Κυπριακό φεστιβάλ στο Κατάρ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Απολύτως επιτυχημένη κρίνεται η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στο Κατάρ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχουν υπογραφεί σημαντικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, που καλύπτουν πολλούς τομείς της κυπριακής κοινωνίας, αλλά και το κυπριακό πρόβλημα. "Ίσως είναι η πιο σημαντική επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ξένη χώρα", δήλωσε ο απεσταλμένος μας, σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε.

Στην συμφωνία για το κυπριακό, φαίνεται η πλήρης κατανόηση και αλληλεγγύη εκ μέρους του Κατάρ στον κυπριακό λαό. Καταδικάζεται η παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή, η συνεχής και κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και το θέμα του εποικισμού. Στα θέματα της επιστροφής όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, της απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, αλλά κυρίως στο θέμα της απομάκρυνσης όλων των εποίκων, ο εμίρης ήταν ιδιαίτερα ξεκάθαρος και έντονος.

Η δεύτερη συμφωνία, σχετική με το εμπόριο, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει την καθημερινότητα των κυπρίων. Στα επόμενα 3 χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επιμέρους απαραίτητες διεργασίες και να ξεκινήσει επιτέλους η εισαγωγή του πολυπόθητου φυσικού αερίου στο νησί μας. Το αρμόδιο υπουργείο είναι υπεύθυνο για την κατάρτιση προγραμμάτων που θα ωθήσουν στην χρήση αυτής της μορφής ενέργειας από όλα τα νοικοκυριά, κάτι που θα συμβάλει καθοριστικά στην απεξάρτηση μας από το αμαρτωλό πετρέλαιο.

Τέλος η τρίτη συμφωνία περί οικονομικών ζητημάτων είναι πολυδιάστατη. Θωρακίζει την οικονομία μας, και κρίνεται βέβαιο ότι δεν θα νοιώσουμε την οικονομική κρίση στην Κύπρο. Καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα, με βάση το οποίο θα ξεκινήσουν σημαντικά έργα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Κατάρ, τα οποία θα προσελκύσουν τουρίστες και στις δύο χώρες, αλλά παράλληλα θα βελτιωθεί και η κατάσταση με τον χειμερινό τουρισμό στο νησί μας. Μερικά από αυτά τα έργα είναι η κατασκευή γηπέδων γκολφ στη Λεμεσό, η ανέγερση δύο υπερπολυτελέστατων ξενοδοχείων, στην Πάφο και στη Λάρνακα, η ανέγερση τριών εμπορικών κέντρων (Malls), στη Λάρνακα, στη Λεμεσό και στην Πάφο. Παράλληλα, κύπριοι επιχειρηματίες που πείσθηκαν να επενδύσουν στην ξένη χώρα, θα συμβάλουν κατά κύριο λόγο στην ανέγερση γηπεδικών εγκαταστάσεων, επειδή το Κατάρ έχει ήδη υποβάλει αίτηση για διεξαγωγή του μουντιάλ το 2016.

Μετα την υπογραφή των πιο πάνω συμφωνιών, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών παρακάθισαν σε γεύμα με πλούσιο μενού, που περιείχε από τσίκνα μέχρι και παραδοσιακές καρύδες Κατάρ!

Στη συνέχεια...

ΕΞΥΠΝΗΣΑΜΕΝ...


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ!!!

Ευαγόρας - για το christofias-watch

12 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eshete endelehis plirofories gia to ti dieminithi metaksi tou proedrou kai ton Qatarianon gia tin ependisi apenanti sto hilto?Ate na doume na mpeni kamia mpoultoza

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΚΗ είπε...

Ξέρει ο Ευέλικτος από μπουλντόζες και οδοστρωτήρες

Ανώνυμος είπε...

Mpa.An iksere en tha epienne sto Qatar.Hate na doume periki mou ripoun tzinto stratopedo na eksighronistoume llio.Pou eksanakoustike stratopedo mes sti poli

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να περάσει νόμος μόνο στρατόπεδα του Τουρκικού Στρατού να επιτρέπονται μες την πόλη δεν εν κατάσταση αυτή!

Ανώνυμος είπε...

Em kali idea alla mallon en na vali to idio to qatar mia mikri kai EVELIKTI(panta!!!) froura filaksis tou iperpolitelous ksenodohiou

Ανώνυμος είπε...

an einai pote dinaton na kani k kati kalo touti h kivernisi!

Επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε...

Επαναλαμβανόμενε ανώνυμε, αναρτήσαν ένα video που άμαν δεις την συμπεριφορά του Χριστόφια, θα καταλάβεις ότ δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα.

Ανώνυμος είπε...

Magkes to kathestos sas ktipise tin selida me kommatikous hackers. mono etsi antimetopizetai i dimokratia stin kipro tou simera.
dia piros kai sidirou. To nou sas.

tha fygei nykta to kathestos xoris na to katalavei kan.

Ανώνυμος είπε...

Δέτε τζιαι τούτο το βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=b_lbdaFSOew

Τέρας ψυχραιμίας και ευγένειας...

Ανώνυμος είπε...

a en kalos o Xatzikostis kai to Sigma twra re syntrofoi a?

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Καλούμε όλους να δουν το εν λόγω βίντεο και δε διαγράφουμε την προσβλητική πιο πάνω ανάρτηση. Το εν λόγω βίντεο ακριβώς δείχνει τη διαβολή που υπέστη από ΜΜΕ ο μεγάλος ηγέτης Τάσσος Παπαδόπουλος:

1)Όταν κάποιοι την ώρα που μιλούσε ο Πρόεδρος σε δημοσιογραφική διάσκεψη στήναν απολίτιστα πηγαδάκια μπροστά του εμποδίζοντάς τον στο έργο του, τους είπε ευγενικότατα αν θέλουν να μιλήσουν να πάνε αλλού.

2) Όταν κάποιος φαμφαρόνος πολυλογάς δημοσιογράφος μιλούσε και μιλούσε και μιλούσε καθυστερώντας τους πάντες, είχε το θάρρος να του πει ο Πρόεδρος ότι δε θα του δώσει διάλεξη.

3) Όταν κάποιος πρήχτης προφανώς βαλτός ΑΚΕΛΙΚΟΣ ενοχλούσε τον Πρόεδρο για δικό του προσωπικό θέμα, καταχραζόμενος το χώρο, ο Πρόεδρος του είπε " Τι θέλεις κύριε; Δεν είναι τώρα η ώρα". Δεν ήταν λαϊκιστής σαν τον Ευέλικτο, αλλά ειλικρινής και με επίπεδο.

Αυτά από τους "καλοθελητές" ερμηνεύτηκαν ως έλλειψη αυτοσυγκράτησης και έλλειψη ψυχραιμίας κλπ κλπ. Γιατί οι λογής λογής κυπριλλίδες, αδυνάτησαν να αντιληφθούν ότι κάποιοι δικαιούνται να έχουν επίπεδο και να μην ανέχονται τον κάθε μ...... και τις μ.......... του. Για εμάς, το ότι ο Τάσσος απαξιούσε να ασχοληθεί με τους ηλίθιους, μόνο προσθέτει στην αξία του.

Είναι γι' αυτό που κάποτε είναι δίκαιο να λέγεται ότι δε μας άξιζε ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

ΡΙΜΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ilithio video...!ilikrina ..ti prospathoun meriki na apodi3oun?