UPDATED: Οι Πουργουρίδικες συμπεριφορές προσβάλλουν τον Κυπριακό λαό

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Πριν από λίγο πήραμε μια επιστολή από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή δωδεκανήσων κ.Νικητιάδη, με την οποία εκφράζει την οργή του για τις Πουργουρίδικες συμπεριφορές. Τις χαρακτηρίζει υποκινούμενες από σκοτεινούς κύκλους, με στόχο να πλήξουν την Ελλάδα. Δημοσιεύουμε ένα μέρος της, που αφορά τον ένθερμο υποστηρικτή και χειροκροτητή του Προέδρου κ.Χριστόφια.


"Αναφορικώς με τον κ. Πουργουρίδη μόνο την λύπη και ντροπή μου μπορώ να εκφράσω για ότι ένας ελληνοκύπριος διατηρεί αμφιβολίες για την μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ρόδο και στην Κω. Φαίνεται ότι η ακροδεξιά θολούρα που τον διακατέχει δεν αγγίζει απλώς τα όρια της επιπολαιότητας, αλλά πλησιάζει τα όρια της επικινδυνότητας. Ας ελπίσουμε θα τον απομονώσει το κόμμα του και ο κυπριακός Λαός. Με τις πράξεις του καθίσταται αντίπαλος της Δημοκρατίας και εχθρός του Ελληνισμού."

Δυστυχώς όμως το κόμμα του, που την πατρίδα ουκ ελάττει παραδώσει, με την ένοχη σιωπή του τον καλύπτει. Ας ελπίσουμε ότι θα τον απομονώσει ο Κυπριακός λαός, τον οποίο δεν εκφράζει αυτή του η στάση.


Μπορεί ο κ.Νικητιάδης, σήμερα να αντιλήφθηκε ότι ο Πουργουρίδης είναι αντίπαλος της Δημοκρατίας και του Ελληνισμού, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά του αποκαλύφθηκαν από το 2004 με τη στάση του υπέρ του σχεδίου Ανάν. Ανκαι οι Κύπριοι δεν είναι πουργουρίδηδες, είναι ντροπή μας να έχουμε τέτοιους βουλευτές και πολιτικούς και προσβαλλόμαστε ως λαός.

Ζητάμε όμως από τον κ. Νικητιάδη, να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι αντίστοιχα: σημιτικές, παγκάλειες, βενιζελικές και γιωργάκηκες συμπεριφορές, όπως αυτές του 2004, όταν, μαζί με τον Πουργουρίδη, έκατσαν στα ζινίσια του κυπριακού λαού για να αποδεκτεί το Σχέδιο Ανάν και να πει το "ΝΑΙ" για "να τελειώνουμε με την Κύπρο", προσβάλλουν τον ελληνικό λαό. Όπως έχουμε κι εμείς τον Πουργουρίδη, έχει και η Ελλάδα τις ντροπές της. Και οφείλουμε και ο κυπριακός και ο μητροπολιτικός ελληνισμός, να προβούμε σε μία εκ βαθέων ενδοσκόπηση και αυτοκριτική. αντιλαμβανόμαστε ότι ο πουργουριδισμός μας προσβάλλει ως λαό. Γιατί ναι, είναι ντροπή μας να έχουμε τέτοιους βουλευτές.

15 Σχόλια:

Πανίκος Ιωάννου είπε...

Μα το ΔΗΣΥ δεν είπε τίποτε για τον Πουργουρίδη; Ας τον ρωτήσει κανένας δημοσιογράφος, αν πληρώνεται από τους ίδιους που επληρώθηκε το 2004, ή αν ήβρε άλλες πηγές εσόδων;

Τα λεφτά που πιάνει από τον soros δηλώνει τα στο φόρο εισοδήματος; ή είναι και φοροφυγάς;

Ανώνυμος είπε...

Kala re pethkia.Tora na po oti en ikseroumen oti o sinagermos en panairi pou monos tous?Na thimiso pramata kai katastasis?Na thimiso oti o kathe enas pratti polles fores oti kopsi i kkele tou?Na thimiso?
Kai meta katigoroun peri alaloun metaksi ton kommaton tis sigivernisis.To alaloun entos tou giati potte en to katigori?

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΕΓΙΩ ΚΑΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΡΚΟΥΡΙΔΗΣ ΕΚΑΜΕ "ΔΙΑΦΟΡΑ" ΤΟ 1963 - 1964...

ΤΖΙΑΙ ΠΕΡΣΙ ΕΦΚΗΚΕ ΤΖΙΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΖΙΑΙ ΕΙΠΕΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΡΚΟΥΡΙΔΗΣ "ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΖΙΕΙΝΤΟ ΤΖΙΑΙΡΟ.

ΤΙ ΕΚΑΜΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥΡΓΚΟΥΡΙΔΗ ΤΟ ΕΞΗΝΤΡΑΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΠΑΣ ΣΕ ΟΥΛΛΟΥΣ ΜΑΣ; ΤΙ ΕΚΑΜΕΣ ΤΖΙΑΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ;;

Ανώνυμος είπε...

[b]πουργούρι πουργουρίδη[/b]

Ανώνυμος είπε...

ma an einai dinaton...
den tous ftani mono na katastrepsoun ti kypro tora ta exoun vali ke me tin ellada?

i ta dika mas ta diorthosame,vrikame ti lisi kai twra pame na voithisoume k allous??

oute h ameriki na imastan!

Σόνια είπε...

Φίλε οι χρηματοδότες των πουργουρήδων, απαιτούν να ασκειται πολυδιάστατη πολιτική. Όπως την πολιτική Χριστόφια ένα πράμα. Έννεν γι'αυτό που είπε να τον ψηφίσουν προεκλογικά!

Πλαστήρας είπε...

Πουργουρήδηδες υπάρχουν και σε Κύπρο και σε Ελλάδα. Και όλοι τους έχουν ένα μεγάλο κοινό: Όλοι τους ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Μεγάλες ευθύνες βαραίνουν τον ΔΗΣΥ. Δεν αρκεί να "διαχωρίζει" τη θέση του απλώς μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Αν τον διατηρήσει στο κόμμα και ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο είναι συνυπεύθυνος.

aiolos είπε...

Για να καταλάβω και εγώ :

Το ΑΚΕΛ = ΚΚΕ
ΤΟ ΔΗΣΥ είναι δεξιά και συνεργάζονται;

Μπορεί κάποιος κύριος να μου παραθέσει τι εκπροσωπεί κάθε κόμμα στην Κύπρο πχ

ΑΚΕΛ = ΚΚΕ (Χριστόφιας) εφημερίδα Χαραυγή

Θα ήμουνα υποχρεωμένος αν κάποιος έμπενε στον κόπο και επείσης ποιες συνεργασίες γίνονται μεταξύ των κομμάτων .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γρηγόρης είπε...

Αίολε,
στην Κύπρο οι μάσκες έπεσαν το 2004 με το σχέδιο Ανάν. Τα κόμματα έχουν χωριστεί πλεόν σε υποστηρικτές και πολέμιους του σχεδίου Ανάν που κατέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ απέδειξε περίτρανα την ασυνέπεια λόγων και πράξεων της με την αποδοχή του σχεδίου, η βάση όμως του κόμματος, η εργατιά και τα λαϊκά στρώματα που πίστεψαν σε όσα τους έλεγε η ηγεσία τους, τους στρίμωξε στη γωνιά και τους ανάγκασε να απορρίψουν το σχέδιο.

Το ΚΚΕ όμως, χωρίς να πιεστεί από κανέναν, απέρριψε κατηγορηματικά το σχέδιο Ανάν, χωρίς μισόλγα και διπλωματικούς τακτικισμούς. Προς τιμή του ήταν το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που κράτησε αυτή τη στάση.

Άρα θεωρώ λάθος την εξίσωση του ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ, ή μάλλον προσβολή προς το ΚΚΕ, το να γίνεται αυτή η εξίσωση.

Το ΔΗΣΥ υπήρξε ο μπροστάρης και πρωτοπόρος του αγώνα ξεπουλήματος της Κύπρου στην Τουρκία αφού στήριξε και επίσημα αυτό το έκτρωμα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν όχι πες μου να ξαναπροσπαθήσω!

Ανώνυμος είπε...

Στην Κύπρο κυρ Αίολε, η Πολιτική Σκέψη είναι στα σπάργανα. Δεξιά, Αριστερά, κλπ δεν έχουν την δυνατότητα να παράγουν πολιτικό διάλογο στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας και αυτό γιατί είναι υποχρεωμένοι ολοι να συγκλίνουν ή να αποκλίνουν ανά ομάδες λόγω του Κυπριακού. Και όσο υπάρχει Κυπριακό, Πολιτική με Πολιτικούς όρους, δεν θα έχουμε. Το Κυπριακό από την άλλη, κρατά 35 χρόνια και έχει δημιουργήσει αμέτρητα συμφέροντα προς κάθε κατεύθυνση.

Μην ψάχνεις να εξηγήσεις το τι συμβαίνει στην Κύπρο με ελληνικά ή άλλα μέτρα. Μην ψάχνεις να εξηγήσεις τι συμβαίνει σε έναν μικρόν τόπο που στο ελάχιστο μέγεθός του ο μισός είναι υπό κατοχή και σε άθλια οικονομική κατάσταση ενώ ο άλλος μισός ευημερεί.

Οι σπόροι για μια διαδρομή εξέλιξης του τόπου μπροστά έστω και υπο κατοχή κατά το ήμιση μπήκαν στην πενταετία του Τάσσου. Τώρα, πάμε πίσω ολοταχώς, μη ρωτάς γιατί. Ούτε οι αμερικάνοι ανέβασαν τον Χριστόφια ούτε οι εγλλέζοι. Τα ντόπια κατεστημένα μοίρασαν τράπουλα για να μην αλλάξει τίποτα ποτέ. Σε λίγες μέρες θα αναλυθούν αυτά περισσότερο.

Κάνεις (αίολε) μόνιμο λάθος βλέποντας την Κύπρο ΄σαν κομμάτι της Ελλάδας. Όσο και να είναι ελληνισμός, για πολλούς και διάφορους λόγους έχει άλλες παθογένειες η Κύπρος, άλλα πλεονεκτήματα και άλλα μειονεκτήματα. Σαν νοοτροπία, ο κυπραίος έχει τόση σχέση με τον ελλαδίτη όσο και ο κρητικός με τον ηπειρώτη ή ακόμα πιο πολύ, ο βορειοελλαδίτης με τον κυκλαδίτη. Καμιά δηλαδή.

aiolos είπε...

Eυχαριστώ και τους δύο κυρίους "Γρηγόρης " και "ανώνυμος" που μπήκαν στον κόπο να μου εξηγήσουν πράγματα, που πραγματικά αγνοούσα.

Θα ήθελα να ξέρω τα πολιτικά κόμματα στο "περίπου" τι εκπροσωπούν στην Κύπρο και κυρίως ποια κόμματα είναι αυτά που "παίζουν".

Το ΑΚΕΛ, το ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, η Ε.Δ.Ε.Κ. υπάρχει άλλο , σε ποιό χώρο κινούνται αυτά τα κόμματα, έτσι σαν μαθηματική εξίσωση (κατά το δυνατόν) ποιοί οι αρχηγοί τους και ποιές εφημερίδες τους

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

αθκειασην έσιεις ρε αίολε

aiolos είπε...

"Γρηγόρης " και "ανώνυμος"

Eυχαριστώ για τα σημειώματά σας, πραγματικά μου γράφετε νέα πράγματα.......... τα διαβάζω και τα ξαναδιαβάζω.

Γρηγόρης είπε...

Αίολε σημείωνε:
1) ΔΗΚΟ
18% - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝ
Μάριος Καρογιάν

2) ΕΔΕΚ
10% - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝ
Γιαννάκης Ομήρου

3) ΕΥΡΩΚΟ
5% - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝ
Δημήτρης Συλλούρης

4) Οικολόγοι
1% - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝ
Γιώργος Περδίκης

5) ΔΗΣΥ
31% - ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝ
Νίκος Αναστασιάδης

6) ΑΚΕΛ
32% - ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝ
Άντρος Κυπριανού

έτσι στο περίπου τα ποσοστά!

aiolos είπε...

Ευχαριστώ Γρηγόρη.

ΕΔΕΚ είναι το κόμμα του Λυσσαρίδη
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν του ΔΗΚΟ;
Ο Χριστόφιας δεν είναι αρχηγός του ΑΚΕΛ;
Κάθε βράδυ βλέπω Κυπριακή τηλεόραση για να κατανοήσω τα ζητήματά σας
Ο Έλληνας του ΔΗΚΟ μου φάνηκε ότι έλεγε ότι συνεργάζονται με το ΑΚΕΛ αλλά έχουν διαφορές
Ποιές συνεργασίες υπάρχουν στην Κύπρο και τα κόμματα ποιές εφημερίδες έχωουν όργανα ΠΧ ΑΚΕΛ χαραυγή.