ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009



Η μεγάλη επιτυχία του christofias-watch, που είναι σήμερα το Νο 1 σε αναγνωσιμότητα κυπριακό blog, δημιουργεί σε μας υποχρεώσεις προς όλους εσάς που το αγκαλίασατε.

Πρώτ' απ' όλα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε. Κατά δεύτερο λόγο, θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε όσα περισσότερα μπορούμε για την Επιτροπή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Κύπρο.


Εισαγωγικά


Έχει τεθεί άπειρα ερωτήματα προς εμάς από πολλούς, που ενίοτε συνιστούν και κατηγορίες εναντίον μας: "Ποιοι είστε; Που στοχεύετε; Ποιος σας καθοδηγεί; Ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;"


Λογικό δεν είναι το ερώτημα σε μια Κύπρο όπου σχεδόν τα πάντα εξαγοράζονται και όπου σπάνια βλέπεις ανθρώπους να επιδιώκουν απλά την προώθηση κάποιων ιδεών χωρίς κάποια υστεροβουλία και κάποια αναμονή αποκόμισης οφέλους;

Έχουν λεχθεί πολλά για εμάς. Ότι είμαστε της ΕΔΕΚ και άνθρωποι του Λυσσαρίδη που θέλουν να βρίζουν το Χριστόφια εκ μέρους του Γιατρού, ότι είμαστε κάποιοι ΔΗΚΟϊκοί που θέλουμε να διαλύσουμε το ΔΗΚΟ, ότι είμαστε μέλη του ΕΥΡΩΚΟ, ότι είμαστε φασίστες που προωθούμε τη διχοτόμηση της Κύπρου, ότι είμαστε κάποιοι κομπλεξικοί που θέλουν να εμποδίσουν το Χριστόφια από το να λύσει το Κυπριακό, ότι είμαστε βαλτοί του Λιλήκκα για να προετοιμάσουμε την επάνοδό του στην πολιτική και άλλα πολλά.

Με αυτή την ανάρτηση, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ποιοι είμαστε και τι επιδιώκουμε.


Από την "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα" στην "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο"

Οι καιροί είναι ξανά χαλεποί, όπως φαίνεται στο πιο πάνω
πολύ εύστοχο συμβολικό μοντάζ της Νοητικής Αντίστασης!



Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, έχει κατά νουν το πρότυπο της ιστορικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Εκείνη η Επιτροπή, που είχε συσταθεί ως μια κυπριακή λαϊκή απάντηση στη Χούντα των Αθηνών, αποτελούνταν από ιστορικές προσωπικότητες, από όλα τα ιδεολογικά φάσματα του τόπου. Ιδιαίτερα στενές σχέσεις είχε όμως με το Βάσο Λυσσαρίδη, που ήταν και ο Νο 1 εχθρός της χούντας και των παρακλαδιών της στην Κύπρο.

Της επιτροπής ηγείτο ο Τάκης Χατζηδημητρίου. Όσο κι αν αυτό που σας αναφέρουμε, προκαλεί έκπληξη στους νεότερους, που τον γνώρισαν μέσα από την φανατική και ακραία συμπεριφορά του κατά το δημοψήφισμα και μετά, όταν δηλαδή έφτασε μέχρι το σημείο να αποκαλέσει τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία (μη κατεχόμενες περιοχές) "μίζερο Νότο", πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο Τάκης δεν ήταν πάντα ο άνθρωπος που είναι σήμερα. Κάποτε αυτή η θλιβερή περιθωριακή φιγούρα του σήμερα, που πιθανόν να μετακινήθηκε σε ακραίες και αντιεδεκίτικες θέσεις υποκινούμενη από τα απωθημένα της μη ανάληψης από την ίδια της ηγεσίας της ΕΔΕΚ όταν αποχώρησε ο Β.Λυσσαρίδης (κάτι το οποίο ο Χατζηδημητρίου φαντασιωνόταν για πολλά έτη), ήταν μεγάλος αγωνιστής. Το έργο μάλιστα της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ήταν πολύ σημαντικό και είχε ενοχλήσει τα μέγιστα τη χούντα των Αθηνών, που δε δίσταζε να κατευθύνει απειλές και χρήση βίας από τους ενδημικούς τραμπούκους της, για να σιγάσει τη φωνή της.

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο ιδρύθηκε και καταρτίζεται από ένα αριθμό ατόμων που ανησύχησαν ιδιαίτερα, όχι μόνο από την επικίνδυνη πολιτική και τις μονομερείς υποχωρήσεις του Δημήτρη Χριστόφια προς την Άγκυρα (εκ περιτροπής Προεδρία, συνεταιρισμός 2 κρατών, 50,000 έποικοι) αλλά και από αντιδημοκρατικές πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες έχουν πλήξει βάναυσα τα δημοκρατικά θέσμια και θυμίζουν τις σκοτεινές εποχές της χούντας στην Ελλάδα.


Γιατί επιλέξαμε το σημερινό μας όνομα;


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΙΜΩΝΕΙ!

Βεβαίως δεν αμφισβητούμε την εκλογή Δ.Χριστόφια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Όμως, εκτός από τις μη εξουσιοδοτημένες από το λαό υποχωρήσεις Χριστόφια στο Κυπριακό (κάτι που είναι ενάντια στους κανόνες της δημοκρατίας, αφού δεν είχε ειδοποιήσει ποτέ το λαό ότι θα έκανε τέτοιες υποχωρήσεις) έχουν παρατηρηθεί βαθύτατα αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και πρακτικές, όπως:

Συλλήψεις αντιφρονούντων, Πνευματική τρομοκρατία κατά των διαφωνούντων (όπως του Μητροπολίτη Πάφου και του Βάσου Λυσσαρίδη), φωτογραφίσεις ατόμων από την ΚΥΠ, δράση της Επαγρύπνησης, απειλές κατά τηλεοπτικών σταθμών και κομμάτων, διαπλοκή με μεγαλοεπιχειρηματίες (που θυμίζει το σκάνδαλο Papas/Agnew επί χούντας), νεποτισμός(ο γαμπρός στο προεδρικό), απειλές και δεσποτική συμπεριφορά, πλύση εγκεφάλου μέσω επανασυγγραφής της Ιστορίας και μέσω επίσημων βαθιά ανιστόρητων δηλώσεων, εξύβριση δημοσιογράφων, ύποπτο και αδιαφανές ξεπούλημα κρατικής γης σε ξένους εμίρηδες και άλλα πολλά.

Συνεπώς, για κάποια που έγιναν πριν το christofias-watch και για άλλα που βιώσαμε στην πορεία, νιώσαμε και νιώθουμε ακόμα ότι έπρεπε να υπάρξει κάποια διαδικτυακή επιτήρηση του καθεστώτος Χριστόφια και κάποια καυστική φωνή αντίστασης σε αυτό.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και το christofias-watch, το δημοφιλέστερο σήμερα κυπριακό blog.


Η σύνθεση της Επιτροπής



Η Επιτροπή αποτελείται από άτομα διαφορετικής κομματικής προέλευσης. Τα μέλη μας προέρχονται τόσο από το ΔΗΚΟ, όσο και από την ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ. Τρία κόμματα που πιστεύουμε ακράδαντα, ότι για το καλό του τόπου, επιβάλλεται να γίνουν ΕΝΑ.

Βεβαίως εμείς, ούτε "τα παίρνουμε", ούτε προσδοκούμε προσωπικά ανταλλάγματα. Και καλούμε διάφορους αρριβίστες και τα ανδρεικελά τους να μη μας κρίνουν με τα δικά τους μέτρα. Αντίθετα, αυτό που κάνουμε έχει ήδη εξοργίσει το καθεστώς και την Επαγρύπνηση, που σίγουρα "μας την έχουν ταμένην"!

Η ανωνυμία μας διασφαλίζει ότι:

1) δε θα προσπαθήσει κανένας είτε με απειλές είτε με "φιλικές παραινέσεις" να επέμβει στο έργο μας.
2) θα μπορούμε να εκφραζόμαστε με ασφάλεια και να μη μασάμε τα λόγια μας.

Η ανωνυμία μας μάλιστα, είναι και τα διαπιστευτήριά μας. Γιατί αποδεικνύουμε περίτρανα ότι δεν επιδιώκουμε προσωπική προβολή και όφελος. Αποδυκνείουμε ότι απλά θέλουμε να προωθούμε ιδέες: την ιδέα για μια ελεύθερη πατρίδα, την ιδέα της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών, την ιδέα για ένα νέο μεγάλο κομματικό σχηματισμό που θα ανακόψει το ΔΗΣΑΚΕΛ, την ιδέα για αποτροπή της επαναφοράς του Σχεδίου Ανάν, το οποίο η πλειοψηφία του λαού απέρριψε.

Συνεχίζουμε δυναμικότερα



Σύντομα θα ανακοινωθούν και κάποια νέα μέλη της Επιτροπής, έμπιστοι άνθρωποι που υιοθετούν τους σκοπούς μας και τις ιδέες μας. Η Επιτροπή πλέον ενισχύεται και μεγαλώνει, για να μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στο έργο της. Για να μπορεί να ελέγχει ακόμη πιο αποτελεσματικά την εξουσία. Για να μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στους φίλους της και στους αναγνώστες του blog.

Προς πείσμα των διαφόρων ακραίων στοιχείων του διαδικτύου : Ηλικιακών Ρατσιστών Χωρίς Όρια, Pinaleontwn, σοβαροφανών ιαβεριών με διωκτικά σύνδρομα, ασλανικών ομοφοβικών, strovoliwtwn συνηγόρων τούρκων εποίκων και των διαφόρων άλλων παράξενων bloggers που
είχαν μάθει να μονοπωλούν το διαδίκτυο με τις ακραίες και περιθωριακές απόψεις τους πριν να εμφανιστεί αυτή η ιστοσελίδα και σαφώς σήμερα φαίνεται ότι ενοχλούνται από την παρουσία ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ μας στο διαδίκτυο και από τη μεγάλη δημοτικότητα του blog μας.


Η Επαγρύπνηση βέβαια, μπορεί να συνεχίσει να μας ψάχνει. Το ίδιο και διάφοροι πολιτικοί φίλοι του καθεστώτος, που δε δίστασαν να ξεπουλήσουν αρχές και αξίες για ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. Αν τυχόν μας βρουν, εμείς απλά θα συνεχίσουμε με τα ονόματά μας. Με αυξημένο βέβαια τον κίνδυνο και το ρίσκο για εμάς, ίσως και με λιγότερο καυστικές αναρτήσεις, αλλά σίγουρα με το ίδιο πάθος.

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και το christofias-watch, ήρθαν για να μείνουν (όσο βέβαια οι συνθήκες απαιτούν την παρουσία τους). Και αυτό, καλά κάνουν το καθεστώς και οι παραφυάδες του, να το συνειδητοποιήσουν.

Όπως έγραψε και ο δολοφονημένος από τους φασίστες ποιητής Δώρος Λοΐζου: " Εμείς πάντως, θα τους αντισταθούμε. Όποιοι και να'ναι, όσοι και να'ναι, όσο δυνατοί και να'ναι".

Και όπως έγραψε και ο Λ. Ζαφειρίου: "Ωστόσο εγω θα επιμένω να λέω την ελεφθερία ελεφθερία το φόνο φόνο την ενοχη ενοχη μ' ένα πείσμα τρελου που σκαλίζει στον τοίχο τ' όνομά-του με τα νύχια... "

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο


57 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Afou kapileftikate ton Alkinoo, tora kapileveste ton antihountiko agona. Ntropi sas fasistopaida!

the Idiot Mouflon είπε...

Χάτε τωρά, πέτε μας τζιαι για τις ομάδες όπως του Τεμβριώτη... Τι; Εφάαν κότζινη το 81; Μα γιατί;

Εβίβα παίδες! είπε...

Συγχαρητήρια στην Επιτροπή για τον αγνό αγώνα που δίνει!

Συνεχίστε παιδιά με τον ίδιο ζήλο!

Νομίζω θα ήταν καλή ιδέα να εκδόσετε και κάτι σε βιβλίο, ή να τυπώσετε φανέλες ή κάτι τελοσπάντων, να έχουμε κι εμείς κάτι δικό σας!

Ζήτω η Δημοκρατία, κάτω η κόκκινη χούντα!

Πελλαμός είπε...

χαχαχαχαχαχαχα, τέλεια η φωτογραφία του Γριστόφια με τον μάστρο του, τον διχτάτορα τον Παπαδόπουλο

μπραβο ρε κοπέλια εκάμετε με και φυρτυκα πολλά καυστική η φωτογραφία!

Ανώνυμος είπε...

κάτω ο Χριστοφφασισμός

ζήτω η Δημοκρατία

ο Πρόεδρος Χριστόφιας να σεβαστεί την Δημοκρατία και να αποβάλει τα χριστοφφασιστικά ιδεολογήματα του

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε να κατηγορείτε οποιοδήποτε διαφωνεί μαζί σας ότι είναι βαλτός και ότι ανήκει στην Επαγρύπνηση (ενώ ό,τι γράφετε εσείς προέρχεται από Θεία Φώτιση!). Συνεχίστε να απαξιώνετε και να λοιδωρείτε προσωπικότητες που προσφέρουν σε αυτό τον τόπο. Συνεχίστε να αυτοαποκαλείστε "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο". Συνεχίστε να βάζετε τη φωτογραφία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων Κύπριων πολιτικών δίπλα από εκείνη του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου! Συνεχίστε να μη σέβεστε δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι οι εκλογές! Γιατί αυτό κάνετε όταν λέτε ότι παλεύετε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας! Συνεχίστε να λοιδωρείτε πολιτειακούς αξιωματούχους με γελοιές και αισχρές λεζάντες σε φωτογραφίες, αφήνοντας να νοηθεί (κάποτε και με σαφήνεια!) ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Τούρκων. Απλά και μόνο επειδή αυτή η Επιτροπή, όπως αυτοαποκαλείται, έχει διαφορετική θεώρηση του εθνικού ζητήματος από αυτούς τους πολιτικούς! Και τη στιγμή που οι ομοϊδεάτες σας κατηγορούσαν όποιον, απλά και μόνο διαφωνούσε με τους χειρισμούς του τέως Προέδρου, ως ανθέλληνα κι εχθρό της Κύπρου. Συνεχίστε να χαρακτηρίζετε με απαξιωτικά επίθετα όλους όσους απαντούν με επιχειρήματα σε αυτά που γράφει η Επιτροπή και στο τέλος να τους λέτε ότι ανήκουν και στην Ομάδα Επαγρύπνησης (ή κάτι τέτοιο!). Απίστευτη μανία καταδιώξης! Συνεχίστε να μην απαντάτε στο πιο βασικό ερώτημα ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ (ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ;

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Athkeiaseros
Υ.Γ. Ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με αυτό το μπλογκ. Ήλπιζα ότι εδώ μέσα μπορούσε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος. Με λύπη παρατήρησα ότι οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται "Επιτροπή Αποκατάστασης της Δημοκρατίας" δε σέβονται τις πιο βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Ελπίζω τουλάχιστον ότι αυτό το τελευταίο μου μήνυμα δε θα διαγραφεί... δημοκρατικά!

tristermannus είπε...

πως γινεται ένα μπλογκ το οποίο γραφει ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, που στηρίζει τον ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟ Λυσσαρίδη, που προβάλλει τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Β Δώρο Λοΐζου, που καταγγέλει όλες τις φασιστικές πρακτικές να το αποκαλείται "φασιστικό" και τα μέλη του "φασιστόπαιδα";

Κυπριανός είπε...

Αγαπητέ/ή tristermannus, ο συγκεκριμένος ανώνυμος, έγραψε το σχόλιο αυτό σε 2-3 αναρτήσεις ως τωρά. Πρέπει να του το έγραψε κανένας και κάμνε το copy/paste όπου κάτσει και όπου σταθεί.

Αλλά δεν απάντησε σε κανένα από τα επιχειρήματα που του τέθηκαν σε άλλες αναρτήσεις. Προφανώς, τωρά το Σαββατοκυρίακο δεν εβρέθηκε με τον δάσκαλο του!

Η αγανάκτηση ορισμένων και η αμηχανία τους επειδή κάποιοι άνθρωποι μπορούν να κρίνουν γεγονότα και καταστάσεις και να τα καταυτηριάσουν δημόσια, ελεύθερα και δημοκρατικά είναι εμφανέστατη.

Συνεχίστε αξιότιμα μέλη της Επιτροπής τον αγώνα σας. Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλοί και οι αναγνώστες σας και οι ομοϊδεάτες σας. Έχετε πετύχει να ξεπεράσετε μέχρι στιγμής ένα μεγάλο σκόπελο. Την λάσπη που πετούν κάποιοι τύποι σαν τον πιο πάνω αντιγραφέα/επικολλητή, γνωστή τακτική του ΑΚΕΛ να σύρνει λάσπη και ότι κάτσει.

Μην χαλαρώνετε επειδή οι μήνες που έρχονται είναι κρίσιμοι για την πατρίδα μας!

Kitsios lo είπε...

kseroume polla kala poioi kryvountai pisw poy ta blogs poy eksybrizoyn to xristofias-watch

egw proswpika kserw oti oi 2 einai emmisthoi toy akel.

o nown noeito.......

bravo sas paides toy xristofias-watch, parakoloythw sas 2-3 fores thn hmera!!!

Ανώνυμος είπε...

Enikiasen kanena kseronisi stin ellada o xristofias gia na steli tus "antifronuntes" oksa aniksen kanena gulag stin dromolaksia gia esas tus dimokraxtes?

Episis mia volta sto periptero tis gitonias sas arki gia na dite to poso dimokratiko ine to ka8estos.
Riksete mian matia stis dimoratikotates efimerides "kipriako pontiki" ke "enosis" gia na dite poso poli ekviazunte ke eksivrizonte i efimerides ke i dimosiografi.

To parami8i me tin epesxinti ke sinama aorati epagripnisi sinexizete gia pollosti fora.Eklisen kanena site/blog mesa pu tin drasi tis?Megali mania katadioksis i dimokraxtes.8a sas esistina to mikelidi gia 8erapia.

aman lalite pnevmatiki tromokratia ennoite aman apanta o xristofkias se kritiki pu to lissaridi ke ton businessman?Oksa gia sas o proedros eprepi na men tus apanta tzie na dexte oti tu lalun?I dimokratia ennen monoplevri kserete.

eniparxi sto sintagma oros pu na lali o proedros prepi na vali se dimopsifisma tis 8esis pu sizita sto kipriako.Kat8eti tes sto e8niko simvulio pu mono simvuleftiko xaraktira exi.o tassos diladi prin pai sto mpurgkestok erotise mas gia tus epikus tzie ula ta alla sta opia esifonisen?An itan etsi itan na ekamamen dimopsifisma ka8e eftomada!An exume sxedio lisis 8a gini ENA dimopsifisma gia ula.Men efevrite moni sas katastasis giati katantate grafikoi.

Afta mexri tora gia to "ka8estos" pu an itan opos to parusiazete 8a sas estele sta gulag pro pollu.Ta ipolipa se alli anrtisi gia na men mu tin diagrapsete "dimokratika"

tristermannus είπε...

Ο πιο πάνω ανώνυμος είναι φασίστας.

Από πού ως πού ο Χριστόφιας (και ο κάθε εκάστοτε πρόεδρος εν πάση περιπτώση) τα λέει στο εθνικό συμβούλιο και...καθάρισε;

Και στο κάτω κάτω ρε σούπερ-δημοκράτη (αλλά στ' αλήθεια φασίστα ανώνυμε) γιατί δεν μας λες σε ποιο σημείο του προεκλογικού του προγράμματος ο Χριστόφιας μίλησε για εκ περιτροπής προεδρία, πενήντα χιλιάδες εποίκους, εγγυήσεις, αποδοχή πολιτική ισότητας μεταξύ δύο στέιτς κλπ?

Ανώνυμος είπε...

eno esi ise o 8eos tis dimokratias axapare.Diate mu tzie HACCP dimokratikotitas tora.Pemu ena prama pu su ipa tzie efasistiko!!

Evre mu to sintagama pu ali pos o proedros prepi na rota ton lao gia to ti akolu8i stis diapragmatefsis gia to kipriako.Diladi ena mas pellanis esi.O papadopulos erotisen se prin apodexti tin epidietisia?
Erotisen se prin dexti tus 45000 epikus(ta grapta menun aneksartita an esi 8elis na ta agnois)?Erotisen se gia tin karpasia?
Erotisen se gia to edafiko?
Erotisen se gia tis egkiisis?
DEN se erotisen ke meta ipen su,opos polla kala ekamen gia na men me pis fasistan neneko,na pis ena megalo OI.Na se pari mazi tu o xristofkias dimokrati eponime na su zita adia su prin milisi.

elali gia tus 50000 epikus opos en elalen tu tassu gia tis 45000 epikus.Tzie eksalu to 8eman ton epikon enesiziti8iken kan stis sinomilies,pu na siziti8i tzie ena sifoni8i ksanamilumen.Lisi me apoxorisi olon ton epikon den ginete,ute ego to 8eoro to kalitero dinato senario alla ine protimotero na mini enas periorismenos ari8mos apo to na sinexizete ke na diogkonete to provlima tu epikismu epaoristo oso kapkii perimenun tin "8eostalti" lisi.
Gia tis egkiisi mono esi akuses,to kefeleo ute kan anixtiken alla o dimokratikos su nus ula ta skeftete!
Gia tin politikin isotitan ellinokiprion-turkokiprion enta inomena e8ni pu milun,oi mono o xristofkias,an edkiavazes tzie tipote allo ektos pu to vivlio tis triti taksis tu dimotiku tzie to kipriako pontiki mpori na to ekseres.
Gia tin ekperitropis pale elali tipote,opos kanenu proedru elali ektos pu ta gnosta peri omospondias.An ke apoteli 8esi pu den ksefitrosen epi xristofia esi ke i omoideates su epimenete to anti8eto.Alla afu esi sxizese aman exis proedro ellinokiprio,me diaforetiki ideologia apo esena,pos ine dinato na apodextis na exis proedro ena turkokiprio!
To mono me to opio 8a itan ikanopiimenoi i dimokrates 8a itan na kiverna isovia tin kipro o lissaridis i tulaxiston o businessman!!

Me tin filosofia su ka8e eklogiko programma 8a prepi na exi ensomatomeno ena mini-sxedio lisis tu kipriaku!!

Unknown είπε...

Λέει ο πιο πάνω ανώνυμος:
"(...)lali gia tus 50000 epikus opos en elalen tu tassu gia tis 45000 epikus.Tzie eksalu to 8eman ton epikon enesiziti8iken kan stis sinomilies,pu na siziti8i tzie ena sifoni8i ksanamilumen.(...)"

Φίλε μου, όταν το θέμα των εποίκων δεν έχει καν συζητηθεί όπως παρατηρείς, είναι δυνατό να βγαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσίως και να μιλά για παραμονή 50 χιλιάδων;

Σε μια διαπραγμάτευση "πάρε-δώσε" όπως είναι το Κυπριακό, εάν εμείς ξεκινούμε με 50χιλιάδες και οι Τούρκοι με 200, τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι να καταλήξουμε στις 100-125... Μιλούμε για αριθμό που η Κύπρος δεν μπορεί να αντέξει. Αποτελεί ολοκληρωτική δημογραφική αλλοίωση του τόπου αν τους δοθεί υπηκοότητα. Ήταν ένα μεγάλο ολίσθημα αυτή η παραχώρηση, όπως και η παραδοχή πως η Κερύνεια δεν θα επιστρέψει ποτέ υπό τον έλεγχο της Ε/Κ πλευράς, η δημοσιοποίηση της θέσης μας πως δεν θα προβάλουμε βέτο το Δεκέμβρη για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η δήλωση στη Ρωσία πως όσο ο κ. Χριστόφιας είναι πρόεδρος δεν θα μπούμε ποτέ στον Συνεταιρισμό για την Ασφάλεια και την Ειρήνη κ.ο.κ..

Μια σειρά διολισθήσεων και λαθών, τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Διότι όταν κάνεις παραχωρήσεις στο τραπέζι των συνομιλιών, αυτές θεωρητικά δεν ισχύουν αν δεν υπάρξει πλήρης συμφωνία. Όταν όμως τις κάνεις δημοσίως, σε "νεκρό χρόνο", δυστυχώς δεσμεύουν την πλευρά μας και μας ακολουθούν εις αεί ως το πρώτο ανάχωμα από το οποίο θα ξεκινούμε υποχώρηση κι όχι σαν την τελευταία κόκκινη γραμμή που θα έπρεπε να αποτελούν.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Αλιγάτορα,

Είσαι λεβέντης.

Θέλω επίσης να σου πω για να ξέρεις ότι στο περασμένο ΠΟΝΤΙΚΙ, δημοσίευσαν, εκτός από εκείνο των παιδιών του blog εδώ και το δικό σου σχόλιο για τη διαπλοκή Χριστόφια - Μ. Νεοφύτου.

Κοπέλια της Επιτροπής,

Δώστε τους Athkiaserous τζιαι τους ηλικιακούς ρατσιστοφασίστες πας τ' αφτιά!

Φ

Ανώνυμος είπε...

Mporeite na mas peite pos sygkekrimena tekmiriwnete/tekmiriwnetai h “διαπλοκή Χριστόφια - Μ. Νεοφύτου”? Thelete na peite o Xristofias exei eswteriki pliroforisi poso psiles einai oi alles prosfores gia ta kyvernitika erga kai leei to ston Neofytou, merika lepta prin na kleisei o xronos gia tin ypovoli twn prosforwn?

Ανώνυμος είπε...

Leei o Ffou pio panw: “Κοπέλια της Επιτροπής, Δώστε τους Athkiaserous τζιαι τους ηλικιακούς ρατσιστοφασίστες πας τ' αφτιά!”
Diladi synexiste na diagrafete ta sxolia tous, synexiste na tous loidoreite synexiste aptooitoi na min sxoliazete tin ousia aftwn pou lene, synexiste na tous vrizete! Ki ola afta mesa sta plaisia tous titaniou kai agnou agwna sas gia Apokatastasi tis Dimokratias! Ma ti psaxnoume ki emeis, psilous st’ axyra …

Unknown είπε...

@ 22 Ιούνιος 2009 9:10 πμ
Η διαπλοκή Χριστόφια-Νεοφύτου δεν τεκμηριώνεται. Παρουσιάζονται όμως τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Απ' εκεί και πέρα, ο καθένας από μας αποφασίσει αν θα κοροϊδεύει και τον εαυτό του, ή μόνο τους γύρω του... Κανένας δεν εξαναγκάζεται να πειστεί.

@22 Ιούνιος 2009 9:17 πμ
Εσύ φίλε ανώνυμε βλέπω ότι σχολιάζεις ακριβώς την ουσία των πιο πάνω! Μπορείς άμα θέλεις να διαστρεβλώνεις αυτό που είπε ο "Φ", ο οποίος προφανώς προέτρεπε τα παιδιά του "μπλογκ" να συνεχίσουν τα άρθρα τους.

Υποτιμάς όμως τη νοημοσύνη μας, μαζί με τη δική σου αντιληπτική ικανότητα...

ΥΓ: Βάζετε και κανένα ψευδώνυμο για να απαντούμε. Πήξαμε στην ανωνυμία.

Anipsios tou Sartanakka είπε...

Epeidi tha diagrafo...mono kai mono pou tolmisa na grapso kati se avto to forum pou sfizei apo dimokratia kai patriotismo...
Eiste yperoxoi, fantstikoi, katapliktikoi, patriotes, leventes (me tin kefalonitiki simasia tou leventi)...
Iste kai anonymoi...Ma sovara re ATHO?
Ta upoloipa onomata se alla posts mou pou tha diagrafoun episis!

Ανώνυμος είπε...

Χε χε! Άστο ρε φίλε! Άμα ψάχνεις για δημοκρατία εδώ μέσα είναι σαν να ψάχνεις στους Ταλιμπάν! (ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ!)

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που έχετε ένα μπλογκ που δε σέβεται την αντίθετη άποψη, διαγράφετε μηνύματα απλά και μόνο γιατί δε συμφωνούν με αυτά που λέτε, λοιδωρείτε αυτούς που απλά διαφωνούν μαζί σας, ειλικρινά τρέμω στην ιδέα αν κάποιοι από εσάς στο μέλλον έχουν στα χέρια τους πραγματική εξουσία. Θα ξαναπεράσουμε μέρες 74. Αφού το παίζετε τόσο Ελληνάρες σε βαθμό που αμφισβητείτε την αγάπη για την πατρίδα όσων διαφωνούν μαζί σας, θα έπρεπε να ξέρετε ότι η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Και ότι στην αρχαία Ελλάδα ο διαφωνούντας με την πλειοψηφία είχε το σεβασμό όλων. Εκτός αν μπλέξατε τους Έλληνες με τους Ούνους!

aiolos είπε...

Το βιβλίο "Η Κύπρος σε παγίδα"(εκδόσεις Λιβάνη, 2008).

Ποια περίοδο πραγματεύεται;

Πλαστήρας είπε...

Μια απορία: Γιατί οι λάτρεις του ΔΗΣΑΚΕΛ σ' αυτό το ιστολόγιο γράφουν ως επί το πλείστον greekglish? Είναι μέρος της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης" ή τσιγκουνεύεται το Κόμμα να σας αγοράσει υπολογιστή με Ελληνικούς χαρακτήρες;

Anonimos 22 Ιούνιος 2009 9:17 πμ είπε...

@ Aligatoras,

To epipedo kai to periexomeno twn sizitisewn edw mesa (ka8ws kai i kata8esi pollwn sxoliwn apo anonymous, kai apo tis dyo sxoles), pistevw oti einai apotelesma tis olis antimetwpisis pou etyxan (kai tygxanoun akoma) oi antithetes kai diaforetikes fones edw … Teleftea xaraktiristika paradeigmata o tropos pou sxoliastikan (me xlevasmo kai eirwnia) oi 8eseis tou Athkeiaserou kai tou Avevaiou, enw stin periptwsi tou prwtou egine kai provokatsia se varos tou.
Des akoma ton tropo pou o Plastiras, logou xarin, sxoliazei pio panw osous grafoun se greeklish … (Egw proswpika xrisimopoiw simera daneiko computer pou den exei ellinika).
Poios o logos loipon na mpenei kapoios ston kopo na sxoliazei tin ousia twn oswn grafontai, ase pou polla ap’ afta pou grafontai xaraktirizontai apo empa8eia kai prokatalipsi? (Ki esy o idios paradexesai oti gia ta osa legontai gia diaploki Xristofia – Neofytou den mporoun na tekmiriwthoun. H ousia s’ afto to zitima den egkeitai sto an o Neofytou kerdizei tis prosfores alla kapou allou - ston elegxo pou ta armodia kyvernitika tmimata 8a eksaskoun).

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεοδωράκης με τον οποίο "στολίσατε" το εμετικό σας άρθρο μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Χριστόφια τον οποίο θεωρεί ιδανικό ως Πρόεδρο της Κύπρου. Το κάναμε κι αυτό γαργάρα, όμως, έτσι;

Ανώνυμos 17/6 10:52 είπε...

Ps:

Το ''απόψεις'' σας το έχω βάλει σε εισαγωγικά διότι το μόνο που εκφράζετε εν τέλει είναι απλά σκέτο μίσος.

Unknown είπε...

@ Anonimos 22 Ιούνιος 2009 9:17 πμ που επανήλθε μετά =p

Φίλε το επίπεδο των συζητήσεων εδωμέσα διαφέρει και πολύ από το επίπεδο των συζητήσεων ανάμεσα στους πολιτικούς μας "ηγέτες"; Ή μήπως αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη θα είχαμε "γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο";

Έθεσα ορισμένα θέματα, απάντηση δεν είδα. Άρα μην μέμφεστε μόνο "τους άλλους" πως δεν συζητούν. Αφού μπαίνετε στο κόπο να γράψετε, πέστε κάτι με ουσία.

ΥΓ: Για το Μιλτή είμαι ξεκάθαρος: Δεν τεκμηριώνεται υπόθεση, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο στο δικαστήριο. Ωστόσο, η γυναίκα του Καίσαρα που πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια, στην Κύπρο έχει προ πολλού διαπομπευθεί και εξευτελιστεί... Τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ βοούν. Καθένας μας μπορεί μόνος του να αποφασίσει αν κάτι μυρίζει εδώ ή όλα είναι ρόδινα...

the Idiot Mouflon είπε...

Γαργάρα ο Τεμβριώτης.

Τόσοι "παλαιοί ΕΔΕΚίτες" και να μην βρεθεί ένας να απαντήσει.

Ωιμέ! Αλί!

Ανώνυμος είπε...

Osoi den simfwnoun me kapoia apopsi sas einai xristofakia, fasistes klp. Eseis eisaste oi dimokrates pou den seveste tin antitheti gnwmi.

Oson afora tous epoikous o Tassos Papadopoulos dextike 45000, opws dextike kai tin ek peritropis proedria.

Mipws ksexasate oti ton gampro tou Xristofia ton proselave o Tassos Papadopoulos sto Proedriko?

Nikos is watching you...

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Έχουμε πει πολλές φορές ότι σε αυτό τον ιστοχώρο φιλοξενούνται όλες οι απόψεις.

Ζητούμε όμως στοιχειώδη σεβασμό σε κανόνες που θέσαμε προ πολλού.

Άτομα που βρίζουν το Β. Λυσσαρίδη στο blog τους ή την Επιτροπή, όπως ο Anef Oriwn, δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ.

Οπότε η ανάρτηση του ηλικιακού ρατσιστή και azoyli_anef_oriwn, έχει διαγραφεί.

Ανώνυμos 17/6 10:52 είπε...

Ρε απίστευτοι τύποι...
Ποιος ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ ?
Απο που και ως που?
Δεστε τα IP ρε εξυπνάκηδες...


..Είναι η δεύτερη φορά που μου διαγράφετε σχόλιο με την δικαιολογία του Αneforion

Εξαρχής έχω χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο ''Ανώνυμos 17/6 10:52'' καθώς δεν ήθελα να στοχοποιηθώ καθώς πρόσεξα ότι ξεκινήσατε προσωπικές επιθέσεις σε bloggers (ω τι ειρωνεία να επικαλείστε και εσείς την ανωνυμία για δήθεν προστασία έτσι?)

..Μου έχετε διαγράψει 2 σχόλια και δεν έχω ξεπεράσει καν συνολικά τα πέντε! σε αυτό το blog καθώς και ουδέποτε έχω βρίσει, σε αντίθεση με εσάς που βρίζετε ακόμα και απο τις αναρτήσεις σας.

Παρόλα αυτά μου διαγράφετε 2 σχόλια ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ..

Σας προκαλώ να παραθέσετε τα δύο
διαγραφέντα σχόλια και να μου.. ..αιτιολογήσετε τους λόγους διαγραφής..


..καλά σιγά μην το πράξετε..


Μπορείτε φυσικά να ανεβάσετε καινούργια ανάρτηση για να αποφύγετε την συζήτηση όπως κάνετε πάντα..
\

..Αφου διαγράφετε πλέων ότι ανώνυμο σχόλιο δεν σας κάνει κέφι με την πρόφαση ότι είναι του ..Anef oriwn κάντε το blog σας να γράφουμε μόνο επώνυμα να πέσουν οι μάσκες κύριοι.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια! Φοβερή δουλειά. Αυτές τες κρίσιμες ώρες που περνά η πατριδά μας προσπάθειες σαν αυτή είναι πραγματικές οάσεις. Κλείστε τ' αυτιά σ΄ αυτούς που λυσσομανούν να σας φιμώσουν γιατί κάνετε το ‘’έγκλημα” να μιλάτε για απελευθέρωση, δικαιοσύνη, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Όσα μέσα και να χρησιμοποιήσουν, όσες ‘’εκπαιδεύσεις’’ να τους κάνουν, όσα δολάρια και στερλίνες επενδύσουν, τη ψυχή μας δε θα καταφέρουν ποτέ να εξαγοράσουν. Πλησιάζει η ώρα που θα πάρουν ξανά τις απαντήσεις τους.


ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε παιδιά μια απορία!Εδώ μέσα μπορούμε να βρίζουμε τον Χριστόφια, τον Αναστασίαδη, τον Φερχόιγκεν, την Πραξούλα, τον Μάρκο, τον Κάρογιαν, αλλά όχι να ΚΡΙΝΟΥΜΕ το Λυσσαρίδη; Τι στο διάολο κανόνες έχετε σε αυτό το μπλογκ που απαιτείτε να τους σέβονται και οι άλλοι; Γράψτε μας ποιους δικαιούστε εσείς να καθυβρίζετε και ποιους δε δικαιούμαστε εμείς να ΄κρίνουμε για να ξέρουμε! Τουλάχιστον να μην κάνουμε κόπο να γράφουμε και μετά οι αναρτήσεις μας να διαγράφονται... ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ!

Unknown είπε...

@Ανώνυμος: Oson afora tous epoikous o Tassos Papadopoulos dextike 45000, opws dextike kai tin ek peritropis proedria.

Ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος προσωπικά δεν με εκφράζει καθώς συζητούσε με βάση την Δ.Δ. Ομοσπονδία.

Για χάριν της συζήτησης όμως, απάντησε αν έχεις την καλοσύνη στα εξής:
1. Είναι το ίδιο οι 45χιλ που ΘΑ ΗΤΑΝ έτοιμος να δεχτεί ο μ. Τάσσος στα πλαίσια μιας συνολικής διαπραγμάτευσης, σαν τελικό νούμερο, με την ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ αποδοχή 50χιλιάδων σαν πρώτο νούμερο;

2. Η διολίσθηση(για χάριν της συζήτησης πάντα) των 45χιλ δεσμεύει την πλευρά μας σήμερα; Όχι, γιατί δεν υπήρξε συμφωνία στο όλον. Η υποχώρηση των 50χιλ δεσμεύει την πλευρά μας απ' εδώ και μπρος;

3. Προς τι η αύξηση κατά 5 χιλιάδες; Κάθε πόσο πάμε 5χιλ πάνω;

Ανώνυμος είπε...

Re aligatora an to peis akoma liges fores en na to pistepseis kai esy o idios!!!

Gnwstes autes oi stalinikes methodoi!
Na lete to idio psema mexri na arxisei na ginetai pistefto!!!

O Tassos kalese ton LAO na steilei to sxedio pou proevlepe paramoni epoikwn kai ek peritropis proedria sto pyr to exwtero!!!

Ante geia!!!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Εγώ διαφωνώ με τον Αλιγάτορα ότι ο Τάσσος έκανε αυτές τις υποχωρήσεις. Το Σχέδιο ο Πρόεδρος, το έθαψε.

Επί της ουσίας όμως: και να δεχόταν 45,000 εποίκους, δε σημαίνει ότι υπάρχει δέσμευση εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού, αφού, το Σχέδιο Ανάν, (τουλάχιστον έτσι μας λένε) δεν είναι στο τραπέζι!

Idiot Mouflon: τους τεμβριώτες και τους θέμους και τους λοιπούς εισοδιστές, τους πολέμησε με μένος, ο σημερινός Μίζερος Νότος συνοδοιπόρος τους.

Και καλά να τους κάνουν και αυτό αποδείχτηκε αμέσως μετά! Έχουν σχέση αυτά τα νενέκια με τις ιδέες του Βάσου Λυσσαρίδη; Που θεωρούν το κυπριακό πρόβλημα, θέμα ταξικό, μεταξύ των ε/κ και τ/κ μεγαλοαστών και των ε/κ και τ/κ προλετάριων; Που ουσιαστικά κλείνουν τα μάτια στον τουρκο-αγγλο-αμερικανικό ιμπεριαλισμό που διοργάνωσε την εισβολή και συντηρεί την κατοχή;

Παλιέ ΕΔΕΚίτη, που είσαι ρε δικέ μου να τα πεις κι εσύ κι έκοψα μόνος μου;

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Μια μόνιμη απάντηση όσων στηρίζουν άκριτα τις συνομιλίες που οδηγούν σε "λύση" Διζωνικής Δικοινοτικής (Συν;) Ομοσπονδίας είναι πως "αυτή είναι η πραγματικότητα που δημιούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και με την οποία συμφώνησαν όλοι.

Ωστόσο ο Α. Μακάριος θεώρησε την Ομοσπονδία Δύο Ζωνών ως καταστροφική καί έβαζε ως "σωστό περιεχόμενο" την Πολύ -περιφερειακή Ομοσπονδία, κάτι που αποσκοπεί ακριβώς στην ελεύθερη διασπορά όλων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων στην ευρύτερη Κύπρο. Αυτό εξασφαλίζει ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, μεικτά συμφέροντα, ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και ενδυνάμωση της εναρμόνισης μεταξύ Ε/Κ & Τ/Κ.

Κλείνει με σιγουριά τον δρόμο στην δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών-μιας συν-ομοσπονδίας δηλαδή, που ακόμα και αν ξεκινήσει ως Ομοσπονδία,θα καταλήξει εύκολα εκεί με το ελάχιστο στραβοπάτημα.

Για να μην αναφερθούμε τώρα στα άλλα ζητήματα, όπως η λεγόμενη «πολιτική ισότητα» που έτσι όπως έχει αποτυπωθεί (μέχρι σήμερα) είναι ένα απίστευτο καθεστώς άπαρτχαϊντ, βάναυσης πολιτικής ανισότητας σε βάρος της πλειοψηφίας

-----------------

Απόψε στις 19:15 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Λαϊκής Τράπεζας ( Μπουμπουλίνας με Μακαρίου) για την παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Κωνσταντακόπουλου "Η Κύπρος σε Παγίδα".

Παρουσιάζει ο Βάσος Λυσσαρίδης κ.α.

Μη λείψει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Falire, eisai fasistas evrokokos!

I dizwniki dikoinotiki omospondia einai i symfwnimeni lysi, me o,ti afto sinepagetai

Ανώνυμος είπε...

Entaksei kyrie Kiprioti min kaneis kai to ferefwno sta fasistopaida gia tin ekdilwsi tous me ton Konstantakopoulo.

Mas to eipan kai oi idioi. Thrasideile Falire Kiprioti. An sou vasta, pes mas poios eisai.

Ρήγας είπε...

Δημοκρατία στην Κύπρο.
======================

Επεισόδιο 1ο
------------
(για όσους έχουν αδύμαμη ή επιλεκτική μνήμη):

Βγήκε παγανιά τα σκυλιά του Κόμματος με την ΚΥΠ και "δεν συνέλαβαν", αλλά "κράτησαν για αναγνώριση στοιχείων" άτομα που διένεμαν φυλλάδια την ημέρα της παρέλασης.

Τους ενόχλησαν τα φυλλάδια. Οι Ελληνικές σημαίες που καίνε τα Εδονόπουλα ΔΕΝ τους ενοχλούν. Εκεί δεν χρειάζεται ..."εξακρίβωση στοιχείων."

Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

@aligator:

Afu den se ekfrazi ute o papadopulos tote pkios se ekfrazi?
To elam?(dame ime siuros oti den 8a apantisis epi tis usias)

pame tora sta epixirimata su:
1)Ipen o xristofkias otidipote gia 50000 ke pano??Edesmeftiken gia 50000 GRAPTOS??Esizitisen stis sinomilies tus 50000??Mono su provenis se tuta ta viastika simperasmata.Pu kseris esi diladi oti o ari8mos 50000 ennen kokkini grammi gia mas?
2)oi 50000 tzie i 45000 den mas desmevun.Tzino pu mas desmevi ine i anagki gia sosti lisi.I filosofia sas ine na perimenume esai na parusiasti mia kaliteri lisi apo to pu8ena.To pos den mas to eksigate.Les ke o xronos ine iper mas.Diladi Na min dextume na mini enas esto miomenos ari8mos alla na perimenume na parusisti DIPLOMATIKI lisi pu 8a tus dioxnume olus.Kala krasia,mexri tote o pli8ismos ton epikon 8a afksis8i toso poli pu 8a ka8ista opkiadipote lisi sto provlima tu epikismu adinati.
3)I afksisi ton 5000 ine fisiko epakolu8o tis afksisis tu pli8ismu ton epikon apo to 2004.Ti nomises esi oti den geniunte/erxonte nei epiki?

kapu allu mas anaferis tin arnisi tu xristofia na mpi sto sineterismo gia tin irini os diolis8isi.Simfona me tin filosofian sas i amerikani/aggli 8elun na paradosun tin kipeo stin turkia.Pos ine dinato na 8elete na entax8ume se mian organosi stin opian i amerikani/aggli exun kiriarxo rolo ke i turkia ine apo tus pkio simantikus simmaxus?

Ανώνυμος είπε...

rigopulo pos apo do??

Pemu tzina ta filadia pu edianiman i "antifronuntes" edkiavases ta pote??Tzie oxi tis e8nikistikes farfares pu grafi stin arxi alla tin telftea paragrafo?Dkiavastin tzie pemas ti katalavis mikro rigopulo.Aman to sindesis me to pu itan ena katalavis poso dimokratikus skopus ixan i sigkekrimeni "antifronuntes"

Episis evremas tzie mian fotografia pu ekdilosi tis edon pu kruzun ellinikes simees gia na mas apodiksis ta legomena su.

manos141 είπε...

καλη δυναμη παιδια συνεχιστε ετσι παντα.
μην παρεξηγητε τα προβατα αυτα ειναι..κοπαδιαστα.

Unknown είπε...

@Ανώνυμος 22 Ιούνιος 2009 5:05 μμ:
Φίλε δεν κατάλαβες λέξη μάλλον από όσα έγραψα. Ξαναδιάβασ' τα...


@Ανώνυμος 22 Ιούνιος 2009 7:08 μμ:

Δεν με εκφράζει κανένας πολιτικός της Κύπρου. Ούτε ο Τάσσος (και οι υπόλοιποι) της Δ.Δ.Ο., ούτε το εθνικιστικό Ε.Λ.Α.Μ.. Εν αρκετά σαφές και επί της ουσίας για σένα ή να το κάμω πιο ξεκάθαρο. Επειδή ορισμένοι φοβάστε να πείτε τι πιστεύετε, δεν είναι ανάγκη να κρίνετε και εμάς εξ ιδίων. Υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι - μη εθνικιστές, που απορρίπτουν ξέρετε τη ΔΔΟ διότι και ρατσιστική ως λύση είναι και καθόλου δίκαιη και μη βιώσιμη και μη λειτουργική και ανεφάρμοστη στο τέλος της ημέρας.

1. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε δημοσίως για 50χιλιάδες εποίκους ΠΡΙΝ καν αρχίσουν οι συνομιλίες. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι τα Η.Ε. και η τουρκική πλευρά θα πιέσουν από αυτό τον αριθμό και πάνω. Είναι στοιχειώδες σε μια διαπραγμάτευση "πάρε-δώσε" να ξεκινάς διαλαλώντας μια τιμή κάτω απ' αυτή που θες να "πουλήσεις" κι όχι τη μέγιστη. Αλλά θα μου πείτε... που να ξέρει ο κ. Χριστόφιας από διαπραγματεύσεις...

2. Η δική μου φιλοσοφία είναι η άσκηση πίεσης μέσω των ψηφισμάτων των ΗΕ(δεν μιλούν για εποίκους) και την Ενωμένης Ευρώπης(δεν δέχεται εποίκους) για μια ΔΙΚΑΙΗ και συνολική διευθέτηση του προβλήματος. Εκμετάλλευση των δικαστικών αποφάσεων για το εδαφικό (που πήγε η Τιτίνα; Ξεχάσαμε τον Αποστολίδη; ) προς την πλευρά της Τουρκίας και των συμφωνιών του '60 για τα θέματα κυριαρχίας. Το να συζητάς με τον Ταλάτ είναι χάσιμο χρόνου. Σε εμποδίζει ένα αυτοκίνητο να ξεπαρκάρεις και εσύ μιλάς με τον δίχρονο γιο του ιδιοκτήτη του. Αφού και να θέλει να το μετακινήσει... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!

3. Γι' αυτό η θέση πρέπει να είναι πάγια και έντονη! Κανένας Τούρκος έποικος στο νησί με τη λύση. Όχι στην δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού. Να μην επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Οι έποικοι δεν είναι θύματα του εποικισμού, είναι οι ΘΥΤΕΣ, είναι οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.


Φίλε ΕΔΕΚ ΗΒ, μπράβο του Τάσσου που έθαψε το σχέδιο. Ο λαός όμως ήταν ξεκάθαρος: ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Δεν υπάρχει τέτοιο πολίτευμα πουθενά στον κόσμο. Συνομοσπονδία είναι και αυτό θα μας ξαναφέρουν τώρα. Δυστυχώς ο Τάσσος είχε την ευκαιρία να ρωτήσει το λαό τι είδους λύση θέλει(μην ακούω για συμφωνημένη Ομοσπονδία, πότε μας ρώτησαν, πότε δεχτήκαμε κάτι τέτοιο; ) αλλά δεν το έπραξε. Δυστυχώς τώρα το ΔΥΣΑΚΕΛ έχει την ευκαιρία - και θα το πράξει - να επαναφέρει το σχέδιο Ανάν. Και τώρα δεν θα υπάρχει πια Τάσσος να το αναθεματίσει...

Ανώνυμος είπε...

prosexe na men pa8is tzie tipote pu ta polla epixirmata re mane141

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΚΛΗΣΗ
@ Ανώνυμος 22 Ιούνιος 2009 9:29 μμ αλλά και προς όλους όσους διαβάζουν το μπλοκ.

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ.

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε που γράφεις greeklish,
πριν έγραφες 1-2 προτάσεις κάτι εβκάλλαμε τωρά εν υποφέρεσαι, να σου κάμω μια εναλλάκτικη πρόταση, αφού με τα ελλήνικα προφανός έχεις πρόβλημα, γράφε εγγλέζικα ρε φίλε, έλεος πάντως και να χεις δίκαιο κάποτε σπάζεις μας τα νεύρα μας όστι να το διαβάσουμε!!!!

Πλαστήρας είπε...

Όποιος διαφωνεί με την ρατσιστική λύση της ΔΔ Ομοσπονδίας είναι "φασίστας". Όποιος απαιτεί ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο είναι εθνικιστής σωβινιστής. Όποιος αποδέχεται το αγγλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν- Χάνεϊ - Μαρκίδη είναι "προοδευτικός" και "δημοκράτης".

Η λογική του ΑΚΕΛ και των Εδονοσχολείων του σε όλο της το μεγαλείο!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Η τεράστια ανάρτηση με greeklish έχει διαγραφεί.

Προειδοποιήσαμε πάμπολλες φορές τον εν λόγω Ανώνυμο, αλλά επιμένει.

ΓΠ είπε...

Σταματήστε τις εκατέρωθεν ακραίες τοποθετήσεις. Όχι ωρέ άλλη μικρότητα. Όχι ρε παιδιά άλλη αντιπαράθεση και διαχωρισμός σε αυτούς του ΝΑΙ και ΟΧΙ.

Κανένας μας δεν ανησυχεί λιγότερο από τον άλλον.

Ενότητα χρειαζόμαστε. Ομόνοια χρειαζόμαστε. Εμπρός λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

ΓΠ άσε τα νερόβραστα.

Αυτή τη στιγμή κανένας δε διαχωρίζει κανέναν. Κάποιοι είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην Τουρκία και κάποιοι αντιστέκονται.

Τόσο απλά!

Αυτά τα γενικόλογα κομμένα.

Ανώνυμος είπε...

Opkios diafoni me tin epaoriston paramoni sto simerino status kwo ine prodotis.Opkios ine iper tis epanaprosegkisis ine turkofilos.
Opkios ipostirizi lisi xoris na kseri ute o idios pos 8a er8i apla gia na akusti orea sta aftakkia tu plastira ine "Patriotis" ke "Ellinopsixos".

H logiki ton dimokraxton ke ton rigosxolion se olo tis to megalio!

antiomospondiakos είπε...

Λυπάμαι πολύ που θα απογοητεύσω κάποιους αλλά η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η συμφωνημένη λύση, τουλάχιστον όχι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους- τον κυπριακό λαό. ΜΙΑ φορά ερωτήθηκε αν συμφωνεί με την ΔΔΟ (επί Σ.Α.) και το 76% των Ε/Κ [για τους Τ/Κ δεν ξέρουμε, αφού ήταν η μειοψηφία του εκλογικού σώματος των κατεχομένων] δεν συμφώνησε καθόλου μα καθόλου μαζί της.



Υ.Γ. τα φυλλάδια που μοιράζονταν στην παρέλαση ήταν, κατ’ εμένα, χιουμοριστικού χαρακτήρα [κάτι θυμάμαι για «αναγέννηση της ρωσικής αυτοκρατορίας»- ήταν να καρτερούμε την αρκούδα να φάει το γεράκι]. Το να είσαι weirdo δεν είναι λόγος σύλληψης (ουπς σόρρυ, εξακρίβωσης στοιχείων εννοούσα) εξ όσων γνωρίζω. Θεωρώ την συγκεκριμένη οργάνωση γελοία και αυτή που ακολούθως την απορρόφησε επικίνδυνη. Και τις δύο αποκύημα της αγανάκτησης του κόσμου για τους την τροπή που πήραν τα πράγματα μετά την εκλογή Χριστόφια. Θυμηθείτε ότι και οι Γερμανοί αγανακτισμένοι με την συνθήκη των Βερσαλλιών και τα αποτελέσματά της ήταν όταν έβγαλαν τον Χίτλερ. Ζήσαμε να δούμε την Χρυσή Αυγή με κουστούμια, όχι επί Κληρίδη, όχι επί Τάσσου αλλά επί του «φασιστοκτόνου» Χριστόφια…

Ανώνυμος είπε...

πολλή δημοκρατία δαμέσα δα.
δηλαδή το δηκο - εδεκ - ευρωκο ξερουν τζιαι εγκρινουν οτι καμνει η επιτροπη?

tristermannus είπε...

Εγώ δηλώνω πως δεν ξαναδιαβάζω GREEKLISH. Αν κάποιος μου απαντήσει σε greeklish δεν θα δώσω σημασία, να μου απαντήσει στα ελληνικά για να γίνεται ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Να τοποθετηθούν ΟΛΟΙ το ίδιο. Δεν θα βγάζουμε τα μάτια μας για τον κάθε... ΑΘΚΕΙΑΣΕΡΟ ακροδεξιό του ΑΚΕΛ.

O Sympetheros tou Sartanakka είπε...

ΔΙΑΛΟΓΟΣ...ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ...
ΡΕ πατριωτάκια της φατζιής, που όλο αντίσταση είστε..δεν με λέτε..Πως ακριβώς αντιστέκεστε? Έχετε φτιάξει παραστρατιωτικές οργανώσεις? Βρέθεστε μυστικά και προγραμματπίζετε την ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης προς "αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύπρο"? Πως διάολο διεξάγετε αυτόν τον αγώνα σας? Ξαναρίξατε τα μαλιά σας πίσω? Φορέσατε το πρόσωπο ανάποδα? Σας έχει εκπαιδεύσει ο γιατρός (Ο γνωστός κάθε σπίτι και κάστρο)? Η απλά γράφετε ότι σας κατεβεί και παραμυθιάζετε ο ένας τον άλλο ότι κάνετε αγώνα? Ο αγώνας θέλει θυσίες. Η δημοκρατία για να αποκατασταθεί θέλει αίμα. Είστε έτοιμοι? Η απλά εβρεθήκετε καμπόσοι αδκειανοί και είπατε, αντί να παίξουμε χωστόν σήμερα να κάνουμε τους αγωνιστές?
Ατε ρε τραβάτε να φάτε κανένα οφτόν κλέφτικον στου Πρόσφυγα, έτσι για να μπείτε στο πνεύμα της κλεφτουριάς και μετά να παρατήσετε τα 4 wheel drive σας, τις LCD σας, τα σφηνάκια, την μακαρίου..κλπ κλπ, και να ανεβείτε στα βουνά για την διεξαγωγή του ένδοξου αγώνος...υπέρ βωμόν και εστιών....υπέρ....

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε των μεταμεσονυχτίων ωρών και των greekglish (23/6/09 1:32)
Κανένας δεν έχει πει ότι του αρέσει η σημερινή κατάσταση. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι για χάριν της "λύσης" θα πρέπει να φέρουμε μια κατάσταση ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από τη σημερινή, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και από τη διχοτόμηση (δηλ. ένα νέο Σχέδιο Ανάν). Και μη βιαστείς να πεις ότι υποστηρίζω τη διχοτόμηση γιατί θα ξεπεράσεις σε λασπολογία ακόμα και τους καθοδηγητές της ΕΔΟΝ.

πατριώτης της φατζιής είπε...

παέννουμε σε λαικές συνάξεις τζαι φωνάζουμεν ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ και νοιώθουμε ότι εκάμαμε το καθήκον μας για τούτον τον μήνα. φορούμεν τζαι ασορτί κότσινες φανελλούες με τον Τσε, που πιστεύκουμε ότι εγεννήθηκε στην Κούβα τζαι έκαμε ένα φεγγάρι στην ομόνοια τζαι πέμπουμε sms που το άι φόουν ότι είμαστεν φτωσιοί.έσιεις πρόβλημα;