Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΝΙΤΗ!

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Για Λιμνίτην επήρα Λήδρας τζιαι ηλεκτρισμόν για Αττίλαν. Για λλίην Αμμόχωστον τζιαι λίον περιοχές σας πίσω, χέλω Αττίλαν γενεί νόμιμος, χέλω ούλην Κύπρον προτεκτοράτον για Τουρκίαν, χέλω φορέσετε φέσιν. Έσιετε αντίρρησιν "σύντροφοι";



Βεβαίως για ένα κάτοικο του Πύργου, η διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη, από όπου θα περνά δυστυχώς υπό τους εξευτελιστικούς όρους του Αττίλα, δηλαδή με επίδειξη διαβατηρίων, γίνεται δεκτή με χαρά και ικανοποίηση. Το να θέλεις τόσες ώρες για να βρεθείς στην πρωτεύουσα όχι της χώρας σου, αλλά της επαρχίας σου (ναι ο Πύργος, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι στην επαρχία Λευκωσίας), το να είσαι απομονωμένος χωρίς βασικές ανέσεις και χωρίς (εκτός της βασικής) ιατροφαρμακευτική περίθαλψή για τόσες δεκαετίες είναι ένα μεγάλο μαρτύριο.


Όμως: η διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη, εάν τελικά πραγματοποιηθεί και τηρηθούν τα υπεσχηθέντα από τους Αττίλες (δεν είναι η πρώτη φορά που υπόσχονται κάτι και δεν το κάνουν), δεν μπορεί να προβάλλεται σαν μεγάλη επιτυχία. Γιατί για αυτήν δόθηκαν τα εξής:


Α) ενώ η θέση μας ήταν για ταυτόχρονη διάνοιξη Λήδρας Λιμνίτη, άνοιξε το οδόφραγμα της Λήδρας, πολλούς μήνες πριν, χωρίς να τηρηθούν πλήρως οι απαιτήσεις για απαγκίστρωση της περιοχής. Το οδόφραγμα Λήδρας εξυπηρετεί πρωτίστως τους Τούρκους καταστηματάρχες.


Β) Φτάσαμε στο εξευτελιστικό σημείο να ηλεκτροδοτούμε τον Αττίλα, αφού είναι όρος η ηλεκτροδότηση της στρατιωτικής θέσης των Τούρκων στα κόκκινα. Το ότι ηλεκτροδοτήθηκε ο Αττίλας και στο παρελθόν, δεν το κάνει λιγότερο εξευτελιστικό.


Συνεπώς: Δώσαμε πολλά περισσότερα από ό,τι έπρεπε για να ανοίξει ο Λιμνίτης. Οπότε τα πανηγύρια και η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και τα περί καλού σύντροφου που μας βοήθησε, είναι εκ του περιττού.


Και μόνο πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί η προσπάθεια των Τούρκων να φανούν και μεγαλόψυχοι, που ενώ κατέχουν τη μισή μας πατρίδα και την έχουν γεμίσει με οδοφράγματα, συρματοπλέγματα, στρατούς, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και αγνοούμενους, ανοίγουν ένα οδόφραγμα (λαμβάνοντας ταυτόχρονα και σημαντικά ανταλλάγματα).


Αν για να αρθεί κάθε αποτέλεσμα της κατοχής, πρέπει να δίνουμε πολύ περισσότερα από ό,τι λαμβάνουμε, τότε η λύση που δρομολογείται, θα είναι όχι μόνο ίδια, αλλά πολύ χειρότερη από το Σχέδιο Ανάν.


Την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινά μας δικαιώματα, τα δικαιούμαστε. Δε μας κάνει χάρη ο Αττίλας που μας τα δίνει.


Όσοι λοιπόν λένε ότι με την Ευελιξία "πετυχαίνουμε πολλά", πρέπει να πουν και τι φτάνουμε να δώσουμε, για να πάρουμε και κάτι.


Μόνο με πιέσεις προς τον κατακτητή (όπως π.χ. με μπλοκάρισμα ή με κωλύματα επί της ενταξιακής του πορείας) μπορούμε να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε. Τα ψίχουλα του Αττίλα, για τα οποία ζητά και μας παίρνει (με το συμπάθειο) και "τα σώβρακα", δεν είναι κάτι για να πανηγυρίζουμε.


Θα μπορούσαμε να πούμε πολύ περισσότερα και να είμαστε πολύ πιο επικριτικοί. Μειώνεται όμως η αγανάκτισή μας, από το ότι τα αδέλφια μας στην Τηλλυρία, που τόσα υπέφεραν για δεκαετίες, πλέον θα έχουν (ελπίζουμε) μια καλύτερη ζωή. Και μένουμε ως εδώ. Όμως, ευελικτόπουλα, να μην πανηγυρίζουμε κιόλας!
ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

94 Σχόλια:

Akelistis είπε...

Na doume mia fora na lete ena mpravo ston Proedro Hristofia.

G Southampton είπε...

Οι τοποθετήσεις σας είναι απόλυτες. Όταν επισυμβαίνει κάτι θετικό, εσείς εξακολουθείτε να καταδιώκετε φαντάσματα.

Για ακόμη μια φορά στερείστε σοβαρότητας και έγκυρων επιχειρημάτων.

Ο γκεμπελισμός σας δεν έχει όρια!

Ανώνυμος είπε...

re kopelia an men helete na panigirisete doste tes simeoues kai veggalika se toutos pou na pasin na panigirisoun.En krima na sas minoun sto sheri kai na liksoun kapote ennen?
hahahahaha

Ανώνυμος είπε...

kai helo na po kai kati allo.Re kopelia tou istologiou.Esis sioura isasten tou diko?En tou evroko pou isasten alla mallon en to ekatalavete akoma.Sovara sas milo.Skeftite to

Ανώνυμος είπε...

Ρε ηλίθιε greeklish, αφού σου είπαν τόσες φορές ότι είναι και του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ τα κοπέλια της Επιτροπής. Εσύ επιμένεις τα δικά σου;

Φ

Ανώνυμος είπε...

Ε πέτε μας γιατί να πούμε μπράβο του Χριστόφια τζαι να του πούμε.

Να του πούμε μπράβο που ενώ η συμφωνια ήταν να ανοίξει μαζί Λήδρας που θα βοηθούσε τους Τούρκους και Λιμνίτης που θα βοηθούσε εμάς, άνοιξε μόνο η Λήδρας;

Να του πούμε μπράβο που ενώ έπρεπε να το κάμει τουτούκι ότι οι Τούρκοι ΔΕΝ ετηρήσαν ακόμα μια φορά την συμφωνία εκάτσαμε να ακούσουμε τι άλλο θέλουν για να ανοίξουν τον Λιμνίτη δείχνοντας τους έτσι ότι τα τσαλιμούθκια τους περνούν πάνω μας; (εδώ και πολλά χρόνια βέβαια)

Να του πούμε μπράβο που εμείς οι φορολογούμενοι της Κύπρου ενά πληρώνουμε ρεύμα των κατοχικών στρατευμάτων;; Υπάρχει περισσότερη ξεφτίλα που τούτο για ένα λαό που υφίσταται κατοχή;

Ποιο που τα 2 θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για να πετύχεις; Πέτε μας και να του πούμε μπράβο.

Αν μη τι άλλο ελπίζω να μεν δυσκολεύκουν πολλά τα πλάσματα που τον Πύρκον και να τους διευκολύνουν στην μετακίνηση τους στη Λευκωσία.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Γιώργο, σταμάτα να μας εκθέτεις. Έλεος πλέον!

Κάτι πρέπει να γίνει με την περίπτωσή σου. Πως βρέθηκε ένας τέτοιος καραγκιόζης στο κόμμα μας;

Αλουτιάρης είπε...

Εμύρισεν ποδαρίλλα εδώ μέσα!

Ανώνυμος είπε...

παιδες...λιο πιο προσεκτικοι να ειστε.....εν ειναι ολα μαυρο ασπρο....αλλο κριτικη....και αλλο συνεχεια απορριψη και αρνηση...και μη με πειτε τωρα ακελικο γιατι δεν ειμαι...προσοχη....ηρεμα...ενταξει....δεν ανοιξεν ο λιμνιτης με τη ληδρας...σημασια εχει ομως οτι καμφθηκαν τα εμποδια....δεν εγινε καμια υποχωρηση....οτι ισχυει παντου....λαθος να πηενεται κοντρα στην κοινη γνωμη....θα μεινετε ασφαιροι στο τελος...οταν θα χρειαστει να χτυπησετε....αν θα χρειαστει...

Ανώνυμος είπε...

Για το ποιος θα πληρωνει το ρευμα των κοκκινον δεν αποφασισαν?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν θα τους διούμε εμείς το ρεύμα ένεν υποχώρηση; Τι ένι;

Ανώνυμος είπε...

Ευέλικτος αριστοτεχνικός χειρισμός

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Η ουσία είναι ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έπρεπε να διεκδικούσε από πριν το άνοιγμα το Λιμνίτη, τότε που άνοιγε η Λήδρας.

Όχι μόνο καθυστέρησε, αλλά στο τέλος έπρεπε να δώσει και γη και ύδωρ στους Τούρκους!

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσάς άυριο να σας πουν οι Τούρκοι φέφκουμε πιάστε τα ούλλα πίσω εσείς θα έχετε παράπονο επειδή πρόεδρος είναι ο χριστόφιας και όχι ο Τασσος..

Είστε κομματόσκυλλα των κάτσαρων

panaisompatsos είπε...

Δέν εχω νοίωσει πιό ντροπιασμένος ως έλληνας κύπριος,απο όταν άκουσα πως θα ηλεκτροδοτήσουμε τον βιαστή των γυναικών μας και τον φονιά των παλληκαριών μας για να ΄΄ανοίξει΄΄το οδόφραγμα του Λιμνίτη,ΝΤΡΟΠΗ....
ps:@Akelistis:Θα το πούμε,όταν παραιτηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Έχει κάποιος τη συμφωνία που ελάλεν ότι θα ανοίξουν ταυτόχρονα ο Λιμνίτης τιζαι η Λήδρας;
Αν την έσιετε βάρτε την να την δούμε.


Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

1. Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να προχωρήσουν με το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, υπό τους κανόνες που ισχύουν και στα υπάρχοντα οδοφράγματα.

2. Μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, υπογραμμίζεται ο ρόλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

3. Τα άτομα που περνούν από το οδόφραγμα και επιθυμούν να επισκεφθούν τα Κόκκινα, θα συνοδεύονται από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αυτές οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται με μικρά λεωφορεία κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Η τ/κ πλευρά μπορεί να αιτηθεί συνοδεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη ένα ή δύο λεωφορεία την εβδομάδα.

4. Θα γίνεται μεταφορά λογικών ποσοτήτων φαγητού και νερού και άλλων προμηθειών, μη στρατιωτικής φύσης, στα Κόκκινα με τη συνοδεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

5. Τα Κόκκινα θα ενωθούν με το πλησιέστερο ηλεκτρικό δίκτυο πριν το άνοιγμα του οδοφράγματος.

6. Ανθρωπιστικά θέματα: Τα ασθενοφόρα θα είναι σε θέση να μεταβαίνουν στα Κόκκινα για μεταφορά ασθενών. Θα εφαρμόζονται οι κανόνες που διέπουν τη διέλευση των ασθενοφόρων από τα οδοφράγματα. Αντίστοιχα, τα ε/κ ασθενοφόρα θα διασχίζουν το οδόφραγμα από την αντίθετη κατεύθυνση για τα νοσοκομεία της Λευκωσίας. Σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, τ/κ πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες θα μεταβαίνουν στα Κόκκινα.

7. Θα υπάρχουν αμοιβαίες διευθετήσεις από καιρού εις καιρό για συγκεκριμένες εκδηλώσεις διαμέσου αυτού και άλλων οδοφραγμάτων.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το κείμενο του υβριστή της Επιτροπής, κόκκινου Ιαβέρη, το οποίο είτε ο ίδιος, είτε κάποιος θαυμαστής του (δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποιος) ανήρτησε προηγουμένως, διαγράφηκε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδάκια, διαισθάνομαι μια αμηχανία και μια σύγχυση που τελικά θα ανοίξει το Οδόφραγμα ή κάνω λάθος;
Επιτρόπουλα, εσείς σίγουρα θα χαιρόσασταν αν δεν άνοιγε ή αν δεν ανοίξει τελικά το Οδόφραγμα, αλλά φαίνεται πως άλλα Χριστόφιας και Ταλάτ κελεύουν ... Προσέχετε να μεν σπάσετε που το κάγριν σας!

Ανώνυμος είπε...

Πανηγυρίζουμε λοιπόν γιατί ΘΑ ανοίξει (ΚΑΠΟΤΕ) ένα οδόφραγμα που θα έπρεπε να είχε ανοίξει πριν ένα χρόνο μαζί μ'αυτό της Λήδρας και το οποίο ΔΕΝ άνοιξε εξαιτίας της πολιτικής ευπιστίας της..ευελιξίας!
Ενδιαφέρον πάντως θα έχει το όνομα του "νέου καταναλωτή" της ΑΗΚ, μιάς και μας έχει επιβληθεί η εκ των προτέρων ηλεκτροδότηση του κατοχικού στρατού στα Κόκκινα.

Ανώνυμος είπε...

kalan,afu 8eli tosus mines na aniksi akoma tzie meta tin sifonia giati kapki milun gia taftoxroni dianiksi? Oksa i epitropula exi mono 4X4 gia off road katastasis?

Ανώνυμος είπε...

o panaisompatsos pu tin pollin tin antropi eksiasen na mas pi pos eniosen aman ilektrodotusame ta katexomena OLOKLIRA tzie oi mono to kokkina epi tassu.Tzie epidi o xristofias enprokite na pareti8i malon enaminis me tin oreksi gia ta epomena trisimisi xronia.

Ανώνυμος είπε...

RE KOPELIA MA ISASTEN TOY SHILLOURI?
rE KOPELIA ETZEPOSE TA TELIKA O AGGELIDIS?
MOUHAHAHAHHA

Ανώνυμος είπε...

PANAI MPATSE ENIOSES PIO DROPIASMENOS.OTAN KAPII EPROTINAN KAI APODEHTIKAN TO SHEDIO ANAN OS LISI.
ARA NA EHOUME KAI ENA METRO

ΕΝΩΤΙΚΟΣ είπε...

Το γελοίο και συνάμα αισχρό της υπόθεσης είναι ότι παρουσίασαν το ξεβράκωμα του Λιμνίτη ως ...νίκη!

Πόσο ηλίθιο θεωρούν το λαό τα στουρνάρια του ΔΗΣΑΚΕΛ;

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να δίνουμε και ΚΨΜ στους καημένους τους Τούρκους των Κοκκίνων για να μην τους λείψει τίποτε.

Πώς δεν το σκέφτηκε ο Ευέλικτος αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ερώτησα κάτι προηγουμένως.

Υπάρχει κανένα κείμενο που λέει ότι η Λήδρας και ο Λιμνίτης έπρεπε να ανοίξουν ταυτόχρονα;

Αν έχει βάρτε την να την δούμε και ύστερα να κατηγοράτε.
Βάρτε την να δούμεν αν έχετε δίκαιο ή άδιο.


Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

re enotike diladi gia sena pu ena aniksi o limnitis gia na diefkoli8un kapkioi simpatriotes su eksevrskoma?8elis na pais sto pirko na tus pis tuto prama na dume pos 8a su apantisun?

Μάριος είπε...

Το γεγονός ότι θα ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη είναι θετικό. Το διαπραγματευτικό πλαίσιο όμως, για να επιτευχθεί αυτό, αποδεικνύει την ανικανότητα του ευέλικτου να διαπραγματευτεί και το ξεβράκωμα του από τον Αττίλα και κατά συνέπεια το ξεβράκωμα μας από τον Αττίλα.

Αν οι ΑΚΕΛικοί βάλουν κάτω τον κομματικό τους πατριωτισμό και κρίνουν πιο αντικειμενικά την κατάσταση είμαι σίγουρος ότι θα είναι το ίδιο επικριτικοί προς τον Χριστόφια όπως και η Επιτροπή.

Το ταυτόχρονο άνοιγμα των οδοφραγμάτων Λήδρας και Λιμνίτη, δεν έγινε κατορθωτό επειδή όπως έλεγε τότε ο Ταλάτ υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία ήταν θέμα χρόνου να αντιμετωπιστούν.

Αντ'αυτού, εκ των υστέρων ο Αττίλας, κατά παράβαση της αρχικής συμφωνίας, ζήτησε επιπλέον και ηλεκτροδότηση, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

Εν συνεχεία ο Αττίλας εξακολουθούσε να μην ανοίγει το οδόφραγμα εκφράζοντας το νέο του αίτημα για μεταφορά πετρελαίου, κάτι το οποίο εξόργισε τον Χριστόφια, ο οποίος εξέφρασε την οργή του και δημοσίως.

Εν τέλει υπέκυψε και σε αυτό το αίτημα ο Πρόεδρος μας και αφού τον ξεβράκωσαν, αποδέκτηκε και αυτή την απαίτηση του Αττίλα. (Δεν νομίζω να πείθεται κάποιος ότι στα βυτιοφόρα θα μεταφέρεται νερό).

Άρα προς τι οι πανηγυρισμοί; Η Τουρκία με το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη (το οποίο θα ανοίξει σε 1-2 μήνες, δηλαδή όλο και πιιο κοντά στην κρίση της από την ΕΕ), εξασφάλισε ηλεκτροδότηση, πετρέλαιο και θετικές προϋποθέσεις για μια ευνοϊκή κρίση από την ΕΕ.

Δηλαδή με ένα σμπάρο, τρία τρυγώνια για τον κατακτητή. Άρα κρίνοντας αντικειμενικά το διάνοιγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη, κρίνεται ως θετικό το γεγονός αυτό καθ'αυτό, αλλά αφού πρώτα μας ξεβράκωσαν. Εάν έτσι διαπραγματεύεται το ανιστόρητο μουννί που έχουμε για Πρόεδρο και τα υπόλοιπα θέματα του Κυπριακού, τότε ίμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Τταντήρη εν είδαμε το κείμενο αλλά ακούσαμε την προεδράρα μας που όταν θα άνοιγε τη Λήδρας ελαλε μας ότι θα άνοιγε και το Λιμνίτη μαζί. Έχεις δίκιο εν εζητήσαμε του Χριστόφκια το κείμενο συμφωνιών που τότε και απλά εμπιστευτήκαμεν τον. Λάθος μας.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πραγματικά ΤΙ ΔΕΝ καταλάβετε που τούτα που ανέφερε ο Μάριος πιο πάνω;

Εν καταλάβω πού ακριβώς εφανήκαν οι διαπραγματευτικές ικανότητες του προέδρου μας. Πού;;; Ότι εθέλλαν επιάσαν το! Απαντάτε μου!

Ανώνυμος είπε...

Και όμως υπάρχει συμφωνία και την έκαμε ο Τάσσος με τον Ταλάτ.

Η συμφωνία έλεγε ότι θα ανοίξει η Λήδρας και θα γίνουν προσπάθειες να ανοίξει και ο Λιμνίτης μέχρι το τέλος του 2007.
Δεν μιλούσε για ταυτόχρονο άνοιγμα.


Και ο Χριστόφιας πάνω σε αυτή την συμφωνία βασίστηκε.
Άλλωστε και πριν από τρία Σάββατα ο Ομήρου παραδέχθηκε σε ένα ραδιόφωνο ότι δεν υπήρχε συμφωνία για ταυτόχρονο άνοιγμα.

Γι αυτό μην ψαρεύετε σε θολά νερά και μην πιστεύετε τόσο εύκολα ότι ακούτε από διάφορους, πολιτικούς και μη.

Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε στην πάντα τον κομματικό σας πατριωτισμό και παραδεχτείτε το! Ξεβρακωθήκαμε ακόμα μια φορά!

Ανώνυμος είπε...

RE KOPELIA MA ISASTEN TOY SHILLOURI?
rE KOPELIA ETZEPOSE TA TELIKA O AGGELIDIS?

Ανώνυμος είπε...

Κλάψετε αλλο λίο να σας περάσει..

Παμε για λύση ρε!!


Και εσύ που νιώθεις προσβεβλημένος που θα πουλήσουμε ρεύμα στο βιαστή των γυναικών μας πήγαινε να το παίξεις γκράντε πατριώτη στους πυρκότες..


Σκέφτου απλά ότι ο πυρκότης απο το 64! λόγο της απύθμενης βλακίας των τουρκοφάγων ομοϊδεατών σας ήθελε περισσότερη ώρα να πάει στο αεροδρόμιο λάρνακας παρά να πάει λάρνακα - Αθήνα με αεροπλάνο..



Σημασία έχει ότι λύθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα, όλα τα άλλα που λέτε είναι μαϊντανός Αν δεν σηκώσεις τα μανίκια και να μπεις μέσα στα σκατά δεν γίνεται τίποτε...

Είτε σας αρέσει είτε όχι πάμε για λύση και συνύπαρξη με τους ΤΚ..

Ανώνυμος είπε...

"... λόγο της απύθμενης βλακίας των τουρκοφάγων ομοϊδεατών σας ..."

Αχάμ... Ακούσαμε τα ούλλα τωρά.

Τίποτε άλλο που πρέπει να πληρώσουμε ως λαός λόγω της απύθμενης βλακίας των ομοϊδεατών μας; Μια εισβολή, νεκροί, πρόσφυγες, αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι εδώ και 35 χρόνια + ηλεκτρικό ρεύμα στα κατοχικά στρατεύματα (αυτό είναι φετινή καινοτομία) φαίνεται πέφτει σου λίο.

Πότε ενά ξεπληρωσουμε τζαι εμείς οι γέριμοι τα ανομήματα μας (εμείς και οι τουρκοφάγοι ομοιδεάτες μας βέβαια);

Γράψε μια λίστα με τις υπόλοιπες χάρες που πρέπει να κάμουμε των Τούρκων για να μας συγχωρέσουν τζαι στείλε μας την πέρκει λυτρωθούμε ποτέ.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Όποιος θέλει να καμαρώσει τη "λύση" που ετοιμάζουν οι "Κύπριοι για τους Κύπριους" (το καλύτερο ανέκδοτο της δεκαετίας) ας διαβάσουν προσεχτικά τη συνέντευξη Ταλάτ στον σημερινό Πολίτη.

Είναι αποκαλυπτικός ο Μεχμέτ. Κι ανάμεσα στ άλλα "Κυπριακά" λέει πως έχουν κιόλας συμφωνήσει για μια τόσο "λειτουργική" και "βιώσιμη" δικαιοσύνη στην οποία θα μετέχουν εγκάθετοι ξένοι δικαστές....

Εάν Κύριοι η Κύπρος των παιδιών μας (Ε/Κ&Τ/Κ) πρόκειται να είναι ένα προτεκτοράτο, ένα κρατίδιο υπό διαρκή κηδεμονία, τότε μην κουράζεστε άδικα. Έχτε ήδη χάσει γιατί κανένας δεν θα το δεχτεί αυτό. Οπόταν, σωπάστε γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα…

Ανώνυμος είπε...

Μα αφού ο Ταλάτ είναι αναξιόπιστος, δεν μπορεί καθόλου να λοξοδρομήσει από τις εντολές της Τουρκίας, είναι χειρότερος κι από τον Ντενκτάς ακόμα (λενε κάποιοι) και προσπαθεί να μας την στήσει (την κλάππαν, όι τίποτε άλλο), γιατί κάποιοι (αυτοί οι ίδιοι που το κατηγορούν), πιστεύουν και τρέχουν να υιοθετήσουν ότι πει – ας πούμεν ότι έχει συμφωνηθεί στις συνομιλίες μεταξύ των δυο ηγετών;
Ο Πρόεδρος δεν ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων στο Εθνικό Συμβουλίου για τες συνομιλίες και τα συμφωνηθέντα; Ποιος αρχηγός κόμματος (συμπεριλαμβανομένου και του ΕΥΡΟΚΟ) έχει βγει με στοιχεία και να πει ότι πράγματι αυτό έχει συμφωνηθεί και είναι απαράδεκτο; Ή να παρουσιάσει στοιχεία από άλλες πηγές που να παρουσιάζουν απαράδεχτες υποχωρήσεις του Προέδρου (αν και για σας και το ότι γίνονται συνομιλίες είναι απαράδεκτο);

Ανώνυμος είπε...

Πότε έγινε το τελευταίο εθνικό συμβούλιο;

Ανώνυμος είπε...

Συνέντευξη Β.Λυσσαρίδη σχετικά με το Κυπριακό σε Ελλαδική εφημερίδα

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/06/blog-post_7962.html

Ανώνυμος είπε...

Επειδή φαίνεται ότι δεν βρίσκει κάποιος τη συμφωνία διασύνδεσης της Λήδρας και του Λιμνίτη, σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από τη συμφωνία Χριστόφια Ταλάτ της 21ης Μαίου 2008:

«Οι ηγέτες συμφώνησαν, επίσης, πως μόλις είναι τεχνικά δυνατό η οδός Λήδρας θα ανοίξει και θα λειτουργήσει, σύμφωνα με τις εφαρμοσμένες πρακτικές στις άλλες διόδους», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Προστίθεται, τέλος, ότι το θέμα του ανοίγματος της διόδου στο Λιμνίτη και άλλων διόδων βρίσκεται, επίσης, στην ατζέντα των ερχόμενων συναντήσεων των συμβούλων των δυο ηγετών.


Βλέπει κανένας διασύνδεση;
Υπενθυμίζω και την αναφορά μου στη συμφωνία του Τ. Παπαδόπουλου με τον Ταλάτ που επίσης δεν υπάρχει διασύνδεση.

Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

Α καλά εν βρίσκουμε κείμενο που αναφέρει ταυτόχρονη διάνοιξη Λήδρας και Λιμνίτη.

Τωρά που εν βρίσκω το κείμενο εν με κόφτει που ενά τους διούμε ρεύμα και κάποιες προμήθειες.

Ευτυχώς που μου άνοιξες τα μάθκια μου.

Unknown είπε...

Ο ανώνυμος που διερωτάται γιατί δεν βγαίνει κάποιος να κατηγορήσει τον Χριτόφια με βάση την "ενημέρωση" που τους γίνεται στο εθνικό συμβούλιο, πρέπει να ήρτε από κάποιο άλλο πλανήτη!

Όσο για το τελευταίο σχόλιο έχω μια απορία...οι τεχνικές δυσκολίες που αναφέρονται στην συμφωνία, αφορούν ηλεκτροδότηση; αφορούν παροχή πετρελαίου στον Αττίλα; αφορούν τις προϋποθέσεις για ευνοϊκή κρίση της Τουρκίας;

Εάν εσκοτώναν τη μάνα σου, εβιάζαν την αρφή σου και εγαμούσαν τον αρφό σου, ήταν να σκύψεις κι εσύ να δοκιμάσεις;

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε μου, υπάρχει συμφωνία που να μιλά για ταυτόχρονο άνοιγμα όπως λέει το σημείο Α του αρχικού κειμένου;

Αν υπάρχει καταθέστε το και είστε εντάξει.

Αν δεν υπάρχει σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε ένα ψέμα.

Τόσο απλά.

Τταντήρης

Unknown είπε...

Αν και πιστεύω δεν είναι η ουσία του θέματος...

@ φίλο Τταντήρη

Φίλε μου καλέ, σε παραπέμπω στις δηλώσεις του ιδίου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης:


"(...)ο κ. Ταλάτ ενώ στην αρχή είχαμε πει να ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη και είπε και εκείνος να ανοίξουν τα Κόκκινα. Τότε είπα, πρόθυμα μάλιστα, να ανοίξουν και τα Κόκκινα. Μετά, σιγά - σιγά, έθετε διάφορα, δηλαδή απαιτήσεις τις οποίες του είπα πολλές φορές ότι τις συζητώ, γιατί θέλω οι κάτοικοι της περιοχής να λυτρωθούν επιτέλους. Όμως ο κ. Ταλάτ νόμισε ότι μπορούμε να τα δεχθούμε όλα και να τα κάνουμε όλα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.(...)"

Από το Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών.
http://www.pio.gov.cy/moi/PIO/PIO.nsf/All/BF37E3FFE15CD394C22575BE006A0169?OpenDocument&h
Είναι αρκετό;

Φιλικά

Unknown είπε...

Επίσης:

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αναφερόμενος στο θέμα του Λιμνίτη, είπε ότι συμφωνήθηκε ότι θα άνοιγε μαζί με το οδόφραγμα της Λήδρας.
http://us.alitheiaportal.com/alitheia/politika/pleres-sugkhuse-gia-to-limnite.html

Ανώνυμος είπε...

Προς αλιγάτορα

Δεν είναι αρκετό.
Εγώ ρώτησα αν υπάρχει (και αν υπάρχει να δημοσιευθεί) συμφωνία για ταυτόχρονο άνοιγμα της Λήδρας και του Λιμνίτη.

Εσύ βάζεις απόσπασμα από δήλωση του Χριστόφια για τον Λιμνίτη και τα Κόκκινα.
Άλλο τα Κόκκινα και άλλο η Λήδρας.

Δεν ρώτησα τι λέει ο ένας ή ο άλλος πολιτικός.
Ρώτησα αν υπάρχει τέτοια συμφωνία.

Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει; Αυτή είναι η ουσία της παρέμβασης μου.

Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

Τταντήρη, είσαι ρεζίλης.

Σε παραπέμπει σε συμφωνία ο Αλιγάτωρ κι εσύ ακόμη επιμένεις στα δικά σου, μπας και δικαιωθεί κάποιος άλλος στο διάλογο. Ούτε ο Άνεφ δεν είναι τόσο ξεροκέφαλος και ηλίθιος.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν καταλάβατε ποιος είναι ο Τταντήρης; Θα σας δώσω εγώ κάποιες ενδείξεις:

σοβαροφανής με ακατανίκητες εμμονές
πεισματάρης χωρίς όρια
δημοσιογράφος του Άστρα
αρχίζει από Μ και τελειώνει σε ιχάλης Μιχαήλ!

Αυτός πιστεύω ότι είναι ο Τταντήρης.

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε 28/6 4:26 που πανηγυρίζεις γιατί έρχεται "λύση" και επανένωση με τους ...Τ/Κ, θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσοι είναι αυτοί οι περιβόητοι Τ/Κ; 65.000;;;; Εδώ ο πληθυσμός του ΣΤροβόλου είναι πολύ μεγαλύτερος. Για λύση με τους εποίκους και την Τουρκία πάεις γιε μου!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 29 Ιούνιος 2009 7:56 πμ

Δεν είμαι καθόλου ρεζίλης.
Ρωτώ κάτι απλό: υπάρχει συμφωνία για ταυτόχρονη διάνοιξη του Λιμνίτη και της Λήδρας;
Και παίρνω απάντηση ότι έγινε μια αναφορά για ταυτόχρονη διάνοιξη του Λιμνίτη και των Κοκκίνων.
Άσε που στην προκειμένη δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για εισήγηση.
Μήπως η Λήδρας ονομάζεται Κόκκινα;

Μήπως τελικά ρε παιδιά δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία;
Επαναλαμβάνω, αν υπάρχει ποιο είναι το πρόβλημα να την παραθέσει κάποιος;

Άρα λοιπόν επιμένω στα δικά μου όχι μπας και δικαιωθεί κάποιος άλλος αλλά για να φανεί ποια είναι η πραγματικότητα.

Ευχαριστώ για τα κοσμητικά επίθετα. Αυτό θα πει ήθος…



Ανώνυμε 29 Ιούνιος 2009 8:29 πμ

Αξιέπαινη η προσπάθεια σου να ανακαλύψεις ποιος βρίσκεται πίσω από τον Τταντήρη!
Μόνο που θα σου πω να ξαναπροσπαθήσεις.
Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω και λέξη κλειδί.
Ή μάλλον όχι, θα σε αφήσω να παιδευτείς ακόμα λίγο και μετά.

Εσύ μήπως έχεις το περιβόητο κείμενο της συμφωνίας;
Διότι αυτό είναι το ζητούμενο.

Τταντήρης.

Ο από άλλον πλανήτη είπε...

Προς Κυριάκο,
(που υποθέτει ότι ήρτα “από κάποιο άλλο πλανήτη”) –
Άλλα λόγια θκιε παπά! Αν εχεις κατι να πεις, πες το και μην υπεκφεύγεις με διαπλανητικές εξυπνάδες. Τα ερωτήματα μου ήταν συγκεκριμένα και δεν αφορούσαν μόνο την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο. Όμως και γι’ αυτό το θέμα, της άγνοιας μου (όπως προφανώς υπαινίσσεσαι λόγω της διαπλανητικής μου προέλευσης) μπορείς να μας παραθέσεις έστω και μια αναφορά του οποιουδήποτε επικριτή του Προέδρου που να έγινε στη βάση της πληροφόρησης που είχαν από των Πρόεδρο, κι όχι στη βάση εικασιών, υποθέσεων υπολογισμών ή δηλώσεων τούρκων και τουρκοκυπρίων αξιωματούχων;

Ανώνυμος είπε...

Τταντήρης: Αλ Ττσαντήρης Νιουζ με απευθείας μετάδοση από το ΑΣΤΡΑ F.M. (FATE MATIA) ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν από έκτοτε επιτυχής ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που θέσπισε το ακελ για την επαγρύπνηση αλλά ακολούθως υιοθέτησαν και οι πολιτικοί μας ηγετίσκοι στο σύνολο τους.

Το θέμα που πρέπει να συζητείται εδώ είναι το εάν είναι ή δεν είναι (ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ) κανονικό ξεβράκωμα για την πλευρά μας η συμφωνία για άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνήτη.

Τα φερέφωνα των διαφόρων γνωστών κύκλων (βλέπε Ταντούρι) λοιπόν ακολουθώντας τις προαναφερθείσες τεχνικές καταπιάνονται με λεπτομέρειες και θέτουν θέματα άλλαν τ’ άλλων, μερικώς σχετιζόμενα με το θέμα αλλά καθόλου ορθολογικά και άνευ ουσίας εκνευρίζοντας όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση και οδηγώντας την συζήτηση σε άβατους δρόμους.

Φίλοι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες μην επηρεάζεστε από δαύτους. Να σκέπτεστε ορθολογικά με κριτική σκέψη και να μην παρασύρεστε από όσους προσπαθούν να σύρουν την συζήτηση εκτός θέματος.

ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;;;;

ΓΙΑΝΝΗΣ

Πλαστήρας είπε...

Το ΑΚΕΛ αλωνίζει σε όλους τους τομείς και έχει επιβάλει τις απόψεις του σε όλα σχεδόν τα θέματα ανενόχλητο. Αφού δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Εκτός αν θεωρείτε τις κατά καιρούς πορδές του Συναγερμού σαν αντιπολίτευση. Εξάλλου δεν είναι τυχαία που μιλάμε για ΔΗΣΑΚΕΛ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε κοπέλλια,

Από πού ως που είμαι εκτός θέματος ή προσπαθώ να αποπροσανατολίσω;

Στο αρχικό κείμενο γράφει ότι υπάρχει συμφωνία που διασυνδέει τον Λιμνίτη με τη Λήδρας (σημείο Α).

Το γράφει ή δεν το γράφει;
Άρα δεν είμαι εκτός θέματος.

Πού είναι λοιπόν η συμφωνία;
Αν υπάρχει γιατί δεν την παραθέτετε;

Αν υπάρχει, καλώς, σημαίνει ότι ο Χριστόφιας την παραβίασε.
Αν δεν υπάρχει σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε ένα ψέμα.

Γιατί σας εκνευρίζει αυτό;
Μήπως γιατί τελικά δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία;

Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι υπήρχε συμφωνία.

Θεωρείς τον Άντρο ψεύτη;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν υπάρχει συμφωνία, ναι, τον θεωρώ ψεύτη.

Τταντήρης

Unknown είπε...

ΑΣΤΡΑ F.M. (FATE MATIA) ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ.

Όταν η "θέση" είναι εκφρασμένη με τέτοιους τρόπους και μάλιστα παντελώς ανώνυμη, χωρίς καν ένα ψευδώνυμο βρε αδερφέ, όχι μόνο δεν έχει κάποιο βάρος αλλά είναι φτερό στον άνεμο. Και βέβαια δεν αναφέρομαι στο ποιός είναι ή δεν είναι ο "Τταντήρης" το οποίο μου είναι αδιάφορο αλλά στο παιδάκι (γιατί δεν μπορεί να είναι ενήλικας όποιος γράφει έτσι) που μιλάει για πράκτορες (...ή μάλλον πράΧτορες)του Ραδιοφώνου του Άστρα. Επειδή συμβαίνει να συνεργάζομαι με αυτό το ραδιόφωνο εδώ και 7 χρόνια, επειδή δεν κρύβει την θέση του ως ραδιόφωνο, επειδή γνωρίζω πως εκεί μέσα δουλεύουν άνθρωποι ποικίλλων απόψεων -ορισμένοι τελείως "ελληνοκεντρικοί" και επειδή είναι δυστυχώς το μοναδικό ραδιόφωνο σε όλη την Κύπρο που συμπεριφέρεται στοργικά στην Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία, φιλοξενεί μονίμως δημιουργούς που δεν έχουν πουθενά αλλού βήμα, που έχει μόνιμες εκπομπές με αδιανόητο περιεχόμενο όπως τζαζ και κλασική μουσική και επειδή μόνο για αυτά συνιστά προσφορά στην Κύπρο αλλά και στον Ελληνισμό καλό θα ήταν να υπάρχουν πιο προσεκτικές εκφράσεις για όσους εργάζονται εκεί μέσα.

Από το "διαφωνώ με το ΑΚΕΛ" μέχρι την εξύβριση απλών δημοσιογράφων, παραγωγών, τεχνικών κλπ η απόσταση είναι κάτι παρπάνω από τεράστια...Και ακόμα μεγαλύτερη, όταν αδιαφορούμε για το περιεχόμενο του φορέα που "χτυπάμε".

Με αναγκάζεις "ανώνυμε" να πω κάτι που σε άλλες συνθήκες δεν θα το ανέφερα: Ο αείμνηστος και μοναδικός Κ.Κύρης ήταν τακτικότατος ακροατής του Άστρα και αρκετές φορές είχε εκφράσει την ευαρέσκειά του για τις "μοναδικές φιλολογικές οάσεις" όπως τις χαρακτήριζε που προσφέρει αυτός ο σταθμός.

Η ιδεολογική τύφλωση αγαπητέ ανώνυμε, μόνο τον δικό σου λόγο καθιστά απολύτως άκυρο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ταντήρη,

Εμένα με εκνευρίζει που συζητάς για κάτι εντελώς δευτερεύων και ασήμαντο εκ του αποτελέσματος.

Το σημαντικό είναι ότι μας ξεβρακώνουν καθημερινά ενώ εμείς καμωνόμαστε για το τι μας είπαν προτού μας ξεβρακώσουν.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω και συγνώμη για την φλυαρία.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μα φίλε μου αν ήταν εντελώς ασήμαντο και δευτερεύων δεν θα το έβαζαν πρώτο (Α), ούτε διάφοροι πολιτικοί θα έλεγαν συνέχεια για εφαρμογή μιας (μάλλον) ανύπαρκτης συμφωνίας.

Αλλά έστω και αν είναι ασήμαντο και δευτερεύον, τι εμποδίζει κάποιον να την παραθέσει;

Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αναφερόμενος στο θέμα του Λιμνίτη, είπε ότι συμφωνήθηκε ότι θα άνοιγε μαζί με το οδόφραγμα της Λήδρας. «Από τότε, η τουρκική πλευρά προβάλλει πολλές δικαιολογίες για να εμποδίσει το άνοιγμα του Λιμνίτη», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι από την ημέρα που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις η τουρκική πλευρά δεν έκανε χειρονομία καλής θέλησης. «Εάν ανοίξει το οδόφραγμα θα είναι μια μικρή χειρονομία καλής θέλησης», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού.

21/5/2009

Ανώνυμος είπε...

Μα νομίζω ότι μιλώ και γράφω ελληνικά.

Δεν ζήτησα το τι δήλωσε ο κάθε πολιτικός.
Τα ίδια είπε και ο Ομήρου και ο Συλλούρης και ο Καρογιάν και ο Νικόλας και άλλοι.

Εγώ ρωτώ να μάθω αν υπάρχει συμφωνία.
Τόσο δυσνόητο είναι αυτό που ζητώ;

Τταντήρης

Unknown είπε...

@ Ταντήρης:

Φίλε μου, το ότι υπάρχει Θεός είναι γνωστό σε όλους και αποδεκτό από όλους. Να το αποδείξω όμως αδυνατώ. Όπως επίσης αδυνατώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας.

Όταν ο Γ.Γ. του Α.Κ.Ε.Λ. δηλώνει χωρίς περιστροφές πως υπήρχε συμφωνία - και δεν ακολουθεί ανασκευή ή διάψευση από Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ή ΥΠ.ΕΞ. - θεωρώ την επιμονή σου παράξενη. Μήπως γίνεται εκ του πονηρού; Για λόγους αποπροσανατολισμού ίσως;

Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Κόκκινα και Λιμνίτη, αποδεικνύει επίσης ότι υπήρχε συμφωνία για άνοιγμα του οδοφράγματος. Μπορεί να μην το διασυνδέει στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη "Λήδρας" (όπως ο Άντρος Κυπριανού) αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για διάνοιξη του Λιμνίτη και ο Ταλάτ την ΑΘΕΤΗΣΕ.


Η ουσία βέβαια του θέματος είναι άλλη: Η Τουρκία επιλέγει μια βολική γι' αυτήν περίοδο και ρίχνει το πυροτέχνημα "Λιμνίτη". Το θέμα θα συντηρηθεί στην επικαιρότητα - δίχως φυσικά να ανοίξει - μέχρι το Δεκέμβριο, ώστε να δίνει "μονάδες καλής θέλησης" στην Άγκυρα. Η Τουρκία θα εξασφαλίσει την μη αρνησικυρία της Κ.Δ. στην υπόθεση "Ένταξη" (χωρίς να ανοίξουν λιμάνια ή αεροδρόμια, χωρίς να... αναγνωρίσει καν τη Κ.Δ.) και τότε και μόνον τότε θα συναινέσει οριστικά και πρακτικά για το οδόφραγμα.

Ευελπιστώ ότι έχουμε επεξεργαστεί σαν πλευρά όλα τα πιθανά σενάρια, ακόμα και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας στα Κόκκινα(δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά), που θα "αποδείξει" πόσο οι Τ/Κ κινδυνεύουν από τους κακούς Ε/Κ, κάτι που θα μας ανάγκαζε να υπαναχωρήσουμε στο θέμα της Ευρώπης για "να πάει πάσα κακό".

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, καταλαβαίνω τη δυσκολία σας και την προσπάθεια να υπεκφύγετε.

Μια συμφωνία δεν είναι μυστική άρα δεν θα έπρεπε να δυσκολεύεστε.

Ηρεμείστε και μάλλον δεν θα σας ξεναενοχλήσω με αυτό το ζήτημα.
Απλώς είπα να δω μέχρι που μπορεί να φτάσουν κάποιοι και για πόσο θα επιμένουν να συντηρούν ένα ψέμα.

Υγιαίνετε.

Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

Να ζητήσεις από τον Άντρο Κυπριανού να σου αποδείξει την ύπαρξη συμφωνίας.

Αυτός την επικαλείται.

Unknown είπε...

Ταντήρη μου, άλλοι μισούν τα ψέματα, άλλοι τα συντηρούν κι άλλοι ζουν μέσα σ' αυτά προσπαθώντας να αποφύγουν την πραγματικότητα και να αποκρούσουν την ουσία. Η επιλογή είναι δική σου αδερφέ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Τταντήρης". Έχω παρακολουθήσει την συζήτηση και ομολογώ ότι τελείως αυθόρμητα μου θύμησες την παροιμία. “Που σου νευκω, που παεις”!!!

Ανώνυμος είπε...

@Πλαστήρα:


Οι ΤΚ στα κατεχόμενα είναι 200,000
Στο ηνωμένο βασίλειο βρίσκονται 150,000
Στην Τουρκία 50,000
στην Αυστραλία 25,000
Στη Γερμανία 10,000
Στο Καναδά 5,000
Στην Αμερική 5,000
και στις ελεύθερες περιοχές 2,500


Και πάμε για λύση και επανένωσή φίλε όχι επειδή αγαπούμε τους Τούρκους όπως διαδίδετε εσείς οι παθολογικά άρρωστοι άνθρωποι..

..Αλλά επειδή αγαπούμε τον Τόπο μας και δεν θέλουμε να τον αφήσουμε να τουρτζέψει τελείως..

Επειδή αν νομίζεις ότι με 50 χιλιάδες εποίκους τουρτζέφκει η κύπρος..

κάμε υπομονή να μείνουμε έτσι όπως είμαστε με τα κατεχόμενα να είναι μια μικρή ''ευρωπαϊκή τουρκία'' και θα δεις πόσα εκατομμύρια θα κουβαληθούν απο την τουρκία.

Οι τούρκοι ως λαός είναι 80 εκατομμύρια λες να το έχουν δύσκολο να ρθούν στα κατεχόμενα αν μπορούσε η οικονομία των κατεχομένων να τους συντηρήσει?

Ως πρότινος την οικονομία τους την συντηρούσε η Τουρκία , ήταν οικονομικά αδύνατο να κουβαλίσει ανεξέλεγκτο αριθμό πληθυσμού διότι θα έπρεπε να τους ταΐζει..

Σήμερα χάρη στον εθνάρχη σας που κουβάλησε το σχέδιο Αννάν για να το απορρίψει και εφκαλε κούππα άπανη την Τουρκία και έχουμε σήμερα την Ευρώπη να χρηματοδοτεί με 300 εκατομμύρια τους ΤΚ! Οπως καταλαβαίνετε ο αριθμός των εποίκων θα αυξηθεί ραγδαία καθώς ήταν και είναι απόλυτα συνυφασμένος με την οικονομία των κατεχομένων και το πόσους μπορεί να θρέψει..

Γιαυτό μην μας πουλάτε πατριωτισμό την ίδια ώρα που με τις πράξεις σας ξεπουλάτε την μισή Κύπρο στη Τουρκία

Unknown είπε...

@ Ανώνυμος που είπε:
Οι ΤΚ στα κατεχόμενα είναι 200,000


Παναγία μου ρε Ανώνυμε μου, μα που ήβρες έτσι στοιχεία ρε αδέρφιν; Η (παράνομη) εταιρία KADEM (Τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας με έδρα τα κατεχόμενα) λέει ότι στα κατεχόμενα υπάρχει πληθυσμός 320 χιλιάδες: 107,5 χιλιάδες Τ/Κ, 70χιλιάδες έποικοι, 7 χιλιάδες παιδιά εποίκων με Τ/Κ, 5,5 χιλιάδες Εγγλέζοι και οι υπόλοιποι 130 χιλιάδες έχουν λεγόμενη "άδεια παραμονής" αφού προέρχονται από άλλες χώρες και φυλές, εργαζόμενοι ή σπουδαστές(40χιλιάδες) στα λεγόμενα "πανεπιστήμια".

Τους αριθμούς αυτούς δεν τους υιοθετώ, πάντως το ότι τους δημοσιεύουν οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι και έρχεσαι εσύ να μας πεις ότι εν και... διπλάσιοι στα κατεχόμενα... ε τι να πω; Μετά έχετε παράπονα που κάποιοι - κακώς, κάκιστα - σας στολίζουν με κοσμητικά επίθετα.

Για όνομα του Θεού. Τουλάχιστον όταν βάζουμε νούμερα να είμαστε προσεκτικοί.


ΥΓ: Πιστεύω εν καλό η "ανωνυμία" να καταργηθεί για να υπάρχει μια ελάχιστη αξιοπιστία στα όσα γράφουμε. Ένα ψευδώνυμο τουλάχιστον, να ξέρουμε ποιος ανώνυμος λέει τι και να υπάρχει μια συνέχεια...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Συμπληρώνω:

Τούτα ήταν στοιχεία από Τουρκοκυπριακή εταιρία όπως είπα. (http://www.sigmalive.com/news/politics/162953)

Ας δούμε τι λέει η δικής μας ΕΠΙΣΗΜΗ πλευρά, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών:

Ο αριθμός των εποίκων, υπολογίζεται γύρω στις 162.000, ενώ οι Τουρκοκύπριοι υπολογίζονται στους 88.100. Από το 2004, υπολογίζεται ότι έχουν έλθει στην Κύπρο περισσότεροι από 40.000 νέοι έποικοι.
http://www.moa.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/64D1EBF5E4CDD878C2256D7A003CB539?OpenDocument&print

Πάνω κάτω οι Τ/Κ εν το ίδιο(καμιά 100 χιλιάδες δηλαδή) υπάρχει διαφορά σοβαρή ως προς τους εποίκους. Αυτό εξηγείται γιατί η δική μας πλευρά, θεωρεί ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ως εποίκους και όλους τους Βρεττανούς ή πολίτες άλλων χωρών που ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ τα χώματα των προγόνων μας.

Η ουσία δεν αλλάζει. Όχι μόνο οι Τ/Κ δεν είναι 200χιλιάδες, όχι μόνο είναι οι μισοί από το νούμερο που παραπλανητικά δίνει ο βασιλικότερος του βασιλέως ανώνυμος (όπως και οι ίδιοι ομολογούν), αλλά είναι και ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στα κατεχόμενα. Τα νούμερα που δίνεις για άλλες χώρες τα θεωρώ αστεία και δεν τα σχολιάζω(εκτός αν προκληθώ). Σε λίγο θα μας πείτε ότι το 1960 ήμασταν 50-50 όπως πάτε...

Ανώνυμος είπε...

Συνοψίζοντας λίγο τα όσα έχουν λεχθεί εδώ μέσα για το ζήτημα του ανοίγματος του Οδοφράγματος του Λιμνίτη και λαμβάνοντας υπ’ όψη και 2-3 πράγματα που ξέρω κι εγώ, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι:
1. Δεν υπήρξε (και δεν υπάρχει) καμιά ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ για άνοιγμα του Οδοφράγματος του Λιμνίτη παράλληλα ή αμέσως μετά το άνοιγμα της Λήδρας.

2. Το οδόφραγμα Λιμνίτη ήταν φυσιολογικά (και λογικά) το δεύτερο μετά το οδόφραγμα της Λήδρας που έπρεπε να πάρει σειρά για να ανοίξει, με σκοπό να ανακουφίσει τους κατοίκους της περιοχής, κι από τις δυο πλευρές του Οδοφράγματος για να τους απαλλάξει βασικά από χρόνιες ταλαιπωρίες στην μετακίνηση. Τούτο φαίνεται ότι συζητήθηκε από τους δύο ηγέτες και κάτι συμφωνήθηκε προφορικά (κι όχι γραπτώς), το οποίο δεν τηρήθηκε από τουρκοκυπριακής πλευράς.

3. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναχωρώντας μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (στις 4 του Μάρτη του 2008) για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα απάντησε ως εξής σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου (στο Αεροδρομίου της Λάρνακας):

“Ερώτηση: Στόχος είναι η διάνοιξη της οδού Λήδρας να ανακοινωθεί κατά τη συνάντησή σας με τον κ. Ταλάτ. Μόνο της Λήδρας ή και του Λιμνίτη;
Απάντηση: Η δική μας άποψη είναι και του Λιμνίτη. Δεν είναι ακόμη έτοιμα τα πράγματα για το Λιμνίτη και για αυτό επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να τα συζητώ δημόσια αυτά τα ζητήματα. Στόχος είναι να ανοίξει και το οδόφραγμα του Λιμνίτη, ασφαλώς, διότι αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια”.

Κι ένα – δυο ερωτήματα για τον Αλιγάτορα: Μα αφού είσαι αλιγάτορας, δεν είναι εύκολο να δούμε και να αποδειχτεί ότι δεν είσαι ελέφαντας; Και πόσο είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχει Θεός; Με ποια στοιχεία λες πως “ότι υπάρχει Θεός είναι γνωστό σε όλους και αποδεκτό από όλους”;

panaisompatsos είπε...

@ αλιγάτορας:πέ πέ η επαγρύπνηση επιστέψαν το,όι ξαπολούν τους.

Οσον για τον ανώνυμο που είπε:
Οι ΤΚ στα κατεχόμενα είναι 200,000

,θα ήθελα πολλά να τον ρωτήσω, γιατι το κόμμαν του δέν είπεν ΝΑΙ στο δημοψηφισμαν του 2004 να τελειώνουμεν που τότε τζιε έρκεται τωρα να μας πεί οτι ΄΄αγαπούμεν τον τόπον μας imish και δεν θέλουμε να τον αφήσουμε να τουρτζέψει τελείως..΄΄
δλδ εμείς οι άλλοι ....δέν?
Μήν ξεχνάς οτι εν τούτα που μας εκαταστρέψασην τόσα χρόνια.

Unknown είπε...

Κι ένα – δυο ερωτήματα για τον Αλιγάτορα: Μα αφού είσαι αλιγάτορας, δεν είναι εύκολο να δούμε και να αποδειχτεί ότι δεν είσαι ελέφαντας; Και πόσο είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχει Θεός; Με ποια στοιχεία λες πως “ότι υπάρχει Θεός είναι γνωστό σε όλους και αποδεκτό από όλους”;
Μπορεί να είμαι ελέφαντας στα καρναβάλια φίλε ανώνυμε. Δεν ξέρω τι μπορεί να σοφιστεί ο ανθρώπινος νους προκειμένου να δημιουργήσει ένα αντεπιχείρημα ή καλύτερα... μη-επιχείρημα!

Για τον Θεό όπως είπα δεν μπορώ να το αποδείξω. Ο καθένας, επιλέγει τον κόσμο που θα ζει: Της υποκρισίας (όπου όλοι τον κοροϊδεύουν αλλά ο ίδιος προσπαθεί να αυτοϊκανοποιηθεί "πείθοντας" πως έχει δίκαιο) ή της κοινής λογικής και της αλήθειας. Ο ανατέλλων ήλιος και η αρμονία των άστρων, η ίδια η ζωή, είναι για μένα η κοινή λογική και η αλήθεια. Όποιος θέλει να "πείσει" για κάτι άλλο... τον αφήνω στη μοναξιά του.


Χαίρομαι που επί της ουσίας λες ότι υπήρχε συμφωνία. Νομίζω είναι η εντύπωση που έχουμε όλοι. Προφορική ή γραπτή δεν είναι το μείζον, αλλά το ότι την αθέτησαν για άλλη μια φορά οι αττίλες και την επαναφέρουν τώρα που βολεύει χρονικά... Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ Τ/Κ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 3ο?

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗς ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΒΡΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΝΑΙΣΕ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΙΜΝΙΤΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕς. ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΡΕ ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩς ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον επειδή είστε πολύ άσχετοι οι παραπάνω εδώ μέσα για το θέμα και τοποθετείστε ανάλογα με τις κομματικές σας πεποιηθήσεις , εχω να σας πω το εξης : 1) Εαν η ηλεκτροδότηση μιας περιοχής αξίζει περισσότερο απο τις ανθρώπινες ζωές και γκρινιάζετε τοτε ειστε αξιοι της μοίρας σας, διοτι πρεπει να ξέρετε οτι οσο καιρο ηταν κλειστο το οδόγραγμα χάθηκαν πολλες ζωες μεχρι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Λευκωσίας 2) Ως κάτοικος του Πύργου σας πληροφορώ οτι ειμαστέ γνήσιοι πατριώτες που εδω και πολλά χρόνια αντιστεκόμαστε στο κατακτητη και δεν θα υποκείψουμε σε καμια απαίτηση του Αττίλα! Προτιμούμε να παραμείνουμε ημιεγκλωβισμένοι παρα να χάσουμε την εθνική μας αξιοπέπεια 3) Ειναι ανησυχιτικές και εξωφθσλμες οι παραχωρήσεις του προέδρου Χριστόφια γιαυτο πρεπει να προβληματιστούμε ολοι, πρεπει ομως να υπάρχει ενότητα και να σταματήσει η μισαλοδοξια και η μιζερια!

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαριε το πετρελαιο ποιος το εσυφωνησεν?
εσεις?
αμαν σας ελειψαν τα επειχηρηματα αρκεφκετε τις λαφαζανιες.Πετρελαιο με τα βυτια ημισημου.
Αφου εισαι τοσο καλος ντενετκτιβ να σε βαλουμαι τζιαμε στον λιμνιτη αμαν ανοιξει για να δοκιμαζεισ τη γευσην εχει το περιεχομενο του κα8ε βυτιοφορου.Δεχεσαι?

Με τουτην την συνομωτικηλογικη που ξερεισ τη ποιοτητας ρευμα θα παρεχουμε στα κοκκινα?μπορει να ετοσο ασχημη η παροχη που εναχουν 1 ωρα την ημερα ρευμα το οποιν ουτε για να αψουν λαμπα εθακαμει.

τζις ανιστορητο μουννι εισαι τζιε φαινεσαι.Αυνανιζομεναι φασιστακο του ιντερνετ.

Ανώνυμος 6:50 μ.μ. είπε...

@ Αλιγάτορας,

Ψύλλους στ’ άχυρα ψάχνεις για να περισώσεις ότι γίνεται από το κύρος και την υστεροφημία της Επιτροπής, για την πατάτα που έγραψαν ότι “… η θέση μας ήταν για ταυτόχρονη διάνοιξη Λήδρας Λιμνίτη …”.

Είμαι ο Ανώνυμος (ώρα 6:50 μ.μ.) και δεν λέει κάτι τέτοιο η δήλωση του Προέδρου της 4ης του Μάρτη του 2008, που παράθεσα πιο πάνω και την μεταφέρω κι εδώ:
“Ερώτηση (Δημοσιογράφου): Στόχος είναι η διάνοιξη της οδού Λήδρας να ανακοινωθεί κατά τη συνάντησή σας με τον κ. Ταλάτ. Μόνο της Λήδρας ή και του Λιμνίτη;
Απάντηση (Χριστόφια): Η δική μας άποψη είναι και του Λιμνίτη. Δεν είναι ακόμη έτοιμα τα πράγματα για το Λιμνίτη και για αυτό επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να τα συζητώ δημόσια αυτά τα ζητήματα. Στόχος είναι να ανοίξει και το οδόφραγμα του Λιμνίτη, ασφαλώς, διότι αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια”.

Επίσης να εκείνο που εγώ είπα πιο πάνω αναφορικά με την ύπαρξη γραπτής συμφωνίας για το Λιμνίτη ήταν το εξής: “Τούτο [το άνοιγμα του Οδοφράγματος του Λιμνίτη] φαίνεται ότι συζητήθηκε από τους δύο ηγέτες και κάτι συμφωνήθηκε προφορικά (κι όχι γραπτώς), το οποίο δεν τηρήθηκε από τουρκοκυπριακής πλευράς”. Τη σχέση έχει αυτό με την θέση στο post για ταυτόχρονο άνοιγμα των δύο Οδοφραγμάτων; Όπως θέλετε ερμηνεύετε τελικά λεγόμενα μας. Όμως δεν είναι αυτό η ουσία, αλλά το ότι μπορεί να ξεπεραστεί το χρόνιο πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής – τα περί “ξεβρακώματος” είναι παραπανίσια και χαιρεκακίες ...


Αναφορικά για τα περί λογικής, Θεού, αποδείξεων ύπαρξης του και μοναξιάς, κεφαλαίο μέγα θα ανοίξουμε ... Απλώς να πω ότι όπως η πίστη στο Θεό είναι προσωπική επιλογή του καθενός μας, το ίδιο ισχύει και για την αθεία ή τον αγνωστικισμό. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν τέτοιες πεποιθήσεις. Μήπως όμως τελικά ο θεϊσμός αποτελεί και επιλογή αυτών που φοβούνται τη μοναξιά (να δεχτούν ότι είμαστε μόνοι στο Σύμπαν).

panaisompatsos είπε...

@Ανώνυμο Πυρκώτη:Κύριε ΄΄γνήσιε πατριώτη που εδω και πολλά χρόνια αντιστεκεσε στον κατακτητη και δεν θα υποκείψεις σε καμια απαίτηση του Αττίλα΄΄ποιά εν η νόμιμη κυβέρνηση την οποία εσύ και όλοι εμείς ψηφίσαμε για να μας κυβερνά?
Αντί να απαιτήσετε τζιε εσείς να σας δούν ως πολίτες ίσους με τους υπόλοιπόυς κάθεσται τζιε λαλείτε ότι τώρα θα κάμνετε 40 λεπτα να πηέννετε στην χώραν αντι 3 ώρες,αντί να απαιτήσετε απο την νόμιμη κυβέρνηση να σας φτιάξει νοσοκομείο κάμνετε παναυρούθκια τζιε ήβρετε το τέλειον άλοθι με την διέλευσην των ασθενοφόρων?
Οι απάντα μου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Παναή, αλίμονο μας αν σκέφτονται ούλλοι οι μπάτσοι σαν εσένα! Αρέσκει σου θωρώ πολλά να κάνουν θυσίες οι άλλοι (να ζουν για δεκάδες χρόνια αποκλεισμένοι) για να καπαρτίζεις εσύ τζε κάποιοι άλλοι (για τους ηρωισμούς και τις θυσίες τρίτων). Και δεν είναι μόνο το θέμα της υγείας που απασχολεί τους Πυρκώτες, αλλά και η εκπαίδευση και η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο! Τι θα βλάψει Ρε αν ανοίξει το Οδόφραγμα;

Unknown είπε...

@Ανώνυμος που μου απάντησε =p

Ρε φίλε τι λόγο έχω εγώ να ψάχνω να περισώσω δήθεν το κύρος της επιτροπής; Ταΐζουν με οξά ποτίζουν με; Η επιτροπή μνημονεύει διαρκώς τον μ. Τάσσο που, παρά τα όσα πρόσφερε ομολογουμένως στον τόπο με το "όχι", για μένα έκανε και αρκετά λάθη στο Κυπριακό. Βασικότερο των οποίων το ότι δεν άλλαξε ή μελέτησε καν το ενδεχόμενο αλλαγής της βάσης των συνομιλιών. Άρα μεν μου υποβάλλετε ότι τάχατες σεκοντάρω την επιτροπή. Απλά τα επιχειρήματα σας είναι αίολα και καταρρίπτονται μόνα τους. Όπως π.χ. οι 200χιλιάδες Τ/Κ στα κατεχόμενα που κείνος που το έγραψε εξαφανίστηκε.

Τι σημαίνει φαίνεται να συμφώνησαν προφορικά κι όχι γραπτά; Ξέρουμε με βεβαιότητα; Όχι. Συνάγουμε από τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ που μιλά για συμφωνία. Αν ήταν προφορική, λάθος της πλευράς μας που δεν απαίτησε ΓΡΑΠΤΗ. Αλλά και προφορική να ήταν, το επιχείρημα ότι οι Τούρκοι την αθέτησαν δεν καταρρίπτεται. Εν πάση περιπτώσει επουσιώδες το ζήτημα. Αν μεν ενοχλεί τον Χριστόφια που τον γράφει ο Ταλάτ, εμένα δεν με ενοχλεί ποσώς.

Όμως, για να δείτε πως αποπροσανατολιζόμαστε, δαμέ οι τούρκοι κατέχουν το 35% των εδαφών μας κι εμείς ξικανναουρίζουμε αν αθετήσαν μια συμφωνία ή όχι. Βρε αδέρφια, αυτοί δεν σέβονται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ποια συμφωνία και πράσιν' άλογα;

***Για το Θεό ας με τον συνεχίσουμε. Ο καθένας όπου θέλει πιστεύει ή και πουθενά. Το να σαι άθεος ή αγνωστικιστής εν σεβαστό. Επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξη ανώτερων οντοτήτων(με την έννοια του ότι αναγνωρίζουν πέραν των 3-4 διαστάσεων). Ε η ανώτατη, εν ο Θεός(όπως κι αν τον ονομάζει ο καθένας). Ακόμα και με το Θεώρημα Διατήρησης της Ενέργειας, αναδρομικά φτάνεις σε μια Αρχή. Πάλε μπορείς να την ονομάσεις Θεό ή ότι προήλθε που το Θεό. Τέσπα, τούτα συζητούμεν τα και μόνοι μας να μεν ενοχλούμε***


Για να μεν ξεφύγουμε κι άλλο, κανένας δεν στεναχωριέται που θα διευκολύνονται οι κάτοικοι του Πύργου ή και της Πόλις αργότερα ή ακόμα και οι Τ/Κ των Κοκκίνων. Κάθε ανθρώπινη ζωή (Έλληνα, Τούρκου ή... Σουηδού εν πολύτιμη!!!) Αυτό που ανησυχεί, είναι η ανυπαρξία πολιτικής από πλευράς μας που θα μας φέρει το Δεκέμβρη προ εκπλήξεων. Κι όταν λέμε "πλευρά" τους πιάνει ΟΛΟΥΣ το κολάι.

panaisompatsos είπε...

δλδ τωρά που εννα ανοίξει το LIMNITIS BORDERS οι Πυρκώτες θα έχουν καλύτερη εκπαίδευση και καλύτερη επικοινωνία με τον έξω κόσμο?
ps:γιατί εισαι κατζιάρης ρε,εν μπορω να έχω δικήν μου σκέψη δλδ,
μπάτσος είμαι ,όι κομμουνιστής!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο πολυς φαληρος σε μια σπανια ενδειξη του δημοκρατικοτατου πνευματος του:"Οπόταν, σωπάστε γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα"

Τι εγινε κυριε κυπριοτη?Τι ειναι αυτα τα απαραδεκτα αντιδημοκρατικα λογια?Θελεις να σκασουμεν ολοι και να ακουμε ολοι εσενα και τον λυσσαριδη?
Εισαι ενας "πνευματικος τρομοκρατης" (η νεα μοδα).Καλω την επιτροπη να εξετασει αυτη σου την πραξη.Πως γινεται ενας "πνευματικος τρομοκρατης" να αναρτα δικα του αρθρα?
Φυσικα δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να τους καιγεται καρφι,αφου για αυτους αλλα και για σενα η δημοκρατια ειναι μονοπλευρη,μονο εσεις δικαιουστε να κρινετε ολους,αλλα κανεις δεν μπορει να κρινει εσας.Αφου σας αρεσουν οσο ελεγαν οι αρχαιοι γα ακουστε αυτο.σας ταιριαζει απολυτα,
"Η δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριασ και τησ ισοτητας.Διοτι εμα8ε τοθσ πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ωσ δικαιωμα,την παρανομια ως ελευ8ερια,την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια".
Ισοκρατης

Εξαιρετικα αφιερωμενο σε εσας ολουε τουσ αποκαταστατες.

ΙΩΝ είπε...

Πω πω η Επαγρύπνηση έβαλε όλα τα Εδονόπουλα να αρχίσουν να γράφουν στη σελίδα αυτή. Φαίνεται ότι τους καίει πολύ.

Πόσο άσχετος πρέπει να είναι κάποιος για να πει ότι οι Τ/Κ στα Κατεχόμενα είναι 200.000; Εκτός αν θεωρεί και τους έποικους ως Τ/Κ, (θέση Ντενκτάς) τους οποίους σκοπεύει να νομιμοποιήσει ΟΛΟΥΣ ο Ευέλικτος πρόεδρος του.

Κατακαημένη Κύπρος... Τι κακό έκανες για να ε΄έχεις τέτοιο ηγέτη..

Ανώνυμος είπε...

giati evalis esi gia proedros re teleftee anonime pu ena mas sosis ulusafu esu kami tutos pu exumen?

Ανώνυμος είπε...

edw mesa yparxoyn polla plirwmena tsoglania toy AKEL poy sxoliazoun

egw proswpika akousa oti 3-4 einai tis epagripnisis

Ανώνυμος είπε...

Προς τον Ανώνυμο 11:47 29/6/09

Μακάριοι οι πτωχοί των πνεύματι...

Ανώνυμος είπε...

pu to akuses oti entis epagripnisis? epsi8irisen su to o lazaros mavros mesto fti oksa ipe to i pontikofillada?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ακριβώς 200 διότι κανείς δεν ξέρει πόσοι πραγματικά είναι, καθώς (όπως πολύ καλά ξέρετε) δεν έχει γίνει ανεξάρτητη έρευνα..
ΟΜΩΣ Οι ΤΚ δεν είναι 80,000 είτε το γουστάρετε είτε όχι: Καταρχάς Τις 200.000 δεν τις εφκαλα απο την κελλέ μου..
Το να ισχυρίζεστε προπαγανδιστικά ότι είναι ... 80.000 ή 65.000 (αριθμούς του 74) είναι εμετικό διότι εμμέσως προσπαθείτε να μας πείτε ότι οι ΤΚ δεν έχουν δικαίωμά να αυξήσουν τον πληθυσμό τους τα τελευταία 30 χρόνια Παρα μόνο εμείς που κουβαλίσαμε 40.000 καλαμαραδες ΕΠΥκους και άλλους τόσους ''ομογενής'' (δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους αλλά είναι ένα βάσιμο επιχείρημα για τους Τούρκους αυτή η ραγδαία αύξηση πλυθησμού στις ελεύθερες περιοχές τα τελευταία χρόνια είτε γουστάρετε να το αποδεχτείτε είτε όχι) Με το να κολλούμε ταμπελλίτσες τύπου παράνομους και νόμιμους ή έποικοι και real turkish cypriots πριν το 74 (που δεν έχουν δικαίωμά να παντρευτούν ή να γεννήσουν) δεν ξεμπερδεύουμε απο το πρόβλημα, απλά κλείνουμε τα μάτια και ζούμε στο δικό μας φανταστικό κόσμο της μεγάλης ελλάδας και της καθαρής κύπρους Για σας όσοι ΤΚ βρεθούν πάνω απο αυτό τον γελοίο αριθμό (που μπορεί να ανεχτεί η αφεντιά σας) αυτόματα βαφτίζονται ...''ΤΟΥΡΤΖΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ'' και πρέπει να απελαθούν...

Ε δεν πάει έτσι το πράμα όμως..

Στο σχέδιο Ανναν καταρτίστηκε μια πρόχειρη λίστα που καταγράφηκαν όσοι ''εποικοι'' σύμφωνα με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ μπορούν να θεωρηθούν ΤΚ και ο αριθμός της λίστας ανήλθε στις 50.000

Θέλετε λύση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο?

Ε φκάρτε φάσουσα καλό...


The Evaluation of the Results of the Census
􀁸 According to the tentative 30 April 2006 Census the De-Facto population growth of the TRNC is %31.7 from December 1996 (9 years and 4 months time period) and the number of population increased from 200,587 to 264,172 tentative number. The details and exact results of this increase which will be stated in six months time will not only includ the permament resident population (De-Jure population) but also the increase of the population who are living in the country for turism, work and etc.

http://nufussayimi.devplan.org/population%20%20and%20housing%20%20census.pdf

Ανώνυμος είπε...

Ω μα τι έκπληξη η συνοπαρτζια του χριστόφιας γουοτς να μιλά για υποχωρήσεις στο άνοιγμα του λιμνίτη απο Χριστόφια και την ίδια ώρα οι Τουρκοι εθνικιστές να λέν το ίδιο για τον Ταλατ??

ω μα το μεγάλο μυστήριο...
(?????)

Ω μα τα χιλια τασάκια τι γίνεται εδώ?

σε λίγο θα μάθουμε ότι ο Ντεχτάς αγωνίσθηκε το 2004 υπέρ του ΟΧΙ στα κατεχόμενα για να διασώσει την κατάργηση της ΤΚΔημοκρατίας..


(...????)

Αγωνιστικά κοπέλια...

Είτε θέλετε ή δεν θέλετε στα αλήθεια διχοτόμησή απο την στιγμή που οι απόψεις σας και οι αντιδράσεις σας ταυτίζονται με τις αυτές των Τούρκων που θέλουν διχοτόμηση δεν μπορεί να γίνει αλλιώς παρά να εξυπηρετήσετε τα δικά τους συμφέροντα και μόνο..

Ελπίζω αυτο να σας προβληματίσει..

(εδώ γελάμε)




.........

Α..
και δεν γίνετε όποτε σας συμφέρει να βρίσκετε διαφορές μεταξύ ΤΚ και Τούρκων και όποτε δεν σας συμφέρει... οι ΤΚ να γίνονται Τούρκοι ....

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το υβριστικό και δυσφημιστικό σχόλιο από τον Ανώνυμο για το Λάζαρο Μαύρο, έχει διαγραφεί.

Unknown είπε...

@ Ανώνυμος των 200'000 Τ/Κ που μας καλεί να "φκάλουμεν φάουσα"

Είμαι βέβαιος ότι αν σε καλέσω να ανατρέξεις στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα των Η.Ε. για να αντιληφθείς το εγκληματικό του εποικισμού, θα είναι άσκοπο.

Απλά σου αφιερώνω τις 107,5 χιλιάδες που οι ΙΔΙΟΙ οι Τ/Κ υποστηρίζουν ότι είναι ο πληθυσμός τους στα κατεχόμενα... Σύνδεσμο για την έρευνα της KADEM μπορείς να βρεις σε προηγούμενη μου ανάρτηση.

Το να κάνουμε ένα ειλικρινές(;) λάθος δεν είναι κακό. Το να επιμένουμε όμως...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Προς Ανώνυμο 30 Ιουνίου 1:33

Αν εξισώνεις τους Ελλαδίτες αδερφούς μας, ΕΠΥ, ομογενείς ή άλλυς τότε είσαι ένας παθιασμένος τουρκολάγνος. Αν θεωρείς αυτή τη σύγκριση και το Σχέδιο Ανάν ως... Διεθνές Δίκαιο, τότε το IQ σου είναι μικρότερο από του μέσου ΑΚΕΛΙΚΟΥ.