Χριστόφιας: ο Τσάμπερλαιν της Κύπρου

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009



Οι «δράστες» του Μονάχου - Φωτογραφία μετά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας





Η στρατηγική που ακολουθεί ο Χριστόφιας στις απ’ ευθείας συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη κ. Ταλάτ είναι όμοια με την πολιτική του «κατευνασμού» που υιοθέτησε η Αγγλία και η Γαλλία, δια των πρωθυπουργών τους (Τσάμπερλαιν και Νταλαντιέ αντίστοιχα), απέναντι στον Χίτλερ.

Έτσι, στη Συνδιάσκεψη του Μονάχου (29 Σεπτεμβρίου 1938), ο Τσάμπερλαιν και ο Νταλαντιέ, ερήμην της κυβέρνησης της τότε Τσεχοσλοβακίας, αποδέχτηκαν την απαίτηση του Χίτλερ να προσαρτήσει στο Γ’ Ράιχ τα εδάφη της Τσεχοσλοβακίας που κατοικούνταν από Σουδήτες.

Μετά το πέρας της συνδιάσκεψης και την υπογραφή της «συμβιβαστικής» συμφωνίας (που στην πράξη ισοδυναμούσε με τη χειρότερη διπλωματική ήττα στην Ιστορία) ο αφελής Τσάμπερλαιν επιστρέφει στο Λονδίνο πανηγυρίζοντας! Στο αεροδρόμιο κουνάει τη συμφωνία και λέει: «Εξασφαλίστηκε ειρήνη για εκατό χρόνια»!!! Σε ένα χρόνο (Σεπτέμβριο του 1939) κηρύσσεται ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος...

Εννοείται ότι ο Χίτλερ δεν αρκέστηκε στις περιοχές της Τσεχοσλοβακίας που κατοικούνταν από Σουδήτες, αλλά διέλυσε ολόκληρη τη χώρα... Η πολιτική του «αυταρχισμού» που ασκούσε ο Χίτλερ είναι ανατριχιαστικά όμοια με την πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό!


Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Είμαστε η αδύνατη πλευρά.


Βεβαίως, ο Τσάμπερλαιν, μετά την αθέτηση της συμφωνίας από τον Χίτλερ, είπε το mea culpa και δήλωσε ότι: «Κάθε παραπέρα διαπραγμάτευση με τον Χίτλερ είναι αδύνατη». Αυτό είναι ένα σκληρό μάθημα για αυτούς που κατηγορούσαν τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο ότι απέφευγε τη διαπραγμάτευση... Τι διαπραγμάτευση με ποιους; Την κατοχική Τουρκία ή τους κλεπταποδόχους Τουρκοκύπριους;

Ο δικός μας, ο Χριστόφιας, πότε θα πείτε το δικό του mea culpa για τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε στο λαό για τον καλοσυνάτο κ. Ταλάτ που μαζί (συντροφικά) θα λύσουν το Κυπριακό; Αλλά, στην πράξη, ούτε στην περίπτωση του οδοφράγματος του Λιμνήτη δεν κατάφερε να κάμψει την αδιαλλαξία του!!!


Μόδεστος
για το christofias-watch

13 Σχόλια:

Πρωμιθέας είπε...

Παληαί ΕΔΑΙΚΚΗΤΙ πόται θα απαντίσεις στα ώσα θαίτω;

Ανώνυμος είπε...

oi re koumpare men akouis pellares.En ipe potte o proedros oti imastin i adinati plevra.Me tis sinomilies empiken o tatat sti thesi tou kai zita epigontos voithia pou tin tourkia.Diorthosto pls to comment tis ikonas.
Sioura pramata lalo sou

Ανώνυμος είπε...

ο Άνευ τζιαν εγέρασε τα νύσια πόσιεν έσχιει!!!

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ιοσίλιε, διανοήθηκες καμιά φορά ότι τα πιο πάνω μπορεί να μην τα γράφει ο πραγματικός Άνευ; Εκτός πάλι κι αν τα γράφεις εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Re anwnyme twra 8eleis na mas peis oti den eisai o Anef_Oriwn???
Ma peripezeis mas teleia???
Afou prodwnesai monos sou!!!
Siga na men exeis kai dikigorous sti blogosfaira! :)

tristermannus είπε...

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο "Ιοσίλιος" είναι ο ίδιος ο Ανευ ορίων και θέλει να προκαλεί. Αφού οι βλακείες που γράφει δεν εχουν νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Εβάλαν το στις εξετάσεις της ιστορίας σήμeρα και εθυμήθηκα το σύντροφο!

Ανώνυμος είπε...

Aman panaia mou.Kapii thoroun fantasmata pale.Elpizo na men me mpleksoun pale me iliakous ratsistes.
Parepiptontos ego tassome iper tis iliakis energias mias kai oi anemogennitries ennen gia mas tous mesous polites.Oi pos tha elea oi stis anemogennitries ,etsi gia na men haraktiristo iliakos tatsistis.Hate na doumente pote en na endiaferti kai kaneas allos gia to perivallon

Ανώνυμος είπε...

simfona me tuto blog,mesa se enan xrono o xristofias ekatafern na ine taftoxrona:
1)O tsamperlain tis kipru(epidi edoken edafi tu talat pu monon o modestos kseri)
2)O stalin tis kipru(egemosen tin kipro gulags o kummunos)
3)O ka8odigitis tis fasistikis "xaravgis"(aman pais tziame sti xaravgi en gemato svastigkes tzie posters tu griva)
4)O pritanis tis epesxintis,mistikis,satanikis epagripnisis pu tin eksoplise me ipsilis texnologias mixanimata gia na vriski to ka8e logis blogger(alli dulian en ishen na asxolite me to ka8ena pu fkeni tzie grafi oti tu katevi)

Ma telika exumen ena proedro pu ta kami ula telika!!!Esindiasen ules tis idologies o a8ropos!Polla epimorfotiko to blog,sinexiste etsi!!

Ανώνυμος είπε...

Ipamen.Ta kamni ola kai simferi.I parousa kivernisi ine i Barca stin Evropi.Esarose ta panta kai o talat prospathi na evri topo na krifti.Are kaimene talat.Enomizes oti en na ksanashes kliridi i tasso?Kaimene....

Ανώνυμος είπε...

ne re afu epi kliridi epiename ta polla kala.egoniasamen tus ulus tzie toso polla mas efoi8ikasin pu mas eserviran to sxedio annan

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Οι δημοσιεύσεις του πασίγνωστου ανά την κυπριακή μπλογκόσφαιρα ηλικιακού ρατσιστή ή κάποιου σωσία ή οπαδού του (Άνευ_Φράουλας κλπ) διαγράφονται.

Εκ μέρους της Ε.Α.Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

poses meres ipamen oti en proedros???
profanos gia to nou pou kouliadirizi thelei to xrono tou na katalavei oti d mboris na diapragmateutis mazi m kouloufous..