Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ: "ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ" !!!

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Νέο περιστατικό πνευματικής τρομοκρατίας.

Με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τα βάζει το καθεστώς Χριστόφια. Εκπρόσωπος του καθεστώτος (Στ. Ευαγόρου), «προειδοποίησε» τον ΑΝΤ1, ότι επειδή τα βαρόμετρά του παρουσιάζουν την κυβέρνηση ως αποτυχημένη (κατά τη γνώμη των ερωτουμένων προφανώς – είναι δυνατόν να αναμένει ο οδοστρωτήρας ότι θα είναι και αγαπητός;), το κανάλι επιδυκνείει δήθεν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και το ΑΚΕΛ θα λάβει «κάθε νόμιμο μέτρο για να διασφαλιστεί ότι οι εθνικές συχνότητες θα χρησιμοποιούνται προς όφελος των πολιτών και όχι κατά το δοκούν.».

Το καθεστώς που καταγράφηκε στην ιστορία για το ότι χρησιμοποιεί το ίδιο κατά το δοκούν τις συχνότητες, με το ASTRA και το CNC PLUS, τα βάζει τώρα με κάποιον σταθμό που προφανώς δεν μπορεί να ελέγξει. Και απειλεί με «νόμιμα μέτρα», δηλαδή όπως καταλαβαίνουμε με κλείσιμο, κυρώσεις, πρόστιμα κλπ.

Η απειλή είναι ξεκάθαρη και αυτή την έννοια πρέπει να έχει: «Είτε κύριοι του ΑΝΤ1 θα προσαρμοστείτε είτε θα σας κλείσουμε το στόμα αλλιώς. Όπως ξέρουμε εμείς του Οδοστρωτήρα.»

Κατά τα άλλα, κάποιοι δήθεν απορούν γιατί λεγόμαστε " Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο".



ΡΙΜΑΧΟΣ

UPDATE - σχετική ενημέρωση εδώ: http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/148674

36 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

By the way, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, ο ΑΝΤ1, ανήκει στον Λουκή τον Παπαφιλίππου, ο οποίος διορίστηκε (τον Ιούλη του 1974) από την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Σαμψών (που θα αποκαθιστούσε τη δημοκρατία στην Κύπρο) ως αντιπρόσωπος της στα Ηνωμένα Έθνη!

Ανώνυμος είπε...

και το ακελ εγλειφε την χουντα αλλα αυτο το καταπινουμε. ετσι;

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό όλα αυτά τα χρόνια ο Χριστόφιας και τα κοπελια του δεν έχαναν πρωτοχρονιάτικες πίττες και γενέθλια του Αντ1;

Ανώνυμος είπε...

Όταν τρώμε και πίνουμε και χαριεντιζόμαστε με τους μεγαλο-επιχειρηματίες χουντικούς (όπως είναι ο Παπαφιλίπου) που ασελγούν πάνω στα ραδιοκύμματα με τις σαχλαμάρες των κάθε λογής πορνό είναι όλα όμορφα και ωραία. Όταν διασταυρωθούν οι δρόμοι μας, θυμόμαστε την χούντα και το πραξικόπημα και μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς οι μαύροι κλέφτες.

Δεν ξέρω ποιός είναι ο πιο σαχλός. Ο Ευαγόρου του ΑΚΕΛ ή το ΑΝΤ1 και τα διάφορα δημοσιογραφικά λόμπι της Κύπρου/Ελλάδας.

Και μια αφιέρωση στην Επαγρύπνυση του Κόμματος (ένα είναι το Κόμμα) που μας διαβάζει για να θυμηθούν τον καιρό που φόραγαν κόκκινες μινι-φούστες και έκαναν τις cheerleaders του Τσαουσέσκου και του Τίτο και του Χόνεκερ:

"Do not imagine, comrades, that leadership is a pleasure. On the contrary, it is a deep and heavy responsibility. No one believes more firmly than Comrade Napoleon that all animals are equal. He would be only too happy to let you make your decisions for yourselves. But sometimes you might make the wrong decisions, comrades, and then where should we be?"
Squeeler in "Animal Farm."


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Χριστόφιας : Ο Τσάμπερλαιν της Κύπρου
--------------------------
Βασίλη Φίλια, Καθηγητού, πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου.
------------------------------

Η Ιστορία ποτέ δεν επαναλαμβάνεται όπως λαθεμένα πιστεύουν ορισμένοι και τούτο διότι ποτέ οι όροι του πολιτικού παιγνιδιού δεν είναι πανομοιότυποι.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι από την Ιστορία δεν μπορούν να αναχθούν κατ ‘ αναλογία συμπεράσματα βασισμένα στον παραδειγματικό χαρακτήρα γεγονότων και καταστάσεων του παρελθόντος.

Ακριβώς γι’ αυτό και όσοι ασκούν υπεύθυνη πολιτική οφείλουν να γνωρίζουν Ιστορία, ώστε οι όποιες αποφάσεις τους να στηρίζονται στη συνεκτίμηση της δυναμικής διαπλοκής όλων των παραγόντων.

Η δεύτερη καθοριστική παράμετρος στη λήψη της όποιας πολιτικής απόφασης είναι η συλλογιστική που οδηγεί στην ορθή εκτίμηση των δυνατοτήτων και των ορίων της σύγκρουσης και του συμβιβασμού.

Ειδικότερα όσον αφορά τον συμβιβασμό είναι δεδομένο ότι ποτέ δεν συντελείται απροϋπόθετα , δηλαδή χωρίς προσδιορισμό αφενός του στρατηγικού στόχου, αφετέρου της ακολουθητέας τακτικής.
Επομένως συμβιβασμός «καθαυτός» δεν υφίσταται και οι όποιες διαπραγματεύσεις για την επίτευξή του είναι αδιανόητο να γίνονται άνευ όρων και εν κενώ στη βάση και μόνον της λεγόμενης «καλής πίστης».

Πολύ περισσότερο δεν νοείται συμβιβασμός όταν μία πλευρά κινείται σε πλαίσιο προκαθορισμένων από την ίδια όρων και η άλλη πειθήνια και «καλή τη πίστη» ακολουθεί. Τότε δεν πρόκειται περί συμβιβασμού, αλλά περί συγκεκαλυμμένου πειθαναγκασμού της άλλης πλευράς, που είναι χαμένη από χέρι.
* * *
Εάν αυτά ληφθούν υπ’ όψη καθίσταται σαφές ότι ο κ. Χριστόφιας διαπράττει δύο κεφαλαιώδη αμαρτήματα: αγνοεί τα διδάγματα της Ιστορίας και μπαίνει στη λογική του συμβιβασμού χωρίς προκαθορισμένους όρους.

Το ίδιο έκανε και το 1938 ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Νέβιλ Τσάμπερλαιν , ακολουθώντας την πολιτική του «κατευνασμού» [apeasment] με τον Χίτλερ.

Μία πολιτική που επισφράγισε η συμφωνία του Μονάχου και κατέληξε στη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας, την αμαχητί εξουδετέρωση των 85 ετοιμοπόλεμων μεραρχιών της και την παράδοση του ελέγχου του ορεινού όγκου της Μοραβίας, που σημαίνει τον έλεγχο ολόκληρης της κεντρικής Ευρώπης στο Γ’ Ράιχ.

Το χαρτί που κράδαινε θριαμβευτικά ο Τσάμπερλαιν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου δεν ήταν το χαρτί ενός έντιμου συμβιβασμού επί ίσοις όροις, αλλά το αποδεικτικό μιάς κατάπτυστης διπλωματικής ήττας, που άνοιξε διάπλατα τις πύλες του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.

Οι αναλογίες με την «τακτική» συμβιβασμού του κ. Χριστόφια είναι προφανείς, ανεξάρτητα αν εδώ πρόκειται «απλά» για ουσιαστική καθίζηση και βαθμιαία εξαφάνιση του Κυπριακού Ελληνισμού.

* * *
Η απουσία διαπραγματευτικών θέσεων του κ. Χριστόφια είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από τη χρήση του βλακώδους όρου «εποικοδομητικές συνομιλίες» , που υιοθέτησε με εισήγηση της κας Μπακογιάννη και το Ελληνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτική.

Ο κ. Χριστόφιας «προσέρχεται» στις διαπραγματεύσεις με τον Ταλάτ, χωρίς καμμιά απολύτως συγκεκριμένη θέση στα κρίσιμα θέματα :
- των τουρκικών στρατευμάτων στα κατεχόμενα,
- των εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων,
- των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα,
- των εδαφικών ορίων ελέγχου κάθε πλευράς,

Μιλάει για «ενιαίο κράτος και κοινή ιθαγένεια», χωρίς να διευκρινίζει πώς το εννοεί. Δεν το διευκρινίζει, αλλά από την κριτική που άσκησε στον Τασσο Παπαδόπουλο σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι προφανές ότι οι συγκεχυμένες απόψεις του δεν απέχουν από εκείνες του σχεδίου Αννάν , φυσικά «καλλωπισμένες» και «εξευγενισμένες».

Από το άλλο μέρος ο Ταλάτ είναι σαφής και συγκεκριμένος:
-ανεξαρτησία της τουρκοκυπριακής κοινότητας [την οποίαν ονομάζει κράτος][state]
- καμμία αλλαγή στο υφιστάμενο πολιτικό – στρατιωτικό και οικονομικό καθεστώς στα κατεχόμενα και μάλιστα ιδία στο οικονομικό, οι όποιες αλλαγές να επιβαρύνουν αποκλειστικά την ελληνοκυπριακή πλευρά..
- - καμμιά συζήτηση επί διαμφισβητουμένων εδαφικών και περιουσιακών θεμάτων.

Τελικά λοιπόν τι διαπραγματεύεται ο ανεκδιήγητος κ. Χριστόφιας; Ο «καλός», ο «σοσιαλιστής», ο «φιλειρηνιστής» - σε αντίθεση με τον ‘κακό και αδιάλλακτο εθνικιστή» Τάσσο Παπαδόπουλο- κ. Χριστόφιας;

* * *
Ο κ. Χριστόφιας συσκοτίζει την όλη μεθόδευση με την αφειδώς και κατά κόρο χρησιμοποίηση της λέξης «συμφιλίωση», την οποίαν έχει αναγάγει σε αυτονομημένο ιδεολόγημα για να αποφύγει τη δέσμευσή του σε επίπεδο συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων.

Με τον τρόπο αυτό δεν αποδυναμώνει απλά, αλλά υπονομεύει τα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα της ελληνοκυπριακή πλευράς για τους ακόλουθους λόγους:

πρώτον , διότι εξισώνει το βάρος των ευθυνών για την υφισταμένη διαίρεση της Μεγαλονήσου μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός , που οδηγεί εμμέσως πλην σαφώς στη δικαιολόγηση του «Αττίλα».

Ο κ. Χριστόφιας αγνοεί ή θέλει να αγνοεί τη μεθοδευμένη εξώθηση των πραγμάτων σε σύγκρουση των δύο κοινοτήτων από τους Αγγλοαμερικανούς , που οδήγησαν σε μετωπική ρήξη, όπως σαφέστατα στοιχειοθετείται στο βιβλίο του Murdock «ο βιασμός της Ελλάδας»[εκδόσεις Παπαζήση] και πρόσφατα στο στο έξοχο βιβλίο του Άγγλου διαμεσολαβητή Martin Pachard “Getting it wrong”, Fragments of a Cyprus Diary 1964”[ εκδόσεις Bloomington]

δεύτερον , διότι ο κ. Χριστόφιας έχει πλήρως εγκαταλείψει τη γραμμή ότι το Κυπριακό είναι υπόθεση εισβολής και κατοχής και υιοθέτησε την τουρκική γραμμή ότι το κυπριακό είναι υπόθεση πολιτικής ισοτιμίας και προστασίας της τουρκοκυπριακής μειονότητας ,

τρίτον, διότι έχει «παγώσει» πλήρως το χαρτί της σύνδεσης της Κύπρου με την Ε.Ε. και των διαπραγματευτικών πλεονεκτημάτων , που αυτό συνεπάγεται,

τέταρτον, διότι εσκεμμένα αφήνει αναξιοποίητα τα «ατού» που απορρέουν από τη ρητή και απερίφραστη υποστήριξη προς το νόμιμο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας από χώρες όπως η Γαλλία, η Ρωσία κ.α. και επαιτεί την αγγλική άσκηση επιρροής προς την τούρκικη πλευρά για να ευοδωθούν οι «συμφιλιωτικές συνομιλίες»……..

Αντίθετα ο κ. Χριστόφιας προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες - συνειδητά ή ασυνείδητα αδιάφορο- στους αντιπάλους του κυπριακού ελληνισμού :
- Στους Τούρκους γιατί, πέραν όλων των άλλων, τους επιτρέπει να εκτονώνουν σε μεγάλο βαθμό τη βαθύτατη κρίση του πολιτικού τους συστήματος με την επικέντρωση του ενδιαφέροντος στο Κυπριακό.
- Στους Αμερικανούς , διότι τους εμφανίζει ως ειρηνοποιούς στη Μέση Ανατολή.

- Στους Άγγλους , διότι τους αφήνει περιθώρια να εξακολουθούν να επιδιώκουν αυτό που πάντοτε επεδίωκαν : Τη μεταβολή ολόκληρης της Κύπρου σε ελεγχόμενο από αυτούς προτεκτοράτο.
* * *

Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ. Χριστόφιας είναι ο ολετήρας σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού ελληνισμού.

Σε τελευταία ανάλυση αφήνει ανοικτά πόρτες και παράθυρα για να γίνουν οι Τούρκοι αδιαμφισβήτητοι ρυθμιστές όχι μόνον του κατεχομένου τμήματος , αλλά ολόκληρης της Κύπρου, αναγκάζοντας τον κυπριακό ελληνισμό σε κατάθεση όπλων, παραίτησης και φυγής.

Η πρότασή του για μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι ένα πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν και άλλα «καλής θέλησης» αν δεν ξεσηκωθεί ο κυπριακός λαός όπως έκανε με το δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004 και δεν ανακόψει την πορεία προς την καταστροφή, που έχει χαράξει ο πολύς κ. Χριστόφιας.
----- . -------

Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου 2008
Βασίλη Φίλια, Καθηγητού, πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου.

ΤΙΝΑ είπε...

Ο κ. Ευαγόρου απλά διαμαρτυρήθηκε για την άνιση μεταχείριση εις βάρος του ΑΚΕΛ από τον ΑΝΤ1.

Και βεβαίως δικαιούται να λάβει νόμιμα μέτρα. Τι πρέπει να γίνει κατ' εσάς; Να συνεχίσει να ανέχεται την περιφρόνηση και τη διαστρέβλωση;

Τα όσα προσάπτετε στο ΑΚΕΛ είναι κακόβουλα. Σίγουρα θα θέλατε να βρισκόταν στην εξουσία κάποιος δικός σας, όπως ο Παπαδόπουλος ( που τον βάλατε και στην επικεφαλίδα σας) ή ο Ιωαννίδης και να κηρυχθεί το ΑΚΕΛ παράνομο, όπως το ΚΚΕ στην Ελλάδα.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, το ΑΚΕΛ είναι κυβέρνηση. Και κυβερνά υπεύθυνα, με στόχο μία δίκαιη κοινωνία.

Οι εποχές που εμείς οι αριστεροί ήμασταν τα παραπαίδια σας, έχουν περάσει. Και τώρα και πάντα, εμείς θα εκλέγουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, εμείς θα είμαστε κυβέρνηση κι εσείς κάποιοι περιθωριακοί. Κι όσο κι αν προσπαθείτε να προσεταιριστείτε το ΔΗΚΟ ή την ΕΔΕΚ, να το ξέρετε ότι από δω και πέρα, εμάς θα ακολουθούν.

Ανώνυμος είπε...

προς ανωνυμο, που μας υπενθυμιζει την παρουσια του Λουκη στη ψευδο-κυβερνηση Σαμψων, αφου αρχισαμε τις υπενθυμισεις να σου υπενθυμισω αγαπητε την δραστηριοτητα του ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ της κυβερνησης χριστοφια και την παρουσια του σαν μαρτυρας κατηγοριας σε διακστηρια της χουντας..αντε μην αρχισω γιατι δεν σε συμφερει .

Ανώνυμος είπε...

προς αλαζονα ΤΙΝΑ, μεγαλο βουκκο βαλε-μεγαλη κουβεντα μην πεις....η αντιστροφη μετρηση αρχισε...ουστ!!!

Styllis o Mahalleparis είπε...

Οι (πρόσφατες) επιθέσεις “διαδηλωτών” ενάντια στο δημοσιογράφο του ΡΙΚ Κώστα Γεννάρη (ο οποίος ως γνωστό τάχτηκε υπέρ του Χριστόφια στις περσινές προεδρικές εκλογές) ή το κόψιμο (όχι καμιάς βασιλόπιττας αλλά) της εκπομπής “Το Συζητάμε” της Ειρήνης Χαραλαμπίδου (στο ΡΙΚ) δεν αποτελούν περιστατικά πνευματικής τρομοκρατίας; Δεν είδα κανένα σχόλιο σας!

---------
Στο μεταξύ ο/η έρμος/έρμη ΤΙΝΑ με την τελευταία παρέμβαση του/της είναι σαν να “έχει πέσει στο λάκκο των λεόντων”!

--------
Η αγγλική λέξη “comrades” τελικά γράφεται με d; Στο προηγούμενο post ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ έγραψε “comrate”!

Ανώνυμος είπε...

eftixos ,epidi den imaste arnia mpee, ke emnis iamstan eki sto sillalitirio idame tis proklisis tou "kuriou" genari kai poly sosta kurie stilli mahallepari valate thn "epithesi" se isagogika...osh parousia ixe to akel, tou taxa mou oxi ,sto sillalitirio allh tosi "epithesi" egine ston "kyrio" genari..perastika sas

Ανώνυμος είπε...

Από ό,τι καταλάβαμε το site κρίνει τα "κατορθώματα" του Ευέλικτου και των γύρω του.

Τι σχέση έχει ο Γενάρης που είχε φραστικό επεισόδιο με κάποιους ή η Χαραλαμπίδου που επειδή έχει ευρωεκλογές, αναβλήθηκαν τα προγράμματά της μέχρι τον Ιούνιο ( τι κόψιμο μας λες ρε φίλε;);

ΤΙΝΑ, είσαι κομματόσκυλο. Προφανέστατα.

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΛΗΡΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ. ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΡΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΤΕΣΤ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

ΘΑ ΔΩΚΕΙ ΒΗΜΑ Η ΧΑΡΑΥΓΗ, Ο ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ CNCPLUS ΣΤΟΥΣ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ";;;

Η Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΖΙΑΜΕ ΠΟΥ ΑΡΚΕΦΚΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ;

Ανώνυμος είπε...

koproskyla kai seis tou kyprikaou pontikoiu eiste-allla xonopsete to re DIMITRIS tha sas gamiseis ton kolo xwris profylaktiko- kai kati gia na min ksexate -DEN THA VGALEi PROEDRO POTE TO AKEL TO AKEL

O GIORKOS SAS είπε...

Ε Στυλλή, φέρε έναν με τριαντάφυλλον του Γιώρκου.

Μόνον τους Εγγλέζους τζιαι τους Αμερικάνους της πρεσβείας να παίρνεις ( εκάμαν σε πρώτον εις την ορθογραφίαν πάντως!);

Πάντως για μαχαλλεπίν εν κάμνεις. Φαίνεσαι πολλά μη μου άπτου τζιαι το μαχαλλεπίν θέλει τέγνην.

Να βάλουμεν τον Γρουστόφκιαν να δοκιμάσει. Μπορεί για μαχαλλεπάρης να κάμνει.

ΓΙΩΡΚΟΣ

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

"koproskyla kai seis tou kyprikaou pontikoiu eiste-allla xonopsete to re DIMITRIS tha sas gamiseis ton kolo xwris profylaktiko- kai kati gia na min ksexate -DEN THA VGALEi PROEDRO POTE TO AKEL TO AKEL"

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΕΤΡΩΑΜΕΝ ΡΑΦΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΑΤΖΙΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΤΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΣΑΤΖΙΗΔΕΣ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

kurie "koproskil"..perastika sou...ston vothro pou vriskese mas sixoris alla dne tha katevoume..oust

Styllis o Mahalleparis είπε...

Πιο πάνω Ανώνυμε,

Θες να πεις ότι το blog αυτό έχει τάξη σαν στόχο του την επιλεκτική αποκατάσταση της δημοκρατίας και τα περιστατικά που ανάφερα πιο πάνω δεν έχουν σχέση με φαινόμενα καταπάτησης του δημοκρατικού δικαιώματος του εκφράζεσθαι; Για την περίπτωση του Γεννάρη είδες τι καταγγέλλει ο ίδιος σε επιστολή του ή τες ανακοινώσεις της Ένωσης Συντακτών και της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας;

Ακόμα (αν και δεν μου πέφτει λόγος και ούτε θέλω να κάνω το δικηγόρο του ΑΚΕΛ) αλλά τη στάση του Παπαφιλίππου (και του οποιουδήποτε) καναλάρχη να κόβει και να ράβει και να προσπαθεί να παρέμβει στην πολιτική ζωή του τόπου, γιατί δεν την κρίνεται; Γιατί στήριζε τότε στις προεδρικές τον Παπαδόπουλο;

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΜΑΧΑΛΛΕΠΙ.

ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΚΑΜΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ.

ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΡΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΤΕΣΤ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

ΘΑ ΔΩΚΕΙ ΒΗΜΑ Η ΧΑΡΑΥΓΗ, Ο ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ CNCPLUS ΣΤΟΥΣ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ";;;

Η Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΖΙΑΜΕ ΠΟΥ ΑΡΚΕΦΚΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ;

Styllis o Mahalleparis είπε...

ΠΑΛΙΟ-ΕΔΕΚΚΙΤΗ,

Η απάντηση μου στες ερωτήσεις σου είναι, “εν ηξέρω”! Από που ως που να ξέρω και γιατί περιμένεις απαντήσεις από μένα;
Όμως έχω κι εγώ μια ερώτηση: Αν δεν κάνω λάθος, “ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”, δεν ήταν η ΕΔΕΚ που συμμετείχε στην Κυβέρνηση του με δύο Υπουργούς;

---------
Λοιπόν, ένα special μαχαλλέπιν για τον παρέαν τον GIORKO SAS, με μπόλικο παγωμένο τριαντάφυλλο, ροδόσταγμα που τον Αγρό τζιαι να έχει μέσα τζιαι παγωτό του τριανταφύλλου, για να δροσιστεί γιατί τελευταία φαίνεται πως έχει πολλές εξάψεις!
GIORKO MAS, αν πεινάς κιόλας μπορούμε να σου φτιάξουμε τζιαι καμιά κούπα, ενώ διαθέτουμε και αϊράνι για το ξεδίψασμα. Για desert προσφέρουμε λοκμάδες – το γλυτζιστικόν που προσφέρεται σε κάθε παναΰριν που σέβεται τον εαυτόν του!

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΜΑΧΑΛΛΕΠΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕΚ, ΝΑΙ, Η ΕΔΕΚ ΕΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΝ. ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ, ΠΑΡΑΔΕΧΟΥΜΕ, ΕΓΙΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΤΕ.

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΡΕ ΜΑΧΑΛΛΕΠΙ.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΝ ΙΞΕΡΕΙΣ. ΔΕΧΤΟ. ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ, ΕΝΑΣ ΜΑΧΑΛΛΕΠΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ.

ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΜΑΧΑΛΛΕΠΑΡΗΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΨΗ.

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ, ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΔΩΚΕΙ Η ΧΑΡΑΥΓΗ, Ο ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ CNCPLUS ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ" ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΧΗΝ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΡΗ;

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.

ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ... είπε...

Ρε Άνευ Ορίων...αν θέλεις να αλλάξεις το όνομα σου, να το κάμεις Άνευ Αρχιδίων...και να μην παριστάνεις τον μαχαλλεπάρη. Καταλάβεσαι ρε πως είσαι ο ίδιος... βρωμάς Χριστοφίλλα!

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΜΑΧΑΛΕΠΠΙ.

ΜΑ ΕΓΛΙΑΣΕΣ ΜΕΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ ΣΑΝ ΕΚΑΜΝΕΣ ΜΑΧΑΛΛΕΠΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕΣ ΤΟ ΖΙΝΙΣΙ ΣΟΥ ΡΕ;

ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΜΑΣ ΛΑΛΕΙΣ ΡΕ ΜΑΧΑΛΛΕΠΟΥΔΙΝ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΔΩΚΕΙ Η ΧΑΡΑΥΓΗ, Ο ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ CNCPLUS ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ" ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΧΗΝ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΡΗ;

ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.

Ο ΓΙΩΡΚΟΣ ΣΑΣ είπε...

Εν ο Άνευ Οριών α;

Η αλεπού εχώννετουν τζι ο νούρος της εφαίνετουν.

Πάντως εμέναν τάσσει μου μαχαλλεπιά, παγωτά, κούπες, αϊράνια, desert. Εμάθαν να τους γοράζουν ούλους τα κοπέλια της επαγρύπνησης.

Ρε κοπέλια της Επιτροπής,

Αν σας τάξει τζιαι σας τίποτες, καμιάν Προεδρίαν της Βουλής ας πούμεν, για κανάν Υπουργείον, για καμιάν άλλην θέσην, τζιαι ξιάσετε τες ξιτιμασιές του εναντίον του Γιατρού, τζιαι αφήκετε τον να μπαίνει, ξιάστε το Γιώρκο σας.


ΓΙΩΡΚΟΣ

ΤΙΝΑ είπε...

Είτε το θέλετε είτε όχι, σήμερα κυβερνούν οι προοδευτικές δυνάμεις. Μπορείτε να βγάζετε όσο χολή θέλετε.

Αλλά κυβέρνηση, είμαστε εμείς!

Ανώνυμος είπε...

"Προοδευτικές δυνάμεις" τύπου Ταλάτ, Πουργουρίδης, Κληρίδης, Έρογλου και τουρκικό βαθύ κράτος. Καλή "επανένωση" με τους εποίκους και τα άρματα του Αττίλα.

TINA είπε...

Για εσάς δηλαδή ο Ταλάτ και ο Έρογλου είναι το ίδιο πράγμα; Μάλλον θέλετε τον Έρογλου, που όπως εσάς δε θέλει λύση.

PAPIS είπε...

Νομίζω ξεχνάς αγαπητή Χριστίνα ποιος ήταν ο Ταλάτ και κλείνεις τα μάτια μπροστά σε ντεκτασικές συμπεριφορές που επιδυκνείει.

Και γιατί ισχυρίζεσαι ότι όσοι δε συμπαθούν το Ταλάτ δε θέλουν λύση;

maths attack είπε...

ΤΙΝΑ = ΤΑΛΑΤ
ΤΑΛΑΤ = ΕΡΟΓΛΟΥ
ΤΙΝΑ = ΕΡΟΓΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πιο σωστά
Ταλλατ = Τουρκία
Ερογλου = Τουρκία
Ταλάτ = Ερογλου

Ανώνυμος είπε...

"Είτε το θέλετε είτε όχι, σήμερα κυβερνούν οι προοδευτικές δυνάμεις."

Το "προοδευτικός" είναι ΕΠΙΘΕΤΟ. Εσείς το έχετε κάνει ουσιαστικό. Είναι από αγραμματοσύνη, ή είναι διότι ακόμα πεθυμάτε τα δικτατωρικά καθεστώτα του ανατολικού μπλοκ των οποίων μέχρι χθές είστασταν οι φτηνές cheerleaders;


"Αλλά κυβέρνηση, είμαστε εμείς!"

Καλά, και ο Ιλ Γιούνγκ στην Βόρειο Κορέα είναι κυβέρνηση. Σαν πως και μιλάς για κάποιο μεγαλειώδες κατόρθωμα. Το θέμα είναι ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.


Ρήγας

TTOFIS O PANAIRKOTIS είπε...

Λόγω του ότι ο πολύ αγαπητός παρέας, ο Στυλλής ο Μαχαλλεπάρης, έχει κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις (που δεν σήκωναν αναβολή) μου ζήτησε (και μετά χαράς αποδέκτηκα) να δώσω τις απαντήσεις που ο ΠΑΛΙΟ-ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ, καρτερά (εδώ και καμπόσες ώρες) με περισσή αγωνία!
Έχω και γραπτή εξουσιοδότηση (από τον Στυλλη για την αποστολή που ανάλαβα) κι αν θέλετε μπορώ να σας την ... δείξω, δεν είμαι όμως σίγουρος αν θα τα καταφέρω να τον βγάλω ασπροπρόσωπο ...
Κι εγώ ένας πτωχός, πλην τίμιος παναϋρκώτης είμαι (στήνω καζαντί στα πανηγύρια) και δεν πολυκαταλάβω που τες πολιτικές συζητήσεις που εκάμνεν εδώ μέσα τόσο μαζί με τον ΠΑΛΙΟ-ΕΔΕΚΚΙΤΗ όσο κι μ’ άλλα καλόπαιδα. Πάντως οφείλω να πω ότι ήταν έντονα προβληματισμένος με τα ερωτήματα που του είχε θέσει ο ΠΑΛΙΟ-ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ (αναφορικά με την “Χαραυγή”, τον “ΑΣΤΡΑ” και το “PLUS”), αλλά τζιαι νευριασμένος που του είπαν ότι βρωμεί Χριστοφίλλα! Τούτος πλένεται συνεχώς κι ως μαχαλλεπάρης κανονικά θα ‘πρεπε να μυρίζει!
Μεταξύ μας όμως, ούτε τζιείνος σκαμπάζει τζιαι πολλά πράματα που τα πολιτικά, γι’ αυτό και συνεχώς έκαμνε ερωτήσεις (αν το επροσέξετε). Μάλιστα συνήθιζε να άδει και το γνωστόν άσμα “Σε τι κόσμο μ’ έφερες μπαμπά”!

[Ενημερωτικά να σας πω ότι ο φίλος ο Στυλλής έχει τζι’ άλλες δουλειές τζι’ ασχολίες – δεν είναι μόνο το blogging. Τούτο το Σαββατοκύριακο παρακολουθεί ένα σεμινάριο (στον Αγρό) για τις τελευταίες (τεχνολογικές) εξελίξεις σε σχέση με το μαχαλλεπίν, το παγωτόν (του τριανταφύλλου), το ροδόσταγμα. Όπως μου είπε θα έχουν και πρακτική εξάσκηση που θα περιλαμβάνει και το μάζεμα τριανταφύλλων (που τα περιβόλια του χωριού). Πρέπει να σηκώνονται που τες αυκάες (πρωί - πρωί με τη δροσούλα) γι’ αυτό και κοιμούνται νωρίς και δεν του μένει χρόνος για άλλα πράματα!]

Πάντως μετά που έφυ(γ)εν ο Στυλλής, εμαζευτήκαμεν σε σύσκεψη με κάτι άλλους παρέες (κάτι κούπατζιηες, αϊρανιτζιήδες, πόμπατζιηες – τούτοι εν τζιαι κάμνουν ούτε βάλλουν πόμπες, τα γνωστά εκρηκτικά, αλλά κάμνουν τζιαι πουλούν άλλες “πόμπες”, που είναι ένα κυπριακό γλυτζιηστικόν - καλουψιήδες, πορικοπούληες τζι’ άλλα παιδιά της εργατικής τάξης), τζιαι κουβεντιάσαμε επισταμένα και σε πολύ βάθος το θέμα!

Ο παρέας ο Κώτσιος το Βοσκαρέτιν (που ούλλη μέρα γυρίζει τα όρη τζιαι τα παραρά τζιαι βόσκει τα κτηνά του – τες τσούρες τζιαι τες κουέλλεςς του – δηλ. εν κοσμογύριστος κατά που λαλούσιν - αλλά για να με κουράζεται, παρ’ όλο που εν μιτσής, που το πολλίν περπάτημα, καβαλιτζιεύκει μιαν μοτορούν, αντί για γαδούρι, όπως εκάμναν οι πρωτινοί), κρατεί τζι’ έναν ραδιοφωνάκι τζι’ ακούει τον “ΑΣΤΡΑΝ” (λέει μας ότι αρέσκουν του πολλά τα λαϊκά που βάζει ο Νέαρχος Γεωργιάδης), είπεν μας ότι αφού ο “ΑΣΤΡΑΣ” και ο “ΠΛΟΥΣ” θέλουν να είναι πλουραλιστικά (έτο τζιαι τούτος χρησιμοποιεί κάποτε κάτι λέξεις που με χαντακώνουν!) Μέσα Ενημέρωσης, πρέπει να φιλοξενούν όλες τες απόψεις! Κάτι τέτοιο προσπαθούν να κάμνουν στον Σταθμό, αλλά εκείνες τες ημέρες ήταν χαλασμένο το ραδιούιν του Κώτσιου (μάλλον εκάτσαν οι μπαταρίες του) και δεν ήξερε τι έγινε τελικά!

Ο άλλος ο παρέας ο Ττοουλής ο Σκατοπετάχτης (έτσι τον λέμε εμείς στο χωριό, αλλά ο ίδιος πάνω στη βαρέλλα του γράφει πιο εκλεπτυσμένα “Βοθροκαθαριστής”), που είναι και πιο διαβασμένος (όχι από παπάν ή δκιάκον) και μελετά μάλιστα και τη σταλινο-φυλλάδα την “Χαραυγή”, (το σταλινικό κομμούνι), είπε ότι κάποιος από τους εμπλεκόμενους διαδηλωτές (αν δεν κάνω λάθος ένας δικηγόρος ονόματι Παναής), έστειλε μια επιστολή στην εφημερίδα αλλά δεν του τη δημοσίευσαν. Φαίνεται ότι ενευριάσαν πολλά με τα όσα τους έγραφε (ο Ττοουλής είπεν χαρακτηριστικά ότι μεταξύ πολλών φαιδρολογιών περί σιδηρού παραπετάσματος, γκούλαγκ και τυραννικών καθεστώτων, προκλητικά χαρακτήριζε και τη νόμιμη εκλελεγμένη κυβέρνηση Χριστόφια ως «καθεστώς το οποίο σήμερα κυβερνά») γι’ αυτό τζιαι μάλλον επετάξαν το γράμμα, τούτου του Παναή, σε κανένα κάλαθο αχρήστων. Πάντως ο Ττοουλής είπεν (τζιαι συμφωνώ μαζί του) πως η εφημερίδα έπρεπε να δημοσιεύσει το γράμμα τζιαι κάποιος που τους που μέσα της εφημερίδας, να δώσει καυστικές τζιαι αυστηρές απαντήσεις, (γι’ αυτό τζιαι θα πή(γ)αινεν να τους κάμει παρατήρηση)!

Bobby Sands είπε...

δηλαδή τώρα που ξαγρυπνώ, με βλέπει (η επίσης ξαγρυπνούσα) επανγρύπνηση;

Ανώνυμος είπε...

Anef oriwn, get a life mana mou!

Ανώνυμος είπε...

Μπόμπυ, η Επαγρύπνηση μπορεί να μην κοιμάται (τί σόι επαγρύπνηση θα ήταν εξ'άλλου) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζει και πού πάει. Τώρα με την κατάρρευση του ...σοσιαλιστικού παράδεισου των Χότζα, Τίτο ("φίλος της Κύπρου"), Χόνεκερ, Γιαρουζέλσκι, Τσαουσέσκου (ακόμα ένας "φίλος της Κύπρου") κλπ. είναι σαν την άδικη κατάρα στο δάσος. Δεν έχουν ούτε χάρτη ούτε πυξίδα, ούτε GPS.


Ρήγας

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΜΑΧΑΛΛΕΠΙ/ΤΤΟΟΥΛΗ.

ΕΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗΝ ΡΕ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑ, ΤΗΝ ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΠΛΟΥΣ";;