ΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ( ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙ)

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Έξω φρενών με την Επαγρύπνηση ο Δ. Χριστόφιας. Εδώ και 1 μήνα έχουν αποτύχει να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από το christofias-watch και ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο.



Κι ενώ ο Δ. Χριστόφιας χαριεντίζεται με το "σύντροφο" που "μόνο με αυτόν θα βρει λύση", ο Σενέρ Λεβέντ για ακόμη μια φορά ξεσκεπάζει το "σύντροφο" του "Ευέλικτου". Του επικίνδυνου "σύντροφου" του επικίνδυνου "Ευέλικτου" που ζει με ψευδαισθήσεις.

Το πρόβλημα είναι στον τίτλο " Άκου Χριστόφια". Και σιγά μην ακούσει! Κανέναν δεν ακούει εκτός από κάποιους αυλοκόλακες του περιγύρου του που τον εξυμνούν σαν εκείνους που εξυμνούσαν το γυμνό αυτοκράτορα στο γνωστό παραμύθι.


Άκου Χριστόφια


ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Αγαπητέ Χριστόφια, δεν ξέρω αν διαβάζεις εφημερίδα. Αν διαβάζεις ποιες εφημερίδες διαβάζεις, ποιους αρθρογράφους; Ποια η σχέση σου με τις τουρκόφωνες εφημερίδες; Είσαι ενήμερος για το τι γράφεται σε αυτές τις εφημερίδες; Σου τα μεταφράζουν; Αν σου τα μεταφράζουν, είναι σωστή η μετάφραση; Να με συγχωρείς, αλλά είμαι υποχρεωμένος να σε ρωτήσω. Διότι έχω σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον παρακολουθείς τον Τύπο. Με εκπλήττουν αυτά που λες εδώ και εκεί. Φαίνεσαι πολύ ανενημέρωτος. Και ότι δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα. Προπάντων αυτά που γίνονται στην κατεχόμενη περιοχή. Για παράδειγμα, εγώ έχω γράψει πολλές φορές σε αυτή εδώ την στήλη για το εδαφικό. Μου τέλειωσε το μελάνι από το γράψε-γράψε. Μην τυχόν και εκπλαγείς. Ακόμη γράφω με στυλό εγώ. Και έγραψα ένα ολάκερο βιβλίο από άρθρα για το εδαφικό. Άδικα πήγαν; Φαίνεται πως ούτε εσύ διάβασες κανένα από αυτά. Ή αν τα διάβασες, δεν με πιστεύεις. Νόμισες ότι ο Σενέρ σκαρφίζεται πράγματα.

Όμως, εγώ δεν έχω μια τέτοια συνήθεια. Δεν γράφω μυθιστορήματα σε αυτή την εφημερίδα. Δεν γράφω για γριές μάγισσες που πετάνε πάνω σε σκούπες. Γράφω αυτά που βλέπω σε έναν κόσμο γεμάτο καπνούς και όχι σε ένα μαγικό καθρέφτη. Κοίτα, ακόμη δεν έχεις αντιληφθεί τίποτα. Νομίζεις ότι τα κατεχόμενα ελληνοκυπριακή εδάφη μόνο ο Ντενκτάς τα διένειμε, μόνο αυτός τα λεηλάτησε. Δεν γνωρίζεις καν ότι το κόμμα του Ταλάτ άρχισε να δίδει τους ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας με ένα νόμο που θέσπισε. Στη δική μας πλευρά αποκαλούν το νόμο αυτό ΙΤΕΜ. Δηλαδή "Νόμο περί Απόκτησης Στέγης, Γης και Περιουσίας Ίσης Αξίας". Κάτω από αυτόν υπάρχει η υπογραφή του κόμματος του Ταλάτ. Σε κανέναν δεν διδόταν ψεύτικος τίτλος ιδιοκτησίας μέχρι τη θέσπιση αυτού του νόμου. Διδόταν απλά ένα "έγγραφο κατοχής", ακριβώς όπως γίνεται σε εσάς τώρα. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να πουλήσει την περιουσία αυτή σε άλλον, σαν να ήταν αμπελοχώραφο του πατέρα του. Ο νόμος αυτός θεσπίστηκε κατά την περίοδο του ΡΤΚ, για το οποίο λυπήθηκες πολύ που έφυγε από την κυβέρνηση. Οι έποικοι από την Τουρκία και όλοι οι ξένοι απόκτησαν ελληνοκυπριακή περιουσία χάρις σε αυτό το νόμο. Απόκτησαν ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας με αυτό το νόμο. Κανείς δεν σου τα εξήγησε αυτά;

Και να ήταν μόνο αυτό; Κοίτα τι άλλα υπάρχουν. Ξέρεις πότε υπήρξε εδώ η δεύτερη περίοδος της μεγάλης λαφυραγωγίας; Δηλαδή η δεύτερη μεγάλη λεηλασία; Κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Μετά που ανήλθε με μεγάλη πλειοψηφία στην εξουσία το κόμμα του Ταλάτ. Η "αφρόκρεμα" του 'ναι' στο δημοψήφισμα λεηλάτησε τις τελευταίες ελληνοκυπριακές περιουσίες. Ουσιαστικά αυτή την περίοδο η Κερύνεια έπαψε να είναι Κερύνεια. Αυτή την περίοδο χάθηκαν και τα παρθένα εδάφη της Καρπασίας. Και η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή έγινε αυτή την περίοδο. Και ουσιαστικά αυτή την περίοδο στοιβάχτηκε στο νησί πληθυσμός εποίκων πολλαπλάσιος από τον ντόπιο πληθυσμό. Και εσύ ακόμη πενθείς επειδή ανατράπηκε το ΡΤΚ, που έφερε τόσα κακά. Λυπάσαι. Σάμπως και έχει προχωρήσει η λύση στην Κύπρο κατά την περίοδο ΡΤΚ και λες πράγματα που δεν τα χωράει ο νους σάμπως και τώρα θα σταματήσει αυτή η διαδικασία. Σου έγραψα μόνο αυτά που αφορούν εσάς μονάχα. Θα σάστιζες αν σου έγραφα τι έκαναν στη δική μας κοινότητα και αν σου έλεγα πώς έφαγαν με λαιμαργία εκείνα τα λεφτουδάκια του θησαυρού πάνω στον οποίο κάθισαν. Νόμισες ότι άδικα μισεί τόσο πολύ αυτός ο κόσμος το κόμμα του Ταλάτ;

Για να πω την αλήθεια, με εκπλήττεις πολύ. Κάποτε με πιάνουν πραγματικά οι αμφιβολίες κατά πόσον το κάνεις ξεπίτηδες. Σίγουρα κάτι υπάρχει σε αυτή την υπόθεση, αφού κέρδισαν τόσο την εκτίμησή σου εκείνοι που λεηλάτησαν τις ελληνοκυπριακές περιουσίες και τις διένειμαν με ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας. Αλλά τι; Ας το βρει αυτό ο Άντρος Κυπριανού που πενθεί μαζί σου για το ΡΤΚ.


-------------------------------------

Κι εμάς μας εκπλήττει ο Ευέλικτος αγαπητέ Σενέρ. Κυρίως το πως τα κατάφερε και είναι εκεί που είναι!

Πράξανδρος για το christofias-watch


34 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika dierotoume pos mporei enas pou ipostirizei akoma sto full ton xristofia sto kipriako na apantisei se touta ta erotimata. Pragmatika dierotoume POS!!

ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ είπε...

Μα ποιος είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται ο Δ. Χριστόφιας ότι το κλειδί της λύσης είναι στην Άγκυρα;

Έχετε όμως αμφιβολία ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις του με τον αρχηγό των Τουρκοκυπρίων μας έχουν βοηθήσει να προχωρήσουμε προς τη λύση;

Ενδεικτικά:

1) Ξεκινήσαμε συνομιλίες αποβάλλοντας την ετικέτα του αδιάλλακτου

2) Οι συνομιλίες προχωρούν και έχει επέλθει και συμφωνία σε πολλά θέματα

3) Έχει ανοίξει το οδόφραγμα στη Λήδρας και σύντομα θα ανοίξει και αυτό του Λιμνίτη. Μετά από δεκαετίες θα σταματήσει ο αποκλεισμός των κατοίκων της περιοχής.

Και η λύση πλησιάζει. Αυτό φαίνεται τρέμετε οι διάφοροι, που όποια λύση και να σας φέρουν θα λέτε μόνιμα όχι.

aiolos είπε...

Δεν υπάρχει άλλη λύση Κύπριοι φτιάχτε στο νότο ένα στρατό εξοπλισμένο όπως του Ισραήλ, άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνουν οι τούρκοι, και έναν λαό έτοιμο να κάνει το καθήκον του, μόνο με αυτό τον τρόπο έχετε ελπίδα.

ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ είπε...

Πρώτοι οι Επίτροποι να ζωστούν τα άρματα όμως. Και ο ΜΕΓΑΣ υποκινητής της επαναστάσεως Έωλος βεβαίως. Εμπρός στον ΑΓΩΝΑ παιδιά της Πατρίδος! Ας πάνε αυτοί να διεξαγάγουν το μεγάλο απελευθερωτικό αγώνα υπέρ της σωτηρίας του έθνους.Τα μεγαλοϊδεάτικα ΣΑΣ κύριοι ΦΑΣΙΣΤΟ- ΟΓΛΑΝΗΔΕΣ τα αγοράζουμε βερεσιέ! Πολλά υποφέραμε από τους Πατριδοκάπηλους [και τους Ελληναράδες] όπως ΕΣΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Mallon telika en tin siria pou episkeftike o proedros oi to doubai.Voithate re pethkia tzie esighistika.

Ανώνυμος είπε...

Telika pios ftei gia ti figi tis marfin?
Pios ftei?Pete na doume an parakolouthite ta trapezika

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

@Αγαπητέ Κωλοκασίδιε ή Κωλοκασιδιάρη, ή όπως αλλιώς επιθυμείς:

1) στο εξωτερικό, ο όρος που χρησιμοποίηθηκε κατά κόρον για τον Τάσσο ήταν "tough negotiator" (σκληρός διαπραγματευτής) και ποτέ (ΠΟΤΕ) "incompliant negotiator" που σημαίνει αδιάλλακτος.

Άρα, αν θέλεις να πεις πως ο Χριστόφιας είναι ο αντίποδας του Τάσσου, πρέπει να γράψεις "μαλακός" (αν το μυαλό σου πάει σε άλλη λέξη με τονισμό στο μεσαίο ά, δικό σου πρόβλημα)

2)Θα προσφέρεις τεράστια υπηρεσία αν αναφέρεις έστω 5-6 από τα θέματα ουσίας στα οποία έχει ήδη επέλθει συμφωνία. Αναφέρεις..."πολλά". Ε, πες λίγα εσύ!

3)Οδοφράγματα και μερικά ακόμα πράγματα:

Δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί πως το άνοιγμα οδοφραγμάτων ενώ ο στρατός κατοχής είναι εκεί, απλά παγιώνει τη διχοτόμηση και κάνει όλους να συνηθίζουν το status quo.

Αν οι δύο κοινότητες (στην απόλυτη πραγματικότητα αν οι Έλληνες της Κύπρου και η Τουρκική μειονότητα) είχαν πραγματική διάθεση για πραγματική επανένωση τότε τα οδοφράγματα που είναι τώρα ανοιχτά, θα είχαν πλημμυρίσει με κόσμο και αλισβερίσι που θα υποχρέωνε τις εκατέρωθεν ηγεσίες και την Άγκυρα (κυρίως) να σκεφτούν και να πράξουν αλλιώς, προς μια πιο ουσιαστική κατεύθυνση δηλαδή.

Κάτι τέτοιο, δε συνέβη, ούτε στην ημέρα που άνοιξε η Λήδρας παρά την έντονη προσπάθεια κάποιων (αρκετών) να δημιουργήσουν «συνθήκες».

Δεύτερο, τολμώ να πω κάτι με βάση τα όσα ξέρω και τα όσα βλέπω. ΄

Δημοψήφισμα δεν θα γίνει καν.

Ούτε θα επιχειρηθεί τίποτα.

Ο Χριστόφιας, δεν θα «πουλήσει» την Κύπρο και δεν θα το τραβήξει μέχρι εκεί πιστεύω. Δεν αποδέχομαι τον προσδιορισμό του προδότη για τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κύπρου.

Αλλά, η ζημιά έχει γίνει και είναι τεράστια.

Η εγκατάλειψη της 8ης Ιουλίου και η για μήνες εμμονή στην δήθεν «χημεία» και στο ιδεολόγημα «Λύση των Κυπρίων για την Κύπρο» κατέστρεψε τη μόνη ορθολογική εθνική στρατηγική που υπήρξε από την εγκαθίδρυση της κατοχής και εντεύθεν.

Από πολλά που γράφονται δώθε κείθε αντιλαμβάνομαι πως πια έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση σε πολλούς-και ας μην θέλουν να το παραδεχθούν- πως η στρατηγική της χημείας και της υπερβολικής μέχρι αφέλειας καλής πίστης, απέτυχε παταγωδώς.

Η συζήτηση δεν γίνεται με τον Ταλάτ, γιατί ο Ταλάτ είναι το πρόσωπο της Άγκυρας 100%.

Και δεν έγινε τώρα, πάντα ήταν αφελέστατοι.

Η Τουρκία κατά πάσα πιθανότητα περί το φθινόπωρο θα πετάξει μερικά πυροτεχνήματα «καλής θέλησης» για να γίνει αρεστή στην Ε.Ε.

Δεν ξέρουμε τι πυροτεχνήματα θα είναι αυτά.
Καθώς όμως ήδη όλο αυτό το διάστημα σκληραίνει διαρκώς τη στάση της, τα όποια πυροτεχνήματα που τότε θα φανούν σαν καλή θέληση, θα υπερβαίνουν κατά πολύ τις δικές μας κόκκινες γραμμές.

Οι κατακτήσεις των Ελλήνων της Κύπρου όλα αυτά τα χρόνια, είναι τεράστιες.

Τόσο οικονομικά όσο και σε άλλα επίπεδα. Προϊόντα σκληρής και επίμονης δουλειάς και αρκετά καλής διαχείρισης άλλοτε πιο πολύ κι άλλοτε πιο λίγο.

Με αποκορύφωμα την διακυβέρνηση της Τριμερούς υπό τον Τάσσο Παπαδόπουλο από το 2003. Την καλύτερη διακυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος, κατά απόλυτα γενική ομολογία.

Οι Ελληνοκύπριοι, δεν θα διακυβεύσουν τον κόπο τους και τις κατακτήσεις τους για ένα πουκάμισο αδειανό.

Αυτό το ξέρει καλά και ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν συμβούν «πράματα και θάματα» μόνο τρελός μπορεί να σύρει τον λαό σε ένα δημοψήφισμα που θα είναι ανάλογου περιεχομένου με αυτό του Σχεδίου Ανάν.

Και μέχρις στιγμής, δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα ελάχιστο δείγμα βελτίωσης των στοιχείων που έκαναν τον λαό να το απορρίψει με συντριπτική πλειοψηφία.

Μπορεί τα «χριστοφάκια» να λένε διάφορα ωστόσο (θα το καταλάβουν κάποια στιγμή) είναι με κωμικοτραγικό τρόπο, «βασιλικότεροι του βασιλέως» πιο «χριστόφιες και από τον ίδιο τον Χριστόφια» ο οποίος αναγνωρίζοντας πως έχει μπλέξει στο λάκκο με τα φίδια, από δήλωση σε δήλωση είναι όλο και πιο προσεκτικός, όλο και πιο πολύ, πατάει σε δύο και τρεις και τέσσερις βάρκες.

Ελπίζουμε, την τελευταία στιγμή έστω, να «πηδήξει» στη σωστή γιατί αν πέσει στη θάλασσα δεν θα πνιγεί μόνος του.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

@Αίολος, είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Και αν νομίζεις πως με αυτές τις αρλούμπες βοηθάς την Κύπρο και την αγωνία που υπάρχει, είσαι πολύ γελασμένος.

Ελληνισμός της Κύπρου, δεν σημαίνει Ελληνική Επαρχία.

Ανώνυμος είπε...

ti ennoite eketefere na ine tziame pu ine? eklegiken DIMOKRATIKA,oksa esis pu isasten i pashdimokrates edexeste tuto prama tzie areskun sas ta praksikopimata?

ps.Ne re ne o xristofkias ksipna to proi tzie to mono pu skeftete eine na sas evri.Isasten polla kompleksikoi telika.An ezusame se diktatoria itan na sas klisun pu tin proti mera tzie tora itan nasastan mesta gulag.Exete 4 xronia na grafete oti 8elete gia tin dimokratia(pu amfisvitite).

aiolos είπε...

Μη παραπονιέσται λοιπόν, οι τούρκοι μόνο από την γλώσσα της ισχύος καταλαβαίνουν, καθίστε να παρακαλάτε, τίποτα δεν θα αλλάξει, η Ελλάδα πρόβλημα δεν έχει, εδώ αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, δεν θα διστάσουμε καθόλου, εσείς θέτε να φύγουν οι τούρκοι κάνοντας κωλοτούμπες, ότι νομίζεται και πρόβλημα δεν έχουμε, μόνο ένα παράδειγμα θα σας πω, οι Ισραηλίυες χια εκατοντάδες χρόνια ήταν ο λαός των προγκρόμ, των κατατρεγμών, των διώξεων, μόλις έγιναν λαός πολεμιστών τους σέβονται όλοι, αν νομίζετε ότι θα έρθουν τα παιδιά μας να σκοτωθούν για να παριστάνετε τους ποιητές είστε γελασμένοι, και που είστε "αν δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρως", όταν κολοχωνέψει τον βορά η τουρκία μπορεί να σχεδιάζει να κατηφορήσει...........

aiolos είπε...

@Φάληρος Κυπριώτης

Σωστά Κε Κυπριώτη δεν είστε Ελληνική επαρχία, τώρα θα πρέπει να φροντίσετε να μη γίνεται και τουρκική επαρχία.........


Εγώ λοιπόν και έωλος είμαι και αρλούμπες ξεφουρνίζω και με αυτή την ιδιότητα που έχω να σου πω ότι τα ίδια έλεγαν και πολλοί Σέρβοι "Εμείς είμαστε Γιουγκοσλάβοι" δέστε τα χαΐρια τους.

Οι κούρδοι πολεμούν πάνω από δέκα χρόνια και ο τουρκικός στρατός δεν κουνάει ρούπι, μπορεί η «εξυπνάδα» σου να μου πει γιατί να φύγουν οι τούρκοι από την βόρεια Κύπρο;
Επειδή απαγγέλετε ποιήματα;

Κε ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ
γιατί θα πρέπει οι Έλληνες να πολεμήσουν για τους Κύπριους; Γιατί;
Για την αντίληψη που έχετε και το πνεύμα υποτέλειας που σας κατέχει, άνθρωποι με την νοοτροπίας σας αγαπητέ κύριε δεν τους εκτιμά κανείς, δεν σας υπολογίζουν ούτε για τις σόλες των αρβύλων τους οι τούρκοι στρατοκράτες, θέτε λοιπόν πρώτους τους «επιτρόπους» λοιπόν αγαπητέ κύριε εγώ αυτά που γράφω τα πιστεύω πριν έξη μήνες ο γιός υπηρετούσε επί ένα χρόνο στην πράσινη γραμμή, ήταν σε αυτούς που μετέφεραν τους 11 της ΕΛΔΥΚ που έπεσαν το 1974, πιστεύεις ότι αυτοί οι 11 ήταν ΦΑΣΙΣΤΟ- ΟΓΛΑΝΗΔΕΣ (2ο τάγμα ΕΛΔΥΚ); Μου έχει μεταφέρει το κλίμα που υπάρχει στην Κύπρο και δεν το πίστευα, πρέπει να ομολογήσω ότι τον αδίκησα.

Οι λαοί που έχουν το ηττοπαθές και ωφελιμιστικό φρόνημα σας ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

Εγώ λοιπόν λέω θα πρέπει να μπείτε σε οικονομικές θυσίες (όπως τέτοιες θυσίες κάνουν και οι Έλληνες και οι Τούρκοι και όλοι οι αξιοπρεπείς λαοί) για να εξοπλιστείτε και να αποκτήσετε άλλο φρόνημα από αυτό που βλέπω ότι έχετε και επιπλέον αγαπητέ κύριε να είστε αποφασισμένοι ότι ίσως θα πρέπει να θρηνήσετε καμιά 10.000 νέους σας, αλλιώς μη απορείτε γιατί ο Βγενόπουλος μεταφέρει τα κεφάλαιά του εκτός Κύπρου, ο άνθρωπος βλέπει ότι έχετε ημερομηνίας λήξεως όπως τα γιαούρτια και δεν θέλει να χάσει τον παρά του.......

Ανώνυμος είπε...

Falire,

An den kanw la8os, ta odofragmata (plin tis Ledras) ta anoikse o Tassos?

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Τα οδοφράγματα τα άνοιξε ο Ντεκτάς...Μια από τις πολλές έξυπνες παγίδες του.

kotsiroshyllos είπε...

ρε αίολε, παναΐα μου γιε μου είσαι φοβερός.

ξαναλαλώ σου, τι μαθήματα μας διάτε οι καλαμαράες;;

τι κάμνουν οι ελλαδίτες για την θράκη το αιγαίο τα σκόπια κλπ; εσύ όλη μέρα φορεις τα αρβυλα σου; πε μου να δουμε;

γιατι βριζεις τους κυπραίους ότι ημαστε ποιηττες κλπ εσεις με τους τσιπρες σας και τους γιωργακηδες σας τι εισαστε, ο εχουντ μπαρακ και ο αριελ σιαρονσ;;
όι πέ μου να δουμεν

aiolos είπε...

@ kotsiroshyllos

Αγαπητέ μου kotsiroshyllos κατ αρχάς δεν σας βρίζω, ΔΕΝ θέλω να βρίσω κανένα και κυρίως Κύπριους, πίστεψέ με. Την αλήθεια την ρεαλιστικά σκληρή αλήθεια λέω, διάβασέ με χωρίς προκατάληψη ότι είμαι στρατοκράτης, στρατόκαυλος, Φασίστας κλπ που έχω ακούσει, διάβασε τον λόγο ενός ανθρώπου που αγαπά την Κύπρο, και πες μου που κάνω λάθος;

Λες αλήθεια, λες για τους Τσίπρες που λένε τις "προοδευτηκούρες" τους, τους Γιωργάκηδες με τις ζειμπεκιές τους, τον Κωστάκη με τις τουρκοκουμπαριές του κλπ ΔΙΚΑΙΟ έχεις έχουμε τεράστιο πρόβλημα με όλους αυτούς "ψευταράδες και τους κλεφταράδες".

Υπάρχει διαφορές όμως :

1. Ο Ελληνικός λαός στην φτώχια του, για το μόνο πράγμα που δεν δυσανασχετεί είναι για τις στρατιωτικές δαπάνες, όλα τα κόμματα για το μόνο πράγμα που δε έχουν αντίρρηση είναι τα στρατιωτικά κονδύλια. Ελευθερία χωρίς στρατιωτική ισχύ δεν υπάρχει, αυτό που κάνετε στην Κύπρο εγώ το ονομάζω επαιτεία.

2. Οι Έλληνες πάνε στον στρατό και οι φυγόστρατοι περιορίζονται μόνο στους συνήθεις πονηρούς. Στην Κύπρο έχετε γεμίσει με τρελλόχαρτα.

3. Οι Έλληνες στο Αιγαίο πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος και στην Θράκη (επειδή έχω υπηρετήσει δύο χρόνια) ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ. Εσείς θέτε «και την πίττα ολάκερη και τον σκύλο χωρτάτο» ……..δεν γίνεται αυτό, όχι για σας ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΟ.

Αγαπάμε την πατρίδα μας και ξέρουμε ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς θυσία. Εσείς τι από αυτά κάνετε;

Φίλε μου kotsiroshyllos μη πικραίνεσαι με αυτά που γράφω, μόνο σκέψου.

aiolos είπε...

Θέλω να σου δώσω ένα δείγμα σκέψεις και σύγκρινέ το με αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο.

Στο ΦΟΡΟΥΜ που σας έχω ξαναγράψει μιλούν και πολλοί Κύπριοι, εκεί βέβαια δεν περνά αυτό το κλίμα που έχετε στους χώρους συνομιλιών σας.

Ένας κος (κύπριος ) έβαλε ένα ζήτημα που αφορά την Κύπρο παρακολούθησε τι γράφτηκαν για να πάρεις χαμπάρι γιατί σου μιλώ όταν λέω για πατρίδα:

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=152280

ΜΟΥΣΙΑΣ είπε...

Παίδες ότι και να κλάνετε δαμέσα, ένα μόνο να ξέρετε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ

E.C είπε...

To ekfrastiko organo tis epitropis aftis kai ekfrastis pollwn omoideatwn aftis ,kirios Faliros kipriotis se ena sxolio apokalipsi pou ekane ,meta3i allwn lei:

1) "Αν οι δύο κοινότητες (στην απόλυτη πραγματικότητα αν οι Έλληνες της Κύπρου και η Τουρκική μειονότητα)"

2) "Οι Ελληνοκύπριοι, δεν θα διακυβεύσουν τον κόπο τους και τις κατακτήσεις τους για ένα πουκάμισο αδειανό."

Sto proto kommati tou sxoliou tou ,i fraseologia kai mono pou xrisimopia ta lei ola.Prepi na itan poli diskolo gi´afton na xrisimopoiisi mia alli le3i ektos tis "μειονότηταs"

Gia to deftero kommati eprepe apla na ntrepese.Kirie Falire elpizw na ise o monos pou pistevi oti i epanenwsh tis patridas mas einai poukamiso adiano kai i eiriniki simviosh me to sinoiko stixio i Eleni.Episis meta apo poses epistimonikes erevnes pou dienergises apofanthikes oti oloi aftoi i kopoi gia tin evimeria tou topou tha pane xamenoi?Distixos me tin stasi pou tirite ithelimena i athela sas odigite ton topo sti dixotomisi.

E.C

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ Vs ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ είπε...

Εν εκατάλαβα γιατί συγχύζεσαι φίλε μου. Εξιτίμασε τους επειδή είπε ότι είναι μειονότητα; Ε αφού εν μειονότητα ρε κουμπάρε τι να κάμουμε; Να τους λαλούμε πλειοψηφία;

Πολλά ευαίσθητος εφκήκες εσύ ρε πύραυλε. Είμαι σίουρος ότι τους τ/κ δεν θα τους ενοχλούσε!

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΙΕ,

ΠΑΡΕΤΑ ΤΕΣ ΠΕΛΛΑΡΕΣ. ΠΟΘΕΝ ΩΣ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΙΧΑΜΕΝ "ΕΤΙΚΕΤΤΑΝ ΤΟΥ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΥ"; ΤΟΥΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΣΥ ΤΖΙΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΤΖΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΑ ΛΑΛΟΥΣΑΝ. ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΑΝ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΜΕΝ ΤΗΝ 8ΗΝ ΙΟΥΛΙΟΥ; ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΝ ΕΣΥΖΗΤΑΝ; ΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΤΑΛΑΤ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΣ ΤΟΤΕΣ;

ΤΖΙΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΟΥ "ΕΠΗΛΘΕΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ"; ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΛΕΛΛΟΥ ΤΖΙΑΙ ΤΑ ΡΑΟΥΝΤ-ΑΜΠΑΟΥΤ; ΕΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΝ; ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ; ΤΗΝ ΕΧΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΝ;

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΙΤΗ; ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΣ; ΠΟΥ ΝΑ ΡΕΣΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ; ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΖΙΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΛΙΜΝΗΤΗΣ ΕΣΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ;

ΕΝ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΡΕ ΤΣΙΑΚΚΑΛΛΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΜΠΑΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ ΤΖΙΑΙ ΕΝ ΕΣΟΥ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

Falire,

De einai o Papadopoulos pou elege oti 8elei na anoiksoun kai alla odofragmata?

Den einai aftos pou proteine tous kanonismous gia to emporio me ta katexomena?

Ανώνυμος είπε...

kai twra kai panda arnia arnia..

to kathestos pou exoume epapse na einai dimokratiko...kai nai an einai na diekdikisoume tin kypro mas..ta dikeomata mas k.a me mi dimokratika mesa ..tote as einai..

otan sifonise to dhko na psifisi xristofia o k.tasos papadopoulos evale kapious orous..tous opious o xristofias tous agnoise...

Ανώνυμος είπε...

meriki mallon exoun 3exasi ta mathimataika tous...

mionotita simeni pio ligi...

se kamia xora ektos apo autes pou exoun diktatoria h mionotita den kiverna...

Ανώνυμος είπε...

Stin omospondia omos kivernoun apo koinou

Πλαστήρας είπε...

Ρε Αίολε
γιατί έχω την εντύπωση ότι προσπαθείς να διχάσεις το Έθνος; Είμαστε ένα Έθνος και έχουμε δυο κρατίδια, το κυπριακό και το αθηναϊκό με χίλια δυο προβλήματα. Τελεία και Παύλα. Η παρακμή είναι κοινή, ο εχθρός είναι κοινός όπως και η ΜΑΛΑΚΙΑ που δέρνει κάποιους είναι κοινή. Το "εμείς" και "εσείς" καλύτερα φτύσε το, ΄μόνο παραπλανεί.

aiolos είπε...

Δεν θα απαντούσα αγαπητέ Πλαστήρα αλλά νομίζω ότι είσαι άδικος, εγώ διχάζω;

Εδώ διαβάζω (όχι στο συγκεκριμένο μπλοκ) αλλά σε πλήθος από Κυπριακά μπλοκ ότι είναι Κύπριοι και όχι Έλληνες, ένα Δήμαρχος βγήκε και μίλησε ευθέως για καταγωγή (από Σουμέριους ξέρω και εγώ από ποιούς των Κυπρίων).
εγώ απ εναντίας πιστεύω στην Ελληνικότητα των Κυπρίων και χαίρομαι που κάποιοι κύριοι αγανακτούν με τις θέσεις αυτές που έχουν εκφράσει (πλειοψηφικά) πολλοί Κύπριοι.

Η θέση μου είναι ότι ναι πρέπει να λυθεί το Κυπριακό στο οποίο τέλος πάντων έχουμε και εμείς ευθύνη με τις ανοησίες των πραξικοπηματιών, αλλά αυτό πως μπορεί να γίνει φίλε μου; Με τον τρόπο των επικύψεων, της ζητιανιάς προς τους τούρκους "ότι προαιρείστε";
Εγώ πιστεύω ότι η Κύπρος μόνο μέσα από την ισχυροποίηση της μπορεί να πετύχει πράγματα και κυρίως να μη κινδυνέψει και η νότια ελεύθερη Κύπρος.

Οι Κύπριοι ζουν με αυταπάτες ότι θα συνεννοηθούν με τους τούρκους ειρηνικά, σας ερωτώ αγαπητέ αν ήσασταν στην θέση της Τουρκίας θα θέλατε συνεννόηση;

Η Τουρκία πρέπει να νοιώσει ότι κάτω από τα πόδια της έχει φωτιά αλλιώς δεν φεύγει. Αυτή η φωτιά θέλει θυσίες:

1. Οικονομικές
2 Αλλαγή νοοτροπίας
3. Θέλει αίμα.

Τι να γίνει τώρα να χαϊδεύουμε τα αυτιά των Κυπρίων που ποθούν ειρήνη, όπως και εμείς εξ άλλου, αλλά δεν είναι δυνατό να υπάρξει ειρήνη στον τόπο που ζουν, τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουν από τον ευδαιμονιστικό λήθαργο τους;
Να βρεθούν να κολυμπάνε στην θάλασσα και τους περισυλλέγουν οι ελεήμονες γείτονές τους;
Τι;

Είναι μονόδρομος να οπλιστείτε και να στρατευτείτε και να ματώσετε αλλιώς θα εξαφανιστείτε.

aiolos είπε...

Άντε γιατί τα πήρα στο κρανίο τώρα.

Ξέρεις αγαπητέ Πλαστήρα ότι στην Κύπρο παρουσιάστηκαν πολιτικοί που υποσχόντουσαν στις μανάδες των καλομαθημένων οπλιτών της ΕΦ ότι θα καταργήσουν τις σκοπιές και η φύλαξη των στρατοπέδων θα γίνεται από κάμερες;

Λες και πρόκειται να φυλάξουν κάποιο Σούπερ μάρκετ.

Ας βγει κάποιος να πει ότι είναι ψέματα αυτό.

Το είπε ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας και δημοσιεύτηκε στον "Φιλελεύθερο"......... Για πέστε μου αυτός ο Κώστας Παπακώστας τίνος κόμματος είναι;
Να μαντέψω μήπως είναι του ΑΚΕΛ;

aiolos είπε...

Ρε Κύπριοι δεν έχετε ηθικό δέστε τι λένε ΕΛΔΥΚάριοι που πολέμησαν το 1974

http://www.youtube.com/watch?v=uxYiOI-fgmU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=rGbWeGygGek&feature=related

Κρατήστε την τελευταία λέξη του ΕΛΔΥΚάριου "Τίποτα δεν είναι οι τούρκοι για τους Έλληνες είναι ένα μηδενικό"

aiolos είπε...

"Θα τον ξεσκίσω τον μπινέ"

http://www.youtube.com/watch?v=GU9hnowzZzs



http://www.youtube.com/watch?v=OOu0-V9gB60&feature=related

"Θα σε φτιάξω τώρα καλά καριόλη"

http://www.youtube.com/watch?v=bs1U9Qw7Gig&feature=related

Αερομαχία στο Αιγαίο

"Προσπαθεί να διαφύγει"

http://www.youtube.com/watch?v=G_E8TFIFHaw&feature=related

Έτσι υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας ρε Κύπριοι και αυτοί έχουν μανάδες , γυναίκες, αδελφές , παιδιά και για αυτούς κλαίνε άνθρωποι .......... εσείς ζητάτε αυδαιμονία καλοπέραση και οι τούρκοι να τρομάξουν επειδή είστε "κουλτουριαραίοι"..........

http://www.youtube.com/watch?v=467gYfQcKmc&feature=related

Ο αγαπημένος Κωνσταντίνος Ηλιάκης

http://www.youtube.com/watch?v=5CUW33HVxtM

aiolos είπε...

"Θα τον ξεσκίσω τον μπινέ"


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

http://www.youtube.com/watch?v=0KZfOCEEQAI&feature=related

aiolos είπε...

Είμαστε ελεύθεροι, προοδεύουμε, υπάρχουμε γιατί έχουμε άντρες σαν αυτούς:

http://www.youtube.com/watch?v=-OdiQWWphxQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UoMaOHj2HPU&feature=related

Πληρώνουμε ρε Κύπριοι την λευτεριά μας με χρήμα και αίμα, για να μη παραπονιέστε μετά έτσι για να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας (ο μύρμηγκας και τζίτζικας τον ξέρετε τον μύθο);

aiolos είπε...

ΜΟΥΣΙΑΣ έχεις μπλοκ ο αίολος θα ήθελε να μιλήσει, για σκιάζεσαι;
Για δεν έχεις κώλο και επιχειρήματα;

kotsiroshyllos είπε...

ΑΤΕ ΠΑΛΕ, ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ Ο ΑΙΟΛΟΣ

ρε φιλε, σου το είπα χιλιες φορες, εγώ σε συμπαθώ και καταλαβω την εγνοια σου και αυτο που σε τρώει

αλλά πάψε επιτέλους να γενικολογείς και προσπάθησε να καταλαβεις τι προσπαθου'ν να σου πουν πολλοί δαμέσα.

γιατί όμως όπως φαίνεται δεν μπορείς να κάμεις μια συζήτηση με κάμπόσες ερωτήσεις να σου τις κάμνω μιαν μιαν:

έχεις στατιστικές που να δείχνουν ότι οι κυπραίοι "πλειοψηφικα¨" όπως λαλεις λενε οτι δεν ειναι Έλληνες;

aiolos είπε...

Για να είμαι τίμιος και δίκαιος τέτοιο στοιχείο μόνο από την "πελατεία" των προοδευτικαρίων στα μπλοκ τους και την εκλογή του ΑΚΕΛ την βγάζω.