ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ "ΓΡΑΦΕΙΟ" ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Οι παρακάτω πληροφορίες μας στάληκαν από το φίλο Κίμωνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, λαμβάνει χώρα μία σοβαρή παρανομία και κοροϊδία εις βάρος μας από σπείρα οδηγών παράνομων ταξί από τα κατεχόμενα! Διαβάστε πιο κάτω και δέστε τα στοιχεία.



Το προφανώς παράνομο "γραφείο" ταξί


Οργανωμένο το "γραφείο", με τραπεζάκια και καρέκλες.


Σε οικόπεδο/χωράφι κοντά στο αεροδρόμιο στήθηκε προφανώς παράνομα και πρόχειρα γραφείο ταξί που τείνει να εξελιχτεί σε μόνιμο. Στο εν λόγω γραφείο είναι συνεχώς σταθμευμένα περί τα 5 ταξί, ενώ οι οδηγοί, βρίσκονται εκεί με καφέδες και αναψυκτικά εντός των οχημάτων τους.

Το εν λόγω "γραφείο", μάλλον λειτουργεί παράνομα, αφού οι οδηγοί καλύπτουν πρόχειρα το γράμμα Τ που υποδηλώνει ότι πρόκειται για ταξί του ψευδοκράτους.





Τα νούμερα με πρόχειρη κάλυψη του Τ που δείχνει ότι πρόκειται για ταξί!

Οι Τούρκοι οδηγοί, αναμένουν στο "γραφείο" τους την ώρα άφιξης των παραθεριστών, ούτως ώστε να τους μεταφέρουν ως τουρίστες στην κατεχόμενη γη μας (τι να πούμε πλέον στους ξένους, όταν και "δικοί" μας κάνουν τουρισμό στις κλεμμένες περιουσίες και παραλίες μας;). Δεν παρκάρουν βέβαια στο αεροδρόμιο για να πληρώσουν και τα σχετικά τέλη, όπως μάλλον κάνουν άλλοι οδηγοί ή οδηγοί ταξί. Όταν η ώρα αφίξεως πλησιάζει, τα σαΐνια του γραφείου παίρνουν τότε τα ταξί τους και τα σταθμεύουν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Τα "σαΐνια" του γραφείου περιμένουν για να μεταφέρουν τους τουρίστες που θα ασελγήσουν στις περιουσίες και τις παραλίες μας.


Αφού σταθμεύσουν στο αεροδρόμιο, κατεβαίνουν και κρατώντας πινακίδες με ονόματα στο χώρο αφίξεων, παραλαμβάνουν και οδηγούν τους πελάτες στα ταξί τους.

Αν καμιά φορά υπάρχει καθυστέρηση σταθμεύουν στη διπλή κίτρινη γραμμή και μαζεύουν και πελάτες για καμιά γρήγορη κούρσα στη Λάρνακα, την ίδια ώρα που οι σίγουρα νόμιμοι οδηγοί ταξί που βρίσκονται στο χώρο του αεροδρομίου, τηρούν τη σειρά μεταξύ τους που τους επιβάλλει η "πιάτσα" ταξί.



Ψάρεμα τουριστών, με παράνομο παρκάρισμα σε διπλή κίτρινη γραμμή


Ρωτάμε:

--> Τι μέτρα λαμβάνουν οι αρχές της Δημοκρατίας και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου για την κατάσταση αυτή; Έχουν διερευνήσει κατά πόσον οι εν λόγω "οδηγοί" και τα ταξί τους είναι αδειούχα; Γιατι η απόκρυψη του Τ στα νούμερα, άλλα υποδηλοί.

--> Γιατί οι νόμιμοι και αδειούχοι οδηγοί ταξί που εδρεύουν στο αεροδρόμιο, δε θέτουν το ζήτημα;


Σημείωση: Δημοσιεύονται δύο φωτογραφίες, αλλά έχουμε άφθονο υλικό για όποιον το επιθυμεί, αφού ο φίλος Κίμωνας φαίνεται ότι ερεύνησε σε βάθος το ζήτημα.

ΕΡΕΥΝΑ: ΚΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

24 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μπράβο ρε παιδιά και μπράβο στον Κίμωνα για την έρευνα.

Αποθρασύνθηκαν οι Αττίλες!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια φίλε Κίμωνα εξαιρετική δουλειά.
Κάποια μέρα πρέπει να τεθεί και το θέμα της ελεύθερης διακίνησης οχημάτων από τα κατεχόμενα χωρίς τεχνικό έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας που όλοι μας πολύ σωστά, για θέματα ασφαλείας, είμαστε υποχρεωμένοι να περνάμε τα οχήματα μας.

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως διαφωνώ μαζί σας και σκυλλοβριζόμαστε.(ή μάλλον σκυλλοβρίζω). Για το συγκεκριμένο ποστ σας συγχαίρω. Εκεί που οι δημοσιογράφοι κοιμο΄λυνται οι bloggers δουλεύουν. Μπράβο.

aiolos είπε...

Ματώνεται μωρέ Κύπριοι με την αδικία που σας έκαναν, σας καταλαβαίνω έχω Μικρασιατική - Ανατολικοθρακιώτικη καταγωγή και πονώ όσο και εσείς. Μία είναι η λύση μωρέ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ και γίνεται ένας λαός με το πνεύμα του ΚΑΡΑΟΛΗ και του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Ο Τούρκος μωρέ μία γλώσσα καταλαβαίνει, την γλώσσα της υπεροχής και της δύναμης...... ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ.

rose είπε...

ε καλά από τον Αττίλα αλλά από την άγνοια [σας] ποιος θα μας σώσει;;

παρακαλώ 3 μονο ερωτησεις:

1) γνωρίζεται ότι το "Τ" το καλύπτουν και οι ελληνοκύπριοι ταξιτζήδες όταν παίρνουν πελάτες προς και από τα οδοφράγματα ή διασχ΄θζουν την Κύπρο;

2) γιατι δεν ρωτησες ένα ε/κ γραφείο ταξί στο αεροδρόμιο [2 σεντ το ευρώ είναι η τοπική κλίση νομίζω] να σου εξηγήσει Κίμωνα και μπλοκοδεσπότη με ποιο καθεστώς οι επαγγελματίες αυτοί βρίσκονται δίπλα στο αεροδρόμιο;; (Το γνωρίζουν καλά γιατί συμφώνησαν μεταξύ τους και οι επαγγελματικοι τους συνδεσμοι.)

3) τα συγχαρητήρια των σχολιαστών προς τον Κιμωνα και μπολοκοδεσπότη είναι για την παραπληροφόρηση;;

Ανώνυμος είπε...

Μα διερωτάται αγαπητή rose ο κίμωνας αν είναι παράνομα (ακόμα χειρότερα αν δεν είναι παράνομα).

Αν δεν είναι παράνομα τι είναι; και ποια είναι η συμφωνία τους; γιατί εν μας λαλείς εσύ;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Αγαπητή Rose,

Στα κατεχόμενα δεν υπάρχει κράτος, αλλά μια διοίκηση μαριονέττα του Αττίλα. Ελπίζουμε να συμφωνείς με αυτό.

Είναι λοιπόν ατυχής η σύγκριση και η εξυπονοούμενη εξομοίωση των παράνομων περιορισμών των κατεχομένων, με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, ακόμη και να υπήρχε συμφωνία μεταξύ των ταξιτζήδων, η παρανομία δεν καθίσταται νόμιμη.

Η ουσία είναι:

Έχουν άδεια να λειτουργούν ως ταξί (αν είχαν γιατί καλύπτουν το Τ;), να κατέχουν ένα ακίνητο, να βάζουν τέντες και να δημιουργούν γραφείο, να παρκάρουν στη διπλοκίτρινη γραμμή κλπ;

Από ό,τι φαίνεται όχι, αγαπητή Rose.

Και λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αντί να μπεις στην ουσία της ανάρτησης, μετατρέπεσαι όχι απλά σε συνήγορο, αλλά σε παθιασμένη συνήγορο της παρανομίας αυτής, στα πρότυπα του strovoliotis για τους εποίκους, κάτι το οποίο είναι θλιβερό και συνιστά (θα το πούμε όσο επιεικέστερα μπορούμε) πεμπτοφαλαγγιτισμό.

Unknown είπε...

Ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ. Τόση διαστρεύλωση δεν έχω δεί ποτέ ξανά. Η φωτογραφία με τα "σαϊνια" που εμφανίζεται, είναι από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. ¨Οσο αφορά στα ταξί των Ελληνοκυπρίων, σας γνωρίζω ότι οι Τούρκοι δεν τους επιτρέπουν να περάσουν μέσα στα κατεχόμενα ως ταξί γι αυτό και όταν περνούν τα "σύνορα" το Τουρκικό φυλάκιο δίνει κολλητική ταινία στον οδηγό για να καλύψει το "Τ" που σημαίνει ΤΑΞΙ. Οι δε Τούρκοι γίνονται κυριολεκτικά ΤΟΥΡΚΟΙ εάν κάποιος ελληνοκύπριος επιχειρήσει να μεταφέρει πελάτες. Οσο για εμάς τους Ελληνοκύπριους, εάν θέλουμε να επισκεφθούμε τα σπίτια μας - συνήθως για λόγους συναισθηματικούς και ιδιαίτερα όσοι ζούμε στο εξωτερικό - πως θα πάμε; Με γαϊδούρι;

Σας χαρίζω το ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ χωρίς βέβαια να παραβλέπω ότι αρκετοί ελληνοκύπριοι εκμεταλλεύονται το γεγονός της κατοχής για να κάνουν εκεί τις βρομοδουλιές τους. Το παρακάνατε όμως. Καλύτερα λοιπόν -πείτε στον Κίμωνα - να μην επιχειρήσει να γίνει δημοσιογράφος.

Υπογραφή
Θεοδοσία Κοντζόγλου
Δημοσιογράφος
με καταγωγή από την κατεχόμενη Κερύνεια

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Κυρία Κοντζόγλου.

Διαβάστε καλύτερα την ανάρτηση, η οποία αναφέρεται σε "γραφείο" ταξί χωρίς άδεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Τα ταξί που αναφέρουμε είναι ταξί χωρίς άδειες της Δημοκρατίας, που κινούνται παράνομα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μαζεύουν κόσμο.

Εσάς αντί να σας ενοχλεί αυτό σας ενοχλεί ο Κίμωνας;

Διαβάστε προσεκτικά!

Αν υπάρχει ακόμη διαφωνία, εκφράστε την συγκροτημένα και να σας απαντήσουμε.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Όποιος βιάζεται, ακόμη και επαγγελματίας δημοσιογράφος, όπως εσείς, κάνει γκάφες. Δεν είδατε τι έπαθε το Βήμα;

Επιπλέον να σας πούμε, ότι ο Κίμωνας έβγαλε πάρα πολλές φωτογραφίες και μάλιστα κάθησε ώρες και μέρες και διερεύνησε το ζήτημα.

Αυτό τον καθιστά στην προκειμένη, πιο έγκυρο από εσάς, που είστε και επαγγελματίας δημοσιογράφος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου,
Δεν επιθυμώ να γίνω δημοσιογράφος αλλά δεν θα σταματήσω να πνίγομαι με την οποιασδήποτε μορφής αδικία .

Η πατρίδα μου είναι υπό κατοχή και με αναγκάζουν να την μοιραστώ με τον δυνάστη της. Θα με βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους όσοι «νόμιμα» (εδώ απλά γελάμε) και παράνομα επωφελούνται οικονομικά ή άλλως πως από το στάτους κβο που ακλούθησε την εισβολή των βαρβάρων.

Για μένα δεν υπάρχει καμία νομιμότητα σε όργανα, ομάδες ανθρώπων και θεσμούς του μορφώματος που δημιουργήθηκε στη βάση διωγμών, βιασμών και φόνων.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι βρίσκονται και δικοί μας βιασμένοι και διωγμένοι να επικαλούνται την νομιμότητα για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του ψευδοκράτους και των καπηλευτών ψευδουπηκόων του.

Είναι ψυχολογικό σύνδρομο αυτό που έχετε οι πλείστοι πάθει και έχει και όνομα, λέγεται το σύνδρομο της Στοκχόλμης και έχει να κάνει με την συμπάθεια και ενίοτε τον έρωτα που αναπτύσσουν οι βιασθέντες προς τους βιαστές τους.

ΩΙΜΕ,

ΚΙΜΩΝ

Τουρκόσπορος είπε...

Ποιος βίασε ποιον;

Unknown είπε...

Προφανώς δεν με ενοχλεί ο Κίμωνας και ο κάθε Κίμωνας. Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι η πολιτική Χριστόφια. Το εκτρωματικό Σχέδιο Ανάν - όσο κι αν ισχυρίζεται ότι το έθαψε - θα το σέρνει βάρος στη συνείδησή του ως τη τελευταία στιγμή της ζωής του.

'Ένας λόγος παραπάνω ώστε ο κάθε ένας που θέλει πραγματικά να προσφέρει στη Δημοκρατία και στην εθνική υπόθεση της Κύπρου, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις "Έρευνες" του.

Καλό για παράδειγμα είναι να γνωρίζετε ότι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους, υπάρχουν και 60.000 Τουρκοκύπριοι οι οποίοι στις ελεύθερες περιοχές έχουν ίσα δικαιώματα μ' εμάς. Λαμβάνουν π.χ. επιδόματα ανεργίας, πολυτεκνίας, έχουν δωρεάν περίθαλψη κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν είναι πολύ πιθανόν να έχουν ως επάγγελμά τους το Ταξί.

Προσωπικά δεν θα τους στήσω στα πέντε μέτρα. Άλλωστε με αυτούς τους απλούς ανθρώπους δεν νιώθω να με χωρίζει τίποτα. Πρόσφατα πήγα στο τουρκοκρατούμενο χωριό των παππούδων μου. Εκεί οι τουρκοκύπριοι οι οποίοι το κατοικούν προερχόμενοι από χωριά της Πάφου, με καλούσαν κάθε μισή ώρα σε ένα σπίτι, σ' ένα καφενείο.

Μου είπαν τον πόνο τους. Και βρεθήκαμε όλοι μαζί να πνίγουμε αυτόν τον πόνο στα δάκρυα. Αυτό όμως δεν φέρνει καμιά λύση.

Λύση φέρνει η σωστή κριτική και οι σωστές θέσεις. Γιατί κακά τα ψέματα. Για εμάς τους Ελληνοκύπριους μοναδικό μας όπλο είναι η επιμονή και η φωνή μας. Αν ξεφτίσουμε αυτή τη φωνή θα υποβαθμιστεί η αξιοπιστία μας όπως επίσης και εάν μειώσουμε την επιμονή μας. Τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας
Θεοδοσία Κοντζόγλου
nextok.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

@ Θεοδοσία Κοντζόγλου

Λες:
"Καλό για παράδειγμα είναι να γνωρίζετε ότι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους, υπάρχουν και 60.000 Τουρκοκύπριοι οι οποίοι στις ελεύθερες περιοχές έχουν ίσα δικαιώματα μ' εμάς. Λαμβάνουν π.χ. επιδόματα ανεργίας, πολυτεκνίας, έχουν δωρεάν περίθαλψη κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν είναι πολύ πιθανόν να έχουν ως επάγγελμά τους το Ταξί".

Λέω Μάνα μου τους καημένους...

Μα καλή μου κυρία, οι τουρκοκύπριοι αυτοί είναι που επέλεξαν να αποχωρήσουν και βίαια μάλιστα από την Κυπριακή Δημοκρατία, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Το ότι απολαμβάνουν και δικαιώματα στην ελεύθερη Κύπρο είναι πολύ μα πολύ άδικο αφού για να τα απολαμβάνουν θα έπρεπε τους ζητούμε ως Κυρίαρχο κράτος να αποκηρύττουν το ψευδοκράτος. Δεν γίνεται να ζουν μόνιμα στο σπίτι το δικό σου και να απολαμβάνουν και όποτε επιθυμούν το προσφυγικό σου.

Μάλιστα αυτοί αντιδημοκρατικά και με την δύναμη των όπλων απαιτούν να κυριαρχήσουν επί της πλειοψηφίας αντί απλά να περιορίζονται στα μειονοτικά δικαιώματα τους που τους τα παρείχαμε έκτοτε πλουσιοπάροχα (βλέπε ΒΕΤΟ στο σύνταγμα Ζυρίχης).

Είναι λυπηρό που χαριεντίζονται κάποιοι συμπατριώτες μας επειδή οι καπηλευτές των περιουσιών τους τους κερνάνε ένα καφέ στο ίδιο τους το σπίτι.

Τέλος για πάρα πολλούς λόγους για τους οποίους επιφυλάσσομαι πιστεύω ότι κακώς ανοίχτηκαν και παραμένουν ανοιχτά τα οδοφράγματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα σε ότι αφορά στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Τελικά εμείς πηγαίνουμε εκεί και χύνουμε δάκρυα ενώ εκείνοι έρχονται στην ελεύθερη περιοχή και ζούνε...

Όμως και πάλι δεν μπορώ να βάλω τους απλούς ανθρώπους στο ίδιο σακί με όλους όσοι αισθάνονται Τούρκοι και όχι Κύπριοι. Διαβάστε στο nextok.blogspot.co τη συνέντευξη που μου έδωσε ο Σενέρ Λεβέντ. Προφανώς υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία συμφωνούμε Γιάννη, όχι όμως σε όλα. Ευτυχώς όμως ακολουθούμε Δημοκρατικές διαδικασίες.

Τουρκόσπορος είπε...

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι το καλύτερο που συνέβηκε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Τουλάχιστον σήμερα είναι δυνατή η επαφή μεταξύ Τ/Κ και Ε/Κ στους χώρους που ζει ο καθένας, πολύ σημαντική πρόοδος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Είναι προφανές ότι αυτό δεν αρέσει στους οπαδούς της διχοτόμησης κι από τις δυο πλευρές. Ελπίζω όμως ότι δεν υπάρχουν πολλοί εδώ.

Επίσης είναι σωστό όταν κάποιοι λένε ότι το ψευδοκράτος δημιουργήθηκε στη βάση φόνων, διωγμών και βιασμών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι στην ίδια βάση δημιουργήθηκαν και το τουρκικό και το νεοελληνικό κράτος. Δεν είναι λόγος αυτός για να αρνούμαστε τις επαφές.

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται για τι επαφές μιλάς...διότι εγώ ξέρω για κάτι επαφές με καζίνα τζαι πορνεία...που εν βοηθούν τζαι πολλά στο πρόβλημα μας.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι είσαι παραπληροφορημένος και ανιστόρητος και φερέφωνο δεν ξέρω ποιου βρε τουρκόσπορε!!!

Εσύ μπορεί να είσαι σπορά τούρκου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και οι υπόλοιποι. Είσαι μειονότητα λοιπόν και δεν μπορείς όυτε και δίκαιο είναι να επιβάλεις την άποψη σου.

Πως μπορείς να λες ότι το νεοελληνικό κράτος δημιουργήθηκε με το ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκαν τουρκία και ψευδοκράτος;; Οι σκλάβοι που επαναστατούν εξισώνονται με τους γενοκτόνους;;;

Είσαι απλά Βλαξ.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Unknown είπε...

Γιάννη - διαβάζοντας την τελευταία σου ανάρτηση - συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όπως και με τον ανώνυμο που αναφέρεται στα καζίνα κλπ. Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων βοηθάει μόνον τις επιδιώξεις του Ντεκτάς (τότε) και των διαδόχων του σήμερα καθώς οι μόνοι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι Ελληνοκύπριοι. Αν ο "τουρκόσπορος" υποστηρίζει ότι αυτές είναι απόψεις των φιλοδιχοτομιστών, τότε ΝΑΙ δηλώνω κι εγώ ταγμένη υπέρ της διχοτόμησης. Εάν δεν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι στη πατρίδα μας, σ' ολόκληρη την πατρίδα μας, τότε δεν έχω καμία διάθεση να φορτώσω τον Τούρκο - ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥς ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - στο σβέρκο των παιδιών και των εγγονιών μου. Το έχω δηλώσει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Καλύτερα να σηκώσουμε ένα τοίχος ψηλότερο από του Βερολίνου, για να μη τους βλέπω ούτε ζωγραφιστούς. Αυτοί καταπιέζουν ακόμα τους δικούς τους πολίτες. Οι Τουρκοκύπριοι δεινοπαθούν στην κυριαρχία τους. Και θα δεχθώ να ζήσω μαζί τους; Διερωτήθηκε κανένας από τους "Τουρκόσπορους" γιατί η Ευρώπη δεν θέλει ακόμη την "ενσωμάτωση" της Τουρκίας; Εάν λοιπόν η Ευρώπη τους αποτινάζει και τους στρέφει την πλάτη γιατί να τους δεχθεί ο πολίτης της Κύπρου.
ΥΓ: Έχω την αίσθηση ότι ο Χριστόφιας αισθάνεται εγκλωβισμένος μέσα στις ίδιες τις επιλογές του λόγω της σειράς ΤΡΑΓΙΚΩΝ λαθών ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ που έκανε μέχρι σήμερα. Δυστυχώς ο Χριστόφιας δεν είναι Παπαρήγα στην Εξωτερική πολιτική.

Τουρκόσπορος είπε...

Κατ' αρχάς ξεκαθαρίζω ότι σέβομαι τους φιλοδιχοτομιστές όσο σέβομαι και τους επανενωτικούς (ομοσπονδιακούς). Η προτίμηση στη διχοτόμηση ειναι κι αυτή μια άποψη που πρέπει να μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, όπως και η προτίμηση στην ομοσπονδία (που είναι η δική μου άποψη).

Το ότι το ελληνικό και το τουρκικό κράτος δημιουργήθηκαν μέσω μαζικών σφαγών και εκτοπισμού μεγάλου μέρους του ντόπιου πληθυσμού, νομίζω είναι ένα ιστορικό γεγονός που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.

Σχετικά με την ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ευρώπη, είναι λάθος να λέμε ότι οι Ευρωπαίοι είναι γενικά εναντίον. Αυτοί που είναι εναντίον είναι κυρίως τα συντηρητικά και δεξιά τμήματα κοινωνιών με μεγάλη ρατσιστική παράδοση, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία. Η αντίθεση τους έχει λίγη σχέση με το τουρκικό καθεστώς και ακόμα λιγότερη με την Κύπρο (οι παραπάνω δεν έχουν ιδέα για την Κύπρο). Ο κύριος λόγος είναι τα ρατσιστικά τους σύνδρομα και η δυσκολία του να αποδεκτούν κάτι που αισθάνονται ως διαφορετικό απο τους ίδιους.

Τουρκόσπορος είπε...

Και όταν μιλώ για επαφές φυσικά δεν αναφέρομαι στα καζίνα και στα πορνεία αλλα στη δημιουργία απλών ανθρώπινων σχέσεων.

Ανώνυμος είπε...

Αχάμ δηλαδή το πρόβλημα μας ένι αν θα δεκτούμε ομοσπονδία ή διχοτόμηση;;

Μόνο τούτο; Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι έχει 35 χρόνια που συζητούν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χωρους της Κύπρου και διαπραγματεύονται το αν η λύση θα είναι διχοτόμηση ή ομοσπονδία; Εν έχει τίποτε άλλο να διαπραγματευτούμε; Τελικά εν πιο εύκολο από ότι νομίζει και ο ίδιος ο Χριστόφιας!

Εν ωραία που το χωρίζεις έτσι... οι φιλομοσπονδιακοί και οι φιλοδιχοτομικοί. Εν έχει κάτι άλλο. Δηλαδή αν εγώ συμβιβάζουμαι με την ομοσπονδία αλλά δεν δέχουμαι τις εγγυήτριες δυνάμεις και την παραμονή των 50 000 εποίκων και ξένων στρατευμάτων τι είμαι (ελπίζω να ξέρεις ότι τούτα εν προνοούνται που μια λύση ομοσπονδίας και ότι εν δικες μας προσθήκες);;

Τι όνομα έχεις να μου δώσεις;

Τουρκόσπορος είπε...

Καταλαβαίνω τι εννοείς, δεν έχεις άδικο, αλλα σε κάποια στιγμή θα έχουμε μπροστά μας μόνο δυο επιλογές για να διαλέξουμε, την ομοσπονδία με όλα τα κακά της ή τη διχοτόμηση. Αυτοί που δεν θα δεχτούν την ομοσπονδία εξ' αιτίας των κακών της στοιχείων στην πράξη θα υποστηρίξουν διχοτόμηση, ακόμα κι αν δεν είναι αυτή η λύση που πραγματικά επιθυμούν.

Unknown είπε...

Γεια σας από την Αθήνα.

Πέρασε ένας χρόνος από την πιο πάνω συζήτηση.

Με πολύ φιλική διάθεση, θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους του blog: Τι άλλαξε μέσα στον χρόνο που πέρασε; Τι βελτιώθηκε στην πατρίδα μας; Τι άλλαξε προς το δυσμενέστερο; Πως είναι οι "δουλειές" των τουρκικών ταξί που δραστηριοποιούνται στο Κυπριακό Αεροδρόμιο;

Φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους
Θ. Κοντζόγλου