ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ!!!!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009



Το χυδαίο πόλεμο και τη διαβολή που δεχόταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος όσο ήταν Πρόεδρος, δυστυχώς συνέχισε να τα δέχεται και μετά την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, αλλά και μετά θάνατον.

Για όλα ευθυνόταν ο Τάσσος κατά τους χυδαίους προπαγανδιστές και ψυθιριστές του Οδοστρωτήρα και των ακραίων και κοπλεξικών εντύπων. Για τη γρίππη των πτηνών, για τις ενέργειες των εταιρειών που έκανε το γραφείο του το μεγάλο έγκλημα να εγγράψει στον Έφορο (πρωτάκουστο ανά το παγκόσμιο: ο δικηγόρος να ευθύνεται για τις πράξεις του πελάτη του!!!!), για τα σάντουιτς στις καντίνες, για την κατοχή, για το ότι οι Τούρκοι έκτιζαν με περισσότερη μανία στις περιουσίες μας, για το ότι οι Αγγλοαμερικάνοι προσπαθούσαν να μας τιμωρήσουν για το ΟΧΙ και γενικά για κάθε κακό που συνέβαινε στην Κύπρο κατά τη διακυβέρνησή του. Αλλά και μετά την απομάκρυνσή του, η οποία οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη γκεμπελικοσταλινικού τύπου διαβολή του, βλέπαμε μέχρι και χυδαία άρθρα κομπλεξικών υποκειμένων που τον παρουσίαζαν να ευθύνεται για την ανομβρία ή ακόμη και να χαίρεται και να εκδικείται το λαό μέσω της ανομβρίας ( "Δε με εκλέξατε, σας άφησα χωρίς νερό" ).

Δε θα ήταν ήταν χυδαίο να λεγόταν για το Δ. Χριστόφια ότι ευθυνόταν ο ίδιος για τη λεγεωνέλλα και τους θανάτους και παρολίγον θανάτους των αγγελουδιών στο Ιπποκράτειο; Αν τύγχαινε όμως κάτι τέτοιο επί Τ. Παπαδόπουλου, δεν τολμούμε καν να σκεφτούμε τι θα του καταλόγιζαν τα διάφορα υποκείμενα.

Σήμερα, καταλογίζει στον Τάσσο Παπαδόπουλο, ο υπάκουος στον Πατερούλλη και "χωρίς αστικές συνήθειες" Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ότι αυτός δέχθηκε τους 50,000 εποίκους και εκ περιτροπής προεδρία. Ποιος; Ο Τ.Παπαδόπουλος που ενταφίασε το Σχέδιο Ανάν και έδωσε στον Ευέλικτο τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί εξ' υπαρχής. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, γνωρίζει βέβαια πολύ καλά ότι τα όσα συζητούνται σε διαπραγματεύσεις είναι άνευ βλάβης για τα μέρη. Γνωρίζει ακόμη καλύτερα και ίσως αυτό είναι το "έσκι" του, ότι ο Τ. Παπαδόπουλος έθαψε το Σχέδιο Ανάν με ήρεμους και μεθοδικούς ελιγμούς.

Αν θέλει ο ίδιος και ο Ευέλικτος Πατερούλλης του να ξεθάψουν το Σχέδιο Ανάν, ας αφήσουν έξω από τις τυμβωρυχίες τους τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Αρκετά του έκαναν όσο ζούσε!

Τι άλλο θα μας πουν μια μέρα; Ότι ο Τάσσος ήταν και υπέρ του Σχεδίου Ανάν;

Βεβαίως, αυτό που τους ενοχλεί, είναι ότι ο Τάσσος είναι ένα ανίκητο σύμβολο για τον κάθε αγωνιζόμενο Έλληνα και για τον κάθε αγωνιζόμενο Κύπριο.

Η τυμβωρυχία τους, δε θα περάσει!


Και αν είναι κάτι που πρέπει να φταίνε τον Τάσσο, είναι για το ότι άφησε πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά, χιλιάδες Τάσσους να συνεχίσουν τον αγώνα του και όταν σε λίγους μήνες οι Ευέλικτοι βιαστές της λαϊκής βούλησης επιχειρήσουν να ξαναφέρουν το Σχέδιο Ανάν, θα μας βρούν μπροστά τους.


ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch


Σημείωση: Προειδοποιούμε ότι ο Pinaleos blogger Ιωαννίδης, χρησιμοποιώντας χαφιεδίστικες μεθόδους, που θυμίζουν αυτές του συνεπίθετού του δικτάτορα και καταστροφέα της Κύπρου, φακελώνει τους εισερχόμενους στην ιστοσελίδα του καταγράφοντας το ip του υπολογιστή τους (πιθανόν βέβαια απλά να επιχειρεί να σπείρει τον φόβο - κλασσικές σταλινικές μέθοδοι-). Καλούμε τους φίλους της Επιτροπής και ιδιαίτερα τους Μαχητές της Δημοκρατίας να είναι προσεκτικοί. Η ανωνυμία δυστυχώς, που είναι δικαίωμα του κάθε περιηγητή και σχολιογράφου, δεν είναι κατοχυρωμένη σε κάποια ακραία και υβριστικά blogs όπως αυτό του Pinaleou.

13 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι εκάστοτε ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ, αρχής γενομένης από τον Μακάριο του 1977, τον Σπ. Κυπριανού, τον Γ. Βασιλείου, τον Γλ. Κληρίδη, τον Τάσσο Παπαδόπουλο, μέχρι και τον Δ. Χριστόφια, ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ τον λαό. Ουδέν έτυχε ποτέ της εγκρίσεως του λαού. Ούτε τα γενικά κι αφηρημένα ούτε τα επιμέρους και λεπτομερειακά. Ούτε οι διζωνικές, δικοινοτικές, ομοσπονδίες («με ό,τι αυτές σημαίνουν» κάθε φορά), ούτε οι εκ περιτροπής προεδρίες, ούτε οι 50 χιλιάδες έποικοι, ούτε οι «Συνεταιρισμοί Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Όλα τούτα και όσα εξ αυτών «κατατέθηκαν» στη μακρά πορεία των «διακοινοτικών συνομιλιών» από 1977-2004 και κατέληξαν στην παραγωγή του Σχεδίου Ανάν, απορρίφθηκαν ευθέως και ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ από τον ίδιο τον Κυρίαρχο Λαό 24.4.04. Αλλ’ ούτε και τους ίδιους τους ηγέτες, ή καν τον διαπραγματευτή δεσμεύουν, καθώς ο βασικότερος ΚΑΝΟΝΑΣ των «διαπραγματεύσεων» ήταν και είναι ότι «ουδέν από όσα κατατίθενται και συζητούνται ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ, εκτός κι αν τα μέρη καταλήξουν σε τελική συμφωνία».

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/152731

aiolos είπε...

Εκτός θέματος αλλά κάπου έπρεπε να στα πω , γράφεις:

@ΡΙΜΑΧΟΣ

Μακάρι αγαπητέ μας Γιώργο να τέλειωνε το Κυπριακό. Μακάρι να υπήρχε " Τέλος στο Κυπριακό". Να έπναζε η ψυχή μας.

Να επιστρέφαμε στα σπίτια μας. Να περπατούσαμε ελεύθερα στη γη μας.

Όσο όμως οι Αττίλες κατέχουν τις πατρίδες μας και όσο το έγκλημα του 1974 παραμένει ατιμώρητο, όσο γίνονται προσπάθειες νομιμοποίησης του βιασμού της Κύπρου, δεν μπορούμε να πούμε και δε θα πούμε " Τέρμα το Κυπριακό".

Όσο κι αν διαφωνούμε πολλές φορές μαζί σου, όσο κι αν σεβόμαστε την επιλογή σου, θα θέλαμε η φωνή σου και η γνώμη σου για την πατρίδα μας και το μέλλον της να ακούγεται.

Γιατί δυστυχώς, χάνονται οι αγνές πατριωτικές φωνές και αντικαθίστανται από φωνές που γεμάτες φανατισμό και μισαλλοδοξία, που μας καλούν να δεχθούμε άδικες και διχοτομικές λύσεις. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που θέλουν κλείσιμο όπως όπως του Κυπριακού, χωρίς να σκέφτονται την ανάγκη για ιστορική συνέχεια του Κυπριακού ελληνισμού και τη δικαίωση των θυμάτων της εισβολής.

Η δική σου φωνή ήταν ( το ξαναλέω: ακόμη κι αν διαφωνούμε σε πολλά) μια φωνή αντίστασης στη νομιμοποίηση της κατοχής. Αμίμητο εκείνο που κάποτε έγραψες " Η πλευρά μας ότι ήταν να δώσει το έδωσε".

Ελπίζουμε να το ξανασκεφτείς…………………………



Εντάξει εκεί στην Κύπρο όλο αβρότητες είστε και "μπράβο" και "σέβομαι" και κουραφέξαλα.
Οι "προοδευτικοί":

Θέλουν κλείσιμο του Κυπριακού και τους κύπριους με κατεβασμένα βρακιά.

Θέλουν οι τεμενατζίδες του Χριστόφια κλείσιμο με κάθε αντάλλαγμα.

Και προς τούτο στην κατεχόμενη κατά 34% Κύπρο ΠΡΩΤΕΥΟΝ είναι η ύπαρξη ποιητών και κουλτουριαραίων.

Αυτά έχει ανάγκη η Κύπρο;
Ή μήπως έχει ανάγκη από νεολαία έτοιμη για θυσίες και φανατικά στρατευμένη;

Κυβέρνηση που στηριζόμενη σε ισχυρή ΕΦ να είναι έτοιμη να χτυπήσει τον τούρκο εισβολέα την κατάλληλη στιγμή;

Οικονομία προσανατολισμένη σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που θα έκανε την Κύπρο, Ισραήλ έτοιμο για καίριο πλήγμα στον από βορά εισβολέα;

Αυτό συμβαίνει στην Κύπρο των οφ σορ εταιρειών;

Αυτό συμβαίνει στην Κύπρο της νεολαίας που δεν ξέρει σε ποια εθνικότητα ανήκει;

Αυτό συμβαίνει στην Κύπρο με την ΕΦ της σαγιονάρας;

Είστε άξιοι της μοίρας σας, ζητάτε να ρίζει για χάρη σας η Ελλάδα την νεολαία της και εσείς να εμπορεύεστε και να παριστάνεται τους ποιητές και τους "προοδευτικούς".

Είμαι βαθύτατα οργισμένος με την γκεί νοοτροπίας σας.

Αξίζετε αυτό που βιώνεται, έχετε φτύσει τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ που σας έδωσαν τιμή και υπόσταση.

Τους Σολομούς και τους Ισαάκ δεν θέλετε να τους θυμάστε και καμώνεστε τους "ευαίσθητους" όταν από βορά ο τούρκος σκέπτεται πως θα πάρει όλη την Κύπρο.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Αγαπητέ Αίολε,

1) Παρακαλώ να αποσύρεις την αναφορά σε "γκέι νοοτροπία", γιατί δηλώνει ομοφοβία κάτι που δεν είναι ανεχτό σε αυτό το blog. Αν δεν το κάνεις, δε θα σου επιτραπεί άλλη ανάρτηση.

2) Είμαστε η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Ούτε όπλα κρατάμε, ούτε είμαστε καμιά ΕΟΚΑ Β, ούτε θέλουμε να γίνουμε. Έχει ΕΦ ο τόπος και ναι, συμφωνούμε ότι πρέπει να είναι πιο ισχυρή και πιο έτοιμη.

3) Η ποίηση, ο προοδευτισμός και η ορθότητα του Αγώνα πάνε μαζί.
Παράδειγμα: Βάσος Λυσσαρίδης

4) Τα στεγνά "φανατισμένη στρατευμένη νεολαία" θυμίζουν Χρυσή Αυγή και οτιδήποτε άλλο συντηρεί και πριμοδοτεί τις νοοτροπίες των διαφόρων Anef Oriwn και Pinalewn. Δεν είμαστα φανατικοί και στρατευμένοι.

Είμαστε δημοκράτες και αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Σε νόμιμα όμως και πολιτισμένα πάντα πλαίσια.

ΡΙΜΑΧΟΣ

ΡΗΓΑΣ είπε...

Αίολε, ό,τι κακές νοοτροπίες υπάρχουν στην Κύπρο, από πού ακριβώς νομίζεις ότι αντλούν παραδείγματα;

Σκέψου να δούμε.

Θες να κάνουμε μια έρευνα σε 1000 Ελλαδίτες νέους και 1000 Κύπριους νέους να δούμε:

α) Πού υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό εθνικής συνείδησης.

β) Πού υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό ωχαδελφισμού.

γ) Να δώσουμε σε όλους από έναν χάρτη να μας δείξει την Κερύνεια, την Χειμάρα και το Καστελόριζο.

δ) Σε τελική ανάλυση ας ορίζουμε τί εστί "γκέϋ" νοοτροπία και ας δούμε που την συναντούμε σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Ας κάνουμε και άλλες έρευνες να δούμε:

α) Ποιοί τρώνε περισσότερα από την ΕΕ σε απάτες.

β) Πού ακριβώς (σε αναλογία πληθυσμού βεβαίως) υπάρχει μεγαλύτερη ΣΑΠΙΛΑ, ναρκωτικά, σωματεμπόριο, δουλεμπόριο, απάτες κλπ.

***Επαναλαμβάνω: Από που αντλούν παραδείγματα εδώ στην Κύπρο; Από το Τατζικιστάν μήπως;

Και κάτι άλλο: Την Κύπρο στο πιάτο σαν το ψαράκι το ψιλοκαθαρισμένο και λεμονάτο και με τις πατατίτσες τις τηγανητές δεν την έδωσε το καθεστώς του Τατζικιστάν στην Τουρκία.

Διότι εκτός από τον γνωστό πληθυντικό της μεγαλοπρέπειας υπάρχει και ο πληθυντικός της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ. Τον οποίο ΚΑΠΟΙΟΙ στο Αθηναϊκό κράτος έχετε εναγάγει σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ και όταν απευθύνεστε σε Κύπριους έχετε την εντύπωση ότι μιλάτε σε αγράμματους ιθαγενείς.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Poli oreo arthro! As analavoun kapote tis efthines tous kai as papsoun na krivontai piso apo to daxtilo tous!

Ανώνυμος είπε...

οι ξενοδουλοι ηγετισκοι και ο αλλος ο μικρος ο ΔΗΚΟς μας εχουν φαγωθει να τον σβησουν απο την μνημη μας...αφελεις ανοητοι...πως μπορεις να ξεχασεις καποιον που εινα εδω? στην καθε ανσα που περνουμε απο τον αερα της Κυπρου που διεσωσε...οσα ψεματα και λασπη ανυπαρχτοι (αυτο ειναι για τα τσογλανακια τους Κυπριανου..μαρκο ακι αντρο, ανυπαρχτοι) οτι και ανπειτε..ο αλλος ο ασεβης αλαζων γιος της Αννους που το δικωμον, ο ξενοδουλος, τολμησε να μας πει οτι το μεγαλυτερο κληρονομημα του Τασσου ειναι η ΑΤΑ, και νομιζε οτι ετσι υποβιβαζει τον Τασσο, που ναξερε ο ηλιθιος οτι υποβιναζε ακομα περισσοτερο την ξενοδουλη υπαρξη του ..ο αλλος ο ΔΗΚΟς μας αβαλε ανακοινωση για να μεν ξεχασουμε το ΟΧΙ του Λαου με τον Τασσο μπροστα και εξεχασεν τον Τασσο,που θατανα αραγε σημερα το μαριουιν αν δεν τον ευεργετουσε ο Τασσος, τοση αξια εχει αυτη η καρεκλα που αξιζει να εξευτελιζεσαι Μαριε? ειχες τα φωντα να γινεις ηγετεης και αυτο-εξευτελιζεσαι..αυτη εινα η τιμωρια σου..Ο Τασσος ειναι εδω ανυπαρχτοι πατριδο-ξεπουλητες..στν καρδια του καθε Κυπριου πατριωτη..αριστερου, δεξιου ΟΛΩΝ και οταν χρεοατει θα ειναι παλι μπροστα αυτος καο ΟΛΟΙ μας διπλα οπως ΤΟΤΕ..αυτο φοβαστε ..το ξερετε οτι και ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ , το μαθατε και πριν λιγους μηνες στις εκλογες του ΔΗ.ΚΟ ειναι παντου και τον φοβαστε γιατι ξερετε οτι οι οπαδοι σας θα ακουσουν και παλι την φωνη του και θα σας ξευτιλισουν οπως και τοτε,,οταν η Κυπρος κινδυνευσει και παλι η λασπη και τα κομματοσκυλα σας δεν θανε αρκετα .ο Τασσος θαναι παλι μπροστα και ΟΛΟΙ διπλα , αυτον φοβαστε...τα λογια του και οι παρακαταθηκες του εφιαλτες σας πατριδο-ξεπουλητες... τα βρομωστομα σας τααισμενα απο ξενους ας μην ανφερουν τον Τασσο...Ντροπη σας, φοβουτε την οργη των Κυπριων οπως και τοτε..Και Νεκρος Ενικα...

aiolos είπε...

@ΡΗΓΑΣ

...............


Ναι έχουμε τεράστιο ποσοστό ευθύνης. Ναι είναι αληθινά πολλά από αυτά που γράφεις (τα περισσότερα), έχουμε μπλέξει και εμείς, δεν φταίει ο Ελληνικός λαός, ηγέτες δεν έχουμε, δεν ξέρουμε ποιόν να ψηφίσουμε ο ένας χειρότερος και ποιό κλέφτης από τον άλλον είναι....... ΣΥΜΦΩΝΩ καλά τα λες, τι σκέπτομαι θα δεις.

@ΡΙΜΑΧΟΣ

1) Παρακαλώ να αποσύρεις την αναφορά σε "γκέι νοοτροπία", γιατί δηλώνει ομοφοβία κάτι που δεν είναι ανεχτό σε αυτό το blog. Αν δεν το κάνεις, δε θα σου επιτραπεί άλλη ανάρτηση.

2) Είμαστε η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Ούτε όπλα κρατάμε, ούτε είμαστε καμιά ΕΟΚΑ Β, ούτε θέλουμε να γίνουμε. Έχει ΕΦ ο τόπος και ναι, συμφωνούμε ότι πρέπει να είναι πιο ισχυρή και πιο έτοιμη.

3) Η ποίηση, ο προοδευτισμός και η ορθότητα του Αγώνα πάνε μαζί.
Παράδειγμα: Βάσος Λυσσαρίδης

4) Τα στεγνά "φανατισμένη στρατευμένη νεολαία" θυμίζουν Χρυσή Αυγή και οτιδήποτε άλλο συντηρεί και πριμοδοτεί τις νοοτροπίες των διαφόρων Anef Oriwn και Pinalewn. Δεν είμαστα φανατικοί και στρατευμένοι.

Είμαστε δημοκράτες και αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Σε νόμιμα όμως και πολιτισμένα πάντα πλαίσια.

Αγαπητέ ΡΙΜΑΧΟ

2. Εγώ δεν είπα ότι είστε μια παραστρατιωτική οργάνωση και φυσικά δεν μιλώ για σας είναι ξεκάθαρο ότι μιλώ για την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε κάποιος να καταλάβει έτσι τα γραφόμενά μου.

3. Ποίηση και κουλτούρα είναι πράγματα σπουδαία ΟΧΙ για τους Κύπριους, εσείς έχετε έναν ΑΤΤΙΛΑ, τι θα του πετάξετε δηλαδή όταν ξαναεπιχειρήση! ποιήματα και ποιοι θα τα πετάξουν ποιητές; Η Κύπρος έχει ανάγκη από σοβαρούς εξοπλισμούς και στρατό, οι ποιητές έτσι όπως εσείς τους αντιλαμβάνεστε στο Λουξεμβούργο και την Δανία, η Κύπρος έχει πρόβλημα κατοχής και απειλής και για το υπόλοιπο του εδάφους της, για νομίζετε ότι ο ΑΤΤΙΛΑΣ θα μείνει εκεί; Τους τούρκους στην πρώτη κατάλληλη γι αυτούς στιγμή θα τους δείτε στην γειτονία σας, δεν θα δείτε τούρκους ποιητές και δεν θα απαγγέλουν ποιήματα, στρατιώτες που θα βιάζουν και θα σκοτώνουν τέτοιους θα δείτε και εσείς δεν θα έχετε στρατό θα έχετε φλούφληδες φυγόστρατους και ποιητές.....
Η γενιά σας έχει σπουδαία αποστολή και εσείς παίζετε με την φωτιά μακάριοι μιλάτε για κουλτούρα (που είπαμε ναι χρειάζεται αλλά και αυτή θα πρέπει να την εντάξετε στις προσπάθειες για ατσάλωμα του Κυπριακού λαού για αντίσταση και απελευθέρωση).
Ο Παπαδόπουλος που εκτιμάτε (και εγώ εκτιμώ και με συγκινεί η στάση του και στην ΕΟΚΑ και στο ΟΧΙ), όταν ήταν νέος δεν απήγγειλε ποιήματα ήταν στρατευμένος και μάχιμος.

3. Είμαι αρκετά μεγάλος για να έχω την πολυτέλεια του φανατισμού των ΧΑ, αλλά είμαι και αρκετά μεγάλος για να βλέπω ότι η λύση σας δεν είναι στις ποιητικές ενασχολήσεις αλλά σε μια φανατικά στρατευμένη νεολαία, όπως ακριβώς κάνουν και οι γείτονες σας Ισραηλίτες , Παλαιστίνιοι αλλά και οι τούρκοι. Πχ το ΕΑΜ στην κατοχή δεν ζούσε με ποιηματάκια αλλά οργάνωνε μαχητικά την νεολαία κατά του κατακτητή τι ήτανε οι ΕΑΜίτες μέλη της Χρυσής Αυγής; Τι ήταν η νεολαία του Μακεδονικού αγώνα μέλη της Χρυσής Αυγής; Έχετε παρεξηγήσει αγαπητέ πράγματα οι Κύπριοι θεωρούν πιο χρήσιμο να πλακωθούν για την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ παρά να έχουν το πνεύμα του Ισαάκ και του Σολομού. Οι εχθροί σας είναι στο νότιο τμήμα και όχι στο κατεχόμενο.

5. Επί αυτού ήδη απάντησα ........Καλά κάνετε και είστε δημοκράτες, δέστε όμως δημοκρατικά δεν υποδουλώθηκε η Κυρήνεια και δημοκρατικά δεν θα ελευθερωθεί.

Στο 1 απάντησα ήδη με τα πιο πάνω.

Πραγματικά μου είστε συμπαθείς και γι αυτό θεωρώ δυστύχημα την πιθανή διαγραφή μου.

Να είστε καλά.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Αγαπητέ αίολε,

Σεβαστές οι απόψεις σου. Και σε πολλά έχεις και κάποιο δίκαιο.

Θα θέλαμε όμως να αποσύρεις την αναφορά σε "γκέι νοοτροπία", που ελπίζουμε να είναι μια ατυχής αναφορά.

Ήδη αυτή η ιστοσελίδα έχει υποφέρει από την κάθοδο ομοφοβικών και ηλικιακών ρατσιστών και η Επιτροπή αποφάσισε να τηρεί μια ενιαία πολιτική αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Οπότε αν η αναφορά ήταν ατυχής, σε παρακαλώ να την αποσύρεις.

ΡΙΜΑΧΟΣ

αιολος είπε...

@ΡΙΜΑΧΟΣ

................

Αγαπητέ μου ΡΙΜΑΧΕ το ζήτημα είναι θέμα κύρους και εγωισμού για το μπλοκ;

Πιστεύω ότι υπάρχει "γκέι νοοτροπία" στην Κύπρο και έτσι σας βλέπουν και οι τούρκοι και οι τ/κ, δεν σας εκτιμούν, ζούμε σε κοινωνία πυγμής και δύναμης και τίποτα από αυτά δεν έχει η Κυπριακή κοινωνία. ΟΧΙ όλος ο κυπριακός λαός αλλά μεγάλη μερίδα και κυρίως η σημερινή κυβερνώσα μερίδα και η παράταξη που εκπροσωπούν έχουν αυτή την νοοτροπία, επικύπτουν και υποκύπτουν οι κυβερνώντες της Κύπρου, (δεν είναι καλύτεροι οι δικοί μας τα ίδια και χειρότερα αλλά στο Αιγαίο εμείς αντιμετωπίζουμε τους τούρκους και οι αεροπόροι μας μπαίνουν και στον Μ Ασιατικό χώρο, οι στρατευμένοι μας κοιτάζουν στα μάτια τους τούρκους και είμαι σίγουρος ότι την ταφόπλακα στο εγκληματικό κράτος τους θα την βάλουμε εμείς, και το ξέρουν, αυτό είναι εγγύηση και για την Κύπρο που μας περιφρονεί) κατ επανάληψη έχω συζητήσει σε Ελληνικά φόρουμ για το Κυπριακό και παρακολουθώ όσο γίνεται τα κυπριακά ζητήματα, δες τι γράφω πχ εδώ:

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=152570

Αυτά πιστεύω αγαπητέ Ρίμαχε, σε διευκολύνει να μη λέω αυτό που σκέπτομαι;

Σε τι σε διευκολύνει;

Το ζήτημα είναι να γίνετε αξιοσέβαστοι όπως ήσασταν με τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Υπάρχει λοιπόν αυτή η νοοτροπία ΟΧΙ σε όλους αλλά σε μεγάλο πληθυσμιακό ποσοστό κυπρίων. Βολεύονται λες και ζουν στην Σκανδιναβία, ενώ η λεπίδα του ΑΤΤΙΛΑ είναι πάνω από το κεφάλι τους, πως να το πω αυτό δηλαδή "παθητική" νοοτροπία; Πως;

Δεν θα υπάρξετε για πολύ θα σας καταπιεί ο ΑΤΤΙΛΑΣ όσα ποιήματα και αν απαγγέλετε στρατευτείτε άντρες γυναίκες οπλιστείτε για να γίνεται σεβαστοί (το παράδειγμα είναι δίπλα σας Ισραήλ, Παλαιστίνη).
Τι να κάνω τώρα "δήλωση μετανοίας";
Είναι δημοκρατικό αυτό;
Είναι αξιοπρεπές;

Να είστε καλά.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Αγαπητέ Αίολε,

Η αναφορά σε "γκέι νοοτροπία" προσβάλλει μερίδα συμπολιτών μας και συνανθρώπων μας.

Δε ζητούμε δήλωση μετάνοιας, αλλά να ανασκευάσεις ή να ανακαλέσεις ή να χρησιμοποιήσεις μία άλλη φράση για να πεις αυτό που θέλεις.

Αδικείς πιστεύουμε και τον εαυτό σου, γιατί πολύ πιθανόν να μην είναι αυτό που ήθελες να πεις.

ΡΙΜΑΧΟΣ

aiolos είπε...

Eντάξει Ρίμαχε το λέω "ΠΑΘΗΤΙΚΗ" ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ αν αυτό βοηθά.

Ανώνυμος είπε...

@aiolos

1) I politiki stratikopiisis tu kipiakou dokimastike ke aptixe iktra tin periodo 1993-1999,vlepe S-300,ti se kani na pistevis oti mia nea tetia prospa8ia 8a feri ta epi8imita apotelesmata?

2)Meletes pu exun gini pano stin stratiotiki isoropia(UN strategic assestment) sti kipro dinun stin e8niki frura to poly tris meres protu i turkia katalavi olokliri tin kipro.Akoma ke an i e8niki frura diplasiasi tin dinami tis 8a nteksi 6 meres ke an tin triplasiasi 9 meres ,exontas panta ipopsi mas oti oli i paragontes mas evnoun(kerikes sin8ikes,egkeri proidopiisi,va8mos etimotitas),afto 8a simene o misos pli8ismos na lavi ekpedefsi psilu epipedou se sixrona opla,poso efkolo 8oeris afto na gini?

3) An krinume apo tin adrania pu edikse o die8nis paragontas stis teleftees polemikes siraksis(avgustos 2008 sti georgia,genaris 2009 gaza) pies i pi8anotites na parevi mia kseni dinami diplomatika gia na stamatisi mia sirkasi stin kipro afu epi tis usias to dogma tis e8niki fruras ine apotreptiko gia na dosi xrono oste na iparksi antidrasi sta ksena kentra lipseos apofaseon ?

4) Akoma ke an i attiles efnidiastun apo tin e8niki frura, i turkia exi ti dinatotita metaforas xiliadon stratioton se liges ores pu mpori na anastrepsun opkiadipote arxika kerdi.Stin parusa fasi,i kipros liga mpori na perimeni apo tin ellada se afto o tomea afu mia ellada pu antimetopizi turkikes paraviasis se olo sxedon to egeo 8a diskolefti na enisxisi tin kipro en meri logo stratiotikon alla ke politikon empodion.Min ksexnas oti otan ginontan i askisis "toksotis-nikiforos" tin dekaetia tu 90 gia na perasun ta liga maxitika pu simmetixan stis askisis eprepe ena megaliteros ari8mos maxitikos na ta kalipsi apo tous turkus,ke ola afta se mia askisi.

5)Epetrepse mu na po oti eno i katoxi ke ta paragoga tis paramenun,i entasi sto nisi den ine opos tin parusiazis,anagnorizo oti ta pragmata mpori na allaksun ana pasa stigmi an iparksi kapkio 8ermo episodio ellados-turkias,omos katudena logo den epikrati polemiki atmosfera ute stin kipro ksipnun me to 8orivo ton armaton maxhs,ton elikopteron opoa tus palestinius,ute me ton 8orivo ton sinagermon gia eperxoemnus katysha opos i israelites.Nomizo i pleopsifia tu lau pistevi oti ena polemos itan arketos ke enoso mia aksioprepis(;) lisi mpori na vre8i diplomatika
i plisti den ine dia8etimeni zisun mia nea sigkrusi afu kserun poli kala pkies i sinepies.tis idan to 74.

afta ta leo vasismena stis simerines sin8ikes,an sto melon i entasi anevi katakorifa apo tus turkus i an epali8efti to episxinto senario tis dixotomisis tote o monos dromos pu isos mini anixtos ine i sigkrusi me ola ta katastrofika tis epakolu8a.

aiolos είπε...

Ειλικρινά γράφεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να σε καταλάβω λόγω των γκρίκλισ.

Δεν είμαι ειδικός σε θέματα στρατηγικής, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μια ΕΦ με πολύ προηγμένα όπλα, μια νεολαία σε πολεμική εγρήγορση και μια Ελλάδα πρόθυμη, και φυσικά υπό τις κατάλληλες διεθνείς συγκυρίες, μπορεί να έχουμε αποτελέσματα, για το θέμα των S300 ήταν μια μεμονωμένη προσπάθεια εκβιαστικού χαρακτήρα και όχι στέρεη απόφαση για σύγχρονο εξοπλισμό της ΕΦ.
Οι S300 σήμερα είναι στην Κρήτη και από εκεί πιο σίγουρα καλύπτουν τον Κυπριακό εναέριο χώρο, τους χειρίζονται δε Κύπριοι στρατιωτικοί.
Πέρα τούτου οι τούρκοι κατά την περίοδο 1974 απέδειξαν πόσο ελλιπής ήταν (η εισβολή ήταν αντιμετωπίσιμοι αν δεν προδινόταν η ΕΛΔΥΚ η Ελλάδα και η ΕΦ).

Τι μπορούμε με την λογική αυτή που βάζεις να περιμένουμε;
"Οι τούρκοι να γίνουν ελεήμονες σε ότι προαιρούνται;"

Στις 19 Μαΐου θυμόμαστε την Ποντιακή γενοκτονία, οι τούρκοι μόνο από ισχύ καταλαβαίνουν τους αδύναμους τους γενοκτονούν ……….. με την λογική αυτή που βάζεις ένα μένει να επιλέξετε την ημερομηνία που θα τιμούμε την Κυπριακή γενοκτονία…………

Για να μπορέσω να διαβάσω και να κατανοήσω το σκεπτικό σου σε παρακαλώ γράψε Ελληνικά.