ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΑΝΤΙ ΚΑΡΟΓΙΑΝ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009



Boys, έσκισε το ΔΗΣΑΚΕΛ!





Σε διακοπές τα μέλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, αναδημοσιεύουμε το εξαίρετο άρθρο του Τάκη Κουνναφή από τον Κυριακάτικο Φιλελεύθερο. Σε σχέση με τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα, θα τοποθετηθούμε όταν επιστρέψουμε. (Πάντως ο Κάρογιαν φαίνεται ή παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Ας όψεται η ακελική αντιπαροχή της θέσης του στην Προεδρία της Βουλής! Από επιστροφής μας, να είστε βέβαιοι, ότι δε θα χαριστούμε στο χριστοφάκι). Ακολουθεί άρθρο για τον Ντάουνερ από τον έγκριτο Διευθυντή του Φιλελευθέρου.




του Τ. Κουνναφή



Δεν ανήκουμε μεταξύ αυτών που έχουν εκπλαγεί από όσα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Αλ. Ντάουνερ λέει και πράττει, αφού ο ίδιος (πριν και έπειτα από την άφιξή του) δεν έκρυψε την… ταυτότητα και τις… προτιμήσεις του!


Η αποθράσυνση του κ. Ντάουνερ λιπάνθηκε από την ανοχή και την ενθάρρυνση (να μη μας φοβίζουν οι λέξεις) που έτυχε από μέρους (και) Ελληνοφώνων. Ο κ. Ντάουνερ δεν ήλθε στην Κύπρο για να μεριμνήσει για εφαρμογή των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού. Αφίχθηκε για να επαναφέρει και να επιβάλει το σχέδιο Χάνεϊ, απλώς μετονομάζοντάς το σε «Συμφωνία των δύο ηγετών», με το… εύρημα «λύση των Κυπρίων». Ανεμπόδιστα (και ανεξήγητα) αφέθηκε να αλωνίζει, ωσάν να διαπιστεύτηκε όχι στην Κυπριακή Δημοκρατία (χώρα–μέλος του ΟΗΕ) αλλά σε «δύο κράτη» της Κύπρου, «ισοτίμως» συμπεριφερόμενος έναντι του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εγκάθετου της τουρκικής κατοχής, επισκεπτόμενος το «προεδρικό» του ψευδοκράτους, του οποίου την αποσχιστική ενέργεια (υποτίθεται) ότι έχει υποχρέωση να τερματίσει η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ.


Προκλητικά ο κύριος Ντάουνερ… έλυσε το Περιουσιακό, συμβουλεύοντας τους νόμιμους ιδιοκτήτες να δεχτούν «όσα–όσα» ένεκα… οικονομικής κρίσης και… πείνας στην Αφρική, καθώς και πληθώρα άλλων ανοησιών. Για να φτάσει στο απροχώρητο. Τον… αηδιασμό του στα Μέσα που δεν ανέχονται τις προκλήσεις του. Το «επιχείρημα»: «Δεν μπορούμε να ερχόμαστε σε σύγκρουση με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ», δεν ισχύει στην περίπτωση του κ. Ντάουνερ, αφού ο ίδιος αντί εκπρόσωπος του ΟΗΕ αισθάνεται ότι… εκπροσωπεί τα συμφέροντα του κατοχικού Αττίλα.

90 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σας!

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός μίλησε κι έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. ΝΑΙ στην πολιτική Χριστόφια στο Κύπριακό. Ένα μεγάλο ΝΑΙ στον Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ για τη συνετή και θαρραλέα στάση τους. ΟΧΙ στις οχιές του ΔΗΚΟ και του Ευρωκό που αποτελούν μια συνεχή άρνηση, χωρίς να προτείνουν τίποτα, και μας οδηγούν στη διχοτόμηση και εν συνεχεία στην οριστική τουρκοποίηση του τόπου. Ένα μεγάλο μέα κούλπα κι από το δικό σας μπλογκ θα ήταν το λιγότερο που θα ανέμενε κάποιος. Λίγο δύσκολο, όμως, από κάποιους που μιλούν με τόση απαξίωση για το 70 τοις εκατόν του τόπου, χωρίς να σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ανώνυμος είπε...

Ma kala, efta plasmata pigate oloi diakopes?

Ρήγας είπε...

Δέστε το ποσοστό αποχής, εκτός και εάν το 40+% δεν μετράνε. Δέστε επίσης και τα λευκά και τα άκυρα. Ο λαός μίλησε και είπε "Αφήστε μας ήσυχους, είστε ΟΛΟΙ άχρηστοι." ΑΥΤΟ είπε ο λαός. Τα υπόλοιπα είναι για κομματική κατανάλωση του ΔΗΣΑΚΕΛ.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ποια κόμματα είχαν την πιο μεγάλη αποχή κι άρα είναι οι πλέον άχρηστοι; (σύμφωνα με τη λογική σου!)

Ανώνυμος είπε...

Τα απλά μαθηματικά που επιβεβαιώνουν τις δυνάμεις των κομμάτων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση (καλή λέξη) κρύβουν πάντα τον πρωταθλητισμό και όχι τις προεκτάσεις και τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν τα κόμματα. Μας έχει μείνει αξέχαστο τότε που ο συναγερμός πάλεψε για το ναι αλλιώς θα ήταν καταστροφή για την Κύπρο, οι οπαδοί του γύρισαν την πλάτη αλλά 2 μήνες μετά μεσουρανούσε και πάλι στις Ευρωεκλογές.

Οπόταν ο κάθε ανώνυμος που λέει ότι ο λαός έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ναι στην πολιτική Χριστόφια- και άλλες αηδίες λανθάνεται γιατί ο λαός σέρνεται πάντα από τις εξυπηρετήσεις που θα λάβει όταν κερδίσουν οι δικοί του, ή θα ντραπεί /φοβηθεί όταν ζητά τη ψήφο του το κόμμα και θα πρέπει να τη δώσει. Για μας τους ελεύθερους θα έρθει σύντομα η ώρα που θα μιλήσουμε όπως κάναμε και στο παρελθόν.

Mikis

Ανώνυμος είπε...

Όπως και ο κάθε επώνυμος κι ανώνυμος που σφετεριζόταν και (όπως κάμνεις κι εσύ) ακόμα σφετερίζεται το 76% του λαου που ψήφισε ΟΧΙ. Που μπορεί να ψήφισε όχι για ένα εκατομμύριο λόγους και το σφετερίζεται ο κάθε Δηκοίκός κι ο κάθε ανύπαρκτος (όπως φάνηκε από το χτεσινό αποτέλεσμα) Ευρώκος. Ο λαός θέλει επανένωση του τόπου και βαρέθηκε όσους έχουν κολλήσει στο 2004. Και είτε το θέλεις είτε όχι, φίλε Μίκη, οι χτεσινές εκλογές ήταν μια μεγάλη ήττα για τους απορριπτικούς.
Athkeiaseros

Ανώνυμος είπε...

Στα ψηφοδέλτια υπήρχαν πολλοί που συμπεριλήφθηκαν απλά για να δουν τη φωτογραφία τους στους δρόμους και να κάμνουν σσιοου μες την Μακαρίου τα Σάββατα δίπλα που τον Αρχηγό. Τούτο το παναϋριν εμείς γιατί να το ανεκτούμε; Αφού ήθελαν να νικήσουν τα άκρα γιατί δεν συνασπίστηκαν οι κεντρικοί πχ με την Εδεκ να στείλουν 3 βουλευτές;

Εμείς έχουμε εθνικό πρόβλημα αλλά πρέπει να είμαστε και 1000 κομμάτια γιατί όλοι έχουμε θέσεις. Στην Ευρώπη ο καθένας μόνος του. Αν τύχει και κάμει φιλίες με άλλους βουλευτές άλλων χωρών μπορεί να πετύχουμε και καμιά έκθεση υπερ μας. Ειδάλλως ταξίδια στις Βρυξέλλες του αέρα.

Mikis

Ανώνυμος είπε...

ο τελευταίος να κλείσει τζαι την πόρτα!

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι "κεντρικοί" ρε Μίκη; Πάτε να μας πελλάνετε μες τούτο τον τόπο; Εν καταλάβετε ότι Δήκο και Ευρωκό (τουλάχιστον) είναι φουλ ακροδεξιοί; Ότι οι θέσεις τους είναι τζει που τον Καρατζαφέρη;
Υ.Γ. Οι "κεντρικοί" συνασπίστηκαν υπό του εθνάρχη το 2008 με οικτρά αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Η επανένωση του τόπου αθκιασερέ είναι καημός και των απορριπτικών όπως μας ονομάζεις φτάνει να γίνει συνεσταλμένα και με γνώμονα μόνο ένα πράγμα για μένα - την ασφάλεια εμάς και των οικογενειών μας. Κανένας δεν μπόρεσε ακόμα να εγγυηθεί αυτό το αγαθό και έτσι ο φόβος φέρνει και την απόρριψη. Αυτή η αντιπαράθεση με τους προοδευτικούς - τολμηρούς θα υπάρχει πάντα.

Εξάλλου ο ίδιος ο Πρόεδρος το λέει συχνά ότι δεν υπογράψει τίποτε που να μην είναι λειτουργικό και βιώσιμο. Εμείς περιμένουμε να δούμε την πρόταση και βλέπουμε.

Mikis

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ξεχνάμε πολύ εύκολα που γονατούσαν ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στους οπαδούς τους να πουν ΝΑΙ και δεν εισακούονταν.

Οι πρώτοι κώλωσαν και στο τέλος είπαν ένα ψευτο ΟΧΙ, και οι δεύτεροι είπαν ΝΑΙ, αλλά ο κόσμος τους τους γύρισε την πλάτη.

Βεβαίως, αυτό δε μεταφράστηκε σε εκλογικά αποτελέσματα μετά. Αλλά όχι και να μας λέτε ότι επιδοκιμάζεται η πολιτική Χριστόφια.

Στα βαρόμετρα είναι 60-70% διαφωνία με τον Ευέλικτο στο Κυπριακό. Τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες.

Ανώνυμος είπε...

Καλάν, επειδή εσάς της Επαγρύπνησης ζορίζουν σας και δουλεύετε νυχθημερόν,ενοχληθήκατε που τα κοπέλια της Επιτροπής πήγαν διακοπές;

Φ

Ανώνυμος είπε...

Ma ginetai olan, se tetoies krisimes stigmes, na pasin oulloi, tziai oi efta, diakopes… Tziai emeis na meinoume xwris voskous, adespoto kopadi?

Ανώνυμος είπε...

Τα μεγάλα κόμματα έχουν ισχυρές ηγεσίες ή/και ισχυρούς εσωτερικούς μηχανισμούς και διασυνδέσεις γι' αυτό και μπορούν να επιβάλλονται άνετα στις εκλογές (βλέπε συσπειρώσεις). Εκεί όπου απουσιάζει η ισχυρή ηγεσία ο λαός το αισθάνεται και απομακρύνεται. Τραντακτά παραδείγματα ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ.

mikis

Ανώνυμος είπε...

File Miki, eiste aporriptikoi giati torpillizete kathe prospatheia gia lisi. Tzai o Denktash thelei lisi. Eksartatai pos tin ennoei o kathenas. An perimenete na lithei to kipriako choris ekaterothen ipochoriseis, tote ipografete tin dichotomisi tou topou. Tzai eimai vevaios oti sto mialo pollon apo esas en touto pou vrisketai otan milate gia "lisi".
athkeiaseros

Ανώνυμος είπε...

Μα ούλλα τα Μέσα ήταν μαζί τους! Πως και δεν τα καταφέραν;

Ανατολικομεσογίτης

Ρήγας είπε...

Ώς Ελληνική κοινότητα, έχουμε κάνει ΠΟΛΛΕΣ υποχωρήσεις, αρχής γενομένης από την Ζυρίχη. Οι δε συμφωνίες κορυφής ήταν ακόμη χειρότερες. Οι Τούρκοι ΔΕΝ έχουν κάνει καμοία απολύτως υποχώρηση.

Έχετε χάσει κάθε έννοια ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΎ και μας αποκαλείτε "απορριπτικούς", "ακροδεξιούς" κλπ. ενώ είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΟ ότι η άκρα δεξιά και αυτή που της έδωσαν στέγη ταυτίζονται με τις ιδέες σας και τις προσεγγίσεις σας (Πουργουρίδης, Κληρίδης, Αναστασιάδης, κλπ) διότι το πραξικόπημα και η εισβολή ήταν αναπόσμαστο κομμάτι ενός μεγαλύτερου σχεδίου το οποίο κατά καιρούς βλέπουμε μπροστά μας, είτε αυτό ονομάζεται Ανάν είτε κάτι άλλο.

Όσο και να ζορίζεστε, ομοσπονδία στην Κύπρο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Όσο πιο σύντομα το χωνέψετε, τόσο το καλύτερο για τον τόπο, διότι ανάμεσα στα άλλα, δημιουργείτε και ηχορήπανση. Πού θα πάει, θα λείψουν τα δολλάρια μια μέρα και τότε να σας δούμε.

Αν και όταν θα ξανατεθεί μια λύση ομοσπονδίας, ο λαός θα την απορρίψει, όπως την απέρριψε το 2004. Η μειονότητα εκείνη που αποτελείται από παρασυρμένους, από βαλτούς και από πληρωμένους είναι πολύ-πολύ ασήμαντη για να επιβληθεί. Ο έντονος θόρυβος που δημιουργείτε οφείλεται στο ότι είστε απελπισμένοι, όπως απελπισμένες είναι και οι πρεσβείες που χρηματοδοτούν τα αφεντικά σας.

Και κάτι άλλο: Στην Κύπρο υπάρχει ΚΑΤΟΧΗ. Η λύση στην κατοχή είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, όχι μια κιτς τύπου "επανένωση." Αν τώρα θέλετε να ενωθείτε με τους έποικους για των οποίων τα δικαιώματα κόπτεστε, δικαίωμα σας. Πήγαίνετε στον βορρά, αφού έτσι κι'αλιώς με τους Έλληνες του νότου δεν τα πάτε καλά.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

re miki ma ti mas lalis re?To evroko enexi isxro esoteriko mixanismo tzie giafto en epivalete stis ekloges??Siga to megalao komma tu 5% pu enafai tus topus!!

Oso gia tin "epitropi",toso polla dimokrates eni pu epian uli omadikos capo bay anti na pan na psifisun.elpizo pu enaertun piso i megali dimopkrates na men mas pun oti ftei i epagripnisi pu enivran omprela.

riga,orea ta osa les gia APELEFTHEROSIN.apla na su ipen8imiso oti afti ine tzie i 8esi tu APOELLAS,afu 8elis na milisumen gia
taftisin ideon.Afto pu den mas les ine pos 8a epitefx8i i apeleftherosis?Giati foase na mas pis?I lisi aplelftherosis mpori na epitefx8i me diplomatika mesa?

To elam parepitontos pos ta epien?

Ρήγας είπε...

Σας συμφέρει να ταυτίζετε όσους διαφωνούν μαζί σας με την άκρα δεξιά, ενώ γνωρίζετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι άκρα δεξιά είναι ο Κληρίδης και ο Αναστασιάδης και ο Πουργουρίδης κλπ.

Η "επανένωση" όπως την αντιλαμβάνεστε με παρουσία εποίκων, με μη-επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων, με άπαρντχαϊντ καθεστώς όπου ένας πολίτης δεν θα ισούται με μία ψήφο και πολλά άλλα, ΠΩΣ ακριβώς θα επιτευχθεί με δημοκρατικά μέσα; Μόνο δια της βίας μπορεί να επιτευχθεί και με το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτό ακριβώς επιδιώκετε.

Ας φέρουν λοιπόν το σχέδιο μπροστά στον λαό να το ψηφίσει.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

riga,den mu apantises pos 8a epitefx8i i apelef8erosis me diplomatika mesa?(allo diplomatika allo dimokratika,an antilavanese ti leo)

I epanenosi 8a epitefx8i me dimopsifisma pu an ke efoson dextun ke i dio 8a perasi.Lisi me pistolia sto krotafo alli tis epidiokun.Esi prin kan dis to sxedio to aporiotis me ta gnosta stereotipa.Den ksero pu zis,alla se mia lisi 8a iparxun ke epiki pu 8a paraminun gia an8ropistikus logus ke prosfiges pu 8a epistrepsun ipo turkokipriaki diikisi ke politiki(oxi ar8mitiki)isotita ellinokiprion-turkokiprion.Afta den ine ipoxorisis xristofia,ine 8esis tis plevras mas gia xronia tora.Den nomizo na iparxi kapkios pu den anagnorizi oti i omospondia ime mia ipoxorisi omos ine protimoteri mia lisi epanenosis para mia lisi dixotomisis.Vevea polli protimun na paraminume stin parusa katastasi ep apiron mexri na parusiasti mia stigmi adinamias tis turkias gia na "apelef8ero8umen".me liga logia opos lei mia kipriaki ekfrasi:KAtse gare psofa.
simerizese afti tin apopsi esi?

Ανώνυμος είπε...

Eisaste kai episima meiopsifia.Kleiste to.
Riga aitithou politiko asilo stin Ellada gia na iremisis tze llio re file tze na mporis na kalamarizis tziolas(prepi na sou areski polla)

Ανώνυμος είπε...

Μια απλή απορία προς τον Ρήγα – τον Εκπρόσωπο Τύπου το μπλοκ:
Λέει το παιδί (προφανώς απευθυνόμενος) σ’ όσους δεν συμφωνούν μαζί του: “Πήγαίνετε στον βορρά, αφού έτσι κι'αλιώς με τους Έλληνες του νότου δεν τα πάτε καλά”. – Καλά ρε σούπερ πατριώτη Ρήγα, εσύ έχεις διαγράψει το βορρά; Τον έχεις χαρίσει στην Τουρκία;

ΕΛΑΜίτης –
- Ε(παγρυπνιστική) Λ(αϊκή) Α(νθελληνική) Μ(ονάδα)

Ανώνυμος είπε...

PU EPIEN TO POLL ME TIS EKLOGES? OEO?
i dimokrates en antexun tin ali8kia tzie fkalun ta polls pu etus areskun pu to blog tus,8avmaste tus!!!

Ρήγας είπε...

Ναι, εννοώ /διπλωματικά/ μέσα (εννοείται ότι θά πρέπει να είναι δημοκρατικά). Πώς θα γίνει αυτό; Ακριβώς όπως θα φύγουν *μερικοί* έποικοι (σύμφωνα με τα διάφορα σχέδια λύσης), με τον ίδιο τρόπο να φύγουν ΟΛΟΙ. Εκτός και αν στην πραγματικότητα ΔΕΝ θα φύγει κανένας, επομένως αλλάζει το πράγμα.

Είστε αξιολύπητοι που σκέφτεστε τα ...ανθρώπινα δικαιώματα των εποίκων θυτών πριν τα δικαιώματα των προσφύγων θυμάτων.

Δεν χρειάζεται να ζητήσω πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Και η Κύπρος Ελλάδα είναι είτε σας αρέσει είτε όχι. Είτε αρέσει στους πολιτικούς είτε όχι. Πρέπει να το καταλάβετε ότι όλοι εμείς (αλλά και οι πολιτικοί σε Ελλάδα και Κύπρο) δεν θα πάμε με τα βουνά. Περαστικοί είμαστε. Επί του προκειμένου, εσείς είστε που έχετε πρόβλημα, όχι εμείς.

Επίσης, τον βορρά τον έχει χαρίσει στην Τουρκία η άκρα δεξιά με την οποία έχετε συμπράξει και με την οποία οι ιδέες σας πάνω στο Κυπριακό ταυτίζονται πλήρως. Και δεν μιλώ για τους περιθωριακούς του ΕΛΑΜ (;) αλλά για τους ...mainstream του ΔΗΣΥ. Τον έχουν επίσης χαρίσει στην Τουρκία οι συμφωνίες κορυφής. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνω. Εγώ δεν χαρίζω τίποτε σε κανέναν. Ούτε την βόρεια Κύπρο στην Τουρκία, ούτε την νότια Κύπρο σε σας. Είπα "πηγαίνετε στον βορρά" για να νοιώθετε πιο άνετα, αφού στον νότο σας πνίγει ο ...εθνικισμός!



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Μπορεί η Επιτροπή να πήγε διακοπές, αλλά εγώ μένω εδώ.

Επομένως μείνετε εδώ, μην φύγετε.

Φέρτε όμως τους καθοδηγητές σας διότι εγώ δεν θέλω να παίζω μπάλα με τα δεύτερα των νενέκων.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

katse ti mappa xame re riga epidi efkikes offside,ena mas pis oti egines o messi se lion.

Akoma kartero apantisin...POS 8A
ER8I I LISI APELEF8EROSIS????
Tzie enoo,
diplomatika mesa=diapragmatefsis
mi-diplomatika mesa=polemos
Akoma ke esi pu kafxiese gia tin psili noimosini su ke tin antistixi xamilin ton edonopulon en to ekataleves akoma.Pemas tora gia na kserumen,diplomatika i mi-diplomatika?

to 8ema ton epikon apo oti fenete eto mono pu kseris na papagalizis ke na diastrevlonis akoma afu tora anakalipses sinimosia na min figi ute enas.meriki Epiki 8a minun ALLA ine kalitera na mini enas ari8mos(GIA AN8ROPISTIKUS LOGUS) miomenos KE na stamatisi eptelus i roi ton epikon apo tin turkia.Afto pu esi den mporis na antilif8is ine oti o xronos den ine iper mas.Oso pernun ta xronia ke perimenume tin "APELEF8EROSIN" to provlima tu epikismu 8a ginete olo ke xirotero me ekatontades xiliades epikus pleon i lisi 8a ginete diskoloteri,usiastika adinati.
Oso gia tus prosfiges,isxiun ligo poli ta idia se oti afora to perasma tu xronu.Exis tin entiposi oti i prosfiges ine a8anati ke 8a zun ospu na vre8i lisi
"APELEF8EROSIS"?Oso perimenume toso pio ligi 8a minun gia na epistrepsun piso otan vre8i i lisi(stin pleopsifia tus i apogoni tus den nomizo na exun ke polla kinitra na pane na zisun stis periusies ton papudon/pateradon tus) an mporis na to antilif8is.

Afta pu anefera,asfalos den simenun oto prepi na ipograpsume mia lisi opos opos gia na telionume alla ute ke na perimenume os ton epomeno eona mia lisi tipu "APELEF8EROSIS".

Ανώνυμος είπε...

O Rigas elalisen. I Kipros einai Ellada telos.Kai austria germania,to miso belgio Gallia,o canadas i hpa tze i australia einai agglia k.o.k. E3w o rigas apo tin Kipro.

Ανώνυμος είπε...

PU EPIEN TO POLL ME TIS EKLOGES? OEO?
i dimokrates en antexun tin ali8kia tzie fkalun ta polls pu etus areskun pu to blog tus,8avmaste tus!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο μπαμπούλας της ροής των εποίκων και ο χρόνος είναι εις βάρος μας είναι κούφιες απειλές για τον κόσμο. Όλοι ξέρουμε ότι θα μείνουν έποικοι στο νησί με οποιαδήποτε λύση. Γιατί οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν κάποτε έποικοι? Γενιά με γενιά έγιναν αδελφοί και ιδού τα αποτελέσματα.

Γι'αυτό πέρα από την εθνική αξιοπρέπεια που προσπαθούμε να κρατήσουμε μετά την ήττα το 74 το μέγα μας πρόβλημα είναι η ασφάλεια όσων θα ζουν στο νησί τούτο, είτε επιστρέψουν, είτε ζουν με τους έποικους, είτε η ψήφος τους είναι κουτσή αφού θα σε διοικεί ο "αδελφός" για ένα διάστημα έτσι και αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

@ Rigopoulo,
Ma giati paraponiesai – oute kotziakari na isoun! Ta EDONopoula en sinthimata pou fwnazoun … Kati paromoio kamneis tze sy! Kylise o tentzeris kai vrike kai to kapaki! Tha maw peis epitelous pos tha petyxoume thn apeleftherwsi i “pali me xronia kai akrous pali dika mas tha einai”? Kai th ata vlepoume mesa apo ksethwriasmenes fwtografies?

Ανώνυμος είπε...

akrous=kairous

Ανώνυμος είπε...

Heil Riga! Mono logia logia logia... Eksiga mas re file pos tha petichoume touta oulla pou laleis? Ta dollaria en o Archiepiskopos sou pou ta shiononei gia na sinechisei tis epicheiriseis tou tzai gia na sinechisei na ktizei se tourkokipriaki gi. Mia lisi gi afton tha itan katastrofi. Ekalese tous prosfiges na psifisoun OXI tzai tha tous apozimione i Ekklisia tacha mou!!! Me tetoes idees san kai tis dikes sou tis, 15 Iouliou 1974 kapoia kalopaida katastrepsan tin Kipro. Perifaneveste oti kserete tin elliniki istoria. Akoma kai an tin kserete eiste anikanoi na apofigete ta idia lathi. Ksepoulate oristika tin misi Kipro stous Tourkous kai sfirizete adiafora poulontas mas kai patriotismo apo pano (pou treshei pou ta poinarka sas). Vazete se kindino tin alli misi gia na zei ef orou zois me ton katochiko strato sta "sinora" tis (se liga chronia ta eisagogika den tha ta vazoume ouye emeis). O laos sas varethike kai to apodikniei. Oi akrodeksies marionettes pou anoigokleinoun to stoma kai pouloun patriotismo den echoun perasi pleon.

Πλαστήρας είπε...

Ούτε και εγώ πήγα διακοπές. Για τους ναινέκους που ονειρεύονται ότι το ποσοστό του ΔΗΣΑΚΕΛ σημαίνει στήριξη στην πολιτική Χριστόφια έχω να πω ότι η αλεπού στον ύπνο της εθώρεν πετεινάρκα. Παράδειγμα η αποτυχία εκλογής του αρχιναινέκου και αργυρώνυτου από τη UNOPS Χρίστου Στυλιανίδη παρά το λυσσαλέα τσοντάρισμα που είχε από τον Φύρερ Αναστασιάδη.

Όσο για το αν η Κύπρος είναι Ελλάδα το είχα πει πριν και το επαναλαμβάνω. Διαβάστε το περιοδικό Άποψη να δείτε παλιότερες θέσεις του ΑΚΕΛ για την Ελλάδα και την Ένωση. Αυτές δεν διδάσκονται στα ακτίβ της ΕΔΟΝ, σίγουρα.

Ρήγας είπε...

Έλα να βλέπω την Επαγρύπνηση σε πλήρη διάταξη να έχει επανδρώσει όλες τις σκοπιές :-)

Δεν ξέρω πώς θα πετύχουμε την απελευθέρωση. Το θέμα είναι ότι η απελευθέρωση είναι η μοναδική δίκαιη λύση. Η ομοσπονδία ΔΕΝ είναι δίκαιη λύση. Είναι ένα καθεστώς άπαρτχάιντ. Και επομένως με μαθηματική ακρίβεια θα ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, όσα άσχημα επίθετα και αν μας φορτώσετε, διότι μόνο γι'αυτό φαίνεται να έχετε μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες.

Συνεχίζετε να κάνετε γαργάρα το γεγονός που ανέφερα, ότι η ηγεσία της ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ των Κληρίδη, Αναστασιάδη, Πουργουρίδη και πολλών άλλων ταυτίζεται μαζί σας (και εσείς μ'αυτή) στα εθνικά θέματα: Διότι το πραξικόπημα που διέκοψε την πέραν των 3 χιλιάδων χρόνων Ελληνικότητας στην βόρεια Κύπρο --όπως ανέφερα και ΔΕΝ το σχολίασε ΚΑΝΕΝΑΣ-- ήταν αναπόσπαστο μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου το οποίο βλέπουμε μπροστά μας συνεχώς.

Για ποιό λόγο επομένως σας ενοχλεί το πραξικόπημα και η Εοκα-Β; Σας έχουν δώσει ΑΛΛΟΘΙ για να παπαγαλίζετε σχέδια ομοσπονδίας κλπ τα οποία δεν είναι καινούργια. Τέτοια σχέδια είχαν αρχίσει να επεξεργάζονται οι Βρεττανοί από τον καιρό του ενωτικού δημοψηφίσματος του '50.

Κάτι άλλο που οι Βρεττανοί είχαν αρχίσει να επεξεργάζονται από τότε ήταν και η δημιουργία Κυπριακής ("εθνικής") μη-Ελληνικής συνείδησης.

Τώρα ποιοί είναι οι προδώτες, οι φασίστες και τα γιουσουφάκια των ξένων, το αφήνω στην ιστορία. Πάντως να θυμάστε ότι η ιστορία είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

Τα επιχειρήματα σας είναι όλων ταυτόσημα. Ακόμα και τα επίθετα που ρίχνετε αυθαίρετα είναι τα ίδια. Μεταξύ σας ΔΕΝ διαφωνείτε στο παραμικρό. Λεβεντιά το Κόμμα!



Ρήγας

"Thoughtcrime does not entail death: thoughtcrime is death."
- George Orwell, 1984, Book 1, Chapter 2.

Ανώνυμος είπε...

@Ρηγας

"όπου ένας πολίτης δεν θα ισούται με μία ψήφο"

Στις ΗΠΑ εν ενας αθρωπος ενας ψηφος? (Μπους-Γκορ)

Υπαρχει ομοσπονδια που ισχυει το ενας ανθρωπος ενας ψηφος?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (ώρα 11:59 π.μ., που γράφεις και σε greeklish),

Μετά την αποστομωτική απάντηση του συναγωνιστή Ρήγα για το πως “… θα πετύχουμε την απελευθέρωση …”, νομίζω ότι πρέπει να αναδιπλωθείς ομαλώς, να πεις (κι εσύ) mea culpa και να αναγνωρίσεις το μεγαλείο της σκέψης του. Μην κοιτάς που λεει ότι “… δεν ξέρω πώς θα πετύχουμε την απελευθέρωση ...”, αυτό είναι μέσα στα πλαίσια του συνωμοτικού κώδικα και το κάνει για λόγους παραπλάνησης του εχθρού! Τώρα αν δεν βλέπει ότι πάει χέρι χέρι με τους επίγονους της ΕΟΚΑ Β΄, είναι λόγω του ότι ώρες ώρες ένεκα υπέρμετρου πατριωτισμού και αντιτουρκισμού εθελοτυφλεί – αλλά ας μην ξεχνάμε ότι του έχει παραχωρηθεί και το δικαίωμα να εκδίδει HACCP πατριωτισμού! (Αλήθεια γιατί θεωρείς, ρε Ρήγα ότι οι Κληρίδης, Πουργουρίδης κι Αναστασιάδης είναι ακροδεξιοί κι όχι αυτοί που συναγελάζονται με τα κατάλοιπα και τους επίγονους της ΕΟΚΑ Β΄;)

Τώρα αν η στάση και συμπεριφορά του Ρήγας και των ομοϊδεατών του οδηγεί στην παράδοση των κατεχόμενων στους Τούρκους (όπως έγινε κάποτε και με η Μικρά Ασία και τη Κωνσταντινούπολη – τότε το 1922 άνοιξε η όρεξη τους και δεν μείνανε ικανοποιημένοι με την αυτονομία της περιοχής της Σμύρνης και την ουδετερότητα της Κωνσταντινούπολης και ξεκινήσανε να καταλάβουνε και την Άγκυρα), αυτό δεν τους πολυνοιάζει, φτάνει που στον Νότο θα είμαστε αμιγώς ελληνικός πληθυσμός – με λίγους ή περισσότερους Πόντιους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Εγγλέζους αλλά και διάφορους μουσουλμάνους – αλλά και μουσουλμάνες με τις μαντίλες τους (κι έχουν και ένα μυστήριο αυτές που γοητεύει!)

ΕΛΑΜίτης [Επαγρυπνιστική Λαϊκή Ανθελληνική Μοναδα]

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, επί της ουσίας της ανάρτησης του site, ίσως θα ήταν καλό να πούμε την άποψή μας.

Εγώ πιστεύω ότι ο Κουνναφής έχει αρκετό δίκαιο για τον Ντάουνερ. Έχει ξεφύγει του διαμεσολαβητικού του ρόλου και μεροληπτεί υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας.

Οι υπόλοιποι (Ρήγας-greeklish συναγερμικός-Πλαστήρας-κρυπτόμενος Άνευ Ορίων-) τι λέτε;

Φ

Ρήγας είπε...

Συμφωνείτε ότι ΕΝΑΣ πολίτης πρέπει να έχει ΜΙΑ ψήφο, Ναι η Όχι; Απλή ερώτηση είναι. Αν όχι, τότε για ποιό λόγο ταράζεστε όταν σας αποκαλούμε κόκκινους φασίστες;

Για την απελευθέρωση: Δεν είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ /εφικτή/ από την ομοσπονδία, είναι όμως η μοναδική δίκαιη λύση. Το λέω και το ξαναλέω και δεν μπαίνει ΚΑΝΕΝΑΣ στον κόπο να τοποθετηθεί, παρά μόνο ένα ποίημα με κάμποσα άσχημα επίθετα.

Απελευθέρωση θα μπορούσε να επιτευχθεί με μια μακρόχρονη πολιτική ολόκληρου του Ελληνισμού και ακριβώς όπως θα φύγουν /μερικοί/ έποικοι (όπως ισχυρίζεστε) με τον ίδιο τρόπο να φύγουν ΟΛΟΙ. Πώς έφυγαν από την Τουρκία; Με τον ίδιο τρόπο. Πώς όμως να γίνει αυτό όταν κάποιοι (δεν λέμε ονόματα) έχουν χάσει κάθε έννοια ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ; Ο πιο ισχυρός σύμμαχος της Τουρκίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον νότο.

Σας ενοχλεί μόνο ότι εγώ προσωπικά δεν έχω ...αυτόματη λύση για την απελευθέρωση!!! Πώς θα κάνετε ομοσπονδία; Δεν βλέπετε ότι θα ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ; Και μάλιστα με ΑΙΜΑ; Δεν έχετε μάθει ΤΙΠΟΤΕ από την ιστορία; Ή στα κομματικά φροντιστήρια σας την διδάσκουν κομμένη-ραμμένη σαν τους Ιεχωβάδες;




Ρήγας

Ρήγας είπε...

Φ,

Ο Ντάουνερ βρίσκει και κάνει. Οι προθέσεις του είναι εμφανείς. Τον βλέπεις από δέκα μίλια μακρυά. Επομένως αυτόν να μην τον φοβάσαι.

Ενώ ο Δικός μας ονειροπολεί ενώ διπλα του έχει διάφορους ύποπτους (ΔΗΣΑΚΕΛ). (Προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ τον Χριστόφια προδώτη. Δεν είναι πολύ έξυπνος ούτε πολύ ικανός, αλλά ούτε προδώτης.) Τους υπόλοιπους είναι που φοβούμαι, που ανήκουν σε διάφορα κόμματα (ακόμα και ΔηΚο, π.χ. Κυπριανού, Καρογιάν).




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Riga ise to idio vlakas me ton iosilo.An den ise o idios fisika

Ανώνυμος είπε...

Ρηγας

Αν εκαταλβα καλα θελεις να φκουμεν που την ΕΕ διοτι εν κοκκινοφασιστες?

Στην ΕΕ Δεν ισχυει η αρχη ενας ανθρωπος ενας ψηφος.

Ανώνυμος είπε...

Χωρικέ πανέξυπνε εσύ δημοκράτη...

Το μόνο σύστημα που μοιάζει μ'αυτό που εσύ και οι ομοιδεάτες σου θποστηρίζεται ήταν το απάρχαιιντ της Νοτίου Αφρικής....
Γιαυτό ειλικρινά ΠΑΡΕΤΑ ΜΑΣ με τα φιλοσοφίκα σου ερωτήματα ενας ανθρωπος μια ψηφος, ναι εμείς έτσι το θέλουμε ενας ανθρωπος μια ψηφος, επίσης επειδή ανάφερες και την ΕΕ, νομίζω δεν ζούμε σε καθεστώς ΕΕ αλλά Κυπριακής Δημοκρατίας που τόσο μα τόσο πολύ σας πονά που υπάρχει ακόμα...

kyriakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τάχα ρε παίδες τι συμβολίζει η ταπελούδα με τον έποικο?

Για σας τους Αγωνιστές τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Αυτή είναι η εικόνα που έχετε στο μυαλό σας όταν μιλάτε για τους εποίκους?

Κάτι τέτοιες τακτικές γελοιοποίησης ακολουθούσε και ο Χιτλερ για τους Εβραίους Οι Τούτση για τους Χουτου..
Οι Αμερικάνοι για τους Ταλιμπάν.. Οι Λευκοί για τους Μαυρους και ούτω καθεξής..

Η Γενίκευση και ο αφορισμός για μια ομάδα ατόμων κρύβει μονάχα ένα πράγμα πίσω της , τον ρατσισμό.

Αυτές είναι οι πραγματικές σας αντιλήψεις?

Αν εμείς οι Ελληνοκυπριοι θέλουμε να παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως αν να είμαστε προοδευτικοί και δημοκράτες έναντι στη τριτοκοσμική Τουρκία που δεν σέβεται τα ανθρώπινα μας δικαιώματά. Το πρώτο πράγμα λογικά που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να σεβόμαστε όλα ανεξαιρέτως τα ανθρώπινα δικαιώματά του κάθε Πολίτη του κάθε Τούρκου και του κάθε λαθρομετανάστη. Ξέρω ότι σας προκαλώ ειρωνικό μηρυκασμό αλλά συγνώμη κύριοι όσο και αν δεν μας αρέσει, σύμφωνα με το ο διεθνές δίκαιο που κόπτεστε ακόμη και οι Έποικοι έχουν ανθρώπινα διακαιώματα. Μια λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματά των Ελλήνων πως είναι δυνατόν να αγνοεί αυτά των Τούρκων? Πως περιμένετε να μας πάρει στα σοβαρά ο διεθνής παράγοντάς και να πιέσει την Τουρκία να αποδεχτεί λύση χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις απο το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματά, Αν εμείς αρνηθούμε να σεβαστούμε το ανθρώπινο δικαίωμά παραμονής στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο κατα τα άλλα έποικος που γεννήθηκε στη Κύπρο, είναι 30 χρονών και διατηρεί την ταβέρνα του στα κατεχόμενα? Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ακόμη και εξωγήινος να είναι κάποιος τα παιδιά του παίρνουν την υπηκοότητά της χώρας που γεννήθηκαν ανεξάρτητα αν είναι ....''παράνομοι''

Αρα Σοφά θα έλεγα εγώ το Δυσή και το Ακελ πορεύονται σε αυτό το θέμα, Δεν είπε ούτε ο κληρίδης ούτε ο Χριστόφιας έτσι στην ψύχρα αποδέχομαι 50.000 πρόσφυγες. Είπαν και οι Δυο αποδεχόμαστε την παραμονή όσων εποίκων πληρούν τα κριτήριά παραμονής σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο διότι δεν αποδεχόμαστε λύση που να έχει καμία παρέκκλισή απο αυτό. Ο αριθμός των εποίκων ανέρχονταν τότε σε μια ονομαστική λίστα 46 χιλιάδων.
Αυτό αποδέχτηκε και ο Τασσος Παπαδόπουλος και ο Χριστόφιας και Ο Κληρίδης.
Έχετε κατα νου ότι όσο περνά ο καιρός και μένουμε στην παρούσα κατάσταση η οποία σημειωτέων είναι μια συνεχιζόμενη
παρέκκλιση, όλο και περισσότεροι έποικοι θα αποκτούν δικαίωμά παραμονής σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και όλο και περισσότεροι πρόσφυγες θα πεθαίνουν πρόσφυγες..

Γιαυτό σκεφτείτε 2 και 3 φορές στο που μας οδηγούν οι... ''διεκδικητικές'' σας ατάκες, διότι περι αυτού πρόκειται.. Μόνο στα λόγια μένετε, Ολες οι προσπάθειες και συνάμα οι επιτυχίες που είχαμε σήμερα σε διεθνές επίπεδο προέρχονται απο την διαλλακτική σχολή σκέψης.

ΝΈΣΤΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ρε Νεστωρή κρίμας το όνομα εγώ που κατάγομαι από την Κερύνεια και είμαι πρόσφυγας που εν τα δικαιώματα μου...??
Σου βάζω δύσκολα ξέρω το....

Ανώνυμος είπε...

H Κυπριακη δημοκρατια εχει το συνταγμά του 60 (δυο κοινοτητες που ψηφιζουν ξεχωριστα) προεδρον Ε/Κ, αντιπροεδρος Τ/Κ με βετο σε καποια θεματα, με υπουργους και βουλευτες τουρκοκυπριους, ποσοστοσεισ στην δημοσια υπηρεσιαν, τρεις ξενους δικαστες τζαι τες συνθηκες εγκαθιδρυσης, εγγυησεων τζαι συμμαχιας.

Αυτα.

http://www.law.gov.cy/law/lawoffice.nsf/dmlindependence_gr/dmlindependence_gr?OpenDocument

Ανώνυμος είπε...

pros rigopulo:
pansofe apelef8eroti mas apostomoses!!!DEN KSERIS POS 8A
ER8I I APELEF8EROSI!!!!
Mono tuto mas arki gia to ti lisi 8elis.Akoma lion na mas pis na katsumen na karterumen akoma 1000 xronia tzie i turki ena vare8un ke ena fiun alla os tote ute ta kokkala ton prosfigon e8aminun.
Esi den exis ma8i tippte apo istoria>Opos kami san esena milun gia apelef8erosi kapkii alli milusan gia enosi to to 74.Ta apotelesmata pkia ine.
Milas gia makroxronoa politiki tu ellinismu,ela,ti makroxronia?I mipos enois aionia?Pistevo fenete kseka8ara pleon oti den exis idea pos 8a li8i ti kiprako.Tulaxisto osi milun gia omospondis exu kapkies esto ke stixiodis 8esis.Esi?An evgene avrio o proedros ke elge 8elo apelef8erosi alla den ksero pos 8a isun efxaristimenos?
To mono pu kseris ine na krazis gia tin edon,tin eoagripnisi ke ta kommatika frontistiria eno esi profanos den exis idea gia to ti prepi na gini ke ise telios ektos pragmatikotitas.
ma8e pos 8a mas apelef8erosis tzie ksanaela

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα, εσύ και οι ομοϊδεάτες σου μας οδηγείτε στην καταστροφή. Δεν έχετε τίποτα να προτείνετε. Το λες και μόνος σου. Δεν αξίζει να συζητάς με κ΄΄αποιο που ουσιαστικά παραδίδει τον τόπο του στους ξένους αμαχητί. Καληνύχτα κι άμα έχεις κάτι (έσυ και οι όμοιοί σου)να προτείνετε ίσως να σας πάρουμε και στα σοβαρά.
Athkeiaseros

Ανώνυμος είπε...

Πάνσοφε Χωρικέ οι τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας έκαμαν ανταρσία και αποχώρησαν από την κυπριάκη δημοκρατία... το
θυμάσαι αυτό...?
Ξέρω το ότι θα πεις ότι έμεις φταίμε που εφύγαν αλλά αυτό είναι θεώριες δικές σας...
έφυγαν γιατί τους πρόσταξε η Τουρκία... Και από την ομόσπονδη Κύπρο που ονειρεύεστε πάλι έτσι θα φύγουν μια βραδύα άμα προστάξει η μαμά Τουρκία...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δηλαδή νομίζεις ότι υπερασπίζομαι τα δικαιώματά των Τούρκων και απεμπολώ τα δικαιώματά του Κερυνιώτη ή του οποιουδήποτε πρόσφυγα?
Λυπάμαι αν κατάλαβες κάτι τέτοιο φίλε, υπερασπίζομαι απλά τα ανθρώπινα δικαιώματά. ΤΕΛΟΣ
Και θα ψηφίσω Ναι σε λύση που θα σέβεται αυτά.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι όλη αυτή την άρνηση για τις συνομιλίες και την απαξιωτική θα έλεγα στάση σε σημείο εμμονής ενάντια στον πρόεδρο.

Χωρίς διαπραγματευτική προσπάθεια να πείσουμε τον διεθνή παράγοντα για τις ευγενείς προθέσεις μας πως θα επέλθει αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και αποκατάσταση και των δικών μας δικαιωμάτων.. Με ποιό γαμημένο τρόπο θα ελευθερωθεί η Κύπρος? Με το blogging? της ατάκες ή τον πόλεμο?

Κάποιοι νομίζω βάζουν ανθρώπους και τα κόμματα τους πάνω απο την Κύπρο.

Αυτά απο εμένα καλή συνέχεια..

Ανώνυμος είπε...

Χάτε ρε Δήκο ελπίζω τωρά να συνετιστείς και να συνιδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι μες σε κυβέρνηση και γι αυτό κόψε τες μουρμούρες και συνερ΄γαστου με τον πρόεδρο μας για να υλοποιήσει το έργο του.
Κανεί μουρμούρα.Χάτε να δούμεντε α

Asteraki είπε...

οκ ο ρήγας ένι ξέρει πώς θα απελευθερωθεί η Κύπρος και περιπαίζετε τον.

Γιατί εν μας λαλειτε εσείς ποιο εν το δικό σας όραμα για τη λύση του κυπριακού μέσω συνομιλιών (ειδικά ξέροντας την τροπή των πραγμάτων αφού είμαστε στη μέση των συνομιλιών);

Πόσοι έποικοι να μείνουν; Ποιοι να παν στο σπίτι τους, στο χωρκό τους; τι πολιτικό σύστημα θα έχομεν; οι αγνοούμενοι; οι εγγυήτριες δυνάμεις; ο στρατός; Γενικά πώς ονειρεύεστε μια καλή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ διπλωματική λύση; Ποια λύση θα μας απεγκλωβίσει που τα δίκτυα της Τουρκίας και δη της Μεγάλης Βρετανίας;

Και το πιο σημαντικό... μέσα από όλα τα πιο πάνω πώς πιστεύετε ότι θα εφαρμόζονται όλα τα ανρθώπινα δικαιώματα ΟΛΩΝ των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Ποιες υποχωρήσεις να κάμουμεν εμείς (ακόμα...) και ποιες πρέπει να κάμουν οι Τούρκοι;

Ανώνυμος είπε...

Riga, ma pou eisai gia na apokrouseis tis epitheseis twn ORKS, tis EDON kai tis Epagripnisis!

Ανώνυμος είπε...

Paidkia exei kanena pou exei ta mesa me ton Proedro gia na tou steiloume to ASTERAKI (asteri mou esy) gia na pigenei mazi tou stes synomilies perki tze lythoun oi apories tou?
Ma ti nomizeis re ASTERAKI, oti oi nynomiles ginontai stin Plateia Eleftherias i metadidontai amesa apo ton ANTENA?

Ανώνυμος είπε...

Τζαι ειπεν σου κανενας οτι αλλαξεν το συνταγμαν γιατι εφυαν οι ΤΚ?

Εμειναν οι θεσεις οφκερες τζαι λειτουργουμεν την Κυπρικη Δημοκρατια με βαση το δικαιον της αναγκης τζαι δεν μας περνει να ακυρωσουμεν το συνταγμαν διοτι εν με βαση τζεινο που υπαρχει η ΚΔ.

Ρήγας είπε...

Επαγρυπνιστές, επαγρυπνίστριες,

Ως συνήθως ψεύδεστε!

Σε ΠΟΙΑ χώρα της ΕΕ ΔΕΝ ισχύει το "ένας πολίτης ίσον ΜΙΑ ψήφος"; Στην Βρεττανία; Γερμανία; Γαλλία; Ολλανδία;

Μόνο στην Κύπρο (με το σύνταγμα του '60) και είδαμε που κατέληξε.

Και τώρα θέλετε να φτιάξετε κάτι ακόμα χειρότερο.

Επαναλαμβάνω: Η απελευθέρωση (= επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων + αποχώρηση ΟΛΩΝ των Τουρκικών στρατευμάτων/εποίκων) μπορεί να αποτελέσει λύση, φτάνει να είναι καθολική και συστηματική πολιτική, ειδικά αν η Τουρκία επιθυμεί (που ας δεκτούμε ότι επιθυμεί) να μπει στην ΕΕ.

Αυτό ως απάντηση (δεύτερη φορά), διότι όταν λέω εγώ ότι δεν έχω "αυτόματη λύση" που ως δια μαγείας θα λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα, μερικοί νομίζουν ότι ψάρεψαν λαβράκι, την ίδια ώρα μάλιστα που εσείς δεν έχετε ΙΔΕΑ πώς ακριβώς θα λειτουργήσει η λύση άπαρτχάιντ που προτείνετε.

Και σας λέμε ότι οποιαδήποτε μορφή άπαρτχάιντ ΔΕΝ μπορεί και ούτε πρόκειται να δουλέψει. Αλλά είστε τόσο φανατισμένοι και τόσο τυφλωμένοι (ειδικά μετά την εκλογή Ευέλικτου, η οποία σας έδωσε μια έπαρση δέκα καρδιναλίων του καθενός και μια αυθάδεια που έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε βλάκες) που δεν μπορείτε να το δεκτείτε.

Δεν μπορείτε να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και να σκεφτείτε ως ελεύθερα άτομα (καλά, λέμε τώρα...), μακρυά από κομματικές και πολιτικές προκαταλήψεις. Βλέπετε το εθνικό θέμα σαν νάναι ποδοσφαιρικός αγώνας.

Ως εκεί φτάνει η κρίση σας. Εκτός και αν είστε πράκτορες, που αλλάζει το πράγμα. Θεωρώ όμως ότι δεν έχουμε να κάνουμε με βαλτούς εδώ μέσα.

Προτιμάτε να χυθεί ΑΙΜΑ (σε ΟΛΑ τα καθεστώτα άπαρτχάιντ έχει χυθεί αίμα), παρά να δεκτείτε ότι ίσως, λέω ΙΣΩΣ, να μην είστε αλάνθαστοι και να παραδειγματιστείτε από την Ιστορία.

Είστε αξιολύπητοι.

Υπεραμύνεστε πολύ /ύποπτα/ τα "ανθρωπιστικά" τάχα δικαίωματα των ΕΠΟΙΚΩΝ και *αφαιρείτε* από τους Έλληνες πρόσφυγες τα δικά τους ανθρωπιστικά δικαιώματα, όπως και τα δικαιώματα των τριών βασικών ελευθεριών που απολαμβάνουν ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι πολίτες (εκτός οι Έλληνες της Κύπρου).

Διότι 3 βασικές ελευθερίες σε λύση ομοσπονδίας ΔΕΝ γίνεται. Εσείς βέβεια τα έχετε βάλει όλα σε μια σούπα και ανακατεύετε, ανακατεύετε, ανακατεύετε, νομίζοντας ότι ΟΛΑ διαλύονται.

Αυτή την λύση θέλετε να επιβάλετε.



Ρήγας

asteraki είπε...

Παρόλες τις ειρωνίες που μου απάντησες θα θελα μια απάντηση.

ΔΕΝ ζήτησα να μου εξηγήσει κανείς τις διαπραγματεύσεις που κάνει ο κ. Χριστόφιας. Τούτο εν δική ττου δουλειά.

Εγώ ζήτησα τη δική σας άποψη (όποιος διαθέτει δική του άποψη τέλοσπάντων).

Από τη στιγμή που "εθυμωθήκετε" του ρήγα που εν έξερε πώς θα απελευθερωθεί η κύπρος θα θελα τη δική σας άποψη για το πώς οραματίζεστε τη λύση ομοσπονδίας όπως τα ανάφερα πιο πάνω.

Οπότε αφήστε τις ειρωνίες και πέστε την άποψη σας που ναι πιο τεκμηριωμένη από αυτή του ρήγα.

Μπορείτε; ή πάλε θα σας φταίξει το ψευδόνυμο μου;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω σε 1 πράμαν με τον Ρήγα.

Ότι βλέπουμε το κυπριακό ως ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Που και σκατά να παίζει η ομάδα μου πάλε ενά φωνάζω ότι εν η καλύτερη ομάδα επειδή.. εν η ομάδα μου!

Που ο στόχος μας ένι μόνο να πιάσουμε το πρωτάθλημα. να ρτουμεν πρώτοι, φανούμεν παραπάνω, κλπ.

Μόνο που το κυπριακό έσιει να κάμει με την Κύπρο μας, τον τόπο μας και ένεν ανάγκη να είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο στόχος για τους παραπάνω μας εν κοινός. Άρα μια εν η ομάδα.

Μπορεί να γίνει μια κόσμια συζήτηση για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος τούτος χωρίς ποδοσφαιρικα΄συνθήματα.

Στο τέλος της ημέρας αν τα κάμει σκατά ο Χριστόφκιας ενά την φάμεν ούλλοι ακριβώς διότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Εν θα πουν οι Τούρτζοι "Α! Τούτοι εν με την ομάδα του συντρόφου εν θα τους πειράξουμεν πάμε να βρουμεν τους "άλλους"!

Άρα η έννοια μας ένι να τα πάεει καλά ο Χριστόφιας και μακάρι.

Το να καρτερούμεν τον Χριστόφκια να κλαππωθεί για να ευχαριστηθούμεν ένεν σόι (διότι πάμε τζαι εμείς μαζί του!) αλλά ούτε και να πισκαλιούμεν του Χριστόφκια ότι τζαι να κάμει διότι απλά... εν ο Χριστόφιας και ότι πει το κόμμα!

Πρέπει να ασκούμε κριτική αλλά βάσει των ανησυχιών μας και όχι άλλων συμφερόντων. Και οι υποστηρικτές του Χριστόφκια πρέπει να καταλάβουν ότι κόφτει μας ο τόπος μας παραπάνω που οποιοδήποτε κόμμα και ναι για εμάς δεν είναι ότι πει το κόμμα, δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανένα κόμμα και θα θελαμε να ξέρουμε που πατάμε και τι κάνουμε όσο αφορά το κυπριακό.

Διότι πάνω που ούλλα το κυπριακό εν υπόθεση της ζωής των παιθκιών μας και των εγγονιών μας και θα θελα για τούτους το καλύτερο. Μια Κύπρο ελεύθερη.

Ανώνυμος είπε...

Ε Ρηγα με εναν γληορο search στο google ηβρα το τουτον για την αγγλια

Each seat in the House of Commons represents a geographical constituency. Typically a constituency would have around 60,000-80,000 voters, depending mainly on whether it is an urban or rural constituency. The largest constituency in the country is the Isle of Wight with 108,253 electors at the last General Election, while the smallest is Na h-Eileanan an Iar (formerly known as the Western Isles) with an electorate of only 21,884.

http://www.rogerdarlington.me.uk/Britishpoliticalsystem.html

Αν καμεις κανεναν search τζαι εσυ με keyword political system τζαι τη χωρα που ενδιαφερεσε ουλον τζαι κατι εν να πετυχεις τζαι που ξερεις μπορει να μαθεις τιποτε τζαινουρκον. Α τζαι οι τρεις βασικες αρχες ελευθεριας γινονται αποδεκτες στην ομοσπονδια.

http://www.pco-bcp.gc.ca/aia/index.asp?lang=eng&page=world-monde

Δικαιωμαν σου να λαλεις οτι η ομοσπονδια εν απαρχαιντ τζαι εννα φερει πολεμον. Διαφωνω ρε φιλε, εγω λαλω οτι εν να δουλεψει. Η κοινωνια εν τζιαμε εν να ακουσει τζαι εν να αποφασισει ποιον εν να πιστεψει.

Τζαι μιαν τζαι εισα υπερ της δημοκρατιας εν μου λαλεις πως ισχυει για εμενα τουτον που λαλεις:

"είστε τόσο φανατισμένοι και τόσο τυφλωμένοι (ειδικά μετά την εκλογή Ευέλικτου, η οποία σας έδωσε μια έπαρση δέκα καρδιναλίων του καθενός και μια αυθάδεια που έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε βλάκες) που δεν μπορείτε να το δεκτείτε."

τζαι εν ισχυει για εσεναν που αρνησε να δεκτεις οτι η ομοσπονδια μπορει να δουλεψει?

Τελος μια απορια. Περνα ακομα μια δεκαπενταετια τζαι η τουρκια εν ετοιμη για ενταξη τζαι σηκωνει τα στρατευματα της τζαι αφηνει μονον την ΤΟΥΡΔΙΚ αλλα τζαι οσους εποικους θα εν δακτω μετα που δεκαπεντε χρονια ηντα που καμνουμεν?

Ανώνυμος είπε...

roigopula,rigopules

Os sini8os olo ta idia les ke olo sta idia kataligis.

Επαναλαμβάνω: Η απελευθέρωση (= επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων + αποχώρηση ΟΛΩΝ των Τουρκικών στρατευμάτων/εποίκων) μπορεί να αποτελέσει λύση,
1)Gia sena to mono provliam etuto diladi.gemonume 50 plia epikus gia na tus pepsume esso tus tzie lalumen tus prosfiges "all clear" gia na pan esso tus.Ti efkoli fanatazi i apelaf8erosi a!.Nomizo eksixases na anaferis na riksumen tus turkokiprius sti 8alasaa.
φτάνει να είναι καθολική και συστηματική πολιτική, ειδικά αν η Τουρκία επιθυμεί (που ας δεκτούμε ότι επιθυμεί) να μπει στην ΕΕ
2)I turkia isos den mpi stin evropi pote alla 8a pari idiki sxesi.Tote ti 8a kanue megale riga?
Pes mas gia aftin tin evloimenin tin ka8olikin sistimatikin politikn!!Ti ine epitelus afti i politiki?Klisimo odofragmatom?Anaviosi Eniu amintiku xoru ke ifestologias/piravlologias?
Eksoplistiao programmata ke dimiurgia militaristikis kinonias opos to israel?Ego otan akuo apelef8erosi mono afta mu erxonte sto nu.
Esi den exis idea ti ipostirizis apla rixnis ta sin8imata pu ema8es sto dimotiko deksia ke aristera.

Δεν μπορείτε να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και να σκεφτείτε ως ελεύθερα άτομα (καλά, λέμε τώρα...), μακρυά από κομματικές και πολιτικές προκαταλήψεις. Βλέπετε το εθνικό θέμα σαν νάναι ποδοσφαιρικός αγώνας.

Emilisen o neos dionisios solomos!Den imaste elef8era atoma!Eno esi ise 1000 fores!Mia zoi skalavomenos sta stereotipa tu dimotiku ke tis e8nikistikes propagandes ton xidaifoladon(pontiki,enosi) ke tu ka8e logis e8nosotiriu blog!To kollima su me to podosfero ekatantisen anipoforo,giati ekamis etisi na parusiazos to replay ston ant1?

Ως εκεί φτάνει η κρίση σας. Εκτός και αν είστε πράκτορες, που αλλάζει το πράγμα

imaste tzie praktores tora.Ego plironume me tus xaraktires
(gia ka8e 1000 xaraktires pkiano mian eliopita logo ikonomikis krisis kseris) tzie i sinadelfi pkianun gia 2000 mia taxinopita.Epidi omos dulefko overtime tora mpori na mu diun mia pitta sieftalia me taxi.na dume inta alli malakia ena mas pis.

Προτιμάτε να χυθεί ΑΙΜΑ (σε ΟΛΑ τα καθεστώτα άπαρτχάιντ έχει χυθεί αίμα), παρά να δεκτείτε ότι ίσως, λέω ΙΣΩΣ, να μην είστε αλάνθαστοι και να παραδειγματιστείτε από την Ιστορία

To aima ena xi8i siura me tin lisi tis apelef8erosis gia tuto nase siuros.Se mian omospondia to ema ena xi8i ean iparxun poli me to iq su pu ena 8orun tus turkokiprius tzie ena nomizun oti dinosavri pu tron kosmo tzie an kamete ta panta gia na men dulepsi mia lisi.En esis ke o anaxronistiko sas nus pu prepi na lavi ma8imata pu tin istoria.


Υπεραμύνεστε πολύ /ύποπτα/ τα "ανθρωπιστικά" τάχα δικαίωματα των ΕΠΟΙΚΩΝ και *αφαιρείτε* από τους Έλληνες πρόσφυγες τα δικά τους ανθρωπιστικά δικαιώματα, όπως και τα δικαιώματα των τριών βασικών ελευθεριών που απολαμβάνουν ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι πολίτες (εκτός οι Έλληνες της Κύπρου).

Ipamen ta tuta 100 fores.ta dikeomata ton prosfigon kanenas entus ta aferesen.To idaniko ine na epistrepsun oso to dinato parapano ke an ginete to sintomotero me protereotita stus gigenis prosfiges.An ine dinaton na epsitrespun oli se ena
KA8ORISMENO
xroniko diastima akoma kalitera.
Gia tus epikus,ipan su ta pio pano apla pezis pello.

Gia tis tris vasikes elef8eries,giati nomizis oti aporif8iken to anan?Epidi itan akros ani8eto se tutes tis elef8eries.An to neo sxedio ine kalitero se afto to tomea tote ti 8a pis?Apla prokatalavanis ta panta stin e8nikistiki su parania.

Εσείς βέβεια τα έχετε βάλει όλα σε μια σούπα και ανακατεύετε, ανακατεύετε, ανακατεύετε, νομίζοντας ότι ΟΛΑ διαλύονται

oi supes en diki su ideiotita,eksiases tin pellara pu ipes sto allo 8ema malon me tus turkus epikus tzie tus ipoti8emenus ellines epikus.

Αυτή την λύση θέλετε να επιβάλετε
Ute ta dimopsifismata en ikseris ti eni?Akoma ke ta katef8inomena edonopula kserun agapito rigopulo!
Anikse ke esi ena leksiko ,mporis!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ σιφτ και αλτ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Kipros Ellinas είπε...

to pio wraio en oti to diko epien apato. Kai exei na peftei akoma

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα που είναι αυτονόητο, αλλά προφανώς εκείνος που ανάρτησε τη φωτογραφία του "Χαριεντιζόμενου έποικου" δεν είχε την κοινή λογική για να το αντιληφθεί. Πότε οι έποικοι θα χαίρονταν; Όταν θα κέρδιζαν τις εκλογές οι δυνάμεις που θέλουν λύση ή όταν θα τις κέρδιζαν εκείνες οι δυνάμεις που είναι ευχαριστημένες με την υπάρχουσα κατάσραση και δεν κάνουν τίποτα για να τη μεταβάλουν. Με εκείνες τις δυνάμεις που πολεμούν για μια λύση που το μεγαλύτερο (έστω) μέρος των εποίκων θα αποχωρούσαν από την Κύπρο ή με εκείνες τις δυνάμεις που τους είναι αρκετό να φωνασκούν και να ζητούν να φύγουν όλοι οι έποικοι (κάτι που στην ουσία επιτρέπει την αύξηση του αριθμού των εποίκων με γεωμετρική πρόοδο!). Κοινή λογική!

Ρήγας είπε...

Τελικά, τα ακελάκια διαβάζουν όχι ό,τι γράφουμε, αλλά ό,τι θα ήθελαν να είχαμε γράψει.

Ο άλλος είπε οτι θέλω να ρίξω τους Τουρκοκύπριους στην θάλασσα...

Ε ρε γέλιο.

Λοιπόν, για να καταλήξουμε κάπου, αναφέρομαι σ'αυτόν που είπε ότι είμαστε ΜΙΑ ομάδα.

Ναι. Αν νοιώθετε ΕΛΛΗΝΕΣ Κύπριοι, τότε είμαστε στην ίδια ομάδα, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι. Αν όμως ΔΕΝ νοιώθετε ΕΛΛΗΝΕΣ, τότε δεν είμαστε στην ίδια ομάδα. Απλά πράγματα.

Αν τώρα είμαστε στην ίδια ομάδα με αρχηγό τον Χριστόφια (διότι αυτόν εκλέξαμε), τότε ο αρχηγός έχει καθήκον να κρατά ΨΗΛΑ την αξιοπρέπεια της ομάδας. Και όταν δεν το κάνει, εμείς παραπονιόμαστε. Δεν θέλουμε να του κόψουμε τα πόδια όπως ισχυρίζεστε.

Προσωπικά δεν θέλω ο πρόεδρος να φάει κλάπα και να κάνει λάθη και δεν έχω να αποδείξω τίποτε, εξ ου και το γεγονός ότι γράφω εδώ μέσα ΑΝΩΝΥΜΑ.

Διαφορετικά, αν δηλαδή είχα προσωπική ατζέντα, θα έγραφα /επώνυμα/ και με το πρώτο λάθος του προέδρου θα ζητούσα ΕΥΣΗΜΑ για ...το βιογραφικό μου! Ενώ τώρα αντε και πήρε τα εύσημα κάποιος που υπογράφει "Ρήγας", ή έτσι ή αλιώς και τί έγινε; Επομένως δεν τίθεται θέμα ευσήμων και δεν τίθεται θέμα ότι θέλουμε να κάνει λάθη και να φάει κλάπα και συμφωνώ απόλυτα ότι αν πέσει σε παγίδα ο πρόεδρος, τότε όλη η ΟΜΑΔΑ πέφτει στην παγίδα.

Πάμε τώρα στο τελευταίο: Αυτός που βάζει παγίδες στον πρόεδρο είναι είτε αφελής είτε προδώτης. Αυτό ισχύει όχι μόνο τώρα με τον Χριστόφια, αλλά και πριν με τον Τάσο. Σωστά, ή εκεί ίσχυαν διαφορετικοί κανόνες;


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Το post για τον χαριεντιζόμενο έποικο (9:19) το έγραψε ο Αθκειασερός.

Ανώνυμος είπε...

eteliosan i diakopes tis epitropis oksa ena karterumen meta to dekapntausto na emfanisti kanenas?
Aman dun oti to blogi tus ekatatisen antron ton epagripniston ke exun monon ekprosopo to rigopulo ena pa8un tzie tipote mi kako tus

aiolos είπε...

Οι Κύπριοι με την ενίσχυση του ΑΚΕΛ έδειξαν ότι είναι άνθρωποι πολιτικά ανώριμοι. Πολύ λυπάμαι, ταυτόχρονα χαίρομαι για τα Ελληνικά εκλογικά αποτελέσματα.

http://aiolos-mavro.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ate re kits pou dame pou 8a mas peis kai politika anorimous...

ate psifiste ton giorgaki sas kai ton kostakh sas kai afhste mas isixous..

Ανώνυμος είπε...

Οι έποικοι θα ήταν τρισ - χαρούμενοι όταν θα εκέρδιζαν τις εκλογές αυτοί που θεωρούν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διώξουμε τουςς εποίκους από την Κύπρο μετά από τη λύση του κυπριακού (δες κόρη Κληρίδη, Πραξούλα και πάει λέγοντας)

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα εγώ είμαι που έγραψα για τις κλάππες και την ομάδα.

Και σου απαντώ ευθέως ότι αυτό που έγινε με τον Τάσσο ήταν ανεκδιήγητο.

Στο βωμό της εξουσίας εσταυρώναν την Κύπρο μαζί με τον Τάσσο. και ναι άγγιζε τα όρια της προδοσίας διότι έκαναν ακριβώς αυτό το πράμαν... απλά εκαρτερούσαν τον στο καντούνι να φάει κλάππα και να ευφρανθούν.

Εν τούτα που μας τρων (αν δεν μας εφάαν ήδη).

Οι πολιτικοί μας δεν έχουν καμία ευαισθησία για τον τόπο μας.

Εμείς έχουμε;

Ρήγας είπε...

10:47, για να υπάρχει ευθαισθησία πρέπει πρώτα να υπάρχει αξιοπρέπεια. Δυστηχώς έχουμε καταντήσει το Κυπριακό πρόβλημα από εισβολής και κατοχής σε κτηματολογικό. Ναι, φυσικά, ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στα σπίτια του, αλλά το "σπίτι" δεν είναι μόνο το κτίσμα με τα κάγγελα και τα παράθυρα και τις πόρτες. Αφού λοιπόν έγινε κτηματολογικό, τότε τί είδους ευαισθησίες ψάχνουμε;

10:11: Η Κύπρος είναι κράτος 50 χρόνων. Η Ελλάς είναι κράτος 200 χρόνων. θα ανέμενε κάποιος να δει στην Ελλάδα περισσότερη πολιτική ωριμότητα σε σχέση με την Κύπρο. Τώρα, τί είδους ωριμότητα είναι αυτή που εναλάσσει μια εικόνα μεταξύ δύο κομμάτων που έχουν φέρει την χώρα στο σημείο να σας έχουν πάρει παρτούζα τα Σκόπια (!) μαζί με την Αλβανία (!!!) (δεν θα αναφέρω την Τουρκία διότι μας διαβάζουν και μικρά παιδιά) σκέψου να δούμε. Επομένως πριν να κρίνεις την Κύπρο σαν Καρδινάλιος, δες πρώτα τα δικά σου διότι ναι μεν ως Ελληνικό έθνος Ελλαδίτες και Κύπριοι έχουμε το ίδιο καραγκιοζιλίκι, αλλά εσείς στο Αθηναϊκό κράτος το έχετε εναγάγει σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Τύφλα να'χουν οι αρχαίοι φιλόσοφοι.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

@ailopullo
enmas eftanen o enas o fostiras efanistiken ke o defteros tora.Tutos tulaxiston exonete tzie lali kseka8ara oti epolemo pu 8eli.
Epie ta kala i xrisi avgi re?

Ανώνυμος είπε...

Rigaki,
Tou Anonymou Greeklish (ektos pou emena exei kai allon – aftos pou mpike i wra 8:56 pm) en tha tou apantiseis? Eroufises tin, oksa en na karteras tin Epitropi na ertei pou tes diakopes tis gia na sou dwsei odigies?

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

http://ellines-antepithesi.blogspot.com/

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Έχουμε λάβει παράπονο για μακροσκελέστατες αναρτήσεις σε greeklish.

Επειδή είναι υπερβολικά αγενές και κουραστικό για τον οποιοδήποτε προσπαθεί να τα διαβάζει, παρακαλούμε όπως, είτε αναρτήσεις σε greeklish να είναι πολύ σύντομες (όπως π.χ. του Επαγρυπνίτη που γράφει συνήθως στα πρώτα σχόλια στο blog),είτε να γράφετε στα ελληνικά.

Ε.Α.Δ.Κ.

tristermannus είπε...

tristermannus

Χωρικέ, το σύστημα στην Αγγλία έχει σημαντική προϊστορία την οποία αγνοείς. Όντως, δεν είναι ακριβώς ένας άνθρωπος μια ψήφος όμως ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ το γεγονός ότι η ψηφοφορία ΔΕΝ γίνεται με βάση ΦΥΛΕΤΙΚΑ κριτήρια, αλλά μόνο με απαρχαιωμένα γεωγραφικά. Συνεπώς είσαι ρατσιστής.

Υπόλοιπα {έμμιθα;} παπαγαλάκια: Διότι αναφέρεστε συχνά στο πως θα "σταματήσει η ροή των εποίκων" μετά την...αποδοχή των 50000 και άλλα τέτοια κουφά, μπορείτε να μας πείτε ΠΩΣ θα σταματήσει; ΠΟΙΟΙ θα είναι οι μηχανισμοί; ΠΩΣ θα λειτουργούν αυτοί οι μηχανισμοί; Όχι τίποτε άλλο, αλλά διότι λέτε πως ο Ρήγας δεν σας απαντά για το θέμα της απελευθέρωσης. Για να δούμε αν είσαστε ρεαλιστές ή απλώς...Ούτοποι.

Ρήγας είπε...

8:56 και λοιποί (αν είστε παραπάνω από ένας):

Εφόσον στην κάθε εθνική ζώνη, η μιά κοινότητα πρέπει να αποτελεί ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ για να μπορεί να εκλέγει εξουσία. Εκτός και αν θα δεκτούν οι Τ/Κ να είμαστε πλειοψηφία και στον βορρά; Και επιπλέον να ΜΗΝ δικαιούμαστε να ψηφίζουμε εκεί.

* Επομένως, διζωνική/ δικοινοτική ομοσπονδία και 3 βασικές ελευθερίες ΔΕΝ γίνεται, είναι απλά μαθηματικά.

Για να δουλέψει λοιπόν, σημαίνει ότι ΔΕΝ θα επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες.

* Επομένως ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ το δικαίωμα των Ελλήνων προσφύγων να επιστρέψουν, έστω και αν επιμένετε να το αρνείστε: Δύο τινά συμβαίνουν:
1. Είτε δεν καταλαβαίνετε τί ακριβώς λέτε, ή
2. Λέτε ΨΕΜΜΑΤΑ.

Εγήγησα (τρεις φορές) τί σημαίνει απελευθέρωση. Κάποιος επιμένει ότι θέλω πόλεμο(!). Κάποιος άλλος ότι δεν ξέρω τί θέλω.

Απελευθέρωση = Επαναφορά συνταγματικής τάξης.

Και ο ρόλος ενός προέδρου είναι να αγωνίζεται όχι για την ΚΑΤΑΛΥΣΗ αλλά για την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της συντανατικής τάξης, όταν αυτή καταλυθεί. Εδώ είναι που έχουμε το πρόβλημα.

Γιατί νάναι τόσο δύσκολο;

Και (ξανα) εγηγούμαι:

α) Όπως θα φύγει /ένας αριθμός/ εποίκων με το Αναν Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ... Χ, να φύγουν όλοι και με αυτό που λέω. Ναι, να μπουν σε κάμποσα βαπόρια και να φύγουν. Τα περί ανθρωπιστικών θεμάτων" που έχετε σκαρφιστεί (όχι εσείς βεβαίως αλλά οι ξένες διπλωματικές υπηρεσίες. Εσείς ΔΕΝ έχετε δική σας άποψη. Απλώς ακολουθείτε εντολές σαν καλά γιουσουφάκια.) είναι ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΛΑ.

Πώς όμως η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα να συμφωνήσει ή να πιέσειμε για πιο πάνω όταν εμείς οι ίδιοι βλέπουμε τους έποικους .."ανθρωπιστικά;"

Εγώ είμαι που δεν έχω λύση υπ'όψην, ή εσείς είστε που έχετε υπ'όψην την ΔΙΑΛΥΣΗ;

β) Όπως με το Αναν Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ..., Χ, θα φύγουν /κάποια/ στρατεύματα, να φύγουν ΟΛΑ.

γ) Ο κάθε πολίτης να έχει ΜΙΑ ψήφο, ανεξάρτητα εθνικότητας και ανεξάρτητα με τον τόπο κατοικίας του. Εσείς, έχετε συνειδητοποιήσει τί μας λέτε; ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ, όπου οι αποφάσεις του 80+% να μπορούν να μπλοκάρονται από τις αποφάσεις του (9% + 1 μήφος).

Και αν δυσκολεύεστε με αυτά που γράφω, να ζητήσετε από τις ξένες πρεσβείες να εντάξουν την αριθμητική στα φροντιστήρια.

Δεν είναι μόνο ότι μέχρι χθες είσασταν οι cheerleaders των δικτατωρικών καθεστώτων της ανατολικής ευρώπης. Είναι ότι με την κατάρρευση του κομμουνισμού, έχετε σκαρφιστεί άλλου είδους ΔΙΚΤΑΤΩΡΙΑ για να επαγγέλεστε.

Οι ομποσπονδίες, εκεί που έγιναν με βάση εθνικά κριτήρια, με βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών και εκεί που εφαρμόστηκαν κάτω από δικτατωρικό άπαρτχάιντ καθεστώς κατέρρευσαν πολύ-πολύ βίαια με ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ, π.χ. Γιουγκοσλαβία.

Οποιοδήποτε καθεστώς είναι δικτατωρικό, με μαθηματική ακρίβεια καταρρέει πολύ-πολύ βίαια, π.χ. Νότιος Αφρική.

Για να μην αναφέρουμε τον ...σοσιαλιστικό παράδεισο [sic] του ανατολικού μπλοκ που μας ρίχνατε στη μούρη επί πολλές πολλές δεκαετίες. Έχουμε δει την συμβολή του κομμουνισμού στην ανθρωπότητα.

Ρωτήστε και κανέναν που ΕΖΗΣΕ σε τέτοια καθεστώτα, κάποιον ντόπιο, όχι τα μέλη των δυτικών κομμουνιστιών κομμάτων που πήγαιναν εκεί με ειδικά κριτήρια, μέλη μιας πολιτικής ελίτ και του καθεστώτος και σπούδαζαν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των λαών των χωρών αυτών και τους έχουμε στην Κύπρο να παριστάνουν τους ..."επιστήμονες."



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

E Ρηγα

"Απελευθέρωση = Επαναφορά συνταγματικής τάξης."

Επαναφορα της συνταγματικης ταξης σημαινει Αντιπροεδρος Τ/Κ με βετο, Τ/Κ Υπουργους, Τ/Κ βουλευτες συγκεκριμενο αριθμον θεσεων στην Δημοσια υπηρεσιαν και το στρατο ξεχωριστους εκλογικους καταλογους εγγυησεις με την ΤΟΥΡΔΙΚ τζαι την ΕΛΔΥΚ τζαι βασης των εγγλεζων.

Για τους εποικους τζεινο που μπορω να σου πω εν οτι οσοι εν παντρεμενοι με Τ/Κ και οι απογονοι τους δικαιουνται να παραμεινουν στην ΚΔ. Τωρα για τζεινους που ζουν χρονια στην κυπρο η εχουν γεννηθει και μεγαλωσει στην κυπρο δεν ειμαι ειδικος. Υπαρχει διεθνες δικαιον τζαι που μιαν εκπομπη που ειδα με τον ελλαδιτην αντιπροεδρο του Ευρωπαικου δικαστηριου (εν αθθυμουμε το ονομαν του) εκαταλαβα οτι τζαι τζεινοι εχουν καποια δικαιωματα. Μπορεις να το ψαξεις παραπανω αν θελεις.

Ποιες εν οι 3 βασικες ελευθεριες που δεν εφαρμοζονται? πε μας τες μιαν μιαν να ευθυμησουμεν :)

Γραφεις

"γ) Ο κάθε πολίτης να έχει ΜΙΑ ψήφο, ανεξάρτητα εθνικότητας και ανεξάρτητα με τον τόπο κατοικίας του. Εσείς, έχετε συνειδητοποιήσει τί μας λέτε; ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ, όπου οι αποφάσεις του 80+% να μπορούν να μπλοκάρονται από τις αποφάσεις του (9% + 1 μήφος)."

Ε να φκουμεν καλο που την ΕΕ. Τι γυρεφκουμεν μες τουτον το ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ που το 0,5% μπλοκαρει τις αποφασεις του 99%+.

@tristermannus

Τζαι στην κυπρον υπαρχει μια ιστορια την οποιαν αγνοεις εσυ.

Φυλετικος ρατσιστης ειμαι εξαναγκης διοτι τουτον εν το συνταγμαν του 60 τζαι δεν με περνει να ζητω την καταργηση τζαι να το θεωρω ακυρον διοτι τοτε δεν εχει προηγουμενη καταστασην τζαι εκατσαμεν πανω συριζα.


Το να καθεστε τζαι να λαλειτε κουβεντες εν καλα αλλα εν καλα να λαλουμεν τζαι το πλαισιον μεσα στο οποιον γινετε η διαπραγματευση τζαι ποιες συνθηκες μας δεσμευουν μεσα απο την ιστορια.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ζητήσαμε πιο πάνω να μη γίνονται μακροσκελείς αναρτήσεις σε greeklish. Δυστυχώς, ο τελευταίος Ανώνυμος το παράκανε. Γι' αυτό και οι 2 μακροσκελέστατες greeklish αναρτήσεις του διαγράφηκαν.

Παρακαλείται να τις επαναλάβει στα ελληνικά.

Τον προειδοποιήσαμε πάντως.

Ρήγας είπε...

Επαγρυπνήστριες, επαγρυπνηστές,

Εδονόπουλλες (;), Εδονόπουλλα,

Φοινικούες, Φοίνικες,

Ποιλικόσπορες, ποικιλόσποροι,

Εργατικο-δημοκράτριες, εργατο-δημοκράτες,

Τροτσκίστριες, τροτσκιστές,

Λενινίστριες, λενινιστές,

καλιτέχνιδες, καλιτέχνες,

και λοιπά αριστεράκια:

ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ σας παρακαλώ πολύ (εννοώ με Ελληνικούς χαρακτήρες), αν θέλετε να σας διαβάζουμε.

Εκτός και αν ΔΕΝ θέλετε να σας διαβάζουμε και απλώς γράφετε για ΑΥΤΟ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ. Που στην προκειμένη περίπτωση προτείνω να πάτε να αυτο-ικανοποιηθείτε κάπου αλλού.

Είτε το θέλετε είτε όχι, είστε ΕΛΛΗΝΕΣ και μιλάτε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Εγώ παραμένω εδώ και θα γράφω ώσπου να γιενεί το γιαίμα σας αυλάτζιν.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

8:34:

"Ε να φκουμεν καλο που την ΕΕ. Τι γυρεφκουμεν μες τουτον το ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ που το 0,5% μπλοκαρει τις αποφασεις του 99%+."

Κατάλαβες τί είπες τώρα; Είναι το ίδιο το ένα με το άλλο; Ή μπαίνει κι'αυτό στη σούπα που σας έλεγα. Ανακατώστε μπας και διαλυθεί.

Η ΕΕ είναι μια /συνεργασία/ κρατών. Η λύση ομοσπονδίας θα αποτελέσει το σύνταγμα ΜΙΑΣ χώρας και δυστηχώς θα βασίζεται σε βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών και σε ένα καθεστώς δικτατωρίας.


Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Αν για τον Χίτλερ οι Γερμανοί ήταν η Άρεια Φυλή, για τους επαναπροσεγγιστές είναι οι Τουρκοκύπριοι. Ξέρετε πόσο αριθμεί αυτός ο περιούσιος λαός; 70.000, λιγότεροι από τον πληθυσμό του Στροβόλου. Οι υπόλοιποι στα Κατεχόμενα είναι 300.000(;) έποικοι και 45.000 στρατός.
Πείτε στον κόσμο όλη την αλήθεια επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

e riga en esi pu enikseris ti lalis tzie iso o pleon idikos stis supes!
Ekatalaves ti mas ipes prin?
Απελευθέρωση = Επαναφορά συνταγματικής τάξης."
dkiavasto tuto pu egrapses allo kamian ekatosti fores gia na katanoisis gia pkian sintagmatiki taksi milas.tzie sto daskalo su to lazaro mavro tzie rota ton poso megali pelara egrapses! enase vali timoria tora!!

Ανώνυμος είπε...

“Εγώ παραμένω εδώ και θα γράφω ώσπου να γιενεί το γιαίμα σας αυλάτζιν”. – Diladi wspou na mas isfaksoun oullous osous exoume diaforetikin apopsi?!!!
Eskeftikes re RIGA oti mporei sto pc mas na men yparxei i dynatotita gia ellinika?

Ανώνυμος είπε...

Να βρείτε τρόπο. Δεν υπάρχει πλέον pc χωρίς ελληνικά settings. Αντί να μπαίνεις όλη μέρα στο internet για να γράφεις ό,τι σου κατεβεί, κάνε λίγο κόπο να κατεβάσεις ελληνικά settings. Ηλίθιε

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ παραμένω εδώ και θα γράφω ώσπου να γιενεί το γιαίμα σας αυλάτζιν."

Eftixos pu to rigopulo paradexete pu mono tu oti en akrodeksios afu 8eli na mas kami to gema mas avlatzin(pkia xidaio filada exi tuto to slogan,alla anafeeri,"ospu na gini to gema MAS avlatzin",profanos i apef8ias antigrafi en polla diskoli gia ena rigopulo).Vevea tora ena petaxti tzie na mas pi oti ennen tuto pu enoouse ke oti pareksigumen ton epitides epidi imaste praktores.
Riga.gia en na ise siguros,o vasilis ftoxopulos 8a itna poli perifanos gia sena!

Ρήγας είπε...

Κομμουνάκια,

Σας λείπει η φαντασία. Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα λογοπαίγνιο. Τσιμπάτε. Όχι μόνο το δόλωμα, αλλά και τα κουπιά και την βάρκα. Μπόμπυ Ντικ.

Ρήγας ...ώσπου να γιενεί το γιαίμα ΣΑΣ αυλάτζιν.

Ανώνυμος είπε...

Tora leipei mas tziai i fantasia! Meta ta apokaliptiria tis fasistikis skepsis tou Rigopoulou eipen mas tziai pezous – oti en exoue fantasia! Exei dikio omws – emeis den oneirefkoumasten mera mesomeri anasistasi tis Neas Rwmaikis Aftokratorias, i alliwtika Vizantinis Aftokratorias!

Ρήγας είπε...

Ρε φίλε, τα χάπια να τα φυλάς στο ψυγείο, μην τα βάζεις στον ήλιο.


Ρήγας