Περί κομματικού πατριωτισμού

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Το κείμενο που ακολουθεί, στάληκε στην Επιτροπή από το φίλο Κίμων.


Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι τα πολιτικά κόμματα θέλουν τους οπαδούς τους άβουλα αρνιά που να δέχονται υποτελικά και ως ανδρείκελα τις οποιεσδήποτε αποφάσεις και ενέργειες τους.


Μετά και το τρανταχτό παράδειγμα, αντεθνικής πολιτικής και δράσης των μεγάλων κομμάτων, με πρωταγωνιστή τον Πουργουρίδη και μιλώντας με διάφορους κομματικούς του ΔΗΣΥ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όντας αρνιά οι πλείστοι των συναγερμικών εξακολουθούν να στηρίζουν το κόμμα τους (κόμμα ανέκαθεν, άλλοτε υπογείως άλλοτε φανερά, αντεθνικό και ανθελληνικό).


Ο κομματικός πατριωτισμός, όρος και βίος για μένα τουλάχιστον ηλίθιος, των ανθρώπων αυτών δεν τους επιτρέπει να έχουν την παραμικρή αμφιβολία για τους ηγέτες και το κόμμα τους. Είναι αδιανόητο και όμως συμβαίνει, ενώ τα αισθήματα των πλείστων εκ των ανθρώπων αυτών είναι πατριωτικά και εθνικά, στις προσεχείς εκλογές θα στηρίξουν το κόμμα που έχει την πιο αντεθνική πολιτική. Θυμίζω επιλεκτικά ότι:

  • Ο ΔΗΣΥ ευνοεί αλλαγή της γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από Ελληνικά σε εγγλέζικα και θέση του πάντοτε ήταν πως το Πανεπιστήμιο Κύπρου έπρεπε να έχει τα εγγλέζικα ως επίσημη γλώσσα.
  • Πρωτοκλασάτα στελέχη του κατά περιόδους και σε τακτά χρονικά διαστήματα προβαίνουν σε ενέργειες ή δηλώσεις που κάθε άλλο παρά πατριωτικές μπορεί να χαρακτηριστούν του τύπου: «η καρδιά των εποίκων χτυπάει στην Κύπρο» ή ότι: « ήταν δικαιολογημένη η σφαγή και η εκδίωξη των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους αφού εμείς στην Κύπρο πολεμούσαμε για την εθνική μας δικαίωση».
  • Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, δηλαδή αυτός που εκπροσωπεί τον λαό του κόμματος στο κοινοβούλιο έθεσε θέμα ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα και τα κατέστησε έτσι πιο εύκολη λεία στα δόντια των Τούρκων.


Προτείνω φιλικά σε όσους ψήφιζαν το κόμμα αυτό να ξυπνήσουν έστω και αργά να βγουν απ’ το μαντρί και να μην του δώσουν άλλη μια ευκαιρία να θρέψει άλλον ένα Πουργουρίδη. Έστω και αν ο προδοτικός Πουργουρίδης δεν επανεκλεγεί το κόμμα του που υποθάλπει τέτοιες συμπεριφορές θα το κάνει ξανά με τον άλλο Πουργουρίδη του μέλλοντος ξέροντας ότι οι επιπτώσεις που θα έχει θα είναι μηδαμινές.


Τα επιχειρήματα που προβάλλουν τα κομματόσκυλλα είναι αβάσιμα και δεν αξίζουν την παραμικρή επεξεργασία από κανένα υγιή και ελεύθερα σκεπτόμενο εγκέφαλο.

  • Ο Πουργουρίδης δεν εκπροσωπεί τάχαμου τον ΔΗΣΥ … ποιανού κόμματος είναι όμως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και θα συνεχίσει να είναι τουλάχιστο μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές αν φυσικά μέχρι τότε βρεθεί «αντάξιος» αντικαταστάτης;;;
  • Το κόμμα σας τάχα με τις εθνικόφρονες ιδέες πρέπει να είναι δυνατό… Γιατί άραγε να είναι δυνατό; Για να μετράει ο λόγος του την επόμενη φορά που θα πρέπει να περάσει κάτι που να αντιστρατεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα; Όπως την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την κατάργηση του Εθνικού μας Ύμνου, την κατάργηση της Ελληνικής μας γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του ανώτατου εκπαιδευτικού μας ιδρύματος ή την αναγνώριση τουρκικών μειονοτήτων σε ελληνικά χώματα;;;


Από την άλλη το ΑΚΕΛ, το κατά τα άλλα κόμμα το φτωχού εργαζόμενου λαού, κόμμα που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια εφαρμόζει πλήρως εχθρική πολιτική προς αυτή την κοινωνική τάξη αφού:

  • Στηρίζοντας το κεφάλαιο και την ανθούσα οικονομικά τάξη ξεπληρώνοντας ίσως δεσμεύσεις προεκλογικές βυθίζει τον εργαζόμενο λαό όλο και περισσότερο στο βούρκο των χαμηλών απολαβών και των συνεχώς αυξανόμενων τιμών.
  • Το κόμμα αυτό επίσης εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες χαλαρότατη μεταναστευτική πολιτική του τύπου «μπάτε σκύλλοι αλέστε» στηρίζοντας έτσι την φθηνή εργασία και στερώντας το δικαίωμα εργασίας σε χιλιάδες ντόπιους μαστόρους.


Αφού τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το ΑΚΕΛ για να κρατήσει τα δικά του αρνιά στο μαντρί φρουρούνται ως κόρη οφθαλμού από την επαγρύπνηση δεν θα κάνω προσπάθεια να τα αποκωδικοποιήσω. Ζητώ ταπεινά όμως από τον κοσμάκη να διερωτηθεί αν η αφοσίωση του στο ΑΚΕΛ για τόσα χρόνια έχει αποφέρει έστω και το ελάχιστο αυτών των οποίων προσέμενε.


Προτείνω λοιπόν στους οπαδούς του ΔΗΣΑΚΕΛ μαζική έξοδο απ’ το μαντρί. Έστω και αν οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι οι κατεξοχήν ιδανικές η μαζική αυτή έξοδος ίσως θορυβήσει τους τσοπαναίους του Ελληνισμού της Κύπρου και δείξει στους σκηνοθέτες εγγλέζους πάτρωνες ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί και δεν θα περάσουν εύκολα οι επιβουλές τους.


Ας μείνει λοιπόν γνωστή η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ως:

« Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ»

7 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΕΥΡΩΚΟ πως τους προτιμά τους οπαδούς του;

urbanlegend είπε...

Ποιοι είναι οι αδιάλλακτοι για λύση; Οι Ε/Κ ή οι Τ/Κ;

1.

Η ιστορία όταν δεν την διασταυρώνεις πάντα μιλά την αλήθεια.

Λέγονται πολλά για τα σχέδια λύσης που μας προτάθηκαν για το Κυπριακό.

Αν ανοίξουμε τα βιβλία της ιστορίας μάς λένε:

1. Το 1947 μας προτάθηκε από τους Εγγλέζους σύνταγμα το οποίο προνοούσε 18 βουλευτές Ε/Κ και 4 Τ/Κ. Οι ηγέτες μας το ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ.

Πρώτη η εθναρχία μας με τους αδιάλλακτους Πολύκαρπο Ιωαννίδη... ακολούθησε το ΑΚΕΛ με το Φίφη Ιωάννου του.

Οι Τουρκοκύπριοι αντιπρόσωποι δεν αποχώρησαν από τη Διασκεπτική.

2. Τον Οκτώβριο του 1955 έως τις 27/02/1956 μας προτάθηκε το σχέδιο Χάρντινγκ.

Έγιναν 7 διασκέψεις στο διάστημα αυτό μεταξύ Χάρντιγκ και Μακαρίου. Γράφω μερικά γι' αυτές από το βιβλίο "Δύσκολα Χρόνια Κύπρος 1950-1960", Νίκου Κρανιδιώτη: "Την επομένη της άφιξής του στην Κύπρο, ο Στρατάρχης Χάρντινγκ ζήτησε συνάντηση με τον Μακάριο, συναντήθηκαν στο Λήδρα Πάλας και του είπε: "Μακαριότατε, θέλετε να βοηθήσετε τον κυπριακό λαό να ξεπεράσει την παρούσα δύσκολη κατάσταση και να προχωρήσει μέσα από το προτεινόμενο σύνταγμα σε μια περίοδο ειρήνης;".

Ο Αρχιεπίσκοπος μειδίασε εκείνο το χαρακτηριστικό μειδίαμα... " (σ.σ. 112-175).
"Στις 21/11/1955, σε συνάντηση στο σπίτι μας, ο Χάρντινγκ έδωσε στο Μακάριο ένα φάκελο με μεγάλη σοβαρότητα και είπε: "I have very good news for you". Ο Μακάριος το διάβασε και χωρίς να εκφράσει καμιά άποψη το έδωσε σε μένα.

Με ευχάριστη έκπληξη είδα ότι η αγγλική κυβέρνηση αναγνώριζε για πρώτη φορά το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Ψιθύρισα στο Μακάριο:

"Μην το απορρίψεις, περιέχει θετικές θέσεις...".

Ο Μακάριος δεν έδωσε προσοχή στις παρατηρήσεις μου και με βεβιασμένο ύφος είπε στον Κυβερνήτη: "Λυπούμαι, δεν αποδέχομαι, το απορρίπτω".

Ο Χάρντινγκ ψελλίζοντας είπε: "Λυπούμαι πάρα πολύ", χαιρέτησε ψυχρά και έφυγε.

Σε ερώτησή μου γιατί το απέρριψε, είπε:

"Το απέρριψα για να ανταποδώσω την απάντηση του Κυβερνήτη στο δικό μου σχέδιο. Ωστόσο πιστεύω ότι το σχέδιο είναι καλό..."".


Μας συμβούλευσε και η ελληνική κυβέρνηση να βρούμε λύση.

urbanlegend είπε...

2.

Το Φεβρουάριο του 1956 έφθασε στην Κύπρο ο Βρετανός Υπουργός Λέννοξ Μπόυτ.

Σε δύο μέρες, στις 29/02/1956, συναντήθηκαν με τον Μακάριο. Ο Λέννοξ Μπόυτ, ύστερα από ανασκόπηση του θέματος, είπε:

"Η κυβέρνησή μου αναγνωρίζει το δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης του Κυπριακού λαού". Ο Μακάριος είπε: "Λύση τώρα".

Ο Λέννοξ Μπόυτ τον κοίταξε και είπε: "Ο Θεός να σώσει το λαό σου" και έφυγε.

3. Το 1960 η Ζυρίχη ήταν ευλογία, όπως δήλωνε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος τον Ιανουάριο του 2005.

Την κατέστρεψαν ο Μακάριος με τα κοπέλια του και τους Ακρίτες.

Εάν είχαμε ειρηνική συνύπαρξη Ε/Κ και Τ/Κ τότε, θα ήμασταν εδώ σήμερα Παράδεισος.

4. Το 1963 ο υπουργός Εξωτερικών Αβέρωφ τόνισε στον Γλαύκο Κληρίδη: "Προς Θεού μην ξηλώσετε την Ζυρίχη". Δεν ακούσαμε.

Την ξηλώσαμε και γίναμε οι μισοί πρόσφυγες.

5. Το 1964 μας προτάθηκε το σχέδιο Acheson.

Περιλάμβανε 16 σημεία.

Το πρώτο διελάμβανε: "Άμεση ένωση με την Ελλάδα". Το απέρριψε ο Μακάριος και είπε: "Ήντα, εννά πάω να γίνω νομάρχης της Ελλάδας;".

Το 14ο σημείο έλεγε: "Η Τουρκία αποδέχεται οι απελαθέντες Έλληνες να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη".

6. Το 1971-1974 η ΕΟΚΑ β΄ έφερε αδελφοκτονίες στους Ε/Κ. Η Χούντα των Αθηνών έστειλε στην Κύπρο το 1972 τον Κωνσταντόπουλο και μετέφερε οδηγίες στον Μακάριο και Διγενή ότι επιβάλλεται να αναχωρήσουν από την Κύπρο ή αλλιώς θα φέρουν καταστροφή με τα έργα τους.

Ευχής έργον ήταν αν έφευγαν, στον αγύριστον. Έμειναν και συνέχισαν να σκοτώνουν Έλληνες. Έφεραν έτσι τους Τούρκους και μέσα στην Άχνα μας.

7. Το 1978 μας προτάθηκε το Α.Α. Καναδικό σχέδιο.

Πέντε χιλιάδες ήταν οι έποικοι τότε. Τα σπίτια μας θα τα βρίσκαμε σχεδόν όπως τα αφήσαμε.

Το απορρίψαμε και αυτό γιατί ήταν ιμπεριαλιστικό.
Κούνια που μας κούναγε.


8. Το 1985 μας προτάθηκε το σχέδιο Κουεγιάρ (Γ.Γ. του ΟΗΕ).

Οι Βαρωσιώτες (17 Ιανουαρίου) ετοίμασαν τις βαλίτσες τους για επιστροφή. Ο Σπύρος Κυπριανού το απέρριψε. Ερωτώ τους σοφούς ηγέτες μας, τους πολιτικούς που βώβωσαν τότε να μας πουν ΓΙΑΤΙ απορρίφθηκε;

9. Το 1990 το Σχέδιο - Ιδέες Γκάλι το προχωρούσε ραγδαία για λύση ο πρόεδρος Γ. Βασιλείου.
Τον χτύπησε δυστυχώς ο Γλ. Κληρίδης και για να πάρει την μαυρογέρημη προεδρική καρέκλα, απέρριψε, έθαψε τις ιδέες Γκάλι του Γ.Γ. του ΟΗΕ. ΚΡΙΜΑ!

10. Το 2004 μας προτάθηκε το σχέδιο Ανάν. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος και το 76% των Ε/Κ ψήφισαν το βροντερό ΟΧΙ! Πολύ σύντομα φάνηκε η καταστροφή που έφεραν, το βλέπουν σήμερα όσοι δεν έχουν παρωπίδες.

Τι να προσθέσω; Ο μητροπολίτης Κυρηνείας μάς εξαπέστειλε στην κόλαση, όσους ψηφίσαμε ΝΑΙ.

Ο Θεός κρίνει, και αυτός θα βάλει στην κόλαση.

11. Το 2008 άρχισαν οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ για λύση.

Ας βοηθήσουμε όλοι τις δύσκολες προσπάθειες τους, έστω και με ένα χαλίκι για το κτίσιμο της ειρηνικής συνύπαρξης Ε/Κ και Τ/Κ για ειρήνη.

Ο Χριστόφιας μας τώρα δυστυχώς ξεστράτισε μετά τις δηλώσεις του: "Όσο είμαι πρόεδρος δεν θα εισχωρήσουμε στο ΝΑΤΟ...".

Και της ΕΟΚ δεν θέλατε να ακούσετε το όνομά της, τώρα που εισχωρήσαμε σας υπεράρεσε.

Το 70% του κυπριακού λαού υποστηρίζουν ένταξη στο ΝΑΤΟ. Γιατί αρνείστε;

Εν τη δημοκρατία του Στάλιν που ακολουθείτε;

Ξυπνάτε! Στη Ρωσία αυτή πέθανε. Άδικος ο κόπος σας να την ξαναστήσετε.

Αγαπητέ Χριστόφια, οι προκάτοχοί σας πρόεδροι -εκτός από τον Γ. Βασιλείου- πρόσεχαν με πείσμα την προεδρική καρέκλα.

Αποτέλεσμα: μας κατρακύλησαν. Για τη σωτηρία της πατρίδας μας όλοι μας, και εσείς, οφείλουμε να θέσουμε την πατρίδα υπεράνω όλων και του κόμματος!

Φίλτατε Χριστόφια, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Να γίνει κυβέρνηση συνασπισμού (σήμερα) μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Θα βοηθήσει τα μέγιστα για τη λύση του Κυπριακού.

Δασάκι Άχνας

Με εκτίμηση, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια φίλε ΚΙΜΩΝ για το άρθρο σου. Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα. Το θλιβερό της όλης κατάστασης είναι ότι κατάφεραν μέσω της προπαγάνδας - πλήσης εγκεφάλου (νεότευκτοι τηλεοπτικοί σταθμοί, αθλητικά(;) ραδιόφωνα, δωρεάν αθλητική εφημερίδα πακέτο με την πολιτική, έντεχνο πλασάρισμα του "ΠΟΛΙΤΗ" στα εθνικόφρωνα σωματεία κ.α ) όχι μόνο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από άλλες πηγές ενημέρωσης αλλά επίσης πέτυχαν να εισχωρήσουν στα νοικοκυριά του τόπου διοχετεύοντας ύπουλα το δηλητήριο τους. Επένδυσαν λοιπόν (ένας Θεός ξέρει πόσοι και πόσα) στην προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ με την προσδοκία ότι την επόμενη φορά τα αρνιά δεν θα πουν ΟΧΙ στην "τελευταία ευκαιρία" για λύση. Δεν θέλουν τον κόσμο τους έξω από το μαντρί και το απέδειξαν. Θυμίζω την απαξιωτική αποχή τους από την πρόσφατη εκδήλωση για το ΟΧΙ (ο δησυ μάλιστα διοργάνωσε το παγκύπριο συνέδριο της νεολαίας του την ίδια μέρα).
Τι είναι αυτό που φοβούνται τελικά και τι προσπαθούν να κρύψουν απο τον κόσμο επιμελώς;

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς φίλτατο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης,

Δεν θα πω πολλά μια εκτίμηση και μια ερώτηση,
Νομίζω ότι όλες αυτές τις υπέροχες λύσεις, για σένα, που μας έδιναν όλα αυτά τα σχέδια των πολυαγαπημένων μας Αγγλοαμερικανών μόνο εσύ και ο Μακάριος Δρουσιώτης άντε και ο ΠΟΛΙΤΗΣ τα ξέρετε, δεν λέω υπήρξαν τα σχέδια όλα αλλά οι εκτιμήσεις που κάνετε δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα...
Μάλλον στην ζώνη της φαντασίας σας εμπίπτουν....

Επίσης μια απορία,
Το ότι καταστραφήκαμε μετά το ΟΧΙ γιατί μόνο όσοι ψηφισάν ΝΑΙ το βλέπουν;Το υπόλοιπο 76% είμαστε τυφλοί;

Πλαστήρας είπε...

Προς Χριστόφορο Κωνσταντινίδη

Αγαπητέ Χριστόφορε σ' ευχαριστούμε!
Απέδειξες αυτό που όλοι λέμε. Την ύπαρξη του ΔΗΣΑΚΕΛ. Του δικέφαλου υπερενδοτικού κόμματος που νυχθημερόν ονειρεύεται ένα Σχέδιο τύπου Ανάν.

Τώρα αν πιστεύεις ότι το Κυπριακό εξαρτάται από εμάς και την Τ/Κ μειονότητα πάω πάσο. Έχεις ξεχάσει τον μεγαλύτερο παίκτη στο Κυπριακό. Την επεκτατική Τουρκία των 70 εκατομμυρίων.

Ανώνυμος είπε...

Χριστόφορε Κωνσταντινίδη, δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Δεν γίνεται να βρίζεις το ΑΚΕΛ και την δεξιά για όλα τα παθήματα μας, και μετά να θέλεις συνεργασία ΑΚΕΛ και δεξιάς για λύση!