Φταίνε οι άλλοι...φταίω κι εγώ;

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009


Μετά την δυσμενή για την κυπριακή οικονομία απόφαση του κ.Βγενόπουλου να μεταφερθεί η έδρα της Marfin Popular Bank στην Ελλάδα, δυστυχώς παρακολουθήσαμε ξανά το ίδιο έργο, της προσπάθειας αποποίησης του Προέδρου από τις δικές του ευθύνες.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε από «πού κι ως πού ευθύνεται η κυβέρνηση» αλλά την ίδια ώρα παραδέχθηκε ότι ο κ.Βγενόπουλος, τον είχε ενημερώσει νωρίτερα για την πιθανότητα αποχώρησης του Ομίλου από την Κύπρο. Τι έκανε ο Πρόεδρος όταν το έμαθε; Μήπως αρκέστηκε στο να σκέφτεται σε ποιον θα ρίξει την ευθύνη;


«Έλεος πλέον ειλικρινά», δήλωσε ο κ.Χριστόφιας, και συνέχισε «δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά είναι ευθύνη της Κεντρικής Τράπεζας, είναι ευθύνη των διαφόρων ιδρυμάτων ή τέλος πάντων των θεσμών που είναι εποπτικοί».Παρ’όλο βέβαια που γνωρίζει ότι το θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου καθορίζεται από την Κυβέρνηση και τις Αρχές, αρνείται να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, μεταφέροντας τις σε πλάτες άλλων.


Αυτοί οι άλλοι, οι «υπαίτιοι» δηλαδή για αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, είναι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών: «διορισμένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση, γι’αυτό και η σημερινή δεν φέρει καμία ευθύνη επί τούτου». Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί, για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, αλλά εμείς οι δύσμοιροι δεν φταίμε σε τίποτα.


Ο κ.Βγενόπουλος δήλωσε δυσαρεστημένος και για τον τρόπο με τον οποίο δίνεται η δημόσια γη. Αντί να δοθεί με προσφορές η γη απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton –όπου βέβαια υπάρχει ένα στρατόπεδο, η τεχνική σχολή και το άγαλμα του αείμνυστου Ευάγγελου Φλωράκη-, ο Πρόεδρος αποφάσισε να το δωρίσει στους εκλεκτούς του από το Κατάρ. Οι του Κατάρ, θα έχτιζαν ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο του κ.Βγενόπουλου. Φταίει η Κυβέρνηση; Μα φυσικά όχι. Φταίει ο κηπουρός του Προεδρικού, ο οποίος προσλήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά σε καμιά περίπτωση ο γαμπρός του Προέδρου που εργοδοτηθηκε στο Προεδρικό από αυτή την κυβέρνηση.


Εμείς προτείνουμε στους επικοινωνιολόγους αυτής της κυβέρνησης, αν θέλουν να σταθεροποιηθούν τα ποσοστά δημοτικότητας του Προέδρου –τα οποία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση από την ημερα εκλογής του-, να τον συμβουλεύσουν:


  • να αναλάβει όλες τις ευθύνες που του αναλογούν
  • να μην κλαίει όποτε ακούει -σε προεκλογικές εκδηλώσεις- την λέξη ΑΚΕΛ
  • να σταματήσει το ρουσφέτι εις το όνομα της μεταρρύθμισης στις Κεντρικές Φυλακές πριν ξεκινήσει νέα δημόσια κατακραυγή

ΕΥΑΓΟΡΑΣ για το christofias-watch

9 Σχόλια:

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Μακάρι να ήταν στυγνοί προδότες, πουλημένοι κλπ.

Είναι δυστυχώς άσχετοι. Φταίω εγώ που νοσταλγώ τον Τάσσο; Φταίω εγώ κύριε Πρόεδρε;;;;;

kotsiroshyllos είπε...

άτε ρε γριστόφκια, σε λιγο θα μας πεις ότι εν εισαι με πρόεδρος

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗ.ΚΟ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΠΡΟΕΔΡΟ...πραγματικα ειναι χειροτερος απο τον βασιλεου, ναι ουτε εγω το πιστευα δυνατον αλλα να που βρεθηκε χειροτερος..εχει κανει απαραδεχτες υποχωρησεις στο εθνικο και παλι τα καταφερε να το οδηγησει σε αδιεξοδο, ερχεται οπου ναναι...εχει διαμοιρασει το κομποδεμα του Τασσου σε OCEAN TANKERS ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ (αποχετευτικο)...ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ ..ΑΛΛΑ ΗΜΑΡΤΟΝ, ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

kotsiroshyllos είπε...

εδιάλυσε και την αστυνομία με αφορμη την υποθεση Κιτα

Κοιτα που εφτασαμε καθε κλιμακιο της αστυνομιας της κυπ του cid να ειναι λαμογια αγραμματοι γλειφτες της εξουσίας

Μαέστρος είπε...

Ρε μα ενομίσετε εν τυχαία που διά πασχαλινό επίδομα ΣΕ ΟΥΛΛΟΥΣ; ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ;

Μι κοτζιακαρούα αγράμματη, εννα ασχοληθεί με την παιδεία και την ocean tankers και το στρατό και την Marfin; ΟΧΙ

Θα πάει όμως να ψηφίσει χριστόφια επειδή έδωκε της ρυάλια.

Κι αν έχει κανένα ακελικούι που άρκεψε να καταλάβει τι παίζει... με το επίδομα, το ρουσφέτι και την ομόνοια του χρόνου να πιάνει πρωτάθλημα εννα τα ξιάσει ούλλα!

Αλέξανδρος είπε...

Οι δημοκράτες Τουρκοκύπριοι επήραν χαμπάρι τον ρόλο του Χριστόφια που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τουρκικού στρατού μέσω της ψευτοφιλίας με τον Ταλάτ.

'Ακου Χριστόφια (2)
Η φασιστική κυβέρνηση της χούντας και ο Ντενκτάς ίδρυσαν το 1983 την ΤΔΒΚ που εσείς αποκαλείτε «λεγόμενη» και «ψεύτικη», αλλά η κυβέρνηση Έρντογαν και το ΡΤΚ, το κόμμα του Ταλάτ, είναι αυτοί που ουσιαστικά προσπαθούν να την αναβαθμίσουν. Η κατοχική Τουρκία απαλλάχτηκε από τις αμαρτίες της στην Κύπρο με τον αέρα του «ναι» στο δημοψήφισμα κατά την περίοδο του ΡΤΚ και πήρε «πιστοποιητικό αθωότητας». Σηκώθηκε από το εδώλιο του κατηγορουμένου και κάθισε στη θέση του εισαγγελέα. Μήπως αυτή είναι η επιτυχία του «υποστηρικτή της λύσης και της ειρήνης» ΡΤΚ που εκτιμάς και πενθείς ακόμη επειδή ανατράπηκε; Πες μας Δημήτρη. Να ξέρουμε και εμείς. Να ανακαλύψουμε και εμείς το μαργαριτάρι που ανακάλυψες εσύ. Κατά τη νέα περίοδο που άρχισε με τον Ταλάτ, η απαισιοδοξία στο θέμα της λύσης έφτασε στα ύψη στο βορρά. Δεν πάει άλλο. Υποδαυλίστηκαν αισθήματα μίσους χάρις στην εθνικιστική προπαγάνδα που άρχισε κατά των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα. Ο Ταλάτ και το κόμμα του ηγήθηκαν της προπαγάνδας αυτής. Η κοινωνία βομβαρδιζόταν συνεχώς με το ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν λύση. Κάθε λίγο ο Ταλάτ έλεγε ότι το χέρι ειρήνης που άπλωσε παρέμενε μετέωρο. Ισχυροποιήθηκε η άποψη για χωριστό κράτος. Επιτεύχθηκε μια πλήρης ολοκλήρωση με την Τουρκία. Δεν επιτράπηκε να ασκείται κριτική στον στρατό. Κλείστηκε το στόμα όσων μιλούσαν για «κατοχή». Απαγορεύτηκε ακόμη και στους Ελληνοκύπριους να χρησιμοποιούν τη λέξη αυτή στις κοινές εκδηλώσεις. Αποστολή του Ταλάτ έγινε να ανοίξει τον δρόμο της Τουρκίας μέσα στην ΕΕ και όχι να βρει λύση. Όπου πήγαινε και με όποιον μιλούσε πάντα την ίδια πρόταση χρησιμοποιούσε: «Εμείς είπαμε ναι και εκείνοι όχι». Μήπως αυτό είναι το ΡΤΚ που υποστηρίζει τη λύση και την ειρήνη και τώρα πενθείς ακόμη επειδή ανατράπηκε; Εμείς καβγαδίζαμε τόσο καιρό με τον Ταλάτ και το κόμμα του επειδή υποδαύλιζε τα εθνικιστικά αισθήματα, ενίσχυε το χωριστό κράτος και σκέπαζε τις αμαρτίες της Τουρκίας στο νησί. Εσύ και το κόμμα σου μας εμπόδιζες σε αυτό τον αγώνα. Προσπάθησες να παρουσιάσεις το ΡΤΚ ως το κόμμα που υποστηρίζει πιο πολύ απΆ όλα τη λύση και την ειρήνη στο βορρά. Και ακόμη αυτό κάνεις. Αλλά, καλά που κανείς εδώ δεν λαμβάνει υπόψη αυτά που λες. Ο κόσμος μπούχτισε τόσο πολύ από το ΡΤΚ, απογοητεύτηκε τόσο πολύ, που γελάνε με αυτά που λες.

Τώρα λες «να τελειώσουμε αυτή την υπόθεση πριν συμπληρωθεί η θητεία του Ταλάτ». 'Αντε, ορίστε. Τέλειωσέ την να δούμε. Από τη μια λες πως «το κλειδί βρίσκεται στην 'Αγκυρα» και από την άλλη νομίζεις ότι θα μπορέσεις να τελειώσεις την υπόθεση με τον Ταλάτ. Τι είδους υπόθεση είναι αυτή; Έχουμε συγχυστεί. Εδώ περνάει ο λόγος της 'Αγκυρας ή μήπως ο λόγος του Ταλάτ; Μήπως εμείς έχουμε την εξουσία εδώ παρά το γεγονός ότι περνάει ο λόγος της 'Αγκυρας; Αυτές οι δηλώσεις, Δημήτρη, δεν ωφελούν σε τίποτε άλλο από το να προκαλούν σύγχυση. Να που τα ζήσαμε και τα είδαμε. Έφυγε ο Ντενκτάς και ήρθε ο Ταλάτ, αλλά απολύτως τίποτα δεν άλλαξε εδώ. Οι περίοδοι εδώ δεν μνημονεύονται με τα ονόματα των κυβερνητών. Αλλά με αυτά των αποικιοκρατών. Και με τα ονόματα των βασιλιάδων τους. Η εποχή των Βυζαντινών. Η εποχή των Λουζινιανών. Η Οθωμανική εποχή. Κατά την εποχή της Τουρκίας στην Κύπρο τα τελευταία 35 χρόνια, υπήρχε περίοδος Ετζεβίτ, περίοδος Ντεμιρέλ, περίοδος της χούντας, περίοδος Οζάλ και τέλος περίοδος Έρντογαν. Ο Ντενκτάς, ο Ταλάτ και ο Έρογλου είναι σαν τον Σερ Τζον Χάρντιγκ ή τον Σερ Χιου Φουτ. Δεν μπορούν να αφήσουν τη σφραγίδα τους σε μια εποχή. Μόνο κυβερνήτες της εποχής γίνονται. Ο Ντενκτάς ήταν ο κυβερνήτης που εφάρμοζε περισσότερο απΆ όλους τους κυβερνήτες αυτά που έλεγε. Ανατράπηκε από τον θώκο μόλις συγκρούστηκε με τους αποικιοκράτες.
Τώρα Δημήτρη φοβάσαι ότι θα έρθει ο Έρογλου στη θέση του Ταλάτ. Μην φοβάσαι. Ούτε αυτός πρόκειται να παρακούσει την 'Αγκυρα. Την 'Αγκυρα να κοιτάς εσύ, την 'Αγκυρα.


Κωδικός άρθρου: 872808
ΠΟΛΙΤΗΣ - 20/05/2009, Σελίδα: 13

Ανώνυμος είπε...

Χριστόφιας: "Εγώ... έντζιαι...

Ανώνυμος είπε...

ma en tze egioni pou fteo...en o allos...emenan en me kofti...

nomizw evale stixima o k xristofias poso grigora mbori kapios na dialisi mia dimokratia..

Βάνα είπε...

Παιδιά ψάξτε λίγο το θέμα με το ρουσφέτι για τους δεσμοφύλακες στις Κεντρικές Φυλακές. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το ΑΚΕΛ έφκαλε νάμι!

Αλλά κατά τα άλλα "δίκαιη κοινωνία"!

Τούτο το σύνθημα εννα καταντήσει ανέκδοτο έτσι όπως πορεύεται ο Ττόφκιας