«Πιο εύκολα δίνουν οι Τούρκοι τη Σμύρνη παρά την Καρπασία». Ο Μπλε Χριστόφιας ακούει;

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ο ένας εν Κόκκινος Ιαβέρης, εγιώ είμαι Μπλε Χριστόφκιας,
ετζιείνος ο Anef ίντα χρώμα ένι;

Θυμάστε ασφαλώς τι έλεγαν και έγραφαν οι διάφοροι φανατικοί ανανιστές εδώ και 5 χρόνια για τον Τάσσο και το ζήτημα της Καρπασίας... Ποιος μπορεί να ξεχάσει για παράδειγμα τον ανεκδιήγητο Μπλε Χριστόφια που τον Γενάρη του 2008 ξελαρυγγιαζόταν (μαζί με τον Τουμάζο Τσιελεπή του ΑΚΕΛ) για την Καρπασία, πως ο Τάσσος δήθεν εσκεμμένα δεν την διαπραγματεύτηκε (λες και ο τέως Πρόεδρος ήθελε να ξεπουλήσει την πατρίδα του);

Ε, ας δούμε τι λέει το αγαπημένο τους έντυπο για τις προθέσεις των Τούρκων για την Καρπασία...

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=877921&-V=articles

Η Χουριέτ αξιολογεί το Κυπριακό μέσα από τα αποθέματα πετρελαίου

Πιο εύκολα δίνουν Σμύρνη παρά Καρπασία!

Την Καρπασία για τα πετρέλαια θέλει η ελληνοκυπριακή πλευρά σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, το οποίο ωστόσο βρίθει αναληθειών. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε παζάρια, με Τούρκο αξιωματούχο να δηλώνει ότι οι Ε/Κ πιό εύκολα μπορούν να πάρουν την Σμύρνη παρά τη χερσόνησο

"Πιο εύκολο είναι να δοθεί η Σμύρνη παρά η Καρπασία", φέρεται να δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Πάντως σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει στην επιστροφή της Καρπασίας επειδή εκεί βρίσκονται πετρέλαια! Προφανώς η εφημερίδα αγνοεί ότι οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της κεντρικής κυβέρνησης!

Το δημοσίευμα της Χουριέτ, το οποίο υπογράφει ο ανταποκριτής της στα κατεχόμενα Ομέρ Μπιλγκέ, έχει τίτλο "Πόλεμος Πετρελαίων στην Κύπρο" και υποστηρίζει ότι νέος στόχος των Ε/Κ έγινε τώρα η Καρπασία, αγνοώντας ότι δεν είναι καινούριο αίτημα. Μάλιστα η εφημερίδα επικαλείται και ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο ο οποίος διατηρώντας την ανωνυμία του φέρεται να κάνει δήλωση στην Χουριέτ: "Ακόμη και ο Ισμέτ Ινονού το 1964, παρόλο που τότε δεν υπήρχαν στην μέση τα πετρέλαια, δεν είχε παραιτηθεί από την Καρπασία. Ο τότε διαμεσολαβητής για το Κυπριακό, πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άτσεσον, είχε προτείνει στην Τουρκία μόνο την Καρπασία. Ο Ινονού αποδέχτηκε αμέσως, οι Ε/Κ αρνήθηκαν. Αν οι Ε/Κ ήθελαν τη Σμύρνη στη θέση της Καρπασίας θα την έπαιρναν πιο εύκολα. Δηλαδή πρέπει να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να δώσουμε την Καρπασία", φέρεται να είπε ο Τούρκος αξιωματούχος!

Και στρατηγική
Πάντως σύμφωνα με τη Χουριέτ η οποία υποστηρίζει - χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία - ότι τα αποθέματα πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αξίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η ε/κ πλευρά έχει στρατηγική για την Καρπασία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το να αφεθεί η Καρπασία στους Ε/Κ σημαίνει να αφεθεί στην ε/κ πλευρά και η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της περιοχής. Και σε αυτό το σημείο ο αρθρογράφος της εφημερίδας αγνοεί ότι η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της κεντρικής κυβέρνησης και όχι των πολιτειών. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα στα ανοιχτά της Καρπασίας υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και σε αυτά στοχεύει η ε/κ πλευρά!

Η Χουριέτ γράφει πως αν δοθεί η Καρπασία στην ελληνοκυπριακή πλευρά, τότε τα εδάφη της τουρκοκυπριακής πολιτείας (αν και αντί για τ/κ πολιτεία λέει ΤΔΒΚ) θα περιοριστούν στα 26,97. Ωστόσο η τ/κ πλευρά είναι αποφασισμένη να μην πέσει κάτω από το 30%. Σύμφωνα με την εφημερίδα στόχος της ε/κ πλευράς είναι να στείλει στο Ριζοκάρπασο 15 χιλιάδες Ε/Κ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
Κωδικός άρθρου: 877921
ΠΟΛΙΤΗΣ - 15/06/2009, Σελίδα: 6


Τώρα τι έχουν να πουν οι δύο Χριστόφιες και τα ογλάνια τους που ο ΠΟΛΙΤΗΣ ο ίδιος γράφει τι άποψη έχουν οι Τούρκοι για την Καρπασία;;

ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ για το christofias-watch


44 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala re paidia, eiste sovaroi? Hristofias kai Anastasiadis einai to idio? Ksehasate oti o D.Hristofias tahtike me to OXI kai voithise stin aporripsi tou Sxediou?

Ntropi re paidia. Hasate to metro.

Ανώνυμος είπε...

Έμαθεν ο Άνευ Ορίων τα greeklish τζιαι έκαμεν μας τα μπαλόνια.

Το θέμα της Καρπασίας προσπερνάς το, φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Den eimai o Anef_Oriwn

leantros είπε...

pοιοs en o ANEF ?

leantros είπε...

Anef? Ti simainei Anef?

ΦΛόΚΚΟΣ είπε...

Για την ουσία του άρθρου δεν ασχολείται κανένας σας ρε παλιομαλάκες, όλοι ασχολείστε με το web-bot του ΑΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Ego asxolithika. Kai eipa oti hathike to metro!

ΦΛόΚΚΟΣ είπε...

ΟΚ. Εχάθηκε το μέτρο.

Εν αλήθεια όμως ότι οι Τούρτζιοι εν διούν την Καρπασία βρέξει-σιονίσει;

Ανώνυμος είπε...

Den mporoume na kseroume. Prepei na prohwrisei i diapragmatefsi kai tha doume.

Ανώνυμος είπε...

Δαμεσα δα τζοιμούνται τζιαι ξυπνουν με τον Ανεφ εις τον νουν!!! Έκαμε τους τζιαι παραμιλούν ...

Για το άρθρο: Πως το είπεν ο Κατσουρίδης; Κάποιοι κάμνουν (απορριπτική) πολιτική με βάση τις θέσεις της Τουρκίας!

Avevaios είπε...

Εν πολλά σπουδαίο που αθθυμηθήκετε να "αποδεχτείτε το περιεχόμενο" άρθρου του ΠΟΛΙΤΗ! Ενθουσιάστηκα που δκιεβάζετε τον ΠΟΛΙΤΗ. Ελπίζω να συνεχίσετε τζαι να ξεχωρίσετε τζ' άλλα άρθρα να παρουσιάσετε. Ξεχωρίστε τζαι κανένα του Δρουσιώτη, μπορεί να βοηθήσει τη διεξαγωγή! :)
Επί της ουσίας: Επιλέξατε συνειδητά και εσκεμμένα να αποδεχτείτε την ανταπόκριση της Άννας Ανδρέου, που απλά μεταφέρει τί έγραψε ο Ομέρ Μπιλγκέ στη Χουριέτ. Με ποιο κριτήριο επιλέγουμε ποια άρθρα να πιστέψουμε και ποια όχι; Όταν δηλαδή ο Ομέρ Μπιλγκέ επικαλείται ανώνυμο τούρκο αξιωματούχο εσάς σας πείθει; Όταν ο Ομέρ Μπιλγκέ προφανώς κάνει τεράστια "λάθη" για να στηρίξει τα "επιχειρήματά" του για την αλήθεια των όσων λέγει, γιατί κλείνετε τα μάτια; Ο άνθρωπος μιλά για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και για πετρέλαια για όνομα του Θεού!!! Ο άνθρωπος δεν ξέρει τί του γίνεται. Ακόμα κι αν ισχύει το βασικό του αξίωμα (ότι δηλαδή η Καρπασία είναι πολύ σημαντική για τη στρατηγική της Τουρκίας), δεν μπορούν να μας πείσουν οι μαλακίες που γράφει σαν επιχειρήματα και πηγές. Ε ρε ερευνητική δημοσιογραφία τι σου 'μελλε να πάθεις!!!!

Ακόμα καλύτερο το γεγονός ότι η περίφημη επιτροπή μας επέλεξε να παραθέσει το εν λόγω άρθρο για να μας αποδείξει ότι αποκλείεται να τέθηκε ζήτημα Καρπασίας στην τελική διαπραγματευτική διαδικασία το 2004! Αν θυμούμαι καλά, αυτό που ειπώθηκε για τα γεγονότα τότε, ήταν ότι μας προτάθηκε από κύκλους των Ηνωμένων Εθνών να θέσουμε ζήτημα Καρπασίας, πράγμα που δεν πράξαμε. Αυτό φυσικά μην το σχολιάσετε, εικασία δική μου. Σχολιάστε μου όλα τα υπόλοιπα και θα είμαι τρισευτυχισμένος! :)
Ακόμα κάτι: Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η αγαπητή επιτροπή παραβλέπει προφανώς τα δύσπιστα σχόλια της Άννας Ανδρέου, καθώς μεταφέρει το άρθρο της Χουριέτ. Η δημοσιογράφος μεταφέρει πολύ σωστά ένα άρθρο, το οποίο σχολιάζει και ουσιαστικά, με βάση τη λογική, καταλήγει σε συμπεράσματα με τα οποία το καταρρίπτει ως καταφανώς αστήριχτο. Απορώ και εξίσταμαι πώς σας διέφυγε αυτό το σημείο!
Εξαιρετική δουλειά πάντως, συνεχίστε έτσι. Τις καλημέρες μου!

Ανώνυμος είπε...

ma de re?
Etsi apanta sto xristofia i epitropi pu kata ta alla apexanete tis ipoxorisis!!!!
Epie na diekdikisi kati pu o e8narxis entoekamen tzie emuntaran pano tu na tu po oi oi edexunte i turtzioi!!!ma ennen esi pu sxizeste oti o xristofias en ipoxoritikos?
Tora ksafnika eginikate realistes tzie ipostirizete full tus turkus gia na kistisete osus en iper tis lisis??Bravo "epitropi"!!!Ke is anotera!!

Πλαστήρας είπε...

Πάλι καλά που οι Τούρκοι παραδέχονται ότι η Σμύρνη είναι Κατεχόμενη!

aiolos είπε...

Oνειροβατείτε εκεί στην Κύπρο, ελπίζετε ότι θα λυθεί το Κυπριακό με ειρηνικούς τρόπους.

Γιατί να δεχτεί ειρηνικούς διακανονισμούς η Τουρκία;

Που αποδέχτεικε ειρηνικά να ελευθερώσει μέρη......... που;

Γιατί να το κάνει σε σας επειδή αγαπάτε την ποίηση;

Θα πρέπει να γίνεται ένα λαός έτοιμος για θυσίες και οικονομικές και θυσίες αίματος για να δείτε τις πατρογονικές εστίες σας.

Αλλοιώς να επιλέξετε την τοποθεσία στην Ρούμελη, που θέτε να φτιάξετε την Νέα Λευκωσία.............

dikoikos είπε...

Το ΔΗΚΟ εν ο Άκης Κλεάνθους, ο Μάρκος,η Αθηνά, ο Κάρογιαν.Εσείς ποιοι είσαστε τζιαι πόθθεν εξεφυτρώσετε που βάλετε στόχο να μας διαλύσετε τζιαι να μας ενώσετε με το ΕΥΡΩΚΟ!
Εν έσιετε υπόθεσην!

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν αυτοί το ΔΗΚΟ, τότε το ΔΗΚΟ θα ήταν κόμμα ρουφιάνων και όχι ιδεών.

Θα ήταν ένα ανεπίσημο παράρτημα του ΑΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όσο και αν συμφωνώ στα περισσότερα άρθρα σας σε αυτό θα συμφωνήσω με τον avevaios. Πώς το ξέρουμε ότι αυτά όλα είναι αλήθεια; Μπορώ και εγώ ο ίδιος να βάλω λόγια σε ένα ανώνυμο Τούρκο αξιωματικό (εξάλλου εν ανώνυμος οπότε εν πέφτω ποτέ έξω!).

Αλλά όπως και να χει το θέμα αυτό δεν αποδεικνύει τίποτε για τις διαπραγματεύσεις με τον Τάσσο (χωρίς να λέω ότι ο Τάσσος έδωσε αμαχητί την Καρπασία όπως λένε τα φερέφωνα του ΔΗΣΑΚΕΛ από τον καιρό των προεδρικών εκλογών - σημείωση ότι από το 2004 εώς το 2007 εν τους έκοψε το γεγονός αλλά το 2008 ετραβούσαν τα μαλλιά τους για την Καρπασία)

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Η πιο πάνω ανάρτηση του άθλιου Σαρτανάκκα, διαγράφηκε για τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε για τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο( τον οποίο απεκάλεσε "ψόφιο"!!!).

Κάθε ανάρτηση του πανηλίθιου και μη έχοντος οιαδήποτε παιδεια και αγωγή Σαρτανάκκα, από τούδε και στο εξής θα διαγράφεται.

Ανώνυμος είπε...

Ate kopelia piaste ta opla!!

Αυτό δεν μας λέτε?

Πλαστήρας είπε...

Πάντως το όνομα "Σαρτανάκκας" παραπέμπει σε κάτι τούρκικο ή τούρκικης σποράς έστω.

Από την άλλη ρε παιδιά είναι ανεγκέφαλο να πιστεύουμε την προαπαγάνδα του Αναστασιάδη, ότι είχαμε περίπου την καρπασία στο τσεπάκι μας και την πέταξε ο Τάσσος. Από το Σχέδιο Ανάν δεν περνούσε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ που να μη συμφέρει την Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

Ζητείται κατεπειγόντως ο Ιοσίλιος για να παραλάβει το Σαρτανάκκα!

Ανώνυμος είπε...

ate pale o aiolos......
re esi giati den periorizese stin ellada su idika tora pu anevike to LAOS tzie i xrisi avgi TZie egirizes ta blogs tzie elales mas poso xarumennos ise??
Ise tzie esi opos to rigopulo.
Lalis kati alla ta ipolipa ainis ta stin fantasia tu anagnosti.
Etsi pu periergia ekponises ke stratigiko sxedio gia to pos 8a anaktisumen tis patrogonikes mas esties??

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που ορισμένοι εξακολουθούν να ανεβάζουν σχόλια σε greeklish. Μήπως τελικά ακολουθούν γραμμή από κανένα ΠΡΙΟ Νορβηγίας ή κάτι παρόμοιο;

Παρακαλώ τους διαχειριστές της σελίδας να μην επιτρέπουν την ανάρτηση σχολίων σε όσους συνειδητά ή ασυνείδητα αλλοιώνουν τη Γλώσσα μας με αυτό το βάρβαρο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ένας (ο Ανώνυμος, με ώρα εμφάνισης 3:52 μ.μ.) απαιτεί να απαγορευτούν τα greeklish για να προστατεύει δήθεν η γλώσσα μας (και δεν βλέπει ότι το μπλοκ τούτον το ονομάζουν και ελληνικότατα “christofias-watch”), ενώ ο άλλος (ο Πλαστήρας – ώρα 2:37 μ.μ.) βλέπει παντού (αλληθώρισε φαίνεται) τούρκικες ή τουρκόσπορες λέξεις όπως να πούμεν το “Σαρτανάκκας” ... Μπορείς να μας την ετυμολογήσεις ρε Πλαστήρα; Κι άραγε σου η λέξη τσεπάκι (που χρησιμοποίησες) τι είναι, ελληνική; Η μήπως είναι από το τουρκικό cep;
Αλλά έτσι για να μανθάνεις κιόλας “Σαρτανάκκες” ονομάζονταν ένα είδος παλιών φορτηγών (στρατιωτικών) αυτοκινήτων (δεν ξέρω αν έτσι ήταν το όνομα της μάρκας τους) που είχαν περίπου τετράγωνη μούρη ...

Ανώνυμος είπε...

o proin eyrovouleftis tou diko marios matsakis isigi8ike thn antikatastash twn ellhnikwn xaraktirwn me latinikous... :)

Ta greek lish einai h glossa tou mellontos!

Ανώνυμος είπε...

Opws th mourh tou bedford

ΦΛόΚΚΟΣ είπε...

Κοιτάξετε τι αισχροί είσαστε.
Το άρθρο μιλά καθαρά. Ωραία, ας πούμε λέει ψέματα αφού η πηγή είναι ανώνυμη: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

Που την μια λετε ότι του έγραψε ο ΠΟΛΙΤΗΣ, άρα δεν το πιστεύουμε, που την άλλη ότι χρησιμοποιούνται επιχειρήματα Τούρκων κατά του Χριστόφια.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΛΟΥΛΟΥΔΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΑΛΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;

ΝΑ τοποθετηθεί ο Νικος ΑΝΑΝστασιάδης ΤΩΡΑ επί του θέματος. Αν έχει τα κότσια ας βγει και να διαψεύσει το δημοσίευμα.

ΑΜ ΔΕ. Εσείς προς το παρόν μπορείτε να μιλάτε για τα greeklish, για το χρώμα των μαλλιών του Επιτρόπου Ρίμαχου και για το αν ο ΠΟΛΙΤΗΣ διοαστρέφει συνειδητά ή όχι τις ειδήσεις που ο ίδιος προβάλλει.

Avevaios είπε...

Ειλικρινά μιλώντας, επερίμενα μεγαλύτερη αντίδραση. Επερίμενα πιο ουσιαστικήν αντίδρασην που την επιτροπή. Αντίδρασην επιχειρημάτων θα ήθελα να δω. ΑΜ ΔΕ, που λέει και ο φίλτατος Φλόκκος.

Ο οποίος μας λέει πάνω κάτω ότι εφόσον δεν υπήρξε διάψευση, το άρθρο στέκει και είναι αλήθεια. Και (ω του θαύματος!) ζητά να γίνει αμέσως διάψευση του δημοσιεύματος από ποιον; οέο;
Από το Νίκο Αναστασιάδη!!! Και ναι κερδίσατε ένα σετ κατσαρόλες!

Δηλαδή για να το χωρέσει ο μικροσκοπικός μου νους: Να διαψεύσει ο Αναστασιάδης το άρθρο Τούρκου δημοσιογράφου που ισχυρίζεται ότι η Καρπασία είναι μέρος των στρατηγικών σχεδιασμών της Τουρκίας!!! Μπορεί με το ίδιο σκεπτικό να το διαψεύσω κι εγώ, όπως επίσης και η κουτσή Μαρία, το παρδαλό κατσίκι, ο Ροζ Πάνθηρας και άλλοι συμπαθέστατοι.

Αλλά και γενικότερα, προσωπικά, αν ήμουν οποιοσδήποτε Τούρκος αξιωματούχος, με καμία δύναμη δεν θα έβγαινα να διαψεύσω ένα καταφανώς αστήριχτο δημοσίευμα. Θα ήταν σαν να προσπαθούσα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Όταν ειπωθεί κάτι που εμφανίζεται ως βάσιμο τότε να διαψεύσω. Όταν εμφανίζεται ως τόσο αστήριχτο ποιος ο λόγος;
Ακόμα κάτι: Τι θα έβγαινε να πει; Ξέρετε δεν μας ενδιαφέρει η Καρπασία, αυτό που λέει ο δημοσιογράφος είναι ψέμα;;;

Ώρες ώρες νιώθω ότι η λογική ξεχειλώνεται τόσο απίστευτα για να χωρέσει τα "επιχειρήματά" σας, που έπρεπε να το παρατηρούσατε έστω...

Ανώνυμος είπε...

"Μπλε Χριστόφιας"! τέλειο!

ο Καρογιανίσκος τι χρώμα "Χριστόφιας" είναι; Απόχρωση καφέ μυρωδάτη;

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

@ Avevaios,
Πολλά ζητάς από μια Επιτροπή που ο ρόλος της εξαντλείται στο να αναρτά κείμενα γεμάτα “πάθος” για τον “Ευέλικτο”, να ονομάζει την παρούσα διακυβέρνηση, καθεστώς, να μέτρα, σαν νεοσύλλεκτος στρατιώτης, τις μέρες που απέμειναν μέχρι να τελειώσει η Προεδρία Χριστόφια και να δικαιολογείται γιατί τις διαγραφές σχολίων που κάνει ... Είδες κανένα άτομο από την Επιτροπή να μπαίνει σε διάλογο, έστω να προσπαθεί να κάνει συζήτηση πάνω στο περιεχόμενο της ανάρτησης; Φυσικά κι όσοι αφήνουν σχόλια λιβανίζοντας τα όσα αναρτούνται εδώ δεν λενε και τίποτα το ουσιαστικό ... Πάρε παράδειγμα τον τελευταίο Ανώνυμο που υπογράφει ως “Ιοσίλιος” (δηλ. κάτι σαν “ιός”, ένα πράμα), κάνει χαρούλες σαν μωρό παιδί, αλλά άραγε να ξέρει γιατί χαίρεται;). Άσε που οι πιο πολλοί απ’ αυτούς δεν μπορούν να γράψουν κείμενο 80-100 λέξεων!
Έχω ξαναπεί ότι πολλοί (όχι μόνο εδώ μέσα αλλά και πολιτικοί εγνωσμένης υποτίθεται αξίας) κάνουν/φτιάχνουν (απορριπτική) πολιτική με βάση τις θέσεις τις Τουρκίας! Αν (για οποιαδήποτε λόγο) η Τουρκία άλλαζε πολιτική (έστω και κατά 10%) όλοι αυτοί θα ‘μεναν άνεργοι!
(Δυστυχώς δεν πρόλαβα να διαβάσω τι τους έγραψε ο Σαρτανάκκα – αυτός με το τουρκόσπορο όνομα).

Avevaios είπε...

Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει διάλογος. θεωρώ ότι ένα πολιτικό μπλοκ πρέπει να επιτρέπει το διάλογο. ελπίζω ότι όλοι θα μείνουμε σε κόσμια πλαίσια για να μπορέσουμε να αντιπαραβάλουμε επιχειρήματα. Η διαφωνία τρέφει το διάλογο. Ελπίζω πως τα επιχειρήματά μου θα έχουν αντίλογο σύντομα. Περιμένω, Επιτροπή.
Και παράκλησή μου: Κάνετε επώνυμα τα σχόλιά σας. Έτσι θα ξέρουμε με ποιον μιλούμε και δεν θα πρέπει να απαντούμε στον ανώνυμο της ώρας τάδε. Ο καθένας ας έχει το θάρρος της γνώμης του.

Ανώνυμος είπε...

as pkiasi kanenas tilefono ton mple xristofia na tu diapsefsi tis dilosis tu turku aksiomatiku(entu DHSY malon o aksiomatikos) perkimon pnasi tuti i agxomeni psixi o flokkos!
A episis se tzino pu ton epiraksan ta greeklish,ne akolu8ume ti grammi tu PRIO epidi gia opkion ento kseri to PRIO ipen oti i nea glossa tis kipru 8a ine ta greeklish!Ego ime varvaros re mpampinoti junior oksa opkios siri tis ksitimasies tzie tis ivreologies tu damesa?(kapkios se allo post anaferte stis anaparagogikes dianotites ton politikon ke allos edo sti sxesi pu exun ta an8ropina perittomata me to proedro tu diko)
Psila grammata gia sen etsi?
Ellinika nane ke oti nane?

Ανώνυμος είπε...

egw parakolouthw toso kairo to blog kai den eida OUTE MIA FORA kapoios na antikroyei ta epixeirhmata poy vazoun.

mono epitheseis gia to PWS to lene, oti gia to TI lene.

ean yparxei kapou apantisi EPI THS OUSIAS sta themata toy blog, na moy tin diksete.

Ρήγας είπε...

Χε χε... να που κάποιος παραδέχεται ότι η Σμύρνη είναι κατεχόμενη.

Οι περιπρώσεις που κάποιος γράφει με λατινικούς χαρακτήρες διότι δεν μπορεί να γράφει Ελληνικά (λόγω τεχνολογίας) είναι πλέον ελάχιστες εώς ανύπαρκτες. Σήμερα, όλα τα λειτουργικά συτήματα υποστηρίζουν Ελληνικούς χαρακτήρες με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου.

Πόσο δύσκολο είναι;

Τα greeklish είναι /κυρίως/ για τους αγράμματους, γι'αυτούς που δυσκολεύονται να γράψουν σωστά Ελληνικά και λένε "κουμπάρε εγώ εν καταλάβω, εγώ εν γκρικλις που γράφω." Όπως τους άλλους γραφικούς που γράφουν στην Κυπριακή διάλεκτο και περιμένουν να προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς δημιουργούνται οι ήχοι για να τους καταλάβουμε, κάτι μεταξύ κυπριώτικου σκέτς και επιθεώρησης της Κακουράτου αλλά στο πιο κουλτουρέ και σε γραπτό, εκτός και αν νομίζουν ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με κάποιους μεγάλους ποιητές. Ε ρε γέλιο...

Από τα κουλτουρο-κομμούνια όλα να τα περιμένει κανείς.

Το περίεργο είναι πώς και δεν γράφουν στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ που είναι η γλώσσα που θα ΗΘΕΛΑΝ να ξέρουν άπταιστα. Για να μπορείς όμως να μιλάς πολύ καλά μια ξένη γλώσσα πρέπει πρώτα να μιλάς πολύ καλά την μητρική σου.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

προς τον κατεχοντα διδαχτορικου της ελληνικης γλωσσας,τον αχαπαρο το ρηγα.

Ρε ριγοπουλο,εσυ που γραφεις στα ελληνικα δηλαδη ποσο μορφωμενος εισαι παραπανω που τζεινους που γραφουν greeklish?
Ειμαι σιγουρος πως ξεχειλιζουν τα ποιναρκα σου που πτυχια,στις λαφαζανιες,στην αλαζονεια και την ημιμα8εια.Σημασια εν εχει πως γραφεις κατι αλλα το τι γραφεις,και αν κρινουμε που το περιεχομενο τον αναρτησεον σου, αστα να πανε!!!!
Οι αλαζονικες,ανουσιες κε ανιστορητες
ατακες σου σε προηγουμενα 8εματα
δειχνουν το ποσο γραμματισμενος εισαι μεγαλε καθηγητα της ελληνικης γλωσσας.

Ατε να δεχτω οτι στα greeklish εισαι αλλεργικος κε φκαλεις τσουνες οταν τα δεις.
Η κυπριακη διαλεκτος τη σου εφτεξαι?Ειναι η παραδοσιακη γλωσσα
των κατοικων του νησιου!Δεν ειναι κατασκευασμα του ακελ,ουτε του ΠΡΙΟ αλλα ουτε και των αγγλων!(τα κλασσικα και γελοια σου επιχειρηματα)
Επισης,η απεχθεια σου προς την κυπριακη διαλεκτο δειχνει την απεχ8εια σου και προς τον τοπο γενικοτερα.Συγνωμμη καθηγητα που δεν γεννηθηκαμε με το λεξικο του μπαμπινιοτη εμφυτευμενο στον εγκρφαλο μας οπως εσυ.αντε ρε φαντασμενε απο δω,ΔΕΝ σου αρεσουν τα κυπριακα?Κοψε ενα εισητηριο για το μπουρδελλοκρατος της ελλαδας που τοσο ονειρευεσαι,στο καλο κε να μας γραφεις.Οι γονεις σου δεν μιλουν κυπριακα?οι φιλοι σου?(αν εχεις),μονο εσυ εισαι ο ελληναρας που απεχ8ανεται τα βαρβαρα κυπριακα??

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε ρήγα τα κυπριακά τι σου εφταίξαν; τα γκριγκλισ να το καταλάβω διότι είναι δυσανάγνωστα. Τα κυπριακά όμως κανένα πρόβλημα εν δημιουργούν (εκτός αν είσαι καλαμαράς αλλά τζαι πάλε καταλαβεις ότι το τζαι = και) ένεν τίποτε επιστήμη.

Ανώνυμος είπε...

Το “ad hominem” ρηγόπουλο ξανακτύπησε. Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μας είπε τούτη τη φορά παραθέτοντας μάλιστα αδιάσειστα στοιχεία: “Το περίεργο είναι πώς και δεν γράφουν στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ που είναι η γλώσσα που θα ΗΘΕΛΑΝ να ξέρουν άπταιστα”.
Ad hominem, κακό είναι να ξέρει κάποιος και τούρκικα; Η μήπως να ξέρει και τουρκικά αποτελεί έγκλημα έσχατης προδοσίας;

Avevaios είπε...

Φίλε Ρήγα, κατάλαβες πού έκανες σχόλιο; Η ανάρτηση μιλά για την Καρπασία και τις προθέσεις των Τούρκων για αυτήν.
Αν εσύ δεν θεωρείς σημαντικό να σχολιάσεις το εν λόγω θέμα, μην ανοίξεις το στόμα σου καθόλου. Βαρέθηκα να διαβάζω σχόλια χωρίς καμιά ουσία και αξία.
Εγώ αναμένω ΑΚΟΜΑ την Επιτροπή να απαντήσει. Μια καλή απάντηση θα ήταν και ένα mea culpa για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

@ avevaios, u wanted two match (gia to mea culpa)!

Ανώνυμος είπε...

το ζήτημα είναι ότι ο Αναστασιάδης, ο Χριστόφιας και ο Βασιλείου δεν ζήτησαν ακόμη συγγνώμη για τα ψεύδη τους στο θέμα της Καρπασίας.

ακόμα και ο Πολίτης τους ξεσκεπάζει.

η εμμονή στον Ρήγα από τον ηλικιακό ρατσιστή, το ασλάνι το βαζάνι, τον Κόκκινο Ιαβέρη, τον Πειναλέο και τον έποικ-lover εκτρέπουν την συζήτηση.

αυτοί οφείλουν απαντήσεις

*Ιοσίλιος*

Avevaios είπε...

Αν κάποιος εκτρέπει τη συζήτηση αυτός νομίζω πως είσαι εσύ Ιοσίλιε.
Συγκεκριμένα, όταν λες ότι ακόμα και ο Πολίτης τους ξεσκεπάζει, τι εννοείς; Πώς μπορεί η λογική να σε οδηγήσει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα; ΚΥΡΙΩΣ πώς μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα αυτό το άρθρο;;

Σε ένα θέμα που ο Χ έχει δίκαιο στηρίζοντας το Α (διότι το Α είναι αλήθεια), αν ο Χ επιλέξει να χρησιμοποιήσει προς στήριξη του Α, αστήρικτα και αβάσιμα επιχειρήματα, τότε αναγκάζει ένα νοήμονα άνθρωπο να απορρίψει το Α, λόγω ακριβώς των αβάσιμών του επιχειρημάτων. Έτσι, παρόλο που το Α είναι αλήθεια (ή μπορεί να είναι αλήθεια όπως στην προκειμένη) η χρήση λανθασμένων και αβάσιμων επιχειρημάτων μας οδηγεί (αν χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας) στο να απορρίψουμε τους ισχυρισμούς.

Και για την αναφορά στον Πολίτη: επισημαίνω ξανά τη δυσπιστία της Άννας Ανδρέου, καθώς μεταφέρει το άρθρο. Μπορούν να τη δουν όλοι (τη δυσπιστία) αν κοιτάξουν. Αλλά δυστυχώς κοιτάζουν με παρωπίδες.

Αναμένω απάντηση από την Επιτροπή Αποκατάστασης της Δημοκρατίας ακόμα.
Νομίζω κατέρριψα τα βασικά επιχειρήματα της ανάρτησης. Κανείς για να με αντικρούσει;
Μα ούτε ο ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ;;
Πληροφοριακά γράφεται με ένα λάβδα αυτό το όνομα φίλε. Αν ήταν πιασμένο το ΟΝΗΣΙΛΟΣ, ας διάλεγες κάτι άλλο, παρά να το γράψεις ανορθόγραφα. Προς σεβασμό προς την ελληνική γλώσσα και το όνομα του ιστορικού αυτού ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

avevee, δεν μας εβεβαίωσες

το ερώτημα δεν το απαντάς και προσπαθείς με σοφιστείς να δημιουργήσεις σκιάχτρα τα οποία καταρρίπτεις μόνο σου και χαίρεσαι κιόλας. Μπράβο, κέρδισες το βραβείο το Χρυσού Δον Κιχώτη.

ο Πολίτης μετέφερε μια είδηση, η είδηση δεν διαψεύστηκε παρά την δυσπιστία της ίδιας της δημιοσιογραφίδος, οι ύβρεις συνεχίζουν κατά του πρώην προέδρου Παπαδόπουλου για μια μπούρδα που είπε ο χαχχανίστρας ο Βασιλείου

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

η δημοσιογραφίδα Άννα Ανδρέου μάλλον έχει περισσότερη αξιοπιστία από τον Βασιλικό Χαχχανίστρα, τον Μπλε Χριστόφια και τον Κανονικό Χριστόφια

συνεπώς άρτι βραβευθέντα με τον Χρυσόν Δον Κιχώτην aveeveve να σταματήσεις να βρίζεις, να συκοφαντείς και να εκστομίζεις αηδίες

*Ιοσίλιος*

Avevaios είπε...

Ιοσίλιε χαίρομαι που απάντησες. Η ουσία της απάντησής σου συνοψίζεται στα εξής: Ο πολίτης έγραψε μια είδηση και παρά τη δυσπιστία της πολύ αξιόπιστης δημοσιογράφου, η είδηση δεν διαψεύστηκε.

1. Η δυσπιστία της πολύ αξιόπιστης (κατά την άποψή σου, με την οποία συμφωνώ) δημοσιογράφου τι σου λέει εσένα; Σε προβληματίζει κάπως; Γιατί να αμφισβητεί τόσο έντονα (σε σημείο ειρωνείας) η Άννα Ανδρέου ένα δημοσίευμα άλλου δημοσιογράφου;

2. Γιατί επιλέγεις να χαρακτηρίσεις ως αληθή αυτά που ισχυρίζεται ο Ομέρ Μπίλγκε, ο Τούρκος δημοσιογράφος; Αν με το ίδιο σκεπτικό ο ίδιος αυτός δημοσιογράφος ισχυριστεί ότι στην Κύπρο το 1974 έγινε ειρηνευτική επέμβαση για να "σωθούν" οι Τ/Κ, τότε θα αποδεχτείς με την ίδια ευκολία τον ισχυρισμό του;

3. Πώς εξηγείς τα τραγικά λάθη (που υποδηλώνουν παντελή άγνοια) που κάνει ο Ομέρ και τα οποία επισημαίνει η Άννα Ανδρέου;

4. Για πες μου ένα λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να διαψευστεί το εν λόγω δημοσίευμα. Αν ήσουν εσύ τούρκος αξιωματούχος θα έκανες τον κόπο να το διαψεύσεις; Και γιατί;

5. Ακόμα και αν δεχτώ ότι το δημοσίευμα του τούρκου δημοσιογράφου είναι παντελώς αληθές, αυτό δεν αποκλείει και ακόμα περισσότερο ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι δεν τέθηκε ζήτημα Καρπασίας στο Μπούργκενστοκ. Δεν ισχυρίζομαι ότι τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Αυτό χρήζει εξέτασης. Όμως μπορώ να πω με βεβαιότητα (αν και αβέβαιος στο όνομα) ότι η εν λόγω ανάρτηση του Ονήσιλου, ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι η Καρπασία δεν τέθηκε το 2004.

Ελπίζω να σε κάλυψα και να έχεις την καλοσύνη να απαντήσεις με επιχειρήματα. Ακόμα αναμένω το mea culpa από την επιτροπή.

Υ.Γ. Δεν συκοφάντησα ούτε έβρισα κανέναν. Το αν εκστόμισα αηδίες μπορεί να το κρίνει ο καθένας. Όπως επίσης μπορεί να κρίνει, αν εγώ έχω κερδίσει τον χρυσό Δον Κιχώτη ή κάποιος άλλος.