ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΗ ΘΗΤΕΙΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ!


ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ, ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ;


ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ πρέπει άμεσα να βγουν στην αντιπολίτευση. Να προειδοποιήσουν τους πολίτες για το επανερχόμενο Σχέδιο Ανάν. Να μπορέσουν με αξιοπιστία να υποστηρίξουν τις πολιτικές τους θέσεις. Χωρίς τη συνενοχή που συνεπάγεται η παραμονή τους στην εξουσία.


Κι όμως: Ενώ το πρωτοπαλίκαρο του Ευέλικτου τους κατηγορεί περίπου ως «εχθρούς της λύσης», Μ.Κάρογιαν και Γ. Ομήρου για μία ακόμη φορά καταπίνουν κυριολεκτικά τη γλώσσα τους. Λεν και οι δύο ότι είναι εκεί για να βοηθήσουν τον κ. Χριστόφια για να πετύχει μία σωστή λύση στο Κυπριακό. Λογοδοτούν με τρόπο απολογητικό στις απαράδεκτες μομφές ότι δε θέλουν λύση.


Αλλά: Ήδη ο Δ. Χριστόφιας έχει παραβεί τις δεσμεύσεις του προς αυτά τα δύο κόμματα. Ήδη διαπραγματεύεται και πάλι πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν. Ήδη έχει προβεί σε μονομερείς υποχωρήσεις ( έποικοι, εκ περιτροπής Προεδρία κλπ), πολλές από τις οποίες έχει και το θράσος να φορτώνει στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ( ο οποίος και ηγήθηκε του ΟΧΙ). Ήδη λέει ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι διαπραγματεύσεις» για τις περιουσίες των προσφύγων, δηλαδή ομολογεί ότι θα παζαρεύει τις περιουσίες μας.


Η αναξιοπρέπεια στο φόρτε της. Δε φτάνει που ο άλλος δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του, δε φτάνει που σε οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, δε φτάνει που σε προσβάλλει τόσο χυδαία, εσύ παραμένεις δίπλα του, αναλαμβάνοντας και τη συνενοχή για τις πράξεις του;


Δυστυχώς, σε αυτή την κρίσιμη για την Κύπρο περίοδο, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έχουν ηγέτες που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ηγέτες που αδυνατούν να αφουγκραστούν τον κόσμο των κομμάτων που συνεχώς τους φωνάζει: ΦΤΑΝΕΙ!


ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ



6 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Em kala pos na erti ena annan.
1on .O proedros itan kata tou shediou
kai 2on
Aman fioun ta kommata tora kai en erti annan en tzie nan mporoun na ksanampoun.Katse sior tziame na voithoun kai ton proedro sto diskolo agona tou ,dioti meta mpori na to ekmetelleftou kai oi tou nai.En polla tihodioktes tzini me to ksiannis

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας ήταν υπέρ του Σχεδίου

Ο στόχος είναι να μην ξαναμπούν. Δε θα περιμένουμε την τελευταία στιγμή να πούμε ΟΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

E oi oi ime siouros.Itan kata. I moni pou itan iper itan o disi

Ανώνυμος είπε...

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση την 1η Μαΐου, το Κυπριακό και ο συντονισμός όλων των θεμάτων που σχετίζονται με αυτό, ανατέθηκαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Τζεμίλ Τσιτσέκ.Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα ασχοληθεί με την Κύπρο αλλά θα επικεντρώσει την προσοχή του στα άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας κυρίως τις σχέσεις με την Αρμενία, τις Αραβικές και Αφρικανικές χώρες και τις ΗΠΑ.

Και εγώ νόμιζα ότι με το κυπριακό ασχολείται ο Ταλάτ!

ΡΗΓΑΣ είπε...

Ναι, πρέπει να είναι εκεί να ελέγχουν και να επηρεάζουν, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου α) τί ιδέες έχει ο Κυπριανού και ο Καρογιάν και ο Ομήρου και το κυριότερο β) τί ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ έχουν.

Δηλαδή αν σκεφτείς ότι από τον Τάσο Παπαδόπουλο πήγαμε στον Καρογιάν και από τον Λυσσαρίδη πήγαμε στον ζάβαλλε μου τον Ομήρου, θα δεις ότι δεν πάμε καθόλου καλά.

Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

o proedros itan me to "nai" alla logo tis aganaktisis tou lao "egine" me to "oxi"

toulaxiston o omirou exei kapies a3ies kai einai kapos statheros sti politiki tou kommatos tu

eno o karogian en mono gia ti karekla