ΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ (2) (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙ(2)!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Στη φώτο ο Δ. Χριστόφιας με τους παίκτες της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ράγκμπυ. Μετά την παντελή αποτυχία της Επαγρύπνησης να ανακαλύψει ποιοι είμαστε, ο Δ. Χριστόφιας, σκέφτεται να αναθέσει στους Oδοστρωτήρες του Ράγκμπυ για μας βρουν και να μας κάνουν μια "μικρή επίσκεψη"


Συνεχίζει να τα ψέλλει στο Χριστόφια ο Σενέρ Λεβέντ. Ακάθεκτος βέβαια, ο Ευέλικτος, συνεχίζει να μην ακούει, ζώντας με τις ψευδαισθήσεις του για τον καλό σύντροφο που θέλει αλλά "φαίνεται ότι δεν μπορεί" ( όπως είπε για το θέμα του Λιμνίτη). Αχ Ευέλικτε, εσύ και οι επικίνδυνες ψευδαισθήσεις σου.


Ακου Χριστόφια (2)


Η φασιστική κυβέρνηση της χούντας και ο Ντενκτάς ίδρυσαν το 1983 την ΤΔΒΚ που εσείς αποκαλείτε «λεγόμενη» και «ψεύτικη», αλλά η κυβέρνηση Έρντογαν και το ΡΤΚ, το κόμμα του Ταλάτ, είναι αυτοί που ουσιαστικά προσπαθούν να την αναβαθμίσουν. Η κατοχική Τουρκία απαλλάχτηκε από τις αμαρτίες της στην Κύπρο με τον αέρα του «ναι» στο δημοψήφισμα κατά την περίοδο του ΡΤΚ και πήρε «πιστοποιητικό αθωότητας». Σηκώθηκε από το εδώλιο του κατηγορουμένου και κάθισε στη θέση του εισαγγελέα. Μήπως αυτή είναι η επιτυχία του «υποστηρικτή της λύσης και της ειρήνης» ΡΤΚ που εκτιμάς και πενθείς ακόμη επειδή ανατράπηκε; Πες μας Δημήτρη. Να ξέρουμε και εμείς. Να ανακαλύψουμε και εμείς το μαργαριτάρι που ανακάλυψες εσύ. Κατά τη νέα περίοδο που άρχισε με τον Ταλάτ, η απαισιοδοξία στο θέμα της λύσης έφτασε στα ύψη στο βορρά. Δεν πάει άλλο. Υποδαυλίστηκαν αισθήματα μίσους χάρις στην εθνικιστική προπαγάνδα που άρχισε κατά των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα. Ο Ταλάτ και το κόμμα του ηγήθηκαν της προπαγάνδας αυτής. Η κοινωνία βομβαρδιζόταν συνεχώς με το ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν λύση. Κάθε λίγο ο Ταλάτ έλεγε ότι το χέρι ειρήνης που άπλωσε παρέμενε μετέωρο. Ισχυροποιήθηκε η άποψη για χωριστό κράτος. Επιτεύχθηκε μια πλήρης ολοκλήρωση με την Τουρκία. Δεν επιτράπηκε να ασκείται κριτική στον στρατό. Κλείστηκε το στόμα όσων μιλούσαν για «κατοχή». Απαγορεύτηκε ακόμη και στους Ελληνοκύπριους να χρησιμοποιούν τη λέξη αυτή στις κοινές εκδηλώσεις. Αποστολή του Ταλάτ έγινε να ανοίξει τον δρόμο της Τουρκίας μέσα στην ΕΕ και όχι να βρει λύση. Όπου πήγαινε και με όποιον μιλούσε πάντα την ίδια πρόταση χρησιμοποιούσε: «Εμείς είπαμε ναι και εκείνοι όχι». Μήπως αυτό είναι το ΡΤΚ που υποστηρίζει τη λύση και την ειρήνη και τώρα πενθείς ακόμη επειδή ανατράπηκε; Εμείς καβγαδίζαμε τόσο καιρό με τον Ταλάτ και το κόμμα του επειδή υποδαύλιζε τα εθνικιστικά αισθήματα, ενίσχυε το χωριστό κράτος και σκέπαζε τις αμαρτίες της Τουρκίας στο νησί. Εσύ και το κόμμα σου μας εμπόδιζες σε αυτό τον αγώνα. Προσπάθησες να παρουσιάσεις το ΡΤΚ ως το κόμμα που υποστηρίζει πιο πολύ απΆ όλα τη λύση και την ειρήνη στο βορρά. Και ακόμη αυτό κάνεις. Αλλά, καλά που κανείς εδώ δεν λαμβάνει υπόψη αυτά που λες. Ο κόσμος μπούχτισε τόσο πολύ από το ΡΤΚ, απογοητεύτηκε τόσο πολύ, που γελάνε με αυτά που λες.

Τώρα λες «να τελειώσουμε αυτή την υπόθεση πριν συμπληρωθεί η θητεία του Ταλάτ». 'Αντε, ορίστε. Τέλειωσέ την να δούμε. Από τη μια λες πως «το κλειδί βρίσκεται στην 'Αγκυρα» και από την άλλη νομίζεις ότι θα μπορέσεις να τελειώσεις την υπόθεση με τον Ταλάτ. Τι είδους υπόθεση είναι αυτή; Έχουμε συγχυστεί. Εδώ περνάει ο λόγος της 'Αγκυρας ή μήπως ο λόγος του Ταλάτ; Μήπως εμείς έχουμε την εξουσία εδώ παρά το γεγονός ότι περνάει ο λόγος της 'Αγκυρας; Αυτές οι δηλώσεις, Δημήτρη, δεν ωφελούν σε τίποτε άλλο από το να προκαλούν σύγχυση. Να που τα ζήσαμε και τα είδαμε. Έφυγε ο Ντενκτάς και ήρθε ο Ταλάτ, αλλά απολύτως τίποτα δεν άλλαξε εδώ. Οι περίοδοι εδώ δεν μνημονεύονται με τα ονόματα των κυβερνητών. Αλλά με αυτά των αποικιοκρατών. Και με τα ονόματα των βασιλιάδων τους. Η εποχή των Βυζαντινών. Η εποχή των Λουζινιανών. Η Οθωμανική εποχή. Κατά την εποχή της Τουρκίας στην Κύπρο τα τελευταία 35 χρόνια, υπήρχε περίοδος Ετζεβίτ, περίοδος Ντεμιρέλ, περίοδος της χούντας, περίοδος Οζάλ και τέλος περίοδος Έρντογαν. Ο Ντενκτάς, ο Ταλάτ και ο Έρογλου είναι σαν τον Σερ Τζον Χάρντιγκ ή τον Σερ Χιου Φουτ. Δεν μπορούν να αφήσουν τη σφραγίδα τους σε μια εποχή. Μόνο κυβερνήτες της εποχής γίνονται. Ο Ντενκτάς ήταν ο κυβερνήτης που εφάρμοζε περισσότερο απΆ όλους τους κυβερνήτες αυτά που έλεγε. Ανατράπηκε από τον θώκο μόλις συγκρούστηκε με τους αποικιοκράτες.
Τώρα Δημήτρη φοβάσαι ότι θα έρθει ο Έρογλου στη θέση του Ταλάτ. Μην φοβάσαι. Ούτε αυτός πρόκειται να παρακούσει την 'Αγκυρα. Την 'Αγκυρα να κοιτάς εσύ, την 'Αγκυρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ- ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ

4 Σχόλια:

φλόου είπε...

ντροπή στην επιτροπή να προσβάλει τους ραγκμπίστες

tzιαι ποιος σας είπε ότι οι
ραγμπίστες μας θέλουν να γινούν τα βαποράκια του ΑΚΕΛ;

εν τίποτε πουργουρίδηες;

Κύπρος είπε...

Περιμένετ ακόμα λίο κύριοι της επιτροπής...με τις νέες οδηγίες της ΕΕ, σύντομα θα ανακυρηχτείτε σε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

Εν σας το λαλω για να σταματήσετε...συνεχίστε κι εμείς εννά ερκούμαστε έξω από το Γκουαντάναμο (εννα μεν χτίσει κανένα ο Μιλτιάδης Νεοφύτου) και θα φωνάζουμε να απελευθερωθούν οι αγωνιστές της ελευθερίας!

Τζιαμέ να δεις τι εννα πάθει ο Χριστόφιας. Εννά στενέψει η αρτηρία του κώλου του!

Ανώνυμος είπε...

bla bla bla.... akoui tpt allo o xristofias ektos apo ton ixo ton xrimaton??

υπαλληλος προεδρικου είπε...

χεχεχε...ακουει και τον γαμπρο του τον τουρκολογο που δουλευκει στο προεδρικο και πληρωνεται απο εμας εναν αγνωστο μισθο. Εκαμε τον ευελικτο να μιλα τα τουρκικα απταίστως