ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΚΟΥΛΗ ( ΓΙΩΡΓΑΚΗ )

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009


Άτε ολάν, με τούτον το christofias-watch!



Συνεχίζοντας το περί Μάρκον Ευαγγέλιόν μας, το christofias-watch, αναδημοσιεύει το εκπληκτικό άρθρο του Γιώργου Ηλιάδη, από τη χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Με τα συγχαρητήριά μας στο συγγραφέα του άρθρου για την ακριβή αποτύπωση.


ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ β’

ΜΑΡΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

του Γιώργου Ηλιάδη

Γεγονός Πρώτο: Ο Μάρκος Κυπριανού είναι Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου. Ο Μάρκος Κυπριανού είναι γιός του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού. Ήταν δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής του ΔΗΚΟ το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του.


Γεγονός Δεύτερο: Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που ήταν Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχοντας διαδεχθεί το Σπύρο Κυπριανού, έκανε τον Μάρκο Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης του όταν κέρδισε τις εκλογές. Όταν η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τάσσος Παπαδόπουλος τον έκανε Επίτροπο στις Βρυξέλλες. Όταν ο Τάσσος έχασε τις εκλογές, ο Μάρκος Κυπριανού έγινε Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Χριστόφια.


Υπόθεση Πρώτη: Αν δεν ήταν γιος τους Σπύρου Κυπριανού, ο Μάρκος δεν θα γινόταν βουλευτής, Υπουργός Οικονομικών, Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός Εξωτερικών.


Συμπέρασμα Πρώτο: Ο Μάρκος το χρωστά στον πατέρα του που έχει θέση στην πολιτική και στον Τάσσο που έγινε Υπουργός και Επίτροπος και συνεχίζει...


Υπόθεση Δεύτερη: Αν ο Τάσσος Πάπαδόπουλος δεν έχανε τις εκλογές, ο Μάρκος θα συνέχιζε να είναι Επίτροπος έως φέτος που λήγει η θητεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατόπιν, το μέλλον του θα ήταν αβέβαιο…


Γεγονός Τρίτο: …αφού, ως Επίτροπος, ενδιαφερόταν περισσότερο για τη νόσο των πουλιών παρά για την Κύπρο. Για τον τόπο του, οι απόψεις του ταυτίζονταν με εκείνες του Επίτροπου Διεύρυνσης Όλι Ρεν που είναι κατά κανόνα αντίθετες προς τα συμφέροντα της Κύπρου. (Υπάρχουν και δηλώσεις του).


Γεγονός Τέταρτο: Όταν πλησίαζαν οι προεδρικές εκλογές κινήθηκε να προεξασφαλίσει από τον Τάσσο το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών. (Νόμιζε και νομίζει ότι απ’ εκεί θα μεταπηδήσει εύκολα στην Προεδρία της Δημοκρατίας!) Ο Τάσσος του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα του έδινε το Υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2008. Ο Μάρκος δεν δούλεψε για την εκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου. (Πολλές δουλειές στις Βρυξέλλες!) Ως καλός πολίτης ήλθε απλώς στις εκλογές για να ψηφίσει και να ζητήσει.


Αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή δούλευαν με τον Μάριο Κάρογιαν ώστε το ΔΗΚΟ να υποστηρίξει τον Κασουλίδη με αντάλλαγμα το Υπουργείο Εξωτερικών για τον Μάρκο, μερικά άλλα Υπουργεία για το ΔΗΚΟ και την Προεδρία της Βουλής για τον Μάριο όταν θα τελείωνε η θητεία του Χριστόφια ως Προέδρου της Βουλής. (Λόγοι αρχής!) Όταν σημειώθηκε ανατροπή μέσα στο Κόμμα υπέρ της υποψηφιότητας Χριστόφια, ο Μάρκος κι Μάριος βγήκαν και υπεστήριξαν την υποψηφιότητα Χριστόφια και πήραν τις θέσεις που θα έπαιρναν από τον Κασουλίδη. (Θέσεις αρχής!)


Όταν έγινε Υπουργός Εξωτερικών έκανε δυο μήνες να δει και να μιλήσει στον Τάσσο που έχασε τις εκλογές (ο Μάρκος κι ο Μάριος τις κέρδισαν) και όταν πήγε να τον δει πήρε μαζί του και κανάλια.


Συμπέρασμα Δεύτερο: Αν ο Τάσσος επανεκλεγόταν Πρόεδρος ο Μάρκος δεν θα γινόταν Υπουργός Εξωτερικών. Αν εκλεγόταν ο Γιαννάκης Κασουλίδης, ο Μάρκος θα γινόταν Υπουργός Εξωτερικών και θα δεχόταν την αντιπολίτευση Χριστόφια/ΑΚΕΛ. Ο Μάριος Κάρογιαν θα περίμενε να γίνει Πρόεδρος της Βουλής κι ο Μάρκος θα του έκλεβε όλες τις παραστάσεις. Ο Μάρκος θα ακολουθούσε δεξιά πολιτική ΔΗΣΥ ενώ στο Κυπριακό θα ακολουθούσε πολιτική Κασουλίδη/Αναστασιάδη που είναι ταυτόσημη με εκείνην του Χριστόφια αλλά αντίθετη προς εκείνην του πατέρα του, εκείνην του Τάσσου Παπαδόπουλου και εκείνην του ΔΗΚΟ. Τώρα που είναι Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Χριστόφια ακολουθεί Ακελική-αριστερή πολιτική και, στο Κυπριακό, γραμμή Χριστόφια/ΑΚΕΛ που είναι ταυτόσημη με εκείνην του Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ και αντίθετη προς εκείνην του πατέρα του, εκείνην του Τάσσου Παπαδόπουλου και εκείνην του ΔΗΚΟ.


Τελικό Συμπέρασμα: Ο Μάρκος είναι πολιτικός με αρχές· με όλες αδιάκριτα τις αρχές. Ακριβώς όπως ο Μάριος. Χάριν της σωτηρίας της δύσμοιρης Κύπρου, φυσικά!


5 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re kopelia efie irte pou to Qatar ,en mas ipete ta endotera ta gerima.
Parakolouthite ton sior oksa oi.Dioti arkepsa na amfivallo kai gia ta ipolipa...

Ανώνυμος είπε...

Kathenas me ton pono tou!

Ανώνυμος είπε...

Ούλλοι λέουν τζαι πολέουν τζαι ο πελλός τζει που πονεί

Ανώνυμος είπε...

ό,τι καλύτερο διάβασα για το Μαρκούιν!

Ανώνυμος είπε...

opou fisaei o anemos afieromeno !
kai panda volemenos!