Μπράβο κ. Πουργουρίδη!!! Μπορείς και χειρότερα...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009


Oops I did it again!
Υπόγραψα το ψήφισμα, με τα είκοσι μου νύσια!




Συνεπής στη μειοδοτική του πολιτική, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρίστος Πουργουρίδης, «χτύπησε» ξανά εναντίον της μητροπολιτικής Ελλάδας αυτή τη φορά!!!

Ο φανατικότερος υποστηρικτής της υποψηφιότητας του κ. Χριστόφια, Χρίστος Πουργουρίδης (ούλλοι σιήλλοι μια ράτσα), σήμερα επιχειρεί καίριο πλήγμα κατά της Ελλάδας, βάζοντας την υπογραφή του σε ψήφισμα, που ζήτησε ο Ελβετός βουλευτής κ. Γκρος, για «την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω». Το ψήφισμα αυτό έχει ως στόχο να πλήξει την διεθνή εικόνα της Ελλάδας στο θέμα των μειονοτήτων και η «εγκυρότητά» του ενισχύεται με ... κυπριακή υπογραφή! Δίνεται, έτσι, άλλοθι στην διαχρονική και κατά συρροή καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων από την Άγκυρα...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Χρίστος Πουργουρίδης, κατάφερε να στρέψει την κοινή γνώμη της Ελλάδας εναντίον των Κυπρίων, αφού τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν την ενέργεια του Πουργουρίδη ως ... μειοδοτική. Και πως να μην θεωρηθεί ως τέτοια, αφού η πρόταση έχει ως στόχο να παρουσιάσει την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας σε Ρόδο και Κω σε αντίθεση με τη συνθήκη της Λωζάνης!

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μέλος της Επιτροπής με έγκριτο δημοσιογράφο στην Ελλάδα, μας ανέφερε ότι: «η ενέργεια του κ. Πουργουρίδη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε μια περίοδο που απαιτείται μέγιστη συνεννόηση και αλληλοβοήθεια για να αντιμετωπίσουμε τις πιέσεις που θα υποστούμε Αθήνα και Λευκωσία μέχρι το τέλος του χρόνου» και συνέχισε «με την υπογραφή του, ο κ.Πουργουρίδης δημιουργεί κλυδωνισμούς στις σχέσεις Αθήνας και Λευκωσία, κάτι που ίσως οδηγήσει την Κύπρο σε μοναχικούς και επικίνδυνους δρόμους...».

Η Επιτροπή θεωρεί ότι η προσπάθεια όσων υποκινούν, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, τον πολιτικό «για όλες τις δουλείες» τους, στοχεύει στην υπονόμευση της διαχρονικής και ανιδιοτελούς στήριξης των εξ Ελλάδος αδελφών μας στις δύσκολες ώρες που έρχονται... Κάποιοι θέλουν να πείσουν τον κυπριακό ελληνισμό ότι είναι μόνος και αβοήθητος και πρέπει επιτέλους να αποδεχτεί τη συνθηκολόγηση... Όσο εμείς επιλέγουμε πουργουρίδιες για να χειρίζονται τις τύχες μας, τόσο θα αποθρασύνονται οι ενδιαφερόμενοι για το «όπως – όπως» κλείσιμο του Κυπριακού!!!

Μόδεστος για το christofias-watch

12 Σχόλια:

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Σε μια κανονική κοινωνία με λίγη πολιτική ωριμότητα στο άκουσμα του ονόματος ενός Πουργουρίδη η απάντηση θα ήταν "ποιος; τι;"

Δυστυχώς όλοι αυτοί οι κύριοι "Τίποτα" το γένος "Κανένας" , ελέγχουν το μέλλον.

Είναι επείγουσα κι επιτακτική και κρίσιμη αναγκαιότητα μιας νέας Κίνησης που θα ταράξει τα νερά και θα εμπνεύσει με επιχειρήματα τον κόσμο για να ξεκολλήσει από τα άρματα του ΔΗΣΑΚΕΛ. Μακριά από στείρους κλειστοφοβικούς εθνικισμούς και άλλο τόσο μακριά από μειοδοτικές συμπεριφορές είτε γίνονται από αφέλεια είτε και εκ του πονηρού.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Για να συμπληρώσω το σκεπτικό μου:

Πεποίθησή μου είναι πως ένας κεντρικός λόγος της αποχώρησης του ΑΚΕΛ από την επιτυχημένη τριμερή αλλά και της μουδιασμένης συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα μερίδας του ΔΗΚΟ είναι πως ΑΝ είχε επανεκλεγεί ο Τάσσος, τότε είναι βέβαιο που θα ξεκινούσαν γερές διεργασίες για πλήρη αναδιαμόρφωση του κεντρώου χώρου με τάσεις πολιτικά προς τα αριστερά και θέσεις απόλυτα εθνικές στο Κυπριακό.

Δηλαδή ένα γερό ταρακούνημα στα πολιτικά κατεστημένα της Κύπρου, μέρος των οποίων κυρίαρχο είναι το δίπολο ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ.

Πολλοί είχαν πολλούς λόγους να μη θέλουν κάτι τέτοιο και έκαναν τα πάντα για να μην συμβεί. Έστω και με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η Κύπρος.

Ανώνυμος είπε...

είναι και δική μου πεποίθηση αυτή φάληρε. Ο Τάσσος ήθελε ένα συμμάζεμα του κεντρώου χώρου έτσι ώστε να σπάσει το κατεστημένο των 2 δυνατών στην πολιτική ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και να δημιουργηθεί μια τρίτη δύναμη που θα χε και φωνή και ισχύ. κάτι τέτοιο προφανώς θα τραβούσε κόσμο που θα διαφωνούσε με το δησακελ και θα γύρευε κάποια άλλη φωνή να τον εκφράσει. κάτι τέτοιο θα έκανε τρομερή ζημια στο δησακέλ και ίσως είναι εκεί που τα βρήκανε τελικά.

όσο για τον πουργουρίδη ΤΙ να πω; τζαμέ που νομίζεις ότι άκουσες τα ούλλα έρκουνται να σε διαψεύσουν...δυστυχώς.

Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

Που το 1977 μεχρι το 2008 το:

ΔΗΚΟ ηταν στην προεδρια της Δημοκρατίας 16 χρόνια. 5 χρονια ηταν στην κυβερνηση. 10χρονια ηταν εξω απο την τη κυβερνηση (Βασιλείου και δευτερη πενταετια Κληριδή).

ΑΚΕΛ 5 Χρονια προεδρια. 13 χρονία κυβερνηση, 13 χρονια εξω απο την κυβερνηση.

ΔΗΣΥ 10 χρονια προεδρια.

Ποιον εν το κατεστημενον ειπαμε?

Θερσίτης είπε...

Αυτά που κάνει ο Πουργουρίδης είναι βλακείες. Όμως είναι απαράδεκτη η ανομολόγητη απειλή που κρύβεται στη διατύπωση ότι το τι έκανε ο Πουργουρίδης "δημιουργεί κλυδωνισμούς στις σχέσεις Αθήνας και Λευκωσία, κάτι που ίσως οδηγήσει την Κύπρο σε μοναχικούς και επικίνδυνους δρόμους...». Θυμηθείτε μόνο την στάση των Σημίτη - Παπανδρέου έναντι του Σχεδίου Αννάν για να μην αναφέρουμε την ποντιοπιλατική στάση του Καραμανλή. Εμείς δεν ταυτίσαμε τον Ελληνικό λαό με τους πιο πάνω πολιτικούς. Ας μην μας ταυτίζουν με τον Πουργουρίδη που έκανε μεγαλύτερο κακό στην ιδιαίτερή του πατρίδα του από όσο στην Ελλάδα. Ας τον αγνοήσουν. Ας θυμηθούν επίσης ότι ο Πουργουρίδης ανήκει στον ΔΗΣΥ το αδελφό κόμμα της ΝΔ και, σ' ότι αφορά το Κυπριακό, στο ομόδοξο κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

kotsiroshyllos είπε...

πάντως τελικά η επιτροπή που εβάλετε την φάτσα του πουργουρίδη πας το logo σας ηταν πολλά επιτυχια! !

Πλαστήρας είπε...

Χωρίς ίχνος υπερβολής ο άνθρωπος είτε είναι προδότης είτε ψυχολογικά διαταραγμένος. Όσο κι αν στύβω το μυαλό μου δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.

ΡΗΓΑΣ είπε...

Τί είδους "μπίζνα" έκανε ο Πουργουρίδης με τον Ελβετό βουλευτή και ως αντάλλαγμα υπέγραψε αυτό το έγγραφο; Διότι δυσκολεύομαι να δεκτώ ότι είναι βλάκας. Και με το σχέδιο Ανάν λέγαμε για κάποιους ότι ήταν "αδαείς", τελικά όμως το δολλάριο είχε πέσει σύννεφο.

Ρήγας

DON 01 είπε...

Άτε ρε Ρήγα, εξεκίνησες τες βλακείες σου. Απορώ που κάτι τέτοια η "μη μου απτου" Επιτροπή σας αποδέχεται τα.

ΝΤΟΝ1

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις;

Απλά φτάνει μια στιγμή που λαλείς ΕΛΕΟΣ ΠΙΟΝ. Για πόσο βλάκα με παίρνουν τούτοι.

Ο άνθρωπος που θα υπόγραφε το σχέδιο ανάν με τις χίλιες μύριες παραβλέψεις και παρατυπίες όσο αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των κυπρίων και δη των ελληνοκυπρίων έρκεται να μας πει ότι θέλει να διερευνηθεί θέμα μουσουλμανικής μειονότητας στη Ρόδο και στη Κω γιατί κανείς δεν μπορεί να στερείται τα ανθρώπινα του δικαιώματα!! ΚΑι τούτα ούλλα ενώ ξέρει ότι η Τουρκία προσπαθεί να θέσει θέμα τουρκικής μειονότητας στα νησιά. ΚΑΙ το χειρότερο είναι ότι ξέρει ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και η διχοτόμηση της κύπρου! όταν η τουρκία έθεσε θέμα μειονότητας τουρκικής στην κύπρο.

Έλα ρε πουργουρίδη παμμέγιστε που θα ελάλε και ο χάρρυ κλυν!

Εσάσαμε καλά καλά τα δικά μας και επιάσαμε τα ξένα κύριε Πουργουρίδη;

Να υποθέσω ότι αύριο ενά θέσεις και θέμα για την μειονότητα των Ελλήνων στην Τουρκία και τις συνθήκες διαβίωσης τους;
Οξά εν έχει τσιανς η Τουρκία να στερεί που κανέναν τα ανθρώπινα δικαιώματα του;

Πραγματικά διερωτούμαι πώς οι συναγερμικοί ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ όι μόνο να έχουν ένα τέτοιο εκπρόσωπο στη βουλή αλλά να αποτελεί και μέλος του κόμματος τους.

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι απέμειναν άραγε μέσα σ' αυτό το κόμμα με καθαρά χέρια και μέτωπα να δικαιούνται να διαολοστείλουν τον προδότη;

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

sifono me ton plasthra!


e3o oi prodotes apo tin kypro...!ftanei mbouxtisame....