ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Κυριακή 17 Μαΐου 2009


Ταλάτ και Χριστόφιας έχουν ένα κοινό: ξεχνούν πολύ συχνά ότι υπάρχει κατοχή.
Δυστυχώς ο ένας από τους δύο δεν είναι ψευδοπρόεδρος σαν τον άλλον, αλλά είναι ο Πρόεδρος της ημικατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας


Τις τελευταίες μέρες ξεσκεπάστηκε η στρατηγική του ΑΚΕΛ με την οποία ευελπιστεί ότι θα αποφύγει το πολιτικό κόστος από τις «ευέλικτες» υποχωρήσεις του Προέδρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Είναι μια στρατηγική διατύπωσης διαφημιστικού τύπου πολιτικής ατάκας. Αντί σοβαρού προβληματισμού, στην Εζεκία Παπαϊωάννου έχουν προστρέξει στα αρχεία τους αναζητώντας παλαιότερες θέσεις των πολιτικών τους αντιπάλων για να τις αντιπαραθέσουν με τις σημερινές τους απόψεις και να αποδείξουν την «ασυνέπεια» τους. Αποδεικνύουν πως δεν έχουν αντιληφθεί πως ένας λογικός άνθρωπος οφείλει να σκέφτεται και να αξιολογεί συνεχώς το περιβάλλον που αλλάζει, λαμβάνοντας υπόψιν του τα νέα δεδομένα και ανάλογα να τοποθετείται. Θεωρούν πολιτική «συνέπεια» την ανικανότητα τους να αντιληφθούν τις αλλαγές που έχουν επέλθει και που απαιτούν αναπροσαρμογή της θέσης τους σ’ένα ζήτημα. Αυτή η στρατηγική αποδεικνύει την στενοκεφαλιά και τον συντηρητισμό τους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τιμά τους πραγματικά προοδευτικούς/αριστερούς ανθρώπους.


ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ


Εξακολουθεί ο Ευέλικτος να ζει με ψευδαισθήσεις. Να επαναλαμβάνει τα περί καλού Ταλάτ που μόνο με αυτόν θα τα βρούμε. Ενώ διαψεύδεται πανηγυρικά (δείτε και την πιο κάτω ανάρτηση του Φάληρου).


Τώρα όμως θεωρεί και τον εαυτό του ως μαζί με το "σύντροφο" τους μόνους "κλειδοκράτορες της λύσης". Αν δεν τα βρει αυτός και ο "σύντροφος" (σύντροφος για τον Ευέλικτο ο εκπρόσωπος της κατοχής) κανείς δε θα τα βρει λέει. Τα ίδια ακριβώς λέει και ο Άγγλος Ύπατος Αρμοστής. Κατ' ακρίβεια, το είπε πριν και από το Χριστόφια.


Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ο Ευέλικτος ότι υπάρχει κατοχή και ότι το κλειδί της λύσης δεν το έχει αυτός και ο Ταλάτ, αλλά ή Άγκυρα. Και δεν αντιλαμβάνεται πόσο αυτοπαγιδεύεται, και τι ζημιά κάνει προβάλλοντας τόσο εσφαλμένες θέσεις.


ΠΟΙΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ;


Κατά τα άλλα οι λογής λογής Κόκκινοι Ιαβέρηδες, ίσως γιατί θέλουν να πειστούν και οι ίδιοι, ίσως γιατί θέλουν να εντυπωσιάσουν τους εργοδότες τους, (ποιος ξέρει γιατί;) θεωρούν ότι τη διαπραγματευτική ισχύ του Ευέλικτου τη μειώνουμε εμείς που επισημαίνουμε τις υποχωρήσεις του. Χωρίς να αντιλαμβάνονται οι ιαβέρηδες και οι λοιποί κομματικοί διαπιστευτές και καθοδηγητές, ότι τη διαπραγματευτική ισχύ, τη μειώνουν τόσο η αυτοπαγίδευση στην άστοχη διαδικασία όσο και οι ίδιες οι υποχωρήσεις και ο αδικαιολόγητος υπερβάλλων ζήλος του Ευέλικτου που πάει στις διαπραγματεύσεις με τον Ταλάτ, βλέποντας απέναντί του όχι τον Αττίλα, αλλά περίπου ένα καλό φίλο που θα "παίξουν μαζί μηχανούες στου Παπαφιλίππου και θα κάμουν go karts¨.


ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ; Ο ΤΑΣΣΟΣ Η Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ;


Χάρη στους επιτυχημένους ελιγμούς και χειρισμούς του Τ. Παπαδόπουλου, ο οποίος και ενταφίασε το Σχέδιο Ανάν στο σύνολό του, ο Ευέλικτος παρέλαβε:

1) κράτος μέλος της Ε.Ε.

2) δεσμεύσεις στην Ε.Ε. από την Τουρκία και

3) τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου με την οποία το Κυπριακό θα τύγχανε διαπραγμάτευσης εξ υπαρχής.

Χωρίς δεσμεύσεις για δεκάδες χιλιάδες εποίκους, συνεταιρισμούς κρατών και εκ περιτροπής Προεδρίες. Εξ' υπαρχής. Και "με ορθό περιεχόμενο" στην ομοσπονδιακή δομή, ούτως ώστε να μην υπάρχει χώρος για παρερμηνείες με συνομοσπονδιακά στοιχεία, φυλετικές ζώνες και αποκλεισμό του δικαιώματος επιστροφής.


Ο Ευέλικτος όμως προέβη και σε υποχωρήσεις πριν τις διαπραγματεύσεις (!!!! ξεπερνώντας και τους Βασιλείου - Κληρίδη) και κατά τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες εσφαλμένα ξεκίνησαν. Δίνοντας σήμερα την ευκαιρία επανεκκόλαψης του Σχεδίου Ανάν. Είναι δε από τραγελαφικό μέχρι αισχρό το ότι οι διαπιστευτές του Ευέλικτου, απομονώνοντας αποσπασματικά δηλώσεις και αγνοώντας τη διαφορετικότητα των συνθηκών, φορτώνουν τις υποχωρήσεις Χριστόφια στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο!!!



Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ξεκινά τον ενταφιασμό

του Σχεδίου Ανάν με το διάγγελμά του και αναλύει

πως αντιλαμβάνεται τη λύση ομοσπονδίας


Η αλήθεια είναι η εξής και μιλούν όχι κάποιες αποσπασματικές δηλώσεις ή έγγραφα άνευ βλάβης κατά τη διαπραγμάτευση, δηλαδή δε μιλούν οι ελιγμοί και οι χειρισμοί, αλλά το αποτέλεσμα: Ο Τ. Παπαδόπουλος παρέλαβε Σχέδιο Ανάν και το ενταφίασε με τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου ενώ ο Δ. Χριστόφιας, παρέλαβε τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και την ενταφίασε με μία διαδικασία που επαναφέρει το Σχέδιο Ανάν.


ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΣΕ ΑΡΧΕΣ;


Μάλλον όχι. Πουθενά στο πρόγραμμά του για "ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ- ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" και στις επιστολές του προς Κάρογιαν και Ομήρου δεν αναφέρεται η παραμονή δεκάδων χιλιάδων εποίκων ή η εκ περιτροπής προεδρία. Ούτε υπάρχει σχετική συνεδριακή απόφαση του ίδιου του κόμματός του. Πουθενά δε λέει ότι θα επανέφερε το Σχέδιο Ανάν και ότι θα ενταφίαζε την 8η Ιουλίου. Πουθενά δε λέει για συνεταιρισμό κρατών. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Δ. Χριστόφιας δε διαπραγματεύεται βάσει αρχών κι έχει παραβεί τις δεσμεύσεις του.


ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ


Το τραγικό είναι ότι, εκτός από τις υποχωρήσεις του, διακατεχόμενος ο Δ. Χριστόφιας από επικίνδυνα σύνδρομα γκορμπατσοφισμού, ακολουθεί ενίοτε και αγγλοαμερικανικές υποβολές.


Η Μπουμπουλίνα της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο, η ακούραστη Φανούλλα Αργυρού εντόπισε ότι τα περί μοναδικής ευκαιρίας από τους δύο συντρόφους για λύση που διατύπωσε ο Δ. Χριστόφιας, είναι copy-paste των δηλώσεων του Άγγλου Ύπατου Αρμοστή Πίτερ Μίλετ. Να τι μας έστειλε η Φανούλα και την ευχαριστούμε:


" Μπροστά ο Μίλετ, πίσω ο Χριστόφιας"


“Εάν οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων, Δημήτρης Χριστόφιας και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δεν καταφέρουν να πετύχουν επίλυση του κυπριακού προβλήματος, τότε κανένας άλλος δεν θα μπορέσει”, δήλωσε ο Βρετ. Υπ. Αρμοστής Πίτερ Μϊλλετ. (Συνέντευξη στο LGR βλέπε Έλευθερία’ Λονδίνου 2/4/2009).


«Αφού ο λαός μας περιέβαλε, μαζί με τον κ. Ταλάτ, με την εμπιστοσύνη του, πρέπει να κάμουμε ό,τι μπορούμε για να επανενώσουμε τη χώρα μας, διαφορετικά δεν ξέρω ποιος θα την επανενώσει», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μιλώντας σε ομάδα Τουρκοκυπρίων της Βρετανίας. (Χριστόφιας προς Τουρκοκύπριους στο Λονδίνο 17/5/2009, πηγή ΚΥΠΕ).

-------------------------------------

Τραγικά επικίνδυνος ο Ευέλικτος. Και ζητείται ακόμη μια φορά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!


ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ - ΡΙΜΑΧΟΣ - ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

18 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δ. Χριστόφιας διαπραγματεύεται. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, καμία από τις "υποχωρήσεις" που λέτε δεν ισχύει.

Πολλά λέγονται στα πλαίσια μιας διαπραγμάτευσης. Και ο δικός σας ο Παπαδόπουλος πολλά έλεγε και δεχόταν. Για εκείνον όμως δε φαίνεται να σας πειράζει.

E.C.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να σας πω ότι η ανάρτηση αυτή είναι μαύρη προπαγάνδα.

aiolos είπε...

Μη το λες οι συμφωνίες που κάνει ο κάθε πρόεδρος, έστω και αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία δεσμεύουν τον επώμενο διαπραγματευτή!!!!!!!!

Ο τ/κ λέει αλήθειες.......... γι αυτό το ε/κ λεβεντόπαιδο :

http://aiolos-mavro.blogspot.com/

ξέρετε ότι στην Ελλάδα πέφτει χοντρό μπινελίκι.
Ενδεικτικά έβαλα 8 μπλοκ που βρίζουν και υπάρχουν άπειρα τέτοια

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.........

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Τ/Κ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ.(Όσα δεν λεει η Ελληνοκυπριακή επίσημη πλευρά τα λέει ευθαρσώς ο κος Λεβεντ):


Σιώπα Ταλάτ, σώπα και κοίτα να το απολαύσεις



Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παραπονιέται ότι "δεν υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη σ' αυτό τον κόσμο". Φυσικά δεν υπάρχει.

Τώρα το κατάλαβε; Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη στον κόσμο, μήπως θα μπορούσαν να βρίσκονται 40 χιλιάδες τουρκικού στρατού σε αυτό το νησί για 35 χρόνια;

Θα μπορούσε να έμενε κλειστό τόσα χρόνια το Βαρώσι σαν πόλη φάντασμα;

Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη θα μπορούσε να μεταφερθεί τόσος πληθυσμός στο νησί από την Τουρκία;

Πες μας Ταλάτ.

Θα μπορούσε να μεταφερθεί;

Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη, θα μπορούσαμε να δώσουμε σε άλλους τα εδάφη που κατακτήσαμε με τη βία εκδίδοντας πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας;

Θα μπορούσαμε να δίδαμε την ιθαγένεια στον Γκάρι Ρομπ που δραπέτευσε από την Αγγλία και ήρθε στην Κύπρο ενώ δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών και να του προσφέραμε και ελληνοκυπριακή γη για να ανεγείρει οικοδομές;

Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη, θα επιβραβεύονταν αντί να τιμωρηθούν εκείνοι που δολοφόνησαν το Σολωμού στον ιστό της σημαίας και λίντσαραν τον Ισαάκ στη Δερύνεια;

Θα μπορούσε να έμενε κρυφό για τόσα χρόνια ποιοι σκότωσαν τον Κουτλού Ανταλί;

Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη, ποιος θα μπορούσε να μας εμποδίσει να επιστρέψουμε στη δημοκρατία που είμαστε συνέταιροι;

Θα μπορούσαμε να γράφαμε στα βουνά που πάρθηκαν με αίμα "Ευτυχισμένος όποιος λέει είμαι Τούρκος";

Θα μπορούσαμε να έχουμε τα νυχτερινά κέντρα να λειτουργούν ως πορνεία σε αυτή τη χώρα που απαγορεύονται τα πορνεία και η πορνεία;

Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη στον κόσμο, θα μπορούσαμε να ιδρύαμε δουλοπάζαρο εδώ;

Θα μπορούσαμε να αλλάζαμε τα παλιά ονόματα των χωριών και των πόλεων που κατακτήσαμε;

Θα μπορούσαμε να απαγορεύαμε τη διέλευση από το ένα μισό της πατρίδας μας στο άλλο χωρίς την επίδειξη διαβατηρίου;

Θα μπορούσαμε να αποκαλούμε κράτος ένα κράτος μη αναγνωρισμένο από το διεθνές δίκαιο;


Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη, θα μπορούσαν να γύριζαν ελεύθεροι πάνω από το κεφάλι μας οι λαθρέμποροι ναρκωτικών;

Θα μπορούσε να ψηφίσει στις εκλογές μας ένας πληθυσμός που μεταφέρθηκε από το εξωτερικό και υπερέχει του ντόπιου πληθυσμού;

Οι γιατροί θα μπορούσαν να έδιδαν έκθεση που έγραφε ότι "χτυπήθηκε στο χέρι" σε έναν νέο μας ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμό στο πλευρό από έναν Τούρκο υπαξιωματικό επειδή είχε δυνατά τη μουσική στο αυτοκίνητό του;

Η αστυνομία θα μπορούσε να κάνει έφοδο στο σπίτι μας, να μας συλλαμβάνει, να μας παίρνει στο τμήμα, να μας καταλόγιζει τις πιο βαριές κατηγορίες και να επιχειρεί να φτιάξει ψεύτικα στοιχεία, αν δεν κατέχει κανένα στοιχείο γι' αυτές;

Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη στον κόσμο, θα φυλακίζονταν δημοσιογράφοι επειδή "έγραψαν άρθρο που πιθανώς να πλήξει το κύρος του αξιώματος του προέδρου της δημοκρατίας";

Θα μπορούσαν να εμποδίσουν οι αστυνομικοί στην πύλη ένα λουλούδι που αγοράστηκε από το ένα μισό της χώρας μας να περάσει στο άλλο μισό;

Θα μπορούσαν να δικάζονται πολίτες σε στρατιωτικό δικαστήριο με τη δικαιολογία ότι παραβίασαν στρατιωτική ζώνη;

Αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη, θα μπορούσατε να παραμένατε τόσο σιωπηλός εσείς για ένα όχημα με πυρομαχικά που βρέθηκε στην άκρη του δρόμου στο Γκιόνελι;

Μήπως δεν οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη και δίκαιο στον κόσμο, το γεγονός ότι δεν τιμωρήθηκε μέχρι σήμερα με κανένα τρόπο έστω και ένας εργολάβος που ευθύνεται για θανάτους εργατών στις οικοδομές;


Μπορούμε να απαριθμήσουμε και άλλα Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Δεν είναι μόνο αυτά.

Γίνονται πολλά περισσότερα πράγματα εδώ επειδή δεν υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη σε αυτό τον κόσμο.

Είναι πολύ ορθή η διαπίστωσή σου. Δεν υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη σε αυτό τον κόσμο.

Είναι αλήθεια ότι λες πως "η Ευρώπη τιμώρησε τους Τουρκοκύπριους που ψήφισαν ναι" και το συνδέεις αυτό με το γεγονός ότι δεν υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη. Αλλά πρόσεχε.

Σιγά. Και σώπα λίγο.

Μην τυχόν και παραπονεθείς ξανά ότι δεν υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη. Να είσαι ευχαριστημένος που δεν υπάρχει.

Να είσαι ευχαριστημένος που είμαστε έξω από αυτό τον κλοιό και μπορούμε να κάνουμε όποια παρανομία θέλουμε εδώ.

Απολαμβάνουμε την παρανομία. Αλλιώς, αν υπήρχε δίκαιο και δικαιοσύνη, θα είχαμε καεί εδώ και πολύ καιρό!

Ανώνυμος είπε...

*** ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ***

Συμμορία Χρυσαυγιτών και Χαραυγιτών πορεύονται αυτή την στιγμή στα γραφεία της εφημερίδας "Αφρίκα" φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας λοστούς, πέτρες και ξύλα. Στην πορεία θα συνενωθούν με αδελφούς και "σύντροφους" Γκρίζους Λύκους. Σκοπός του Χρυσοχαραυγιτικού όχλου είναι το λυντσάρισμα του ακροδεξιού, φασίστα, εοκαβητατζή, γριβικού Σενέρ Λεβέντ και το κρέμασμα του στην Πλατεία "Ελευθερίας".

Ρεπόρτερ: *Ιοσίλιος*

ΓΝΗΣΙΟ ΔΗΚΟ είπε...

Αφού δεν κατάφεραν Ιοσίλιε, τα ξεφτέρια της Επαγρύπνισης να εντοπίσουν τα κοπέλια του christofias-watch, σήμερα τα βάζουν με τον Τουρκοκύπριο αγωνιστή.

Εμείς πάντως στο ΔΗΚΟ έχουμε τα δικά μας προβλήματα. Το παίζει δήθεν αντιπολίτευση ο Κάρογιαν για να απορροφήσει τις αντιδράσεις και ξεγελά τον κόσμο.

Δε μασούμε κε Κάρογιαν. Αφήνεις το Χριστόφια να ξιτιμάζει τον Τάσσο ότι ιμισιμου έκανε υποχωρήσεις. Ντροπή σου.

Τον Τάσσο που έσωσε την Κύπρο! Που σε "έκαμεν άδρωπον" (αν δηλαδή σε έκαμε ποτέ άδρωπο).

aiolos είπε...

Tο πρόβλημά σας ποιό είναι να φύγου οι τούρκοι στρατιώτες από τα "αδέλφια" σας (όσων τέλος πάντων είναι "αδέλφια " τους) στον βορά, η συνταγή είναι απλή :

1. Απαγγείλετε ποιήματα.
2. Όλοι μαζί βρίζετε τους Έλληνες, όπως ο Κυβερνητικός εκπροσωπος του ΔΗΣΥ κ. Χρήστος Πουργουρίδης.

Μη παραπονιέσται αν οι Έλληνες αηδιασμένοι σας αφήσουν στην μοίρα σας.

Εκεί στην Κύπρο έχετε ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ "φιλελλήνων"!

kotsiroshyllos είπε...

Ρε Αίολε,

είσαι πατριώτης ρε κουμπα΄ρε και εκτιμώ σε. αλλά θωρώ τι γράφεις εδώ και εκεί τον τελευταίο καιρό και βριζει συνεχεια τους Κυπριους.

γιατί μας βρίζεις ρε; δεν βλέπει ότι το ιδιο σκατο ειμαστε με εσας;

για πες με ρε αιολε οι ελλαδιτες ειναι καλυτεορι απο τους κυπριους; ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ τα σκοπια και την θρακη και το αιγαιο;

αντε τωρα μην τα παρω, ολοι οι καλαμαραδες λετε τα ιδια λες και εσεις εσαστε 24 το 24ωρο με την χακι στολη και πολεματε.

αν τον παιζουμε εμεις 10 εσεις τον παιζετε 100. αμαν πια

aiolos είπε...

Και μη ξεχνάτε είστε "Κύπριοι" δεν είστε "Έλληνες της Κύπρου".

Προσοχή αν σεινηδητοποιήουμε και εμείς οι χαζοέλληνες ότι...... όπως με κάποιο μαγικό τρόπο γεννήθηκαν οι "Μακεδόνες των Σκοπίων" έτσι μαγικά γεννήθηκαν και το Έθνος των "Κυπρίων"!

Μπορεί να μη θέλουμε να βοηθάμε "αλλοεθνείς" και τότε είναι βέβαιο ότι θα γίνεται "Κύπριοι πρόσφυγες".......

aiolos είπε...

Χαίρομαι αγαπητέ kotsiroshyllos που έχεις φιλότιμο και αγανακτείς, με κάποιες δεικτικές επιθέσεις μου.

Ξέρω ότι εκεί κάτω δεν είναι όλοι ξετσίπωτοι έμποροι, ξέρω ότι υπάρχουν Έλληνες και λυπούνται όπως και εγώ λυπάμαι ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ και γι αυτό είμαι έτσι τρελαμένος.

Εδώ στην Ελλάδα αγαπητέ μου kotsiroshyllos αναπτύσσεται ένα έντονο αντικυπριακό κλίμα, διαρκώς κάνω προσωπικό γκάλοπ στους πάντες και βλέπω ότι αναπτύσσεται ένας ιδιότυπος ρατσισμός εις βάρος σας, καλή κουβέντα δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα και είναι άνθρωποι όλων των πολιτικών χώρων κομμουνιστές , συνασπιστές, πασόκοι, νεοδημοκράτες ΟΛΟΙ.

Καταφέρατε να δηλητηριάσετε την ψυχή των Ελλήνων με την αλαζονική νεοπλουτίστικη συμπεριφορά σας, οι Έλληνες που έδιναν τα παιδιά τους για σας, σήμερα μιλάνε απαξιωτικά για σας. Το σφάλμα είναι ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.

Προσωπικά δεν είμαι αντικύπριος αγαπώ και την Κύπρο και τους Κύπριους....... αλλά άντε..... η καταγωγή μου είναι αντολίτικη εκεί λοιπόν λένε "Να φτύσω πάνω φτύνω τα μούτρα μου, φτύσω κάτω φτύνω τα γένια μου", δες προσπαθώ να παρουσιάσω θετικά πράγματα για την Κύπρο εδώ και η αντίδραση που βρίσκω, όχι αδικαιολόγητα είναι σφοδρή, το παραχέσατε αγαπητέ. Μη ξεχνάτε ότι διαβάζουμε και εμείς τι γίνεται στην Κύπρο και βλέπουμε ότι το παίζετε «κουλτουριαραίοι» και «υπεράνω» κατά τρόπο προσβλητικό και συμπεριφέρεστε κατά τρόπο που δεν αρμόζει (δεν θέλω να βάλω χαρακτηρισμούς πως συμπεριφέρεστε), βλέπουμε αυτά για τα «αδέλφια» που λέτε και παίρνουμε ανάποδες.
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι , ότι γράφω γράφεται βλέποντας το χάσμα που δημιουργείται ανάμεσά μας και το οποίο φυσικά εξυπηρετεί τους «αδελφούς» τ/κ και αυτό φυσικά οφείλεται στην δική σας υπεροψία.
Όσο αφορά για τα όποια λάθη των Ελλήνων (πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτών ) πρώτος και καλύτερος εγώ μαζί σας. Αλλά!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε αίολος αλλού αυτά. Παραμύθκια της χαλιμάς.

Δόξα σοι ο Θεός επήαμεν και εμείς Ελλάδα για σπουδές και εκάμαμε και εμείς τα προσωπικά μας γκάλοπ (άκου τι είπε ο άνθρωπος!!) και μόνο αγάπη εισέπραξα!

Οπότε μεν παρουσιάζεις τες δικές σου θέσεις σαν να εκφράζεις τον ελληνικό λαό. Εγινήκαν μου ουλλοι στατιστικολόγοι να φκάλουν και συμπεράσματα.

Ας ένι.

aiolos είπε...

Eντάξη όπως νομίζεις φίλε μου, εγώ προσωπικά μεγάλωσα με Κύπρο και ΕΟΚΑ, το ψέμα το μισώ, οι Έλληνες αγαπούσαν την Κύπρο και τους Κύπριους, αφού εγώ γράφω ψέματα να το δεχτώ.


Μπες στο Γκουγκλ και κάνε αναζήτηση "Χρήστος Πουργουρίδης Ρόδος" να δεις την θέση αυτή, του κυρίου αυτού πόσες δεκάδες Ελληνικά μπλοκ την παρουσιάζουν.......

Δεν σου φτάνει αυτό πήγαινε εδώ που παρουσίασα "εξ αντιγραφής" για να παρουσιάσω κάποια θετικά θέματα για την Κύπρο το θέμα του Παρατηρητηρίου και δες τα σχόλια (λίγα αλλά ενδεικτικά) πρέπει να ξέρεις ότι αυτό το φόρουμ έχει περίπου 8.765 μέλη......

Πρόσεξε τι γράφει κάποιος κος "ωστε, ειναι κυπριος...υπαρχουν λοιπον οι ελληνες και οι κυπριοι στην νησο!!! "

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=152891

Eπιφυλάσσομαι αν εξακολουθήσεις να έχεις την άποψη που διατύπωσες να σου παραθέσω στοιχεία επί αυτών.

Πρέπει να ξέρεις ότι οι Έλληνες βλέπουν τους Κύπριους σαν Έλληνες, εσείς βλέπετε τον εαυτό σας σαν Κύπριους και περιφρονείται τους Έλληνες, δεν είμαι εγώ ο αντικύπριος (θα ήταν μέγιστο σφάλμα όποιος θα το πίστευε, ξέρω ότι αρέσκεστε εκεί στην κύπρο στα κοπλιμέντα και ανούσιες φαρασαικές ευγένειες, αλλά η "επιθετηκότητά" μου έχει να κάνει με το "από το κακό στο χειρότερο που πορεύεστε" και από τίποτα άλλο).

Ναι είναι γεγονός ότι οι Έλληνες "ακόμα" βλέπουν σαν Έλληνες τους "Κύπριους", το ζήτημα εσείς τι πιστεύεται, τι είστε;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΟΛΕ.

ΤΟΥ ΠΙΚΡΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ.

ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

ΟΥΤΕ ΣΥ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ο τασσος παπαδοπουλος εφυγε απο προεδρος τις 17/2/2008. Ο λαος του ειπεν να παει στο καλον διοτι το πως αντιλαμβανετε αυτος την ΔΔΟ εν του καμνει.

Εχετε απαιτησην απο το Χριστοφια να αφησει την πολιτικη με την οποια ο λαος τον εστειλε στο Β γυρο των εκλογων καινα υοθετιση την πολιτικη του τασσου του οποιου ο λαος δεν εγκρινε την πολιτικη του και τον επεψεν να παιζει με τα αγγονουθκια του στην στρακκαν?

ΓΝΗΣΙΟ ΔΗΚΟ είπε...

Μόνον που ο Χριστόφκιας χωρικέ, είναι " ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" που έγραφε στα πανό του. Και είναι με τις ψήφους των κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ που βγήκε, στα οποία δεσμεύτηκε με δύο επιστολές.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε αίολε για να καταλάβω...

Το πρόβλημα σου με τους κυπρίους ακριβώς ποιο είναι;

Και ο Πουργουρίδης πού κολλά; Είπε σου κανένας ότι ο Πουργουρίδης εκφράζει τον κόσμο της κύπρου;

Σαν τον Πουργουρίδη πόσους έχει η Ελλάδα;

kotsiroshyllos είπε...

εε Αίολε, μεν αρπάζεσε ρε κουμπάρε

δεν καταλαβεις τι σου λεω;
τι εννοείς κάμνεις στατιστικές και βγαζει ς συμπερασματα;

το ενα σκατο (Ελλαδα) τροφοδοτει το αλλο σκατο (Κυπρος).

λαλείς ότι ειναι νευριασμένοι όλοι οι ελλαδίτες με τους κυπραίους κλπ που καμνουμε "φιλιες" με τους τουρκοκυπριους κλπ

να σε ρωτησω κατι, εμεις οι ΚΥπραίοι που βλέπουμεν τις πολιτικές του Συνασπισμου και το Πάγκαλου και του Τσίπρα και του ΑλβαΝΑΝΟΥ και του Σημηταρα και του Γιωργάκις και του Κωστακις τι κίνητρα μας δινεις ρε κουμπάρε;

αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι οι ηγεσιες μας ΕΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ και ΤΩΝ ΔΥΟ και προσπαθεις να καμεις πολιτικη την μια αντλώντας στοιχεια που δικες σου ""στατιστικες" και την αλλη που ασχετα γεγονότα άσε καλύτερα

οταν αντιληφθεις ότι οι ηγεσιες μας ειναι και οι δύο ανθεληνικες τότε θα να κατανοήσεις τι γινεται

και εξαλλου, δεν μου απαντησες οι καλαμαραδες τι κάμνετε με την θρακη και τα σκοπια και το αιγαιο; εμεις που σας βλεπουμε τι επρεπε να λεμε;;

Πλαστήρας είπε...

Αίολε
Οι θέσεις σου μόνο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν. Το Έθνος, Ελλαδικό κράτος, Κυπριακό κράτος και διασπορά αντιμετωπίζει τεράστια παρακμή. Προδότες και ηλίθιοι υπάρχουν και εδώ και εκεί. Θες ονόματα; Αν ναι θα σου αραδιάσω και ΕΛλαδίτες και Κύπριους τουρκολάγνους και εθνομηδενιστές.