«Χρυσή Αυγή και Χαραυγή, μια φωνή και μια κραυγή!»

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ακροδεξιός τραμπούκος κρατώντας σημαία του ΑΚΕΛ πορεύεται με απειλητικές διαθέσεις κατά του Βάσου Λυσσαρίδη

Σε όλους εμάς που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τις υπόγειες διακλαδώσεις της Επαγρύπνησης με ακραία φασιστικά στοιχεία της Άκρας Δεξιάς, δεν μας προκαλεί καθόλου έκπληξη που στα καίρια πολιτικά σημεία οι μάσκες πέφτουν και η συμμαχία ΑΚΕΛ – Άκρας Δεξιάς – ΔΗΣΥ γίνεται φανερή και ξεκάθαρη. Οι βανδαλισμοί στο σπίτι του αείμνηστου Εζεκία Παπαϊωάννου από δεξιούς φασίστες και το κάψιμο ελληνικών σημαιών από αριστερούς φασίστες είναι απόδειξη των υπόγειων αλληλοπριμοδοτήσεων φανατισμού που συντηρεί τα εκλογικά ποσοστά του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Ένα από τα διαχρονικά σημεία συσπείρωσης των εκατέρωθεν φασιστών ήταν το μίσος και η εμπάθεια, σε σημείο παράκρουσης, και των τριών εναντίον του Βάσου Λυσσαρίδη και της μετριοπαθούς πατριωτικής και αριστερής πολιτικής του. Για ένα «περίεργο» λόγο, αν και ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι βέρος σοσιαλιστής και συνεπώς εκ φύσεως αντίπαλος τόσο της Χούντας, όσο και της ΕΟΚΑ-ΒΗΤΑ, το ΑΚΕΛ συνεχίζει να τον μισεί. Τι και αν οι φασίστες προσπάθησαν να τον δολοφήσουν, σκοτώνοντας στην πορεία τον μεγάλο μας ήρωα, τον Δώρο Λοΐζου. Για το ΑΚΕΛ αυτό είναι ψιλά γράμματα. Να μισεί ο ΔΗΣΥ και η Άκρα Δεξιά τον Βάσο Λυσσαρίδη να το καταλάβουμε: είναι αριστερός, είναι σοσιαλιστής. Αλλά το ΑΚΕΛ;

Μόνο αν δούμε την όλη σχέση μέσα από το πρίσμα της συμπαιγνίας ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για την επιβολή σερβιρισμένων σχεδίων διχοτόμησης (δείκτες Κουεγιάρ, ιδέες Γκάλι, σχέδιο Ανάν, επερχόμενο σχέδιο Χριστοφανάν) αντιλαμβανόμαστε γιατί ο Γιατρός, αν και αριστερός και συνεπώς (βάση της μαρξιστικής θεώρησης) ιδεολογικά πιο κοντά στο ΑΚΕΛ, το ΑΚΕΛ τον μισεί με τόσο πάθος και ένταση.

Δεν μας προκαλεί καθόλου εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι και η ΧΑΡΑΥΓΗ του ΑΚΕΛ, όσο και η ακροδεξιά ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βρίζουν τον Βάσο Λυσσαρίδη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε αυτό το σημείο οι ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟΙ αντίπαλοι (ΑΚΕΛ και φασιστική άκρα δεξιά) συμφωνούν διότι ο Βάσος Λυσσαρίδης χαλά και στους δύο τα άνομα σχέδια: η Άκρα Δεξιά (τότε ΕΟΚΑ-ΒΗΤΑ, σήμερα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) προκαλεί προβοκάτσιες, το ΑΚΕΛ δικαιολογεί υποχωρήσεις και ετοιμάζεται να υπογράψει την διχοτόμηση και το ξεπούλημα μέσω των αγγλοτουρκικών σχεδίων διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ας δούμε όμως τα δημοσιεύματα. Με ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ είναι τα σημεία όπου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΧΑΡΑΥΓΗ χρησιμοποιούν ΙΔΙΑ επιχειρήματα κατά της δημοκρατίας του Γιατρού.


Γράφει στην σελίδα της η ακροδεξιά ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ανώνυμος 26η Απριλίου 2009):

Δυο λόγια για την συγκέντρωση στην Λευκωσία για την επέτειο του όχι στο σχέδιο Ανάν - Πρώτα απ’ όλα ένα δημοψήφισμα είναι μια ψηφοφορία και τίποτε πέραν αυτού και μη δίνουμε ηρωϊκές διαστάσεις σε κάτι που δεν υπήρξε ηρωικό. Όπως και εάν έχει το πράγμα για να τιμήσουν μία απόφαση, την απόφαση που πήρε το 76% των Ελλήνων της Κύπρου, μαζεύτηκε πολύ λιγότερος κόσμος απ’ όσος θα έπρεπε να μαζευτεί. Κατά δεύτερο λόγο, εμφανής η αγωνία των διοργανωτών να μη φανεί τίποτε «ακραίο» και εθνικιστικό. Πράγμα που φάνηκε και από τους δύο κεντρικούς ομιλητές που ήτανε δύο 80χρονοι: ο Γεράσιμος Αρσένης και ο Βάσος Λυσσαρίδης! Ο Γεράσιμος Αρσένης, που τον πήρε από γενικό διευθυντή των οικονομικών οργανισμών του ΟΗΕ (και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό…) ο Ανδρέας Παπανδρέου και τον έκανε υπουργό, ο οποίος ήταν και ο υπουργός εθνικής αμύνης του Σημίτη την νύκτα των Ιμίων… ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΠΑΘΑΝ… ΒΕΡΤΙΓΚΟ! Ένας από αυτούς στον οποίο απευθύνθηκε το ανάθεμα των Πατριωτών στις κηδείες των παλληκαριών! Όσο για τον Βάσο Λυσσαρίδη, μια ζωή εξαπτέρυγο του Μούσκου – Μακαρίου, αυτού που κάλεσε από το βήμα του ΟΗΕ τους τούρκους να επέμβουν στην Κύπρο το 1974! Ο Βάσος Λυσσαρίδης, του οποίου οι οπλοφόροι το 1973 και 1974 δολοφονούσαν ενωτικούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ (ναι της ΕΟΚΑ Β’!) και που έκανε «αντίσταση» στην ανατροπή του Μακαρίου από την τουαλέτα της αιγυπτιακής πρεσβείας όπου είχε κλειδωθεί! Με αυτούς θα σώσετε την Κύπρο αδέρφια «εθνικιστές», που δεν θέλετε τους «ακραίους»; Ό,τι και να πούμε είναι λίγο… Την ίδια στιγμή που οι τούρκοι στα κατεχόμενα κατεβάζουν υποψήφιο βουλευτή τον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού, εσείς φοβάστε μήπως θα σας χαρακτηρίσουν ακραίους! Μπράβο σας, είστε καλοί δημοκράτες, αλλά κακοί Έλληνες!


Και ας δούμε τι έγραφε δύο μέρες μετά η ΧΑΡΑΥΓΗ (Κύπρος Κουρτελλάρης, 28η Απριλίου 2009):


Δεν θα ασχοληθώ με την πρόσφατη σύναξη των 35 τόσων οργανώσεων και κινήσεων «κυπριακών τε και ελληνικών –παρά το Λήδρα Πάλας, για την 5η επέτειο του «όχι» στο δημοψήφισμα. Ούτε για την απουσία μου-αν και ήμουν ένας εκ των γνωστών αρθρογράφων υπέρ της απόφασης του ΑΚΕΛ να καταψηφίσει το σχέδιο Ανάν-αλλ’ ούτε και για την πασίδηλη απουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας εκείνου του συντριπτικού 76% των Ελληνοκυπρίων που καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν. Αυτό –το τελευταίο δηλαδή- ας το ψάξουν αυτοί που νομίζουν ότι μιλούν εκ μέρους εκείνου του –ομολογουμένως- συντριπτικού –τότε- 76%, και το οποίο θεωρούν ότι τους ανήκει. Όσον δε κι αν σας φανεί παράξενο, δεν θα ασχοληθώ ούτε και με τον επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Βάσο Λυσσαρίδη και την ομιλία του. Βρισκόμενος ο άνθρωπος στη δύση της πολιτικής του καριέρας, έστω κι αν αυτός προφανώς κάτι τέτοιο δεν σκέφτεται, ας τον κρίνει ο κυρίαρχος κυπριακός λαός για την εν γένει πολιτική του σταδιοδρομία.

Διακρίνουμε:

1. Ειρωνίες, ύβρεις και ασίγαστο μίσος κατά του Βάσου Λυσσαρίδη και κυρίως της ΙΣΤΟΡΙΑΣ του. Η ΧΑΡΑΥΓΗ επαναλαμβάνει αυτά που λέει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ελαφρώς πιο εκλεπτυσμένα. Τι σημαίνει άλλωστε το "ας τον κρίνει ο κυρίαρχος κυπριακός λαός για την εν γένει πολιτική του σταδιοδρομία"; Αμφισβητεί ο Κουρτελλάρης τις μάχες του Βάσου Λυσσαρίδη κατά του φασισμού, αυτές δηλαδή που τον κατηγορεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

2. Υποβάθμιση και διαπόμπευση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ απόφασης του λαού να απορρίψει το Σχέδιο Ανάν! Και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ο ΧΑΡΑΥΓΗ, αντί να είναι παρούσες και υποστηρίζουσες το ΟΧΙ που και οι δύο υποστήριξαν, τώρα τραβάνε πίσω και βρίζουν τον Βάσο Λυσσαρίδη που δεν πούλησε τις ιδέες του.

3. Και οι δύο εκφράζουν τον αηδιαστικό ηλικιακό ρατσισμό τους κατά του Γιατρού, ειρωνευόμενοι την ηλικία του. Αντί να κτυπήσουν τα επιχειρήματα του Γιατρού με αντεπιχειρήματα, προσπαθουν να τον μειώσουν με όπλο τον ηλικιακό ρατσισμό... Είναι τυχαίο άραγε που και ο fasistas_anef_oriwn (μαζί με άλλα διαδικτυακά τρολλς), χρησιμοποιεί ως μοναδικό του όπλο κατά του Βάσου Λυσσαρίδη τον ηλικιακό ρατσισμό, όπως και οι υπόλοιποι ρατσιστές ομοϊδεάτες του στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Δεν το νομίζουμε.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Όπως η ΕΟΚΑ-ΒΗΤΑ με τις φασιστικές της μεθόδους έδωσε στο ΑΚΕΛ τα επιχειρήματα που ζητούσε, μετά (αφού στεγάσε τους φασίστες στον ΔΗΣΥ) ο Κληρίδης, με την βοήθεια του ΑΚΕΛ, θα δουλεύει ακατάπαυστα υπέρ μιας διχοτομικής λύσης. Και τότε εχθρός ήταν ο Γιατρός: δεν αποκαλούσε τον Κληρίδη «καλό καραβοκύρη» όπως το ΑΚΕΛ, τον αποκαλούσε όπως του άρμοζε, «μεταπραξικοπηματία». Και τώρα εχθρός είναι ο Γιατρός και όλοι οι δημοκράτες συμπολίτες μας που ψήφισαν ΟΧΙ. Και η σύγχρονη ΕΟΚΑ-ΒΗΤΑ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, συνεχίζει το ίδιο βιολί με το ΑΚΕΛ.

Όταν τότε όλοι οι δημοκράτες πολεμούσαν και αντιστεκόντουσαν στους πραξικοπηματίες, το ΑΚΕΛ κερνούσε την ΕΟΚΑ-ΒΗΤΑ γλυκό καρυδάκι.

Τώρα που εκμοδερνιστήκατε, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τι θα την κεράσετε σύντροφοι; Ένα σοκολατένιο «αυγό» Kinder Surprise;;

ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ για το christofias-watch

32 Σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

"Αυτό που λες το είπε και ο Τάδε κακός".

Ad-hominem.

http://el.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Πάντα το έλεγα πως ούτε απολυτήριο γυμνασίου δεν πρέπει να δίνουν σε όσους δεν κατέχουν τις βασικές αρχές τις λογικής.

Ανώνυμος είπε...

"υπεκφυγή", ουσ. θηλυκό

* το να αποφεύγεις να τοποθετηθείς σε ένα ζήτημα ή να απαντήσεις ξεκάθαρα σε μια ερώτηση

*Ιοσίλιος*

aiolos είπε...

Τώρα για τον Αρσένη και τα Ίμια, άστο να πάει στα κομμάτια...... να συγχιστούμε βραδιάτικα δηλαδή;

Επί αυτού :

{ Όταν τότε όλοι οι δημοκράτες πολεμούσαν και αντιστεκόντουσαν στους πραξικοπηματίες, το ΑΚΕΛ κερνούσε την ΕΟΚΑ-ΒΗΤΑ γλυκό καρυδάκι}.

Γίνε ποιό συγκεκριμένος;

Ο ΤΑΣΣΟΣ ΖΕΙ είπε...

Παίδες ο Γιατρός αποτελεί τρόμο και φόβο για τα δίδυμα (ΔΗΣΑΚΕΛ). Έτσι όπως μας απειλούσαν για την μικρασιατική καταστροφή, την τελευταία ευκαιρία και τις λειπές απειλές για να φθείρουν το ΟΧΙ, έτσι και τώρα με τον ηλικιακό ρατσισμό προσπαθούν να φθείρουν τον ΒΑΣΟ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ.

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ είπε...

Βασικά το ΑΚΕΛ δεν αντιστάθηκε οργανωμένα στην ΕΟΚΑ Β και στο πραξικόπημα όπως η ΕΔΕΚ. Κατά το πραξικόπημα κερνούσαν υψηλόβαθμοι ΑΚΕΛικοί γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες -κλασσικό καλοκαιρινό γλυκό- και κατά το μεταπραξικόπημα η ηγεσία του ΑΚΕΛ στήριζε τον Κληρίδη που είχε ορκιστεί παράνομα "Πρόεδρος" ενω ήταν προεδρεύων της Βουλής.

Χριστόφιας = ΚΛΑΜΕΝΟ ΜΟΥΝΙ είπε...

Ο μεταπραξικοπηματίας θα ξαναφκεί φέτος να κάμει καμιά ομιλία για να συσπειρώσει τα ρίφκια του; Το ρίφι του Προεδρικού πάντως, είμαι σίουρος ότι κάπου θα ξαναλουθεί τα κλάματα, για να μην ξεχνά κανένας την "ανθρωπιά" του!

***Και μετά κατηγορούν τον Τάσσο που μόλις εσυγκινήθηκε εσταμάτησε την ομιλία. Γιατί εν λαλείτε ότι είχε ακόμα μια παράγραφο να διαβάσει και εσταμάτησε για να μεν κλαίει μπροστά στις κάμερες;

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΚΗ είπε...

Παραδείγματα ad hominem και λογικής (επαγωγικού συλλογισμού)

Ad hominem

Ο Τάσσος ήταν Πρόεδρος της Κύπρου.

Υπήρχαν χαλασμένα σάντουιτς σε μια καντίνα κάποιου σχολείου της Κύπρου;

Έφταιγε ο Τάσσος!



Λογική (Επαγωγικος συλλογισμός)

Το Σχέδιο Ανάν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Αγγλοαμερικάνων

Ο Idiot Mouflon υποστηρίζει το Σχέδιο Ανάν.

Ο Idiot Mouflon εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Τούρκων και των Αγγλοαμερικάνων

ΣΩΤΗΡΑΣ είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και άτομα τα οποία καταλαβαίνουν ότι Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΔΕΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!Και μάλιστα οι αμαρτίες του ΑΚΕΛ δεν σταματούν στο πραξικόπημα οπου χαρακτήριζε το γιατρό τρομοκράτη επειδή έκανε αντίσταση στους φασίστες.Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα αρχεία του Foreign Office που αφορουν στο 55-59 δεν έχουν αποχαρακτηριστεί?Γιατί μάλον το ΑΚΕΛ ήταν συνεργάτης των Αγγλοσαξόνων από παλιά!Σας παραπέμπω στο άρθρο που λέει για την συνάντηση του Βρετανού βουλευτή Andrew Dismore με τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου Ολυμπία Στυλιανού για το θέματα παιδείας..!??!?!?!?
Ασχετο με αυτά που γίνονται στο εθνικό θέμα?Και όμως όλα συνδέονται μεταξύ τους.
http://www.sigmalive.com/simerini/news/education/132274

boing είπε...

stin ezekia papaiwannou yparxei ena ypogeio apo opou oi xrysavgites promithevontai ropala, simaies kai antitypa xitlerikwn bibliwn

Γούγλος είπε...

ναι, το είδα και εγω

Ανώνυμος είπε...

nai o lissaridis ipen ton fasismo fasismo...an iparxi kapios pou to arnite afto tote einai afelis. to zitima me ton giatro einai oti meta apogoitevse...gia mia xoufta ipourgia me sinergastike me afton pou pou onomaze metapraxikopimatia... i sinergasia tis edek me to sinagermo itan kati pou stigmatise tin antistasiaki mas drasi...alla kai teleftea otan vrethike sto idio meterizi me ton arxixountiko ton koutsou...ekinon pou kalouse tous foitites na entaxthoun stin eoka b...ekei itan pou mas apoteliose o giatros...lipoume all ta sika sika kai i skafi skafi

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΑΤΕ ΚΟΠΕΛΙΑ! Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΖΙΑΙ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΚΣ! ΑΠΟΚΤΗΣΕΝ ΤΖΙΑΙ "ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΝ"!!

ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ (6,20)

- "ΑΡΧΙΧΟΥΝΤΙΚΟΣ" Ο ΚΟΥΤΣΟΥ; ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΝΑΙ, ΑΡΧΙΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ; ΚΑΠΟΥ ΚΑΜΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΖΙΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕΝ ΤΟ ΚΑΜΝΕΙΣ ΚΑΤΑΦΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΟΥΛΛΑ ΤΖΙ' ΟΥΛΛΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΞΟΡΙΣΕΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥ ΤΟΝ ΤΖΙΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ. ΕΝ ΤΟ ΕΞΕΡΕΣ ΤΟΥΝΤΟ ΠΡΑΜΑ;

- ΣΙΟΥΡΑ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΚΟΥΤΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΤΖΙΑΙ ΓΡΙΒΙΚΟΣ. ΟΥΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕΝ ΤΑ ΤΟΥΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΑΙΖΑΜΕΝ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΖΙΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟΥ Κ.Ε.Σ. ΤΟΤΕ. ΑΛΛΑ ΕΓΙΩ ΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΚΑΛΟΥΣΕΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚΑΝ ΤΗΝ ΒΗΤΑ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΟΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΥ ΕΚΑΜΕΝ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑ ΠΕ ΜΟΥ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΩ ΜΙΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΝ ΦΤΥΜΜΑΘΚΙΑΝ.

- ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥ ΤΖΙΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΝ ΛΥΣΗΝ ΟΠΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΥΛΛΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΕΝ ΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΝ ΕΝΩΣΗ;

- Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΝ ΤΟΝ ΞΙΜΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΜΙΛΑΣ ΚΑΘΑΡΑ; ΤΟ 1993 ΕΙΠΕΝ (**ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ**) ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗΝ, ΣΩΣΤΑ;

- ΤΟ 1998 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΝ (**ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ**) ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΖΙΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣ-ΤΡΑΚΟΣΙΑ. Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΝ ΕΦΕΡΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣ-ΤΡΑΚΟΣΙΑ, ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΛΕΝ ΤΖΙΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ. Η ΕΔΕΚ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ ΕΝ ΕΚΡΑΤΗΣΕΝ ΤΟΝ "ΛΟΟΝ ΤΟΥ ΑΔΡΩΠΟΥ" ΤΖΙΑΙ ΕΚΑΜΕ ΠΑΛΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΔΙΑΤΑΣΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Ή ΕΧΩ ΛΑΘΟΣ;

ΑΝ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ-ΣΚΑΦΗ, ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ ΩΣ ΤΖΙΑΜΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΣΙΚΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ας χρησιμοποιήσουμε ιντιοτμουφλική λογική λογιστική και ας την εφαρμόσουμε σε περιπτώσεις ομοφοβικού κοινωνικού ρατσισμού

(1) το Ασλάνι είναι και αλάνι

(2) το Ασλάνι όμως είναι και βαζάνι

(3) σημαίνει πως κάθε καλόπιστο αλάνι είναι και βαζάνι;

τροφή για σκέψη δίνω και μόνο μπράντυ πίνω

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Η βια φέρνει βία. Για να μάθουν να μην προσβάλλουν με τα αναρχιδικά τους ένστικτα τα Ιερά και τα Όσια.

ΤΙΝΑ είπε...

Τώρα και πάντα: ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ

Θα βγούμε πρώτοι στις ευρωεκλογές.

Ανώνυμος είπε...

προς Κα-τινα..αληθεια ο μισθος σου για να λες το ποιημα του ελαχιστου ηγετισκου σου και των λοιπων φενο-προσκηνυτων ποσο ειναι? ευκολη δουλεια..."θα βγουμε πρωτοι στις ευρωεκλογες" λεει η τινα...επιαν μας η ενοια you know, που λεν και τα αφεντικα σας...τετιοι ειστε τοσα ξερετε αυτα λετε..στο συνολο τοης η κοινη γνωμη σας καταυτησε, απο αριστερα μεχρι δεξια για την υπουλη προσπαθεια σας να γεμισετε το Πανεπιστημιο Κυπρου με εποικοπουλα μεσω GCE, και εσεις χαιρεστε γιατι θα βγειτε πρωτοι... δεν βρεχει κα-τινα σας φτυνουν

dokisisofi είπε...

Χέστε μας ρε με τον "σοσιαλισμό" σας. Η ΕΔΕΚ έμεινε τωρά να θέλει να πάει στην Ευρωβουλή. Ο επίσημος φορέας του "που σου νέφκω που πάεις". Τυχοδιώκτες, όπου φυσά ο άνεμος θα βρείς και φτερό τους ( καθότι οι περισσότεροι κυκλοφορούν κουτσόφτεροι), καιροσκόποι και παρλαπίπες! Αμα πιά γιατί τους έχω βαρεθεί όλους! Έχω πεί "έναν καλό λόγο"για πολλά κόμματα κατακαιρούς, ας ασχοληθώ, καθότι αθκιασερή και μήτηρ πάσης κακίας, και με αυτό το ανέκδοτο.
Άνθρωποι που υπάρχουν μόνο όταν χρειαστεί ο μελλοντικός πρόεδρός τα μηδαμινά ποστοστά τους και παριστάνουν με το ΔΗΚΟ τις δύσκολες γκομενίτσες πριν από κάθε δεύτερο γύρο εκλογών. Θα τους δείτε στην κερκίδα της Ομόνοιας αν τύχει το ντέρμπι να είναι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ. Έξυπνοι, τόσο, όσο χρειάστηκε να καταλάβουν ότι κάποια δεδομένη στιγμή το ΟΧΙ ήταν η πιο φιλολαϊκή κίνηση, παρόλο που η κατάφαση τους στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, αντιφάσκει με τον δήθεν πατριωτισμό τους.
Έτυχε να έχουν έναν ποιητή-ζωγράφο-ρήτορα αρχηγό. Έτυχε. Κανείς άλλος εκειμέσα δεν ξεχωρίζει.
ατε ολάν παρατάτε μας

( ναι ρε μετριάστε με)

dokisisofi είπε...

opa?!

ΣΩΤΗΡΑΣ είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ:ΜΠΕ ΜΠΕ ΜΠΕΕΕΕ!
Πρόβατα λοβοτομημένοι ψηφοφόροι της κόκκινης δεξιάς!Η μόνη σας έγνοια είναι να βγαίνετε πρωτοι.Εσείς προτιμάτε να χαθεί η Κύπρος όλη παρά ένας ψήφος.Το αποδείξατε και με το Σχέδιο ΑΥΝΑΝ.Έχω μια απορία:Αν τα αφεντικά πουν στον Αναστασιάδη-Χριστόφια να σας μαντρίσουν και να σας πουν πηαίνετε πέστε ούλοι μέσα σε ενα λούκκο ενα πάτε?
Υ.Γ.Συγγνώμη που λαϊκίζω αλλά τα πρόβατα δεν καταλαβαίνουν αλλιώς!

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Δυστυχώς η ανάρτηση του Ονήσιλλου είναι ¨κέντρο" δηλαδή λεει αλήθειες.

Και δυστυχώς δεν είναι Κυπριακό φρούτο. Ακροδεξιά και Παλαιοαριστερά έχουν ΄πλήρη ταύτιση εδώ και καιρό για να πολεμήσουν μαζί τους κοινούς τους δαίμονες. Ευρωπαϊκή Ένωση, την παγκοσμιοποίηση στην οποία αντιπροτείνουν τον εθνικισμό κλπ.

Από τη Χρυσή Αυγή και το περιβάλλον της κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, οι άνθρωποι είναι ανεγκέφαλοι με κρανία ακατοίκητα. Από την ηγεσία ως τον τελευταίο "οπαδό".

Η Χαραυγή, δείγμα ΄χαρακτηριστικό ενός ύφους ξύλινου και άκαμπτου μιας δήθεν αριστεράς που συνομιλεί μόνο με τον εαυτό της δεν έχει καν την προτίμηση των δικών της. Δεν είναι για πλάκα που έχει τόσο χαμηλή κυκλοφορία στους κόλπους ενός κόμματος που θεωρητικά οι οπαδοί στέκονται "σούζα" στις επιταγες της ηγεσίας.

Αυτό που συμβαίνει είναι απλο. Και οι δύο χώροι (χρυσαυγίτες και...χαραυγίτες) συναντιούνται στην κοινή τους απόλυτη αλήθεια:

Είναι αμφότεροι ξεπερασμένοι από την πραγματικότητα και σπαράζουν μέχρι να ησυχάσουν δια παντός.

Σε αυτόν τον..."σπαραγμό" οι αήθεις εκτοξεύσεις ύβρεων κατά Ηθικών μεγεθών αποτελούν υπαρξιακή ικανοποίηση.

Σώτος είπε...

Όσα είπε ο ανώνυμος πιο πάνω για τον Κουτσού, περιλαμβάνονται σε "πακέτο ενημέρωσης" που διανέμεται στα ΕΔΟΝόπουλα για να "μορφωθούν". Τα καημένα τα ΕΔΟΝόπουλα παπαγαλίζουν ότι τους δώκουν και παρπατούν και κλάνουν. Το "ενημερωτικό φυλλάδιο" μπορώ να σας το στείλω με e-mail εάν το χρειάζεται η Επιτροπή!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

ΟΚ στείλε μια υπενθύμιση στο mail μας

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Αγαπητέ ΣΩΤΟ, αν υπάρχει τέτοιο φυλλάδιο παρακαλώ στείλε το στο e-mail μας:

christofias.watch@gmail.com

Ευχαριστούμε.

ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ

ΓΝΗΣΙΟ ΔΗΚΟ είπε...

Θέλω να συγχαρώ τον ΠΑΛΙΟ ΕΔΕΚΚΙΤΗ για την ιστοσελίδα.

Το ίδιο θα κάμω και εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο που εν πιο κατο εγραψα το για το μπλοκ του Παλιου του ΕΔΕΚΚΙΤΗ, αλλα επιδι εν εχο κομα δικο μου μπλοκ (εν εχο γραφτι κομα στο μπλοκκερ) εν ιμπορι να το δεχτι γιαφτον εν να το βαλο δαμε οσπου να καμο δικο μου μπλοκ τζε περκι το δη ...

-------------
Παλιέ ΕΔΕΚΚΙΤΗ,
Παρολο που εσσιερετισες μονο τους “συντροφους” (σου) και παρολο που εγο δεν σου ιμε σιντροφος με τιν εννια οτι δεν ιχα ουτε και εχο σχεσι με τιν παλια ή τιν νεα ΕΔΕΚ (θεορο οτι ιδεολογικα κινουμε στο χορο τις εβριτερις Αριστερας – τζε καχολλου εν ιμε σσιηλλος οπος καπου αλλου με λαλις), εγιο εν να σου καμο ποδαρικο εδο στα σχολια του μπλοκ σου τζε να σου γραψο λλια πραματα ...

Προτα απολα θα σου εφχιθο καλοριζικο το μπλοκ τζε να σου πο ότι αν δεν μιλας τοσο σσιηλλικα (κατι που περιοριζι τις δινατοτιτες σιζιτισις) μπορι αμα τιχχεννι τζε περνο που δαμε να κοφκουμε τζε καμμια κουβεντα ...
Ακομα να σε πω ότι τουτον (ι σνιθια σου) που γραφις με κεφαλεα εννεν τζε τοσο καλο (οφελιμο) για τα μμαθκια τζινον που σε δκιεβαζουν ...
Επισις να σε πλιροφορισο (τζε εν με κοφτι αν σε πιραξι) ότι εν ιμε εγιω τζινος ο Ανονιμος που συναφερνις στο μπλοκ τζινον τον φανατισμενον τον αντι-χριστοφικον ... Εγο εχο ονομα ... Ιμε ο Πρωμιθεας
Α, τζε κατι αλλον ‘κομα ... Σιμερα σε τζινιν τις εχιμεριδαν που εχι τονομα του Ποντικου τζε που τιν ιφκαλλουν καπιη που εκιστισαν που εφκικεν Προδρος ο Γριστοφκιας, εχι εναν πολλα ενδιαφερον αρθρο για τιν εδεκ. Εγιο νομιζο ότι που τες αρκες του ’80 που ο Λισσαριδις με τον Χατζιδιμιτριου (ιταν κολλιτι φενετε τοτε) εδκιοξαν τον Μικι, τον Θεμο, τον Πατρικιο τζε μερικους αλλους, ι εδεκ αρκεψεν να παεννει ουλλον δεξια ....

Για τα αλλα που μου γραφις στο αλλο το μπλοκ θα σου απαντισω αλλι φορα ομος, για ποττζι για ποδα ...

Ατε για ...

Τζε εννα δοκιμασο το σαβατοκιριακον να καμο τζε γιο μπλοκ


Αλλα ατε να βαλο τζε δκιο τρια εροτιματα τζε σχολια προτου φίω, γιατι ος τιν αλλι φορα μπορι τζε να ξιασο ... Ετσι παθεννις αμα ισε φατσιημενος του εροτα – αν σου ετιχεν ...

1). Για τιν ιστορια με το γλικον του καριδκιου εν να μας πης τελικα λεπτομεριες, οξα να δω που ποχεν αλλου εν να τες μαχω ... Εν τζε αν ιξερεις, το καριδακι ιταν καμια φιζα για να τζερασουν τοσους πολλους πραξικοπιματιες;

2). Κανονικα σαν καλος λογιστις που ισε (εν ιξιχαννις τα παλια γριστισιμια του ΑΚΕΛ) έπρεπε να σινψιφισις τιν αμαρτια του ακελ για τον “καλο καραβοκιρι” με τιν αμαρτια του Λισσαριδι και τις εδεκ να πασιν να ψιφισουν τελικα τον μεταπραξικοπιματιαν τον Κλιριδι τζε να μπουν τζε στιν κιβερνισιν του ... Φενεστε μου πος για λογους σινεσθιματικους δεν μπορις να ξιχορισις ότι το δεφτερον εν πολλά πιο σοβαρον που το προτον ... τζε ιστερα λαλιτε ότι εν μονον η ακελικη που εν ριφκια γοια αρνια ...

3). Για τον Κουτσου ... Εν ιμπορο να καταλαβο ιντα καηλες σε επιασεν ... τζε πιστεφκις ρε φιλουιν οτι ο νουρος του σσιηλλου ισσιοννι; Τι παη να πη θελι (ο Κουτσου) εβροπαηκιν λισιν; Επροτιναν μας καμμια λισιν που τιν Εβροπιν τζε εν τιν εδεκτικαμεν; Εν τζε για τιν Λισιν τις Μεσαρκας που λαλιτε ενεν; Τζι αφου τοτε ίταν γριβικός (ο Κουτσου) τζε σιουρα αντιμακαριακος ινταμ που να ελαλεν νομιζις για τες τοτενες τες πραξις του γριβα; Για τες πομπες, τες ανατιναξις, τους φονους; Τζε εσεναν γιατη εσκασε το φολικάην σου για τον Κουτσου; Εν το καταλαω τουτον ... Ατζιαπις σου, ε γιατι εν μαζι σας τορα τζε καμνι αντιπολιτεφσιν του Γριστοφκια; Καμνις τζε σου οπος εκαμναν η ακελικη το 2002-03 που αποφασισαν να στιριξουν για προεδρον το Παπαδοπουλον ... Τοσον τζερον ο Παπαδοπουλος εν ιταν καλος, ιταν αντικομουνιστις, επολεμουσεν το ακελ τζε τους Αριστερους, τζε ηπεν τους τζε προδοτες τζε εναν σορο αλλα, τζε αξξιππα εγινηεν καλος ...


4). Για το που ιταν, τζε τι εκαμναν ι Ακελιστες στο πραξικοπιμαν (αν επολεμισαν) μπορις να δκιεβασιις στο “ΧΡΟΝΙΚΟ” που εβκαλεν το ακελ το 1976, για το πραξικοπιμαν τζε τον πολεμον (αν το εβρις καπου) ... Α, τζε σ’ εναν που τα βιβλια του Πουμπουρη γραφι καμποσα, για πριν το πραξικοπιμαν ... Παντος αποτι ξερο εν τζε ιχεν τζε το ΑΚΕΛ οπλα οπος καπιοι λισσαριδικη ... Εν τους εμπιστεφκετουν ο Μακαριος (τους Αριστερους) για να τους δοσι τζε τζινους οπλα ... Εφοατουν φενετε αν μπα τζε καμουν επαναστασιν ...

Τελος παντον, ελαχαζανεψα σανμπου; Αν εξιασα ομος τιποτε να απαντισω που τζινα που αροτας, ξαναροτα με. Εν τζε να σε παρεξιγισο, οπος καννις εσου!

Πρωμιθεας

Ανώνυμος είπε...

Αχ Θεέ μου. Ανορθογραφία άνευ ορίων η ανάρτηση του Πρωμιθέα. Ασυναρτησίες άνευ οριων. Λαφαζανιές άνευ ορίων. Χριστοφίλλα άνευ ορίων. Ψύχωση άνευ ορίων! Προβλεψιμότητα άνευ ορίων!

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΤΣΙΑΚΚΑΛΟΥΙΝ ΜΟΥ,

ΟΥΛΛΑ ΤΖΙ' ΟΥΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΚΙΟΥ. ΕΝ ΤΖΙΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΙΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΖΙΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΣΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

ΕΓΙΩ ΑΠΑΝΤΩ ΠΑΝΤΑ ΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΑΛΛΕΙΣ ΤΖΙΑΙ ΕΣΟΥ ΤΖΙΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ, ΤΖΙΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΛΩ ΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ, ΤΖΙΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΜΕΙΣ ΟΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΙΣ. ΕΝ ΝΑΚΚΟΝ ΑΔΙΚΙΑ ΜΟΝΟ ΕΓΙΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ, ΕΝΝΕ;

ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΑΝΑΛΑΒΒΑΝΩ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ (ΤΖΙΑΙ ΕΙΔΕΣ Α! ΕΝ ΣΟΥ ΒΑΛΛΩ ΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ, ΒΑΛΛΩ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ! ΗΝΤΑΛΩΣ ΣΕ ΕΧΩ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΙ ΜΟΥ!). ΠΟΥ ΝΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΜΕ ΜΟΥ ΟΟΟΟΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΙ Η ΨΥΣΙΗ ΣΟΥ.

- ΝΑΙ, Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ Ο ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ. ΕΝ ΕΙΧΕΝ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ Ο ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΗΕΝ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΙΔΗΝ;

- ΤΖΙΑΙ ΕΝ ΕΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΤΟ 1974 ΠΟΥ ΕΝ ΒΡΑΣΤΟ ΤΟ ΓΑΙΜΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝ ΦΡΕΣΚΑ ΤΖΙΑΙ ΕΝ ΦΑΝΕΡΟΝ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΣΙΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΝΑ ΚΑΛΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΝ; ΤΖΙΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ"; ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΓΛΑΥΚΟΥΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΤΑ, ΤΖΙΑΙ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙ;

- ΕΔΚΙΩΞΕ ΤΟ ΑΚΕΛ ΤΟΝ ΓΙΑΓΚΟ ΠΟΤΑΜΙΤΗΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ;

- ΤΟ 1993 Η ΕΔΕΚ ΕΨΗΦΙΣΕ "ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ" ΤΖΙΑΙ ΟΪ ΚΛΗΡΙΔΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΚΛΗΡΙΔΗΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.

- ΤΟ 1998 Η ΕΔΕΚ ΕΨΗΦΙΣΕ ΚΛΗΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣ-ΤΡΑΚΟΣΙΑ. ΟΤΑΝ ΕΝ ΗΡΤΑΝ ΟΙ ΕΣ-ΤΡΑΚΟΣΙΑ Η ΕΔΕΚ ΕΦΥΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΟ ΛΑΛΕΙΣ ΤΟΥΤΟ; ΤΖΙΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΠΑΡΘΕΝΩΝ" ΑΛΛΟΥ - ΑΜΜΑ Η ΕΔΕΚ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝ ΚΑΛΗ; ΕΝΝΕΝ "ΠΑΡΘΕΝΑ";

- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ. ΕΚΑΜΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΤΖΙΑΙ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ ΤΖΙΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΖΙΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;

- ΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΔΚΙΩΞΕΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥ; ΔΙΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ (ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΟΥ ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΖΙΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ) ΕΙΠΕΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΤΖΙΑΙ ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑ.

- ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΣ-ΤΡΑΚΟΣΙΑ (ΤΖΙΑΙ ΠΟΥ ΔΑΜΕ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΙΥΛΛΟΣ) ΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΙΠΕΝ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΤΑΝ: "Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΖΙΕΙΝΑ ΠΟΥ ΛΑΛΕΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΤΖΙΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ. ΣΩΣΤΑ;". ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΖΙΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΛΛΟΙ ΔΑΜΕΣΑ.

Α, ΤΖΙΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΕΝ ΕΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΜΟΥ ΛΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΚ ΜΟΥ; ΤΙ ΕΠΗΕΣ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ ΤΖΙΑΙ ΕΝ ΕΚΑΤΑΦΕΡΕΣ; (ΕΙΜΑΙ ΝΑΚΚΟ ΚΟΥΣΠΟΣ ΚΟΜΑ, ΠΕ ΜΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΝΑ)

Ανώνυμος είπε...

1) To akel,afto ka8afto, aman eginiken to praksikopima pos itan na organosi antistasi xoris opla? Itan na polemisi eldik-eoka b-e8niki frura me ta logia oksa me tis petres? Tzie an i praksikopimatiki kivernisi ediarkuse parapano pu mian eftotada pu kserete ti ixe na kamusin?
2) Ta mona enopla somata pu itan me to meros tu makariu itan to efedriko,i proedriki frura,i omades tu lissaridi tzie ena meros tis astinomikis dinamis.Opkiosdipote aristeros/akelikos epe8ane iperaspizomenos tis dimokratia mesa apo aftes tis omades den antista8iken sto praksikopima?
3)anafores se glika karidakia apla dixnun tin apusia ousiastikon epixirmaton stin prospa8ia sas na eksiosete tin xrisi avgi me to akel ke otidipote aristero.O makarios diladi pu sinantietun me ton xartingk kata tin diarkia tu agona tis eoka ine mia xara ke oles tu i praksis sostes epd en ton kerase gliko karidakin alla afkolemonin aspume.den mas ipate,Stis mistikes siantisis Tassu-serntar ntekatash ti ekernan o tassos? Gliko karidakin oksa sushiuko?

ΡΗΓΑΣ είπε...

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΚΗ είπε...

> Παραδείγματα ad hominem και >λογικής (επαγωγικού συλλογισμού)

Aυτά που γράφεις, τα παραδείγματα που γράφεις ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Πού τα έμαθες; Από την ...wikipedia;

Λογική διδάσκονται οι φοιτητές πρώτου εξαμήνου στην Φιλοσοφία και σε κάποια προγράμματα Πληροφορικής. Αν έγραφες αυτά τα παραδείγματα σε εξέταση θα έπερνες απροβίβαστο. Εννοώ μηδέν διότι και το πρώτο παράδειγμα είναι λάθος και το δεύτερο.


Ρήγας

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΚΑΡΤΕΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΑ ΡΕ "ΠΡΩΜΙΘΕΑ".

ΣΑΝ ΝΑ ΤΖΙΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΑ ΒΟΥΚΚΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΥΑ ΣΟΥ.

ΑΡΕΣΚΕΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΑΛΕΙΣ "Εν τζε να σε παρεξιγισο, οπος καννις εσου!"

Πρωμιθεας είπε...

Για τον σιναγονιστιν τον ΠΑΛΙΟ ΕΔΕΚΚΙΤΙΝ:
Ρε μαηφρετ, μα για πεζης τελια τον πελλον τζε καννις πος εν καταλαης, για ισε με το σιμπαθκιον πολλα αμπαλατος για τα μπλοκ ... Εκαμες δικό σου μπλοκ τζε εν ιμπενης μεσα να δης αν σου αφηκαμεν απαντισις; Τζε ισερα βουρας να μας πεταξης τες σποντες σου για βουκκους τζε γλοσσουες ... Τα δικά μας του γιτονου μας νομιζο πος επαθαμεν ...

ΟΘΕΛΛΟΣ είπε...

ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΛΕΙΦΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:

ΥΠΕΡ&ΚΑΤΑ: Όταν οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής δεν ενοχλούσαν κανένα

Ο Γιώργος Λιλλήκας μιλούσε τότε για ελευθερία έκφρασης

Του ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

«Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου και ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης καταδίκασαν την προσπάθεια ομάδας νεαρών που ανήκουν στην ΕΦΕΝ και στην ακροδεξιά οργάνωση Χρυσή Αυγή να αμαυρώσουν την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου», έγραφε προχθές η «Χαραυγή» κάτω από τον ολοσέλιδο τίτλο «Στο περιθώριο τα φασιστικά, εθνικιστικά στοιχεία». Όταν, όμως, τα «φασιστικά εθνικιστικά στοιχεία» έκαναν την προκλητική τους εμφάνιση στο τέρμα της Λήδρας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κατεδάφισης του τείχους και να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη διάνοιξη της Λήδρας, δεν καταδίκασε κανένας, ούτε η πολιτική ηγεσία του τόπου ούτε «ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης» ούτε η «Χαραυγή» τα «φασιστικά εθνικιστικά στοιχεία». Αντίθετα, ο Γιώργος Λιλλήκας, το κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ και της κυβέρνησης Παπαδόπουλου δεν είδε τίποτα το κακό στις προκλήσεις των φασιστικών στοιχείων της Χρυσής Αυγής, που είχαν κι αυτοί, όπως δήλωνε, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Και με την ίδια λογική, τη λογική του Λιλλήκα, που δεν ξένισε τότε κανένα, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι οι προκλήσεις των φασιστικών, εθνικιστικών στοιχείων εναντίον της παρουσίας του προέδρου Χριστόφια στο Μαχαιρά βρίσκονταν μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης. Ο Γιώργος Λιλλήκας ήταν τότε ο υπουργός Εξωτερικών, υπουργός του ΑΚΕΛ αλλά πιο κοντά στον Τάσο Παπαδόπουλο, ο οποίος για τη Χρυσή Αυγή, όπως και για τον Στυλιανό Παττακό, ήταν και είναι βεβαίως το άξιον της πατρίδας τέκνον που έσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία από τη διάλυση. Τα φασιστικά στοιχεία είχαν τότε κινηθεί με απειλητικές διαθέσεις εναντίον των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να ζητήσουν το άνοιγμα της Λήδρας. Επικεφαλής της συγκέντρωσης ήταν η Βαλεντίνα Σοφοκλέους και ο Τάκης Χατζηδημητρίου και ο Δημήτρης Χριστόφιας την ίδια μέρα στο ΡΙΚ ρωτούσε «μα τί θέλει η Βαλεντίνα μέσα στις στράτες», ενώ ο υπουργός του παραλίγο θα έλεγε μπράβο στους τραμπούκους. Μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδίκασε τότε τα «φασιστικά εθνικιστικά στοιχεία» και από τις εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ μόνο η «Αλήθεια». Ο «σκεπτόμενος πολίτης» της Χαραυγής δεν ενοχλήθηκε και ούτε και η «Χαραυγή» ενοχλήθηκε.
Αν τότε όλη, «σύσσωμη» για να χρησιμοποιήσω τη λέξη της «Χ», η πολιτική ηγεσία και όλα τα ΜΜΕ καταδίκαζαν με τον πιο έντονο τρόπο τις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς των φασιστικών στοιχείων, απομονώνοντάς τα, οι τραμπούκοι δεν θα εμφανίζονταν στο Μαχαιρά.

(”ΑΛΗΘΕΙΑ”¨6/3/2008)