ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009


Τάσσος Παπαδόπουλος
Όταν η Κύπρος είχε δημοκρατική διακυβέρνηση


Η Επιτροπή μας εκφραζει τη βαθιά της ανησυχία για το φαινόμενο των βανδαλισμών, όπως αυτοί στην οικία του Εζεκία Παπαϊωάννου, αυτοί στο οίκημα του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ και αυτοί στο οίκημα της ΕΔΟΝ Λεμεσού.

Θεωρούμε ότι τα δημοκρατικά ελλείμματα στην Κύπρο ( πνευματική τρομοκρατία, συλλήψεις, παρακολουθήσεις κ.α.) που είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς διακυβέρνησης Χριστόφια, καθώς και η προσπάθεια κομματικοποίησης της Παιδείας και η επίθεση στην εθνική ταυτότητα των Ελληνοκυπρίων, συντείνουν στο να εμφανίζονται ακραίες συμπεριφορές, βανδαλισμοί, εθνικιστικά και φασιστικά αιμοδιψή συνθήματα και πολλά άλλα και γενικά οδηγούν σε μία έξαρση βίας και εγκληματικότητας με πολιτικό περιεχόμενο, η οποία πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Στις συμπεριφορές αυτές που εκδηλώνονται και εντός και εκτός γηπέδων, συμμετέχουν τόσο ακραία καθεστωτικά όσο και ακραία αντικαθεστωτικά στοιχεία.

Καλούμε τόσο την κυβέρνηση και τα πέριξ αυτής ακραία στοιχεία, όσο και τους τυφλά φανατικούς αντιπάλους της να αντιληφθούν ότι γενεσιουργούν σκοτεινές εποχές βίας και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών.

Η Επιτροπή μας, δηλώνει ξανά ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, η οποία τόσο βάναυσα πλήττεται εδώ και 15 μήνες.

Επιπλέον σας καλούμε όλους, να συγκρίνετε τη δημοκρατική και υποδειγματικότατη διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου ( που τόσο άδικα και επιτήδεια διαβλήθηκε και παρουσιάστηκε από διάφορους κομπλεξικούς ως δήθεν "αντιδημοκρατική", επειδή ο Πρόεδρος πολύ ορθά έκανε τη δουλειά του και δεν έδινε σημασία στην ηλιθιότητά τους) με τη σημερινή αλαζονικής και ετσιθελικής νοοτροπίας διακυβέρνηση Χριστόφια. Να θυμηθείτε την μεγάλη κοινωνική ηρεμία και συνοχή του τότε και να τη συγκρίνετε με την ακρότητα του σήμερα.

ΡΙΜΑΧΟΣ



Update: Ο γνωστός κοκκινοφρουρός ηλικιακός ρατσιστής, μέγας υποστηρικτής της διακυβέρνησης Χριστόφια, στο blog του δείχνει - με την τελευταία του ανάρτηση- στην πράξη την πιο πάνω έξαρση της ακρότητας και την υστερία του τύπου " Εμείς κυβερνάμε τώρα!", η οποία και τροφοδοτεί το φασισμό. Ίσως τελικά ο φασισμός/εθνικισμός και η διακυβέρνηση Χριστόφια να είναι συμβιωτικά ( να έχουν ανάγκη το ένα το άλλο).


20 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΑΣΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, Η ΔΙΕΚΔΙΚΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΕΜ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΟΩΜΑ ΣΤΑ 4 ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ ,ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΟΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΕΜ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΧΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ...ΟΠΟΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ" ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΒΡΟΝΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΔΗ¨?

Ανώνυμος είπε...

Me tin esoteriki politiki ti ginete.Pos ta pai o hristofias en mas ipete tpt.Pite mas tpt sholiasoumente

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,

Τα δημοκρατικά ελλείμματα είναι τίποτε εξωτερική πολιτική; Είναι εσωτερική πολιτική.

Μα πόσα σε πληρώνει η Επαγρύπνιση; Όσα κι αν σου δίνει πάντως, είναι πολλά σου!

Ανώνυμος είπε...

Εεεεε το γεγονος οτι ακροτητες υπαρχουν συμφωνα με τους υποστηρικτες του τασσου που εχασεν τις εκλογες απο την Α Κυριακή που τις καμνουν εχει καποια σχεση?

Α, πριν λιγες μερές βγηκε αποφασή οπου λεει οτι Επιτροπη του Υπουργείου παιδιας επι τασσου λογκρινε κινατογραφικο εργο ΑΚΑΜΑ λαλει τιποτε?

Ανώνυμος είπε...

Δε λογόκρινε.

Απλά δεν επιχορήγησε τις μαλακίες του Χρυσάνθου που παρουσίαζαν τον Παλληκαρίδη ως εκτελεστή.

Και καλά έκανε.

Δε θα πηγαίνουν τα λεφτά του φορολογούμενου στον κάθε καραγκιόζη.

Ανώνυμος είπε...

Ένα πρωί θα ξυπνήσουμε αλλά θα είναι αργά

Απόκτηση Ελικοπτεροφόρου και ενίσχυση του μετώπου του Έβρου από την Άγκυρα

H Άγκυρα φαίνεται πως προχωράει στην αποφασιστική ενίσχυση των επιθετικών της δυνάμεων σε όλη την γραμμή αντιπαράταξης με τον ελληνισμό. Πιστή στο «δόγμα Νταβούτογλου» για την πρόωθηση της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων» με όλους πλην της Ελλάδας, η Άγκυρα προχωράει στην απόκτηση ελικοπτεροφόρου/(ων) ενώ προωθεί το σύνολο των πλέον σύγχρονων χερσαίων επιθετικών της συστημάτων στον Έβρο!

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η προώθηση των LEOPARD-2A4, των Μ-60Τ (της έκδοσης Sabra III), καθώς και των επιχειρησιακών αυτοκινούμενων οβιδοβόλων Firtina T-155 στον Έβρο. Με λίγα λόγια, περί τα 298 LEOPARD-2A4, περί τα 170 Μ-60Τ και περί τα 144 Τ-155, για την ώρα, βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στην γραμμή αντιπαράταξης στο «Ποτάμι» με άμεσο στόχο να ... ενισχύσουν την «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με την χώρα μας.

Η πιθανότητα απόκτησης ελικοπτεροφόρου από την Άγκυρα θα πρέπει να εξεταστεί πλέον σοβαρά από την χώρα μας διότι το σκάφος αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων στο ... Κουρδιστάν. Εκτός της επίδειξης σημαίας και της υπερατλαντικής προβολής ισχύος, η ανατολική Μεσόγειος (βλέπε Κύπρος) και, υπό προυποθέσεις, το Αιγαίο πρόκειται να αποτελέσουν το κύριο θέατρο επιχειρήσεων των συγκεκριμένων σκαφών.

Είναι προφανές πως η Άγκυρα αναβαθμίζει δραματικά την επιθετική της ικανότητα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. H όλη λογική των κινήσεών της στον εξοπλιστικό τομέα (ανάπτυξη του ελικοπτερικού της στόλου, απόκτηση ελικοπτεροφόρου κ.λ.π.), στον επιχειρησιακό σχεδιασμό (καθημερινή συμπεριφορά στο Αιγαίο, υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και παραβιάσεις, ενίσχυση των δυνάμεων του Έβρου), αλλά και στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής (αμφισβήτηση ελληνικότητας του Αγαθονησίου αλλά και προσπάθεια «κλεισίματος» όλων των άλλων «ανοιχτών» μετώπων) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα πως οδηγούμαστε σε «θερμό» επεισόδιο με επίκεντρο ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=81519

KAI EINAI KAI THS BILDERBERG είπε...

O PAPAXELAS EINAI PRAKTORAKI

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το χυδαίο βίντεο του Παπαχελά, παραμένει, μετά από απόφαση της Επιτροπής, γιατί δείχνει ακριβώς τον ανοίκειο πόλεμο που είχε υποστεί ο Τ. Παπαδόπουλος.

Ένας δικηγόρος που είχε γραφείο που ενέγραφε τις μισές εταιρείες της Κύπρου, ενοχοποιείται για δραστηριότητες κάποιων από αυτές. Ως να ήταν ο ίδιος η εταιρεία.

Αυτή ήταν η χυδαία πολεμική που δεχόταν ο Τ. Παπαδόπουλος.

aiolos είπε...

Το γεγονός της επίθεσης στο σπίτι του Παπαιωάννου, είναι ένα ζήτημα που θα ήθελα να ενημερωθώ.

Που μπορώ να βρω περισσότερα πράγματα;

Πάντως αυτές οι ενέργειες δεν είναι καθόλου τυχαίες, χαίρομαι που το μπλοκ σας τις καταδικάζει.

Γιατί εμένα αυτή η υπόθεση μου μυρίζει προβοκάτσια;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Έχει στη σημερινή Χαραυγή περισσότερες πληροφορίες για το θέμα του πρόσφατου βανδαλισμού.

Στην ιστοσελίδα της μπορείς να ενημερωθείς.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΣ - Ξυλοδαρμός μελών της ΕΔΟΝ

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 26/8/2004 6:05:13 μμ

Η Νεολαία Σοσιαλδημοκρατών (ΝΕΟΣ) θεωρεί ότι το πρόσφατο επεισόδιο ξυλοδαρμού κατασκηνωτών της ΕΔΟΝ στην παραλία ''Φάρος'', στα Περβόλια χρήζει συγκεκριμένης πολιτικής και κοινωνικής ερμηνείας αλλά και γενικότερου προβληματισμού.

''Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης'', αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΝΕΟΣ, ''δεν θα πρέπει με τίποτα να υποτιμήσουν την έκταση και το κοινωνικό βάθος του συμβάντος''.

Καταδικάζοντας τον ξυλοδαρμό των κατασκηνωτών της ΕΔΟΝ , η NEOΣ δηλώνει ότι ''δεν θεωρεί τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα σαν μεμονωμένο επεισόδιο, αλλά εντάσσει το ξυλοδαρμό κατασκηνωτών της ΕΔΟΝ στα γενικότερα πλαίσια του υπαρκτού προβλήματος της νεανικής παραβατικότητας''.

fl είπε...

τα κόκκινα εδονόπουλα του ΑΚΕΛ δέρτηκαν με τα μπλε εδονόπουλα του ΔΗΣΥ

καταδικαστέες ολες οι ενέργειες βίας

Ανώνυμος είπε...

e tsiakallia simfonoume emena touta oulla pou kamni o xristofias en mou areskoun alla men ethelotiflite i simvoulos tou tassou evkale vivlio poy egrafe oti o papadopoulos kai ton arithmo ton epikon pou tha parraminoun esizitouse alla kai tin proedria apo simvoulio esizitan. pramata pou emathame meta pou o papadopoulos aposirthike apo tin politiki. orea ta peri xristofia je ensternizoumeta alla oi je koupa appani o tassos.

Μιχάλης είπε...

Έφκαλε βιβλίο η σύμβουλος του α;
Και πε μας ρε τσακκάλλι τούτη η σύμβουλος είναι υπαρκτό πρόσωπο; Ας πούμε έχει όνομα;
Και πε μας και κάτι άλλο ρε τσακκάλλι τούτο το βιβλίο είναι υπαρκτό αντικείμενο; Ας πούμε έχει τίτλο;

Ανώνυμος είπε...

@ fl

Το θέμα δεν είναι αν είναι καταδικαστέα ή όχι.

Το θέμα είναι ότι η αρχική ανάρτηση λέει ότι τέτοια φαινόμενα δεν υπήρχαν επί Τάσσου.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση που είναι εκδομένη επί εποχής του Τάσσου, λέει ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι μεμονωμένα αλλά εντάσσονται στο γενικότερο πρόβλημα της νεανικής παραβατικότητας.

Με λίγα λόγια η ανακοίνωση διαψεύδει την αρχική ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

pes ta anti euelixte!pes ta..mbas kai katalaboun tpt meriki k alla3oun miala!

Ανώνυμος είπε...

wrea efantes ta edonpoula apo ta alla edopoula opos ipe k fl.eee k ti egine?mipos 3eroume ti ekanan? an prokalesan h oxi??

Θεόδωρος είπε...

Τον καιρό του Τάσσου επείραξε κανένας το μνημείο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη και τα μνημεία πολλών άλλων αγωνιστών της ΕΟΚΑ; Εκατέβαζε κανένας τις ελληνικές σημαίες από το σύνδεσμο αγωνιστών της ΕΟΚΑ; ΟΧΙ
Αλλά και να το εκάμναν, ο Τάσσος όχι απλά θα το εκαταδίκαζε αλλά θα έπαιρνε και μέτρα προστασίας των μνημείων των αγωνιστών. Ο Χριστόφιας μένει απλά στη φραστική καταδίκαση.

Αυτές οι συμπεριφορές, εις βάρος των "βαρελώτων" όπως τους είπε κάποτε ο ανίκανος, εκαλλιεργηθ'ηκαν έντεχνα στα καμένα μυαλά κάποιων, των εδονόπουλων, στις κατασκηνώσεις, στις συνεδρίες και στα εδονοσχολεία.

Μετά λοιπόν από τις βεβηλώσεις στα μνημεία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, που προέρχονται από το ένα άκρο, ήταν φυσικό επακόλουθο να ξεσηκωθεί και το άλλο άκρο (ακροδεξιά στοιχεία, χρυσαυγίτες).

Συνεπώς και η χθεσινή δήλωση του Κατσουρίδη ότι "πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους", πρέπει να απευθύνεται στα στελέχη του ΑΚΕΛ, της ΕΔΟΝ, της Προοδευτικής και στους εργαζόμενους του Λαϊκού Καφεκοπτείου, τις LOEL και των λοιπών εταιρειών του "κομμουνιστικου" κόμματος.

ΡΗΓΑΣ είπε...

Αν θέλει να πείσει ο Άντρος ο Κυπριανού, πρέπει να καταδικάσει (ως άτομο, ως βουλευτής και ως ηγέτης του ΑΚΕΛ) με τον ίδιο τρόπο και την βεβήλωση εθνικών μνημείων που βλέπουμε εδώ και καιρό.

Διότι η μια ακρότητα (βεβήλωση μνημείων, κάψιμο Ελληνικής σημαίας κλπ) φέρνει την άλλη ακρότητα (βανδαλισμοί στην οικία/μουσείο Παπαϊωάννου).

Οποιοσδήποτε κανονικός άνθρωπος, δεξιός, αριστερός ή κεντρώος, ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ αυτές τις ενέργειες.

Κάποιοι άλλοι αντί να τις καταδικάζουν πορώνονται και ενεργούν αναλόγως. "Σήμερα ηττήθηκε η ομάδα μας, αλλά αύριο θα τους νικήσουμε" και πάει λέγοντας.

**ΠΟΙΟΥΣ βολεύει αυτή η νοοτροπία;**

Όταν τα δύο μεγάλα κόμματα φανατίζουν τις νεολαίες τους και ανέχονται τις ακρότητες τους, γιατί μετά ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ όταν η μια ακρότητα διαδέχεται την άλλη;

Ρήγας