Ο φασισμός της Επαγρύπνησης μέσα από μαρτυρίες ΑΚΕΛικών και των παιδιών τους

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Πράκτορες της Επαγρύπνησης αναζητούν τα στελέχη της
"Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο"


Δεν έχει πολλές μέρες που έκανε την εμφάνιση του το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ για την ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ και αμέσως η Επαγρύπνηση, το κομματικό όργανο του ΑΚΕΛ που συλλέγει πληροφορίες, καταστρέφει πολιτικούς αντιπάλους και διαφωνούντες, τέθηκε σε συναγερμό. Έχουν αποστείλει δεκάδες ψηφιακούς κονδυλοφόρους για να μας εξυβρίσουν και να μας διασύρουν, ενώ γνωρίζουμε πως αυτή την στιγμή ξεψαχνίζουν χωριά και πόλεις για να μας βρουν.

Εμείς προειδοποιούμε και θα προειδοποιούμε: η κυβέρνηση Χριστόφια εκλέγηκε μεν δημοκρατικά, και αυτό είναι σεβαστό, αλλά ο τρόπος που κυβερνά γίνεται ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ. Δεν αντέχει την άλλη άποψη, δεν αντέχει την διαφωνία και την κριτική. Πιο κάτω θα παρουσιάσουμε δύο μαρτυρίες ΑΚΕΛικών και των παιδιών τους για το τι εστί Επαγρύπνηση.

Το πρώτο είναι σχολιασμός του The Idiot Mouflon στις 14-4-2007 σε ενα μπλογκ:

http://psychia.wordpress.com/2007/04/13/%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B2%CE%BF/

Καλά ρε Ψυχία μου… έπρεπε να έρτει το δημοψήφισμα για να πάρεις χαπάρι; Το 89 με την περίφημη “φράξια” (5-10 καημένοι που έκαμαν το λάθος να ασκήσουν κριτική στην ηγεσία του ΑΚΕΛ για τις τότε χαμένες ευκαιρίες στο Κυπριακό, το ρεζίλι με το “μίνιμουμ” και τις ανύπαρκτες γκλασνοστ & περεστρόικα… ψάξε το)… δεν το είχες υπόψη σου; Για τους ανθρώπους που κατάστρεψε το “κόμμα” τις ζωές τους δεν άκουσες ποτές;

Για το πως συμπεριφέρτηκαν στις οικογένειες Ζιαρτίδη, Μιχαηλίδη, Φάντη, Καννάουρου, κλπ.; Για τις συκοφαντίες και τις παρεμβάσεις σε θέματα της προσωπικής τους ζωής; Για την οικονομική / επαγγελματική τους εξόντωση;

Για τα άτομα που πήγαν “εκπαίδευση” στη Σοβιετική Ένωση και δεν γύρισαν πίσω μήπως; Ούτε; (Αυτό είναι παλιό, σε δικαιολογώ… αλλά ο Δρουσιώτης κάποτε πρέπει να γράψει και για αυτά, όχι μόνο για τα κακκά της Δεξιάς). Για τον τρόπο λειτουργίας της Επαγρύπνησης;

Για τα χρήματα των εργατικών ταμείων της ΠΕΟ, τίποτα; Για το τρόπο διαχείρισης των κεφαλαίων που “διέφυγαν” από το ανατολικό μπλοκ (δες το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ συνέδριο κομμουνιστικών κομμάτων που έγινε στην Κύπρο, όχι το πρόσφατο); (Για να καταλάβεις επιτέλους τι εστί τΑΣΣΟΣ)

Άχ ρε Ψυχία μου… Την πιο σωστή κουβέντα είπεν την ο μακαρίτης ο γέρος μου όταν τον ρώτησα “καλά, γιατί δεν αντιδράσατε για το Α ή το Β τόσα χρόνια”; Είπε, “είμασταν νεαροί φοιτητές, πιστεύαμε, είμασταν ιδεολόγοι… και βλάκες”. Αχχχχχ….

Το δεύτερο είναι πολύ πρόσφατο στις 17-4-2009 και το υπογράφει ο Μιχάλης Γεωργίου Ολύμπιος:

http://xekathara.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

Δεν θυμάμαι την ημερομηνία που γράφτηκε ακριβώς αλλά ήταν λίγες μέρες μετά την πρώτη πορεία – διαδήλωση για το άνοιγμα της Λήδρας. Οι σύντροφοι του ΑΚΕΛ τις προηγούμενες μέρες έσκισαν τον παχουλό τους για τις πρόνοιες του Ευρώ-τρόμο-νόμου ο οποίος για να είμαστε ειλικρινείς είναι επαίσχυντος, οπισθοδρομικός και σίγουρα δεν θα λύσει το πρόβλημα της τρομοκρατίας.

Φωνάζουν οι σύντροφοι για την παρακολούθηση τηλεφώνων, κινήσεων, μηνυμάτων που περιορίζει την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη. Θυμήθηκα όμως εγώ, αν και ήμουν μικρός τότε, το πράσινο LADA που ήταν πάντα σταθμευμένο στο βενζινάδικο απέναντι από το πατρικό μου, όποτε μας επισκεπτόταν συγκεκριμένος συγγενής που υποστήριζε άλλο πολιτικό χώρο.

Θυμάμαι επίσης σύντροφοι τις παρατηρήσεις που δεχόταν ο πατέρας μου από ανώτερα στελέχη της τοπικής του οργάνωσης για την συμπεριφορά μου σαν ΕΔΟΝόπουλλο (ήμουνα βλέπεις από τότε προβληματικός).

Σήμερα καλοί μου σύντροφοι να υποθέσω ότι θα βγείτε δημόσια και να αποκηρύξετε τις μεθόδους της επαγρύπνησης, την παρακολούθηση και μετά τον διασυρμό που κάνετε στα στελέχη σας και σε τόσους άλλους ανυποψίαστους πολίτες;

Θα ζητήσετε συγνώμη σε όλους εμάς για την παραβίαση των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων; Μόνο έτσι νομιμοποιείστε να μιλάτε για ελευθερία και τρόμο-νόμους. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν θα το πράξετε γιατί είναι πρώτον ξένη προς εσάς η κουλτούρα και δεύτερο τώρα που η θεία επαγρύπνηση βρήκε μάλλον ένα ανέλπιστο σύμμαχο, τους ασφαλίτες του CID, δεν θα αφήσετε την προοπτική να μεγαλουργήσετε.

Η σύνδεση των αντρών της ασφάλειας με την θεία επαγρύπνηση αποδεικνύεται ως εξής: 17/12/05 γύρω στις 12.00 τερματίζουμε την πορεία μας από την πλατεία Ελευθερίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, οι ασφαλίτες κρατώντας τα μπλοκάκια τους, χωρίς ίχνος ντροπής γράφουν τα ονόματα των παρευρισκόμενων και με άπειρο θράσος μας ρωτούν το όνομα της ηθοποιού που διάβασε την διακήρυξη. Όταν μετά μαθαίνουν για την παρουσία της Ελένης Μαύρου, μας ρωτούν εάν πορεύτηκε μαζί μας από την πλατεία. Αυτά αγαπημένοι φίλοι συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Κύπρο το 2005 και το ΑΚΕΛ ‘αγωνίζεται’ ενάντια στον τρόμο-νόμο. Η παρέμβαση μου αυτή είναι ενυπόγραφη για να μην βάλω τους φίλους της επαγρ-ασφάλειας να με ψάχνουν. Ελεύθερα, Μιχάλης Γεωργίου (Κόκου) Ολύμπιος.

Σκεφτείτε αγαπητοί αναγνώστες πως αυτοί οι ΑΚΕΛικοί διαφώνησαν με τον Οδοστρωτήρα όχι για τους λόγους που διαφωνούμε εμείς! Και δεν μιλάμε για συμπεριφορά προς επώνυμους ΑΚΕΛικούς (Γ. Λιλλήκας, Ν. Κατσουρίδης, Δ. Χριστοδουλίδης) αλλά και σε απλούς οπαδούς τους. Σκεφτείτε τι είναι έτοιμη η Επαγρύπνηση να κάνει σε μη-ΑΚΕΛικούς διαφωνούντες!

Τώρα που βλέπετε πως συμπεριφέρονται ακόμη και στους "δικούς" τους...

...είναι ή δεν είναι δικαιολογημένη η ύπαρξη της "Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο";;

ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ

14 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ρωτηστε την τρομοκρατια στον ΑΣΤΡΑ για τα τηλεφωνα του ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ εν ωρα εκπομπων και τις προσφατες απολυσεις και τις πιο παλιες

S.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Όλα αυτά, είναι απλά η εισαγωγή στο κύριο έργο.

Το κύριο έργο:

1.Αποχώρηση ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ από την Κυβέρνηση

2. Σύμπραξη ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για το Κυπριακό.

3.ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ "ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ".

Σας μοιάζει επιστημονική φαντασία;

Εδώ είμαστε, θα το δούμε στα μάτια μας.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον υπερβολικό Φάληρε.

Το τραγικό είναι να έρθει το νέο Σχέδιο και την ώρα που θα έρθει να μην είναι ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ στην αντιπολίτευση.

Θα είναι τότε πολύ αφερέγγυα για κριτική. Και την κυβέρνηση που λες την κάνουν και τότε ΑΚΕΛ ΔΗΣΥ αν θέλουν ούτως ή άλλως.

Δεν πρέπει να επισείονται φανταστικές απειλές και καταστροφολογίες για να εξαναγκαστούν να μείνουν ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ κοντά στον Ευέλικτο.

Από τώρα πρέπει να διαφωνήσουν, να προειδοποιήσουν το λαό, να ανακόψουν την πορεία προς το νέο Σχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Βάλε Παπανδρέου πρωθυπουργό στην Ελλάδα και Ντόρα αρχηγό ΝΔ και αυτό που λέει ο Φαληρος δεν είναι υπερβολικό. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία (για μένα) για να μην αποχωρήσει το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ

ΚΟΚΗΣ είπε...

Συναγωνιστές,
Καλό είναι όταν παρουσιάζετε τέτοια στοιχεία (για το βίο και την πολιτεία των Επαγρυπνιστών) να είστε λίγο πιο προσεκτικοί γιατί άθελα σας (και ίσως κι από κεκτημένο πάθος) γράφετε ή αφήνετε να περάσουν και στα κείμενα σας και κάποια στοιχεία που μας αφήνουν εκτεθειμένους - και δεν θέλουν και πολλά αυτοί οι τύποι να μας πουν αχάπαρους κι άσχετους (ή να θεωρήσουν ότι είμαστε «νεαροί φοιτητές»).

Π.χ. Όταν στις 17/12/05 έγινε εκείνη η πορεία από την πλατεία Ελευθερίας προς το οδόφραγμα της οδού Λήδρας και οι ασφαλίτες έβγαλαν τα μπλοκάκια τους και χωρίς ίχνος ντροπής έγραφαν τα ονόματα των παρευρισκόμενων ποιος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Και δεν ήταν ο Λιλλήκκας που επέρριψε ευθύνες σ’ αυτούς τους διαδηλωτές για κάποια επεισόδια που είχαν γίνει με εθνικιστές;
Όχι τέτοιες γκάφες, συναγωνιστές!

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς όμως το ΑΚΕΛ ήταν συγκυβέρνηση αγαπητέ.

Έχει από τον καιρό των Εγγλέζων το ΑΚΕΛ είναι η τσατσά της κυβέρνησης (ίσως με εξαίρεση την διακυβέρνηση Κληρίδη, διότι εκεί είχε άλλες τσατσάδες).

Το μεγαλύτερο λάθος του ΔΗΚΟ (και ειδικά του Τάσου) είναι που άφησε το Κόμμα να αλωνίζει στα εσσωτερικά του τόπου όταν ήταν αυτός κυβέρνηση.

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ασφαλίτες της ΚΥΠ και του ΤΑΕ στην Λευκωσία να συλλαμβάνουν πολίτες την ώρα της παρέλασης διότι (άκουσον άκουσον!) διανέμουν φυλλάδια στην παρέλαση.

Και έχουν το ΘΡΑΣΟΣ αλλά και την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να λένε ότι "δεν προόκειται για σύλληψη" (τάχα), αλλά για "εξακρίβωση στοιχείων."

Μα και η ΧΟΥΝΤΑ, εξακρίβωση στοιχείων έκανε επί εφτά χρόνια. Και στην Αργεντινή, εξακρίβωση στοιχείων κάνει το καθεστώς επί 40 χρόνια. Είναι μεγάλος πληθυσμός, ώσπου να εξακριβώσεις όλων τα στοιχεία θέλει πολλά πολλά χρόνια.

Έχουν επίσης το θράσος να φωτογραφίζουν μαθητές στην Λεμεσό σε διαδήλωση ενάντια στο ψευδοκράτος. Εκεί όμως δεν τόλμησαν να συλλάβουν κανέναν (εμ, εξακρίβωση στοιχείων ήθελα να πω) διότι θα έτρωγαν πολύ ξύλο.

Επίσης, όταν τα τσογλάνια του Κόμματος καίνε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ σημαίες, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Εκεί δεν χρειάζεται να ...εξακριβωθούν στοιχεία.


Ρήγας

ΚΟΚΗΣ είπε...

Μα καλά συναγωνιστή Ρήγα, αυτοί (οι ασφαλίτες) που έγραφαν τους επαναπροσεγγιστές το 2005, ορθώς ενεργούσαν;

Ανώνυμος είπε...

Όχι βέβαια!

Πολύ λανθασμένα ενεργούσαν. Και φέτος και το 2005 και το 1996 (όταν μας έγραφαν εμας στην πορεία μοτοσυκλετιστών) και το 1992 (το ίδιο στην 1η πορεία μοτοσυκλετιστών) και πιο πριν το 1984 όταν κάποιοι συμμαθητές μας έδιναν τις "πολιτικές μας πεποιθήσεις στην ΚΥΠ για να μας στείλουν αργότερα στο ΜΠΑΡΣΑΚ και στα Κόκκινα και πιο πριν και πιο πριν και πιο πριν...


Ρήγας

ΚΟΚΗΣ είπε...

Άρα το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, είναι διαχρονικό κι έχει να κάνει με τις φοβίες (και τις επακόλουθες αντιδράσεις) της εξουσίας από τυχόν κοινωνικές κινητοποιήσεις καθώς και με τη διαχείριση της εξουσίας όπως αυτή επιβλήθηκε από τα πρώτα χρόνια της Κυπριακής Ανεξαρτησίας! Νοοτροπίες, στάσεις και συμπεριφορές (από τα όργανα εξουσίας) δεν έρχονται ουρανοκατέβατα και ούτε αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποια πράγματα ναι είναι διαχρονικό το πρόβλημα

Σε κάποια άλλα βέβαια, η κυβέρνηση Ευέλικτου έσκισε!

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποια πράγματα, συμφωνώ ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και έχει να κάνει με το γεγονός ότι η δημιουργία ανεξάρτητου κράτους υπήρξε για την Κύπρο πολιτισμικό και πολιτικό σοκ το οποίο ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει και δεν φαίνεται οποιαδήποτε τάση για να το ξεπεράσουμε.

Βεβαίως, το καθεστώς ευέλικτου έχει βάλει τον πήχυ πολύ-πολύ ψηλά που έχουν "άρωμα" από τα καθεστώτα των οποίων μέχρι χθες το Κόμμα έκανε την cheerleader.

Ρήγας

aiolos είπε...

Και που είστε ακόμα, το σταλινικό ΑΚΕΛ, θα φτιάξει και φακέλλους (που απ ότι φαίνεται τους έχει ήδη φτιάξει και τους ενημερώνει), αν αποφασίσει, να φτιάξει τόπους εξορίας υπάρχουν τίποτα νησίδες στην Κύπρο προς σοφρωνισμό;

dimokratia είπε...

είδηση είδηση είδηση για τα παιδιά του χριστόφιας watch

o aneforiwn παραδέχεται οτι ειναι της επαγρύπνησης:

έχουμε τζιαι συσκέψεις τζιαι κόντρα συσκέψεις στην Επαγρύπνηση για το νέο blog των “Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας” τζιαι των παρακολουθητών

το έγραψε Τετάρτη, Μάϊος 06, 2009 6:17:00 μμ στο μπλογκ του, επισημη παραδοχη οτι ειναι τσόγλανος της επαγρύπνησης

Ανώνυμος είπε...

Yia tis ekatontathes xiliades lires pou mazevi to AKEL STEN 'metera patritha tou' ten Agglian, apo ton keron pou to ithrisan oi Egglezoi sten Kypro, yia na to xrisimopoisoun otan ke opote to xriastoun, yia ti kanenas den enthiaferete na mas enimerosi POSA kai POU pane kathe xrono pou ta mazevoun YIA VOETHIA LENE TOU KOMMATOS, me to tsouvali ke me to etsi thelo apo tous opathous ton?