Η αλογόμυγα του ΑΚΕΛ προτείνει...

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009


Όσοι θέλησαν να χαρίσουν την Κύπρο στην Τουρκία το 2004 με το Σχέδιο Ανάν, παραβιάζοντας κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Διεθνούς Δικαίου, κάνουν τώρα ανασκόπηση της στρατηγικής που ακολούθησαν, για να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη εν όψει του νέου σχεδίου τύπου Ανάν που μαγειρεύεται.


Εγχώριοι και μη εξυπηρετητές ξένων συμφερόντων, δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ότι ο κυπριακός λαός δεν διαφώνησε απλά και μόνο σε κάποια σημεία του σχεδίου, αλλά το απέρριψε ενσυνείδητα επειδή καταβαράθρωνε την αξιοπρέπεια του, προτείνοντας μια άδικη λύση για τα θύματα της τουρκικής εισβολής, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του κατακτητή, βιαστή, λεηλάτη και δολοφόνου Αττίλα.


Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει όποιος διαβάσει την μελέτη της αλογόμυγας του ΑΚΕΛ, κ.Πραξούλας Αντωνιάδου, προέδρου των ΕΔΗ, φανατικής οπαδού της λέσχης Ανάν, που στήριξε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια στις προεδρικές εκλογές και διορίστηκε μετά στις τεχνικές επιτροπές μαζί με πολλούς άλλους υποστηρικτές του ΝΑΙ (ναι εκείνες τις επιτροπές που καταρτίστηκαν απλά και μόνο για τα γαλανά μας μάτια), στήριξε το ΑΚΕΛ στις ευρωεκλογές και έκανε την εμφάνιση της σε τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή των Ευρωεκλογών ως εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.


Στην εν λόγω μελέτη με τίτλο «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες μετά την λύση του Κυπριακού» η οποία επιχορηγήθηκε από το παράρτημα του ΠΡΙΟ Νορβηγίας στην καρδιά της Λευκωσίας, γίνεται αρχικά μια ανασκόπηση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας από το 1999, αλλά και των εμπορικών σχέσεων του «νότου» - όπως προκλητικά αναφέρονται οι ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας – με την Ελλάδα και των εμπορικών σχέσεων του «βορρά» - όπως προκλητικά αναφέρονται οι κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας – με την Τουρκία.


Εν συνεχεία η συγγραφέας προσπαθεί να βρει κάποιες ευκαιρίες που θα έχει η Κύπρος από την αναπτυξιακή δυναμική στην Τουρκία «από την αναθέρμανση των σχέσεων» του θύτη με το θύμα. Παραθέτει τις εμπορικές ευκαιρίες μιας λύσης σε αβάσιμους αριθμούς, καταλήγοντας αυθαίρετα στο αρκετά ανασφαλές και υποκειμενικό συμπέρασμα ότι σε κάθε νοικοκυριό θα αναλογούν 5.500 ευρώ κάθε χρόνο. Στη μελέτη δε φαίνεται να λαμβάνονται υπόψιν οι οικονομική ζημιά των προσφύγων, οι οποίοι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους εδώ και 35 σχεδόν χρόνια, η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές και πολλά άλλα βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα ανέμενε κανείς να συνυπολογιστούν.



Λαμβάνοντας υπόψιν μας δηλώσεις δικών μας αλλά και ξένων αξιωματούχων, ότι δηλαδή το 2009 είναι καιρός πλέον να λυθεί το Κυπριακό, ότι θα μας το φέρνουν και θα μας το ξαναφέρνουν μέχρι να το δεχθούμε, ότι το σχέδιο Ανάν κοιμάται και ότι αυτή η μελέτη προσπαθεί να πείσει τα θύματα της εισβολής ότι θα έχουν οικονομικά οφέλη από την όποια λύση, αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι «άρχισαν τα όργανα να παίζουν».


Η κ.Πραξούλα πιστεύει ότι το ΟΧΙ του 2004 οφείλεται στο γεγονός ότι ο κυπριακός λαός δεν είχε οικονομικά οφέλη από την λύση τύπου Ανάν; «Λογαριάσατε λάθος με το νου σας εμπόροι, δεν μετριέται πατρίδα, λευτεριά με τον πήχυ!».


ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias-watch

11 Σχόλια:

Παύλος Κωνσταντινίδης είπε...

Η Πραξούλα η οποία δεν ψηφίστηκε από το λαό για να μπει στη Βουλή, προσπαθεί να μπει από το παράθυρο στην κυβέρνηση. Και δυστυχως ο Πρόεδρος μας αφήνει το παράθυρο αυτό ανοικτό.

Τούτο το κόλλημα με τους ΕΔΗ επροβλημάτισε με και πριν τις προεδρικές και όταν το εσυζήτησα με ένα σύντροφο της ΕΔΟΝ είπε μου ότι δεν ήταν και ότι καλύτερο για το ΑΚΕΛ αυτή η εικόνα. Ότι δηλαδή η πλατφόρμα του ναι επλαισίωνε τον πρόεδρο. Όμως ο Χριστόφιας αποδεικνύει ότι μάλλον του άρεσε αυτό το γεγονός και πολύ μάλιστα!

Συγχαρητήρια Ευαγόρα που σκάβεις και βρίσκεις ευρήματα. Συνεχίστε όλοι σας την ανάδειξη τέτοιων θεμάτων για να ξεκαθαρίσει ο κόσμος την πολιτική που ακολουθείται. Δυστυχώς καμία σχέση δεν έχει με το ΑΚΕΛ που ξέραμε.

Πραξούλλα σάστου! είπε...

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Πραξούλλα και με τους φίλους της στο ΠΡΙΟ η ελευθερία μας πάει 5,500 ευρώ. 5,500 ευρώ τα ανθρώπινά μας δικαιώματα. 5,500 ευρώ τα σπίτια και τα χωράφια μας. 5,500 ευρώ η αξιοπρέπειά μας…

Αυτό που ξέχασε να μας πει όμως η κ. Πραξούλλα είναι ότι στο μέσο κυπριακό νοικοκυριό υπάρχουν περίπου 3,5 άτομα. Δηλαδή αναλογεί το ποσό των 1571 ευρώ ανά ατομική ελευθερία. Αν ρωτούσαμε για παράδειγμα την κ. Βαλεντίνα Τσίγκη σε τι αντιστοιχούν τα 1571 ευρώ πιθανότατα θα μας έδινε μια από τις ακόλουθες απαντήσεις:

1. Μία clutch bag Hermes
2. Ένα ζευγάρι από την προηγούμενη κολεξιόν του Christian Louboutin
3. Ένα φόρεμα D&G net-a-porter
4. Ένα ρολόι Bvlgari
5. Την μισή σειρά της CRÈME DE LA MER

Άτε κυρία Πραξούλλα, ευκαιρία να σαστείς τζαι λίον!

Ανώνυμος είπε...

Η κα Πραξούλα και ΣΙΑ του ΠΡΙΟ που χρηματοδοτείται από το βρετανικό Φόρειν ΄Οφις, τους Αμερικανούς και τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ αν ήταν σε άλλη χώρα, μαζί με την ξενοκίνητη συναπαρτζιά της θα εξορίζονταν το ελάχιστον από την Κύπρο ως δουλεύοντας για ξένα συμφέροντα. Με ξένα λεφτά, ξένες υποδείξεις εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας τους (για τους ντόπιους) και της χώρας που τους φιλοξενεί για τους εγκάθετους ξένους. Αν έχουν δηλαδή πατρίδα τα άχρηστα αυτά υποκείμενα. Γιατί οι βλακίες και διαστρευλώσεις που αναφέρουν στις στημμένες εκθέσεις τους χρησιμοποιούνται από τους 'αφέντες' τους Άγγλους στις εκθέσεις του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Γι΄αυτό εξάλλου τους αππώνουν να τις ετοιμάζουν αφού τους δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές. Φτού σας εργολάβοιτης διάλυσης της πατρίδας σας.

Αηδιασμένος είπε...

Δεν είναι καιρός κάποιος υπεύθυνος πολιτικός να θέσει θέμα στη Βουλή για αυτούς που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα εις το όνομα της επιστημονικής έρευνας; Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα του καπιταλισμού...χρηματοδοτούμενες-καθοδηγούμενες έρευνες!

Αλλά όπως είπε και ο ηγέτης Τάσσος, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να βρεις στοιχεία για να προσάψεις κατηγορίες σε αυτά τα γελοία αγγλοσαξωνικά υποκείμενα.

Bobby Sands είπε...

άνευ ορίων φάση ο τύπος...

Ματθαίος Λατσιώτης είπε...

Αν δεν το εκατάλαβες δαμέ καυτηριάζεται η τακτική του ΑΚΕΛ, ότι πας μη ΑΚΕΛικός φασίστας. Τι προσφέρει η Πραξούλα σε αυτό τον τόπο; (εκτός από πλήρη στήριξη στον Χριστόφια και στον Ανάν).

Με τις απειλές και τις φιμώσεις που επιβάλλει το καθεστώς Χριστόφια, η Δημοκρατία στην Κύπρο πάσχει.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες όπως οι εκλογές έχουν βιαστεί από το ΑΚΕΛ. Με την προπαγάνδα εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου και τις δεσμεύσεις προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ που εξέλεξαν τον Χριστόφια στην Προεδρία όχι απλά να μένουν ανεκπλήρωτες αλλά να τους καλεί να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Κανένα επιχείρημα δεν τέθηκε από κανέναν της επαγρύπνησης. Όσο διαβάζω αυτό το μλογκ, το μόνο που κάνουν όσοι διαφωνούν, συμπεριλαμβανομένου και εσένα είναι να γαμούν τις συζητήσεις.

Γι'αυτό εγώ προσωπικά που θέλω να γίνει ένα γόνιμος διάλογος σε αποχαιρετώ με ευχαρίστηση λασπολόγε. Να πάεις στο καλό και να σε χαίρεται που σ'έχει.

Άντε γεια...να λλιανίσκουν τα κομματικά πρόβατα που δαμέσα για να μπορέσουμε να μιλήσουμε επί των σοβαρών θεμάτων που τίθενται, για τα οποία και πάλι δεν έγραψες κάποιο σχόλιο.

ανώνυμos 17/6 10:52 είπε...

Τα μοναδικά κομματοπρόβατα στη blogoσφαιρα είναι η ''επιτροπή αποκατάστασης της δημοκρατίας'' και το ΧριστόφιαςWatch
και έχετε το θράσος θρασύδειλοι να κατηγορείτε εσείς όλους τους υπόλοιπους για έλλειψή επιχειρημάτων εσείς που το μοναδικό σας επιχείρημα είναι το ''Ψηφισε Ναι στο Αννάν ή Ακελ ή ΔΗΣΥ, Αρα είναι Νενέκος..''
ή απλά είναι Νενέκος, επικ-λοβερ.. και πράκτορας επειδή διαφωνεί μαζί σας..
Ωραία επιχειρήματα..
Ατε ρε τασάκια κίτς που δαμέ .. Θεωρείτε και τους Εαυτούς σας Pash Ελληναράδες. Οι ταλιμπάν έχουν πιο ψηλό διαλεκτικό επίπεδο απο εσάς..

Ανώνυμος είπε...

"Ατε ρε τασάκια κίτς που δαμέ" αυτό δείχνει ψηλό διαλεκτικό επίπεδο...!!!!
Θαυμάστε τον!!!!

Ανδρέας είπε...

Βλέπω μια αγανάκτηση ανώνυμε αλλά γιατί; Μήπως αυτή η ανάρτηση τσιλλά σας τζιαμέ που σας πονεί; Αποκαλύπτει τη νέα σας στρατηγική;

Τις φράσεις τις οποίες αναφέρεις εγώ δεν τις εδιάβασα σε καμιά ανάρτηση. Ούτε παρατήρησα να γράφουν κάποιοι ελληναράδες αλλα κάποιοι που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, έχουν άποψη για το τι γίνεται γύρω τους, δεν περιορίζονται σε στενές κομματικές γραμμές και μιλούν ελεύθερα. Τόσο πολύ αγανακτάς που κάποιοι μπορούν να σκέφτονται και να εκφράζονται ελεύθερα;

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε να κατηγορείτε οποιοδήποτε διαφωνεί μαζί σας ότι είναι βαλτός και ότι ανήκει στην Επαγρύπνηση (ενώ ό,τι γράφετε εσείς προέρχεται από Θεία Φώτιση!). Συνεχίστε να απαξιώνετε και να λοιδωρείτε προσωπικότητες που προσφέρουν σε αυτό τον τόπο. Συνεχίστε να αυτοαποκαλείστε "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο". Συνεχίστε να βάζετε τη φωτογραφία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων Κύπριων πολιτικών δίπλα από εκείνη του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου! Συνεχίστε να μη σέβεστε δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι οι εκλογές! Γιατί αυτό κάνετε όταν λέτε ότι παλεύετε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας! Συνεχίστε να λοιδωρείτε πολιτειακούς αξιωματούχους με γελοιές και αισχρές λεζάντες σε φωτογραφίες, αφήνοντας να νοηθεί (κάποτε και με σαφήνεια!) ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Τούρκων. Απλά και μόνο επειδή αυτή η Επιτροπή, όπως αυτοαποκαλείται, έχει διαφορετική θεώρηση του εθνικού ζητήματος από αυτούς τους πολιτικούς! Και τη στιγμή που οι ομοϊδεάτες σας κατηγορούσαν όποιον, απλά και μόνο διαφωνούσε με τους χειρισμούς του τέως Προέδρου, ως ανθέλληνα κι εχθρό της Κύπρου. Συνεχίστε να χαρακτηρίζετε με απαξιωτικά επίθετα όλους όσους απαντούν με επιχειρήματα σε αυτά που γράφει η Επιτροπή και στο τέλος να τους λέτε ότι ανήκουν και στην Ομάδα Επαγρύπνησης (ή κάτι τέτοιο!). Απίστευτη μανία καταδιώξης! Συνεχίστε να μην απαντάτε στο πιο βασικό ερώτημα ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ (ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ;

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Athkeiaseros
Υ.Γ. Ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με αυτό το μπλογκ. Ήλπιζα ότι εδώ μέσα μπορούσε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος. Με λύπη παρατήρησα ότι οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται "Επιτροπή Αποκατάστασης της Δημοκρατίας" δε σέβονται τις πιο βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Ελπίζω τουλάχιστον ότι αυτό το τελευταίο μου μήνυμα δε θα διαγραφεί... δημοκρατικά!

Πλαστήρας είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε 21/6 9:55
Το είπα και το ξαναλέω.

Το να λες ότι οι λάτρεις του Σχεδίου Ανάν, προσπαθούν με παρόμοια σχέδια να ... μας απαλλάξουν από την Κατοχή, είναι σαν να παριστάνεις την καλόγρια φορώντας ζαρτιέρες και τάγκα.