Ο ΦΑΛΗΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Σαφέστατα ενοχλημένος για τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχθηκε η αγαπημένη του ιστοσελίδα και εξ' αφορμής της σύγκρισης που σας καλέσαμε να κάνετε μεταξύ της διακυβέρνησης Χριστόφια και της δημοκρατικής διακυβέρνησης του Προέδρου Παπαδόπουλου,, ο blogger Φάληρος Κυπριώτης μας έστειλε για δημοσίευση την ακόλουθη ανάρτηση για δημοσίευση. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, δεχόμαστε δικές σας αναρτήσεις προς δημοσίευση. Ευχαριστούμε το φίλο Φάληρο για τη βοήθειά του στην Επιτροπή και στον Αγώνα της.



Η Κύπρος προ του Τάσσου Παπαδόπουλου και η Κύπρος μετά.


Ίσως είναι ενωρίς για να κριθεί το έργο των παρόντων κυβερνώντων και για αυτόν τον λόγο δεν μπω τώρα στον κόπο.



Αλλά ερωτώ κάθε νουνεχή και σκεπτόμενο.

Θυμάται κανείς την Κύπρο πριν το 2003;


Μπορεί κάποιος να κάτσει κάτω και να αναλογισθεί πόσο άλλαξε αυτή η χώρα στην πιο χρυσή της πενταετία οικονομικής αναπτύξεως δημιουργίας υποδομών και εγκαθίδρυσης Θεσμών;


Ο Τάσσος Παπαδόπουλος επέλεξε τους αρίστους από τους χώρους που τον υποστήριξαν ακόμα και σε πείσμα ορισμένων εκ των «συμμάχων» που προτιμούσαν να επιβάλλουν ελεγχόμενες κομματικά μετριότητες.


Και εφόσον επέλεξε τους αρίστους, τότε, εργάστηκε άοκνα και ακούραστα ως πραγματικός Ηγέτης Συντονιστής και Εμπνευστής δίδοντας πάντα με σαφήνεια Στόχους, Στρατηγική και Μεθοδολογία.


Και όσοι εκ των Υπουργών του ΑΚΕΛ εργάστηκαν μαζί του επί μακρόν και έχουν ένα ηθικό εκτόπισμα ασφαλώς και δεν μιλάνε με απρέπεια για τον αείμνηστο εφόσον είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το καταλυτικό του ήθος αλλά και την διορατικότητα του στα πλείστα ζητήματα.


Ναι, η πενταετία του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν η σημαντικότερη της Κύπρου από την καταβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν η πρώτη φορά που στον ταλαίπωρο τόπο μας, μόνιμο έρμαιο τυχάρπαστων πολιτικάντηδων μπήκαν οι ρίζες για έναν πραγματικό εξευρωπαϊσμό σε Θεσμικά επίπεδα και όχι μόνο.


Ένα εξόχως χαρακτηριστικό δείγμα είναι η απρόσκοπτη συνεργασία του με ΑΚΕΛικούς Υπουργούς και Στελέχη που ήσαν δηλωμένοι του ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ την ίδια στιγμή που το ΑΚΕΛ ξαπολούσε προγραφές και ξήλωνε ακόμα και τον ακραιφνή Νενέκο Τάκη Χατζηγεωργίου από την διεύθυνση του ΆΣΤΡΑ. Τον οποίον τώρα, τοποθετεί στην κορυφή της λίστας για την ευρωβουλή.


Αλλά, αυτό είναι το ΑΚΕΛ. Σήμερα σε πετάω αύριο σε ξαναχρησιμοποιώ.

Αναλόγως το…πνεύμα της εποχής.


Και βεβαίως αναλόγως από το πόσο ασπόνδυλοι είναι οι διάφοροι που καταδέχονται να τους πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες τη μία και την επομένη να τους ξαναβάζουν στο παιχνίδι.

Ένας παλαιολιθικός ξεπερασμένος σταλινικός μηχανισμός που στηρίζει την ύπαρξή του σε πελατειακές σχέσεις και εξαρτήσεις.


Και πλανώνται πλάνην οικτράν ακόμα και αυτοί οι ολίγοι αφελείς που τα παραβλέπουν όλα αυτά και τα κρίνουν ως «απλά ελαττώματα» του κόμματος που θα ξεπεραστούν. Δεν ξεπερνιούνται. Και πάντως όχι υπό την παρούσα ηγεσία του ΑΚΕΛ που αναπνέει την ιδεολογία του οδοστρωτήρα.


Εδιάβαζα και την ασυνάρτητη ανάρτηση του γνωστού και μη εξαιρετέου «Άνευ» .


Πραγματικά, άνευ γούστου, άνευ κριτηρίων, άνευ οξυδέρκειας, άνευ ουσίας.

Έχει δε γούστο, πως αυτός και κάποιοι άλλοι, έχουν αποφασίσει πως αυτό εδώ το ιστολόγιο απαρτίζεται από φασιστοεθνικιστές είδος που αφ ενός αποτελεί το πλέον ήσσονος μεγέθους πολιτικό ρεύμα στην Κύπρο και αφ ετέρου δείχνει και την αδυναμία τους να διακρίνουν τα ποιοτικά στοιχεία των αναρτήσεων του Παρατηρητηρίου.


Αν μπορούσαν να τα διακρίνουν θα έβγαζαν συμπεράσματα που θα τους συνέτριβαν τα πεπερασμένης αντιλήψεως στερεότυπα από τα οποία διακατέχονται.


Όχι Κύριοι!

Προς μεγάλη σας απογοήτευση, δεν είμεθα «φασιστάκια». Ούτε καν «εθνικιστάκια».

Προς μεγάλη σας απογοήτευση ο φασισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η φοβικότητα προς το όποιο διαφορετικό , είναι μακριά από εμάς!


Να το πούμε και αλλιώς. Είμεθα δροσισμένοι στο φως του Κώστα Βάρναλή εξ ίσου και στου Κώστα Μόντη. Και αυτών, των Σεφέρη, Ρίτσου, Ελύτη και άλλων. Είμαστε καθοδηγημένοι από το πνεύμα ενός Καζαντζάκη ενός Μενέλαου Λουντέμη, του Παπατσώνη, του Πεντζίκη αλλά και μιας Λιλής Ζωγράφου.


Μόνο που τιμούμε τη γλώσσα στην οποία έγραψαν όλοι αυτοί οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ άνθρωποι και τιμούμε τον ενιαίο εθνικό πολιτισμό του οποίου όλοι είμαστε μέλη.


Και αγωνιούμε ιδιαιτέρως για την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία ο κος Χριστόφιας και οι περί αυτόν στενοί συνεργάτες διαχειρίζονται τις τύχες της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού.


Ναι κύριοι, είμεθα πρώτα Έλληνες και μετά Κύπριοι.

Όχι Κύριοι, δεν αποζητούμε την ….ένωση με την Ελλάδα! Μην βιάζεστε να βγάλετε και πάλι τα στερεότυπα σας. Αλλού αυτά. Ποσώς μας ενδιαφέρει η «ένωσις».

Πρώτα μας ενδιαφέρει η Διάσωση της ημετέρας Κοινότητας, της των Ελλήνων της Κύπρου γιατί τα σχέδια με τα οποία επιχειρούν οι κρατούντες να κατά-λύσουν το Κυπριακό οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ακύρωση της ιστορικής συνέχειας.


Όχι κύριοι, δεν διακατεχόμεθα από…ενοχικά σύνδρομα έναντι των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας. Και αν νιώθουμε άσχημα ή και πολύ άσχημα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την πλευρά μας στη δεκαετία του 60 αυτό δεν είναι δυνατόν να αποκτήσει χροιά Πολιτικού Κριτηρίου για το ποια θα πρέπει να είναι η Λύση του Κυπριακού. Θα ήταν τελείως αλλιώς αν η Τ/Κ ηγεσία έκανε με τη σειρά της δημόσια αυτοκριτική για τα αντίστοιχα αίσχη.


Όχι μόνο δεν το έπραξαν αλλά τουναντίον επιμένουν στον ρόλο του μόνου θύματος και μέχρι και αυτή τη στιγμή απαιτούν το αδιανόητο, τις Τουρκικές Εγγυήσεις.


Όχι κύριοι, δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Οτιδήποτε έχει άλλη λογική από τη δική σας, είναι φασιστική, μαύρη και εθνικιστική. Οτιδήποτε απαιτεί σεβασμό σε όσα εσείς φτύνετε διαρκώς είναι φασιστικό μαύρο και εθνικιστικό. Οτιδήποτε έχει ψήγματα μιας άλλης αλήθειας απλά δεν υπάρχει. Δεν είναι έτσι όμως.


Εσείς θέλετε Λύση του Κυπριακού και μάλιστα την έχετε βαφτίσει (αν είναι δυνατόν!) επανένωση της πατρίδας!!!!

Αντιλαμβάνεστε άραγες τη σημασία των λέξεων;

Γνωρίζετε τι σημαίνει στην ελληνική «επανένωση»;

Γιατί αν γνωρίζατε, δεν θα τη λέγατε. Διότι ο «συνεταιρισμός δύο συνιστούντων κρατιδίων» όπου το κάθε κρατίδιο ψηφίζει μεμονωμένα τους δικούς του πολιτικούς ηγέτες χωρίς την παραμικρή δυνατότητα αλληλεπίδρασης δεν συνιστά «επανένωση» πουθενά! Διότι η παραμονή εγγυητριών δυνάμεων (τουρκικών, ελληνικών, βρετανικών) δεν παράγει πουθενά Ευρωπαϊκό Κράτος του 21ου αιώνα.


Διότι η μία επιπολαιότητα (επιεικώς) διαδέχεται την άλλη.


Μπορεί ο κος Μάρκος να ταξιδεύει ανά τας Ευρώπας και να σκορπάει χαμόγελα, αλλά αυτό δεν είναι άσκηση πολιτικής.

Όπως πολιτική δεν είναι τα τραπεζώματα και οι καφέδες.


Ο κος Ταλάτ-προς τιμήν του- είναι ξεκάθαρος.

Ζητά τις εγγυήσεις, μιλάει για τις «σφαγές» των ομοεθνών του, είναι σε διαρκή γραμμή συνεννόησης με την Μητέρα Πατρίδα του.


Χρόνια ολόκληρα ο κος Ταλάτ παίζει με πολλά πρόσωπα.

Σκληρά και βαθύτατα ανθελληνικά με τους Τ/Κ του εξωτερικού, «σύντροφος» με τους αχάπαρους εδώ. Τώρα πλέον όμως, είναι «αρχηγός».

Και οι μάσκες έπεσαν. Με γεια του και χαρά του. Εμείς, δεν διδασκόμαστε τίποτα. Βάζουμε το κεφάλι στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο και….ταιριάζουμε τη «χημεία» του κυρίου Χριστόφια με αυτήν του κυρίου Ταλάτ.


Υπάρχουν βέβαια πολλές χημείες. Και στην περίπτωση αυτή, αν επιστρέψουμε να συναντηθούν οι χημείες τους, το αποτέλεσμα θα είναι χημικά εκρηκτικό, με αποτέλεσμα τη διάλυση της ιστορικής ταυτότητας της Κύπρου. Η οποία θα μπορούσε να υπάρξει και να συνεχίσει χωρίς να αυτοκτονήσει.


Αλλά ξέχασα! Είμαστε φασίστες, εθνικιστές και μαύροι και ρατσιστές και ότι άλλο θέλουν οι Άνευ (εγκεφάλου).


Μόνο που εμείς στο σύνολό μας δεν θα είχαμε το παραμικρό πρόβλημα να ψηφίσουμε μεθαύριο, σε μία πραγματικά ενωμένη Κύπρο έναν Τουρκοκύπριο για Πρόεδρο αν αυτός ως πολίτης της Κύπρου ανεξάρτητα καταγωγής και θρησκεύματος μας πείσει Πολιτικά πως θα υπηρετήσει τα συμφέροντα της κοινωνίας και της πατρίδας. Αυτό, θα μπορούσε να συμβεί όμως, μόνο σε μία πραγματική δημοκρατία και όχι σε ένα καθεστώς ελεγχόμενου προτεκτοράτου με στοιχεία απαρτχάιντ, όπως αυτό που προέβλεπαν οι πρόνοιες του Σχεδίου ΑΝΑΝ 5 για τις οποίες ουδείς συζητά να φύγουν.


Και να το πούμε απλά κύριοι.


Όπως η Τουρκοκυπριακή Ηγεσία (και μπράβο της) αγωνίζεται για την απρόσκοπτη συνέχεια της Τ/Κ κοινότητας και την σταθερή της επικυριαρχία επί της Ε/Κ πλειοψηφίας, έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε ακούραστα τον αγώνα. Όχι για…επικυριαρχία επί των Τ/Κ αλλά για την μακροημέρευση και ανάπτυξη του Κυπριακού Ελληνισμού και των επιτευγμάτων του.


Έτσι ακριβώς όπως χάραξε τον δρόμο του αγώνα ο σημαντικότερος Έλληνας πολιτικός ηγέτης των τελευταίων χρόνων, ο Τάσσος Παπαδόπουλος.


Μας αρέσει η Ελευθερία μας, και δεν θα την ανταλλάξουμε με τίποτα. Για αυτό άλλωστε θυμόμαστε πάντα τους στίχους ενός Έλληνα Αγίου, του Γιάννη Ρίτσου που έγραψε για τον Γρηγόρη Αυξεντίου μεταξύ άλλων:

Μπορώ να επαναλάβω :


" Λάβετε, φάγετε, τούτο εστί το σώμα μου και το αίμα μου -

το σώμα και το αίμα του Γρηγόρη Αυξεντίου

ενός φτωχόπαιδου, 29 χρονώ, απ' το χωριό Λύση,

οδηγού ταξί το επάγγελμα,

πούμαθε στη Μεγάλη Σχολή του Αγώνα τόσα μόνο γράμματα

όσα να φτιάχνουν τη λέξη

"Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α " [...]


Φάληρος Κυπριώτης για το christofias-watch


35 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τασσικοί, Λυσσαριδικοί κλπ δημοκράτες: "ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ"

Μιχάλης Μιχαήλ, ηλικιακός ρατσιστής κλπ εξουσιολάγνοι: "ΤΡΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ"

η διαφορά δύο ιδεολογιών και δύο κοσμοθεωριών

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ιοσίλιε σε ψάχνει ο Χατζηγιώργος Τάκη

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε, σταμάτα τις ειρωνίες. δεν έχεις πολιτικά επιχειρήματα και άρχισες τις μπούρδες;;;

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στον ηλικιακό ρατσισμό. Ο ηλικιακός ρατσισμός έχει καταντήσει πλέον μάστιγα στον τόπο μας. Δυστυχώς τώρα που απέκτησε και τον μεγάλο θεωρητικό του οι συνθήκες για καταπολέμηση του φαινομένου γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

διότι (ξέχασα να προσθέσω) πρώτα θύματα του ηλικιακού ρατσισμού και των διάφορων ηλικιακών ρατσιστών είναι ο μακαρίτης ο Τάσσος και ο γερο-Λυσσαρίδης. Μετά τι;

παραθέτω το ποίημα του Martin Niemöller (1892–1984) για να αντιλήφθουμε την σοβαρότητα της κατάστασης

Όταν οι Ναζί ήρθαν για τους κομμουνιστές,
έμεινα σιωπηλός,
δεν ήμουν κομμουνιστής.
Ύστερα φυλάκισαν τους κοινωνικούς δημοκράτες,
κι εγώ έμεινα σιωπηλός,
δεν ήμουν κοινωνικός δημοκράτης.
Ύστερα ήρθαν για τους συνδικαλιστές,
κι εγώ δε μίλησα,
δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Ύστερα ήρθαν για τους Εβραίους,
κι εγώ δε μίλησα,
δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για μένα,
δεν είχε απομείνει κανένας, να μιλήσει για μένα.

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

ας μου επιτραπεί να το αλλάξω λίγο...



Όταν οι ηλικιακοί ρατσιστές ήρθαν για τον Γιατρό,
έμεινα σιωπηλός,
δεν ήμουν λυσσαριδικός.

Ύστερα φυλάκισαν τους διανεμητές φυλλαδίων,
κι εγώ έμεινα σιωπηλός,
δεν ήμουν στην παρέλαση.

Ύστερα ήρθαν για τους ΔΗΚΟϊκούς,
κι εγώ δε μίλησα,
διότι ήμουν Καρογιανίσκος.

Ύστερα ήρθαν για τους μπλόγκερς,
κι εγώ δε μίλησα,
διότι ήμουν ΚΥΠατζής.

Όταν ήρθαν για μένα,
δεν είχε απομείνει κανένας, να μιλήσει για μένα.

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

να μπει ένα τέλος ΤΩΡΑ στον φασισμό και στον ηλικιακό ρατσισμό πριν τα τάγματα ασφαλείας κτυπήσουν την πόρτα και του δικού μας παππούλη, πριν τα τάγματα εφόδου ξυπνήσουν και την δική μας γιαγιάκα νυχτιάτικα.

*Ιοσίλιος*

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ιοσίλιε, φτιάξε το λίγο και στείλε μας το για δημοσίευση.

Ονήσιλλος

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ο χυδαίος υβριστής του blog και της Επιτροπής Κόκκινος Ιαβέρης δεν είναι ευπρόσδεκτος και οι αναρτήσεις του διαγράφονται.

Μπορεί φυσικά να συνεχίσει, όπως πράττει διαρκώς, να μας καθυβρίζει από τη σελίδα του.

ΡΙΜΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ti eixe grapsei o kakomiris kai ton svisate?

Ανώνυμος είπε...

(o ''kokkinos iaberis'' ine o aneforion sosta?)

Ανώνυμος είπε...

oloi exoume apopseis,idees etc auto pou exei simasia ine oti autes den armozoun pleon h einai lanthasmenes na mboroume na to katalavoume...

h tifli pisti ton "opadon" ton kommaton akel/disi exei ferei ti kypro sta prothira tis katastrofis...

mexri k h usa ipa oti to sxedio anan d itan iper mas alla emis pou na katalaboume 3ekathara logia..epimenoun to diapragmateuoume...den apologithikame sto lao ....den tirisame tis iposxesis mas

Ανώνυμος είπε...

The gay community in the States is furious with the recent activities of a certain Aslan gay-basher called Melenios.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ο Κόκκινος Ιαβέρης δεν είναι ο ηλικιακός ρατσιστής ( ο ηλικιακός ρατσιστής είναι μεγαλύτερος και διαμένει αρκετά μακριά από τον Ιαβέρη). Ο Κ.Ι. είναι ένας σοβαροφανής, δήθεν μετριοπαθής, "κομματικός έμμισθος" ( υπάλληλος του κομματικού ραδιοσταθμού όχι για καλλιτεχνικά θέματα, όπως π.χ. ο κ. Πήττας, αλλά για πολιτικά θέματα). Άρα θα μπορούσες να τον πεις τρόπον τινά Καθοδηγητή.

Που προφανώς ανησυχεί από την αυξανόμενη δημοτικότητα του christofias-watch.

Του ζητήθηκε επανειλημμένα να πάψει να μας υβρίζει και να μας απολογηθεί και ακόμη κι έτσι, παρά το ότι είναι Καθοδηγητής, θα δεχόμασταν να τον φιλοξενήσουμε στη σελίδα μας.

Από απύθμενο θράσος και έλλειψη σεβασμού, θέλει να μπαίνει σπίτι μας με τις ποΐνες ο κ. Μιχαήλ, αφού ενώ επέλεξε να μας βρίζει από το blog του, αναμένει ότι θα φιλοξενείται στη σελίδα μας, ως να μην τρέχει τίποτα.

Ακόμη και σήμερα, τονίζουμε: αν απολογηθεί ειλικρινά, όχι για απόψεις ή ιδέες του, αλλά για τις ανοίκειες ύβρεις του και εάν αποαναρτήσει τις υβριστικές του αναφορές, είναι ευπρόσδεκτος να συμμετέχει στις συζητήσεις του blog μας.

ΡΙΜΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την ανάρτηση σου Φάληρε.

Θεωρώ ότι ουδείς απο αυτούς μπορούν να απαντήσουν σε οποιοδήποτε σημείο της ανάρτησης σου.

Παρά μόνο να σε χαρακτηρίσουν...φασίστα...και να φύγουν, ξέροντας πόσο άδικο έχουν.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Οι δύο "άσχετες" πιο πάνω αναρτήσεις, δηλ. η μία που λέει το Φάληρο ΦΑΣΙΣΤΑ και η άλλη που δήθεν είναι από "ακροδεξιό" που γράφει υπέρ μας διαγράφονται.

Η Επαγρύπνηση να μετακομίσει, μαζί με τις προβοκάτσιες της, εκεί που την ανέχονται και όπου μπορεί να κάνει κουμάντο.

Θανάσης είπε...

Είναι φανερό ότι ελλείψει επιχειρημάτων, η εξύβριση και η ειρωνεία είναι η μόνη λύση.

Η εξύβριση όμως και η ειρωνεία δείχνουν απώλεια ψυχραιμίας.

Εάν κύριοι του AKEL, τα επιχειρήματα σας ήταν τόσο ισχυρά, θα απαντούσατε ένα προς ένα τα επιχειρήματα που έθεσε ο Φάληρος, τον οποίο και συγχαίρω για την καταπληκτική του ανάρτηση.

Ταυτόχρονα συγχαίρω και όσους απαρτίζουν την επιτροπή για την πολύ καλή δουλειά τους, αλλά για την τροφή σκέψης που μας δίνετε. Θέλω να πιστεύω ότι ο Φάληρος δεν είναι ο μόνος που προβληματίστηκε και σύγκρινε. Απλά ο Φάληρος, είχε τον χρόνο και τον τρόπο να εκφραστεί και γραπτώς.

Και πάλι συγχαρητήρια!

TINA είπε...

Που'σαι Θανάαααση, που'σαι Θανάαααση!

Δεν σε κοροϊδεύω Θανάση, αλλά μου θύμησες αυτό το τραγούδι!

Το λοιπόν για να σοβαρευτούμε τωρά. Κύριοι και επιχειρήματα να μην έχουμε, σας πληροφορώ για κακή σας τύχη ότι το κόμμα που ψηφίζουμε δεν το αλλάζουμε.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ

Επίσης, και πάλι για κακή σας τύχη, εγώ σας διαβεβαιώνω ότι το επόμενο σχέδιο δεν θα το διαβάσω. Θα κάτσω να ακούσω το διάγγελμα του ΠΡΟΕΔΡΟΥ και ότι μου πει θα κάμω, επειδή έχω του απόλυτη εμπιστοσύνη.

Και τώρα ένα σύνθημα που όλους σας πονάει:
ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ
ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ
ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ποδηγετώ [poδijetó] -ούμαι P10.9 : (λόγ.) καθοδηγώ κπ., τον κατευθύνω πνευματικά, ηθικά· διαπαιδαγωγώ. || (αρνητικά) ασκώ έντονη επίδραση πάνω σε κπ., τον κατευθύνω εκεί που θέλω αφαιρώντας του κάθε πρωτοβουλία και ανεξαρτησία στη σκέψη και στη δράση· χειραγωγώ2β: Oι δημαγωγοί πολιτικοί προσπαθούν να ποδηγετήσουν τις μάζες που τους ακολουθούν. [λόγ. < αρχ. ποδηγετῶ]

Ανώνυμος είπε...

Θα πεθάνω!

Από το κόμμα με είπαν πτώμα!

Antreas είπε...

Ε παιθκιά, ανάρτησα το τούτον του Μιχάλη τζαι βάλλω σας το τζιαι δαμέ. Καλήν συνέχειαν!


Κύριε Μιχάλη,

Επρόσεξα ότι αναρτήσαν τζιαι έναν βίντεο στην ιστοσελίδαν τους, πολλά ξιμαρισμένον, για τον Πρόεδρον Χριστόφκιαν!

Πρέπει να δούμεν τι θα κάμουμεν με το christofias-watch, γιατί ο Άντρος εν τέλλεια τζιμισμένος κύριε Μιχάλη τζιαι εν τραβά! Αν είχαμεν τον Νίκον να ηγείται του κόμματος ήταν να δουλέφκει ρολόιν η Επαγρύπνιση.

Επιαν μας τα φασιστόπαιδα στον ύπνον τζιαι εν κάμνουμεν τίποτε. Τόσα ριάλλια πιάννει το Κόμμαν. Αντί να τα σιωνόννουμεν μόνον της Ομόνοιας, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμεν σωστά!

Άτε κύριε Μιχάλη, σιερετώ σε τζιαι πε τα του Άντρου, περκι εσέναν ακούσει σε λίον.

Ακούμεν σε τζιαι που το ράδιον, ούλλοι δαμε στον καφενέν των Οργανώσεων του χωρκού μας, τζιαι λαλείς τα πολλά ωραία. Άτε να σε δούμεν τζιαι σέναν ευρωβουλευτήν, όπως τον κύριον Τάκην μας.

Α τζιαι τζιείνος εν πολλά ωραίος. Ιδίως άμαν παίρνει ύφος ποιητικόν όπως άμαν εννά απαγγείλει ποιήμαν. Τζιαι ξέρει τζιαι μιλά με στόμφον!

Άτε έννα σε αφήκω τωρά γιατί εννά πάω στη χώραν να μοιράσουμεν Χαραυγήν, Αλήθειαν τζιαι Πολίτην για σήμερα. Μετά πρέπει να πάμεν να βοηθήσουμεν τα κοπέλια της Επαγρύπνισης, γιατί εν τους κοντρολάρει ο Άντρος τζιαι εν κάμνουν πολλήν δουλειάν.

Πόψε, που εννά έρτουμεν που την διαμονήν, εννά κάμουμεν σοβαρές αναλύσεις για το θέμαν της πατριδας τζιαι να αγωνιστούμεν εναντίον του Αττίλα στον καφενέν, με πιλότταν τζιαι τάβλιν. Πάντα πρώτοι στους Αγώνες εμείς οι ΑΚΕΛικοί στο χωρκόν.

Που ήταν το πραξικόπημαν, ούλλοι οι ακελικοί δαμέ εκάμναμεν καρυδάκια για να αντισταθούμεν. Τάισε τάισε καρυδάκιν, εκάμαμεν σπουδαίαν αντίστασην. Βέβαια την πιο μεγάλην Αντίστασην εκάμαμέν την μετά το πραξικόπημαν, στο μεταπραξικόπημαν που είπαμε του το στα μούτρα του Κληρίδη ότι ήταν ένας καλός καραβοκύρης. Τι ενόμισες ήταν να τον φοηθούμεν τζιαι να σιωπήσουμεν. Όι κύριε, ήσουν καλός καραβοκύρης, έννα σου το πούμεν κύριε. Όι σαν τζιειν τον δημαγωγόν τον Λυσσαρίδην που έσυρνεν πόμπες εις την Βουλήν. Το πόσον αγωνιστήκαμεν εν πολλά γνωστόν. Λέω σου είμαστεν πρώτοι εμείς στην Αντίστασην.

Κρίμας που ετέλειωσεν το πρωτάθλημαν. Κάπου εθέλαμεν να εκτονωνούμαστεν τζιαι λλίον. Τέλοσπάντων, κάτι εννα έβρουμεν.

Επεθυμήσαμεν όμως τον Πρόεδρόν μας, τον Δημήτρην μας. Είπεν ότι έννα εν ανοιχτόν το Προεδρικόν τζιαι επιάσαμεν το διπλοκάμπινον να πάμεν ούλοι της ομάδας βάσης του χωρκού τζιαι εν μας άφηννεν να μπούμεν μέσα. Τζαι εξίασεν μας τέλλια. Στο Κατάρ πάει, στον Ταλάτ πάει, εμάς δαμέ, τα δικά του τα παιθκιά που τον εφκάλαμεν Πρόεδρον, εννά μας κάμει σιηρόττερα που του Νίκου του Κατσουρίδη.

Εξίασεν τόσα που του εκάμαμεν. Που εκάμαμεν τον τζίεινον τον Τάσσον με τα κρομμιδάκια. Ούλη μέρα κουτσομπόλεψε τον ποδά, ούλη μέρα ποτζιεί, εν εμείς που τον εφύαμεν.

Επεθυμήσαμεν τον Δημήτρην μας. Εν τόσον ωραία η παρέα του. Τζιείνα τα αστεία του; Η καλοσύνη του; Η αδρωπιά του;

Τζιέινος ο Άντρος εν τέλλια κόλοκος. Εν τραβά σιόρ. Θέλουμεν τον Δημήτρην μας.


Άτε Μιχάλη μου σιερετώ σε. Όποτε μπορείς πέρνα που το χωρκόν να φάμεν το καρυδάκιν μας, τωρά που κοντέφκει τζιαι Ιούλης.

Ζήτα τον Αντρέαν τζιαμαί στον καφενέν τζιαι να τα πούμεν που κοντά.

Αντρέας

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Ε μωρέ Τίνα!

Δύσκολα τελικά να πιστέψω πως είσαι ΑΚΕΛ, γιατί μ αυτά που γράφεις του κάνεις συστηματική δυσφήμιση.

Οι κορίτσι μου...no way!

Δεν είσαι ΑΚΕΛ αγάπη μου...Δεν είναι τόσο μα τόσο βλάκες εκεί μέσα, έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Re kopelia pe te mas telika ti egine sto Qatar.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Η προηγούμενη ομοφοβική, ακροδεξιού ή "ακροδεξιού" ( προβοκατόρικου επαγρυπνήτικου τύπου) τύπου ανάρτηση διαγράφηκε.

Δε λογοδοτούμε ούτε στην Επαγρύπνηση, ούτε στα φιλαράκια της που διαιωνίζουν επί δεκαετίες μεταξύ τους μια επίπλαστη αντιπαλότητα.

Ας κάνουν καλά μεταξύ τους, αλληλοπριμοδοτώντας ως συνήθως το ΔΗΣΑΚΕΛ.


ΡΙΜΑΧΟΣ

Anef_Oriwn είπε...

Εντάξει επαρακαναμέντο. Κράτει.Και αυτα που λαλεί ο Τζιυπριώτης νούσιμα ειναι, δε λεω. Αν ειναι, το συζητάμε

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Χαιρόμαστε που ο ηλικιακός ρατσιστής Άνευ Ορίων ομολογεί δημόσια ότι η Επαγρύπνηση το παράκανε μαζί με την ακροδεξιά. Χαιρόμαστε που η συμπαιγνία και ο συμβιωτισμός Επαγρύπνησης- Ακροδεξιάς επιτέλους αποκαλύπτονται, με επίσημη παραδοχή.

Αναμένουμε επίσημη απολογία και επανόρθωση από τον ίδιο μέσω αποαναρτήσεων και νέας ανάρτησης/απολογίας προς την Επιτροπή στην ιστοσελίδα του. Αναμένουμε επίσης ότι θα αποδεχθεί να υποβληθεί σε κάποιου είδους θεραπεία μαζί με τον ασλανικό ομοφοβικό υπολοχαγό του, γιατί για εμάς ο ρατσισμός και η ομοφοβία είναι ασθένειες.


Η ανάρτησή του, ως ομολογία, μένει κατ' εξαίρεση.

ΡΙΜΑΧΟΣ

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Εντάξει επαρακαναμέντο. Κράτει.Και αυτα που λαλεί ο Τζιυπριώτης νούσιμα ειναι, δε λεω. Αν ειναι, το συζητάμε

12 Μάϊος 2009 5:51 μμ

Να διατηρηθεί ως μνημείο παρακαλώ!
Και μακάρι να είναι καλοπροαίρετο!

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Αν και σε θέματα εμπιστοσύνης σε αυτόν τον τόπο, ισχύει το γνωστόν "in Go-l-d we trust".

Anef_Oriwn είπε...

Κούνια που ΣΑΣ κούναγε ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ!
Αν έχετε αρχίδια και τσίππα τιμιότητας και εντιμότητας πάνω ΣΑΣ αφήστε κι αυτό το σχόλιο!

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟ NICKNAME ANEF_ORIWN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!
Μαγειρεύτηκε στα καζάνια των Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας!
Κι έτρεξε να ΣΑΣ σεγοντάρει κι διανοούμενος της παρέας ο πολύς Φάληρος!

ΕΙΣΑΣΤΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΡΕ!

ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΑΡΤΖΙΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!

Anef_Oriwn
Τρίτη 12/5/2009 – 7:32 μ.μ.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Οι αναρτήσεις του ηλικιακού ρατσιστή θα διαγράφονται. Πλην αυτής που έμεινε που δείχνει την ανισορροπία του.

Τελικά κάποτε η ανωνυμία είναι καταφυγιο ανισορρόπων!

Άνευ είσαι ψεύτης είπε...

Ρε Άνευ θέλεις κι εσύ γιατρό μάνα μου.

Είδες πολλές φορές το Matrix αλόπως και επαρανόησες.

Έτο εσιέσαν σε οι δικοί σου, τα τσιουρακκούθκια σου, και εκακοφάνηκε σου. Εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους ότι αυτό το σχόλιο στο οποίο απολογείσαι είναι ΟΛΟδικό σου.

Παραθέτω το σιέσιμο από ένα τσιουρακκούι του Άνευ, την περιβόητη Τίνα:

Ο/Η ΤΙΝΑ είπε...
Ρε Άνευ είσαι τέλεια μαννός. Να πηαίννεις να γράφεις μόνος σου τζιμέσα. Εμείς δεν θα ξαναπάμε και μεν αρκέψεις τα παρακάλια πάλε...
Τρίτη, Μάϊος 12, 2009 7:27:00 μμ

Πέφτει η μάσκα κυρίες μου;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Η ανάρτηση του ηλ. ρατσιστή διαγράφεται αλλά ο ισχυρισμός του θα εξεταστεί.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Για ενημέρωση των αναγνωστών μας, αντιγράφουμε από την ενημερωμένη ανάρτηση μας http://christofias-watch.blogspot.com/2009/05/blog-post_12.html

UPDATE - Υποσημείωση 3: Έχουμε ερευνήσει τις καταγγελίες, κατά πόσο δηλαδή η "ομολογία" ανήκει όντως στον γνωστό ηλικιακό ρατσιστή, και τελικά πιθανόν να μην ανήκει στον ίδιο (αφού όντως το link δεν παραπέμπει στο profile του) αλλά σε τρίτο πρόσωπο (που δρα προβοκατορικά και "σπέρνει ζιζάνια" για να φανατίσει τον οξύθυμο ηλικιακό ρατσιστή εναντίον μας και να του δώσει επιχειρήματα για να μας πλήξει). Υπάρχει και η πιθανότητα το σχόλιο να αναρτήθηκε καταλάθος από τον ίδιο στο δικό μας μπλογκ. Το συμπέρασμα που μένει, δυστυχώς, από την όλη αντίδραση του μετά (και αφού το σχόλιο-"ομολογία" είναι πλαστό) είναι πως ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να παραδεχτεί επιτέλους την συσχέτιση της Επαγρύπνησης με την άκρα δεξιά. Επισημαίνουμε ότι οι προβοκάτσιες δεν είναι χαρακτηριστικό των δημοκρατικών ανθρώπων αλλά επιβεβαιωμένες πρακτικές της άκρας δεξιάς και του Οδοστρωτήρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΕΥΟΡΙΩΝ ειναι καθεστωτικός και ρουφιανάκι

Bobby Sands είπε...

άνευ ορίων περαστικά σου. χα,χα,χα!

εξεμάνης;

έχει πλάκα που μιλάς και για στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς, εσύ που οδήγησες στο κλείσιμο του εναλία κύπρος. όπως το μωρό (μωρο-γερο-μαλάκας 50 χρονών...). εκεί βέβαια από ότι θυμάμαι σε άφηναν και έγραφες τα γκεμπελίστικά σου. εδώ δεν σε αφήνουν και φαίνεται δεν σου άρεσε.

Ανώνυμος είπε...

ένας άνθρωπος που είναι δεδηλωμένος ηλικιακός ρατσιστής δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί του