«Ντενκτάς, Ντενκτάς, σκέπασε και εμάς, της Κύπρου τα ΕΔΟΝόπουλα ποτέ μην τα ξεχνάς!»

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009


Όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Προεδρικό, το τιμητικό άγημα των ΛΟΚατζήδων φώναξε συνθήματα εκτός πρωτοκόλλου:

http://www.sigmalive.com/news/local/147870

Ενώ ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής άλλαζαν δώρα στο μεγάλο σαλόνι του προεδρικού, όλοι άκουσαν τις φωνές που έρχονταν από το προαύλιο. «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», φώναζαν οι ευσταλείς λοκατζήδες. Κατά τη μετακίνηση του αγήματος προς το χώρο υποδοχής και κατά την αποχώρησή του ακούστηκαν ακόμη τα συνθήματα «Ψηλά ψηλά το πράσινο μπερέ» και «Ο Τολμών νικά». Το τελευταίο σύνθημα έφεραν στα πέτα και οι ηρωικοί κομμάντος της Α' Μοίρας Καταδρομών, που ήρθαν για να προσφέρουν βοήθεια στη σπαραζόμενη από τον Αττίλα Κύπρο τον Ιούλιο του 1974. Είναι σύνθημα ταυτόσημο με τις ελληνικές καταδρομές, συμφυές με τον τρόπο σκέψης και αντίδρασής τους. Παραδόξως τα συνθήματα ενόχλησαν κάποιους στο προεδρικό. Στελέχη της Κυβέρνησης έκαναν λόγο για «θορυβώδη παρεμβολή» εν μέσω επίσημης τελετής. Το θέμα δεν έμεινε εκεί, ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε εξηγήσεις και την επομένη 23 Απριλίου, κατά την προσέλευση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, άλλος επικεφαλής είχε λάβει την ευθύνη του αγήματος. Ο στρατός μας είναι πειθαρχημένος και σίγουρα τα παιδιά δεν ενήργησαν από μόνα τους.

Τώρα να έκαναν καλά ή όχι να φωνάξουν εκείνη την στιγμή οι ΛΟΚατζήδες ας το κρίνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί. Το σίγουρο είναι πως ο Πρόεδρος ενοχλήθηκε από το εν λόγω σύνθημα, και γι' αυτό πέρασε ως οδοστροτήρας από τον λοχαγό των ΛΟΚατζήδων, που δέχθηκε επίπληξη.

Το σύνθημα είναι παραλλαγή του γνωστού "Ελλάς Ελλάς σκέπασε και εμάς, της Κύπρου τα Ελληνόπουλα ποτέ μην τα ξεχνάς". Φαίνεται πως τέτοια συνθήματα και τέτοιες "νοοτροπίες" αφαιρούν από τον Οδοστρωτήρατα περιθώρια "ευελιξίας" που τόσο ζητά ο τουρκικός στρατός (με αντιπροσώπους τους Ταλάτ-Έρογλου) με τον οποίο διαπραγματεύεται τις τύχες, τις περιουσίες και την πατρίδα μας.

Τι σύνθημα άραγε θα ήθελε να φωνάξουν οι ΛΟΚατζήδες μας για να είναι ευχαριστημένος ο Ευέλικτος;

Αν θυμηθούμε πως στις 21 Δεκεμβρίου 1996 η ΧΑΡΑΥΓΗ μιλούσε για "επαναπροσέγγιση των νέων με τον Ντενκτάς", μάλλον το σύνθημα που θα έκανε τον Χριστόφια και τον Αναστασιάδη να χαμογελάσουν με ικανοποίηση είναι:

«Ντενκτάς, Ντενκτάς, σκέπασε και εμάς, της Κύπρου τα ΕΔΟΝόπουλα ποτέ μην τα ξεχνάς!»

ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ για το christofias-watch

17 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μας παρουσιάσετε το σχετικό απόσπασμα της ΧΑΡΑΥΓΗΣ όπου μιλούσε για “επαναπροσέγγιση των νέων με τον Ντενκτάς”, για να είναι και η τοποθέτηση σας τεκμηριωμένη;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ανοίγεις εσύ τους παλιούς τόμους της Χαραυγής και να μας πεις αν ΔΕΝ γράφει κάτι τέτοιο;

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτησούλα έκανε ο άνθρωπος ρε παιδιά ... Εξ άλλου μπορεί να μην έχει πρόσβαση ... Γιατί να μη τον βοηθήσουμε να ξεστραβωθεί;

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να μας θυμίσει ποιον συνάντησε στη Στράκκα ο υιός Ντενκτάς πριν από το δημοψήφισμα;

Με ποιον συμφώνησε ο τέως πρόεδρος να τουμπάρουν το δημοψήφισμα;

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΙΩΝΙ ΠΟΙΟΝ ΕΣΥΝΑΝΤΗΣΕ.

ΕΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΝ.

ΕΙΧΕ ΑΛΛΟ ΔΚΥΟ ΟΜΩΣ ΤΖΙΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΚΚΑ, ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟΝ ΤΖΙΑΙ ΤΟ ΝΤΕΝΚΤΑΣΙΟΥΙ ΤΟ ΜΙΤΣΙΝ.

ΕΝΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΚΥΟ, ΟΞΑ ΕΝΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΒΟΥΚΚΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΟΥΑ ΣΟΥ ΠΑΛΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω το ότι είσιεςν αλλό θκυό.

Το θέμαν εν τζιαιν τούτον. Το θέμα είναι ότι λαλείτε πως ο Γριστόφκιας συναντάται με τον Ταλάτ τζιαι ότι τούτον εν αμαρτία.

Ο Παπαδόπουλος που ΕΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕΝ με τον γιο του Ντενκτάς εν σας λαλεί τίποτε;

Οξά τούτον εν μας συμφέρει να το λαλούμεν;
Ή επειδή είσιεν αλλο θκυό τούτον αθωώνει τον Παπαδόπουλο;

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΡΕ ΤΣΙΑΚΚΑΛΛΙΝ ΜΟΥ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΝΕΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΤΑΛΑΤ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΙ *ΤΙ ΣΥΖΗΤΑ* Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΤΑΛΑΤ, ΤΖΙΑΙ *ΤΙ ΟΡΟΥΣ* ΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΤΑΛΑΤ.

ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΖΙΑΙ ΕΙΠΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΚΥΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΣΟΥ-ΣΕΡΝΤΑΡ;

ΕΛΑ, ΜΕΝ ΒΑΛΛΕΙΣ ΒΟΥΚΚΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΥΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μα που εν η Επιτροπή Λογοκρισίας, σιορ; Εν επηρεν χαπαριν ότι εχει σχόλια που αφήνουν αιχμες κατα του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Εμπρος με βήμα ταχύν, Καθαριστικα Αναλαβατε και Διαγραφές Αρξαστε!

Χι-Χι

Ανώνυμος είπε...

ηλικιακέ ρατσιστή - βρωμείς χριστοφίλλα!

ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΙΝΑΣ είπε...

Ρε παιδιά,
αστε τους να βρίζουν ελέυθερα...
εκτίθενται μόνοι τους...
με κάθε σχόλιο δείχνουν πόσο στενόμυαλοι είναι...
είναι σαν τα πρόβατα που φωνάζουν μπεεεε από το μαντρί

Ανώνυμος είπε...

Παλαιέ ΕΔΕΚίτη

προσπαθείς να πάρεις την κουβένταν αλλού έννεν;

Ναι τζιαμέ ήταν τζιαι ο προδότης ο Γριστόφκιας.

Πάρακάτω;

Πε μας τωρά ότι ο Τάσσος εσυνεργάστηκεν με τον προδότη τον Γριστόφκια τζιαι με τον γιο του Ντενκτάς για να σώσουν την Κύπρο!

ΡΗΓΑΣ είπε...

Το θέμα δεν είναι με ποιόν συναντιέσαι. Ας συναντιόταν και με τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Τι θέμα είναι α) ποιές είναι θέσεις σου και β) ποιό το αποτέλεσμα των συμφωνιών που κάνεις. Ό,τι ακριβώς ισχύει για τον Παπαδόπουλο, το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τον Χριστόφια.

Ρήγας

ΡΗΓΑΣ είπε...

Επίσης: Η ερώτηση όπως τίθεται ("...για να τουμπάρουν το δημοψήφισμα") αποτελεί λογική πλάνη.

Μάνες σ'αυτά οι Ακελικοί. Τους εκπαιδεύουν καλά στα κομματικά κατηχητικά.

Είναι σαν να σε ρωτά κάποιος "Πότε ήταν η τελευταία φορά που έδερες την γυναίκα σου;" Τί απαντάς;

Η λογική πλάνη βρίσκεται στο γεγονός ότι η ερώτηση παρουσιάζει ως δεδομένη κάποια πληροφορία που είτε είναι λάνθασμένη είτε είναι υπό αμφισβήτηση είτε δεν είναι επαληθευμένη.

Και τί ακριβώς σημαίνει "τούμπαρε" το δημοψήφισμα;

Δεν το άφησε να λειτουργήσει σωστά; Το μποϋκόταρε; Δεν το επέτρεψε;

Μην ξεχνάτε ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ σύμφωνα με τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα να συμφωνήσει να μην διαξαχθεί δημοψήφισμα και να υπογράψει ο ίδιος μια συμφωνία (όπως ακριβώς είχε κάνει ο Μακάριος το 1977). Επομένως το "τουμπάρω" εδώ είναι όχι μόνο λάθος αλλά και πολύ εκ του πονηρού.

Προφανώς κάποιοι συνεχίζουν να έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε ΕΔΟΝόπουλα.

Ρήγας

ΡΗΓΑΣ είπε...

Και όταν η κυβέρνηση ΣΗΜΕΡΑ υπογράφει αμυντικές συμφωνίες με την ΕΛΛΑΔΑ, αυτό δεν είναι "Σκέπασε κι'εμας;" ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ Ακελικοί!

Ρήγας

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

E.C., επειδή επιμένεις να υβρίζεις και δεν αποσύρεις τα περί "φασιστών" και περί "ανάγκης επαναφοράς των γκούλαγκ για να μας βάλουν μέσα", οι αναρτήσεις σου, θα διαγράφονται.

Να σέβεσαι το χώρο που φιλοξενεί εσένα και τις απόψεις σου.

ΡΙΜΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

oti exei na kanei me ton ellinismo tous pirazei..

nomizw na valoume oloi fesi gia na tous kanoume happy!

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ, ΠΑΛΕ, ΡΕ ΤΣΙΑΚΚΑΛΛΙΝ ΜΟΥ.

ΕΣΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΕΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΝΚΤΑΣΙΟΥΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΤΟΥΜΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΝ. ΟΞΑ ΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕΣ;;

ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΡΟΠΑΡΙ ΚΑΙ ΕΚΑΜΕΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ "ΠΡΟΔΟΤΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΕΦΑ. ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΕΝ ΕΙΣΑΙ ΞΙΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΤΖΙΑΙ ΧΤΙΤΖΙΑΡΗΣ ΤΖΙΑΙ ΠΙΚΡΗΣ ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΜΕΝ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΚΑΤΙ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΤΖΙΕΦΑΛΑΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΜΑΣ ΤΟ 74 ΜΕ ΤΕΣ ΕΟΚΕΣ-ΒΗΤΕΣ ΣΑΣ.

ΜΕ ΤΟΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ, ΡΕ ΤΣΙΑΚΚΑΛΛΙΝ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΕΝΙΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΧΩΣΤΕΙΣ. ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟΝ:

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΝΕΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΤΑΛΑΤ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΙ *ΤΙ ΣΥΖΗΤΑ* Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΤΑΛΑΤ, ΤΖΙΑΙ *ΤΙ ΟΡΟΥΣ* ΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΤΑΛΑΤ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΦΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΕΝ ΕΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΝΚΤΑΣΙΟΥΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ;;

ΒΑΛΛΩ ΣΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ;;