ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ "ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ" (update)

Τρίτη 12 Μαΐου 2009


Ευχαριστώ Πατερούλλη!



Σαν βόμβα έσκασε η μεγάλη είδηση. Το ΑΚΕΛ τίμησε το Δημήτρη Χριστόφια! Quelle surprise!!!

Και ακούστηκαν πολλά σε εκείνη την εκδήλωση, με τη νοημοσύνη μας να κακοποιείται, ή καλύτερα να τυγχάνει βανδαλισμού παρόμοιου με αυτούς που καταδικάσαμε χθες, ακόμη μια φορά από το Δημήτρη Χριστόφια. Τον Παμμέγιστο τιμώμενο, που δεν τον είδαμε δυστυχώς ουδέποτε να δακρύζει για την κατεχόμενή του πατρίδα, που δεν τον ειδαμε δυστυχώς να δακρύζει για το χαμό του "φίλου του" Τάσσου Παπαδόπουλου ( Αχ βρε Προέδρέ μας. Όταν είχες τέτοιους "φίλους", τι τους ήθελες τους εχθρούς; ), τον είδαμε να δακρύζει για ακόμη μια φορά για το κόμμα του! Μόνο στο άκουσμα της λέξης ΑΚΕΛ βροχή τα χαρτομάντηλα.

Αφού ο εκλεκτός του ( πειθήνιος νέος Γ.Γ., που δεν έχει "αστικές συνήθειες" ) του ΑΚΕΛ, τον σιουμάλισε για την "ανθρωπιά και την ευαισθησία του, ο Εύελικτος ανέφερε στη συνέχεια, ανάμεσα σε πολλά άλλα, τα ακόλουθα:

" Τιμώ όπως αξίζει τη μνήμη εκείνων που έφυγαν. Και σ’ αυτούς που είναι μαζί μας και σ’ αυτούς που έφυγαν οφείλουμε την ύπαρξή μας. Τους χρωστούμε τα πάντα. Η δική μας γενιά και οι νεότερες γενιές εκφράζουμε απέραντη ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν ακόμη να προσφέρουν στην Κύπρο μας, στους εργαζόμενους, στο λαό μας»

Αν πραγματικά ένιωθε κάποια ευγνωμοσύνη ο κ. Χριστόφιας θα έπρεπε επιτέλους να εκφράσει την επίσημη απολογία του προς αυτούς που πέρασε από πάνω τους σαν Οδοστρωτήρας. Προς τον αγωνιστή Δ. Χριστοδουλίδη, προς τον πρώην Υπουργό του ΑΚΕΛ Γ. Λιλλήκα, προς τον άνθρωπο στον οποίο οφείλει κυριολεκτικά την ίδια του την πολιτική ύπαρξη, το Νίκο Κατσουρίδη.

Δυστυχώς, πρωταθλητής στα λόγια για ακόμη μία φορά ο Δ. Χριστόφιας. Ξεχνώντας ότι υπάρχουν και κάποιοι που τον γνωρίζουν πραγματικά. Και γνωρίζουν καλά: και ποιος είναι και πόσες είναι οι "αδρωπιές" του.

Το τραγικό είναι ότι είπε και το αμίμητο: " Έμαθα να σέβομαι τον κάθε άνθρωπο ως ξεχωριστή προσωπικότητα". Αχ βρε Νίκο Κατσουρίδη, πόσα θα πρέπει ακόμη να υποστείς; Τουλάχιστον ο Δώρος και ο Γιώργος έφυγαν νωρίς...

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ για το christofias-watch

Υποσημείωση: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάποια παιδιά της ΕΔΟΝ Λεμεσού, που κάλεσαν την Επιτροπή στην εκδήλωσή τους στη Μουτταγιάκα. Περισσότερα για το φεστιβάλ στο: http://www.facebook.com/event.php?eid=88665064560 . Χαιρόμαστε, που προφανώς αψηφώντας τις εσωκομματικές απαγορευτικές ντιρεκτίβες και τον ενδοκομματικό φανατισμό, επιθυμείτε στο φεστιβάλ σας την παρουσία της Επιτροπής. Θα προσπαθήσουμε να έρθουμε και τα λέμε εκεί. Επικοινωνήστε στο mail μας.


Υποσημείωση 2 [δες όμως και πιο κάτω]: Επιτέλους, με επίσημη ομολογία του ηλικιακού ρατσιστή, η Επαγρύπνηση και η Άκρα δεξιά σχετίζονται και "το έχουν παρακάνει"! Περισσότερα δέστε στα σχόλια της ανάρτησής μας http://christofias-watch.blogspot.com/2009/05/blogger.html . Η Επιτροπή αναγνωρίζει τη γενναιότητα του ηλικιακού Ρατσιστή να προβεί στις βαρυσήμαντες αυτές παραδοχές, αναμένει απολογία και επανόρθωση για τις υβρισίες και τις προβοκατόρικές του ενέργειες και του συνιστά ομαδική θεραπεία (group therapy) με τον υπαρχηγό του ομοφοβικό Aslan. Γιατί ο ρατσισμός και η ομοφοβία είναι ασθένειες! Για τη σχέση ΑΚΕΛ- ακροδεξιάς αναφερθήκαμε χθες και θα αναφερθούμε αναλυτικότερα στο μέλλον.

UPDATE - Υποσημείωση 3: Έχουμε ερευνήσει τις καταγγελίες, κατά πόσο δηλαδή η "ομολογία" ανήκει όντως στον γνωστό ηλικιακό ρατσιστή, και τελικά πιθανόν να μην ανήκει στον ίδιο (αφού όντως το link δεν παραπέμπει στο profile του) αλλά σε τρίτο πρόσωπο (που δρα προβοκατορικά και "σπέρνει ζιζάνια" για να φανατίσει τον οξύθυμο ηλικιακό ρατσιστή εναντίον μας και να του δώσει επιχειρήματα για να μας πλήξει). Υπάρχει και η πιθανότητα το σχόλιο να αναρτήθηκε καταλάθος από τον ίδιο στο δικό μας μπλογκ. Το συμπέρασμα που μένει, δυστυχώς, από την όλη αντίδραση του μετά (και αφού το σχόλιο-"ομολογία" είναι πλαστό) είναι πως ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να παραδεχτεί επιτέλους την συσχέτιση της Επαγρύπνησης με την άκρα δεξιά. Επισημαίνουμε ότι οι προβοκάτσιες δεν είναι χαρακτηριστικό των δημοκρατικών ανθρώπων αλλά επιβεβαιωμένες πρακτικές της άκρας δεξιάς και του Οδοστρωτήρα.

18 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha sas pantrepsei me ton ilikiako ratsisti

Ανώνυμος είπε...

Perastika sas...

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Δεν είναι καταπληκτικό να βλέπεις τα πιο ξεπερασμένα Σοβιετικού- Μπρεζνιεφικού τύπου ήθη να εκτυλίσσονται ως φάρσα στην Κύπρο του 2009 του 21ου αιώνα;
Αλήθεια ο Κατσουρίδης…ακραιφνής του ΟΧΙ τι θα κάνει όταν έρθει η ώρα; Θα διαλέξει την πατρίδα του ή την κομματική του καριέρα; Και όμως κύριε Κατσουρίδη. Υπάρχει τεράστια ευκαιρία για Πολιτική επιβίωση μέσα από την αξιοπρέπεια.

Σκέψου το, γίνεται! (που λέει και η διαφήμιση)

edon lemesou είπε...

theloume na sas gnorisoume apokonta giafto elate stin mouttagiaka. eisaste efprosdekti

Ανώνυμος είπε...

Οντως οφείλει απολογία ο Χριστόφιας. Για το παμμέγιστο λάθος του 2003-8.
Δεν θα απολογηθεί ποτέ. Εχει όμως μια ελάχιστη ευκαιρία να επανορθώσει.

Δευτερκώτης είπε...

Αντιλαμβάνομαι την πικρία σου για τον Πρόεδρο του ΟΧΙ στροβολιώτη, αλλά μην ανησυχεία, προσπαθεί τωρά όσο μπορεί να επανορθώσει και να μας ξαναφέρει το σχέδιο Ανάν. Δώστου ακόμα λίους μήνες.

tristermannus είπε...

Στροβολιώτη, ποια η άποψη σου για το ότι το ΑΚΕΛ φώναζε υπέρ της Ένωσης από το 1955 ως το 1967 που την ψήφισε και στην Βουλή;

Θα απαιτήσεις να ζητήσει συγγνώμη και γι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Οχι, για την Ενωση δε σηκώνει τώρα πια απολογία - είναι πλεον ιστορία. Για το άλλο έγκλημα θα υποφέρουμε ΕΜΕΙΣ για πολυυυύ καιρό.
Το σχετικό ψήφισμα της βουλής για την Ενωση δεν έχει εξ όσων γνωρίζω ακυρωθεί, άνκαι τώρα πια δε νομίζω να έχει νοήμα για κανένα, εκτός ίσως από κάτι ανώριμα στενα μυαλά στον βορρά :)

tristermannus είπε...

Α ναι; Η Ένωση είναι ιστορία πλέον;
Ε τότε γιατί όποιος διαφωνεί με την κυβέρνηση Χριστόφια τον χαρακτηρίζουν εοκαβητατζή-ενωτικό-γριβικό;

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα θέμα η θεμιτή διαφωνία, για την πορεία προς το μέλλον, όπως να πούμε συμβιβασμός της ομοσπονδίας αντί εκχώρησης του βορρά στους τούρκους. Το ένα είναι ξεκάθαρα ο δρόμος της λογικής, το άλλο είναι ο δρόμος της (πολιτικής)αυτοκτονίας, αλλά κανένα προβλημα για όσους το υποστηρίζουν με επιχειρήματα.
Από την άλλη εχει κανένα που τα έχει τετρακόσια και επικεντρώνει τη διαφωνία του με τον Χριστόφια στο ζήτημα της ... ένωσης;
Αυτό είναι απλώς πραξικόπημα, δεν είναι πολιτική θέση.

ΕΠΟΙΚΟΣ Νο.8 είπε...

Στροβολιώτη εσύ είσαι από το "Βορρά";

tristermannus είπε...

Όχι Στροβολιώτη, δεν κατάλαβες. Ακριβώς, η συζήτηση πρέπει να γίνεται στην βάση επιχειρημάτων. Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι ενώ η πολιτική της Ένωσης έχει τελειώσει, εντούτοις σήμερα συνεχίζουν να ταμπελώνονται άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες (ακόμη και αν έχουν επιχειρήματα) ως "πολιτικοί επίγονοι" της εοκα-β και ως γριβικοί-ενωτικοι.

Ή μήπως αμφισβητείς πως γίνεται κάτι τέτοιο;

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΚΗ είπε...

Παιδιά,

Ο Στροβολιώτης είναι ο γνωστός πεμπτοφαλαγγίτης Γ. Ιωάννου, τζιεινον το παλιόπαιδον πρώην Οικολόγος, που λέει ότι οι έποικοι έχουν παραπάνω δικαιώματα που τα παιδιά των προσφύγων!

Δείτε το blog του να καταλάβετε τι εννοώ!

tristermannus είπε...

Μου αρέσει που όποτε σας γωνιάσουν εξαφανίζεστε. Και μιλώ για σένα κ. Στροβολιώτη.

Πλαστήρας είπε...

Περί Ενώσεως ο λόγος. Γιατί θεωρούμε ότι το αίτημα της Ένωσης είναι "δεξιό" και "συντηρητικό" ενώ η αγγλικής έμπνευσης Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι μία θέση "προοδευτική" και "δημοκρατική"; Η Ένωση θα γινόταν αν εξασκείτο από τον Κυπριακό λαό στο σύνολο του το δικαίωμα της Αυτοδιαθέσεως όπως προβλέπεται από τον Καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Το ότι δεν επετεύχθηκε η Ένωση είναι αδυναμία εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου.

Και ναι, υπήρξαν περιόδοι που το ΑΚΕΛ υπήρξε Ενωτικό, όπως Ενωτική υπήρξε και η Αριστερά στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μίσhιμου ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΚΗ,
1. Πεμπτοφαλαγγίτες, κατά γενική ομολογία είναι οι ξενόδουλοι που βοηθούν τους εκάστοτε εχθρούς. Γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά πως ο μόνος που κατάφερε να ξεπλύνει τους προαιώνιους εχθρούς του έθνους ήταν ο μεγάλος μακαρίτης. Και αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ. Τα υπόλοιπα είναι θέμα IQ.
2. Από τη στιγμή που ΟΛΟΙ οι ηγέτες μας περιλαμβανομένου του μεγάλου μακαρίτη αποδέχθηκαν την παραμονή κάποιων εποίκων, τότε δέχθηκαν ταυτόχρονα πως κάποιοι έποικοι έχουν παραπάνω δικαιώματα από τους πρόσφυγες. Ξέρεις, είναι ένα θέμα να το δηλώνεις και άλλο να το εξηγείς, ή πιο σωστά μπορεί να δηλώνεις ό,τι θέλεις αλλά να μην το εννοείς. Αυτό ονομάζεται πολιτική παλιανθρωπιά. Μοιραία όμως είναι και πάλι θέμα IQ.
3. Το παλιόπαιδο αυτό ακόμη και στις πιο μαύρες μέρες της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, στην πιο σκοτεινή περιρρέουσα ατμόσφαιρα έγραφα και υπέγραφα με το όνομα μου, και δε φοβάμαι καμιά γνώμη εντός ή εκτός του ιστολογίου μου. Αν αρχίσετε ξανά τις πόμπες όμως, τότε τα κλείνω πάραυτα όλα, γιατί έχω μωρά!
4. Η δική σας ταυτότητα γιατί κρύβεται;

Ο άλλος επώνυμος tristermannus, αναφέρεται σε γώνιασμα αφού άργησα να απαντήσω. Ε σιγά ρε, αν είχα την αθκιάσην σας θα ήμουν πολύ πιο ευτυχής! Δε σας προφτάνω κιόλας με το μαζικό πλασάρισμα πολιτικής σκέψης που πρέπει να βγει έξω γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης της και άρχισε να βρωμεί. Επικροτώ όμως την αναφορά σου πως η πολιτική της Ενωσης έχει τελειώσει. Οι άλλοι το γνωρίζουν;

tristermannus είπε...

Χαίρομαι Στροβολιώτη που θέλεις να συζητήσουμε σε σοβαρά πλαίσια. Οι ασυναρτησίες του δήθεν Χατζηγιώργου Τάκη είναι ανάξιες σχολιασμού.

Δυστυχώς όμως πρόλαβες και υπέπεσες και εσύ στην ίδια λογική με αυτό που σε ρώτησα.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, σε είχα ρωτήσει αν θα ζητήσεις από το ΑΚΕΛ να απολογηθεί για την πολιτική της Ένωσης όπως ζητάς να απολογηθεί για την υποστήριξη του Τάσσου. Είπες ότι δεν χρειάζεται να ζητηθεί κάτι τέτοιο από το ΑΚΕΛ γιατί πλέον η πολιτική της Ένωσης έχει ξεπεραστεί στην πλευρά μας ("άνκαι τώρα πια δε νομίζω να έχει νοήμα για κανένα, εκτός ίσως από κάτι ανώριμα στενα μυαλά στον βορρά").

Μετά όμως σου είπα πως "ενώ η πολιτική της Ένωσης έχει τελειώσει, εντούτοις σήμερα συνεχίζουν να ταμπελώνονται άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες (ακόμη και αν έχουν επιχειρήματα) ως "πολιτικοί επίγονοι" της εοκα-β και ως γριβικοί-ενωτικοι.Ή μήπως αμφισβητείς πως γίνεται κάτι τέτοιο;"

Ενώ όμως δεν μου είχες απαντήσει την ερώτηση (λανθασμένα υπέθεσα ότι αποφεύγεις να απαντήσεις) έρχεσαι τώρα και λες "Επικροτώ όμως την αναφορά σου πως η πολιτική της Ενωσης έχει τελειώσει. Οι άλλοι το γνωρίζουν;".

Δηλαδή και ΕΣΥ λες τώρα ότι υπάρχουν άνθρωποι στην ελληνοκυπριακή πλευρά που υποστηρίζουν την Ένωση.

Αυτό λες;

ΡΗΓΑΣ είπε...

Ο Στροβολιώτης δημοσιεύει το ονοματεπώνυμο του στο ιστολόγιο του.

Μην βιάζεστε κάποιοι να αρχίσετε πάλι να παριστάνετε τα μεγάλα κατατρεγμένα θύματα.

Επί της ουσίας: Υποθέτω ότι το 1950 (που το Ακέλ μιλούσε για ένωση) η ένωση ήταν προοδευτικό θέμα, το 1955 έγινε συντηρητικό, το '60 ξανά προοδευτικό, το '62 συντηρητικό, το '64 προοδευτικό και πάλι, το '70 υπερ-συντηρητικό και πάει λέγοντας.

Μα σε ποιούς απευθύνεστε νομίζετε; Σε ΕΔΟΝόπουλα;

Ενώ η Αμερικανο-βρεττανικής έμπνευσης ομοσπονδία ηταν και παραμένει προοδευτικό στοιχείο του κατά τα άλλα ...αντι-ιμπεριαλιστικού (μίsh) αριστερού χώρου του Ακελ-αριστερά-νέες δυνάμεις-λαχειοπώλες-καλιτέχνιδες, αγαπητή μου Natasha.


Ρήγας