Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009


Γιατί καλέ να παραιτηθώ; Αφού ο Χριστόφιας θέλει με!


Εγώ θα σε στηρίξω. Για να μείνω τώρα Υπουργός και να

σε φάω σε λίγα χρόνια ως Σωτήρας του ΔΗΚΟ.




Κρίνοντας τις ευρωεκλογές, δύο είναι τα βασικά μας συμπεράσματα:


--> Ο ενδιάμεσος χώρος, από τον οποίο και αναμένουμε να σταθεί ανάμεσα στα δύο ακραία κοινωνικά άκρα του ΔΗΣΑΚΕΛ -τα οποία και αποτελούν τις δύο όψεις των ακραίων θέσεων για διχοτομική και αντίθετη με τα ανθρώπινα δικαιώματα λύση στο Κυπριακό-, παραμένει τραγικά διχασμένος. Με αποτέλεσμα το ΔΗΣΑΚΕΛ να ξεπερνά το 70%. Αν κάτι δε γίνει γρήγορα, θα συρρικνωθεί αυτός ο χώρος ακόμη περισσότερο, με τραγικά για την ίδια την Κύπρο αποτελέσματα, αφού θα είναι πολύ μικρός και αδύνατος για να συνδράμει στην αποτροπή της άδικης λύσης που δρομολογείται στο Κυπριακό.


--> Ο Μάριος Κάρογιαν δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο εγωϊστής και παρτάκιας είναι. Μετά και τον καταποντισμό στον οποίο έχει οδηγήσει το ΔΗΚΟ (χαμηλότερα ποσοστά από ποτέ), με τη μανία του να βολέψει τον εαυτό του στην προεδρία της Βουλής και την αποξένωσή του από την υπόλοιπη ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΚΟ, δεν προβαίνει σε ίχνος αυτοκριτικής. Εμείς λέμε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά ακόμη και κάποιοι πιο μετριοπαθείς, θα δεχτούν νομίζουμε ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να αφήσει στην υπόλοιπη ηγεσία ή έστω στον κόσμο του ΔΗΚΟ, ανοιχτή την επιλογή να του δώσει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης για να παραμείνει στην ηγεσία. Όχι να προκαθορίζει, περίπου ότι «δε θα γίνει νέο συνέδριο».


Εμείς πάντως καλά πάμε. Απόλυτα ενωμένοι!

Κι εμείς απόλυτα ενωμένοι. ΔΗΣΑΚΕΛ ΟΛΕ ΟΛΕ!


Επίσης, εξακολουθεί ο απαράδεκτος Κάρογιαν να παρεμποδίζει τη συνένωση του ενδιάμεσου χώρου, γιατί προφανώς δε θέλει να κακοφανίσει τον πολιτικό του προστάτη (για να το πούμε ευγενικά), το Δ. Χριστόφια, και δε θέλει να χάσει τα ωφελήματα από την «συνεργασία» και ιδίως τη 2η θητεία στην Προεδρία της Βουλής. Οι δηλώσεις του μετά τον καταποντισμό, οι οποίες ήταν ουσιαστικά εναντίον της ενοποίησης του Χώρου, επαναλαμβάνοντας ότι «τίποτα δεν αλλάζει» και οι δηλώσεις του ότι δε θα κάνει νέο συνέδριο, απλά τεκμηριώνουν τη σοβαρή πολιτική του ανεπάρκεια και ανεντιμότητα. Αυτός ο επικίνδυνος «ηγέτης» οδηγεί το ΔΗΚΟ, το μεγαλύτερο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου στη διάλυση.


Προτείνουμε τρεις κινήσεις.




1) Πρέπει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενοποίησης του ενδιάμεσου χώρου. Β. Λυσσαρίδης, Γ.Κολοκασίδης, Γ.Ομήρου, Αναστασία Παπαδοπούλου, Ν.Παπαδόπουλος, Γ. Λιλλήκας, Δ. Συλλούρης, Γ.Περδίκης, Α.Σ. Αγγελίδης και όλοι όσοι έχουν εκφραστεί δημόσια υπέρ της ενοποίησης, πρέπει να πράξουν το καθήκον τους. Φτάνει πια η αδράνεια. Πρέπει να ιδρύσουν, με συνένωση των υφιστάμενων, ένα νέο μεγάλο κόμμα που θα αντιταχθεί στο ΔΗΣΑΚΕΛ.


2) Οι υπόλοιποι της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, πρέπει να θέσουν θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς το Μάριο Κάρογιαν. Ο ανεπαρκής Κάρογιαν (όπως φάνηκε εδώ κι ενα χρόνο αλλά και στη συζήτηση των Αρχηγών των κομμάτων, όπου ήταν το ρεντίκολο της συζήτησης) που είναι ένα κακό πρότυπο της κυπριακής πολιτικής σκηνής και που ηγείται του σημερινού ΔΗΚΟ, πρέπει άμεσα να πάει... στη σπιταρώνα του!


3) Άμεση αποχώρηση από την κυβέρνηση(Βεβαίως αν το ίδιο τεθεί και στην ΕΔΕΚ, ακόμη καλύτερα). Η παραμονή σε μια ετερόκλητη συγκυβέρνηση μόνο τραυματίζει το ΔΗΚΟ .


Φτάνει πια. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!


ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

42 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ittithikete. Giati den to paradeheste kai na sinergasteite epiteloys me ton Proedro Xristofia?

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο και στα τρία, μπράβο!

1. Αν γίνει η συνένωση του χώρου όπως το λες, και με αυτούς που λες, οι οποίοι μπορεί να έχουν όνομα, αλλά έχουν μηδαμινή λαϊκή αποδοχή, τα συνολικά ποσοστά δε θα ξεπεράσουν ούτε το 10% - και πολύ είναι – όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα εθνικιστικά εξτρεμιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Μια τέτοια κίνηση θα στείλει ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ στο 85%!
2. Ναι, να πάει και ο Κάρογιαν στο σπίτι του! Οποιοσδήποτε άλλος και να είναι αρχηγός απλώς θα επιταχύνει την φθορά αυτού του μίζερου χώρου.
3. Σωστό και αυτό! See above!

Επιτέλους κάντε κάτι!

Ανώνυμος είπε...

etsi pliroforiaka pros to rimaxo,i edek,pu ine episis sti kivernisin, giati den ekatapontistiken opos to diko?Mipos epidi den ekatigoran ton proedro nixta-mera gia to kipriako?

Ανώνυμος είπε...

O enas epsofisen idi...o allos opou tzai na sai.... kai oi igetes sas tha ine? to kenevzoudin, to papadopouloudin, to aggelidouin kai dostou. E re glentia....xa xa xa xa xa

Ανώνυμος είπε...

o simprakis pantos kutsu-lissaridi sto idio komma ine kati perissotero apo api8ani,alla i megali dimokrates mpori na mas anakiriksun ke tus EVROKUS ipermaxus tis dimokratias!

Ανώνυμος είπε...

Αφηνίασαν τα νενέκια και η Επαγρύπνηση. Μέχρι και ο εποικολάγνος Ιωάννου σας κατέβηκε.

Πονεί σας το ότι μπορεί να ενωθεί ο ενδιάμεσος χώρος. Πονεί σας επίσης το ότι κυριαρχεί στην πολιτική ο Βάσος Λυσσαρίδης, που ήταν και η αιτία που σώθηκε η ΕΔΕΚ στις ευρωεκλογές και που θα είναι ο άνθρωπος που θα ενώσει τον ενδιάμεσο χώρο.

Εμείς της ΕΔΕΚ, τώρα κάνουμε αυτό που πρέπει. Θα ενώσουμε το χώρο του κέντρου, θα ενωθούμε με τα αδέλφια μας του ΔΗΚΟ (αν δεν θέλουν ο Μάρκος, ο Κάρογιαν και η Αθηνά, ας πάρουν και το δικό μας το Χαννίδη και ας πάνε στο ΑΚΕΛ) με στόχο να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας.

Μαζί αγωνιστήκαμε για το ΟΧΙ, μαζί στηρίξαμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, μαζί τον αποχαιρετήσαμε με δάκρυα στα μάτια τον περασμένο Δεκέμβρη. Όλοι μας μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Φακκάτε νενέκια της Επαγρύπνισης και εποικολάγνοι της κακιάς ώρας όσο θέλετε.

Η συνένωση θα γίνει.

ΕΔΕΚΙΤΗΣ

ΓΝΗΣΙΟ ΔΗΚΟ είπε...

Έσσω σου Καρογιανούιν παλιορουφκιανούιν. ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Re ma tze na eno8ite pale h okka en tetrakosia..

apla ma8hmatika en toyta...


kai siga na mhn dextei o kyprianou na dialysei to komma tou gia ton nikolaki an 8elete enosh kopelia nikolaki kai kolokasidi vour... eno8ite me thn edek ... kissos.. neous orizontes or what ever

h hgesia kai h vash tou dhko den prokite na akolou8hsei..

Ανώνυμος είπε...

sifono apolita...

keros to diko na analavei kapies protovoulies...

na alla3i igesia gt tha katastrafi...

Ανώνυμος είπε...

Ρε καλώς τα τα κοπέλλια του Κάρογιαν, που έγινε το πρότυπο του κάθε ανίκανου βολεψάκια.

Ανώνυμος είπε...

Το καλό για τον λαό είναι οτι εα σας βάλλη φτήν.εν χοντρη?

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάρογιαν είναι ο Χαννίδης σε φαλακρό output.

*Ιοσίλιος*

Ρήγας είπε...

Δεν πρέπει να μας ενδιαφάρουν τα κόμματα διότι νομίζω ότι ΟΛΟΙ εδώ μέσα έχουμε χάσει την ουσία.

Η ουσία είναι οι ΙΔΕΕΣ.

Και στον ΔηΣυ, αλλά ακόμα και σ'αυτό το ξενόφερτο κου-κου-κου με την σαγνιασμένη ψευδοιδεολογία που βρωμά από ένα μίλι τόπο, υπάρχουν άτομα με σωστές πατριωτικές ιδέες που είναι εγκλωβισμένα.

Επειδή όμως το παιγίδι έχει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΘΕΙ, ο καθένας παραμένει, νοιώθει σιγουριά και ασφάλεια εκεί που νομίζει ότι εκφράζεται περισσότερο.

Δεν είναι ντυχαίο που ΜΟΝΟ πριν τις εκλογές Ακελ και ΔηΣυ θυμούνται την Εοκα-Β και τον κομμουνισμό και μπαίνουν σε ένα παιγνίδι που θυμίζει Ομόνοια-Αποέλ.

Από την μιά η ποδοσφαιροποίηση συμφέρει την ηγεσία του ΔΗΣΑΚΕΛ. Από την άλλη το κέντρο δεν έχει ηγεσία.

Τα αποτελέσματα επομένως δεν πρέπει να μας κάνουν εντύπωση.

Εκεί που ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ο κόσμος να αποφασίσει για τις ΙΔΕΕΣ και όχι για το ΚΟΜΜΑ, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία και απέρριψε το σχέδιο Ανάν.

Αυτό είναι που φοβίζει την ηγεσία του ΔΗΣΑΚΕΛ και τις ξένες πρεσβείες. Γι'αυτό και έχουν επιστρατεύσει ολόκληρο στράτευμα από Ορκς και άλλα γιουσουφάκια για να σπέρνουν φόβο και τρομοκρατία, μπας και τολμήσει μια μέρα ο λαός να ψηφίσει με βάση τις ΙΔΕΕΣ του.


Ρήγας

"No one believes more firmly than Comrade Napoleon that all animals are equal. He would be only too happy to let you make your decisions for yourselves. But sometimes you might make the wrong decisions, comrades, and then where should we be?"
- George Orwell, Animal Farm, Ch. 5

Ανώνυμος είπε...

Όταν δώσουν στο ΔΗΚΟ το ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε (κόμμα ενδιάμεσου χώρου) θα ξανακερδίσει τα ποσοστά του. Δυστυχώς, όμως, οι Κουλίες, οι Παπαδόπουλοι και οι λοιποί το κατάντησαν το πλέον ακροδεξιό κόμμα στην Κύπρο μαζί με το Ευρωκό. Αν δεν ήταν και ο Κάρογιαν σίγουρα θα έπαιρνε μονοψήφιο ποσοστό. Η Κύπρος έπαθε και μπούχτισε τους ακροδεξιούς. Έτσι απαντώ και στο φίλο που ρωτά γιατί δε συρρικνώθηκε η ΕΔΕΚ. Πάρτε το απόφαση και σεβαστείτε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αθκειασερός

Ανώνυμος είπε...

Να εκδιωχθεί αμέσως ο Κάρογιαν και να αναλάβουν τα ηνία οι Νικόλας, Κενεβέζος και Κολοκασίδης. Ακόμα μια εκστρατεία όπως των προεδρικών και των ευροβουολευτικών και θα το διαλύσουν εντελώς το ΔΗΚΟ. Να ησυχάσει ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

Αθκιασερέ, πες μας γιατί το ΔΗΚΟ είναι ακροδεξιό.

Έλαβε κάποια ρατσιστική θέση; Υποστήριξε κάτι αντιδημοκρατικό; Είπε ή έκανε μήπως κάτι σε βάρος κοινωνικής ομάδας πληθυσμού;

Αντίθετα: ακροδεξιοί είναι όσοι υποστηρίζουν ρατσιστικές ρυθμίσεις: ΟΠΩΣ ΕΣΥ.

Και ρουφιάνοι όσοι ρουφιανεύουν στον Ευέλικτο: ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ.

ΤΖΙΩΡΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλό ρε φίλε γιατί είναι ακροδεξιό. Στα ΑΚΡΑ τοποθετούμε τα κόμματα που εκφράζουν ΑΚΡΑΙΕΣ θέσεις. Και στο Κυπριακό το ΔΗΚΟ μαζί με το Ευρωκό έχουν τις πιο ακραίες θέσεις. Τα πιο μετριοπαθή κόμματα στο Κυπριακό είναι το ΔΗΣΑΚΕΛ όπως το αποκαλείτε. Εν νομίζω να διαφωνεί κανένας στην Κύπρο, έστω κι αν το λέει με διαφορετικά λόγια. Ως ακροδεξιό κόμμα έφτασε στα όρια του και επήρε ένα πολύ καλό ποσοστό. Με τέτοιες θέσεις είναι αδύνατο να πάει πιο πάνω. Μπορεί, όμως, άνετα να συνεχίσει την καθοδική του τάση. Η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου μας διδάσκει ότι την καταστροφή στον τόπο την έφεραν όσοι είχαν ακραίες θέσεις. Και ο κυπριακός λαός ευτυχώς τό ξέρει καλά.
Αθκειασερός

Ανώνυμος είπε...

Αθκιασερέ, γενικολογείς:

Ποιες ακραίες θέσεις; Τα ανθρώπινα δικαιώματα; Τη δημοκρατία; Την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους;

Ακραίος είσαι εσύ και το ΔΗΣΑΚΕΛ και οι θέσεις που εκπροσωπείτε.

Εθνικιστής είσαι εσύ που υποστηρίζεις τα "κεκτημένα" του τουρκικού επεκτατισμού.

Φασίστας είσαι εσύ που συντάσσεσαι με τον φασισμό του Αττίλα, ως προπαγανδιστής της νομιμοποίησής του.

ΤΖΙΩΡΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι πεις φίλε μου. Με τον τρόπο που μιλούμε και οι δύο δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για το ποιος είναι ο ακραίος. Απλά επιβεβαιώνεις με.
Αθκειασερός

Ανώνυμος είπε...

Αν πεις "ζήτω ο τουρκικός φασισμός" με πιο χαμηλή φωνή ή πιο μετριοπαθείς τόνους, δε σημαίνει ότι δεν είσαι και υποστηρικτής του τουρκικού φασισμού.

Όταν αποκαλείς εθνικιστικό το ΔΗΚΟ που υπερασπίζεται τον κυπριακό ελληνισμό από την παράδοσή του στην Τουρκία, τότε υποστηρίζεις τον τουρκικό φασισμό.

Τουτέστιν είσαι φασισταράς. Με περικεφαλαία.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω δεν είπα "ζήτω τουρκικός φασισμός". Είναι προφανές πως ότι θέλεις λαλείς. Και φασίστας είναι εκείνος που δε σέβεται την αντίθετη άποψη. Άρα;

Αθκειασερός

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια του μπλογκ,

Κάμνετε ένα λάθος.
Δεν βλεπετε τι γίνεται και προσπαθείτε να οδηγήσετε τα πράγματα εκεί που εσείς θέλετε.

Μιλάτε συνέχεια για το παρελθόν. Εκολλήσετε στο σχέδιο Ανάν τζι εμείνετε τζιαμέ.

Δεν μπορείτε να δείτε ότι το δημοψήφισμα ετέλειωσε.
Που τότε ως τωρά εμεσολαβήασαν οι προεδρικές, οι βουλευτικές τζιαι οι ευρωεκλογές.

Τζιαι τα αποτελέσματα εδείξαν ότι όσοι εμείναν κολλημένοι στο 2004 χάνουν συνέχεια.

Μιλάτε για συνένωση του κεντρώου χώρου.
Μα το Σάββατο τη νύκτα, ο Ομήρου απέκλεισεν το.
Ή δεν τον ακούσετε;

Το κέντρο δεν πρόκειται να ενωθεί για πολλούς λόγους.
Καταλάβετε το.

Ήδη ο Κουτσού προδιέγραψε τζιαι το μέλλον των κομμάτων τούτων...

Προμηθέας

Ανώνυμος είπε...

Δε σέβομαι τον τουρκικό φασισμό και την τουρκική κατοχή. Ο προπαγανδισμός τους δεν είναι άποψη.

Αν το να μη δέχομαι τον τουρκικό φασισμό, θεωρείται απο πρακτοράκια ως φασισμός, δε δίνω δεκάρα.

Ανώνυμος είπε...

Κρούζει σε ρε Άνευ ψευτοΠρωμιθέα (που θυμήθηκες την Ορθογραφία) μπας και γίνει συνένωση. Κρούζει σε! Μπε ρε ως Άνευ Ορίων και τοποθετήθου αν σου βαστά.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον δεν είμαι ο Άνευ.

Δεύτερον, τίποτε δεν με κρούζει.

Σας είπα τι είπε ο Ομήρου.

Τελικά ποιον κρούζει, εμένα που το έγραψα ή εσένα που δεν το σχολίασες;

Προμηθέας

Ζωή είπε...

Και η ερώτηση πάντα επίκαιρη:
Ποιος νομίζει ότι το Σχέδιο Ανάν αποτελεί παρελθόν; Ο Χριστόφιας που θέλει να τσιμεντώσει το ΝΑΙ; Ο Χριστόφιας που προεκλογικά εδήλωσε ότι το Σχέδιο Ανάν κοιμάται; Ο Αναστασιάδης που έσπρωξε το κόμμα του στο ΝΑΙ; Ο Κασουλίδης που δεν το μετανοιώνει; Ο Πουργουρίδης που θα το υπέγραφε και με τα 20 του νύχια;

Ανώνυμος είπε...

Στην κυπριακή διάλεκτο λέμε για κάποιο που του έχει σαλέψει και βλέπει (οραματιζεται) μεταφυσικές καταστάσεις και επαφές τρίτου τύπου ότι “αντζιελοθωρεί” δηλ. θωρεί αντζιέλους – αγγέλους! Δαμέσα δα νομίζω ότι “ανεφοθωρείτε”!

Εγώ πάντως ψηφίζω Πρόδρομο Προδρόμου για νέο ηγέτη του ενδιάμεσου χώρου (αν δεν ευκαιρεί το Συλλουρούιν ή ο Κουλλάς)...

Δεν είμαι ο Άνεφ, δεν είμαι ο Προμηθέας ...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι απλά ένα λιμοκοντόρικο νενέκι, ακόμα ένα από τα πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Εκαταντήσαμε όσοι θέλουμε αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιομάτων μας να είμαστε ακροδεξιοί και αυτοί που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των εποίκων και των ανύπαρκτων μειονοτήτων των Ελληνικών νησιών να ηρωοποιούνται.
Εκαταντήσαμε να φοούμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και ότι θέλουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας και όχι την ταυτότητα που θέλουν οι ξένοι να μας πουλήσουν.

Mikis

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

@Προμηθέας! έτσι που τα λες ειναι σαν για σένα να μην εχει θέση άλλη πολιτική στην Κύπρο πέρα από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Έτσι που τα λες για σένα ότι είναι εξω από τη Δεξιά του ΔΗΣΥ και την Αριστερά του ΑΚΕΛ όλοα τα άλλα σαν αποψεις και θέσεις είναι απο τα πριν λάθος.

Δν είναι εμείς ποθ εκολλήσαμε στο ΑΝΑΝ.

Δεν θα πω τίποτα άλλο παρά μόνο το εξής: Πες μου εσύ 1 (ΕΝΑ) σημείο στις διαπραγματεύσεις που έχει ξεπεράσει το ΑΝΑΝ προς το καλύτερο. Πες μου εσύ ποιες είναι θέσεις του Προέδρου στα ζητήματα ασφάλειας / εγγυήσεων. Πες εσύ που έχουν ικανοιηθεί τα σημεία που έκαμαν και το ΑΚΕΛ να πει ΟΧΙ το 2004 και τον Χριστόφια να κλαίει στο τηλέφωνο από την Ελβετία λόγω της Τουρκικής αδιαλλαξίας.

θα σου δώσω και ένα tip.Η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη την ευρώπη θα δυσκολέψει πολύ την Τουρκία τώρα. Αυτό θα το χρησιμοποιήσει ο Χριστόφιας; Και πως; Το ζήτημά μας είναι η τΟΥΡΚΊΑ και η κατοχή και όχι οι τ/κ 'οσοι έμειναν δηλαδή. Το πρόβλημα δεν ειναι των "ΚΥΠΡΊΩΝ" για να βρουν τη λύση μονάχοι, είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής εδάφους ευρωπαϊκής χώρας από τρίτη δύναμη.

Συμφωνώ μαζί σου. Το δημοψήφισμα τέλειωσε.

Το θέμα είναι το επόμενο να μην είναι η φάρσα του προηγούμενου.

Ο λαός απέρριψε το ΑΝΑΝ για συγκεκριμένους λόγους.
Όποια λύση έρθει αν έρθει θα πρέπει να μην περιέχει τους συγκεκριμένους λόγους. Δεν υπάρχει τίποτα το παράλογο σε αυτό.

Και το περίπου 50% που δεν ψήφισε στις ευρωεκλογές μαζί με μεγάλους αριθμούς όσων ψήφισαν το ΔΗΣΑΚΕΛ δεν θα το δεχτούν.

Η συσπείρωση ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ήταν πολλά υψηλή. Η αποχή, δεν άγγιξε αυτά τα κόμματα.

Άρα υπάρχει εκεί έξω ένα τεράστιο βουβό κύμα που αν θα χρειαστεί θα ξαναγίνει τσουνάμι όπως το 2004.

Αν χρειαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αγωνία αλλά και σκέψεις και προβληματισμό την κόντρα (μέχρι τελικής πτώσεως) που προέκυψε τελευταία σ’ αυτό το μπλοκ κυρίως μεταξύ του αντεπιστέλλοντος συνεργάτη του μπλοκ Προφέσορα Ρήγα και του Αντιφρονούντος Ανώνυμου Σχολιογράφου (που γράφει σε greeklish), που υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες (αλλά ασταύρωτες ακόμα) ότι είναι πρώην ΕΔΟΝόπουλο και νυν Αγρυπνιστής! Με ενδιαφέρον (λέω), για το περιεχόμενο των σχολίων (ειδικά από πλευράς του Αντιφρονούντα, Άθως ο λόγος του Ρίγα είναι και μονόξυλο και παρσαμωμένος – όλο για την Αγρύπνιση μας μιλά και τα κατηχητικά της ΕΔΟΝ), με αγωνία (για την εξέλιξη της κόντρας – πόσο θα αντέξει ο Αντικαθεστωτικός Ανώνυμος τα κτυπήματα κάτω από τη μέση από τα στεγανά των κυρίαρχων κύκλων του μπλοκ και των παρακοιμώμενων τους – του σβήνουν και τα σχόλια του τώρα γιατί είναι γραμμένα στα greeklish), αλλά και σκέψεις και προβληματισμό για το επίπεδο της συζήτησης (κυρίως από πλευράς του κυρίου Καθηγητού) και για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον οποιοδήποτε εκφράσει διαφορετικές απόψεις από τις καθεστωτικές και το διασυρμό και τη σπίλωση προσώπων που έχουν πικαριστεί μαζί τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η μόνιμη επωδός του επί του Τύπου Εκπροσώπου του μπλοκ μουσιού Ρήγα για Επαγρυπνήσεις, Αγρυπνίες και Δεήσεις, για Κατηχητικά και Κατασκηνώσεις, για ΕΔΟΝόπουλα και Προσκόπους, αλλά και η τελευταία ανάρτηση του ενθέτου με τα Στρουμφάκια που στοχεύει στον εξευτελισμό συγκεκριμένου ατόμου! Αυτό κι αν είναι Αποκατάσταση της Δημοκρατίας! Ο κατινισμός σ’ όλο του το μεγαλείο!

----------------
Αυτά σαν εισαγωγή. Στην ουσία όμως σκοπός αυτής της παρέμβασης μου ήταν να καταθέσω έναν αιρετικό προβληματισμό (απευθυνόμενος και στου δύο κονταρομάχους) σε σχέση με τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού ή (όπως λεει και ο Professor Ρήγας) της απελευθέρωσης (πάλι με χρόνια και καιρούς) της Κύπρου:
Εκτιμώ ότι οι συνομιλίες μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ θα καταλήξουν σε αδιέξοδο. Παρ’ όλο που και οι δύο ηγέτες θεωρούνται (ή αυτοπροσδιορίζονται) ως αριστεροί ή αριστερίζοντες, εν τούτοις οι συνομιλίες που διεξάγουν, στοχεύουν στη εξεύρεση λύσης στη βάση του υπάρχοντος κοινωνικοοικονομικού (καπιταλιστικού) συστήματος ... Λόγω του ότι όμως καμιά από τις κυρίαρχες οικονομικά τάξεις (στις δυο κοινότητες) δεν έχουν διάθεση για υποχωρήσεις για διαμοιρασμό της αγοράς και της πολιτικής εξουσίας – μέρος της ελληνοκυπριακής, αυτής που πρόσκειται στο λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, γιατί αισθάνεται δυνατή και θέλει να επιβάλει το λόγο της, η δε τουρκοκυπριακή γιατί είναι άμεσα εξαρτώμενη από την Τουρκία) τα πράματα οδηγούνται σε ναυάγιο (αν και υπάρχουν κι εκείνοι η οικονομικοί κύκλοι και στις δύο κοινότητες που βλέπουν ότι με την επανένωση θα δημιουργούταν μια ενιαία αγορά που θα εξυπηρετούσε τα δικά τους συμφέροντα). Με βάση αυτό το συλλογισμό δεν νομίζετε ότι η δημιουργία ενός κοινού μετώπου γενικά από ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους αυτού του τόπου (έλληνες, τούρκους κι άλλους) με κοινούς αντικατοχικούς, αντιιμπεριαλιστικούς και κοινωνικούς στόχους; Δεν νομίζετε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα να είμαστε (οι μάζες του απλού κόσμου) σε κοινή στράτευση (κι όχι σε αντιπαράθεση) με τους απλούς τουρκοκύπριους; Κι ότι εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθούμε; Και λέω πως πρέπει να βρούμε τρόπους συνεννόησης χωρίς απαραίτητα να απαιτούμε πρώτα να μας ζητήσουν συγνώμη (ίσως για κάτι που δεν φταινε και οι ίδιοι ή δεν είναι/ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι) ...
Και Ρήγα μην ξεκινήσεις πάλι τα γνωστά για τα Ακελάκια, τα Εδονόπουλα και τους Επαγρυπνιστές ή για τους προαιώνιους εχθρούς ... Αν έχεις θέσεις κατάθεσε τες ...

Προβληματισμένος (μπορεί και Προβληματικός)

Ανώνυμος είπε...

Falire, les oti den eisaste eseis pou ekollisete sto ANAN … Na pw mono oti einai aftoi (eseis) tou endiamesou xwrou pou mia tin alli synafernete to tziai kamnete monoi sas panairka! Oi ypoloipoi, tou DISAEKL, thewroun oti, meta to Dimopsifisma, to Sxedio Anan anikei pleon stin istoria!

Ρήγας είπε...

11:07:

Για την ώρα θα αφήσω τις ειρωνίες σου κατά μέρος και θα απαντήσω:

Ίσως, σε έναν ρομαντικό κόσμο που θα ακούγαμε όλοι Jimmy Hendrix και θα κυνηγούσαμε πεταλούδες, να μπορούσε να ισχύει αυτό που λες. Κοινοί αντικατοχικοί αγώνες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Διότι στην θεωρία, θεωρία και πράξη είναι οι ίδιες. Στην πράξη, δεν είναι.

Οι Τουρκοκύριοι ΔΕΝ έχουν ανάγκη, δεν καίγονται να λυθεί το Κυπριακό. Ήδη έχουν ΟΛΑ τα δικαιώματα, χωρίς οποιεσδήποτε υποχρεώσεις. ΜΟΝΟ εμείς, εσείς δηλαδή, τους θέλετε και τους εκλιπαρείτε. Και αυτοί σας κοροϊδέυουν, θέλουν κι'άλλα. Καλά να σας κάνουν, διότι όποιος δεν έχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, δεν του αξίζει τίποτε απολύτως. Ούτε το φτύσιμο.

Ελπίζω να σε κάλυψα.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ. θΥΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΤΥΡΟΣΠΟΝΔΥΛΟΥΣ (βλ. Γιατρό),ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΜΥΛΩΝΑ:
"ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΣ ΙΚΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΕΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΩΝ"

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Επιτροπή εν εκατάλαβα το κόλλημα σας μόνο με το ΔΗΚΟ. Μόνο το ΔΗΚΟ πρέπει να φκει που την κυβέρνηση; Η ΕΔΕΚ δηλαδή εν εντάξει αν μείνει;Το πρόβλημα μας ένι το ΔΗΚΟ στη κυβέρνηση;

Γιατί εν γράφετε τζαι για τις ευθύνες της ΕΔΕΚ;

Και πότε ο Ομήρου εδέκτηκε να γίνει ένωση κέντρου; Εγώ μια φορά που τον άκουσα απέκλεισε έτσι πράμα.

Μόνον ο Συλλούρης εκφράστηκεν υπέρ τούτης της πρότασης και οι άλλοι 2 εγράψαν τον κανονικά.

Πότε θα μας πείτε για το τι πρέπει να κάμει η ΕΔΕΚ; και ποιες οι ευθύνες Ομήρου;

Ανώνυμος είπε...

Φάληρε Κυπριώτη

Απορώ από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι για μένα είναι σαν να μην έχει θέση άλλη πολιτική δύναμη στην Κύπρο πριν του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.
Δεν είναι αυτό που είπα.
Είπα ότι όπως είναι τα πράγματα, δεν βλέπω να συνενώνονται τα κόμματα του κεντρώου χώρου.
Έγιναν τόσες προσπάθειες για συνένωση και απέτυχαν. Γιατί;
Ο Κουτσού μίλησε για μικρομάγαζα που δεν έχουν μέλλον και κάλεσε σε συνένωση.
Ο Ομήρου απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται.
Το ΔΗΚΟ έχει τα δικά του προβλήματα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο συνένωσης, τουλάχιστον στα επόμενα 1-2 χρόνια. Έτσι το βλέπω εγώ.


Λες ότι δεν είσαστε εσείς που κολλήσατε στο σχέδιο Ανάν.
Να μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω.

Ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου πάνω σε αυτό βασίστηκε.
Τα κόμματα που τον στήριξαν πάνω σε αυτό στήριξαν την εκστρατεία τους στις βουλευτικές.
Τώρα στις ευρωεκλογές το ίδιο έγινε.
Άνοιξε το χορό το Ευρωκό και ακολούθησε το ΔΗΚΟ.

Με ρωτάς να σου πω ένα σημείο στις διαπραγματεύσεις που έχει ξεπεράσει τον Ανάν προς το καλύτερο.

Να σου πω αρχικά ότι το κυπριακό έχει συγκεκριμένες πτυχές, οι οποίες συζητούνται πάντα, σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Έτσι και σήμερα συζητείται το εδαφικό, το περιουσιακό, η μορφή της διοίκησης κλπ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι συζητείται το Ανάν.

Αλλά έχω και μια απορία, αν συζητείτο το Ανάν – το οποίο αποδέχτηκε η Τουρκία – δεν θα έπρεπε μέχρι τώρα να είχαμε δημοψήφισμα;

Δεν ξέρω σε ποιο σημείο έχει ξεπεραστεί το Ανάν, από τη στιγμή που δεν έχουμε πλήρη εικόνα μέχρι πού έφτασαν οι διαπραγματεύσεις.
Έτσι, δεν μπορεί κανένας να προεξοφλεί ότι είμαστε εντός ή εκτός σχεδίου Ανάν και να μιλούμε με βάση το τι νομίζουμε.

Από την ενημέρωση που έχουμε, ξέρουμε ότι η ε/κυπριακή πλευρά πρότεινε συγκεκριμένο τρόπο για την επιστροφή των προσφύγων, που διασφαλίζει την επιστροφή όλων (όσων θα θέλουν να επιστρέψουν), χωρίς περιορισμούς στους αριθμούς όπως έθετε το Ανάν.
Αυτό, αν γίνει αποδεκτό από την άλλη πλευρά, είναι μια σημαντική διαφορά.

Η εισήγηση στο περιουσιακό, δηλαδή τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, είναι επίσης μια σημαντική διαφοροποίηση από το Ανάν.
Θα δούμε τι λέει η άλλη πλευρά γι αυτό.
Ακόμα και η εκ περιτροπής προεδρία είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που εισηγείτο το Ανάν.

Αυτά έχω υπόψη μου από τις δηλώσεις των πολιτικών. Όμως πρόσεξε:
Είναι ένα θέμα αν τα δέχεται κάποιος αυτά και άλλο αν είναι τα ίδια με το σχέδιο Ανάν.
Αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος που διαφωνεί με την ομοσπονδία, χρυσά να του τα κάνουν δεν θα τα δέχεται.
Ας τα διαχωρίσουμε αυτά στη συζήτηση μας.

Για τις εγγυήσεις δεν ξέρουμε τι θα κατατεθεί από τις δύο πλευρές. Γιατί να προεξοφλούμε το Α ή το Β;

Όσον αφορά την αποχή στις ευρωεκλογές, νομίζω ότι ο καθένας την ερμηνεύει όπως τον βολεύει.
Κάπου διάβασα μια ανάλυση που έλεγε ότι ΑΝ συνδεθεί η αποχή με το κυπριακό, τότε γιατί να μην ερμηνευθεί ότι εκείνοι που απείχαν δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι επικίνδυνο στις συνομιλίες;
Αν , λέει η ανάλυση (που δεν σημαίνει ότι συμφωνώ πλήρως) όλοι αυτοί είχαν ως γνώμονα το κυπριακό και βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά, θα πήγαιναν να ψηφίσουν τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ για να στείλουν μήνυμα.

Είναι κι αυτό μία ανάλυση αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Ελπίζω ότι θα έχω κάποια σχόλια σου.


Προμηθέας

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα provlimatikos_anef_oriwn!

Πλαστήρας είπε...

Το είπα και το ξαναλέω ρε παιδιά
Πόσοι είναι τέλωσπάντων αυτοί οι Τουρκοκύπριοι στους οποίους έχουμε εναποθέσει τα πάντα, μεταξύ και άλλων τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού; 70.000 άτομα, λιγότεροι από τον πληθυσμό του Στροβόλου, δηλαδή ένα τίποτα μπροστά στην Τουρκία των 70 εκατομμυρίων.

Άσε που για τους επαναπροσεγγιστές οι "Τουρκοκύπριοι" βλέπε έποικοι (τουλάχιστον 300,000) είναι η νέα Άρεια Φυλή.

Ρήγας είπε...

Δεν γίνεται όποτε βολεύει στα νενέκια να κρύβονται πίσω από την Ζυρίχη και όποτε δεν τους βολεύει να μην την αναγνωρίζουν.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και η ηγεσία των Τ/Κ.

Είτε μας αρέσει είτε όχι το μοναδικό κράτος στην Κύπρο είναι βασισμένο στην Ζυρίχη. Όταν επανέλθει η συνταγματική τάξη, τότε θα δούμε αν θα πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα.

Για την ώρα, οποιαδήποτε λύση ομοσπονδίας δίνει πλήρη έλεγχο της βόρειας Κύπρου στους Τούρκους και συνέλεγχο του νότου. Αυτό είναι πολύ χειρότερο από τον Τούρκο αντιπρόεδρο που προνοεί η Ζυρίχη.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν μπορούμε να απαντήσουμε κάτι κολλάμε ένα “anef_oriwn” και τελειώσαμε – και δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουν διαψεύσει!

Ανώνυμος είπε...

@ Ρήγας,
Τις ειρωνείες τις άφησε (για λίγο) κατα μέρος αλλά καθόλου δεν απάντησες στους προβληματισμούς μου... Τελικά επιμένεις να λες τα δικά σου ...
Μα τι νομίζεις, ότι αν ζούσαμε “… σε έναν ρομαντικό κόσμο που θα ακούγαμε όλοι Jimmy Hendrix και θα κυνηγούσαμε πεταλούδες …”, θα είχαμε κατοχή και ανάγκη από κοινούς αγώνες μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων; Τελείως ασυνάρτητα αυτά που λες, απόδειξη κι αυτή του γεγονότος ότι πιο πολύ λειτουργείς συναισθηματικά και ότι η σκέψη σου δεν είναι συγκροτημένη αλλά αποτέλεσμα παρορμητισμού. Δεν λαμβάνεις καθόλου υπόψη τα συγκεκριμένα δεδομένα της καθορισμένης στιγμής, αλλά ούτε και το ρόλο που παίζουν οι κοινωνικές μάζες στην εξέλιξη της ιστορίας ...
Αν δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και καταστάσεις (που θα δημιουργήσουν και αγωνιστική συνείδηση μέσα στον κόσμο) τα πράματα δεν αλλάζουν όσο κι αν φωνασκούν κάποιοι και να απαξιώνουν συμπατριώτες τους ως “βουτυροσπόνδυλους” ή να αυτο-λιβανίζονται ότι είναι έλληνες “κι ο σβέρκος του έλληνα, σκλαβιά δεν υπομένει”!

Προβληματισμένος (μπορεί και Προβληματικός)

Ρήγας είπε...

Τελικά, ό,τι θέλετε διαβάζετε μερικοί. Να επαναλάβω δηλαδή; ΤΙ κίνητρο έχει ο ΜΕΣΟΣ Τουρκοκύπριος που έχει παραμείνει στην Κύπρο (διότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ έχει φύγει) να κάνει έναν οποιουδήποτε είδους συνεταιρισμό με τους Έλληνες; (ενιαίο κράτος, ομοσπονδία, συνομοσπονδία, κλπ.) Για να πληρώνει φόρους από πάνω; Ενώ τώρα έχει ΟΛΑ τα δικαιώματα, χωρίς καμοία απολύτως υποχρέωση. Το αν υπάρχει ένας Σενέρ Λεβέντ και μερικοί άλλοι, αυτοί αποτελούν (ΔΥΣΤΗΧΩΣ) κοινωνικό περιθώριο ανάμεσα στην κοινότητα τους και δεν αποτελούν μοχλό πολιτικής πίεσης. Ως εδώ πού ακριβώς διαφωνείς;

Επί της ΟΥΣΙΑΣ (κοινοί αγώνες Ελλήνων και Τούρκων) δεν διαφωνώ μαζί σου αγαπητέ προβληματισμένε και προβληματικέ. Αλλά πιστέυω ότι αυτά που λες ισχύουν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και ότι πρακτικά.

Θεωρητικά θα συμμαχούσαμε με τον Τούρκικο λαό για να ρίξουμε το Τούρκικο καθεστώς, διότι και αυτοί, οι απλοί πολίτες (σε αντίθεση με αυτούς που αποτελούν τους μηχανισμούς του καθεστώτος) είναι ΘΥΜΑΤΑ του καθεστώτος.

Θεωρητικά, όπως έχει γράψει και ο Ρήγας Φεραίος θα είχαμε μια συνομοσπονδία Βαλκανικών λαών, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Σέρβοι, κλπ. θα ζουν ελέυθερα και ειρηνικά.

Διότι όπως έχει γράψει και ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνωφ:

"Λαός που καταπιέζει άλλους λαούς δεν μπορεί νάναι ελεύθερος."

Ενώσο όμως υπάρχει το Τούρκικο κεμαλικό καθεστώς στην μορφή που υπάρχει δεν μπορούμε να μιλούμε για ειρήνη. Μητέρα της ειρήνης είναι η δικαιοσύνη (από την Ελληνική μυθολογία). Χωρίς δικαιοσύνη, η μόνη ειρήνη που υπάρχει είναι αυτή των νεκροταφείων.

Για κοίτα που έφερα τσιτάτο του Λένιν. Αx Παναγία και κυρά. Ίσως κάτι που έφαγα και να με πείραξε...



Ρήγας

ΥΓ/ Λες κατά βάθος να είμαι αριστερός; Μπρρρ!