ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ!)

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009




Ντροπή για την ιστορία του πατέρα του,
ο ανάξιος διάδοχος Μάρκος Κυπριανού!



Λάβαμε από το φίλο Ακριτα την ακόλουθη ανάρτηση. Τη συνδυάζουμε μαζί με δύο κείμενα, ένα του Χρίστου Σενέκη και ένα του Άθου Αντωνιάδη, απολύτως σχετικά και επίκαιρα. Όλοι βάλλουν (και δικαίως) κατά του αχαρακτήριστου Μάρκου, ο οποίος, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους αρριβίστες της κυπριακής πολιτικής σκηνής.


Ο ΜΑΡΚΟΣ ΠΟΤΕ;

Στις 19 Φεβρουαρίου 2008, το Δημοκρατικό Κόμμα, έθεσε ως όρο στον κύριο Κασουλιδη, να απολογηθεί για την στάση του στο Δημοψήφισμα, για να μπορέσει το Δη.Κο να τον στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο κύριος Κασουλιδης πηρέ μια απόφαση με την οποία δήλωσε παρών στο δημοψήφισμα του 2004 με την οποία διαφωνώ κάθετα και απόλυτα, αλλά ήταν δικαίωμα του να είναι παρών με οποία επιλογή έκρινε καλύτερη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έδωσε δυναμικά το παρών του τον Απρίλιο του 2004 στο δημοψήφισμα αγωνιζόμενο εναντία στο σχέδιο Αναν. Ακλούθησαν οι Ευρωεκλογές του 2004. Στις 21 Μάιου το 2006 οι βουλευτικές εκλογές όπου το Δη.Κο μετά από αγώνα πέτυχε αύξηση. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 το Δη.Κο και πάλι παρών. Ακόλουθη η μεγάλη και επώδυνη μάχη στις προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2008 με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και η συνεργασία με τον κύριο Χριστόφια στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Τέλος οι ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής με τα γνωστά τραγικότερα αποτελέσματα. Σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις, είτε κέρδισε είτε έχασε, το Δη.Κο έδωσε βροντερό παρών.

Ο κύριος Μάρκος Κυπριανού, άρτι-ευεργετηθείς από το Δημοκρατικό Κόμμα έδειξε σε όλες τις αναμετρήσεις μια βροντερή, προκλητική αδιαφορία και απουσία. Η φτηνή δικαιολογία για τις τελευταίες ευρωεκλογές ότι τάχα μου οι υπουργοί είχαν δεσμευτεί να μην συμμετέχουν στον προεκλογικό καταρρίπτεται ασυζήτητη από τον όγκο τηλεφωνημάτων που έκαναν σε κομματικά στελέχη τόσο ο κύριος Συλικιωτής όσο και οι υπόλοιποι Ακελικοί Υπουργοί.

Σήμερα και πάλι προτεινόμενος από το Δη.Κο κατέχει το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών. Αξίωμα από το όποιο , ο ίδιος δεχόμενος ο ίδιος να υποβιβαστεί εξευτελιστικά, ασκεί τα καθήκοντα του αγγελιαφόρου, η μαντατοφόρου η αλλιώς τελάλη του κυρίου Χριστόφια. Προκλητικά και πάλι επεμβαίνει στα εσωτερικά του Δη.Κο. Με ποιο δικαίωμα? Δεν ενδιαφέρθηκε ούτε στο τελευταίο συνέδριο να διεκδικήσει θέση σε κάποιο όργανο του κόμματος που να θεσμοθετεί την παρουσία του στο κόμμα σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα ήταν πλέον Υπουργός.

Ρωτώ: Ποτέ το Δη.Κο θα ζητήσει από τον Μάρκο Κυπριανού να απολογηθεί για την ΑΠΟΥΣΙΑ του από όλους τους αγώνες του κόμματος?

Το βαρύ και ασήκωτο, όπως δυστυχώς ο ίδιος δείχνει, επώνυμο του αείμνηστου αγωνιστή Σπύρου Κυπριανού που κουβαλά ο κύριος Μάρκος, ως ποτέ θα είναι συγχωροχάρτι για την προκλητική του απουσία από τους αγώνες του κόμματος που ίδρυσε ο Σπύρος Κυπριανού. Ως ποτέ ο Μάρκος θα χρησιμοποιεί το κόμμα που ίδρυσε ο αγωνιστής πατέρας του ως σκαλοπάτι για την προσωπική του, και μονό, ατζέντα? Ως ποτέ το Δη.Κο θα ανέχεται αυτή την προκλητική συμπεριφορά?

Και για να προλάβω τους αυτόκλητους Μάρκο-σωτήρες ούτε τον πατριωτισμό του Μάρκου αμφισβητώ ούτε με ενδιαφέρει τι πιστεύει για την παραμονή η όχι του Δη.Κο στην κυβέρνηση. Με ενοχλεί και δεν δέχομαι την προκλητική του απουσία και το ρολό του κόμματο-πατερά που υποδύεταιι όποτε τον συμφέρει.

Ακριτας για το christofias-watch



Προς Άκη Κλεάνθους και Μάρκο Κυπριανού


Η ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΗ θέση του Δημοκρατικού Κόμμα-
τος στο εθνικό θέμα έχει ως βάση τις αρχές της διεκ-
δικητικής πολίτικης του Τάσσου Παπαδόπουλου. Με
αυτό το σκεπτικό άλλωστε το ΔΗ.ΚΟ. στήριξε στις
τελευταίες προεδρικές εκλογές τον Τάσσο Παπαδό-
πουλο. Η θέση αυτή και κατά συνέπεια και η θε-
σμοθετημένη πολιτική του κόμματος στο εθνικό δεν
έχει αλλάξει ούτε από κάποιο συνέδριο ούτε από την
Κεντρική Επιτροπή. Θέλω να απευθύνω ένα ερώ-
τημα στους δύο πρώην υπουργούς του Τάσσου Πα-
παδοπούλου, Μάρκο Κυπριανού και Άκη Κλεάν-
θους. Σαν μέλη της Γραμματείας και πρώην υπουρ-
γοί γνωρίζετε την πολιτική θέση του ΔΗ.ΚΟ. στο
εθνικό θέμα;

Σημειώνω ότι ο κ. Κλεάνθους σε συνέντευξή του
πριν από δύο μήνες είχε δηλώσει ότι δεν στήριξε την
υποψηφιότητα Χριστόφια, γιατί οι διακηρυγμένες
θέσεις του κ. Χριστόφια για την Παιδαγωγική Με-
ταρρύθμιση ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με την πο-
λιτική Τάσσου Παπαδόπουλου, την οποία εφάρμοζε
σαν υπουργός.

Τις τελευταίες δέκα μέρες και οι δύο έχετε υποστη-
ρίξει ότι οι θέσεις Χριστόφια στο εθνικό και η μέχρι
σήμερα πορεία στις συνομιλίες δεν απέχουν από τις
θέσεις του ΔΗ.ΚΟ. ούτε δικαιολογούν οποιαδήποτε
αντίδραση από το ΔΗ.ΚΟ.

Ο κ. Κυπριανού σε συνέντευξή του και δηλώσεις σε
εφημερίδες και ο κύριος Κλεάνθους σε τηλεοπτική
συνέντευξη. Αναφέρομαι στην ιδία συνέντευξη
όπου αποκάλεσε τον αντιπρόεδρο του κόμματος ως
πολιτικά ανώριμο. Δηλώσεις που έκαναν και οι δύο,
παρόλο που το σλόγκαν του κόμματος για τις Ευ-
ρωεκλογές ήταν «όχι άλλες υποχωρήσεις». Μήπως
φάσκουμε και αντιφάσκουμε; Λέμε όχι σε άλλες
υποχωρήσεις, ή μήπως, κύριοι, δεν έγιναν τελικά
υποχωρήσεις;

Κύκλοι του Προεδρικού αναφέρουν ότι, για να επι-
τύχει το άνοιγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη, ο κ.
Χριστόφιας δέχτηκε τη νόμιμη διέλευση από τα οδο-
φράγματα, που οδηγούν στην ελεύθερη Κυπριακή
Δημοκρατία και Τούρκων εποίκων, οι οποίοι νόμιμα
θα διακινούνται στο έδαφος της Κυπριακής Δημο-
κρατίας, για να επισκέπτονται συγγενικά τους πρό-
σωπα μέλη της κατοχικής δύναμης στα Κόκκινα.
Μετά και από αυτή την τραγική υποχώρηση και εξέ-
λιξη, ρωτώ τους δύο. Εξακολουθείτε να πιστεύετε
ότι οι θέσεις του κ. Χριστόφια και οι συνομιλίες δεν
απέχουν καθόλου από τις διακηρυγμένες θέσεις του
ΔΗ.ΚΟ. στο εθνικό θέμα;

ΑΘΩΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ



Όροι και απειλές από τον Μάρκο Κυπριανού

Του Χρίστου Κ. Σενέκη*

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πολίτης», τη Δευτέρα 8/6/2009, με τίτλο «3 όροι Μάρκου στον Καρογιάν», αλλά και η συνέντευξη του υπουργού εξωτερικών στην εφημερίδα «Καθημερινή,» την Κυριακή 7/6/2009, στην οποία μας επιβάλλει την παραμονή μας στην Κυβέρνηση άνευ όρων, καταδεικνύουν την προσπάθεια του ανδρός, με πατερναλιστικό τρόπο, να προκαταβάλει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος. Ως νονός παρωχημένων εποχών απειλεί τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι αν δεν προχωρήσει σε «ξεκαθάρισμα» (!) εντός του ΔΗΚΟ και αν δεν πει το mea culpa για την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε, θα άρει τη στήριξη που του παρέχει.

Το περίεργο είναι από που αντλεί ο κ. Μάρκος Κυπριανού αυτή την έπαρση για να εξαπολύει απειλές και να επιβάλλει όρους. Όταν έλαμψε δια της απουσίας του στο κρισιμότερο ραντεβού για να διασωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας σήμερα είναι υπουργός. Όταν απουσίασε επιδεικτικά από τον προεκλογικό αγώνα των Προεδρικών Εκλογών του 2008 και εμφανίστηκε στον δεύτερο γύρο για να ηγηθεί της συναλλαγής είτε με τον Κασουλίδη, είτε με τον Χριστόφια! Πώς μπορεί σήμερα να πιστεύει ότι έχει καθοριστικό λόγο στις αποφάσεις του ΔΗΚΟ;

Πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Μάρκο Κυπριανού ότι το όποιο «ξεκαθάρισμα» σε ένα κόμμα γίνεται με τη λαϊκή κυριαρχία και όχι με το πατρονάρισμα. Το ΔΗΚΟ διεξήγαγε εκλογικό συνέδριο και ο κόσμος του ΔΗΚΟ όρισε την ηγεσία του βάσει του πολιτικού λόγου που οι τότε υποψήφιοι εξέφραζαν. Τώρα, όμως, το κόμμα περνάει τη χειρότερη φάση της ιστορίας του και μόνο με συλλογικές αποφάσεις μπορεί το ΔΗΚΟ να εξέλθει από το αδιέξοδο, που το οδήγησε η συναλλαγή σε προσωπικό επίπεδο με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Ο λόγος ιδρύσεως του ΔΗΚΟ, από τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού, ήταν η επιδίωξη αξιοπρεπούς λύσης που θα διασφαλίζει την επιβίωση, δια μέσου των αιώνων, του ελληνισμού στο νησί. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Χριστόφια αμφισβήτησε, ποικιλοτρόπως, τη στόχευση αυτή και, δυστυχώς, η αντίδραση του ΔΗΚΟ ήταν υποτονική και ελλιπής. Ο δηκοϊκός κόσμος, με την αποχή του από τις κάλπες, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία για διόρθωση της λανθάνουσας πορείας που ακολουθείται τους τελευταίους 16 μήνες...

*Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ

27 Σχόλια:

Ρήγας είπε...

Ο Μάρκος είναι ο Γιωργάκης της Κύπρου. Nescafe decaffeine.

Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

E pedia giati en vallete tze to sima tou diko stin arxiki sas selida mazi me kamia photo tou koulia tze tou kolokasidi.H perigrafi pou ginete ston Kyprianou kati mou thimizi pantos.Isxen allona ipourgo kapote sto idio posto tou kyprianou me tes idies ena peripou diafores me to komma tou alla tzino os dia magias ekamete ton theo. Alla ti na perimeni kanis apo tin fasistaria?

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Υποτιμάς τον Γιώργο Ρήγα! Αν μη τι άλλο, ο Γ.Α.Π έχει εξαιρετικές σπουδές και ως Υπουργός Εξωτερικών δεν έπαιξε καθόλου άσχημα.

Ο Marcos Cyprianous Aprosopous τι έχει ακριβώς κάνει; Από που ήρθε;

Αν ο ένας είναι Nescafe decaffeine, ο άλλος είναι σκέτο νερό με ένα κουταλάκι. (το επίθετο)

Aceras Anthropophorum είπε...

Συνεχίστε τον κομματικόν ακτιβισμόν ώστι να το διαλύσετε τέλλια.

ΠΡΟΣ ΦΑΛΗΡΟ είπε...

Δεν ξεχνάμε όμως Φάληρε και για το Γιωργάκη, το ότι μας έπρησε να πούμε ΝΑΙ και το ότι έσπευδε να ανακοινώσει το ΝΑΙ του πριν το διάγγελμα του Τάσσου για να τον προκαταβάλει.

Μην υπερτιμάς το Γιωργάκη.

Ο Μάρκος είναι ο Γιωργάκης της Κύπρου. Είναι ένας ανάξιος φορέας ενός μεγάλου ονόματος.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ ήταν εξίσου Γιωργάκης όταν μας έβαζε στην ΕΕ, μαζί με τον κοντό τον Κινέζο; (βλ. Σημίτη. Θυμάμαι και τι σενάρια είχαν κυκλοφορήσει τότε από ακροδεξιά έντυπα για την προέλευση του επωνύμου του);

Το ίδιο φαντάζομαι ανεκδιήγητοι ήταν και οι Κληρίδης και Κασσουλίδης που μας έβαζαν στην ΕΕ.

Φτου τους τους ανθέλληνες...

Η μόνη μου απορία είναι με τι θα αντικαθιστούσαν οι πασς πατριώτες την "ευρωπαϊκή λύση" στο σλόγκαν τους, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι ανύπαρκτοι και μειωμένων εθνικών ευαισθησιών πολιτίσκοι σε Ελλάδα και Κύπρο;

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να σας ελεήσει κύριε Ρήγα και λοιποί. Με τόση ευκολία καταρρακώνετε (έτσι νομίζετε τουλάχιστον) προσωπικότητες.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα που ήρθε ο Φερχόιγκεν στην Κύπρο (φίλος της Κύπρου που κάποιοι σαν εσάς τον έκαναν στο τέλος να βγει έξω από τα ρούχα του) άντε να τον ρωτήσετε ποιος "Εθνάρχης" της Κύπρου, ενώ μας δινόταν η Καρπασία στο Μπούργκενστοκ την ΠΟΥΛΗΣΕ στους Τούρκους. Και να μην ξαναπεί κάποιος "πέθανε ο άνθρωπος, αφήστε τον στην ησυχία του" γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς η ιστορία δεν πεθαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα. Ήμουν ένας από αυτούς που πίστεψα τα παχιά λόγια του "Εθνάρχη" προεκλογικά ("θα εργαστούμε για επανένωση μπλα μπλα μπλα"). Τον πίστεψα και τον ψήφισα. Έτυχε να έχω συγγενικό πρόσωπο πολύ κοντά στις συνομιλίες στον Μπούργκεστοκ. Όταν μου είπε πώς συμπεριφέρθηκε και πώς ξεπούλησε (πιστεύω οριστικά πλέον, διότι δεν επιστρέφουν ξανά υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση) ιστορικά μέρη του τόπου μας με τόση ευκολία (απλά και μόνο για να περάσει πιο εύκολα το "ιστορικό" όχι που... θα τον έβαζε δίπλα από τον Μεταξά!) έπεσα από τα σύννεφα. Από τότε είμαι ορκισμένος εχθρός του. Αυτά να βλέπετε και να καυτηριάζετε (μεγάλες προσδοκίες α;) κι όχι να τα βάζετε με ανθρώπους που εργάζοντα πραγματικά για να διώξουμε την κατοχή και να επανενωθεί ο τόπος. Μάθαμε, όμως, στα παχιά λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Πω πω μας αποστόμοσες ρε συ...
Εσύ είχες συγγένη και στα είπε όλα...
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=877921&-V=articles

Δίαβασε αυτό το άρθρο στην αγαπημένη σας εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗ για να δεις ποια ήταν η διαχρόνικη στάση της Τουρκίας για την Καρπάσια, περιόχη από την οποία κατάγομαι.

Πλαστήρας είπε...

Αν κάποτε καταλάβετε τι ήταν το Σχέδιο Ανάν, θα δείτε ότι όχι μόνο Καρπασία δεν παίρναμε αλλά θα χάναμε και την υπόλοιπη Κύπρο. Σας θυμίζω την δήλωση του Αμερικανού ΥΦΥΠΕΞ Ντάνιελ Φρηντ (άδε ιμπεριαλιστές) πως μέσω του Σχεδίου Ανάν έκαναν δώρο την Κύπρο στην Τουρκία για το Ιράκ!

Ανώνυμος είπε...

re polemioi tu ipoxoritismu exo mia aporia.O xristofkias zita morfu,ammoxosto,karpasia.
O tassos i8ele ammoxosto,morfu tzie tin karpasia en tin e8elen.
Pale ekamamen ipoxorisis oksa tora pu katareun i tsioftes sas elelite kuventa gia to kipriako?

Ανώνυμος είπε...

Σου θυμιζω οτι η δηλωση ουδεποτε εγινε αλλα εν ενα παραμυθι διαφορων φαντασιοπληκτων οι οποιοι την ανακυκλωναν παρα τις διαψευσεις.

Οταν ο Φρηντ ηταν στην Κυπρο ρωτηθηκε σχετικα και το διευψευσε ο Κ. Βενιζελος επανηλθε με διμοσιευμα που εγραψε τα ονοματα αυτων που ακουσαν το Φρηντ να το λεει (αν θυμουμε καλα Χρυσοστομιδης, Μαρκουλη και καποιους ελληνες βουλευτες) Ολοι δηλωσαν πως δεν ακουσαν να λεχθηκε κατι τετοιο μαλιστα καποιος δεν ηταν καν παρων.

Ανώνυμος είπε...

Μπα μπα κι ο Ασέρας απ’ εδώ!
Οργανωμένη η κατάσταση από την Επαγρύπνηση!
Πολύ σπουδαίοι γίνατε τελικά!!! Όπου ναναι θα κάνει και ειδική σύνοδο η Κ.Ε. για σας ...

Ρήγας είπε...

Τί έκανε δηλαδή ο Giorgakis (της Ελλάδος) ως ΥΠΕΞ; Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε τα Σκόπια και την Αλβανία. Στο σημείο να διοργανώνει ναυτικές ασκήσεις η Τουρκία στο αιγαίο και να μην ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε. Και πολλά άλλα. Αυτά για τον Giorgakis.

Όσον για τον Μάρκο, το ΜΟΝΟ που έχει είναι ένα επίθετο. Χωρίς αυτό δεν θα τον ήξερε κανένας, ούτε καν μέσα στο ΔΗΚΟ.

Ο κεντρώος χώρος ΠΑΣΧΕΙ από ηγεσία. Όταν πεθάνει ο Λυσσαρίδης, ο κεντρώος χώρος παύει να έχει ηγετική προσωπικότητα. Θα μείνουν διάφοροι ανίκανοι τυχοδιώκτες, βουτυροσπόνδυλοι, βουτυρομπεμπέδες, αποτυχημένα χριστοφάκια κλπ. να μας πουλάνε μούρη.

Σαν πως δεν μας φτάνουν οι φολκλόρ κουλτουρο-καραγκιόζηδες της ροζ αριστεράς του τύπου aceras, anef, μιχαήλ, και διάφοροι άλλοι αποτυχημένοι κομματικοί τρίτης και τέταρτης διαλογής, για να μην πούμε για τους επιτυχημένους κομματικούς, γενικούς, ειδικούς, εξιδεικευμένους, κλπ. κλπ. εσατζήδες υπουργούς αλήθειας, δήμαρχοι, έπαρχοι, διπλωματικό σώμα, ... όλοι αυτοί που έχουν καθήσει πάνω στην ράχη μας από το '60 και μετά και μας πουλάνε κυπριώτικο σκέτς.

Και αυτοί είναι από την μια μεριά. Από την άλλη έχεις διάφορους εοκαβητατζήδες, αχώνευτους και διάφορους εμετικούς τύπου στυλιανίδη και αναστασιάδη.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

esksftikes na analavis esi igetis tu kentroou xoru re riga afu i men mirizun su,i den vromun su,i alli prokalun su emeto tzie i ipolipoi en vutirospondiloi?

Ρήγας είπε...

Δύο το πρωί στην Κύπρο και δεν μένει μήνυμα αναπάντητο. Λεβεντιά η Επαγρύπνηση.

Ρήγας

Ευρωβουλευτής είπε...

Οι "αντιιμπεριαλιστές", "αριστεροί", να μπηχτούν και τον Φερχόιγκεν και τον Φριντς, να αφήσουν ήσυχο τον Τάσσο, επειδή ότι λαλούν για τον Τάσσο είναι επανάληψη της προπαγάνδας του "πιο δημοκρατικού κόμματος στην Κύπρο".

Να κάτσουν να προβληματιστούν πως και γιατί ο πρόεδρος που εκλέξαν με τόση περηφάνια εκατάντησε εξαρτημένο οργανό των μεγαλοεπιχειρηματιών και γιατί τα δίνει όλα στην Τουρκία.

Υ.Γ. Αντί να αντιδράσουν οι ΔΞΚΟϊκοί που την ανάρτηση, αντιδράσαν τα παραπούλια του Προεδρικού. Πρέπει να σας κρούζει πολλά το θέμα και πάση θυσία θέλετε να κωλοσύρετε το ΔΗΚΟ μαζί σας ως το επόμενο σχέδιο.

Υ.Γ. Γιατί οι φίλοι του παρατηρητηρίου εν λαλείτε και τίποτε για την ΕΔΕΚ; Συμφωνεί μεν με την ενοποίηση αλλά θέλει να τους κάμει ούλλους σοσιαλιστές. Παρλαπίππες δηλαδή. Η συμπεριφορά εκπροσώπων της ΕΔΕΚ στις τηλεοράσεις τις τελευταίες μέρες δείχνει μια έπαρση και μια αλαζονία, που αποδεικνύει την αδυναμία της να χειριστεί το καλό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Αλλα όι να γαμα και τους συναγωνιστές της. Και τι θα γίνει με την συγκυβέρνηση; Πότε θα πιεστεί η ΕΔΕΚ να αποχωρήσει;

Avevaios είπε...

Εμέναν αρέσκουν μου πολλά οι συνεχείς αναφορές στον "Κεντρώο Χώρο", ο οποίος πρέπει να ενωθεί για να σώσει την Κύπρο.
Ξεχάστε το κοπέλια! Τωρά ο κόσμος ξυπνά! Ο κόσμος κρίνει! Ο κόσμος εν πείθεται που κούφια λόγια, ψευτοσυνθήματα τζαι δήθεν πατριωτισμούς!

Το ρεφρέν αφιερωμένο στον "Κεντρώο Χώρο"(με πολλά πολλά εισαγωγικά):

Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα
παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς
Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα
δεν χώρας πουθενά ΔΕΝ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

efxaristume re riga gia ta komplimenta.Pkieronumaste tzie overtime an eni na parakolu8ume kapkius pu tus prime target mas.
Etzie pekse gelase dame!
I epegripnisi parakolu8i tus dimokraxtes san to riga pu mas ipan metaksi allon....ώσπου να γιενεί το γιαίμα ΣΑΣ αυλάτζιν.
Ena afikumen etsi leventi na lali oti 8eli?

Πλαστήρας είπε...

Το Σχέδιο Ανάν ήταν όντως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Για την Τουρκία!

Εκτός αν μετά από 30 χρόνια η κακιά Τουρκία έγινε ξαφνικά καλή. Πάρτε το χαμπάρι κοπέλια. Η Τουρκία δεν ήρθε για την μισή Κύπρο αλλά για ολόκληρη. Επίσης οι Τουρκοκύπριοι είναι μειονότητα και στα κατεχόμενα (70.000)

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πλαστήρα, αν ήθελε η Τουρκία ολόκληρη την Κύπρο θα την έπαιρνε σε μια εβδομάδα ακόμα! Ούτε τα αυτονόητα δεν τα αντιλαμβάνεστε πλέον. Ο σκοπός της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει ένα αμιγώς τούρκικο κράτος στο βορρά. Εσύ κι οι ομοϊδεάτες σου τους βοηθάτε να το πράξουν. Γι' αυτο κι ο Ντενκτάς με κάθε ευκαιρία σας στέλνει ευχαριστήρια. Τώρα έχουμε την τελευταία ευκαιρία κι εσεις την πολεμάτε με νύχια και με δόντια. Ξεπουλάτε το 37% του νησιού κι από πάνω αποκαλείτε προδότες όσους θέλουν να αποτινάξουν την κατοχή. Ο Φερχόινγεν είπε κάτι απλό σήμερα. Αυτή τη στιγμή η Κύπρος θα είχε μερικές εκατοντάδες Τούρκους στρατιώτες. Εσείς προτιμάτε να ζούμε με 60 000 δίπλα μας.

Ανώνυμος είπε...

To Rigopoulo (afou pire gia ligo vatheia anasa katw apo to air condition tou) epanil8en stin gnwrimi “ad hominem” taktiki tou. Geniki epithesi sta atoma kai oxi antikrousi twn thesewn tous me parathesi epixeirimatwn … Thavmaste ton (kai doksasten ton) sta sxolia tou ta xaramata (wra 1:35 am).

Ανώνυμος είπε...

plastira.i turkokiprioi en parapno pu 70000,prepi na ksepernun tus 100000,mono to 2001 opos katametri8ikan mesa apo erevna tis kipriakis dimokratias itan 89000.
Tzie afu perifronis toso polla tis 70000 turkokiprius os asimanti mionotita,tote giati esi ke i omoideates su fakkate xame tzie petaseste isia pano opote akuete gia 50000 epikus afu epkio lii pu to pli8ismo tu strovolu opos mas ipes mian alli fora?

Ανώνυμος είπε...

sto proigumrno post egrapsa katametri8ikan anti ipologistikan afu den mpori na gini apografi sta katexomena apo tin kipriaki dimokratia.aplogume sti epitropi,to plastira ke sta apantaxu rigopula

Πλαστήρας είπε...

Με κουράζουν τα greekglish... Τέλωσπάντων.

Αν για τον Χίτλερ οι Γερμανοί ήταν ή Άρεια Φυλή, για τους επαναπροσεγγιστές είναι οι Τουρκοκύπριοι.
1) Η Τουρκοκυπριακή ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, είναι μειονότητα και στα Κατεχόμενα.
2) Η Τουρκία ΔΕΝ θέλει αμιγώς Τουρκικό κράτος στο βορρά γιατί αυτό θα σήμαινε αμιγώς Ελληνικό κράτος στο νότο, δηλαδή την Ελλάδα στο μαλακό της υπογάστριο.
3) Η Τουρκία θέλει να ελέγχει πλήρως τα Κατεχόμενα, αλλά να έχει πόδι και στις ελεύθερες περιοχές, όπως προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν.
4) Η Τουρκία δεν μπορεί στα καλά καθούμενα να κάνει ντου και να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο. Αυτό θα το επιτύχει μέσω της Αλεξανδρεττοποίησης, σε βάθος χρόνου, κάτι που επιτρέπει το Σχέδιο Ανάν.
5) Αυτοί που χαρίζουν το 37% της Κύπρου στους Τούρκους, (για αρχή) είναι αυτοί που αποδέχονται τα δυο συνιστώντα στέιτς.
6) Όσο για τον Φερχόιγκεν... Άμα έχεις τέτοιους φίλους τους εχθρούς τι τους χρειάζεσαι;

Αυτά!
Τζι' ας γινεί το γαίμαν μας αυλάτζιν.

Ανώνυμος είπε...

O Senekkis epsifisen yper tis paramonis tou DHKO stin Kyvernisi? Ki esy teknon Vroute?