ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009






Ακολουθεί άρθρο της κας Φανούλας Αργυρού, ερευνήτριας δημοσιογράφου και φίλης της ιστοσελίδας και της Επιτροπής, που ετοίμασε για το christofias-watch.


Ενδιαφέρον η στάση του ΑΚΕΛ έναντι των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο. Το ΑΚΕΛ ουδέποτε εννοούσε όλες εκείνες τις κατά καιρούς φωνασκίες εναντίον των “ιμπεριαλιστικών” βρετανικών βάσεων στο νησί.


Αμέτρητες φορές γράφτηκε θέμα βάσεων στην Βουλή των Αντιπροσώπων (από διάφορα κόμματα) αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ προχώρησε, γιατί, πάντοτε στο τέλος έρχονται επι τω πλείστον τα δύο μεγαλύτερα κόμματα πρωτοστατούντος του ΑΚΕΛ (με συνοδοιπόρο το ΔΗΣΥ, αλλά όχι λιγότερο ένοχα και όλα τα υπόλοιπα κόμματα κάποτε λιγότερο κάποτε περισσότερο) και κλείνει το θέμα (για να το ανοίξει πάλιν όταν θα το βολεύει για εσωτερική κατανάλωση) με το συνηθισμένο...μα δεν είναι ώρα τώρα να ανοίξουμε δεύτερο μέτωπο με τις βάσεις!


Ξεκινώντας από την ανακήρυξη της “Ανεξαρτησίας” της Κύπρου όλες οι διαμαρτυρίες εναντίον των “ιμπεριαλιστικών βάσεων” με επικεφαλής τον τότε Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαιωάννου ήσαν κούφιες και το γνώριζαν οι Βρετανοί.



Για το ΑΚΕΛ οι βρετανικές βάσεις ΗΣΑΝ και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ (σε λιγότερο βαθμό σήμερα) ένας μεγάλος και σημαντικός εργοδότης, χιλιάδες οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ υπάλληλοι, επομένως οι Βρετανοί γνώριζαν πως οι φωνασκίες του Παπαιωάννου ήσαν πάντοτε για εσωτερική κατανάλωση και για διατήρηση και ενίσχυση του κομματικού συμφέροντος. Π.χ. στις δεκαετίες των 1960 και 1970 οι Κύπριοι εργαζόμενοι (΄Ελληνες και Τούρκοι) υπερέβαιναν τις 6,000!


Η στάση του ΑΚΕΛ έναντι των βάσεων σχετιζόταν στην αρχή αφενός με την στάση που διατηρούσε η πρώην Σοβιετική Ενωση και αφετέρου με τα συμφέροντα που ιδίου του ΑΚΕΛ από αυτές.


Η Σοβιετική Ένωση όμως, ουδέποτε ενοχλείτο από την παρουσία των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο και η πραγματική στάση της ήταν όπως το μέλλον τους και η τελική τους διευθέτηση παραμείνει θέμα προς λύση μεταξύ των Βρετανών και της Κυπριακής Κυβέρνησης. Εκδεικτικές οι διάφορες διαβεβαιώσεις που έδιναν οι σοβιετικοί αξιωματούχοι της εν Κύπρω Σοβιετικής πρεσβείας στους Βρετανούς συναδέλφους των της βρετ. Υπ. Αρμοστείας για το θέμα: Η Τουρκία έχει περισσότερη σημασία για την Μόσχα παρά η Κύπρος και η Ελλάδα μαζί γι΄αυτό ενόσω οι βάσεις δεν ενοχλούσαν την Σ.Ε η τελευταία ουδόλως ενοχλείτο από την παρουσία τους στην Κύπρο! (Βλέπε βιβλίο γράφουσας “Conspiracy or Blunder?”).


Γι΄αυτό η όλη συμπαιγνία ΑΚΕΛ και Σοβιετικής Ένωσης εις βάρος των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (κυρίως των Ελληνοκυπρίων) υπήρξε μια πρωτοφανής κοροιδία, μια αδίστακτη συνωμοσία.

Παρόμοια θα έλεγα με εκείνη που παίχτηκε εις βάρος του Ελληνικού λαού τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ενώ από το 1941 ο Winston Churchill είχε συμφωνήσει με τον Josef Stalin για τον διαχωρισμό, με τον δεύτερο να είχε προτιμήσει τις Ρουμανία και Βουλγαρία στην ανατολική σφαίρα απορρίπτοντας την Ελλάδα, ο Στάλιν και η ηγεσία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ άφησε τον Ελληνικό λαό να κατασφαχτεί με τον καταστροφικό εμφύλιο γνωρίζοντας την αλήθεια!


Αναλυτικότερα: Προς το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η Σοβιετική Ένωση (στέλλοντας δύο δικούς της πράκτορες στα βουνά να μεταφέρουν μυστικά σε επίλεκτα στελέχη των κομμουνιστών το μήνυμα) ειδοποίησε το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ να δεχθούν όσα τους προσφέρουν οι Βρετανοί γιατί η Σοβιετική ΄Ενωση ήταν αδύναμη να κάνει οτιδήποτε για την Ελλάδα. Αλλά, την ίδια ώρα, τους ζήτησαν να ξεκινούσαν μια καμπάνια ψιθύρων εναντίον των Βρετανών!


Νεότερη εξέλιξη


Σήμερα, οι φωνές που ακούγονται εναντίον των βάσεων, είναι μουσική στα αυτιά των Βρετανών. Γιατί, οι τελευταίοι από το 1964, αλλά κυρίως από το 1968/69 με αποκορύφωμα το 1974 είχαν πλέον αποφασίσει καταρχήν να σμικρύνουν τις περιοχές των βάσεων και αργότερα να τις εγκαταλείψουν ολοκληρωτικά. Διατηρώντας ορισμένες, περιορισμένες εκτάσεως περιοχές, αρκετές για τις ανάγκες τους τις οποίες θα διατηρούσαν ως “retained sites” και όχι ως “κυρίαρχες βάσεις”. Πρωτίστως διατηρώντας τον κατασκοπευτικό σταθμό Αγίου Νικολάου και κάποια περιοχή στο Ακρωτήρι. Γι΄αυτούς θα ήσαν υπέρ αρκετές περιοχές...Το θέμα όμως άλλαξε το 1974 όταν οι Αμερικανοί ήθελαν να χρησιμοποιούν το Ακρωτήρι για τις επιχειρήσεις τους στην Μέση Ανατολή και με την πίεση του Δρ. Χ. Κίσσιγκερ το Λονδίνο δέχθηκε να κρατήσει τις βάσεις. (Βεβαίως με το αζημείωτο από τους Αμερικανούς αφενός και αφετέρου με το ‘πάρε-δώσε’ ο τότε Υπ. Εξωτερικών Βρετανός Τζέιμς Κάλλαχαν πίεσε τον Δρ. Κίσσιγκερ να δεχθεί την τουρκοβρετανική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Είναι πέρα ως πέρα λάθος η θεωρία κάποιων ότι ο Κίσσιγκερ προώθησε την Δ.Δ.Ο).


΄Ενα άλλο εμπόδιο για τους Βρετανούς ήταν και παραμένει μέχρι αυτή την στιγμή, η δική τους δέσμευση όταν δεν θα χρειάζονται πλέον τις βάσεις να είναι υποχρεωμένοι να τις επιστρέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Επειδή όμως την Δεκέλεια θέλουν να την δώσουν στους Τούρκους (δεν είναι τυχαίο που κάνουν τα στραβά μάτια στις κατά καιρούς προελάσεις των Τούρκων στις γειτνιάζοντες περιοχές με την βάση Δεκέλειας, βλέπε Στροβίλια κτλ), αυτό δεν μπορούν να το κάνουν φανερά δίχως μια λύση του Κυπριακού. Την οποία θα δεχθεί και η Κ.Δ και έτσι να περιληφθεί και η επιστροφή Δεκέλειας αφενός στους Τουρκοκύπριους και κάποιες άλλες περιοχές στο Ακρωτήρι στους Ελληνοκύπριους. Θυμηθείτε την πρόταση Σερ Ντέιβιντ Χάνει, όταν δήλωσε ότι η Βρετανία (καλή της προαίρεση!!!) θα μας ...επέστρεφε – ως δώρον- κάποια μίλια βάσεων αν δεχόμασταν το ‘Σχέδιο Ανάν’!.

Η στάση του ΑΚΕΛ έναντι του ΝΑΤΟ



΄Ομως, ίσως η υποκρισία του ΑΚΕΛ να κορυφώνεται με την στάση του έναντι του ΝΑΤΟ. Ενώ το ΑΚΕΛ σχίζει τα ιμάτια του και ο Δημήτρης Χριστόφιας δηλώνει ότι μόνον πάνω από το πτώμα του θα γίνει η Κύπρος μέλος του ΝΑΤΟ, εντούτοις για χρόνια ανεχόταν την απευθείας εξυπηρέτηση του ΝΑΤΟ στην Κύπρο δίχως την ελάχιστη διαμαρτυρία.


Η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι Γκρέκο ιδρύθηκε και χρησιμοποιήθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την εξυπηρέτηση του ΝΑΤΟ.


Δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε προσποίηση ότι τάχα δεν το γνώριζαν γιατί οι Άγγλοι ενημέρωσαν την μέλλουσα Κυπριακή Κυβέρνηση για τους σκοπούς που ήθελαν τη βάση στο Ακρωτήρι Γκρέκο, δηλαδή, για εξυπηρέτηση του ΝΑΤΟ, από 14 Αυγούστου 1959. Είχαν ενημερωθεί οι δικοί μας και οι Τουρκοκύπριοι της Μικτής Επιτροπής που μελετούσε τα εκκρεμή θέματα και το Σύνταγμα για τις προθέσεις των Βρετανών σε σχέση με την ενοικίαση στο ΝΑΤΟ της βάσης του Κάβο Γκρέκο. Δηλαδή οι Βρετανοί όχι μόνον εξυπηρετούντο δίχως να πληρώνουν γρόσι για όλες τις περιοχές που ζήτησαν και πήραν (λεγόμενες κυρίαρχες βάσεις αλλά και άλλες περιοχές) αλλά ...ενοικίαζαν κιόλας μέρος αυτών στο ΝΑΤΟ! Με την γνώση της Κυπριακής Κυβέρνησης και βέβαια οπωσδήποτε του ΑΚΕΛ!

“… The installation at Cape Greco is a NATO-founded troposcatter communications station and a British radio relay unit ( it has nothing to do with G.C.H.Q.)… The Cape Greco station was in existence at the time of the 1959 treaty negotiations, and the Cyprus Government were informed of its existence and purpose by Sir Knox Helm at the meeting of the London Joint Committee on Cyprus (LC (MD) 16 of 14 August, 1959). They should thus be aware of the NATO interest…”


Η ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΚΡΕΚΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

΄Ισως όμως το χειρότερο να ήταν αυτό: Η Νατοική βάση Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο βρισκόταν κάτω από τον έλεγχο και επίβλεψη του Νατοικού Αρχηγείου στην Σμύρνη της Τουρκίας με επικεφαλής Τούρκους στρατιωτικούς!


Γι΄αυτόν το λόγο κάθε χρόνο Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επισκέπτονταν τη βάση στην Κύπρο για σκοπούς ελέγχου και συντήρησης των ειδικών μηχανημάτων κατασκοπείας και άλλων τέτοιων που διατηρούσαν εκεί, υψηλής τεχνολογίας, για τα οποία μόνο ειδικοί της βάσης των Αδάνων είχαν εξουσιοδότηση να ελέγχουν και να συντηρούν. Οι Άγγλοι δεν είχαν τέτοιους.


Αυτή η διαδικασία συνεχίστηκε ανενόχλητη μέχρι το 1968 όταν ο Φιλελεύθερος δημοσίευσε την είδηση ότι Τούρκοι αξιωματικοί στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ ζήτησαν βίζες για να επισκεφθούν την Κύπρο και να πάνε στη βάση του Κάβο Γκρέκο για υπηρεσιακούς λόγους. Και πως τρείς Τούρκοι Αρχηγοί των Τουρκικών Επιτελείων Στρατού έφθασαν ήδη τον Οκτώβριο του 1968 την Κύπρο και είχαν και σύντομη εθιμοτυπική επίσκεψη στην τουρκοκυπριακή συνοικία... (Μέχρι το 1968 οι Τούρκοι, όπως παρουσιάζουν τα πράγματα τα βρετανικά έγγραφα, ενδεικτικά επισκέπτονταν τον Νατοικό σταθμό με άλλους τρόπους. ΄Ομως για άγνωστους λόγους το 1968 αποτάθηκαν στην Κυπριακή Πρεσβεία στην Άγκυρα για βίζες...).


Η κυπριακή κυβέρνηση τότε με τον Χριστόδουλο Βενιαμίν στο Υπ. Εσωτερικών ζήτησε εξηγήσεις από την Υπ. Αρμοστεία των Άγγλων... Ο κ. Βενιαμίν είπε στους Άγγλους ότι θα μπορούσε να δεχθεί να παραχωρηθούν οι βίζες στους Τούρκους στρατιωτικούς αν η Υπ. Αρμοστεία αναλάμβανε την ευθύνη για τις ενέργειές τους καθ΄όλη την παραμονή τους στο νησί. Οι Βρετανοί αρνήθηκαν, γιατί κατάλαβαν ότι αν δεχόντουσαν θα έπρεπε αυτόματα να δεχθούν (και θα γνωστοποιείτο ευρύτερα) ότι η βάση στο Κάβο Γκρέκο είναι όντως ΝΑΤΟΙΚΗ, πράγμα που θα δυσκόλευε την ανεχτική μέχρι τότε στάση του προέδρου Μακαρίου, ο οποίος γνώριζε ότι το Κάβο Γκρέκο ήταν ΝΑΤΟΙΚΗ βάση, και σε σχέση με την Σοβιετική ΄Ενωση αλλά και το ΑΚΕΛ το οποίο θα αναγκαζόταν πλέον να αντιδράσει...

Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν παραχώρησε τις βίζες αλλά έγιναν άλλες διευθετήσεις και οι Τούρκοι προφανώς συνέχισαν τις ετήσεις επισκέψεις τους, όπως και πριν, υπό την κάλυψη άλλων τρόπων, όπως π.χ. μέσω των Βρετανικών Βάσεων...



Την ίδια τακτική το ΑΚΕΛ ακολούθησε και με τα πυρηνικά που αποθήκευαν οι ΄Αγγλοι στο Ακρωτήρι από την δεκαετία του 1950... ΄Ολα τα γνώριζαν οι κυβερνώντες (και το ΑΚΕΛ πρώτο και καλύτερο με τις στενότατες σχέσεις αξιωματούχων του με τους αξιωματούχους της Υπάτης Αρμοστείας στην Λευκωσία και τις αλληλοενημερώσεις που έκαναν μεταξύ τους για όλους και για όλα...). (Βλέπε άρθρο της γράφουσας στην εφημερίδα Σημερινή 18 Ιανουαρίου 2001). ΄Ομως όλες οι κατα καιρούς φωνασκίες του και διαμαρτυρίες για πυρηνικά άρχισαν και τέλειωναν με κάποιες ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις μέχρι την επόμενη ανάγκη για εσωτερική κατανάλωση...


Σήμερα το ΑΚΕΛ, όχι μόνο δεν δέχεται να εγερθεί θέμα βάσεων στην Βουλή, αλλά, ενδεικτικά από την εκλογή Χριστόφια στην προεδρία της Κύπρου, ακολουθεί πιστά μια βρετανική πολιτική στο Κυπριακό με καθοδηγητή τον “κυβερνήτη” (αλλοιώς) Υπ. Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο κ. Πίτερ Μίλλετ, με την διαπραγμάτευση στη βάση του εκτρώματος ‘Ανάν’ και των δύο συνιστώντων στέιτ, με τις διαβεβαιώσεις Χριστόφια προς τους Τ/κύπριους (ομιλία Χριστόφια στο Λονδίνο το Σάββατο) ότι το τουρκικό συνιστών στέιτ θα έχει πλειοψηφία κ.α, αλλά, και με την ...εκπαιδευτική λεγόμενη μεταρρύθμιση για την οποίαν ο κ. Μίλλετ υπενθύμισε τον κ. Α. Δημητρίου ότι παραμένει δεσμευμένος να την επιβάλει!


Θέμα βάσεων θα εγείρει το ΑΚΕΛ όταν ο κ. Μίλλετ του ανάψει το πράσινο φώς και θα βολεύει το Λονδίνο...


΄Οσο για τις φωνασκίες τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του συνοδοιπόρου στην αγγλική πολιτική ΔΗΣΥ, αλλά και της κας Μπακογιάννη εξ Αθηνών, για την εγκατάλειψη των αναχρονιστικών εγγυήσεων, ε, και αυτό έχει την εξήγησή του. Η Βρετανία από την δεκαετία του 1970 (μετά την τουρκική εισβολή και καθώς επεξεργάζονταν πλέον το ‘Σχέδιο Ανάν’ και τις αναπροσαρμογές στην γραμμή Αττίλα...) είχε αποφασίσει να απεγκλωβιστεί από την Συνθήκη Εγγυήσεως για να μην μας έχουν στο κεφάλι τους!!!


Τώρα, όσο ποτέ στο παρελθόν, επιθυμούν να αποδεσμευθούν από τέτοια ...εγγύηση την οποίαν ουδέποτε τίμησαν παρά μόνο υπέρ των Τούρκων όταν έδωσαν το πράσινο φώς στον Ετσεβίτ να εισβάλει ελεύθερα στην Κύπρο!. ΄Αρα, και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην νεο-αποικία Κύπρο, και αυτές οι φωνασκίες, δυστυχώς, έχουν τους τηλεβόες τους...Αλλά, επειδή είναι κάτι που συμφωνούν και άλλοι φορείς αμέσως τυγχάνουν ευρύτερης ανταπόκρισης με αποτέλεσμα να καλύπτονται οι ΄Αγγλοι ψιθυριστές...


Φανούλα Αργυρού για το christofias-watch

Ερευνήτρια/συγγραφέας

Λονδίνο

18.5.2009

15 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως το έγραφεν ο Φτωχό:

"Επέστρεψε ο βοσκός του Μαχαιρά"

Salam alekoum είπε...

Ma pou pigan oi sxoliastes? Ypopsiazomai oti ta pallikaria ekourastikan.

TARATAROUM είπε...

χέχε, τώρα που έχει ατράντακτα στοιχεία εξαφανιστήκαν όλοι... ιαβέρηδες, ασλάνια, βαζάνια, ρεπάνια, κολάνια, ανευ ορίων, άνευ εγκεφάλου...

ε τι να φκουν να πουν; ότι λαλει ψέματα;

Άνευ_Στοιχείων είπε...

Παρακαλώ την κ. Φανούλ[λ]α, τους κολαούζους και τα παραπούλια των αυτοχρισθέντων Απο(κατα)στατών της "Δημοκρατίας" να αποφασίσουν εάν με θέλουν στο blogκι ΤΟΥΣ ή όχι. Διότι "...έχουμε και άλλες δουλειές".

Anef_Stoixeiwn
Τρίτη - 19/05/2009 5:42μμ

ANEY είπε...

Έχω αρχίσει να συμπαθώ αυτό το Κοπέλλιν/Κοπέλα που παρουσιάζεται με το nickname μου κι άλλα blogοσφαιρικά χαρακτηριστικά μου προσπαθώντας να παίξει τον ρόλο το δικό μου! Βάζει καίριες ερωτήσεις! Ούτ’ εγώ να ήμουνα!

Anef_

Άνευ_Στοιχείων είπε...

Ο πιο πάνω ΔΕΝ είμαι εγώ. Αν έχεις έστω και λίγη ΤΣΙΠΠΑ και ΑΝΤΡΟΠΗ πάνω σου Αρχι-Επίτροπε ΡΙΜΑΧΕ και λοιπά όργανα της Επιτροπείας θα τον διαγράφατε. Αλλά από νοσταλγούς "...εθνοπρεπών..." λύσεων τι ζητάς.

Anef_Stoixeiwn
Τρίτη - 19/05/2009 7:09μμ

ΑΝΕΥ είπε...

Είναι μεγάλη η παθολογία του Άνευ_Στοιχείων και των λοιπών ψεύτω_anef που εμφανίζονται. Τόσο κόλλημα πλέον. Και εγώ που νόμιζα ότι είμαι (ο μόνος) κολλημένος με την Επιτροπεία.

Anef_

Πρωμιθέας είπε...

Ίμε αίνας Πρωμιθέας άτακτως πωλι,
Ώλι μαίρα μες τη λάσπυ αίξω στην αβλεί

Άνεφ_Οδούς είπε...

Αυτός τώρα είμ’ ΕΓΩ! Οι πιο πάνω ΔΕΝ ήμουν ΕΓΩ, αλλά οι σωσίες και οι παραφυάδες μου!
Να ΣΑΣ πληροφορήσω ότι όταν ο οποιοσδήποτε σωσίας μου μπαίνει στο blogκκιν ΣΑΣ και αφήνει σχόλια παριστάνοντας ότι είμ’ ΕΓΩ, θα ΣΑΣ στέλνω αυτό το μήνυμα, (μόλις εντοπίσω τη ματσαράγκα ΣΑΣ)! ΕΣΕΙΣ φυσικά (ως αρνιά παshά) θα προχωρήσετε να τα σβήσετε πράττοντας έτσι το θεάρεστο και εθνοπρεπές (όπως λαλεί τζι’ ο κολλητός μου πιο πάνω) έργο ΣΑΣ! Και να μην ξεχνάτε να γράφετε και τη γνωστή ατάκα ΣΑΣ: “Σχόλια του ηλικιακού ρατσιστή θα διαγράφονται – ΡΙΜΑΧΟΣ”! Ρε γαμώτο, κότζια εθνοπρεπής μαντραχαλο-ομάδα τζιαι έκαμε ΣΑΣ άνω κάτω ένα Anefούιν της Επαγρύπνησης;!
Περαιτέρω να ΣΑΣ πληροφορήσω (γιατί φαίνεστε μου ότι είσαστε τζιαι Αχάπαροι) ότι κάθε γνήσιο αντίγραφο δικού μου έργου (παρέμβασης - σχολίου) φέρει στα Αριστερά του Nickname ΜΟΥ, το σήμα του Blogger.
Κατά τ’ αλλά αφού παρακολουθείτε κι ΕΣΕΙΣ τα IP’s (των περιηγητών του blog), θα ‘χετε σίγουρα εντοπίσει το IP του εν λόγου πλαστογράφου προβοκάτορα. Γιατί δεν τον κάνετε block; Μήπως τελικά είναι κάποιος από ΣΑΣ τους ιδίους ή ΣΑΣ βολεύουν και ο τρόπος που λειτουργεί/ούν οι πλαστογραφεί και ψευδεπίγραφοι, αλλά και τα όσα γράφουν (σπιλώνοντας και διασύροντας χαρακτήρες και υπολήψεις).

Άσχετο: Εν να πει τζιαι κανένας ΤΙΠΟΤΕ για το θέμα του post;
Αγαπητοί ΜΟΥ Επίτροποι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ (τουτέστιν οι σωσίες μου), έχουν γελοιοποιήσει το post!

Anef_Aidous

Ανώνυμος είπε...

Re anef-oriwn, elpizw na eisai o pragmatikos. Twra pou se epetuxa tha mou eksigiseis giati eisai ilikiakos ratsistis? Ti sou ekaman oi geroi? En jen oulloi oi geroi tis eoka b.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ-ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ:

Είναι μεγάλη η παθολογία του Άνευ_Στοιχείων και των λοιπών ψεύτο_anef (όπως το νέο φρούτο "Anef_Aidous") που εμφανίζονται. Τόσο κόλλημα πλέον. Και εγώ που νόμιζα ότι είμαι (ο μόνος) κολλημένος με την Επιτροπεία.

Anef_

Ανώνυμος είπε...

[Σήμερα θα αναδημοσιεύσω (ως post) δύο κείμενα (άρθρα) πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, παρμένα από την εφημερίδα “Πολίτης”. Έρχονται και οι ευρωεκλογές (είναι προ των πυλών) για να προβληματίσουμε και λίγο.
Το πρώτο κείμενο που έχει τίτλο “Η Κυβέρνηση πάσχει επικοινωνιακά” έχει γραφτεί από τον κυριακάτικο συνεργάτη της εφημερίδας Σωτήρη Κάττο (Πολιτικό Κοινωνιολόγο) και δημοσιεύτηκε την Κυριακή 10 του Μάη (του 2009).
Ο Σ. Κάττος (που να σημειώσω για αποφυγή τυχόν εσφαλμένων εντυπώσεων, ότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά) και που από τα γραπτά του δείχνει ότι είναι μεν Αριστερός, αλλά όχι και κατ’ ανάγκη και ΑΚΕΛικός, κάνει μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ανάλυση των μέχρι σήμερα ενεργειών και πράξεων της Κυβέρνησης Χριστόφια πάνω σε διάφορους τομείς (τόσο σε οικονομικοκοινωνικό επίπεδο όσο και πολιτικό), χωρίς να καταφεύγει ούτε σε μηδενισμούς αλλά ούτε όμως και σε λιβανίσματα.

Το δεύτερο άρθρο που έχει τον ερωτηματικό τίτλο “Ποιο ΑΚΕΛ;”, ανήκει στον τακτικό οικονομικό συνεργάτη της εφημερίδας Δημήτρη Γεωργιάδη (εν τζιαι έχει καμιά σχέση με εκείνο τον Γεωργιάδη που είναι αναπληρωματικός Εκπρόσωπος Τύπου του “Συναγερμού”;) και είναι παρμένο από την καθημερινή του στήλη “ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ” (της Τρίτης 12 του Μάη). Αυτό το άρθρο (σε αντίθεση με το πρώτο) δεν είναι απλώς μηδενιστικό, αλλά αλλά ο συγγραφέας του προσπαθεί να μας κάνει και μαθήματα για την κομμουνιστική ιδεολογία!]

Η Κυβέρνηση πάσχει επικοινωνιακά
(Δεν έχουμε βρει link για παραπομπή).

“Η πρόσφατη δημοσκόπηση του ΑΝΤΙ αποτύπωσε μία άνευ προηγουμένου πτώση της αποδοχής της Κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, από το 68% στο 38% σε διάστημα περίπου ενός χρόνου. Η Κυβέρνηση αυτή, η οποία έχει κατηγορηθεί για κομουνιστικά σύνδρομα και αντιδυτικές φοβίες και προκαταλήψεις, έχει καταγράψει στο ενεργητικό της πάρα πολλά θετικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα:

- Πρώτον, αποκατέστησε τη διεθνή εικόνα της μικρής αυτής δημοκρατίας στη δύση, περιορίζοντας το σύνδρομο του μεγαλοϊδεατισμού με έναν εσωστρεφή μαξιμαλισμό του απορριπτισμού που δημιουργούσε ένα επικίνδυνο εκρηκτικό κράμα για τη μελλοντική προοπτική και προκοπή του νησιού.

- Δεύτερο, όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενό μου άρθρο, η Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται με απόλυτη επάρκεια και σοβαρότητα τις ανάγκες της οικονομίας μέσα στην παρούσα συγκυρία της παγκόσμιας κρίσης. Τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναδεικνύεται άριστος γνώστης τόσο της κυπριακής οικονομίας όσο και της παγκόσμιας, λειτουργούν σε πλήρη συναίνεση και συνεργασία (ένας κομουνιστής με ένα κατεξοχήν πρώην ανώτατο στέλεχος του τραπεζικού κεφαλαίου). Κριτήριο όμως και των δύο: το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπού.

- Τρίτο, η επιτυχής διαχείριση της οικονομίας για πρώτή φορά γίνεται χωρίς όρους οικονομικής λιτότητας. Δηλαδή τα χαμηλά και μεσαία στρώματα δεν επωμίζονται περαιτέρω οικονομικά βάρη. Η κυπριακή οικονομία, παρά τις όποιες φωνασκίες του Αβέρωφ Νεοφύτου, ακόμη και με τα σκληρά κριτήρια της νεοφιλελεύθερης συνθήκης του Μάαστριχτ, προβλέπεται και το 2009 και το 2010 να έχει θετικό πρόσημο οικονομικής ανάπτυξης εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους της ΕΕ. Η κυπριακή οικονομία κατόρθωσε μέσα από τις σωστές κινήσεις και οικονομικές αποφάσεις της Κυβέρνησης να διατηρήσει το δυναμισμό της παρ’ όλες τις δύσκολες παρενέργειες της παγκόσμιας κρίσης.

- Τέταρτο για πρώτη φορά δρομολογείται η μακροχρόνια εξασφάλιση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ άλλοι παλαιότερα επιθυμούσαν να το ρίξουν στο χρηματιστηριακό τζόγο τou 1999-2000.

- Πέμπτο, με την πολιτική δέσμευση του Προέδρου της δημοκρατίας για μη αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων, ενισχύεται η παρουσία της νέας γενιάς στην παραγωγική διαδικασία ενώ από την άλλη αυξάνεται ο τόσο πολιτισμικά χρήσιμος ελεύθερος χρόνος των συνταξιούχων.

- Έκτο, εκτεταμένη κοινωνική πολιτική. Σημαντική αύξηση στους χαμηλο-συνταξιούχους κατά 16% ως πρώτη φάση. Έτσι, μια συνταξιούχος με σύνταξη 430 ευρώ πάει άμεσα στα 500 ευρώ. Ενίσχυση για πρώτη φορά του φοιτητικού κόσμου, που καλύπτει ενοίκια, στέγαση, μεταφορές επιχορηγήσείς κτλ. Για πρώτη φορά τα μεσαία και χαμηλά στρώματα αισθάνονται τη μείωση στο κόστος της θέρμανσης. Άμεση αντιμετώπιση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων με απτά αποτελέσματα Εκτεταμένη στεγαστική πολιτική για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Καμία αύξηση φόρων Προστασία του θεσμού της ΑΤΑ και βελτίωση των δημοσίων βοηθημάτων. Προσπάθεια μείωσης της θητείας σε 19 μήνες, αλλά πολιτικές σκοπιμότητες την απέτρεψαν (ας το δουν αυτό οι. γονείς των στρατεύσιμων σε όποια παράταξη και αν ανήκουν).

- Έβδομο, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας της γνώσης, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και τον περιορισμό του εκκλησιαστικού κι εθνικιστικού σκοταδισμού (αν νομίζουν ότι μόνο αυτοί είναι Έλληνες σε αυτό τον τόπο να το βγάλούν από το μυαλό τους).

- Όγδοο η οικονομική-διπλωματία. Ενοχλεί την αντιπολίτευση, ακόμη και τη λεγόμενη συμπολίτευση η τυχόν προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και η πίστωση επιτυχίας σε έναν κομουνιστή Πρόεδρο που απ’ ό,τι φαίνεταί γνωρίζει πολύ καλύτερα να διαχειρίζεται την οικονομία της αγοράς από τους υποτιθέμενους εκφραστές της

- Ένατο, Κυπριακό. Φαίνεται ότι κάτι κινείται προς θετική κατεύθυνση και αυτό δημιουργεί νευρικότητα σε αυτούς που στην πλειοψηφία τους επιθυμούν για ιδιοτελείς λόγους το καταστροφικό status quo.

Ενόψει των πιο πάνω (και δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα του τόπου π.χ. υγεία, παιδεία, χωροταξία, συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς), η κατακόρυφη μείωση αποδοχής της διακυβέρνησης Χριστόφια όπως αυτή βέβαια αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση του ΑΝΤΙ αναδεικνύει την επικοινωνιακή ανεπάρκεια της Κυβέρνησης. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα ΜΜΕ ακόμη και αυτό το κρατικό ΡΙΚ ελέγχονται από κατεστημένα συμφέροντα. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι αρκετές νίκες χάνονται τις περισσότερες φορές κατ’ εικόνα παρά κατ’ ουσία. Η Κυβέρνηση χάνει τις εντυπώσεις και σε μια κοινωνία που τελεί ακόμη κάτω από την ηγεμονική επιρροή του εκκλησιαστικού και εθνικιστικού κατεστημένου, όλα κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα και μαζί με αυτό η προοπτική του νησιού.
Περαιτέρω, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των κομμάτων, ιδιαίτερα τον ΔΗΚΟ, αναδεικνύεται ως άκρως βλαπτική τόσο για τα πολιτικά αποτελέσματα όσο και για την πολιτική εικόνα της διακυβέρνησης Χριστόφια. Η Κυβέρνηση δέχεται ολομέτωπη και ολοκληρωτική επίθεση και εκ των έξω (με την εξαίρεση του κυρίου Αναστασιάδη) και εκ των έσω. Η διακυβέρνηση Χριστόφια (στους πρώτους δεκαπέντε μήνες διακυβέρνησής της αναδεικνύει σιγά-σιγά ότι κάτι αλλάζει σε αυτό τον τόπο. Τίποτα όμως ακόμη δεν έχει κριθεί. Γιατί οι διαχρονικοί αντίπαλοι της προόδου σε αυτί το νησί είναι σε θέση να παραμορφώνουν την πολιτική συνείδηση της κοινωνικής μάζας και να την αποξενώνουν από τα πραγματικά της συμφέροντα”.


Ποιο ΑΚΕΛ;
[Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=871071&-V=archivearticles&-p].

“Ακούσαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού να μας εξηγεί (κοροϊδεύει πάει καλύτερα) για ακόμη μία φορά ότι ως ΑΚΕΛ «διαχρονικά ταχθήκαμε υπέρ των οικονομικών πολιτικών που στόχευαν στη σμίκρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών». Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Χριστόφια χάρισε 200-300 χιλ. ευρώ στους πιο ψηλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους.
Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ενώ αναγνωρίζει το ΑΚΕΛ ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που εισπράττουν ποσά πείνας τους δίνει ψίχουλα και στους υψηλόβαθμους δημόσιους υπαλλήλους, των οποίων οι συντάξεις θα ξεπερνούν τις 2 ίσως και 3 χιλ. ευρώ των μήνα, άλλα 750 ευρώ τον μήνα σύνταξη (συν 45 χιλ. ευρώ εφάπαξ κατά την αφυπηρέτησή τους).
Φυσικά το ΑΚΕΛ, το κόμμα της Δημοκρατίας, επέλεξε να το κάνει με έναν «αισχρό» τρόπο. Ο λόγος, ξεκάθαρος. Θα αποκαλυπτόταν το μέγεθος της υποκρισίας του και οι πραγματικές προθέσεις του. Το πόσο πραγματικά (ΔΕΝ) ασπάζεται και (ΔΕΝ) εκπροσωπεί τις αρχές της κομουνιστικής φιλοσοφίας.
Για να αντιληφθούμε όλοι την υποκρισία του ΑΚΕΛ μέσα και του Προέδρου μας και του Άντρου του Κυπριανού, έψαξα και βρήκα από την ιστοσελίδα Wikepedia την ερμηνεία της λέξης κομουνισμός:
«Ως κοινωνικό και πολιτικό σύστημα ο κομουνισμός είναι η ανώτατη βαθμίδα της σοσιαλιστικής κοινωνίας στην οποία δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η έννοια κράτος, τα ατομικά μέσα παραγωγής (ατομική ιδιοκτησία) και οι κοινωνικές τάξεις. Η ιδιοκτησία είναι συλλογική και όλοι οι άνθρωποι έχουν ισότιμο κοινωνικό status και δικαιώματα. Οι ανθρώπινες ανάγκες δεν μένουν ανικανοποίητες εξαιτίας της φτώχειας, και επιλύεται με κατανομή των πόρων ως απαιτείται. Είναι συχνά το σύστημα που προτείνεται για την επίλυση των προβλημάτων του καπιταλιστικού κύκλου φτώχειας. Ίσως η καλύτερα γνωστή ρήση της κομουνιστικής κοινωνίας είναι: Από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.».
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Άντρος Κυπριανού, πιθανόν τελώντας υπό σύγχυση, πήραν από το κράτος που δεν είχε την δυνατότητα (καταχρεωμένο) και έδωσαν στους 48 που σίγουρα δεν είχαν τόση ανάγκη.
Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι όπως αρκετοί καπηλεύονταν άλλα σοβαρά θέματα, όπως το Κυπριακό, για να αυτοπροβάλλονται και να βολεύονται, έτσι και το ΑΚΕΛ «έκλεψε» τον κομουνισμό. Τώρα πήρα και την απόδειξη που ήθελα.
Ενδεχομένως οι ιδρυτές του κόμματος (δεν είχα την τύχη να τους βιώσω) να ήταν πραγματικοί ιδεολόγοι με αρχές και πιστεύω. Τώρα όμως έχουν εκτοπιστεί και αντικατασταθεί από τους Κυπριανού, Χριστόφιες και πολλούς άλλους.
Επαναλαμβάνω, όση σχέση έχει το ΑΚΕΛ με τον κομουνισμό, έχει ο Χρυσόστομος με τον χριστιανισμό και ο Χίτλερ με την δημοκρατία”.

Σχόλια Ιστολόγου:

1. Το άρθρο του Σωτήρη Κάττου μιλάει από μόνο του. Γι’ αυτό Σχόλιο Ουδέν! Απλώς να σημειώσω ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ πρέπει να επαναπαύεται! Πολλά έχουν να γίνουν ... Πάντως χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου (των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτσων) ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΝΕΤΑΙ!

2. Για το δεύτερο άρθρο του όψιμου υπερασπιστή των δικαίων και δικαιωμάτων των χαμηλά αμειβομένων Δημήτρη Γεωργιάδη έχω τις εξής ταπεινές κι αφελείς απορίες (Πάντως έχω την εντύπωση ότι ο κύριος Γεωργιάδης βγήκε για ψάρεμα στη Λήδρας και στη Μακαρίου):

i. Νέα ήθη λοιπόν, συντρόφια εισάγει στην ενημέρωση και στην απόκτηση γνώσεων ο Δημήτρης Γεωργιάδης! Τυφλά να ‘χει “Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο”, “Το Κεφάλαιο”, “Η καταγωγή της οικογένειας της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους”, “Ο ιμπεριαλισμός, ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού”, μπροστά στο τι λεει η Wikipedia! Μέσα από ένα κείμενο 10 γραμμών και 100 λέξεων έμαθε απ’ εξω τζι’ ανακατωτά την κομμουνιστική θεωρία!

ii. Ο κύριος Γεωργιάδης που ναι μεν ορθώς κρίνει διαμαρτύρεται γιατί 48 τόσοι υψηλόβαθμοι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν παχουλότατα πασχαλινά επιδόματα, αλλά με το συμπάθκειο “αλλού τον τρώγει τζι’ αλλού κνίθεται”! Δηλαδή το ότι πήραν πασχαλινά επιδόματα και τόσες χιλιάδες απλώς ανθρώπων (έστω κι αν τα πήραν και κάποιοι που ΔΕΝ έπρεπε, γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ήταν απόλυτα έτοιμες), είναι κακό και δεν μέτρα; Ή έπρεπε να μείνουν τα λεφτά στα ταμεία να τα φάνε (εν καιρώ το δέοντι) διάφοροι μεγαλόσχημοι σε “έργα” και “κινήσεις” για στήριξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων για επιβίωση της οικονομίας (δηλ. των επιχειρήσεων τους και των κερδών τους);

iii. Να συμπεράνω ότι ο κύριος Γεωργιάδης εμαράζωσεν που το ΑΚΕΛ (στην περιπτώσει με την οποία καταπιάνεται) δεν έκανε σωστή εφαρμογή της κομμουνιστικής αρχής “ στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες το”; Ή να το ρωτήσω τζι’ άλλως πως: Το ΑΚΕΛ (“μέσα και ο Πρόεδρος”) μετά την περσινή Φεβρουριανή Λαϊκή Επανάσταση - και την κατάληψη της εξουσίας μέσα, κτίζει σε λάθος βάσεις την κυπριακή κομμουνιστική κοινωνία; (Έτσι λίγο πολύ ο θεωρητικός του κυπριακού κομμουνισμού, κος Γεωργιάδης...).

iv. Κύριε Γεωργιάδη (δεν ξέρω να τύχει και διαβάσετε αυτό το κείμενο μου – μάλλον απίθανο αλλά διερωτούμαι), θα ήσασταν ευτυχής και χαρούμενος αν το ΑΚΕΛ έπαιρνε μέτρα και τροχιοδρομούσε διαδικασίες για την μετεξέλιξη (οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά) της κυπριακής κοινωνίας σε μια σοσιαλιστική/κομμουνιστική.

3. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η ανάρτηση του Lexi_Penitas στο blog “ON AIR - Κύπρος Αέρινη” με τίτλο “Ο διεθνολόγος Τουμάζος Τσελεπής αποκαθιστά την αλήθεια για μια σειρά ζητημάτων συνεταιρισμός, εκ περιτροπής προεδρία, έποικοι”. Η ανάρτηση αποτελεί αναδημοσίευση άρθρου της χτεσινής Χαραυγής (18/5/2009) με εκτεταμένα αποσπάσματα από την ομιλία του Τσελεπή που έκανε πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με θέμα «Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η αξιοποίησή της από τα ΜΜΕ για την προβολή του κυπριακού προβλήματος». [Link: http://cyonair.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html].

Anef_Oriwn
Τρίτη 19/5/2009

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΛΑΛΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Η ΦΑΝΟΥΛΛΑ Η ΑΡΓΥΡΟΥ;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝ ΤΟΛΜΑ. ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΚΙΑΒΑΖΩ ΠΟΥ ΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝ ΕΦΚΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΦΑΝΟΥΛΛΑ ΛΑΛΕΙ ΠΕΛΛΑΡΕΣ.

ΓΙΑΥΤΟΝ ΜΕΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ.

history by fanulla είπε...

merika apo ta highlights tis anartisis:

Γι΄αυτό η όλη συμπαιγνία ΑΚΕΛ και Σοβιετικής Ένωσης εις βάρος των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (κυρίως των Ελληνοκυπρίων) υπήρξε μια πρωτοφανής κοροιδία, μια αδίστακτη συνωμοσία

ma to orea pu ta lali i fanula.Oi adistakti sovietiki pu esinomotisan enantia stus ellinokiprius!mesa se tuti tin sinomosia itan tzie i piesis enanti tis turkias gia na men isvali stin kipro ton avgusto tu 1964 me aformi tis diamaxes sti tiliria.Meros tutis tis sinomosias episis ine oti i sovietiki enosi tzie to anatoliko mplok genika itan ou tus ligus promi8eftes oplon gia tis enoples dinamis tis kipru eno i kali amerikani ke o aga8ulis kissnger(mana mu re fanula signomi etha ton ksanaprosvalumen tuton ton iriniko an8ropo) ixan ke koma exun emparko enantia mas.
Tzie i xunta pu organosen to praksikopima sti kipro itan apotelesma tis adistaktis sinomosias tu akel ke tis sovietikis enosis!!MA ento ekserete? Ekala tuto egia tin epomeni anartisi tis fanulas.
I sinomosia sinexizete me tin diaxronika arnitikotatin stasi tis ESSD enantion tis kipru sto simvulio ton inomenon e8non tzie episis me tin stasi tis sto kipriako pu panta itan iper ton turkon eno ta kala amerikanakia mia zoi ipostirizan mas!!vevea o aga8os ke sinetos kissinger ixen egiri 8ema gia afksimena dikeomata ton turkokiprion prin akoma teliosi i isvoli,alla,den variese,apo ti stigmi pu sinomotise to akel(pu an den to gnorizi i fanula efkiken stin eksusia kivernontas to idio to proigumeno marti eno sti periodo pu mas diigite i fanula itan o makarios, nomizo diladi extos an efkiken o ezekias me akra mistikotita proedros tzie monon i fanula mas kseri to!) ke i ESSD enantia mas eteliosan ula!

η Σοβιετική Ένωση (στέλλοντας δύο δικούς της πράκτορες στα βουνά να μεταφέρουν μυστικά σε επίλεκτα στελέχη των κομμουνιστών το μήνυμα) ειδοποίησε το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ να δεχθούν όσα τους προσφέρουν οι Βρετανοί γιατί η Σοβιετική ΄Ενωση ήταν αδύναμη να κάνει οτιδήποτε για την Ελλάδα. Αλλά, την ίδια ώρα, τους ζήτησαν να ξεκινούσαν μια καμπάνια ψιθύρων εναντίον των Βρετανών!

Aman! Oi psi8iroi tu 8anatu! Diladi me liga logia i praktores ipan oti i sovietiki enosi den 8a epemvi(an epemvene diladi simfona me tin fanula den 8a ipirxe provlima ke ola 8a itan meli gala[s]) ara i antartes 8a drusan aneksrtita.OMOS TOTE IR8AN I PSI8IRI TIS KATASTROFIS!!!!
enas ematovamenos emfilios pu arxise,oxi logo tu xaus me tis antipales antartikes omades.oxi logo tis a8lias katastasis pu ixe afisi ti xora i katoxi ke akoma oxi logo TIS AGGLIKI ISVOLIS PU EGINE STI XORA me ti profasi tis apelef8erosis alla logo ton psi8iron!!! E intalos kamis tora gia kati xiliaes strato pu irtan stin ellada gia na epivalun tzini oti e8elan meta to telos tis katoxis,pelares.eto ula arkepsan aman estilen o stalin dkio kutsompolies pasta vuna.


Για το ΑΚΕΛ οι βρετανικές βάσεις ΗΣΑΝ και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ (σε λιγότερο βαθμό σήμερα) ένας μεγάλος και σημαντικός εργοδότης, χιλιάδες οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ υπάλληλοι

Polla simantiki diapistefsi,Dulefkun akelikoi stis vasis.Afu lalo su,prin tus proslavun rotun tus:Are you supporting AKEL? Yes? Welcome!!!
Eno aman pai pu allo komma dkioxnun ton epidi foounte ton.me lia logia apagorevete i akeliki na dulefkun stis vasis(o ari8mos xiliades en lio genikos,eginete na exume etsi ena pio akrives stixio?)
Exis kanena katalogo me to pioi akelikoi dulefkun stis vasis.E an exis etsi prama mpravo su,paradexume se.Alla itan na i8ela na do ti antidrasi tis EPITROPIS GIA APOKATASTASI TIS DIMoKRATIAS STI KIPRO pano se tuto 8eman.Re pedkia afikete na grafi mesto blog sas mia pu kami fakelomata??

history by fanullla είπε...

Episis to allo parakseno prama ine pos ginete i akeliki,pu eksipiretusan ta simferonta ton sovietikon,na edulefkan stis vasis kata xiliades kata tin diarkia tu psixru polemu.Epkieronatus i aggli na eksipiretun ta simferonta ton sovietikon afinontas tus na dulefkun se merikes pao tis pio simantikes ke nevralgikes tus vasis
sti mesi anatoli tzaie epkierona tus pupano.Dame iparxun 3 endexomena
1)I egglezi en kserun ti tus ginete tzie afinun kumunistes na dulefkun stis vasis tus kata xiliades se mia protakusti kinisi pragmatikis endiksis filias oxi mono pros to akel alla ke stin ESSD
2)I akeliki exun polaples xrisis tzie mporun taftoxrona na emplekonte se otidipote fnatastis os sinomosia enantio tis kipru akoma tzie an afto simeni oti eksipiretun taftoxrona simferonta ke stis 2 antipales parataksis tu psixropolemiku pediu.
3)i fanula kati emaslali kala (ime polla evgenikos se tutin ekfrasin)
Ego prosopika tino na klino pros to 3.Uli damesa ena ipostiriksun to
2 pros8etontas oti i akelikoi eprodotes tzie ena vre8i tzie kanenas eolos na ipostiriksi to 1 tzie na mas pi oti gia oti epa8en o ellinismos ftei i simpegnia ESSD,agglias ke akel me to sataniko sxedio pu skarfistikan apo to 1900kati(pu dame tzie tzi ena aftosxediasi).

Αλλά, επειδή είναι κάτι που συμφωνούν και άλλοι φορείς αμέσως τυγχάνουν ευρύτερης ανταπόκρισης με αποτέλεσμα να καλύπτονται οι ΄Αγγλοι ψιθυριστές...

Ti su ine o kosmos re fanula? Uli en psi8iristes,i sovietiki,i aggli,i akeliki,i alli foris.....egemosen o kosmos tatianes stefanidou telika....

polla orea i anrtisi elalo,itan na tan kalo an exrisimopiuses tzie lies piges pu en itan dikes su alla empirazi.8a perimeno tin epomeni me anipomonisia.