλείνουν τα μάτια στα πραγματικά ελλείμματα δημοκρατίας.

Καθυβριστήκαμε και λοιδωρηθήκαμε. Και αφού δείξαμε την έξοδο στον οδοστρωτήρα και τους οπαδούς του, οι φιλοκαθεστωτικοί συνεχίζουν την εκστρατεία λάσπης κατά της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σε άλλα blogs.

Νιώθουμε ήδη την ανάσα της Επαγρύπνησης έξω από το διαδίκτυο, η οποία μας αναζητα μανιωδώς. Ακούμε το γεμάτο θυμό βρυχηθμό του Οδοστρωτήρα που δεν αντέχει το καθημερινό ξεσκέπασμα. Φανταζόμαστε τον Ευέλικτο που έχει ήδη αϋπνίες από τους όσους αντιστέκονται στην "αυτοκρατορία" του και νιώθουμε περήφανοι αν συμβάλλουμε στην Αντίσταση έστω και κατά ελάχιστο.

Νιώθουμε όμως και την ελπίδα που αναγεννάται. Νιώθουμε τις δυνάμεις τις Αντίστασης και τις δυνάμεις της δίκαιης λύσης που ανασκουμπώνονται. Είδαμε το Γιατρό χθες, τον Ηγέτη της Αντίστασης και το 1974 ( όταν η Επαγρύπνηση και οι Πατερούλληδες είχαν από ρόλο παθητικού θεατή ως ρόλο κεραστή γλυκού καρυδιού ) αλλά και σήμερα, να μας καλεί όλους σε συντονισμό. Και νιώθουμε περήφανοι που κι εμείς, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο αποτελούμε έστω ένα μικρό μέρος της Αντίστασης.

Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΡΙΜΑΧΟΣ

44 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sixaritiria stin epitropi gia tin dimiurgia tis selidas k pu iste k esis ena meros tis antistasis kata tou 'proedrou'. Ine keros oloi na eno8oume k na ginume mia foni enantia se aftous pu vlaptoun tin kipriaki DIMOKRATIA k pu pazarevoun ta an8ropina mas dikeomata k tis periousies ton gonion mas!

Ανώνυμος είπε...

Sostos alla idi ekamame to.Enothikame kai katapsifisame to annan otan kapii alli to ipostiriksan me sthenos.2o annan en to vlepo na erhete gia ta epomena toulahiston 4 hronia.
Opote minete isihi

Χρίστος είπε...

Ρε απόφοιτε σχολείου της ΕΔΟΝ, θέλεις να μας πείσεις ότι το 2004 "ενωθήκατε" μαζί μας και είπατε ΟΧΙ;

Τούτες τες μαλακίες να πάεις να τες πουλήσεις σε κανένα που δεν ξέρει τι έγινε τότε. ΑΧΑΠΑΡΕ.

Το ΑΚΕΛ και ο ίδιος ο Χριστόφιας ήταν υπέρ του Ανάν. Ρώτα να μάθεις το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τότε στο πολιτικό σας γραφείο και για την ομιλία του ευέλικτου στην κεντρική επιτροπή του ΑΚΕΛ. Μετά έλα να μας πεις τι έμαθες.

ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΙΝΑΣ είπε...

Κατ'αρχάς τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Επιτροπή για την προσπάθεια που κάνετε. Διαβάζω το blog σας καθημερινά αλλά σήμερα αποφάσισα να αφήσω κι εγώ το δικό μου σχόλιο επειδή νομίζω ότι όσοι σχολιάζοουν υπέρ του "προέδρου" εκτίθενται.

Υπενθυμίζω ότι στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας οι τ/κ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ που συμμετέχουν έρχονται να συζητήσουν με το Σχέδιο Ανάν υπό μάλης. Αυτό δεν το λέω εγώ, ήταν δήλωση του καλοταϊσμένου Γιώργου Ιακώβου.

Υπενθυμίζω ότι ο Ταλάτ εδήλωσε ότι διαπραγματεύεται το Σχέδιο Ανάν.

Αν θέλουν τα κοκκινόπαιδα να καταντούν κορόιδα της ηγεσίας του κόμματος τους και να εκτίθενται με αυτό τον τρόπο, κακό της κεφαλής τους.

Εγώ θα τους συμβούλευα να προσπαθήσουν να δουλέψουν λίο ένα πράμα που έχουν μέσα στην κελλέ τους...το γνωστό "ΝΟΥΣ".

Bobby Sands είπε...

πολλά ζητάς κουμπάρε...

TINA είπε...

Δε χρειάζομαι θαυμαστές.

Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ πέρασαν.

Κοιτάζουμε μπροστά, με αισιοδοξία και αγωνιζόμαστε για λύση και επανένωση της πατρίδας μας.

Γιατί αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους μας. Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους.

Ο εθνικισμός που μας οδήγησε στη διχοτόμηση, πρέπει να εκλείψει οριστικά.

Chris the Greek είπε...

Omologw oti entypwsiazei me touti i koroua!

Einai epitaxi synexeia!!!

Mpravo sou...


Anw epi tis ousias...

To NAI kai to OXI eperasan? H prwti fora pou o LAOS apofasise poio 8a einai to mellon tou gia esas eperase??? Tosos einai o sevasmos sas sti laiki kyriarxia???

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους μας. Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους."

Ξέχασες τους Τούρκους έποικους, τους Κούρδους έποικους και τους Εγγλέζους του κατεχόμενου βορρά και των βάσεων του νότου. Τώρα να δεις που θα θυμώσει η επαγρύπνηση και θάχεις πρόβλημα.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Το δημοψήφισμα του 2004 δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Λαός εξέφρασε άποψη.

Το 1950, υπό Βρεττανική κατοχή, ο ίδιος Λαός απαίτησε Ένωση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά κανένας από τους δυνατούς της γης δεν του αναγνώρισε αυτό το δικαίωμα.

Έτσι για να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς με την Ιστορία διότι η Ιστορία είναι αμείλικτη και αν δεν είμαστε δίκαιοι, μια μέρα θα μας τα επιστρέψει μαζεμένα.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Poli oreo to arthro sas paidia! Ego exo filous kai apo to de3ia kai apo to kentro kai meta apo kairo simfonomoume toso poli gia kati: AYTOS O ANTHROPOS DEN MAS KANI!!! TON METRISE O KOSMOS TON XONTRO KAI TON VRIKE POLI LIGO!

Oli stin antistasi apentanti enantia ston odostrotira!

Ανώνυμος είπε...

Μ'αρέσει που χρησιμοποιείτε την λέξη "ειρήνη" χωρίς να ξέρετε τί σημαίνει.

Από την Ελληνική μυθολογία γνωρίζουμε ότι η μητέρα της Ειρήνης ήταν η Δικαιοσύνη.

Βέβαια η Ελληνική μυθολογία δεν απευθύνεται σε οποιονδήποτε. Απευθύνεται σε όσους μπορούν να την κατανοήσουν.

Εσείς αυτό που θέλετε δεν είναι την ειρήνη μέσα από δικαιοσύνη. Είναι την "Ειρήνη των νεκροταφείων" διότι και οι πεθαμένοι έχουν ειρήνη.

Όσο για το "φιλία των λαών", ο ιδεολογικός σας πατέρας Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνωφ (άντε να δούμε αν γνωρίζετε για ποιόν λέμε - Όχι δεν είναι ο Τσε Γουεβάρα - Όχι δεν είναι ο Εζεκίας - Όχι, καμοία σχέση με τον Καϊάφα της Ομόνοιας) είχε γράψει ότι "Λαός που καταπιέζει άλλους λαούς δεν μπορεί να είναι ελέυθερος."

Χαϊβάνια, ε χαϊβάνια!



Ρήγας

Bobby Sands είπε...

φέρτε κι άλλους ρε ερυθρόκωλοι. Σαν κι εσάς είδαμε κι άλλους πολλούς κι επιβιώσαμε.

Αντίσταση ρε. Bobby Sands γαμώτο! Σας έμαθαν στην κατήχηση ποιος ήταν ο Bobby Sands;

Ανώνυμος είπε...

Ποιόν Μπόμπυ Σάντς ρε φίλε; Αυτοί όταν έπρεπε να πολεμήσουν τους Εγγλέζους έκαναν τις πάπιες, αλλά ο ηγέτης τους πήγε στην Ισπανία για να λάβει μέρος σε ΕΜΦΥΛΙΟ πόλεμο (!).

Ιστορικά, κάθε φορά που καλούνται να λειτουργήσουν ως αριστερό κόμμα αντι-αποικιοκρατικό και αντι-ιμπεριαλιστικό, λειτουργούν ως οι χειρότεροι δεξιοί φιλο-αποικιοκράτες σε βαθμό προδωσίας.

Πάντως, πρέπει μια μέρα ο ιστορικός του μέλλοντος να μελετήσει πώς ακριβώς όταν η εθναρχία άρχισε να μιλά για απελευθέρωση από τους Εγγλέζους και αυτοδιάθεση-ένωση, πώς όλως παραδόξως δημιουργήθηκε το ΑΚΕΛ, πώς και γιατί οι Εγγλέζοι το "άφησαν" να λειτουργεί, ποιούς βόλευε και το κυριώτερο, πώς γίνεται όταν πολύ αργότερα οι Εγγλέζοι το έβγαλαν "εκτός νόμου", οι ηγέτες του να πηγαινοέρχονταν ανενόχλητοι στο Λονδίνο!


Ρήγας

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Το 2004 ναι, πέρασε.
Αλλά γράφτηκε στην Ιστορία σαν ένα σημαντικό θετικό κεφάλαιο και όχι σαν μαύρη σελίδα.

Αλήθεια-ρωτάω- γιατί στην Ελλάδα ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν και είναι τόσο αγαπητός; Γιατί όταν τον έδειξε η τηλεόραση σε κοντινό πλάνο στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου στην τελετή ενάρξεως των Αγώνων του 2004 οι εκατομμύρια Έλληνες που έβλεπαν την τελετή στις βεράντες τους και στα καφενεία και στους τόπους διακοπών ξέσπασαν αυθόρμητα σε ένα τεράστιο χειροκρότημα;

Γιατί άραγε στο τέλος της ίδιας χρονιάς στο ετήσιο δημοψήφισμα για το πρόσωπο της χρονιάς (www.in.gr) βγήκε πρώτος;

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Γιατί άραγε;

Εκαταντήσαμε ωρέ να θεωρούμε την περηφάνια και την εθνική στρατηγική ως άρνηση και απορριπτισμό;

Εκαταντήσαμε να αποκαλούμε την περίσκεψη και την ταυτότητα "παραμύθια";

Τίνα παρακολουθώ τα όσα γράφεις και έχω να σου πω ότι διαφωνώ ριζικά με ορισμένα που γράφουν κάποιοι εδώ μέσα. Διότι θεωρώ τους χαρακτηρισμούς (εκατέρωθεν) απαράδεκτους.

Σε ρωτάω 2-3 πράγματα και αν έχεις την καλοσύνη απάντησέ μου.

Πρώτα από όλα δεν θαρρείς Τίνα μου πως είναι νωρίς, ενωρίτατα να μιλάμε υπέρ μίας Λύσης που ακόμα δεν έχουμε δει;

Εσύ θα συμφωνήσεις σε μία Λύση που ο λαός σου ο κατεχόμενος ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΊΠΟΤΑ ΠΙΣΩ;

Δεν λέω πως αυτό θα συμβεί, απλά το αναφέρω ως ενδεχόμενον.

Δεύτερον! Πόσο είναι Δημοκρατία όταν οι Τ/Κ ψηφίζουν μόνο Τ.Κ και οι Ε/Κ μόνο Ε/Κ;;;;;;

Αν δεν ξεύρεις τι είναι το Απαρτχάιντ , το "καθεστώς Απαρτχάιντ" για του οποίου την κατάργηση ο ηρωικός Νέλσον Μαντέλα πέρασε 40 τόσο χρόνια στη φυλακή, σου συνιστώ να μάθεις.

Γιατί πρόκειται για ρατσισμό και φασισμό ένα καθεστώς που στερεί από μένα να ψηφίσω Τ/Κ πολιτικό της αρεσκείας μου όπως το αντίστροφο. Και τι έχεις έτσι; Πολιτική ισότητα στη βάση Κοινοτήτων (Διχοτόμηση μήπως;) και όχι στη βάση ΠΟΛΙΤΩΝ ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας κλπ. (δημοκρατία)

Σε θερμοπαρακαλώ απάντησέ μου. Μόνο, μην μου πεις πως αυτού του είδους η "ισότητα" είναι θέμα αίσθησης ασφάλειας για τους Τ/Κ.

Θα σου απαντήσω ευθαρσώς πως στη δεκαετία του 60 εγκληματήσαμε σε βάρος τους και αυτοί σε βάρος μας. Θα στο πω ακόμα πιο χοντρά. Θα δεχτώ πως έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη οι Ε./Κ γιατί είμεθα η πλειοψηφία στο Νησί.

Μόνο που τώρα, είναι 2009 ΚΑΙ Η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και τα έργα του 60 δεν επιστρέφουν. 'Άλλη κοινωνία, άλλες επιρροές.

Απάντησέ μου σε παρακαλώ λοιπόν για την Πολιτική Ισότητα.

Απάντησε μου και σε κάτι άλλο Τίνα:

Αν το σχέδιο που θα έρθει είναι έστω στο περίπου μία φωτοτυπία του σχέδιου ΑΝΑΝ θα το ψηφίσεις;

Μήπως θα νιώσεις τότε πως όλα όσα έγιναν ήταν μία φριχτή συμπαιγνία για βγει Πρόεδρος ο κος Χριστόφιας; Γιατί αν έρθει το ίδιο περίπου σχέδιο που πριν από 5 χρόνια και το ΑΚΕΛ καταψήφισε , προς τι ο ψόγος και η σπουδή;

Και ένα τελευταίο Τίνα: Αν το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ συμπράξουν σε λίγους μήνες και πάνε στο όνομα μίας «εθνικής ενότητος» να περάσουν μία λύση ΧΩΡΙΣ δημοψήφισμα…τι θα κάνεις;

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις προσωπικώς θα ήθελα και άλλους φίλους εξ ΑΚΕΛ ορμώμενους να απαντήσουν, χωρίς φόβο, χωρίς ύβρεις μόνο με πάθος για το μέλλον αυτού τόπου που όλοι, είμαι βέβαιος αγαπάμε.


Και κάτι προς όλους. Βρείτε τη χτεσινή Κυπριακή Καθημερινή και μελετήστε την υπέροχη συνέντευξη του Γιατρού.

ΤΙΝΑ είπε...

Αγαπητέ Φάληρε,

Το 1974 έγινε μία προδοσία. Από τους φασίστες της ΕΟΚΑ Β. Τις συνέπειες αυτής της προδοσίας καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα.

Η λύση δε θα είναι ιδανική. Θα εμπιστευτούμε όμως τον Πρόεδρο Χριστόφια, όπως οφείλουμε να κάνουμε. Δε θα τον υπονομεύσουμε όπως αυτοί οι άθλιοι της σελίδας εδώ και όπως οι δηθεν συνεργάτες του από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Θα σταθούμε δίπλα στον Πρόεδρό μας.

Εγώ θα πω ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν ή σε κάποιο άλλο Σχέδιο, αν μου το ζητήσει ο Πρόεδρος. Γιατί ξέρω ότι αυτό που θα πετύχει θα είναι το καλύτερο δυνατόν υπό τις περιστάσεις.

Όσο για την Τασσολατρεία διαφόρων, έχω να πω ότι ο λαός μίλησε. Και εξέλεξε Πρόεδρο το Δημήτρη Χριστόφια. Είτε σας αρέσει εσάς της ακροδεξιάς είτε όχι. Τι ήθελαν οι Έλληνες δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θέλουν οι Κύπριοι και εννοώ όλοι οι Κύπριοι και από τις δύο κοινότητες. Ακόμη και να έβγαινε Πρόεδρος ο Παπαδόπουλος, η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν θα τον ήθελε. Και πρέπει να υπολογίζουμε τι επιθυμούν και οι άλλοι συμπατριώτες μας.

Και τα περί απαρτχάιντ όχι σε μένα. Όταν ρίχνατε στους λάκκους τους Τ/Κ συμπατριώτες μας και τους κλείνατε στους θύλακες, όλα ήταν καλά. Σήμερα θυμηθήκατε το ΟΧΙ στο απαρτχάιντ.

Όσο για τη συνέντευξη Γιατρού που λες, δε θα τη σχολιάσω και δε θα πω τι νομίζω για τον εν λόγω κύριο, για να μη με διαγράψουν οι φασίστες εδώ.

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

Το christofias-watch είναι πάρα πολύ καλή δουλειά. Μπράβο στους συντελεστές.



Αγαπητή Τίνα,

Ο Φ.Κυπριώτης σου μίλησε με επιχειρήματα. Εσύ με φανατική προπαγάνδα και με λυπεί όταν Ε/Κ μιλούν με αυτό τον τρόπο.


Πιο κάτω σου απαντώ με ένα άρθρο μου που είχα γράψει σε σχέση με το θέμα της συλλογικής ευθύνης. Για το ποιος ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ελπίζω να σου απαντήσουν αρκετοί άλλοι, αλλά επιφυλάσσομαι στη συνέχεια.




ΤΟ «ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ»



Με το γνωστό ύφος του ο κ. Χριστόφιας δήλωσε, αναφερόμενος στη δρομολογούμενη αλλαγή της Ιστορίας μας ότι “ Δε φθάσαμε εντελώς τυχαία σε αυτό το κατάντημα.” καταλήγοντας ότι πρέπει να κάνουμε και κάποια αυτοκριτική. Προφανώς το κατάντημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Χριστόφιας δεν είναι ο παραμερισμός τον περασμένο Φεβρουάριο, του Προέδρου που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία το 2004. Προφανώς το κατάντημα που αναφέρει δεν είναι επικαλούμενοι «δίκαιη λύση- δίκαιη κοινωνία» για να εκλεγούμε, όταν εκλεγόμαστε να αποδεχόμαστε 50,000 εποίκους, εκ περιτροπής προεδρία, νέους συνεταιρισμούς συνιστώντων κρατών, να κάνουμε επίθεση στην Άμυνα και στην Παιδεία, να σχηματίζουμε ένα αστυνομικό κράτος με πολιτικές συλλήψεις, και να προβαίνουμε παραχωρήσεις ακινήτων που ζητά με επίσημη αίτηση μία κοινότητα σε ημέτερα τοπικά σωματεία.

Κατάντημα εννοεί ο κ. Χριστόφιας προφανώς το Κυπριακό. Το οποίο κάποιοι βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε ως παράνομη κατοχή και άλλοι ως μία «κατάσταση». Και δυστυχώς δεν εννοεί να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους που οδήγησαν στην εισβολή – κατοχή και στο σημερινό κίνδυνο προσυπογραφής τους. Δεν εννοεί π.χ. να μελετήσουμε γιατί δεν ενωθήκαμε με την Ελλάδα όπως οραματιστήκαμε, ούτε γιατί από αγώνα για Ένωση καταντήσαμε να συνομιλούμε για επιβολή ενός νέου άπαρτχαιντ, ούτε γιατί η Τουρκία είναι τόσο επεκτατική, ούτε γιατί οι διαιρετικές πρόνοιες του Συντάγματος το καθιστούσαν μη λειιτουργικό και οδήγησαν σε πολιτικά αδιέξοδα, ούτε βεβαίως ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των Τ/Κ εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στη Δημοκρατία βάσει τουρκικού επεκτατικού σχεδίου.

Εννοεί προφανώς να εισάξουμε στην ιστορία μας την εκδοχή του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και να αναφέρουμε το πραξικόπημα του 74 ως την κύρια αιτία των δεινών μας ( για το μεταπραξικόπημα και τον «καλό καραβοκύρη» βέβαια ούτε λόγος). Το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πολλα χρόνια από το χώρο του ως μπαμπούλας για συλλογή ψήφων απέναντι στο τότε «κακό» ΔΗΣΥ που πρόσφατα έγινε «καλό» και «υπεύθυνα στηρίζει τον Πρόεδρο». Το πραξικόπημα που σήμερα χρησιμοποιείται για το στιγματισμό πολιτικών αντιπάλων και για εξίσωση των πράξεων κάποιων Ε/Κ και της Ελλάδας με τον Τούρκο εισβολέα , ούτως ώστε, γεμάτοι ενοχές, να δεχθούμε μία άδικη λύση: « Κάναμε το πραξικόπημα για να φτάσουμε μέχρι εδώ και πρέπει να πληρώσουμε» μας λένε οι ημιμαθείς φωστήρες. Δε φτάνει δηλαδή που πληρώνουμε τόσο ακριβά για 34 χρόνια για το βιασμό της πατρίδας μας, πρέπει κατ’ αυτούς να δεχτούμε σώνει και καλά και το φταίξιμο απολογούμενοι στον κατακτητή μας και αποδεχόμενοι τους όρους του.

Βεβαίως πρέπει να έχει θέση το πραξικόπημα στη διδαχή της ιστορίας μας. Προσωπικά υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Μεγάλωσα στο περίπτερο του Άντρου του Φιλιππίδη, ενός από τους καπετάνιους της Αντίστασης την κρίσιμη ώρα, που πολλοί όψιμοι αντιπραξικοπηματίες ήταν χρυσοί απόντες, και αναγιώθηκα με τους λόγους του Γιατρού, του μεγάλου ηγέτη της Αντίστασης, που τόσο λοιδόρησε διαχρονικά ο κ. Χριστόφιας και το κόμμα του και συνεπώς αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό είναι να διδαχθούμε για το πραξικόπημα ( αλλά και την Αντίσταση). Οφείλουμε να ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί όταν ανατρέπονται ηγέτες ασπίδες του λαού μας. Και να ξέρουμε ότι πρέπει να προασπίσουμε τη σημαία μας και το κράτος μας ( κάτι που δεν έκανε ο κ. Χριστόφιας το 2004)

Δε δικαιούμαστε όμως να εισάξουμε στη διδασκαλία το πραξικόπημα με σκοπό κυρίως να αποενοχοποιούμε την Τουρκία για την εισβολή. Δεν είχε ποτέ η Τουρκία το δικαίωμα, βάσει καμίας συνθήκης και βάσει κανενός κανόνα δικαίου ή ηθικής, ακόμη και 100 πραξικοπήματα να γίνονταν, να εισβάλει, να εκτοπίσει, να βιάσει και να διχοτομήσει την Κύπρο και πολύ περισσότερο να την κατέχει για 34 χρόνια ( όταν μάλιστα η νομιμότητα αποκαταστήθηκε από τις αρχές του 1975). Δεν φταίξαμε λοιπόν «όλοι που λλίον» όπως η Νέα Ιστορία επιχειρεί να προβάλει.

Δεν είναι «κατάντημα» κ. Χριστόφια ο βιασμός για ένα βιασμένο. Κατάντημα είναι το θύμα να κάνει αυτοκριτική, να προσκυνήσει και να απολογηθεί στο βιαστή του. Και το κατάντημα είναι όλο δικό σας, όταν ζητάτε κάτι τέτοιο από τα θύματα της εισβολής.

Ανώνυμος είπε...

hehehehe! Kala pethkia sioura i Tina en diki mas kai apla pezi to ilithia aristeri! Anw kai stis dio periptosis Bravo tis!

Akou :''Εγώ θα πω ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν ή σε κάποιο άλλο Σχέδιο, αν μου το ζητήσει ο Πρόεδρος'' An sovaromila pantos miloume gia polla kila amnoerifio!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ήταν που τότε πουλημένοι οι ΑΚΕΛΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Τίνα,

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν περιμέναμε τον Τάσσο για να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Και το ότι ο Τάσσος μας εξέφρασε, για το ότι ο Τάσσος ήταν ο ίδιος ο λαός όταν μιλούσε στο διάγγελμα, για το ότι ο Τάσσος έσωσε την Κύπρο προασπιζόμενος μια δίκαιη λύση, δείχνει ότι έχουμε μεγάλη διαφορά επιπέδου.

Ο Τάσσος ήταν ΗΓΕΤΗΣ. ΑΡΧΗΓΟΣ.

Ο δικός σας είναι πολύ μικρός για το μεγάλο κοστούμι του Τάσσου Παπαδόπουλου. Και ο κόσμος το κατάλαβε.

Γιάννης

Ο ΓΙΩΡΚΟΣ ΣΑΣ είπε...

Ακούσαμεν το τζιαι τούτον.

Πίαιννε ρε Χριστινού ή όπως τζιαι αν σε λαλούσιν τζιαι μπε μες το Τουρκικόν Υπουργείον Εξωτερικών. Όι ότι κάμνεις, αλλά θα είσαι χρήσιμον εργαλείον.

Χαραμίζεσαι πάντως μες το ΑΚΕΛ, γιατί μόνο ζημιάν τους κάμνεις.

Με τον Μαχαλλεπάρην τον παρέαν τον κομπλεξικόν τον Άνευ Ορίων, τι σχέσην έσιεις;

Όσον για τον Πρόεδρόν μας τον Τάσσον, πλύννε ρα ξιμαρισμένη το στόμαν σου τζιαι μετά να τον συναφέρνεις.

ΓΙΩΡΚΟΣ

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

"Εγώ θα πω ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν ή σε κάποιο άλλο Σχέδιο, αν μου το ζητήσει ο Πρόεδρος."

Αυτό ως απάντηση δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν που θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του σκεπτόμενο.

Ότι πει ο Πρόεδρος λοιπόν...Ότι πει ο Φύλαρχος, οι ιθαγενείς θα χορέψουν στο ρυθμό του ούμπα μπούγκα.

Άλλη μία ερώτηση Τίνα.

Τις έννοιες Κράτος και Έθνος μπορείς να τις διαχωρίσεις;

Γνωρίζεις πως δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει ποτέ Κυπριακόν Έθνος;
Γνωρίζεις σε ποια Εθνότητα ανήκεις εσύ κορίτσι μου; Γράφεις και ομιλείς Ελληνικά, είσαι θέλεις δεν θέλεις φορέας ενός συγκεκριμένου Πολιτισμού.

Αυτό ουδόλως σε απασχολεί;

ΤΙΝΑ είπε...

Είμαι και νιώθω Κύπρια.

Και πρόσεξε καλά κύριε Φάληρε Κυπριώτη: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν είναι φύλαρχος. Είναι Πρόεδρος εκλεγμένος από τον κόσμο, Πρόεδρος για όλους τους Κύπριους και όχι μόνο για τους ελληνοκύπριους.

Πρέπει να καταλάβετε εσείς οι εθνικιστές ότι δεν είσαστε μόνοι σας σε αυτόν τον τόπο.

Φτάνει, δεν σε αντέχω άλλο. Θα δω ειδήσεις.

Γελοίε!

Bobby Sands είπε...

Η Τίνα είναι της επαγρύπνησης, ή μέλος του κόμματος παιδιά. Νομίζω αυτό το καταλάβετε όλοι, και δεν έχω διάθεση να κάνω πλάκα. Σοβαρομιλώ:

(α) Οι απαντήσεις της είναι αλλού γι' αλλού (τακτικές του κοκκινο-φασιστικού καθεστώτος που διδάχθηκαν στην ΕΣΣΔ).

(β) όταν ερχόμαστε σε επιχειρήματα που αδυνατεί να απαντήσει, τότε το ρίχνει στα γνωστά επιχειρήματα της πλάκας.

(γ) Έχει μια στοιχειώδη μόρφωση, όσο για να μπορεί να απαντά, όπως οι Ιαχωβάδες, οι φασίστες του ενός βιβλίου.

Τίνα, τα ip μας τα προώθησες στην επαγρύπνηση ή ακόμη. Πες μας για να ξέρω αν προλαβαίνω να κατεβάσω το ip changer.

Και που σαι, σου έχω νέα. ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ Τ/Κ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ!!! ΚΑΛΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΧΑΛΛΑ-ΧΟΥΛΛΑ ΕΠΟΙΚΟΥΣ! ΠΙΑΣΤΕ ΣΙΕΡΚΙΈΣ ΤΖΑΙ ΒΟΥΤΑΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΧΤΥΛΟ ΠΑΡΕΑ!

πες το στην Κεντρική Επιτροπή διότι όπως φαίνεται ούτε εκείνοι το άκουσαν.

Bobby Sands ρε! ήρωες! Όχι παλικάρια της φακής και των κρυμμένων κομματόσκυλων στις πρεσβείες την ημέρα του πραξικοπήματος!

(ποιος έριξε τον Παναγίδη από το ποδήλατό του για να τον συλλάβουν οι Άγγλοι; Μήπως έγινε έξω από το τοπικό οίκημα της ΠΕΟ; Περιμένουμε ανάρτηση επί του θέματος)

Άντε ρε πολεμήστε με τους Ζαπατίστας και αφήστε μας ήσυχους.

Ο ΓΙΩΡΚΟΣ ΣΑΣ είπε...

Ακούσαμεν το τζιαι τούτον.

Πίαιννε ρε Χριστινού ή όπως τζιαι αν σε λαλούσιν τζιαι μπε μες το Τουρκικόν Υπουργείον Εξωτερικών. Όι ότι κάμνεις, αλλά θα είσαι χρήσιμον εργαλείον.

Χαραμίζεσαι πάντως μες το ΑΚΕΛ, γιατί μόνο ζημιάν τους κάμνεις.

Με τον Μαχαλλεπάρην τον παρέαν τον κομπλεξικόν τον Άνευ Ορίων, τι σχέσην έσιεις;

Όσον για τον Πρόεδρόν μας τον Τάσσον, πλύννε ρα ξιμαρισμένη το στόμαν σου τζιαι μετά να τον συναφέρνεις.

ΓΙΩΡΚΟΣ

Ο ΓΙΩΡΚΟΣ ΣΑΣ είπε...

Ακούσαμεν το τζιαι τούτον.

Πίαιννε ρε Χριστινού ή όπως τζιαι αν σε λαλούσιν τζιαι μπε μες το Τουρκικόν Υπουργείον Εξωτερικών. Όι ότι κάμνεις, αλλά θα είσαι χρήσιμον εργαλείον.

Χαραμίζεσαι πάντως μες το ΑΚΕΛ, γιατί μόνο ζημιάν τους κάμνεις.

Με τον Μαχαλλεπάρην τον παρέαν τον κομπλεξικόν τον Άνευ Ορίων, τι σχέσην έσιεις;

Όσον για τον Πρόεδρόν μας τον Τάσσον, πλύννε ρα ξιμαρισμένη το στόμαν σου τζιαι μετά να τον συναφέρνεις.

ΓΙΩΡΚΟΣ

KOKIS είπε...

Συναγωνίστρια Bobbie,
Πάλι ρεζίλι μας έκανες, άθελα σου κι από άγνοια! Σε παρέσυρε η αφελής επιχειρηματολογία της ΤΙΝΑΣ φαίνεται! Η ιστορία με το ποδήλατο αφορά τον Καραολή κι όχι τον Παναγίδη!
Άντε να προσέχουμε και λίγο παρακαλώ και οι ερυθροφρουροί καραδοκούν για να μας πιάσουν το πόδι μας!

Γιωργής είπε...

α) "Θα εμπιστευτούμε όμως τον Πρόεδρο Χριστόφια, όπως οφείλουμε να κάνουμε."

β) "Θα εμπιστευτούμε όμως τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, όπως οφείλουμε να κάνουμε."


ΤΙΝΑ, ποιά από τις πάνω ερωτήσεις είναι φασιστική, και ποια δημοκρατική-προοδευτική???

Bobby Sands είπε...

έχεις δίκιο ρε Κοκή. Εκ παραδρομής είπα παναγίδης αντί καραολής.

όπως και να χει οι προδότες είναι προδότες

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και άλλες ανατριχιαστικές επιλογές για το μέλλον

"Θα εμπιστευτούμε όμως τον Πρόεδρο Ταλάτ, όπως οφείλουμε να κάνουμε."

"Θα εμπιστευτούμε όμως τον Πρόεδρο Γκιουλ, όπως οφείλουμε να κάνουμε."

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο άλλος θέλει να είναι τυφλός, σε λίγο θα μας πείτε ότι είχαμε φτιάξει και κρεματόρια για τους Τούρκους της Κύπρου.


"Κατά το διάστημα κατά το οποίον ευρισκόμην εν Κύπρο ως πρεσβευτής, ουδενός Τούρκου η οικία επυρπολήθη ή κατηδαφίσθη, ουδείς Τούρκος υπέστη το παραμικρόν από πυροβολισμούς των Ελληνοκυπρίων και ουδείς απηρνήθη τα εν Κύπρω Τουρκικά δικαιώματα. Αντελήφθην, ότι η ανόρθωσις της Τουρκικής κοινότητος δεν ήτο δυνατή λόγω της νοοτροπίας του Ντενκτάς. Μετημελήθην πικρώς διότι δεν επέμεινα εις την αντικατάστασίν του. Ο Ντενκτάς μολονότι γνωρίζει την πραγματικότητα, την διαστρέφει και προσπαθεί να εκμεταλλευθή κατά τρόπον δόλιον ιεράς εννοίας ως η σημαία, οι πεσόντες, οι αγωνισταί…"
--Εμίν Ντιρβανά, Τούρκος πρέσβης στην Κύπρο, 15 Μαίου 1964 στην τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέt."

Στο ίδιο άρθρο, ο Ντιρβανά λέει (αυτό το κομμάτι το έχω μόνο στα Αγγλικά):

"...I was informed that on the 7th of June, 1958, a bomb had been planted in the Turkish Press Office in Nicosia by persons who, as was established later, had nothing to do with the Greek Cypriots. The Turks of Nicosia were then incited (...) and perpetrated acts similar to those committed on the 6th and the 7th of September, 1955 in Istanbul."

"Μια δράκα φασίστες, βοηθούμενοι από τους ιμπεριαλιστές και χρησιμοποιώντας όπλα και φασιστικές μέθοδες, άρπαξαν την ηγεσία της τουρκικής κοινότητας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα βάσανα του τ/κ πληθυσμού [που] ξεσπίτωσαν κάπου 20 χιλιάδες Τούρκους και τους μάντρισαν σε τόπους που δεν διαφέρουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η φασιστική αυτή ομάδα εμποδίζει τον τουρκικό πληθυσμό να εκφράσει τα αληθινά του αισθήματα και τις σκέψεις του που στρέφονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Στο σκοτάδι της νύχτας πυροβολούν και δολοφονούν δημοκρατικούς δημοσιογράφους και προοδευτικούς παράγοντες της κοινότητάς μας. Συλλαμβάνουν, απάγουν και φυλακίζουν όσους τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τους βασανίζουν με μεσαιωνικά όργανα χιτλερικής επινόησης"
-- Ιμπραχίμ Χασάν Αζίζ και Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου, "Λεύκωμα: Θύματα Φασιστικής Τρομοκρατίας",1965 (Επανατύπωση στην «Χαραυγή», 2005).


Στα "Τα Απομνημονεύματά μου" του δρος Ιχσάν Αλή, τις επιστολές του, 1964-66, προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Ου Θαντ, τον Διοικητή της UNFICYP Τιμάγια, προς τον πρόεδρο Μακάριο, προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ουρκουπλού, κατάγγελλει ότι η τ/κ κοινότητα κινδυνεύει από τους Τούρκους τρομοκράτες, τα «πληρωμένα όργανα του αρχιτρομοκράτη Ντενκτάς και όχι από τους Έλληνες». «Θεωρώ καθήκον μου ως Τούρκος να σας πληροφορήσω ότι η τουρκική κοινότητα στην Κύπρο δεν απειλείται από τους Έλληνες αλλά από τους Τούρκους τρομοκράτες», έγραφε ο Ιχσάν Αλή 16.2.1965 προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Και προς Μακάριο, 8.2.1965 έγραφε ότι: "Λαμβάνω το θάρρος να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η κυπριακή κυβέρνηση έκαμε το μεγάλο λάθος να επιτρέψει στους Τούρκους τρομοκράτες να ξεριζώσουν την τουρκική κοινότητα από τα σπίτια και τις περιουσίες τους."


Ντενκτάς, σε συνέντευξη από το Βρετανικό κανάλι ITV στο πρόγραμμα "Cyprus: Britain's Grim Legacy":

"There was an explosion at the information bureau of the Turkish Consulate. A crowd had already gathered there, a crowd of the Turkish Cypriot community. And they almost immediately decided that Greeks had done it and they were swearing vengeance against the Greeks and so on." "The explosion started a night of riots in Nicosia. Turkish Cypriots burned and looted Greek shops and homes. Soon came counter-attacks and the fighting spread round the island. Later on, a friend of mine, whose name must still be kept secret, was to confess to me that he had put this little bomb in their doorway in order to create an atmosphere of tension so that people would know that Turkish Cypriots mattered."

Και πολλά-πολλά άλλα.


Ρήγας

ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΙΝΑΣ είπε...

Χαίρομαι αγαπητή Τίνα που παρακολουθείς και ειδήσεις. Να μαντέψω ότι τις βλέπεις και από το CNC PLUS και από το ΡΙΚ!

Απ'ότι φαίνεται εσένα εμάθαν σου να λαλείς μόνο την λέξη "φασίστες". Εγώ επειδή είμαι θαυμαστής σου, θα σου μάθώ ακόμα λίες να λαλείς για να μην γίνεσαι μονότονη. Να λαλείς και "σωβινιστές" και "πραξικοπηματίες" και "δολοφόνοι".

Ελύπησες με λίο με τζίνο το σχόλιο σου, που είπες ότι θα ψηφίσεις ότι σου πει ο ευέλικτος. Επειδή αν επεκτείνω λίο τούτη την λογική σου, σημαίνει ότι θα διαβάσεις ότι σου πει ο ευέλικτος, θα φάεις ότι σου πει ο ευέλικτος, θα κάτσεις όπου σου πει ο ευέλικτος. Ακούεται μου πολλά μπε-μπε(ρικο) τούτο και χαλάς μου λίο την είκονα που εσχημάτισα για εσένα.

Αλλά θα περιμένω να αποκαταστήσεις την πληγωμένη μου καρδιά, απαντώντας με επιχειρήματα στα όσα σου είπε ο Κυπραιώτης. Μην αγχώνεσαι, θα κάμουμε υπομονή ώσπου να μας απαντήσεις... δικαιούσαι την "βοήθεια του δασκάλου", με την προϋπόθεση ότι ο δάσκαλος θα είναι απόφοιτος ΕΔΟΝοσχολείου.

KOKIS είπε...

Με τέτοια λάθη όμως αγαπητή Bobbie, πέραν του ότι οι άλλοι θα μας πουν ανίδεους και άσχετους, τούτο δείχνει και επιφανειακή γνώση των γεγονότων που οδηγεί στο φανατισμό και στην εμπάθεια ...

(ΣΚΑ)ΤΙΝΑ είπε...

Παιδιά συγχααρητήρια για τις πολύ καλές σας αναρτήσεις και για την όλη δουλειά που γίνεται.

ΑΛΛΑ

Θα σας παρακαλούσα να προσπαθούσατε να διατηρήσετε ένα επίπεδο και στην περιοχή των σχολίων. Δεν είναι δυνατόν, να συζητούμε για την κάθε μαλακκία που γράφει ο κάθε ανώμαλος Άνευ Ορίων και η κάθε καημένη Τίνα. Ας έρουν οι ΑΚΕΛΕΣ αλλά ας έρτουν με επιχειρήματα. Να σταματήσουν να γαμούν την συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά και από μένα! Το μπλοκ σας είναι πολύ αξιόλογο, μην φοβάστε τους μηχανισμούς και τις ραδιουργίες του συστηματος... ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

μοίραζα κι εγώ φυλλάδια στην παρέλαση είπε...

συνεχίστε την καλή δουλειά και μη φοβάστε τον άνευ-υπόθεσης και τα ανώνυμα accessories του! 50 χρονών γάρος και αλλάζει ψευδώνυμα ο γεροτράουλλος για να εξυπηρετεί το κόμμα.

ένας άνευ ορίων όμως δεν φέρνει την άνοιξη

aiolos είπε...

@ ΤΙΝΑ


Πολύ ενδιαφέρον και προτότυπο αυτό που έγραψε η Κα Τίνα:

" Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν είναι φύλαρχος. Είναι Πρόεδρος εκλεγμένος από τον κόσμο, Πρόεδρος για όλους τους Κύπριους και όχι μόνο για τους ελληνοκύπριους".

Για φαντάσου ώστε είναι πρόεδρος και των τ/κ !!!!!!!!!!!! Εγώ θα έλεγα ότι είναι κυρίως των τ/κ .

Βέβαια καλό και δημοκρατικό είναι να ρωτήσετε και τους τ/κ τον θέλουν;
Διότι οι πρόσφατες εκλογές στα κατεχόμενα ανέδειξαν τον Έρογλου για Πρόεδρο που θεωρείται ως σκληρός, χειρότερος και από τον Ντενκτάς!!!!!!!!!

Τι θα πρότενε η Κα Τίνα να γίνει ο Έρογλου Πρόεδρος της Κύπρου;


Ο συνδιασμός από την μεριά των τ/κ ο Έρογλου ο χειρότερος του Ντεκτάς και από την μερία των ε/κ ο χειρότερος Χριστόφιας τι συμφωνία μπορεί να δώσει .... μήπως την χειρότερη για τους ε/κ;

Ανώνυμος είπε...

Μια στιγμή ρε παίδες.

Εδώ είχαμε πρόεδρο Κληρίδη, Βασιλείου και σήμερα τον Ευέλικτο. Γιατί να μας ενοχλεί περισσότερο ο Ταλάτ ή ο Έρογλου;

Η εθνικότητα δεν έχει σημασία.

Κάτω από μια ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ σκοπιά, είναι ΟΛΟΙ τους εξ'ίσου επικίνδυνοι και για τους Έλληνες της Κύπρου και για τους Τούρκους της Κύπρου.

Έτσι για να μην λένε μερικοί ότι κάνουμε διακρίσεις.

Τελικά οι πραγματικοί διεθνιστές εμείς είμαστε.

Οι ΜΟΝΟΙ που βολεύονται με τους πιο πάνω στην εξουσία είναι οι ηγεσία του ΔΗΣΑΚΕΛ με τα γιουσουφάκια τους, και το καθεστώς της 'Αγκυρας με τα δικά του γιουσουφάκια και τους εποίκους. Α και οι Αγγλοαμερικάνοι βεβαίως, να μην ξεχνούμε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

POpo apisteyto.Ehi gini rdelobou to prama.
Ego na efharistiso olous osi katapsifisan to annan kai na iste sigouri oti tha dosoume ki alles mahes sto mellon.Ekmetallevomeni tin apofasi Apostolidi kai ton proedro mas vasismeno se arhes na vroume mia viosimi lisi gia to Kipriako.Oloi mazi adelfia giro apo ton proedro mas kai na iste sigouri de tha hasoume.Zito i enomeni Kipros.Mpravo kai sti parousa Kivernisi pou ekatafere na anathermani to pagoma ton sinomilion

Ανώνυμος είπε...

είμαι υπάλληλος της Χαραυγής και σας διαβεβαιώ ότι το μπλογκ σας αναφέρεται σε πηγαδάκια στα γραφεία

Ανώνυμος είπε...

Έχω βάσιμες πληροφορίες, που δεν σηκώνουν καμία αμφισβήτηση ότι θα συνέλθει και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για ν’ ασχοληθεί με το μπλοκ!

ΤΙΝΑ είπε...

Σιγά!

γλυκό καρυδάκι (στους χουντικούς) είπε...

πώς να το γνωρίζει; Όσοι ήταν εναντίον των αδελφών Άγγλων, όπως ο μεγάλος Ιρλανδός ΗΡΩΑΣ, είναι persona non grata για το ΑΚΕΛ. Bobby Sands το ΑΚΕΛ δεν έχει. Μόνο Μισιαούλη Καβάζογλου που κι αυτούς Τούρκοι (αδερφοί...) τους σκότωσαν.

Άσε τις ειρωνείες ρε ΚΟΚΗ / ανευ ορίων. 50 χρονών γερο-τράουλλος, μην αλλάζεις ψευδώνυμα. αν και είναι ακελικό χαρακτηριστικό, εν τούτοις είναι αναξιοπρεπές.

και μην ειρωνεύεσαι ήρωες όπως τον Σαντς που έδωσε τη ζωή του. Ποιοι είσαστε εσείς ρε ανύπαρκτοι που ειρωνεύεστε ήρωες; Σιερκιές με τον Ταλάτ και φούντο

ΡΗΓΑΣ είπε...

Μόνο οι Γκρίζοι Λύκοι και το ΑΚΕΛ βρίζουν τους ήρωες μας. και επειδή το ΑΚΕΛ αποτελείται από θρασύδειλους, βάζει την νεολαία του να βρίζει την ΕΟΚΑ και τους ήρωες μας, τις μαθητικές του οργανώσεις, τους οπαδούς του αθλητικού του παραρτήματος κλπ. Τους αφιερώνω λοιπόν το εξής και βάζω ως αίνιγμα στην Επαγρύπνηση να μας πουν ΠΟΙΟΣ το έχει γράψει:


"Αν δεν συγκρούστηκε η ΕΟΚΑ με τους Άγγλους, τότε ποιος συγκρούστηκε; Μήπως εκείνοι που απαγχονίστηκαν στην αυλή της φυλακής απαγχονίστηκαν επειδή ήταν κατά των Τουρκοκυπρίων; Μήπως ο Αυξεντίου πέθανε συγκρουόμενος με τους Τουρκοκύπριους και όχι με τους αποικιοκράτες; Μήπως το γεγονός ότι ο τελικός στόχος της ΕΟΚΑ ήταν η Ένωση αποτελεί λόγο για να αρνηθούμε τον απελευθερωτικό αγώνα που διεξήγαγε κατά των Άγγλων;"
---, Εφημερίδα "Πολίτης" (26.05.2008)


Και επειδή η Επαγρύπνηση αποτελείται από σαΐνια, ακόμα ένα αίνιγμα. Σε ΠΟΙΑ εφημερίδα δημοσιεύτηκε το πιο κάτω:

"Επιτελείο συντακτών μας επεσκέφθη χθες το πρωί το πεδίο των επιχειρήσεων στην περιοχή της Ομορφίτας όπου, ως γνωστό, τις προηγούμενες δύο μέρες αντηλλάγησαν σφοδρά πυρά μεταξύ των δυνάμεων του νόμου και Τούρκων στασιαστών. Οι συντάκτες μας μετέβησαν στο αρχηγείο των δυνάμεων του νόμου απ' όπου υπεύθυνος αξιωματικός τους οδήγησε μέχρι την εκκλησία της Ομορφίτας, όπου και οι προκεχωρημένες γραμμές των δυνάμεων του κράτους. Μόλις οι συντάκτες μας και οι άνδρες του νόμου εξήλθον του αρχηγείου και προχώρησαν μερικά βήματα, ερρίφθη εναντίον τους ριπή οπλοπολυβόλου από Τούρκους στασιαστές."
---, 27.12.1963

Και σε ΠΟΙΑ εφημερίδα το πιο κάτω:


"Κάτω από την απειλή εναντίον της ζωής τους, με δάκρυα στα μάτια οι Τούρκοι Πυροΐου έφυγαν από το χωριό τους. Τούρκοι εξτρεμιστές έστρεψαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις κάννες των όπλων τους εναντίον ομοθρήσκων τους στην ύπαιθρο, για να τους εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα πατρικά τους σπίτια δίπλα από εκείνα των Ελλήνων και να μεταβούν σε καθαρώς τουρκικά χωριά, με σκοπό να αποδείξουν στη διεθνή γνώμη ότι οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι ασφαλισμένοι όταν ζουν μαζί με τους Έλληνες. Αυτό διαπιστώσαμε χθες αυτοπροσώπως όταν επισκεφθήκαμε το Πυρόι, τη Νήσου, το Δάλι και την Ποταμιά."
----, 14.01.1964


Και σε ΠΟΙΑ εφημερίδα το πιο κάτω;

"Διά της βίας των όπλων εξακολουθούν να ξεσπιτώνουν πληθυσμούς οι στασιαστές σε Μονιάτη, Κοιλάνι, Διόριος, Αγία Ειρήνη." "Τούρκοι φανατικοί, επιβαίνοντες επτά φορτηγών αυτοκινήτων, μετέβησαν χθες το πρωί στο μεικτό χωριό Αρεδιού και κατόπιν πίεσης και απειλών ανάγκασαν τους Τούρκους κατοίκους του χωριού να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να τους ακολουθήσουν στη Λευκωσία. Όλοι οι κάτοικοι, εκτός από εννιά, ανεχώρησαν. Ένας από αυτούς δήλωσε ότι απειλήθηκε με θάνατο αν δεν έπειθε τους ομοχώριούς του να αναχωρήσουν." "Πέρα Πέδι (27) Στο μεικτό χωριό Συλίκου στο οποίο, εκτός από 880 περίπου ελληνικές οικογένειες, κατοικούσαν και 45 τουρκικές, κατέφθασαν σήμερα Τούρκοι οπλοφόροι που έφεραν αστυνομικές στολές και με 17 αυτοκίνητα ξεσπίτωσαν περίπου 30 οικογένειες, τις οποίες μετέφεραν σε άγνωστη κατεύθυνση. Ο εκ των παραγόντων της τουρκικής κοινότητας του χωριού κ. Χαμίτ Εμίρ Αλή δήλωσε χαρακτηριστικά: Τι να κάνουμε; Μας απειλούν. Δεν μπορούμε να μείνουμε."
----, 23.01.1964

Και πολλά, πολλά άλλα.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

τον ανευ τον καταλαβαινεις οταν παρουσιαζεται εκει που δεν υπαρχει επιχειρημα

ας πουμε στις τελευταιες δημοσιευσεις μη τον ειδατε τον ανευ - πως να αντικορυσει τα στοιχεια;