ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Αγαπητοί φίλοι, ο λόος τ' αδρώπου αν ένι!



Αποκαλύπτουμε σήμερα
δύο πολύ σημαντικά έγγραφα. Δύο έγγραφα που κάθε πολίτης και ιδιαίτερα κάθε ψηφοφόρος του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, έχει δικαίωμα να γνωρίζει. Σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά μαζί και ολοκληρωμένα, τις γραπτές δεσμεύσεις του κ. Χριστόφια προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, βάσει των οποίων και εξασφάλισε την επίσημη στήριξή τους.




Τα έγγραφα αυτά, έχουν μεγάλη σημασία. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι, χωρίς τη στήριξη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ο Δ. Χριστόφιας δε θα ήταν σήμερα Πρόεδρος. Όπως βέβαια δε θα ήταν Πρόεδρος, εάν δεν υιοθετούσε διεκδικητική πολιτική κατά την εκστρατεία του, η οποία και αντικατοπτρίστηκε στο σύνθημα « ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Έχουμε δακτυλογραφήσει τα κείμενα, ούτως ώστε να μπορούν να αποτελέσουν κτήμα όλων, καθώς και πηγή για διάφορους μελετητές. Εκεί ήταν η όλη «δυσκολία» του εγχειρήματός μας και γι’ αυτό σας ζητήσαμε υπομονή.

Με μια πρώτη ματιά (θα ακολουθήσει προσεχώς λεπτομερής ανάλυση-στα πλαίσια της οποίας μπορείτε να μας αποστείλετε με ηλ. ταχυδρομείο τις απόψεις σας για το θέμα), ο Δ. Χριστόφιας έχει παραβεί αρκετές δεσμεύσεις του. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

1) Το ότι θα ακολουθούσε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, την οποία και παρέβηκε με μεταγενέστερες συναντήσεις του με το Μ.Α. Ταλάτ, με ανακοινωθέντα περί συνεταιρισμού συνιστώντων κρατών(ή πολιτειών στην καλύτερη περίπτωση) και με την έναρξη συνομιλιών, χωρίς ουσιαστική προόδο στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας, όπως προϋπέθετε η εν λόγω Συμφωνία

2) Το ότι θα αγωνιζόταν για αποχώρηση των εποίκων. Πουθενά δεν αναφέρεται είτε στις επιστολές, είτε στο πρόγραμμά του, οτιδήποτε για παραμονή 50,000 εποίκων στο νησί, κάτι που αποδέχθηκε πριν καν την έναρξη διαπραγματεύσεων (άρα λογικά αναμένεται πολύ μεγαλύτερος αεριθμός στις διαπραγματεύσεις).

3) Το ότι θα αποδεχόταν εκ περίτροπής Προεδρία. Αντίθετα μιλά για στην επιστολή του για λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

4) Το ότι δε θα επανέφερε το Σχέδιο Ανάν ή παρόμοιο ή ανάλογο Σχέδιο. Ήδη έχουμε καταγγελίες, τόσο από αξιωματούχους του ΔΗΚΟ, όσο και από το Βάσο Λυσσαρίδη, δηλαδή από άτομα που έχουν γνώση αρκετών εγγράφων που έχουν κατατεθεί στις συνομιλίες, ότι το Σχέδιο Ανάν επανεκκολάπτεται.


Παρατίθενται πιο κάτω οι έγγραφες δεσμεύσεις Χριστόφια προς ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Βάσει αυτών των δεσμεύσεων, ΔΗΚΟ κι ΕΔΕΚ, ακόμη και αν δεν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση (
κάτι το οποίο η Επιτροπή ζητά επιτακτικά, αφού οι παραβιάσεις των δεσμεύσεων είναι σοβαρότατες), πρέπει να ζητήσουν τουλάχιστον επανόρθωση και αλλαγή πορείας. Δικαιούνται να το πράξουν. Ή μάλλον οφείλουν να το πράξουν, αν θέλουν να είναι κόμματα αρχών και όχι κόμματα «κανονισμάτων» στελεχών τους σε Προεδρίες Βουλής, σε Υπουργεία και σε ημικρατικούς και άλλους οργανισμούς (έπονται σύντομα οι σχετικοί διορισμοί).

Και οι ΔΗΚΟϊκοί και ΕΔΕΚίτες ψηφοφόροι, που στο όνομά μας, οι δύο ηγεσίες διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν στην υποστήριξη Χριστόφια, οφείλουμε να ζητήσουμε από τα κόμματά μας, να θέσουν το Δ. Χριστόφια προ των ευθυνών του.






Δεσμεύτηκα; Πέρκι να το επιστέψατε!



ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΔΗΚΟ

Σημείωση: Η επιστολή προς ΔΗΚΟ δημοσιεύεται με κάποια επιφύλαξη γιατί είχαμε δύο επιστολές στα χέρια μας, από τις οποίες φάνηκε ως η τελική, αυτή που δημοσιεύουμε.



ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 18/02/2008, ΓΙΑ ΤΟΝ Β'ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2008



Αγαπητέ φίλε Μάριε,

Θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για ειρηνική λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου 1977 και και 1979, που προνοούν για διζωνιική, δικοινοτική ομοσπονδία. Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία είναι το σημείο όπου συναντιούνται Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και τυγχάνει της διεθνούς υποστήριξης. Τυχόν εγκατάλειψη της δεν θα οδηγήσει σε καλύτερη λύση, αλλά σε νέες περιπέτειες.

Η λύση πρέπει να συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινοτικό δίκαιο. Η λύση πρέπει να είναι ειρηνική και να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες Υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979. Η ομοσπονδιακή διζωνική, δικοινοτική Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έχει μια και μόνη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Η λύση πρέπει να προνοεί την απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και την αποστρατικοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελικός στόχος παραμένει η αποστρατικοποίηση της Κύπρου.Η λύση πρέπει, επίσης, να
αποκαθιστά το σεβασμό της ανεξαρτησίας, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς να δίδει δικαιώματα μονομερούς επέμβασης σε οποιαδήποτε ξένη χώρα. Να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Καταδικάζω την παράνομη δόμηση στις ελληνοκυπριακές περιουσίες ως ένα νέο τετελεσμένο που στοχεύει στην απόκτηση πολιτικών πλεονεκτημάτων στα πλαίσια της συζήτησης για λύση του Κυπριακού. Υποστηρίζω την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων στα πλαίσια της ομοσπονδίας όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

2. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτώ επαναφορά του Σχεδίου Ανάν ή άλλου ανάλογου με αυτό σχέδιο.


3. Θα προωθήσω τη λύση του Κυπριακού με προμετωπίδα μου την εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και θα αξιοποιήσω πλήρως τα πρόσφατα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε.


4. Θεωρώ ότι ως μέλη της Ε.Ε. θα συμμετάσχουμε στους διάφορους πυλώνες πολιτικής της Ένωσης.


5. Θα προωθήσω και αξιοποιήσω ακόμη περισσότερο την εμπλοκή των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα της Ρωσίας και της Κίνας.


6. Θεωρώ βέβαια εντελώς φυσιολογική τη συνέχιση και ανάπτυξη της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, που αποτελεί το κυριότερό μας στήριγμα.


7. Έχοντας κατά νου ότι σήμερα η κατάσταση βρίσκεται σ' ένα καλύτερο σημείο παρά την επόμενη του 2004, θα δώσω με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα για την Κύπρο μας.


ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα 18 σημεία της πρότασης Τ.Π. για τις αρχές λύσης του Κυπριακού, θα ληφθούν σοβαρότατα υπόψη. Αυτοί είναι οι στόχοι μας.



Δεν ξέρω για εσάς κοπέλια, αλλά ο Φεργκούφυ εν πολλά ευχαριστημένος! Δείτε χαράν πάνω του!



ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΔΕΚ


19/2/2008

Πρόεδρο Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ
κ. Γιαννάκη Ομήρου
Λευκωσία

Αγαπητέ φίλε Γιαννάκη,

Σου απευθύνω τα θερμά μου χαιρετίσματα.

Θέλω, μέσω σου, να διαβιβάσω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και τις ευχές μου στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής. Η απόφαση της Ολομέλειας του Κόμματός σας, θα θέσει τις βάσεις για μια μακρόχρονη, δημιουργική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ μου και της ΕΔΕΚ αλλά και του ΑΚΕΛ με την ΕΔΕΚ.

Μαζί με την ΕΔΕΚ δώσαμε κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974. Μαζί δώσαμε κοινωνικούς αγώνες για κατακτήσεις που επέτρεψαν στον κυπριακό λαό να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τιμώ την ηγεσία και τον κόσμο της ΕΔΕΚ για την ουσιαστική της συμβολή σε όλους αυτούς τους αγώνες.

Το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τον καθένα μας σήμερα είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για ειρηνική λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου 1977 και 1979, που προνοούν για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Δεσμεύομαι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκεται να δεχθώ κακή λύση που θα βασίζεται σε στρέβλωση των πιο πάνω όρων.

Η λύση που θα διαπραγματευτώ για να φτάσει ενώπιον του Κυπριακού λαού θα επιδιώξω με συνέπεια όπως συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τ
ις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινοτικό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα είναι ειρηνική και να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979. Η ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, που θα είναι συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει μια και μόνη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Η λύση πρέπει να προνοεί την απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και την αποστρατικοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελικός στόχος παραμένει η αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

Η λύση πρέπει, επίσης,
να αποκαθιστά το σεβασμό της ανεξαρτησίας, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς να δίδει δικαιώματα μονομερούς επέμβασης σε οποιαδήποτε ξένη χώρα. Να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Καταδικάζω την παράνομη δόμηση στις ελληνοκυπριακές περιουσίες ως ένα νέο τετελεσμένο που στοχεύει στην απόκτηση πολιτικών πλεονεκτημάτων στα πλαίσια της συζήτησης για λύση του Κυπριακού. Υποστηρίζω την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων στα πλαίσια της ομοσπονδίας όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτώ επαναφορά του Σχεδίου Ανάν ή άλλο ανάλογο Σχέδιο.


Θα προωθήσω τη λύση του Κυπριακού
με την εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και θα αξιοποιήσω πλήρως τα πρόσφατα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετέχει στους διάφορους πυλώνες πολιτικής της Ένωσης.

Θα προωθήσω και αξιοποιήσω ακόμα περισσότερο την εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα της Ρωσίας και της Κίνας και της Γαλλίας. Θεωρώ, εντελώς φυσιολογική την συνέχιση και ανάπτυξη της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, που αποτελεί το κυριότερό μας στήριγμα.

Είναι αυτονόητο ότι μια συμφωνημένη λύση θα τεθεί ενώπιον του λαού σε δημοψήφισμα.

Αγαπητοί φίλοι,

Εκτός από το Κυπριακό αποδίδω ιδιαίτερη σημασία και στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Βασικός μου στόχος είναι η δημιουργία συνθηκών για μια δικαιότερη κοινωνία, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.

Αποδίδω τεράστια σημασία στην Παιδεία, γιατί αυτή θα μορφώσει τους αυριανούς πολίτες και θα οικοδομήσει τη μελλοντική κυπριακή κοινωνία. Οι δεσμεύσεις μου προβλέπουν την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την εκπαίδευση στο 8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Ισχυρή μου δέσμευση είναι ο εκσυγχρονισμός της δομής και του περιεχομένου της εκπαίδευσης στη βάση του μανιφέστου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Προτεραιότητα αποτελούν η αναδόμηση των διοικητικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος, η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων και η συνεχής βελτίωση και επέκταση του θεσμού του Ενιαίου Υποχρεωτικού Ολοήμερου Δημοτικούς Σχολείου. Επιπλέον , δεσμευόμαστε για ανάπτυξη και επέκταση της δημόσιας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αλλά και διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για την Έρευνα και την Ανάπτυξη.

Στον τομέα της Υγείας, στόχος μου είναι να καταστεί η Κύπρος σύγχρονο Ανεπτυγμένο Περιφερειακό Κέντρο Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, παράλληλα με την ουσιαστική επιτάχυνση των ρυθμών εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Η ίδρυση υψηλού επιπέδρου Ιατρικής Σχολής θα αποτελέσει πρώτιστο στόχο, ταυτόχρονα με την ενίσχυση της οργανωτικής δομής, τη συγκρότηση και τη στελέχωση των αυτονομημένων Νοσηλευτηρίων. Επιπλέον, ο εκσυγχρονισμός και η θεσμοθέτηση της συνεχούς και δια βίου επιμόρφωσης όλου του προσωπικού των Υπηρεσιών Υγείας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία εξειδικευμένων κλινικών μονάδων και ενίσχυση υφιστάμενων θα αποτελέσουν επίσης πρώτιστες προτεραιότητές μας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στους συνταξιούχους, τους απόμαχους της ζωής, στους οποίους οφείλει το κράτος ένα ενισχυμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Η αύξηση των χαμηλών συντάξεων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, η ενσωμάτωση της αντισταθμιστικής χορηγίας στις συντάξεις, η παραχώρηση Πασχαλινού επιδόματος σε μόνιμη βάση, θα υλοποιηθούν προς την εκπλήρωση του στόχου μας: ο στόχος μου για τις συντάξεις είναι κανένας συνταξιούχος να μην ζει με εισοδήματα λιγότερα από το όριο της φτώχειας. Ασφαλώς, όσα αναφέρω σε ότι αφορά στην κοινωνική πολιτική και στην εσωτερική διακυβέρνηση δεν εξαντλούν όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μου, το οποίο περιλαμβάνει σειρά δεσμεύσεων για ανανέωση και εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής και τη δημιουργία μιας δικαιότερης κοινωνίας.

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως είχα, από την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, δεσμευτεί, η κυβέρνηση που θα σχηματίσω θα αποτελείται από ικανές και προοδευτικές προσωπικότητες ευρείας αποδοχής που εκφράζουν ένα ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό φάσμα. Ειδικά για το Υπουργείο Οικονομικών, επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου για διορισμό προσώπου ευρύτερης αποδοχής. Σε αυτή την προσπάθεια, η ΕΔΕΚ θα έχει το δικό της ρόλο και ουσιαστική συμμετοχή, σε όλα τα επίπεδα άσκησης της εξουσίας.

Ολοκληρώνοντας σας απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς, με την πίστη ότι η συνεργασία μας σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, θα αποτελέσει την αφετηρία για νέους κοινωνικούς αγώνες τόσο μεταξύ μας, όσο και με το ΑΚΕΛ. Μαζί θα αγωνιστούμε για να ευοδωθούν τα οράματά μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και το Λαό μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Χριστόφιας
Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


Τι έχουν άραγε να μας πουν τώρα οι υποστηρικτές του Δ. Χριστόφια;
Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε, όταν παραβαίνει σοβαρότατες δεσμεύσεις;


Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο

145 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi re .Eppesen 100% mesa.Pale kala pou ta evalete gia na di kai o kosmos oti porevkete me arhes kai oti shedio annan en parelthon.Thnx guys.Tha to kamo copy paste gia na to dihno kai se allous oti i desmefisis tou proedrou tirounte mehri stigmis me thriskeytikin evlavian.Esti proedre kai emis tha se stirizoumen.Ehoumen sou empistosinin

Latris tis Tashinopittas είπε...

Καλά ελάλουν ότι εν την τασσιηνόπιτταν που ανακάλυψαν οι κύριοι της Επιτροπής, αλλά τελικά δεν ειναι μόνο πίττα α΄΄ά και πατάτα μεγάλη!
Παιδκιά, που ήσασταν όταν ο Ομήρου εκατηγουρούσεν τον Πρόεδρο για το ότι δεν συμμετέχουμε στον “Συνεταιρισμό για την Ειρήνη”, που ως έλεγε (ο Ομήρου) αποτελεί ένα από τους πυλώνες πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση του Προέδρου; (By the way, συμφωνάτε ότι πρέπει να μπούμε στον Συνεταιρισμό;)
Αν μου επιτρέπεται όμως μερικά πρώτα ερωτήματα:
1. Μια Ομοσπονδία δεν αποτελείται από συνιστώντα κρατίδια ή συνιστώντες πολιτείες; (Ή Ινδία ή Ελβετία δεν αποτελούνται από κρατίδια ή πολιτείες;)
2. Όταν οι δύο ηγέτες μπορούν μνα συνομιλούν πρόσωπο με πρόσωπο για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων, γιατί πρέπει πρώτα να τύχουν επεξεργασίας από τεχνικές επιτροπές;
3. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είχε αποδεχτεί την παραμονή 45-50 χιλιάδων εποίκων (γιατί σίγουρα αντιλήφτηκε ο άνθρωπος ότι ήταν εξωπραγματικό για πολλούς και διάφορους λόγους να φύγουν όλοι);
4. Πως η εκ περιτροπής Προεδρία καταργεί (δεν διασφαλίζει) τα ανθρώπινα δικαιώματα;
5. Επειδή το είπαν κάποιοι αξιωματούχοι του ΔΗΚΟ (οι αγαπημένοι σας) και ο Λυσσαρίδης σημαίνει ότι επαναφέρεται το Σχέδιο Ανάν; Τελικά τι θα απογίνετε χωρίς Ανάν;

Αυτά ως πρώτη δόση! Δεν ξέρω όμως αν θα καταστεί δυνατό να γίνει συζήτηση ...

Χύτριος είπε...

Αγαπητοί ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ, εγώ είμαι ένας εκ των λίγων ακομμάτιστων πολιτών σε αυτό τον τόπο αλλά θεωρώ τον εαυτό μου πολέμιο του ΑΚΕΛ και των ανθρώπων που το απαρτίζουν, γνωρίζοντας τι ποιότητας πολιτικοί είναι από προσωπικά βιώματα. Δεν δίστασαν να παραβιάσουν ισχύουσες νομοθεσίες για δικούς τους κομματικούς σκοπούς, πόσο μάλλον κάποιες υποσχέσεις-δεσμεύσεις οι οποίες στην πολιτική είναι έπεα πτερόεντα.

Και σας ερωτώ όλους εσάς που πήγατε πιστοί στις κομματικές προσταγές και ψηφίσατε τον θεατρίνο πρόεδρο μας, δεν γνωρίζατε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος και το κόμμα που τον στηρίζει δεν θα δρούσε με βάση το εθνικό αλλά το νεοαποικιοκρατικό συμφέρων των "αδελφών" Άγγλων αλλά και του κεφαλαίου;

Πήρατε, ή μάλλον πήραμε τον πρόεδρο που μας αξίζει, αφού ούτε στις εκλογικές διαδικασίες δεν μπορούμε να καθορίσουμε σωστά το μέλλον του τόπου μας.

Ανώνυμος είπε...

«Υποστηρίζω την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων»

Δηλαδή το ΔΗΚΟ συμφώνησε στην πολιτική ισότητα. Ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον. ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Κάποιοι Άνευ Ορίων Λάτρη της Τασινόπιττας, δεν έμαθαν ποτέ να συζητούν. Και θέτουν δήθεν "ερωτήματα" για να αποπροσανατολίσουν.

1) Μια ομοσπονδία αποτελείται από πολιτείες. Όχι από συνεταιρισμό κρατών που δέχτηκε ο Ευέλικτος, από τα οποία μάλιστα το ένα είναι υφιστάμενο και το άλλο ψευδοκράτος που επιζητεί αναγνώριση. Η λύση πρέπει να είναι μετεξέλιξη της Κ.Δ. και όχι παρθενογένεση με συνιστώντα κράτη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ: Γιατί δε μιλούσε στις δεσμεύσεις του ή στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο Δ. Χριστόφιας για συνεταιρισμό συνιστώντων κρατών/πολιτειών;

2. Γιατί έτσι προέβλεπε η συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Έπρεπε να υπάρξει πρόοδος στις Τ.Ε. και στις Ο.Ε. και μετά να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος των ηγεσιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεσμεύτηκε για την 8η Ιουλίου ο Δ. Χριστόφιας;

3. Όχι δεν είχε αποδεχτεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εάν είχε αποδεχτεί όμως και ήταν κοινή θέση οι 45,000 έποικοι, γιατί δεν είναι στις επιστολές;

4. Γιατί εκλέγεται πρόεδρος με fixed φυλετικά κριτήρια. Αν είσαι Έλληνας δεν μπορείς για μια περίοδο και αν είσαι Τούρκος δεν μπορείς για μια άλλη. Αυτό, όπως και η σχετική πρόβλεψη στο υφιστάμενο σύνταγμα, είναι αντίθετο αυτό με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ρώτα τον Ιμπραχήμ Αζίζ να σου πει παραπάνω, γιατί πήγε και δικαστήριο αν δεν κάνω λάθος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είσαι ρατσιστής;Δέχεσαι το πολιτικό άπαρτχαιντ;

5. Ναι επειδή το είπε ο Γιατρός, επανέρχεται. Είναι έγκυρος και την εγκυρότητά του, την απέδειξε με το αίμα του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείς το Βάσο Λυσσαρίδη αξιόπιστο ή όχι; (σε αυτο βέβαια μάλλον ξέρω την απάντηση, αλλά θέλω να το πεις κι εδώ)

Ελπιζω να μου απαντήσεις πριν σε πάρουν χαπάρι και σε σβήσουν.

MARINOS είπε...

Εαν όλα όσα γράφετε είναι αληθή, τότε ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν να μιλούσε για πολιτική ασυνέπεια και των ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μαρίνο είσαι απόλυτος.

Ο Δ. Χριστόφιας ανέλαβε δεσμεύσεις. Και δεν τις υλοποιεί.

Ναι μια επιλογή θα ήταν να φύγουμε κι εγώ προσωπικά λέω let's go ahead!

Μια άλλη όμως είναι, ακόμη κι αν παραμείνουμε στην κυβέρνηση να θυμίζουμε τις δεσμεύσεις και να επιμένουμε για την εφαρμογή τους.

Δε σημαίνει ότι ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ γίναμε παράρτημα του ΑΚΕΛ. Όχι. Μπήκαμε σε μια συνεργασία, αναγκαστικά και υπό άσχημες συνθήκες, στο β' γύρο (υποψήφιός μας δεν ήταν ο Χριστόφιας, αλλά ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος) δώσαμε αρχικά καλή πίστη και θέλουμε τα συμφωνηθέντα να τηρηθούν.

Σαν νομικός ξέρεις: είτε σπάζεις ένα συμβόλαιο, είτε επιμένεις στην εφαρμογή του.

Είναι απόλυτη τοποθέτηση να μας βάζετε στην ίδια μοίρα με εκείνον που δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του προς εμάς.

Βιαστής των δεσμεύσεων είπε...

Ο πρώτος ανώνυμος επιδεικνύει ότι με τα κόκκινα του γυαλιά, αδυνατεί να σκεφτεί, να κρίνει και να έχει ιδίαν άποψη. Εάν δεν σε απασχολεί φίλε η κατάντια σου, τότε είσαι άξιος λύπησης, επειδή κάτι τύποι σαν εσένα είστε εμετικοί.

Ο λάτρης της ταχινόπιττας, έσασε την όρεξη του που το μεσημέρι για ταχυνόπιττα, γι'αυτό τωρά και σκατά να του δώσουν να φάει, θα τα πάρει για ταχυνόπιττα. Από την επιστολή προς Ομήρου, φαίνεται ότι ο ευέλικτος εδεσμεύτηκε για συμμετοχή σε όλους τους πυλώνες της ΕΕ, αλλά αθετεί την υπόσχεση του με την στείρα του άρνηση για ένταξη στο ΣγΕ.

Η Ελβετία αποτελείται από καντόνια και όχι από κρατίδια, αλλά σίγουρα στην Ελβετία η κατανομή του πληθυσμού σε καντόνια δεν έγινε με βάση την ιθαγένεια τους, ή την καταγωγή τους, όπως συζητείται να γίνουν οι ζώνες στην Κύπρο.

Ο λόγος δημιουργίας των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εργασίας, τις οποίες ο ευέλικτος στήριξε φανατικά, ήταν να ξεκαθαρίσει η βάση λύσης του κυπριακού, κάτι το οποίο δεν έγινε, γι'αυτό σήμερα ο Ταλάτ μιλά για πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και ο Χριστόφιας προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό αποτελεί παρελθόν. Έπρεπε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, να συμφωνηθούν κάποια επιμέρους ζητήματα και οι δύο ηγέτες πρόσωπο με πρόσωπο να συζητήσουν τις σοβαρότερες πτυχές του κυπριακού. Αυτή την συμφωνία, που θα απομάκρυνε και τον κίνδυνο αναγνώρισης του ψευδοκράτους σε περίπτωση αποτυχίας, καταπάτησε ο ευέλικτος. Αυτή την συμφωνία την οποία δεσμεύτηκε ότι θα την είχε ως προμετωπίδα του, την κατάπιε ο κώλος του.

Ο Τάσσος αποδέκτηκε ανώτατο όριο 45.000 εποίκους με την προϋπόθεση ότι θα εξετάζονταν μία προς μία οι περιπτώσεις τους. Το αποδέκτηκε στο τελευταίο στάδιο της διαπραγμάτευσης, προφανώς με ανταλλάγματα. Η διαφορά είναι ότι ο ευέλικτος αποδέκτηκε την παραμονή 50.000 (+5.000) εποίκων, πριν καν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα ο αριμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ στο πάρε-δώσε. Αλλά απ'ότι φαίνεται η αρχική του δέσμευση προς τα κόμματα τα οποία τον εξέλεξαν πρόεδρο ήταν η απομάκρυνση όλων των εποίκων.

Γι'αυτό υποστηρικτές του οδοστρωτήρα της Κύπρου, να κάτσετε να βάλετε κάτω τα πράματα, να τα σκεφτείτε, να προβληματιστείτε, να κρίνετε και να αποφασίσετε μόνοι σας, χωρίς τον ιδεολογικό σας σύντροφο.

Τηλέμαχος είπε...

Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι, χωρίς τη στήριξη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ο Δ. Χριστόφιας δε θα ήταν σήμερα Πρόεδρος.

ΟΡΘΩΣ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΠΩς ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΜΕΤΑ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΤΟΣΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥς ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΑΣΦΑΙΡΑ ΤΑ ΠΥΡΑ ΣΑΣ.

Περτικοπουλαρόσιηλος είπε...

Εγώ νομίζω ότι το πραγματικό σας πρόβλημα δεν είναι ότι ο Χριστόφιας ανέλαβε δεσμεύσεις και δεν τις υλοποιεί αλλά ακριβώς το ότι τις υλοποιεί...

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τους έποικουσ απλά είναι σημαντικό το ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν συζητούν την αποχώρηση έστω και ενός εποίκου. Ο Ταλάτ δεν δέχθηκε να δημιουργηθεί επιτροπή εργασίας για τους έποικους και δεν έχει δεχθεί να ανοίξει κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις σχετικά. Το "50.000" μόνοι μας το είπαμε και μόνοι μας συνεχίζουμε να το λέμε.

Παρεπιπτόντως ο λόγος που δεν είχαν δημιουργηθεί οι επιτροπές εργασίας με τον Τάσσο ήταν ακριβώς γιατί δεν δέχονταν οι Τουρκοκύπριοι επιτροπές για τους έποικους και για την ασφάλεια και εμείς δεν δεχόμασταν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις χωρίς να τεθούν αυτά τα θέματα στο Τραπέζι. Ο ευέλικτος όμως προφανώς δεν τα θεώρησε αρκετά σημαντικά θέματα και δέχθηκε να εξαιρεθούν αυτά τα θέματα από τις διαπραγματεύσεις. Μας είπαν εξάλλου ο Ντάουνερ και ο Μίλλετ ότι αυτά τα θέματα και τις εγγυήσεις τις συζητάμε μετά την λύση!

Latris twn Tashinopittwn είπε...

@ ΕΔΕΚ Η.Β.,
Άραγε εσύ μπορείς να συζητήσεις; Βάζεις ταμπέλες στους σχολιογράφους προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσεις (προκαταβολικά) μια αρνητική εικόνα γι’ αυτούς για να απορριφτούν αυτόματα (χωρίς συζήτηση) και τα όσα λενε, ενώ τα όσα εσύ λες (ή ας πούμε ο Λυσσαρίδης) τα θεωρείς αξιώματα!
Ακόμα αυτό που λες “Ελπιζω να μου απαντήσεις πριν σε πάρουν χαπάρι και σε σβήσουν”, δείχνει κακία και έχθρα και υποβάλλει στους διαχειριστές του Ιστολογίου στη βάση των όσων εσύ λες (κι ανεξάρτητα του ποιος είμαι τελικά εγώ) να με σβήσουν! Συγχαρητήρια για τη δημοκρατία σου ...
Αναφορικά με τη συνέχιση της συζήτησης και τις απαντήσεις που αναμένεις από μένα θα επανέλθω, πρώτον αν τελικά δεν με σβήσουν και δεύτερο αν πρώτα απαντήσεις εσύ κατά πόσο υποστηρίζεις την Ομοσπονδία (τουλάχιστον για να υπάρχει και μια κοινή βάση για κουβέντα). Για πολλά ζητήματα (για να κριθούν έγκυρα) δεν έχει σημασία ποιος τα λέει (αν είναι ο Χριστόφιας, ο Λυσσαρίδης, ή ο Παπαδόπουλος) αλλά πως τεκμηριώνει τα λεγόμενα του - με στοιχεία ή με λόγια ωραία και εύηχα...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είπε...

Ο Τάσσος έκαμε την συμφωνία της 8ης Ιουλίου, την οποία υπέγραψε ο Ταλάτ. Ο λόγος που δεν εφαρμόστηκε η συμφωνία ήταν η άρνηση του Ταλάτ. Γι'αυτό δεν έγιναν διαπραγματεύσεις επί Τάσσου.

Όσοι σκέφτονται ότι τα εξιούσε, καλύτερα να σκεφτούν πόσο μεγάλα τα είχε!

akel είπε...

Εγώ νομίζω ότι το ΑΚΕΛ είχε τα καλά της κοιλιάς του όταν εσυγκυβερνούσε με τον Τάσσο. Ότι έθελε έκαμνε. Το μοναδικό τους πρόβλημα ήταν το ΟΧΙ του 2004. Αν κάποιοι θεωρούν ως προσβολή στους ξένους το να μην δεχτούμε την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, (την οποία υποσχέθηκε ότι ο Κληρίδης στους ξένους και όχι ο Τάσσος) τότε απαξιώ. Αλλά κι αυτό το επιχείρημα που θυμήθηκα...ο Τάσσος δεν είναι αρετός στους ξένους...για προβληματιστείτε λίγο σύντροφοι...με την εκλογή Χριστόφια γιατί τόση χαρά οι Άγγλοιαμερικανοί σας πάτρωνες;

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής πολιτικών επιστημών ξέρει ότι όταν προτείνεις μια υποχώρηση από τον αέρα (50.000 εποίκους) είσαι πρόθυμος να δώσεις πολύ περισσότερα.

Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί η Ευελιξία του Χριστόφια να δημιουργήσει μια νέα Ελβετία υπό την κηδεμονία της Τουρκίας, τότε πάω πάσο.

Τηλέμαχος είπε...

Ο Τάσσος παραβίασε τα συμφωνηθέντα προ της ενταξης μας στην Ε.Ε.

Καλά έκανε αφου σαν Πρόεδρος έτσι έκρινε πως έπρεπε.

Ο Χριστόφιας δεν κανει τίποτα διαφορετικο "ελίσσεται" μάλιστα πολλά περισσότερον μέσα στα πλαίσια όσως συμφώνησε με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Εχετε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Σταματήστε να κανετε πως δεν ξερετε την πραγματικότητα. Ο Τάσσος είχε αποδεχτεί 45.000 εποίκους αλλά εσείς ανέντιμα το φορτώνετε στον Χριστόφια.

Πείτε που υπάρχουν υποχωρήσεις και μη λετε κενολογίες.

Κυριε ΕΔΕΚ Η.Β το Βελγικό μοντέλο το εχεις υπόψην σου; Γιατί είναι το πλησιέστερο στην Κύπρο. Και το Βέλγιο, Ομοσπονδιακό κράτος με δυο λαούς που μιλάνε ξεχωριστές γλώσσες, με γαλλόφωνους που ηθέλανε να ενωθούν με τη Γαλλία και φλαμανδούς που θέλανε να ενωθούν με την Ολλανδία, εκαταφέρανε να γενούν το κέντρο της Ευρώπης όλης.

Είστε αντι Ομοσπονδιακοί; Κανεί πια, έλεος!

Δώστε μιαν ευκαιρία στα παιδιά σας στα παιδιά ποδά και στα παιδιά ποτζεί να ζήσουν χωρίς ούλες τούτες τις μαλακίες του παρελθόντος!

Δεν χρωστάνε τίποτα δεν τα λυπάστε; Κανεί πια, κανεί!

Και τι θα κάμετε αν ψηφιστεί μια λύση αν τωρά πούμε Έλληνες και Τούρκοι το ΝΑΙ;

Εσείς είναι να σαμποτάρετε;

Να κάμετε προβοκάτσια και χυθεί και πάλε αίμα μωρε;

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!!!!!!!!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Παρακαλείται ο λάτρης της ταχινόπιττας να μην αγχώνεται. Δεν θα τον διαγράψει κανένας. Αρκεί να ηρεμήσει και να κάτσει ψύχραιμα να απαντήσει στα επιχειρήματα που του τέθηκαν.

Βασιλική Δημοκρατία; είπε...

Ο Τηλέμαχος που προφανώς κάποιο πουλάκι θα του σφύριξε για το Βέλγιο, έπρεπε να ξέρει ότι από καιρό εις καιρό τίθεται θέμα διάλυσης του Βελγίου επειδή ακριβώς αυτό το σύστημα δεν είναι λειτουργικό. Πρόσφατα μάλιστα ο βασιλιάς τους τους είπε όσοι δεν θέλουν την διάλυση του Βελγίου να κρεμάσουν στα μπαλκόνια τους τη σημαία. Αυτό για να δείτε πόσο συχνές και έντονες είναι οι διαφωνίες και οι δυσλειτουργίες του συστήματος αυτού. Αλλά και να εφαρμοστεί το ίδιο στην Κύπρο...πόσα πάτε στοίχημα ότι ο Χριστόφιας θα γίνει βασιλιάς της Κύπρου και οι ακελικοί θα τον στηρίζουν φανατικά επειδή θα τους πείσουν ότι θα είναι ο βασιλιάς του λαού;

Bobby Sands είπε...

και τώρα,
και πάντα,

ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ
ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ
ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ

...δεν κουράστηκες ρε κουμπάρε; οι γνωστές γκαιμπελικές μέθοδοι που γνωρίσαμε και σε άλλους ιστότοπους συνεχίζονται κι εδώ. όταν λείφκουν τα επιχειρήματα αρχινούν οι ατάκες, "ωραίο καιρό έχει σήμερα!". άξιος ο μισθός σου!

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

O Περτικοπουλαρόσιηλος που δεν ήβρε πιο πούστικο όνομα να γράψει, ας μας πει μια δέσμευση που τηρείται. Πλην της δίκαιης κοινωνίας του Μιλτιάδη Νεοφύτου, της αλλοίωσης της ιστορίας εις χάριν της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, του ξεπουλήματος στρατοπέδου με αδιαφανείς διαδικασίες εις το όνομα της αποστρατικοποίησης, του βολέματος στην αστυνομία του κάθε καημένου ακελικού εις το όνομα της εξυγίανσης του αστυνομικού σώματος.

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Ρε Περτικοπουλαρόσιηλε που δεν ήβρες πιο πούστικο όνομα να γράφεις, αυτά που λες σε ποιο βιβλίο τα γράφει; Στο νέο βιβλίο της ιστορίας που θα δοθεί στους μαθητές το Σεπτέμβρη;

Όταν διαβάσεις την πραγματική ιστορία της Κύπρου, θα νοιώσεις προδωμένος από τον αδέσμευτο σύντροφο. Άτε κάτσε σκέφτου άλλο όνομα και εννεν τίποτε. Πλύση εγκεφάλου εκάμαν σε πολλούς ακέλες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ταλάτ έκαμε την συμφωνία της 8ης Ιουλίου, την οποία υπέγραψε ο Τάσσος. Ο λόγος που δεν εφαρμόστηκε η συμφωνία ήταν η άρνηση του Τάσσου. Γι'αυτό δεν έγιναν διαπραγματεύσεις επί Τάσσου.

Όσοι σκέφτονται ότι τα εξιούσε, καλύτερα να σκεφτούν πόσο πολύ δεν ήθελε να πάει στο μύλο!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Τηλέμαχε,

1) Στο Βέλγιο έχει φυλετικές ζώνες;

2) Είπε ο Τάσσος ότι θα δεχτεί την όποια λύση;

3) Πως θα ζήσουν τα κοπελούθκια μας με κατοχικούς στρατούς και με τουρκικές εγγυήσεις και σε μια χώρα με θεσμοθετημένο άπαρτχαιντ;

4) Όταν μιλάς για τον Τάσσο, που έθαψε και το Σχέδιο Ανάν και τις πρόνοιες για παραμονή δεκάδων χιλιάδων εποίκων, να πλένεις το στόμα σου με χίλια σαπούνια.

5) Στην Κύπρο υπάρχει κατοχή. Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα αλλά η κατοχική Τουρκία.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το χυδαίο σχόλιο για τον Τ. Παπαδόπουλο από τον Πέρτικο..... διαγράφηκε

Γιάννης είπε...

Με λύπη παρατηρώ ότι η συζήτηση παρεκτρέπεται από τους υποστηρικτές του Χριστόφια. Γιατί δεν μιλάτε επί της ουσίας σύντροφοι; Τι σχέση έχει η δέσμευση για για αποχώρηση των εποίκων με την πραγματικότητα; Τι σχέση έχει η εκ περιτροπής προεδρία με τις δεσμεύσεις; Τι σχέση έχει η δέσμευση για δίκαιη κοινωνία με την πραγματικότητα;

Ας ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα και αν αντέξετε μην κατηγορήσετε τον Τάσσο για 1 μέρα. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο για εσάς να μην τον κατηγορήσετε, αλλά σεβαστείτε το γεγονός ότι δεν είναι εν ζωή.

Θέλετε να αρχίσει κάποιος να κατηγορεί τον Εζεκία από το πρωί ως την νύχτα; Άτε να σοβαρευτούμε λίο.

ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ, επειδή όπως οι δεσμεύσεις του ευέλικτου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, έτσι και τα σχόλια κάποιων ευελικτόπουλων δεν έχουν σχέση με την ανάρτηση.

Unknown είπε...

Λόγω χρόνου, απλά θα ήθελα για την ώρα να σχολιάσω μόνο τα περί ομοσπονδιακής δημοκρατίας του Βελγίου.

Πέρα του πολύ ορθού, πως συχνα-πυκνά παρουσιάζονται προβλήματα στο Βέλγιο λόγω του πολιτειακού συστήματος (μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές χρειάστηκε να περάσει ΕΝΑΣ (1) ΧΡΟΝΟΣ(!!!) για να σχηματιστεί κυβέρνηση), υπάρχει ακόμα μια διαφορά:

Στο Βέλγιο δεν υπήρχε εισβολή και κατοχή. Δεν υπήρχε ξένος(τουρκικός) στρατός που καταπατούσε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε πρόσφυγες, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους κι εποίκους. Αυτά, πρέπει να επιλυθούν ΠΡΙΝ τη λύση του Κυπριακού και να αποτελέσουν ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ.

Πέραν τούτου, μετά τη λύση, η άλλη διαφορά μας από το Βέλγιο είναι η γείτονας Τουρκία. Ούτε η Γαλλία, ούτε η Ολλανδία επιβουλεύονταν τη Βελγική Δημοκρατία. Δεν έστελλαν πράκτορες και οπλισμό. Δεν ανέπτυξαν ποτέ επιθετική, ιμπεριαλιστική, επεκτατική πολιτική επί του Βελγίου. Δεν υπήρχαν εγγυήσεις, ούτε και αξιώθηκαν ποτέ.

Συνεπώς, το να κάνουμε έτσι ελαφρά τη καρδία μια σύγκριση και να λέμε "φέρτε το Βελγικό μοντέλο" ή απλά να γινόμαστε λάτρεις του, είναι τραγικό σφάλμα. Κι όταν το κάνει ο χρήστης ενός blog, "πάει τζιαι να ρτει". Η τραγωδία μας συνίσταται στο ότι έτσι λειτουργούν και οι πολιτικοί μας. Ό,τι τους πουν και ό,τι ακούσουν, έρχονται ωσάν Μεσσίες να μας το σερβίρουν. Μια ζωή ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ κι ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ, μια ζωή ηγέτες ανάξιοι ή προδότες...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είπε...

Το λάθος είναι και σε εμάς του ΔΗΣΥ και σε εσάς του ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ.

Και εξηγούμαι:

Κακώς είπε ΝΑΙ το κόμμα στο Σχέδιο Ανάν. Κακώς αφήνουμε το Νίκο να κάνει παιγνίδι. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την αποξένωσή μας από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Όμως, ακόμη κι αν υποστήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, πρέπει να ομολογήσετε κι εσείς, ότι κακώς δεν υποστηρίχθηκε ο Γιαννάκης Κασουλίδης το δεύτερο γύρο. Γιατί θα ήταν πιο κύριος στις συμφωνίες του μαζί σας. Σας πρότεινε μάλιστα, σε επίπεδο πολιτικών δεσμεύσεων και την ίδια και καλύτερη συμφωνία με το Χριστόφια.

Ο Γιαννάκης επίσης έχει και ένα άλλο προνόμιο. Ακούει. Διαβουλεύεται. Και θα υπήρχε ουσιαστικός ρόλος για ΔΗΚΟ κι ΕΔΕΚ στην κυβέρνηση.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια τους ενδοιασμούς σας για το Νίκο. Και ξέρω ότι κάναμε σαν κόμμα σχεδόν τα πάντα για να σας αποξενώσουμε. Κυρίως κάναμε κάτι το οποίο το έχω πει στα όργανα ότι ήταν μεγάλο λάθος: συμπεριφερθήκαμε με ασέβεια προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Προσωπικά δέχομαι τα λάθη μας. Πρέπει όμως κι εσείς να δεχτείτε ότι ο συνασπισμός με το ΑΚΕΛ είναι λάθος. Πρέπει μαζί να πορευθούμε. Εμείς που έχουμε πίστη στα εθνικά ιδανικά. Εμείς που μας ενώνει η ιδέα της σημαίας και της πατρίδας.

Άννα είπε...

Δημοκρατικέ Συναγερμέ, αν και θέτεις σοβαρά θέματα προς συζήτηση, και τα θέτεις σε σωστή βάση, είσαι εκτός θέματος. Ο Κασουλίδης μπορεί να έχει τα πλεονεκτήματα τα οποία αναφέρεις αλλά ποιες ήταν οι διαβεβαιώσεις του για το Κυπριακό; Μιλάς για εξίσου καλή πρόταση προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και αναφέρεσαι βέβαια στα αξιώματα που θα τους έδινε. Εδώ συζητούν τις δεσμεύσεις που καταπατούνται και όχι για θέσεις και αξιώματα που δεν δόθηκαν.

Τηλέμαχος είπε...

ΕΔΕΚ Η.Β.

1ΟΝ μη μου λαλεις να πλένω το στόμα μου γιατί ολυτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις ε. Δεν εμίλησα άσχημα για τον Τάσσον τον οποίον σέβουμαι έτσι κι αλλιώς!

2ον Σε ποια Κυπρο θε να ζήσουν τα κοπελούθκια μας αν δεν υπάρξει λύση γρήγορα;;;;

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΛΛΕΣ 100.00Ο ΕΠΟΊΚΟΥΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ;

ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑς ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΠΑΖΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ;;;;;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩς ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗς ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗς ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΥς ΚΟΛΠΟΥς ΤΗς ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩς;

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΑΛΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΠΤΣΤΕ ΑΥΤΑ;

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗς ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ή ΕΣΤΩ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΗς ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΕ ΟΧΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ;;;;

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΕΙΣΤΕ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΠΩς ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΧΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ;
ΤΙΠΟΤΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ρε δημοκρατικέ συναγερμέ που μιλάς ΚΑΙ εκ μέρους του ΔΗΣΥ

Το ΚΌΜΜΑ ΜΑΣ ΊΔΡΥΣΕ ΤΟ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΛΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΜΕΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΥ ΛΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2004

Κωστής είπε...

Καλά ρε Γιαννή, μιλάς για παρεκτροπές από τη συζήτηση από τους θεωρούμενους υποστηριχτές του Χριστόφια, νομίζεις όμως θα σε πάρουν στα σοβαρά όταν μιλάς τον “ευέλικτο” Πρόεδρο και "ευελικτόπουλα";

Ανώνυμος είπε...

Προς Τηλέμαχο που ρωτά πότε έκανε υποχωρήσεις ο Χριστόφιας παραθέτω μιαν όχι εξαντλητική λίστα από το δημοσιευμένο έγγραφο το οποίο δόθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο από Πρόεδρο Χριστόφια σε σχέση με τις προτάσεις μας:
1. Αναγνώριση όλων των προηγούμενων αποφάσεων/πράξεων του ψευδοκράτους από την ίδρυση του
2. Το νέο τουρκο-κυπριακό κράτος θα κάνει από μόνο του απεθυείας τις διαπραγματεύσες με Ε.Ε. ενώ η Ε.Ε έως τώρα μόνο με κράτη κάνει διαπραγματεύσεις όχι κρατίδια.
3. εκ περιτροπήε εκπροσώπηση σε όλους τους κρατικούς θεσμούς (Γενικός Εισαγγελέας, Ελεγκτής κ.τ.λ.)
4. Αριθμητική και όχι πολιτική ισότητα σε όλες τις θέσεις και αξιώματα
5. Νικώσα ψήφο του εκάστοτε Πρόεδρου στο υπουργικό συμβούλιο σε περίπτωση διαφωνίας
6.Εκ περιτροπής πλειοψηφία στην Βουλή της Ομοσπονδίας σε περίπτωση διαφωνίας, δηλαδή μια φορά οι Ελληνοκύπριοι και μια οι Τουρκοκύπριοι
7. Χρήση ορολογίας 2 συνεταιρικών κρατών και όχι κρατιδίων
8. Εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα συνιστώντα κράτη, δηλαδή εάν κάποιου είτε Ελληνοκύπριου είτε Τουρκοκύπριου καταπατόνται τα δικαιώματα του δεν θα μπορεί να απευθυνθεί στην ομόσπονδη Κυβέρνηση και ούτε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο αλλά στην συνιστών κυβέρνηση, δηλαδή αυτή που θα καταπατά τα δικαιώματα του
9. Δικαίωμα στα συνιστώντα κράτη να συνάπτουν διεθνής συμφωνίες (μόνο σε συνομοσπονδίες επιτρέπεται αυτό)
10. δικαίωμα στα συνιστώντα κράτη να αποφασίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για την ασφάλεια τους (μόνο σε συνομοσπονδίες)
11. Δικαίωμα στα συνοστώντα κράτη να δίνουν εσωτερικές ιθαγένειες και διαβατήρια

Αυτά μόνο για το κεφάλαιο διακυβέρνηση που ήταν και η τελευταία ενημέρωση την οποία έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο και το έγγραφο του δημοσιεύτηκε.

και δεν ανάφερα καν την εκ περιτροπής προεδρία η οποία θα εκλέγεται από κοινή λίστα!

Και δεν ανάφερα επίσης υποχωρήσεις σε σχέση με κεφάλαιο ή επιτροπές εργασίας για τους έποικους, τις εγγυήσεις και τα στρατεύματα τα οποία δεν άνοιξαν και δεν δημιουργήθηκαν γιατί οι Τουρκοκύπριοι δεν δέχονται να τα διαπραγματευτούν καν

Και για να προλάβω τον χαρακτηρισμό, λύση θέλουμε. Όχι όμως οποιαδήποτε λύση. Και μην μου πείτε ότι οι ανησυχίες για τα πιο πάνω αποτελούν απλά πατριωτικές εξάρσεις!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είπε...

Το κόμμα μας το ίδρυσε η ιδέα για το έθνος και για την Ελλάδα.

Ο Γλαύκος Κληρίδης έκανε τα μέγιστα για αυτό τον τόπο και σε αυτόν οφείλουμε την ένταξη στην Ε.Ε. .

Όμως το 2004 έκανε λάθος. Γι' αυτό και η πλειοψηφία του συναγερμικού κόσμου διαφώνησε μαζί του.

Και είμαστε εμείς η πλειοψηφία που κράτησε το κόμμα αδιάσπαστο όταν έφευγαν οι διάφοροι Συλλούρηδες. Και είμαστε εμείς που υποστηρίξαμε το Γιαννάκη και τον βγάλαμε πρώτο στον πρώτο γύρο. Και ο Γιαννάκης ξέρεις πολύ καλά ότι μετάνιωσε για το ότι είπε ΝΑΙ.

Εσείς τα αδιόρθωτα νενέκια λυμαίνεστε το κόμμα μας. Να πάτε να μπείτε στο ΑΚΕΛ. Γιατί ξέρουμε ότι θέλατε το Χριστόφια για Πρόεδρο εσείς και τα Πουργουρούθκια. Παρολίγο όμως να έβγαινε ο δικός μας.

John Charalambous είπε...

Σοφέ τηλέμαχε που τα καταλαβαίνεις όλα, τα επιχειρήματα σου είναι τα ίδια με αυτά των νενέκων το 2004. Παλιά και μουχλιασμένα που δείχνουν ότι εσένα και σκατά να σου δώσουν θα τα φάεις και θα πεις ευχαριστώ.

Αλλά δεν ξετυλίγεις την σοφία σου και για τις δεσμεύσεις που γαμήθηκαν;

Ανώνυμος είπε...

Τον Μούχαν τον βλάκαν, ποια τον εγέννησεν;

Ανώνυμος είπε...

Προς Δημοκρατικό Συναγερμό.

Σε συγχαίρω για την αντίληψη σου ότι η ασέβεια προς Τάσσο Παπαδόπουλο ήταν τουλάχιστον ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον ΔΗΚΟικό να ψηφίσει Χριστόφια. Θυμάμαι τις αφίσες κατά την προεκλογική με τον Πινόκιο-Τάσσο, την αναφορά του Καουλίδη σε ψεύτικα δάκρυα του Τάσσου που τα πούλαγε ως απορρυπαντικά στις νοικοκυρές και την προτροπή του Αναστασιάση για υπέρβαση. Και δεν αναφέρω καν τον πουργουρίδη.

Είμαι ΔΗΚΟικός που ψήφισε Χριστόφια και ίσως έκανα λάθος αλλά ακόμη δεν με έχει πείσει και ο Κασουλίδης ότι θα ήταν καλύτερος. Γιατί ουδέποτε απάντησε την απλούστατη ερώτηση εάν ήταν σωστό ή λάθος η απόφαση του λαού στο σχέδιο Ανάν. Και δεν μιλώ για απολογία. για τοποθέτηση μιλώ, την οποία θα ανέμενα από οποιονδήποτε ζητούσε την ψήφο μου και την οποία ο Κασουλίδης απέφευγε μετά μανίας.

Συμφωνώ όμως ότι αφήσαμε τον Αναστασιάδη και σία και εξίσου συνένοχους στο ΔΗΚΟ να αποξενώσουν τα 2 κόμματα. Εάν άτομα όπως εσένα είχαν περισσότερη επιρροή στο κόμμα σου ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα σήμερα και ίσως να υπήρχε ελπίδα

Ανώνυμος είπε...

Ε, αν παραβιαστήκαν και καποιες δεσμεύσεις, μικρό το κακό. Πρώτη φορά ένι;

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μας πει ο Ανώνυμος (ώρα 8:46 μ.μ.) που δημοσιεύτηκε (όπως λέει) το υποτιθέμενο έγγραφο υποχωρήσεων που μας παράθεσε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε κοπελουδιν δημοκρατικέ συναγερμέ

Αν δεν σου αρέσκει το Κόμμα μας, ή ο πρόεδρος του να πας εσύ στο καλό στο Συλούρη σου στο Δηκο σου και στην Εδεκ σου που ταυτίζεσαι απόλυτα μαζί τους..

Εχεις παραπάνω επιλογές θέμας..

Οταν αποκαλείς τον ιδρυτή του Κόμματος σου και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Νενεκους ασπαζόμενος την προπαγάνδα του ΔΗΚΟ ΤΙ ΠΑΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ?

Ψηφισε ΔΗΚΟ ΡΕ!

Μόδεστος είπε...

Ο Ανώνυμος 8:46 ήταν τόσο κατατοπιστικός που δύσκολα θα τον αντικρούσει κάποιος με επιχειρήματα!

Φίλε συναγερμικέ, ως δηκοϊκός που είμαι, οφείλω να σου πω ότι ακόμα δεν μας έπεισε ο Κασουλίδης ότι άξιζε την ψήφο μας!

Χαίρομαι όμως που δεν την έδωσα ούτε στον Χριστόφια...

Οι εκλογές για μένα (και πολλούς άλλους) τέλειωσαν τον πρώτο γύρο!

Όμως θα πω τον προβληματισμό μου... Ίσως τελικά αν εκλεγόταν ο Κασουλίδη, το ΑΚΕΛ, ως σοβαρό κόμμα (το εννοώ), θα έκανε πραγματική αντιπολίτευση στον ΔΗΣΥ και έτσι ίσως θα αναγκαζόταν, ξανά, υπό τις περιστάσεις να ταχθεί κατά της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μόδεστος

Ανώνυμος είπε...

Το έγγραφο του Εθνικού Συμβουλίου δημοσιεύτηκε αποσπασματικά σε εφφημερίδες όπως τον Φιλελευθερο και τον Πολίτη και εξ'ολοκλήρου στο περιοδικό Άποψη στη σελίδα 18, τεύχος Απριλίου το οποίο βρίσκεται και αναρτημένο στο διαδίκτυοhttp://www.apopsi.com.cy/2009/04/1382 στην επιλογή "ξεφυλλίστε το" το οποίο σου επιτρέπει να το δεις όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε.

Και ακόμα και οι αποσπασματικές αναφορές του Φιλελέυθερου και του Πολίτη, πόσο μάλλον του περιοδικού Άποψη δεν διαψέυθηκαν από την Κυβέρνηση κατά την δημοσίευση τους. Είχε γίνει απλά αν θυμάστε μεγάλη συζήτηση για την διαρροή του εγγράφου.

Διαβάστε τις δικές μας προτάσεις και τις συγκλίσεις και συζητήστε επί της ουσίας ως προς την ανησυχία μας για το είδος της λύσης στην οποία οδηγούμαστε. Επαναλαμβάνω, δικαιολογούνται οι ανησυχίες ή είναι απλά πατριωτικές εξάρσεις κατ'εσάς;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ειδικά προς ΕΔΕΚ ήταν γνωστό

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/131497

Δυστυχώς όπως πολλά πέρασαν στα ψιλά

Ανώνυμος είπε...

http://eleytherospoliorkimenos.blogspot.com/2009/03/blog-post_5060.html

για να ευλογησω και τα γένια μου λίγο αν μου το επιτρέπεται

Ανώνυμος είπε...

Μαγκες Συχαρητηρια...τα εγγραφα ειναι πολυ σοβαρα, για διαφορους λογους...ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ο γελιος μουαχαχχας ας κανει το γελωτοποιο για να αποπροσανατολσει.τα στοιχεια ,ντοκουμεντα, ειναι τοσο δυνατα, που καταντα απλα ποιο γελοις,οπως και ο ταχινοπιττας..φενεται η επαγρυπνιση δεν το περιμενε και δεν μοιρασε τα σκονακια στους γελοιους...ενα θα ρωτησω και θα επανελθω γιατι θελει πολλυ αναλυση...
προς δηκο και Μαριον, τον μαρκο και τον απαιχθη, πρωην απαχθη χαχαχα αδερφο του τους αγνοω...ερωτηση λοιπον..με βαση αυτα τα εγραφα και την αποφαση σας οτι μενετε και στηριζετε αλλα διφωνειται..που ακριβως συφωνειται θελω να μαθω...
ΑΚΡΙΤΑΣ

Στέφανος είπε...

Ρε μουαχαχα...εν σου άρεσε α; Τι να κάμουμε φίλε μου; Η αλήθεια μερικές φορές πονάει, πονάει τόσο πολύ που αναγκάζεσαι να ρίξεις το επίπεδο σου τόσο χαμηλά για να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση.

Η διαφορά είναι ότι τα παιδιά εδώ δημοσίευσαν έγγραφα, ενώ εσύ αναδημοσιεύεις ένα σαχλό σχόλιο.

Καλό θα ήταν να μας πεις κι εσύ την άποψη σου, παρά να γελοιοποιείσαι.

Τηλέμαχος είπε...

1. Αναγνώριση όλων των προηγούμενων αποφάσεων/πράξεων του ψευδοκράτους από την ίδρυση του
2. Το νέο τουρκο-κυπριακό κράτος θα κάνει από μόνο του απεθυείας τις διαπραγματεύσες με Ε.Ε. ενώ η Ε.Ε έως τώρα μόνο με κράτη κάνει διαπραγματεύσεις όχι κρατίδια.
3. εκ περιτροπήε εκπροσώπηση σε όλους τους κρατικούς θεσμούς (Γενικός Εισαγγελέας, Ελεγκτής κ.τ.λ.)
4. Αριθμητική και όχι πολιτική ισότητα σε όλες τις θέσεις και αξιώματα
5. Νικώσα ψήφο του εκάστοτε Πρόεδρου στο υπουργικό συμβούλιο σε περίπτωση διαφωνίας
6.Εκ περιτροπής πλειοψηφία στην Βουλή της Ομοσπονδίας σε περίπτωση διαφωνίας, δηλαδή μια φορά οι Ελληνοκύπριοι και μια οι Τουρκοκύπριοι
7. Χρήση ορολογίας 2 συνεταιρικών κρατών και όχι κρατιδίων
8. Εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα συνιστώντα κράτη, δηλαδή εάν κάποιου είτε Ελληνοκύπριου είτε Τουρκοκύπριου καταπατόνται τα δικαιώματα του δεν θα μπορεί να απευθυνθεί στην ομόσπονδη Κυβέρνηση και ούτε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο αλλά στην συνιστών κυβέρνηση, δηλαδή αυτή που θα καταπατά τα δικαιώματα του
9. Δικαίωμα στα συνιστώντα κράτη να συνάπτουν διεθνής συμφωνίες (μόνο σε συνομοσπονδίες επιτρέπεται αυτό)
10. δικαίωμα στα συνιστώντα κράτη να αποφασίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για την ασφάλεια τους (μόνο σε συνομοσπονδίες)
11. Δικαίωμα στα συνοστώντα κράτη να δίνουν εσωτερικές ιθαγένειες και διαβατήρια

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΝ ΠΟΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ 11,8,2,4...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΦΩΝΗΜΕΝΑ

ΑΚΡΙΤΑΣ είπε...

2. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτώ επαναφορά του Σχεδίου Ανάν ή άλλου ανάλογου με αυτό σχέδιο.
3. Θα προωθήσω τη λύση του Κυπριακού με προμετωπίδα μου την εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και θα αξιοποιήσω πλήρως τα πρόσφατα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε.
4. Θεωρώ ότι ως μέλη της Ε.Ε. θα συμμετάσχουμε στους διάφορους πυλώνες πολιτικής της Ένωσης.


ποσα λεπτα ζωης ειχε μετα την εκλογη χριστοφια η συφωνια 8ης Ιουλιου? να σας πω...180περιπου λεπτα..στην ομιλια του στο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ_ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κατα την ανακηρυξη του ακυρωσε την ομιλια, αναφερωντας την εναρξη αμεσα συνομιλιων χωρις καμια προετοιμασια και ατζεντα.
ποτε εκαμαμε αιτηση για τον "πολιτικο πυλωνα" συναιτερισμος για την ειρηνη? ποτε. τερμα η καραμελλα για τον Τασσο και γιατι δεν εκαμε αιτηση το 2007...οισυνθηκες ειδικα μετα το ΟΧΙ ηταν πολυ αρνητικες, ο Τασσος εφυγε απο κοντα μας, ασ μας πει ο Δημητρης ο δικωμιτης γιατι εν κρατα τον λοον του αδροπου?

σχεδιο Αναν η παρομοιο σχεδιο? πρωτον οταν εφτασαμε στο σημειο ακομα καιο πρωην ηγετης του δησακελ και της υπερβασης, Νικος Χρυσανθου Αναστασιαδης να μιλα για ελλειπη ενημερωση και παραπληροφορηση και με τα λιγα που μας λενε, εκ περιτροπης προεδρια, εποικοι, λιμνιτης , να καταδυκνυουν ενα σχεδιο τερατομορφοτερο του ΑΝΑΝ, που ειναι ο λοος του δικωμιτη αδροπου?
η μηπως οι δεσμευσεις ηταν απαλ για να πεισουν οι καρεκλες λαβοντες εν ΔΗ.ΚΟ τους δηκοικους να ψηφισουν τον δικωμιτη...ο λοος του αδρωπου φανηκε εντελως κουφιος...ο λοος του Λαου ομως ακουστηκε το 2004 και οπου ναναι το Δεκεβρη του 2009...τρεμετε χριστοφακια....δεν θα ξωφλησετε παλι τις οφειλες σας στα ξενα συφεροντα...θυμαστε τα τηλεφωνα χριστοφια-αμερικανου υπεξ τα ξημερωματα, θυμαστε τα μυστικα ραντευου δικωμιτη-βρετανου πρεσβη? δεν θα ξοφλησετε ομως.....

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είπε...

Κι όμως φίλε μου Μόδεστε, εγώ δεύτερο γύρο, αν δεν περνούσε ο Γ. Κασουλίδης, θα ψήφιζα Τάσσο Παπαδόπουλο.

Γιατί, ότι κι αν χωρίζει εμάς με εσάς, τιμούμε το έθνος και τιμούμε τη σημαία. Τιμούμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Τιμούμε την ιδέα της ελληνικότητας της Κύπρου.

Ο Χριστόφιας είναι ο πιο επικίνδυνος πρόεδρος.

Και όχι Ανώνυμε 9:12, δε θα φύγω. ΘΑ μείνω στο κόμμα μας με τον Ιωνά, τον Αβέρωφ, την Ελένη και τους άλλους υποστηρίξαμε το ΟΧΙ. Οφείλουμε να υποστηρίζουμε ένα κεντροδεξιό συνασπισμό, αντί στήριξη του Χριστόφια pourgourides style.

Εσείς τα αδιόρθωτα νενέκια να πάτε να μπείτε στο ΑΚΕΛ. Το κόμμα μας δε σας το χαρίζουμε κύριοι.

Είμαστε εμείς οι εθνικόφρωνες, εμείς της γαλάζιας γενιάς και της γαλάζιας ψυχής που στήσαμε το Συναγερμό. Και δε θα κάμουμε το λάθος του Συλλούρη να φύγουμε από το κόμμα μας. Θα μείνουμε να παλέψουμε να ξαναγίνει ο Συναγερμός όπως ήταν παλιά.

Κι ας σας πονεί!

Ανώνυμος είπε...

Εάν το δημοκρατικό πολίτευμα δεν έπασχε από ανθρώπινες αδυναμίες, τότε ο Χριστόφιας σήμερα δεν θα ήταν Πρόεδρος. Ίσως να εγύριζε από πόρτα σε πόρτα να μοιράζει δωρεάν την Χαραυγή. Για να πλυθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εγκέφαλοι.

Και θα αναλύσω λίγο αυτή την άποψη για να κατανοήσουμε όλοι την τραγικότητα μας. Εάν λοιπόν δεν υπήρχαν ανθρώπινες αδυναμίες στο πολίτευμα μας, τότε κάποιοι που βουλεύτηκαν στην Προεδρία της Βουλής και στα διάφορα Υπουργεία, θα αποχωρούσαν από την κυβέρνηση του ευέλικτου, που δολοφόνησε τις δεσμεύσεις του προς τα κόμματα που τον ανέδειξαν Πρόεδρο.

Εάν λοιπόν αποχωρούσαν τα κόμματα που τον ανέδειξαν στην Προεδρία, θα έπρεπε κι αυτός με τη σειρά του να παραιτηθεί προκυρήσσοντας εκλογές, επειδή πλέον θα τον στήριζε ένα 28% (σύμφωνα με τους πραγματικούς αριθμούς των πιο πρόσφατων εκλογών, των ευρωεκλογών). Αλλά επειδή η αλαζονία, η οποία περισσεύει στο πρόσωπο του Χριστόφια, είναι μια ανθρώπινη αδυναμία δεν θα προκήρυσσε εκλογές και να κατέβει από τον "θρόνο" του.

Αυτή την δημοκρατία έχουμε λοιπόν, μ'αυτήν θα ζήσουμε. Ο κόσμος όμως του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, μπορεί να πιέσει τις ηγεσίες των κομμάτων του, να αποχωρήσουν από αυτή την κυβέρνηση πρωτού εμφανιστεί το νέο σχέδιο καταστροφής της Κυπριακής Δημοκρατίας, επειδή αν έρθει και τους βρει στην κυβέρνηση, πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία θα γράψει τα ιστορικά τους κόμματα με μαύρα γράμματα ως συνένοχους σ'αυτό το έγκλημα.

Οδυσσέας είπε...

Τηλέμαχε,
Το θέμα θέλει πιο πολύ ψάξιμο και πιο προσεγμένη μελέτη. Είναι πράγματι από το εν λόγω έγγραφο Τα 11 σημεία που παρουσίασε πιο πάνω κάποιος Ανώνυμος, πράγματι περιλαμβάνονταν στο έγγραφο που διέρρευσε; Και τι ειναι αυτα τα σημεία - σημεία σύγκλισης των δύο πλευρών δηλ. ζητήματα που αποδέχτηκε τελικά και η ελληνοκυπριακή πλευρά ή είναι θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς;
Στο έγγραφο φέρ’ ειπείν καταγράφεται κι αυτό:
“Όσον αφορά το θέμα των διεθνών συμφωνιών των ομόσπονδων περιοχών, η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς καταγράφεται ως ακολούθως:
«Οι ομόσπονδες περιοχές δύναται να συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες μόνο σε πολιτιστικά και εμπορικά θέματα, εφόσον τέτοιες συμφωνίες δεν βλάπτουν την Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία, την αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ή της άλλης ομόσπονδης περιοχής και είναι συμβατές με τη συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ»”
.
Πως συνάδει το πιο πάνω απόσπασμα με όσα λέγονται στο κείμενο του Ανώνυμου και που υποτίθεται ότι είναι παρμένα από το επίμαχο έγγραφο; Μάλιστα στο απόσπασμα που παραθέτω πιο πάνω γίνεται αναφορά για “ομόσπονδες περιοχές” κι όχι για “συνιστώντα κράτη”.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη μου επιτροπή,
σας απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνετε. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι κάποιοι "υπέρμαχοι της δημοκρατίας", μετά την σημερινή σας αποκάλυψη, συζητούν για να συσταθεί επιτροπή λογοκρισίας του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει.
Αυτά προς το παρών. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το ποιόν αυτών των "δημοκρατών" είμαι σε θέση να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες. Θα ήθελα όμως να σεβαστείτε την επιθυμία μου να παραμείνω ανώνυμος.
Συνεχίστε εσείς τον αγνό σας αγώνα κι εμείς θα είμαστε συναγωνιστές και συμπαραστάτες σας!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι εθνικόφρονες,όπως αυτοχαρακρίζεσε με καμάρι, ρε δημοκρατικέ συναγερμέ πίαστε τζε τες σημαίες σας τζε πιέννετε στο εθνικό σας μπουρδέλλο να ζίσετε.

Steve είπε...

me tin idia logiki odyssea giati na se pistepsoume esena. pou to vrikes afto? pou dimosieftike? pote? apo poious?

Μάριος είπε...

Μα γιατί η επίθεση στο δημοκρατικό συναγερμό; επειδή υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σ'αυτό το κόμμα, που πιστεύουν στα ιδανικά στις αρχές και στις αξίες με βάση της οποίες ιδρύθηκε και αγαπήθηκε από τον κυπριακό λαό, κάποιους τους ξινίζει;

Οδυσσέας είπε...

Steve,
Σ’ ευχαριστώ που έμμεσα παραδέχεσαι ότι όσα λέει ο Ανώνυμος (11 σημεία του) μπορεί τελικά να είναι μπούρδες! Αυτό που παράθεσα υπάρχει στο διαδίκτυο στο link: http://www.express.gr/news/world/138189oz_20090228138189.php3, όμως το πιο σωστό για να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη η άποψη το έγγραφο να δημοσιευόταν αυτούσιο. Πολύ πιθανό αυτά που γράφει ο Ανώνυμος αν είναι είτε θέσεις του Ταλάτ ή συμπεράσματα κάποιου δημοσιογράφου.

Ανώνυμος είπε...

Αν η έκτρωση θεωρείται δολοφονία, τότε ο αυνανισμός πρέπει να θεωρείται γενοκτονία (W.Allen)..Ε ρε γενοκτονίες που γίνονται εδω μέσα...

ΑΚΡΙΤΑΣ είπε...

το παραξενο μαριε ειναι οτι αποψε εδω μεταξυ 4-5 φιλων, διεξαγετε ενασ μινι εφυλιος μεταξυ συναγερμικων...μεταξυ των ορκισμων οπαδων του ΝΑΙ και της συνενωσης δυσακελ και των αγνων συναγερμιικων (65% δεν ητανε?) που εστειλαν το αναν στο αναθεμμα και τον ντε σοτο στην ερημο...γιατι αργε τοση αγαπη απο καποιους για τον δικωμιτη ενω σημερα ακομα ο Νικος Αναστασιαδης δηλωνε οτι ο δικωμιτης παραπληροφορει για το παρε(αληθεια τι πηραμε?) και το δωσε, δωσε , δωσε....

Μάριος είπε...

Μα συμφωνώ μαζί σου Ακρίτα. Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε κάτι φαινόμενα τύπου Πουργουρίδη και cia. Αλλά έχω ένα video το οποίο θα στείλω στην επιτροπή για να το δημοσιεύσει, που φαίνεται η διπλοπροσωπία του ΑΚΕΛ. Φαντάζεσαι τον Χριστόφια να ορίεται φανατισμένα και να κατηγορά τις υποχωρήσεις στο κυπριακό; Προσεχώς! (αν το δεκτεί η επιτροπή)

ΑΚΡΙΤΑΣ είπε...

μαριε, στον γλαυκο κληριδη σεβασμο...στα φαινομενα πουργουριδη, καιτης και συζυγου ποθ σε τιποτα δεν διαφερουν απο αυτους που αθωωνουν τον εισβολεα και μεταρεπουν το θεμα μας σε δικοινοτικο, αληθεια η 100,000 εποικοι και 50,000 τουρκοι σταρτιωτες ηταν και πριν την εισβολη μελη της μιας αο τις 2 κοινοτητες του "δικοινοτικου " προβληματος? ε αυτους λοιπον κανενα σεβασμο, καμια δικαιολογια...στο 25% του ΝΑΙ, σεβασμο, στους ξενοκινητους μισθοφορους της USAID, και τους πλατφορμολαγνους φτυσιμο καταμουτρα.

Μάριος είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα. Αν και για εμένα προσωπικά, και ο σεβασμός στον Κληρίδη σηκώνει συζήτηση!

B. Papak. (g/c, london) είπε...

shame on you demetris christofias

i am a greekcypriot living in london, sorry for english, i am not used of writing in greek

demetris chrestofias has been selling out cyprus. my family here in london have all belonged to akel for ages, i have been part of this tradition as well, but unfortunately sitting down and observing what this guy is doing reminds me of glafkos clerides. this guy is dangerous, he is certainly not a leftist

demetris crestofias is more like gordon brown, a fucking fake leftist that is FAR-RIGHT TO THE BONE.

i am not supporting akel no more. akel's red is not the red of socialism, akel's red seems to be the crimson red of the turkish flag

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Οδυσσέα, δεν είναι συμπεράσματα αυτά που παράθεσε ο ανώνυμος 8.46 και ούτε τις Τουρκικές θέσεις. Τις δικές μας προτάσεις και συγκλίσεις παρέθεσε ως έχουν δημοσιευτεί εδώ και καιρό. Εξάλλου πιο μετά σε παραπέμπει και στο αυτούσιο έγγραφο που βρίσκεται στο διαδίκτυο στο site του περιοδικού άποψη στο οποίο φαίνονται οι δικές μας προτάσεις, αυτές των Τουρκοκύπριων και οι συγκλίσεις. Εγώ το μελετάω ακόμα για να είμαι ειλικρινής και μετά θα είμαι έτοιμος να το συζητήσω.

Αλλά και επί της ουσίας, θα ήθελα να σταθώ και σε αυτό που εσύ αναφέρεις το οποίο είναι κατ'εμένα εξ'ίσου ανησυχητικό. Το ότι "Οι ομόσπονδες περιοχές δύναται να συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες μόνο σε πολιτιστικά και εμπορικά θέματα, εφόσον τέτοιες συμφωνίες δεν βλάπτουν την Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία, την αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ή της άλλης ομόσπονδης περιοχής και είναι συμβατές με τη συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ»”, και πάλι δεν μου γεμίζει το μάτι. Από που και ως που μια ομόσπονδη πολιτεία να δικαιούται να κάνει διεθνής συμφωνίες για οποιοδήποτε θέμα? Υποτίθεται ότι συμφωνήσαμε σε 1 διεθνή προσωπικότητα άρα πως μπορεί έστω για εμπορικά θέματα να γίνονται διεθνής συμφωνίες όχι από την Ομόσπονδη κεντρική κυβέρνηση; Μόνο σε συνομοσπονδίες επιττρέπονται διεθνής συμφωνίες των δυνιστώντων κρατιδίων.

Και τί σημαίνει "δεν βλάπτουν την Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία, την αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ή της άλλης ομόσπονδης περιοχής και είναι συμβατές με τη συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ"; Ποιος θα καθορίζει εάν μια συμφωνία του ενός κρατιδίου βλέπτει την Κυπριακή Δημοκρατία ή όλα τα άλλα; πάλι στην επικοδομιτική ασάφεια θα βασιστούμε;

Και επαναλαμβάνω ότι δεν είναι μόνο αυτό που αποδεκτήκαμε αλλά συζητώ σε αυτό που εσύ ανέφερες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είπε...

Ακρίτα, έχεις δίκαιο σε αυτά που γράφεις. Εγώ ντρέπομαι για αρκετά άτομα του κόμματός μας.

Και ντρέπομαι για τα όσα κάναμε εις βάρος του Τάσσου Παπαδόπουλου, που προέρχεται από την εθνικόφρωνα παράταξη. Που προέρχόταν από την ΕΟΚΑ και ήταμ γνώστος για τους αγώνες του για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Ντρέπομαι, γιατί ξέρω ότι το Γιαννάκη τον Κασουλίδη, τον είχαν ξεγραμμένο και ήθελαν να βγάλουν το Χριστόφια Πρόεδρο.

Ντρέπομαι που μας λέτε ΔΗΣΑΚΕΛ και έχετε και δίκαιο γιατί είμαστε σε επίπεδο ανώτατης ηγεσίας ταυτισμένοι με το Χριστόφια και τις υποχωρήσεις του.

Ντρέπομαι που δεν είμαστε όλες οι εθνικά σωστές δυνάμεις στα ίδια χαρακώματα. Εμείς που τιμάμε τον Αγώνα του 55, που τιμούμε το φρόνημα και τη σημαία.

Και όταν ξεκινούσαμε με τη ΝΕΔΗΣΥ, είναι τη σημαία που κρατούσαμε συνέχεια. Και λέγαμε "Την πατρίδα ελάττω παραδώσω". Και το λέμε ακόμα.

Μέσα στο Συναγερμό, είμαστε πολλοί που δίνουμε τη μάχη. Δεν είναι τυχαίο που βγάλαμε τη Θεοχάρους ευρωβουλευτή αντί εκείνον τον γελοίο νενέκο το Στυλιανίδη, που ανάθεμα την ώρα που ήρθε στο κόμμα μας.

Ανώνυμος είπε...

Ευέλικτε Ευέλικτε, γιατί να είσαι ο Ευέλικτος;

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

--- Και λέγαμε "Την πατρίδα ελάττω παραδώσω". ---

Ξέρω το φίλε μου ότι εν λάθος που το γραψες αλλά λανθάνουσα γλώσσα την αλήθεια λέει. Διότι το κόμμα σας αυτό κάμνει παραδίδει την πατρίδα μας στα χέρκα των ξένων με πατριωτικό καμουφλάζ με πολλή αγάπη. Και έχουν και μούτρα μετά να μιλούν για πατρίδα για ΕΟΚΑ και ότι άλλο θέλεις. Και μην μου πεις ότι εσείς διαφοροποιείστε από αυτό. Που τη στιγμή που τους ψηφίζετε ξανά τζαι ξανά τους ίδιους, είσαστε συνένοχοι.

Τον Στυλιανίδη μπορεί να μεν το εφκαλετε ευρωβουλευτή αλλά εφκάλετε τον βουλευτή. Οπόταν μια συμπάθεια έχετε του. Ναι εφκάλετε τη Θεοχάρους (βέβαια τούτο μπορεί να ταν τζαι γραμμή του κόμματος εν τζαι ξέρουμε) αλλά εν μας πείθει ο Γιαννάκης. Άνθρωπος που μας εφοβέριζε ότι αν πούμε όχι στο σχέδιο Ανάν ενά έρτει η μικρασιατική καταστροφή. Αντιλαμβάνεσαι το γιατί νομίζω.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ είπε...

Ανώνυμε 1019,

Κρίμα που μας θεωρείτε όλους τους συναγερμικούς σκάρτους, γιατί δεν είμαστε.

Ξέρω ότι την ευθύνη τη φέρει πρώτα ο Νίκος, που έκανε εκείνα τα γελοία και κατηγορούσε τον Τάσσο στην Ευρώπη.

Όμως δεν είμαστε όλοι σκάρτοι. Ντρεπόμαστε. Αλλά μένουμε στο κόμμα μας και δίνουμε τη μάχη από εδώ.

Κάναμε αυτή την επιλογή. Όπως εσείς του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ κάνατε την επιλογή να μη φύγετε από την κυβέρνηση Χριστόφια.

Και να σε ρωτήσω και κάτι: αν φεύγαμε που να πηγαίναμε; Με το Συλλούρη που εν έχει υπόθεση; Η μαζί σας που τρώτε σαν τον κρόνο τα παιδιά σας και ακόμη και τον Τάσσο Παπαδόπουλο πολλοί από εσάς δεν τον τιμούν;

Τι θέλατε; Να έχουμε αρχηγό μας τον Κάρογιαν το γελοίο;

Αναγκαστικά δίνουμε τη μάχη μέσα στο κόμμα μας. Όπως κι εσείς στο δικό σας.

Μεν μας θεωρείτε όλους σκάρτους γιατί είναι άδικο.

antiomospondiakos είπε...

Συμπεράσματα από τα έγγραφα και τη συζήτηση:
1. Αν, μη κακό, πάθουμε ομοσπονδία, εκτός από το ΔΗΣΑΚΕΛ, θα φταίει και το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ. Όσοι εδώ μέσα καταφέρεστε εναντίον της ΔΔΟ αλλά ανήκετε στους κόλπους αυτών των δύο κομμάτων με ποιον διαφωνείτε; Με το κόμμα σας ή με τον εαυτό σας;
2. Την καρέκλα ουκ ελάττω παραδώσω! Σας εξαπάτησαν; Ωραία, μαζέψτε τα και φύγετε. Άμα δηλαδή κάποια γνωστή σας, ερχόταν μια μέρα σπίτι σας και έφευγε με τα μισά σας ασημικά στην τσάντα της, θα την ξανακαλούσατε και στο επόμενό σας πάρτι;
3. Αλήθεια, γιατί τα βάζετε τόσο με τον Συναγερμικό; Αφού τα κόμματά σας συμφωνούν πλήρως με το δικό του, ως προς το είδος λύσης που επιδιώκετε (Σχέδιο Ανάν- εφαρμοσμένη μορφή ΔΔΟ).
4. Το Βέλγιο το φέρνετε ως παράδειγμα για να… ανακουφιστούμε; Άμα διαβάζατε καμιά εφημερίδα τα τελευταία χρόνια δεν θα ήσασταν τόσο αφελείς. Οι online εκδόσεις τους είναι δωρεάν!
5. Τηλέμαχε αν εσύ θέλεις να μεγαλώσεις τα παιδιά σου σε μια χώρα που καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχουν ακόμη αρκετές δικτατορίες ανά το παγκόσμιο για να μετακομίσεις. Τα δικά μου τα παιδιά τα ρώτησες;

Ανώνυμος είπε...

Ρε Δημοκρατικέ συναγερμέ ρε φίλε μου..

Πε μου... τις κομματικές θέσεις του ΔΗΣΥ έμαθες τες μες την κερκίδα του ΦΟΥΡΠΟΥ?

Πιαστε τον Αβεροφ σας (άδε παλικάρι) και τα Τασάκια σας και κάμετε το νέο ενωτικό σας κόμμα και αφήστε μας ήσυχους ρε κουμπάρε.. μην προσπαθείτε να κατακτήσετε κάτι που δεν σας ανήκει..

Το Δησύ δεν ήταν ποτέ τζίνο που νομίζεις...
Ούτε το Δηκο τζήνο που νομίζουν τα τασάκια..
Είσαι σε λάθος κόμμα φίλε..

Ανώνυμος είπε...

@αντιομοσπονδιακέ..

Τάχατες τωρά ρε φίλε μου δεν μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε μιά χώρα που καταπιέζονται ΟΛΑ τα ανθρώπινα δικαιώματα?

Και έχεις την εντύπωση ότι θα ρθει η ΔΔΟ για να μας τα καταπατήσει?

Ρε φίλε μα που ζείς?


Οταν είσαι βουττιμένος μέσα στα σκατά και σου δίνουν την δυνατότητα να φκάλεις την κελλέ σου πόξω και εσύ λες ΟΧΙ και απαιτείς να σε φκάλουν ούλον πόξω.. αλλιώς ΤΠΤ
εε..
Μίνε τζαμε να τρώεις σκατά ρε φίλε μου.. τι να σου πω δηλαδή..

Φκάλε πρώτα την κελλέ σου πώξο μετά τα σιέρκα σου και μετά φκέννεις ούλλος..

Ετσι πάει το πράμα φίλε.. Μια ανωμαλία 40 χρόνων δεν λύνεται που την μια μέρα στην άλλη..

1 βήμα κάθε φορά..

Μέσα στην Ευρώπη Οχι ΔΔΟ ακόμη και μια λύση 2 χωριστών κρατών υπάρχει τρόπος να μην καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα..

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε πρώτο να ξεκαθαρίσω ότι δεν ανήκω κανενού κόμματος. Ψηφίζω κάθε φορά τζείνον που νομίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει πιο πολλά εμένα τζαι τον τόπου μου.

Όι εν σας φκάλλω ούλλους σκάρτους. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν με τα όσα κάμνει το Δησυ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο τους ανέχεστε να σας περιπαίζουν είσαστε συνένοχοι. Και το αν απλά διαφωνείτε αλλά πάλε ψηφίζετε τους εν πιάνει τόπο ούτε αλλάσει κάτι.

Με ποιο τρόπο μάχεστε δηλαδή; Προκτές εφκήκε ο Συναγερμός πρώτο κόμμα στις ευρωβουλευτικές και το μήνυμα που επήρε ο Νίκος σας ήταν ότι ο κόσμος στηρίζει την πολιτική που ακολουθεί.

Ένεν ανάγκη να ανήκεις σε κάποιο κόμμα. Δηλαδή ένεν ανάγκη να πάεις Ευρωκο ή Δηκο ή Εδεκ. Απλά σταμάτα να τους ψηφίζεις...επειδή εν το κόμμα. Δείξε τους την αντίδραση σου. Ψήφισε κάτι άλλο. Ψήφισε οικολόγους στη χειρότερη περίπτωση. Βάλε λευκό. Κάμε κάτι που να δείχνει την απογοήτευση σου.

Διότι έχει 5 χρόνια που το δημοψήφισμα που η κοροϊδία του Συναγερμού όι απλά εν την εσταματήσετε αλλά επιβραβεύσετε την τζόλας εσείς οι ίδιοι οι συναγερμικοί πολλάκις.

Και ναι συμφωνώ μαζί σου όσο η Εδεκ και το Δηκο ανέχουνται τον Χριστόφια να τους περιπαίζει, που τους έταξε 5 - 6 πράματα τζαι ούτε τζεινα εν μπορεί να κρατήσει τζαι έχει τα μούτρα ο ¨Αντρος ο Κυπριανου να φκαίνει τζαι να κλαεί ότι εν τους στηρίζουν Δηκο και Εδεκ, είνααι επίσης συνένοχοι στο ότι γίνει.

Τούτες τες δεσμεύσεις δεν έπρπεε να τις μάθουμε που το μπλοκ τούτο αλλά που τους ίδιους τους Καρογιαν και Ομηρου. Αλλά φαίνεται ο Ομήρου και ο Κάρογιαν εν έχουν χρόνο για τούτο μιας τζαι τσακκώνουνται ποιος εν σοσιαλιστής τζαι ποιος όι.

Για μένα τούτες οι αποκαλύψεις δεν μου δείχνουν κάτι για το Χριστόφια. Τούτος έτσι ήταν και έτσι θα ναι. Υπεραισιόδοξος και ανήμπορος να μάθει που τα λάθη του και τα λάθη των άλλων.

Οι αποκαλύψεις τούτες εμένα δείχνουν μου ότι Δηκο και Εδεκ πορεύονται μαζί με το Χριστόφια ανεχόμενοι την κοροϊδία του μην έχοντας τα κότσια και την απαραίτητη αξιοπρέπεια να ζητήσουν αυτά που δικαιούνται. Για μένα Δηκο και Εδεκ είναι χειρότεροι τζαι που το Δησακελ. Διότι παίζουν μας το και οι παshαγωνιστές και πατριώτες ενώ πισκαλιούν του Χριστόφια σε κάθε του βήμα με λίγες νότες μουρμούρας ενίοτε και ως τζαμέ.

Εγώ είδα την Εδεκ να πασκίζει παραπάνω για την πολιτική ταυτότητα του ευρωκό παρά για την πολιτική ασυνέπεια του χριστόφια απέναντι τους.

Είδα το Δηκο να πασκίζουν να φάει ο ένας τον άλλο μες το ίδιο τους το σπίτι κάμνονττας ρεζιλίκια με το συμπαθκιο παρά να φωνάζουν για την πολιτική ασυνέπεια του Χριστόφια.

Φαίνεται τούτα εν πιο σημαντικά που την λύση που τροχιοδρομεί ο Χριστόφιας με την δική τους ανοχή.

Τι να κάμουμε; Όση αξιοπρέπεια έχει ο καθένας.

Ανώνυμος είπε...

Χειροκροτώ τον Ανώνυμο 11.56. Μπράβο! Από τις πιο αξιόλογες τοποθετήσεις που έχω δει. Επιτέλους που κάποιος τολμά να πει "σκεφτήτε μόνοι σας και όχι ότι σας πει το κόμμα σας". Και η αναφορά στην αξιοπρέπεια. Στο τέλος πράγματι το μόνο που θα έχει σημασία για εμάς θα είναι η προσωπική αξιοπρέπεια και όχι η κομματική. Καιρός να το καταλάβουμε

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Γιατί ρε παιδιά τον Κασουλίδη τον έχετε καλύτερο από τον Αναστασιάδη; Μπορεί να μην είναι τόσο τσάρος όσο τον Νίκο, αλλά στο Σχέδιο Ανάν είχε πει ένα εξίσου ηχηρό "Ναι" και μάλιστα με τον άκομψο τρόπο της απειλής μιας νέας ... Μικρασιατικής Καταστροφής. Το αν μετάνοιωσε μετά ή όχι δεν το πιστεύω. Σημασία έχει τι έκανε τότε που παιζόταν η τύχη του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Είπε ναι αγαπητέ Πλαστήρα, αλλά:

1) δεν το είπε φασιστικά
2) μετάνιωσε για τη φράση του για τη Μικρασιατική Καταστροφη
3) είναι δημοκρατικός και ακούει

Προσωπικά θα δεχόμουν να προωθούσαμε από κοινού μια κεντροδεξιά υποψηφιότητα με σωστές θέσεις στο Κυπριακό, για να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν επιμένω στο Γιαννάκη Κασουλίδη απαραίτητα. Θα συζητούσα και Ε. Θεοχάρους από εμάς ή Γ. Κολοκασίδη ή και κάποιον της ΕΔΕΚ με σωστές θέσεις και προσωπικότητα (θα δεχόμουν και το Γ. Ομήρου) από εσάς ή ακόμη και κάποιο πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, ακόμη και Γ. Λιλλήκα.

Δεν τα λέω εκ του πονηρού. Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να συνεργαστούμε. Αν δείτε την πρώτη πενταετία Κληρίδη,ήταν πολύ καλύτερη από τη δεύτερη.

Παραδεχτείτε το ότι ούτε εσείς μόνοι σας μπορείτε να κάνετε κάτι, ούτε εμείς μόνοι μας.

Έχουμε αφήσει το Χριστόφια να κυριαρχεί. Με την ανοχή και τη στήριξη τόσο του δικού μας του Νίκου όσο και των δικών σας.

Φίλε ανώνυμε που με καλείς να πάω στο ΔΗΚΟ, εγώ λέω σου να πάεις εσύ στο ΑΚΕΛ. Γιατί κάποιοι σαν εσένα έν έχουν εθνικό φρόνημα και κακώς βρίσκονται στο κόμμα μας και το λυμαίνονται. Δε θα σας χαρίσουμε κύριοι το ΔΗΣΥ. Γι' αυτό και μείναμε το 2004. Δε σας ανήκει ρε παλιονενέκια της κακιάς ωρας το ιστορικό κόμμα της εθνικοφροσύνης.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ναι ρε ΔΗΣΥ. Νομίσατε ότι ξεχάσαμε τότε που εκθέσατε το Γιαννάκη.

antiomospondiakos είπε...

@Ανώνυμος 11:41
Φυσικά και παραβιάζονται τα ανθρώπινά μας δικαιώματα. Με τη διαφορά ότι γι’ αυτό φταίει ένας κατοχικός στρατός, που παράνομα εισέβαλε στην πατρίδα μας και παράνομα κατέχει με τη βία εδάφη της. Δεν κατοχυρώσαμε συνταγματικά την αποδοχή μας σε αυτή την κατάσταση, όπως μας ζητείται να κάνουμε μέσω της ΔΔΟ. Το ότι με αυτό το μοντέλο λύσης βγαίνεις εν μέρει από τα σκατά είναι η δική σου αντίληψη της κατάστασης και όχι η δική μου. Η δική μου προσέγγιση είναι ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με τη δημιουργία ενός καινούριου. Απλώς αντικαθίσταται. Κανένας δεν σου ζήτησε να λύσεις το Κυπριακό από την μία ημέρα στην άλλη- εκτός βέβαια από τον κ. Ανάν και τους υποστηρικτές του.

antiomospondiakos είπε...

@Ανώνυμος 11:41
Φυσικά και παραβιάζονται τα ανθρώπινά μας δικαιώματα. Με τη διαφορά ότι γι’ αυτό φταίει ένας κατοχικός στρατός, που παράνομα εισέβαλε στην πατρίδα μας και παράνομα κατέχει με τη βία εδάφη της. Δεν κατοχυρώσαμε συνταγματικά την αποδοχή μας σε αυτή την κατάσταση, όπως μας ζητείται να κάνουμε μέσω της ΔΔΟ. Το ότι με αυτό το μοντέλο λύσης βγαίνεις εν μέρει από τα σκατά είναι η δική σου αντίληψη της κατάστασης και όχι η δική μου. Η δική μου προσέγγιση είναι ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με τη δημιουργία ενός καινούριου. Απλώς αντικαθίσταται. Κανένας δεν σου ζήτησε να λύσεις το Κυπριακό από την μία ημέρα στην άλλη- εκτός βέβαια από τον κ. Ανάν και τους υποστηρικτές του.

Ανώνυμος είπε...

@Antiomospondiakos
Φυσικά και παραβιάζονται τα ανθρώπινά μας δικαιώματα. Με τη διαφορά ότι γι’ αυτό φταίει ένας κατοχικός στρατός, που παράνομα εισέβαλε στην πατρίδα μας και παράνομα κατέχει με τη βία εδάφη της. Δεν κατοχυρώσαμε συνταγματικά την αποδοχή μας σε αυτή την κατάσταση, όπως μας ζητείται να κάνουμε μέσω της ΔΔΟ.


Πουθενά δεν αναγράφεται ότι με την ΔΔΟ παραμένει έστω και ένας Στρατιώτης στο νησί.

Το ΑΝΝΑΝ1-2-3 προνοούσε οριστική αποστρατικοποίηση.

Αγωνιζόμαστε για ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση σε οποιαδήποτε λύση. Ακόμη και σε λύση δύο χωριστών κρατών Λόγο του ότι είμαστε μέρος της Ευρωπαϊκής ένωσης αυτό μπορούμε να το πετύχουμε και είναι θέμα χρόνου να το πετύχουμε.

Θα σου απαντήσω γιατί χρειαζόμαστε λύση τώρα φίλε και όχι Αυριο ή ύστερα απο 40 χρόνια. Διότι φίλε κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότεροι πρόσφυγες πεθαίνουν πρόσφυγες και όλο και περισσότεροι έποικοι αποκτούν δικαίωμα παραμονής σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Και δεν μου είπε κανένας Ανναν ή ντε σότο να θέλω κάτι τέτοιο γιαυτό μην με προσβάλλεις με αυτό τον τρόπο.

Αν είναι να περάσουν άλλα 40 χρόνια τι κυπριακό θα λύσω τότε ρε φίλε; Αφού δεν θα υπάρχουν πρόσφυγες. ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ότι όλος ο πλυθυσμός της νότιας κύπρου τότε θα έχει γεννηθεί στη νότια Κύπρο και όλος ο πληθυσμός της ΒΟΡΕΙΑΣ κύπρου θα έχει γεννηθεί στη βόρεια! Κανένας ΤΚ δεν θα μείνει που να μιλά ελληνικά.

Μπορείς να καταλάβεις τούτο το απλο το πράγμα;

Απάντα σε παρακαλώ

Ανώνυμος είπε...

και ποιοσ σας είπε ότι δεν θέλουμε λύση εμείς; Γιατί αμέσως ερμηνεύετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ως προς το νέο κράτος που προσπαθούν να επι΄βάλουν με τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατάις ως απλά "δεν θέλουν λύση"; Δεν είναι προσβλητικό αυτό;

Απλά δεν θέλουμε οποιαδήποτε λύση η οποία αναπόφεκτα να οδηγήσει σε διάλυση.

Και δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο το οποίο αναγνωρίζει δικαιώματα των εποίκων. Κατ'ακρίβειαν το διεθνές δίκαιο και οι αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίουαποκαλούν τους έποικους έγκλημα πολέμου. Το περί "ανθρωπιστικών λόγων παραμονής τους" εμείς το εφεύραμε και μας το έμπηξαν στο σχέδιο Αναν. Αν δεν το δεχθούμε εμείς δεν μπορεί κανείς να τους νομιμοποιήσει στο διεθνές δίκαιο

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε χαίρω πολύ... εμείς θέλουμε λύση 40 χρόνια πριν όι τωρά.

Κάτι μας είπες τωρά.

Αλλά τούτος δεν είναι λόγος για να δεκτώ μια λύση - φάρσα που θα σκάσει μετά που 10 χρόνια πάλε για να έχουμε ένα κυπριακό Νο. 2.

Θέλω να έρτει μια λύση που να μου διασφαλίζει το μέλλον του τόπου μου, εμένα των παιδιών μου των εγγονιών μου και πάει λέγοντας.

Για να γίνει τούτο πρέπει να γίνουν πρώτα κάποια πράματα βασικά

1. Απεμπλοκή των εγγυήτριων δυνάμεων. Εν χρειαζούμαστε κανέναν πλέον ευχαριστούμε

2. Αποστρατικοποίηση ΑΜΕΣΗ και ταυτόχρονη με την εφαρμογή της λύσης τζαι όι που ενά αθυμηθεί η Τουρκία να εφαρμόσει τις συμφωνίες της μετά που κάποια χρόνια. ΔΕΝ εμπιστεύομαι την Τουρκία και δεν αφήνω την υπόθεση αποστρατικοποίησης του τόπου μου να έγκειται στην "καλή θέληση" της τουρκίας όπως μας είπαν τότε οι Ευρωπαίοι

3. Όλα τα συστήματα λειτουργικά, εκτελεστικά, δικαστικά και πάει λέγοντας να απαρτίζονται από ΚΥΠΡΙΟΥΣ. Τι σκατά λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους θα είναι όταν μου κοττούν ξένους δικαστές;

4. Βέτο στην εκ περιτροπής προεδρία. Ας έβρουν άλλο σύστημα στο οποίο θα τους εξαναγκάζει Ε/Κ και Τ/Κ να συνεργάζονται για να ευημερήσουν και οι 2. Η εκ περιτροπής προεδρία είναι πασιφανές ότι θα είναι περιπαίξιμο. Ότι κτίζει ο ένας θα το χαλά ο άλλος και θα μπούμε πάλε σε έντονες "διακοινοτικές" συγκρούσεις κλπ κάθε 2 και 3.

5. Όλοι οι έποικοι να παν στον τόπο τους και ο τόπος τους δεν είναι η Κύπρος για αυτό ονομάζονται έποικοι. Προτιμώ να πληρώνουμε φόρο να τους πληρώσουμε εμείς τα εισητήρια τους και ένα δωμάτιο να μείνουν στην Τουρκία. Κάτι θα σκεφτούμε. Πάντως Κύπρο να μεν μείνουν. Εάν πάλε μείνουν κάποιοι σίγουρα δεν θα δεκτώ ένα αριθμό της τάξης των 50 000.

Εάν τα πιο πάνω δεν αποτελούν χαρακτηριστικά της λύσης που μας μαειρεύκουν τότε η απάντησση μου θα ναι και πάλι όχι με μεγάλη μου λύπη. Διότι τα πιο πάνω χαρακτηριστικά αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης του κράτους ώστε να μπορεί ο κάθε ΤουρκοΕγγλέζος να εμπλέκεται μες το κράτος των Κυπρίων για τους Κυπρίους και που μπορεί και πάλι να οδηγήσει σε νέα τραγικά τάχατες μου δικοινοτικά γεγονότα.

Ακολουθεί ακόμα ένα 6ο στοιχείο το οποίο θεωρώ επίσης σημαντικό αλλα δεν θα με έκανε να απορρίψω αυτόματα μια λύση.

5. Τούτο είναι λιγότερο σημαντικό που τα υπόλοιπα με την έννοια ότι μπορώ να δεκτώ μια λύση που να μεν το ικανοποιεί.

Στο νέο κράτος που μας πλασάρουν ούλλα αλλάσουν, ούλλοι κάμνουν υποχωρήσεις, ούλλοι θα πρέπει να κάμουμε προσπάθεια για να πετύχει η λύση ΕΚΤΟΣ που 1 πράμα! Τις αγγλικές βάσεις, το κατάλοιπο της αγγλοκρατίας.

Είμαστε μέλος της ΕΕ, πάμε να κάμουμε μια νέα αρχή αλλά όοοοοι οι Βάσεις μένουν εκεί για κάποιο λόγο που δεν καταλαμβαίνω. Ναι σε μια καινούρια λύση οι Βάσεις πρέπει να φύγουν. Δεν έχουν κανενα απολύτως δικαίωμα οι Εγγλέζοι στον τοπο μας, δεν είναι Κύπριοι και άρα η λυση για τους Κυπριους δεν τους προνοεί και άρα να μας αδειάσουν τη γωνιά.

αν θέλουν βάσεις για το συνεταιρισμό για την ειρήνη ή για το νάτο τότε να το συζητήσουμε διότι εκεί εμπλέκονται και άλλες χώρες και να κτίσουμε μια καινούρια συμφωνία.

Αυτά τα ολίγα :p

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Οι όροι της Τουρκίας, που επαναλήφθηκαν χτες, με απόλυτη επιμονή και χωρίς καμιά διαφοροποίηση:

"Η Τουρκία υποστηρίζει τις συνομιλίες για συνολική λύση του κυπριακού", επανέλαβε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία. Ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση αναφέρει ότι η Τουρκία υποστηρίζει και τις εποικοδομητικές προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς", και συνεχίζει ότι " η λύση θα πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο μιας πολιτικής ισότητας, διζωνικής, από δύο ιδρυτικά κράτη με ισότιμο καθεστώς και μέσα σε ένα νέο συνεταιρισμό με τη συνέχιση των συμφωνιών εγγύησης και συμμαχίας".

Ερωτώ τους φίλους από το ΑΚΕΛ και τον Συναγερμό.

Αυτοί οι απαράβατοι όροι της Τουρκίας που ουασιαστικά συνιστούν απόλυτη κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι δεκτοί;

Οι ίδιοι συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο;

Ο ίδιος ο κος Χριστόφιας, έχει τονίσει πολλές φορές πως μπορεί να γίνει δεκτή καμία λύση που δεν θα είναι η Φυσική Συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό, στα υπέρ του.

Την ίδια στιγμή, μοιάζει να αποδέχεται την αντίστοιχη "συνέχεια" της Τ/Κ "Δημοκρατίας" με όλες τις ..."διακρατικές" συμφωνίες που αυτή έχει συνάψει. Η "ΤΔΒΚ" όπως ξέρουμε έχει συνάψει "διακρατικές συμφωνίες" με το μοναδικό κράτος στον κόσμο που την αναγνωρίζει, την Τουρκία. Πρέπει να είναι βλάκας κάποιος που δεν μπορεί να καταλάβει πως τυχόν αποδοχή τέτοιων "συμφωνιών" ισοδυναμεί με αναγνώριση του ψευδοκράτους αλλά και των λεγόμενων "πραγματικοτήτων" της κατοχής.

Εγώ δεν ομιλώ ούτε για "χριστοφάκια" ούτε για "ευελικτούληδες" και λοιπά. Θα πω μάλιστα πως όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι αχρείαστοι και ανόητοι.

Αλλά θέλω απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

καλό είναι ο πατριωτικός χώρος να μην έχει καμία σχέση με το Σηλλουρούιν που είναι κάθαρμα. Οτι πιάνει λερώνει το.

Ανώνυμος είπε...

Μα αν δεν κάμνω λάθος ο Συλλούρης ήταν αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ όταν τους εφάτσησε κι έφυε. Και πολλά καλά τους έκαμε. Εμπορούσε να κάτσει εκεί που ήταν βολεμένος και να λαλεί ότι αγωνίζεται όπως την Θεοχάρους, τον Ουράνιο και τους λοιπούς του ΟΧΙ. Αλλά είχε τα κότσια να φύει και να ξεκινήσει κάτι αγνό, πατριωτικό από την αρχή. Γι'αυτό και αμέσως έσπευσαν τα τσιουρακκούθκια του ΔΗΣΑΚΕΛ να τον πουν ακροδεξιό και φασίστα.

Πριν να φύει που το ΔΗΣΥ ήταν ο καλός και σεβαστός αντιπρόεδρος, μετά που έφυε τι άλλαξε; Απλά ο άνθρωπος δεν είναι ούτε νενέκος, ούτε βολεμένος!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Η ανάρτηση του Άνευ Ορίων (δήθεν Οδυσσέα) διεγράφη.

Ανώνυμος είπε...

Οι "πραγματικότητες" που δημιουργήθηκαν με την κατοχή και την εισβολή θα αναγνωριστούν έτσι κι αλλιώς αν δεν υπάρξει λύση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Με μια συμφωνία όπως την επιδιώκει ο Χριστόφιας απλά θα γίνει με πιο ευνοϊκούς για μας όρους.

Ανώνυμος είπε...

είπετε ρε ότι ενα μπούνε κιαλλοι στο γριστοφκιας ουοτς δεν ηρθενε τελικα;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιθκιά...ρε παιθκια..

Εχάσαμεν πόλεμο αυτό το εχετε καταλαΒει; Οταν εχεις χασει πολεμο πας να περισώσεις οτι μπορεις. Αρέσκει σας ή οι αυτή ειναι η πραγματικοτητα.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Χάσαμε έναν πόλεμο. Οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην τους δώσουμε και την υπόλοιπη Κύπρο.

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

Ανθρώπινα δικαιώματα και Διζωνική δεν μπορούν να ταυτίζονται.Ή εκτός και αν μιλούμε για δημιουργία 2 πολιτειών καθαρά ελληνικών οπότε δεν υπάρχει λόγος ομοσπονδίας.Η δ.δ.ο παραπέμπει στην συγκεκαλυμένη διχοτόμηση.Ε και?Σαμπώς η 8η Ιουλίου τι προέβλεπε?Α!Υπάρχει νοήμων κύπριος που πιστευει οτι το νεο σχέδιο θα ειναι άλλο εκτός απο το σχέδιο Αναν?!!!
www.ellines-antepithesi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

@antiomospondiakos

ρε φίλε αφού θέλεις λύση 40 χρόνια πριν γιατί πριν λίγο μου μίλησες για λύση σε βάθος χρόνου.
Αφου και συ ο ίδιος αναγνωρίζεις ότι αυτά που σου έγραψα πριν είναι το πιο πιθανό σενάριο
γιατί δεν υποστηρίζεις τις συνομιλίες?

Μιλάς με τόση σιγουριά.. μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η λύση θα καταρρεύσει σε 10 χρόνια; Που στηρίζεις αυτή τη πεποίθησή σου;
Μην ξεχνάς ότι το κράτος του 60 (που ήταν κοινό κράτος και όχι διζωνικό)κατέρρευσε απο την μια μέρα στην άλλη.
Δεν είμαστε πλέων μεταποικιακοί δούλοι είμαστε χώρα μέλος ευρωπαϊκής ένωσης. Το ευρωσύνταγμα το οποίο αποδεχτήκαμε θα λειτουργήσει ως ασπίδα διότι μετρά πάνω απο όλα τα συντάγματα της ευρώπης. Το λέει ξεκάθαρα. και εξάλλου για να καταρρεύσει ένα κράτος θέλει και την δική μας ''βοήθεια''


Συμφωνώ μαζί σου φίλε για τις εγγυήσεις όμως αυτό τι σχέση έχει με την ΔΔΟ;

Αν ομοαλοποιήσουμε αρχικά την κατάσταση μέσω της λύσης τότε θα μπορέσουμε πιο εύκολα να απεμπλακούμε απο δαύτους.

Μην ξεχνάς ότι ο Χριστόφιας είναι ο ΠΡΩΤΟΣ και μοναδικός πρόεδρος που έθεσε θέμα αποχώρησης εγγυήσεων μέχρι σήμερα.

Και έχε κατα νου ότι επειδή ακριβώς η συνθήκη εγγυήσεων είναι διαφορετική συνθήκη απο την συνθήκη ανεξαρτησίας της Κύπρου μπορούμε ανα πάσα στιγμή να τις προσβάλουμε. αφού διευθετηθεί το πρόβλημα. Δεν έχουν καμία σχέση με την Ανεξαρτησία μας δηλαδή. Πρέπει όμως πρώτα να λύσουμε το κυπριακό.

Ανώνυμος είπε...

Για την αποστρατικοποίηση;

Και γώ μαζί σου φίλε και πάλε όμως δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό με την ΔΔΟ και ακόμα δεν βλέπω πως θα φύγουν οι τούρκοι απο μόνοι τους χωρίς την υπογραφή κάποιας λύσης. Μη ξεχνάς ότι επεράσαν 6 χρόνια χαζίρι απο το ΑΝΝΑΝ που αν εφαρμοζόταν τωρά θα είχαμε το 600χ300 με πρόνοια οριστικής αποστρατικοποίηση κάθε 3 χρόνια άρα για την αποστρατικοποίηση δεν μπορείς να λες ότι είμαστε σε καλύτερη μοίρα έτσι. Επίσης έχε κατα νού ότι δεν μπορεί να διαλυθεί ένας στρατός 50.000 μέσα σε μια μέρα θέλει κάποιο διάστημα τουλάχιστο ενός χρόνου.



Εγώ πάντως ''θέλω'' τους ξένους δικαστές ακριβώς για να μην καταρρεύσει (πάλε) το κράτος όπως έγινε το 64.

Οι δικαστές θα μπορούν να ''επέμβουν'' ΜΟΝΟ όταν υπάρχει τελική διαφωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ ΤΚ ΕΚ. ΧΩΡΙΣ τη δυνατότητα των ξένων δικαστών το κράτος θα οδηγείτο σε κατάρρευση. Και μην ξεχνάς ότι και για την υπόθεση όραμς πήγαμε σε ''ξένους δικαστές'' και δικαιωθήκαμε. Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας φίλε. και Χρειαζόμαστε τους δικαστές για την δική μας και ΜΟΝΟ προστασία απο μια νέα τουρανταρσία. Μην αφορίζεται τα πάντα.

Οι ξένοι δικαστές αντικαθιστούν και το Βέτο.

Για τους Εποικους;

Ρε φίλε και γω μαζί σου θέλω να φύγουν ούλοι οι έποικοι.. Οταν όμως ζητάς λύση με βάση το διεθνές δίκαιο και 50.000 έποικοι αποκτούν δικαίωμά βάση αυτού. Τι να κάμεις; Να αρνηθείς το διεθνές δίκαιο; Οσοι μπορούν να φύγουν να φύγουν. Αυριο όμως που θα μπει η Τουρκία στην ευρώπη; Τι θα γίνει δηλαδή; μήπως χρειαζόμαστε κάτι που να μας προστατεύει; (Οπως πχ την πρόνοια περι των 2/3 του Αννάν που απαγόρευε την περαιτέρω δημογραφική αλλαγή της κύπρου;) Αυτό όμως είναι ρατσιστικό. Αν όντος δεν είμαστε Ρατσιστές και δεν θέλουμε ρατσιστική λύση για να κρατά καθαρή τη ράτσα μας τότε δεν μπορούμε να θέλουμε κανένα περιορισμό. Αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα φίλε; δώσε λύση τότε..

Το ερώτημα φίλε είναι το εξής. Αξίζει να θυσιάσεις την Αμμόχωστο την Μόρφου και την Καρπασία για 50.000 εποίκους; Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα .. Εχεις βρεθεί ποτέ στη ζωή σου σε δίλημμα που να πρέπει να πάρεις μονάχα μια απόφαση; ή μήπως καλόμαθες και ότι θέλεις το παίρνεις;
και οταν στη νότια Κύπρο υπάρχουν 200 ξένοι είναι κάπως οξύμορο να μιλάς τόσο απόλυτα για 50.000 τούρκους διότι ο αριθμός των 200.000 είναι η απόδειξη ότι η Κύπρος όντος χρειάζεται εργατικά χέρια για να διατηρήσει ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Αρα στη τελική στη χειρότερη περίπτωση διώχνουμε 50.000 πακιστανούς και κρατάμε 50.000 τούρκους που τουλάχιστο έχουμε το ίδιο χρώμα.

Εγώ ρε φίλε παρόλο που θέλω να φύγουν οι έποικοι δεν θυσιάζω την λύση για χάρη τους και μόνο.

Οσο για τις βάσεις φίλε....

σε νόμιζα για έξυπνο....

Νομίζεις θα υπήρχαν βρετανικές βάσεις εν έτι 2009 αν δεν υπήρχε το κυπριακό να μας τρώει τα σωθικά;

Αν λύσουμε το κυπριακό οι βάσεις παίρνουν αυτόματα σειρά...

Ανώνυμος είπε...

Φαληρος

Σε περιπτωση λυσης η Κυπρος θα εχει αρκετα καλες σχεσεις με την τουρκια.

Οι συμφωνίες που θελουμε τζαι θελουν τζαι τζεινοι θα ειναι μερος της λυσης τζαι θα υπογραφουν απο την κυπρο και τουρκια. Αυτες που αφορουν θεματα διακρατικης συνεργασίας με την ομοσπονδιακη κυβερνηση και αυτες που αφορουν θεματα για τα οποια οι πολιτειες εχουν το δικαιομα να συναπτουν συμφωνιες (π.χ παιδειας) με την τουρκοκυπριακη και με την ελληνοκυπριακη πολιτεια αν το θελουμε.

Unknown είπε...

Φίλε ανώνυμε μα για Όνομα του Θεού! Οι 50'000 παράνομοι Τούρκοι έποικοι που μας ζητάς να νομιμοποιήσουμε, εν το ίδιο με τους 50χιλιάδες Πακιστανούς, ή οποιουσδήποτε άλλους αλλοεθνείς έρχονται στη Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον;

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο εποικισμός είναι ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ; Που στο διεθνές δίκαιο βρήκες αυτό που υποστηρίζεις, πως δήθεν προνοεί την παραμονή εποίκων; Ακόμα και τα παιδιά που προέρχονται από γάμους Τούρκων εποίκων και Τ/Κ(για τα οποία μπορεί να μελετηθεί κάποια "έκπτωση"), πιστεύεται - σύμφωνα με Τ/Κ έρευνα - ότι δεν ξεπερνούν τις 8 χιλιάδες.

ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να αποδεκτούμε τους εποίκους σαν ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον αιώνα τον άπαντα. Αυτό να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας.


Κατάρρευση κράτους το 63/64:
Το κράτος δεν κατέρρευσε σε καμιά περίπτωση. Μια χαρά συνέχισε να δουλεύει και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ασχέτως αν οι Τουρκοκύπριοι (κατ' εντολή Τουρκίας) επέλεξαν να αποχωρήσουν από το κράτος(κι όχι το συνεταιρισμό όπως εντέχνως κάποιοι προσπαθούν να πλασάρουν).

Συνεταιρισμός δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει εκτός κι αν εμείς βάλουμε την υπογραφή μας, όπως ακριβώς και με τους εποίκους.

Αδέρφια, μην πέφτετε θύματα στα ψευτοδιλήμματα. Χωρίς την υπογραφή μας, χωρίς την ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ μας, η Κύπρος δεν πεθαίνει. 400 χρόνια η Ελλάδα ήταν υπόδουλη στους Τούρκους κι ελευθερώθηκε. 300 χρόνια η Κύπρος σκλάβα στους Οθωμανούς μα δεν τούρκεψε.

Αν δεν τη δούμε ελεύθερη εμείς, μακάρι να τη δουν τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε όμως να τους αποστερήσουμε αυτό το δικαίωμα εκχωρώντας την στους Τούρκους με την υπογραφή μας.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους υποστηρίζουν έτσι απλά ότι εχάσαμε το πόλεμο, τους θυμίζω ότι μας επιτέθηκε η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ των συμφωνίων της Ζυρίχης, η Τουρκία χωρίς καμμία προειδοποίηση, τώρα γιατί εσείς θέλετε ακόμα μια λύση με αυτή την χώρα εγγυήτρια και πατρόνα δεν εκατάλαβα ακόμα...
Αναλογιστείτε το, καμμία φόρα δεν βλάπτει να σκέφτεστε, ελπίζω να μην σας βάζω δύσκολα...

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος δεν πεθαίνει χωρίς την λύση, απλά διχοτομείται. Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε αν το θέλουμε ή όχι.

Όσο για τους έποικους, είναι δευτερεύων θέμα, δεν μπορούν να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις εξ' αιτίας τους. Κάποιοι θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν, είναι θέμα αριθμών.

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία του '74 δεν είναι η Τουρκία του 2009. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαστεν εμείς που θα αποφασίσουμε αν θα είναι εγγυήτρια δύναμη ή όχι. Αν δεν το αποδεχθούμε, απλά η Κύπρος θα διχοτομηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ έχεις σοβάρο πρόβλημα αν νομίζεις ότι η Τουρκία άλλαξε τόσο πολύ απο το 74, δεν πρέπει να διαβάζεις και να ακούς τίποτε, εκτός ίσως από ΠΟΛΙΤΗ είναι ο μόνος που λέει ότι η Τουρκία είναι δημοκρατική χώρα...
Επίσης πάρα να έχω παρόμοιες περιπέτειες με αυτές του 63/64-74 προτιμώ να περιμένω μια λύση που να μην δίνει δικαιώματα στην Τουρκία, και η ιστορία της διχοτόμησης είναι για εσωτερική κατανάλωση βρες κάτι άλλο να με πείσεις...

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε εσύ που μας λαλείς ότι οι 50 000 έποικοι μένουν συμφωνα με το διεθνές δίκαιο (ούτε ο Χριστόφιας εν ετόλμησε να πει έτσι πράμα!).

Τι σημαίνει θέλουμε ξένους δικαστές να μας λύουν τις διαφωνίες μας; Άρα σημαίνει ότι η λύση που μας διούν πάσχει. Όι φίλε μου πρέπει επιτέλους να μάθουμε να ζούμε μαζί. Για αυτό εδιαφώνησα και με την εκ περιτροπής προεδρία.

Πιππιλάτε πιππιλάτε ότι οι Τ/Κ εν αδέρφια μας τζαι που την άλλη κτίζετε μια λύση βασισμένη στο ποιος ενά μας βουρά που πίσω άμαν ενά τσακωνούμαστε. Η λύση που θα βρούμε πρέπει να μας αναγκάζει να συνεργαστούμε για να πάμε καλά και οι 2 "κοινότητες". Να μάθουμε ο ένας τον άλλο και να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο για το καλό του τόπου μας. Όι να μας βρίσκει τζαι δασκάλους να μας βάλουν σε τάξη άμαν τσακωνούμαστε. Αν δεκτώ τούτη τη μορφή λύσης εν θα αρκήσει η μέρα που ούτε οι ξένοι θα τα φκάλλουν πέρα μαζί μας και ενά πρέπει η μαμά Τουρκία να αναλάβει τα ήνια πάλε.

Όσο αφορά τις βάσεις. Δεν αναφέρομαι στην ύπαρξη των βάσεων ΤΩΡΑ. Αναφέρομαι στις βάσεις μετά - λύση εποχή. Εκεί που κάνουμε μια καινούρια αρχή και όλα αλλάζουν οι βάσεις τι δουλειά εχουν; Εν θα καρτερώ να τους κάμει κέφι να φύουν μετα τη λύση. Να φύγουν μαζί με το ξεκίνημα της λύσης. Ίσιες κουβέντες. Εξήγα μου που με είχες και για έξυπνο...

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία άλλαξε σημαντικά από το 74, τούτο είναι γεγονός και δεν το λέει μόνο ο Πολίτης αλλα και τα γερμανικά, τουρκικά ή ακόμα και πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Τώρα αν αυτές οι αλλαγές είναι αρκετές και αν η Τουρκία είναι δημοκρατική χώρα, άλλη ιστορία.

Οι περιπέτειες μπορούν να έρθουν είτε δοθούν επίσημα δικαιώματα στην Τουρκία είτε όχι. Θα κριθεί από άλλους παράγοντες. Εξ' άλλου και το 63 και το 74 ήταν σημαντική η ευθύνη της δικής μας πλευράς.

Η διχότομηση δεν είναι ιστορία, είναι μια πραγματικότητα, που αν δεν υπάρξει λύση απλά θα μονιμοποιηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Οι βάσεις πρέπει να φύγουν, τούτο είναι σωστό. Τα υπόλοιπα συζητούνται.

Unknown είπε...

Πως άλλαξε η Τουρκία φίλε από το 1974; Έβαλε τα ρούχα αλλιώς;

Άσε τι μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι. Για ρώτα στο Ντιγιάρμπακιρ τους Κούρδους. Το Πατριαρχείο στην Πόλη. Αναλογίσου την συμπεριφορά σχετικά με την Σχολή της Χάλκης. Για τους κρατουμένους στα λευκά κελιά που ακόμα και η επιτροπή αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη. Για την προώθηση της λαθρομετανάστευσης. Για τους Γκρίζους Λύκους που αλωνίζουν στο εσωτερικό και εξωτερικό...

Αλλά γιατί πάω μακρυά; Η Τουρκία του 1974 ήταν κατοχική δύναμη. Το ίδιο και σήμερα! Εξακολουθεί να μη σέβεται ανθρώπινα δικαιώματα(διακίνησης, εγκατάστασης), να μην βοηθά στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, να ταλαιπωρεί τους εγκλωβισμένους, να στερεί από τους πρόσφυγες το δικαίωμα να απολαύσουν την περιουσία τους.

Περιφρονεί ψηφίσματα των Η.Ε., δεν συμμορφώνεται με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν αναγνωρίζει καν την Κυπριακή Δημοκρατία, μια χώρα μέλος της Ένωσης στην οποία πασκίζει να ενταχθεί!

Ή μήπως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού; Από την κρίση στα Ίμια; Από τη δολοφονία του σμηναγού Ηλιάκη. Από την πρόσφατη δολοφονία του Στέφη Στεφάνου στα μπουντρούμια του αττίλα; ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΟΥΜΕ;

Τελικά άλλαξε η Τουρκία, επιμένεις;

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Περί Κασουλίδη ο λόγος:

Φίλε ΔΗΣΥ

Ποτέ δεν είπα ότι ο Κασουλίδης είναι Αναστασιάδης. Επίσης εύχομαι να έχεις δίκαιο για το ότι μετάνοιωσε για το ΝΑΙ του, όμως ένας ηγέτης φαίνεται στις δύσκολες στιγμές.

Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να συνασπιστούμε για να γλιτώσουμε την Κύπρο. Απλά θα διαφωνήσω με τον όρο "κεντροδεξιά" γιατί σ' αυτήν συμπεριλαμβάνονται και υπερενδοτικές καταστάσεις, π.χ. ΕΔΗ. Ο σωστός όρος είναι να συντονιστούμε όσοι με το ΟΧΙ μας αποτρέψαμε την τουρκοποίηση του Ελληνικού νησιού μας το 2004.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Εν εμείς που πρέπει να συνασπιστούμε για να σώσουμε την Κύπρο που τα νύχια σας όχι εσείς..

Η πλειοψηφία του λαού είναι μετριοπαθείς και θέλουν να προχωρήσουν μπροστά.

Δεν τους τυφλώνει το μίσος.

Δεν θέλουν εκδίκηση.

Δεν θέλουν διχοτόμηση.

Γιαυτό σας μαύρισε από τον πρώτο γύρο...

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία άλλαξε;

Τι άλλαξε θέλουμε να μας πείτε.

άλλαξε η στάση της στο κυπριακό; άλλαξε η στάση της στο Αιγαίο; Άλλαξε η στάση της στη Θράκη;
Άλλαξε η στάση της με τους Κούρδους;
Άλλαξε η στάση της ως προς τους Αρμένιους και τη γενοκτονία του;
Άλλαξε η στάση της ως προς τη γενοκτονία των Ποντίων;

Άλλαξε η στάση της;

ΠΩΣ;;;

Ανώνυμος είπε...

Όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία άλλαξε, ότι το θέμα των εποίκων είναι θέμα αριθμών, ότι πρέπει να πούμε ναι σε ότι έρτει για να μην γίνει η διχοτόμηση, παπαγαλίζουν τις θέσεις του ΔΗΣΑΚΕΛ, της πλατφόρμας του ΝΑΙ και των νενέκων. Δεν έχουν δική τους άποψη, αδυνατούν να σκεφτούν ελεύθερα και είναι δέσμιοι κομματικών μηχανισμών, γι'αυτό και δεν μπορούν να ταχθούν υπέρ του αντικατοχικού αγώνα και της διαφώτισης.

Είστε τραγικοί κύριοι!

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Φίλε μου Πλαστήρα,

συμφωνούμε.

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία όντως άλλαξε σημαντικά. Το ίδιο και η Ελλάδα. Και οι δυο χώρες δεν είναι ότι ήταν το 74. Απλά στην Ελλάδα η αλλαγή έγινε πιο ριζικά, ενώ η Τουρκία είναι ακόμα στο δρόμο.

Και οι δυο χώρες συμπεριφέρονται σήμερα καλύτερα προς τις μειονότητες τους παρά στο πρόσφατο παρελθόν. Η καταπίεση των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα έχει μειωθεί, το ίδιο η καταπίεση των Κούρδων στην Τουρκία.

Και η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό έχει επίσης αλλάξει σημαντικά. Έφτασε μέχρι στο σημείο να αποδεχτεί το Σχέδιο Ανάν παρά τις έντονες αντιδράσεις των ντεκτασικών.

Σε σχέση με τη Γενοκτονία των Αρμένιων, η πολιτική ηγεσία δεν άλλαξε την στάση της, αλλά αλλάζει σιγά σιγά η στάση της κοινωνίας (π. χ. όπως δείχνει η επιστολή απολογίας), που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει και σε αλλαγή της πολιτικής. Να μην ξεχνούμε ότι ο Γκιουλ δεν ήταν απόλυτα αρνητικός στην επιστολή.

Σκούλλος είπε...

Γιατί να μη δεχτεί το Σχέδιο Ανάν που της έδινε νομιμοποίηση της κατοχής;

Ήταν τίποτε ηλίθια;

Όξα έκαμνεν μας και χάρην τίποτε.

Πόση ηλιθιότητα μες τούτον τον ντουνιάν;

pigmaliwn είπε...

παιδια νομιζω ανακαλυψατε την τασχινοπιττα..τοσο καιρο για να ανακαλυψετε τουτα τα εγγραφα?
ολες οι παραγραφοι ειναι ενα copy paste απο το εγχειριδιο που εδινε το ΑΚΕΛ στο κοσμο του για να πει ποιες ειναι οι θεσεις του Χριστοφια.

για παραπανω τασχινοπιττες σας παραπεμπω στο εν λογω εγχειριδιο για να μαθετε τα υπολοιπα.

το μονο που θελω ειναι να ακουσω που διαφωνειται.απλα για να ειμαι περηφανος που δε θα ξαναψηφισεται ΑΚΕΛ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε που νομίζεις ότι άλλαξε η Τουρκία, όλα όσα λες νομίζω ισχύουν στο δικό σου κοσμάκη, μπας και είσαι από άλλη διάσταση που η Τουρκία εν η καλή;
Η Τουρκία μόλις ακούσει για γενοκτονία Αρμενίων η Ποντίων αντιδρά όπως ο διάολος στο λιβάνι, τώρα που τα ανακάλυψες εσύ όλα αυτά απορίας άξιον, μήπως είσαι φίλος του Μακάριου Δρουσιώτη, γιατί και εκείνος ανακαλύπτει συγκλονιστικά πράματα που μόνο αυτός και τα Θεία βρίσκουν!
Όσο για την συγκρίση Ελλάδας-Τουρκίας, η Ελλάδα μετά το 74 είναι μια δημοκρατική χώρα ενώ η Τουρκία σφίζει από πραξικοπίματα, παραστρατιώτικες οργανώσεις, κουρδικό,Κυπριακό,Αιγαίο και άλλα πάρα πάρα πολλά που δείχνουν ότι δημοκρατία και Τουρκία δεν συνάδουν..
Πως να το κάνουμε αυτή είναι η σκλήρη πραγματικότητα και όσον την πατρονάρη η AMERICA δεν βλέπω κανένα λόγω να θέλει πραγματικά να αλλάξει!
Και κάτι τελευταίο, τους Ισαάκ και Σολομού πριν λίγα χρόνια κούρδοι από τον Πόντο με αρμένικες ρίζες και βαλτοί από την Ελλάδα τους σκότωσαν εννέν;

Ανώνυμος είπε...

Πραγματική δημοκρατία (δηλαδή λαϊκή κυριαρχία) δεν είναι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία, ούτε η Γερμανία, ούτε οι ΗΠΑ.
Τώρα, μιλώντας σχετικά, η Ελλάδα είναι πιο δημοκρατική παρά η Τουρκία. Και η Τουρκία όμως εχει κάνει σημαντικές προόδους στον εκδημοκρατισμό της. Αυτή είναι η καθαρή εικόνα απο όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Φυσικά ακόμα υπαρχει πολύς δρόμος.
Για το θέμα των Αρμενίων, ισχύει αυτό που είπα για την επιστολή.
Οι λόγοι της αλλαγής της Τουρκίας είναι και εξωτερικοί (ένταξη στην ΕΕ) αλλά και εσωτερικοί (ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών).

Η δολοφονία του Ισαάκ και του Σολωμού ήταν πριν 13 χρόνια.

Για το Σχέδιο Ανάν:
ήταν κι αυτή μια σημαντική υποχώρηση της Τουρκίας, έχαναν σημαντικά πράματα. Γι' αυτό όλοι οι Τούρκοι υπερεθνικιστές, το βαθύ κράτος και οι ντεκτασικοί ήταν εναντίον.

Unknown είπε...

Η δολοφονία Ισαάκ και Σολωμού ήταν πριν 13 χρόνια αλλά οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ εξακολουθούν να καλύπτονται από το Τουρκικό κράτος.

Και επειδή απαντάς επιλεκτικά, πες μας για την δολοφονία του Στεφή Στεφάνου, τον Κωνσταντίνο Ηλιάκη, το Ντιγιάρμπακιρ, τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, για τη Χάλκη, το Πατριαρχείο, για τους εγκλωβισμένους, τους αγνοουμένους, τις παρενοχλήσεις πλοίων, τα λευκά κελιά, την ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ της Κύπρου.

Είναι κι αυτά πριν 13 χρόνια; Ή μήπως στη σφαίρα της φαντασίας μου;

ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ; ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΤΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Όσα αναφέρεις είναι στοιχεία που πρέπει ν' αλλάξουν στην πορεία εκδημοκρατισμού της Τουρκίας, που έχει ήδη ξεκινήσει. Ήδη άλλαξαν πολλά (στο Κουρδικό, στο Κυπριακό, στο ρόλο του στρατού, στο βαθύ κράτος κτλ) και υπάρχουν ενδείξεις ότι και σε πολλά απο αυτά που αναφέρεις έχουν αρχίσει να τροχιοδρομούνται οι αλλαγές.

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, νομίζω ότι ούτε στη δική μας πλευρά έχουν δικαστεί πολλοί για τις σφαγές Τουρκοκύπριων (μπορείς να με διορθώσεις αν έχω λάθος).

Γενικά πάντως δεν μπορούμε να πούμε ότι η Τουρκία είναι ιδιαίτερα επεκτατική χώρα, τουλάχιστον όχι τόσο όσο χώρες όπως η Ρωσία ή το Ισραήλ, με εξαίρεση την περίπτωση της Κύπρου. Το θέμα του Αιγαίου διογκώνεται από τα ελληνικά ΜΜΕ, και στη Δυτική Θράκη η Τουρκία ποτέ δεν αμφισβήτησε την ελληνική κυριρχίας, εφ' όσον γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Οι συνέχεις παραβιάσεις του Ελλήνικου εναέριου χώρου από Τουρκικά μαχητικά είναι διόγκωση από τα ΜΜΕ;
Στο ξαναείπα εσύ αγαπητέ ζεις σε άλλη διάσταση ονειρικά πλασμένη, στην πραγματικότητα αποκλείεται να ζεις!
Και γιατί η Τουρκία να ήταν εναντίον του σχεδίου Ανάν άφου εξασφάλιζε όσα ζητούσε;

Unknown είπε...

Φίλε ανώνυμε συνεχίζεις να υπεκφεύγεις. Τι σημαίνει "άλλαξαν πολλά"; Πες μου τι άλλαξε στο Κυπριακό; Με στοιχεία! Αποχώρησε έστω ένας Τούρκος στρατιώτης; Έφυγαν οι έποικοι; Υπήρξε μορατόριο στους εξοπλισμούς; Άνοιξε η Τουρκία τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στη Κυπριακή Δημοκρατία; Παραχώρησε μια σπιθαμή τουρκοπατημένης γης; Μας αναγνώρισε έστω σαν Δημοκρατία; Τ Ι Π Ο Τ Α

Όπως επίσης δεν έγινε τίποτε και στο Κουρδικό και στα Ελληνοτουρκικά αλλά και στο ίδιο το εσωτερικό της χώρας.

Όσο για την επεκτατική πολιτική, νομίζω εν περιττό να σχολιάσω. Ποιος γείτονας της Τουρκίας ΔΕΝ έχει παράπονα; Η Ελλάδα με τις παραβιάσεις, τα 12 μίλια, τις γκρίζες ζώνες(μέχρι και στα παράλια της Κρήτης φτάνουν οι αξιώσεις), τις δολοφονίες(Ηλιάκης), τις αξιώσεις για δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη(δεν σε βρίσκω καλά πληροφορημένο στο συγκεκριμένο), η Συρία με τα νερά του Ευφράτη, το Ιράκ στο οποίο έκανε επιδρομές και εισβολές(Βόρεια) για να σφαγιάζει Κούρδους, η Αρμενία; Ποιος;

Δεν μπορώ να αντιληφθώ πραγματικά την προσπάθεια ωραιοποίησης και εξιδανίκευσης καταστάσεων. Οι πλείστοι Τούρκοι προοδευτικοί άνθρωποι διαρκώς καταγγέλλουν τη χώρα τους για τα ελλείμματα δημοκρατίας και σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρουσιάζει. Οι Έλληνες γιατί δίνουν συγχωροχάρτια; Δεν είναι όπως τη θέλουμε η πραγματικότητα, δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

oti athetise oles tis sifonies k kani oti katevi stin patixa tou touto ekatalavameton pou tin arxi...

Ανώνυμος είπε...

Ε άμαν το άκουσα τζαι τούτο...

Η Τουρκία δείχνει θετική στάση στο κυπριακό επειδή...εδέκτηκε το σχέδιο Ανάν....

Έλεος ρε παιδιά...αλήθκεια έλεος. Μας κτυπάτε αλύπητα.

Για την γενοκτονία των Αρμενίων ο ίδιος ο Γκιουλ εσηκώθηκε άρον άρον να πάει στην Αμερική όταν ετέθηκε θέμα αναγνώρισης της γενοκτονίας για να τους προλάβει πριν γινεί ο χαττάς. Κατά τα άλλα ο Γκιουλ ήταν θετικός σε μια επιστολή.

Στο κουρδικό πώς άλλαξε η Τουρκία; τι λεν τα διεθνή ΜΜΕ;

Όσο για τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο να πάεις να ρωτήσεις τους ψαράδες των Δωδεκανήσων να σου πουν ότι όι μόνο δεν διογκώνονται από τα ΜΜΕ οι παρενοχλήσεις αλλά πολλές φορές τις γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Παν οι άνθρωποι να ψαρέψουν στο νησί τους τζαι παν τα τουρκικα τα πλοία τζαι απειλούν τους να φύγουν εκφοβίζοντας τους έτσι ώστε να μεν μπορούν οι άνθρωποι να κάμουν τη δουλειά τους.

Μόλις πρόσφατα ετέθηκε θέμα ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ μειονότητας στη Ρόδο και στη Κω, ρωτάτε τον Πουργουρίδη να σας πει, ενώ εμένα οι μουσουλμάνοι της Κω (για τη Ρόδο δεν ξέρω) είπαν ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι και τόνιζαν το Έλληνες.

Αλλά ναι τα διεθνή ΜΜΕ (ποια ακριβώς διεθνή ΜΜΕ;;;) μιλούν για αλλαγή στην Τουρκία. Βλέπετε με κάποιο τρόπο πρέπει να δικαιολογεί και η Τουρκία την πορεία της προς την ένταξη στην Ευρώπη.

Επήετε μια φορά Κωνσταντινούπολη και νομίζετε η Τουρκία εν η Κωνσταντινούπολη. Προχωρήστε λίο πιο βαθκιά να δείτε τι εστί η Τουρκία και πόσο δημοκρατική είναι ακόμα και για τους ίδιους τους κατοίκους της.

Η Τουρκία σαν πολιτική δεν άλλαξε καθόλου. Ούτε εσωτερική πολιτική ούτε εξωτερική. Για το μόνο που τους θαυμάζω είναι ότι έχουν κάποιους σκοπούς μακροπρόθεσμους και όποιος και να ναι κυβερνών ακολουθείται το ίδιο σχέδιο. Δυστυχώς τα σχέδια τους αφορούν τζαι εμάς.

Το μόνο που μπορεί να αλλάξει σιγά σιγά είναι ο κοσμάκης της Τουρκίας, αλλά και πάλι λίγο δύσκολο αφού η Τουρκία είναι και πολύ "δημοκρατική" χώρα και κάθε τέτοιου είδους αλλαγή τη χειρίζεται ανάλογα.

Αλιγάτορα τα λες πολύ ωραία. Μην περιμένεις απάντηση. Ο τύπος ξέρει για μια επιστολή οπότε ότι και να του πεις εν τον πείθεις.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μιας και ο λόγος για επιστολές αλλά και τη... μεγαλοσύνη της Τουρκίας να δεχτεί το "Ανάν", ας δούμε τι λέει σε επιστολή του, ημερομηνίας 18-01-2004, σχετικά με το "Ανάν", ο τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ απευθυνόμενος στον ομόλογό του της Τουρκίας, Αμπτουλάχ Γκιούλ:

"Το σχέδιο Ανάν προστατεύει τα νόμιμα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας"

ολόκληρη η επιστολή εδώ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=3276784#

Ανώνυμος είπε...

Ε άτε ρε Αλιγάτορα τωρά.

απλά εν εκατάλαβες τι εννοούσε ο κ. Πάουελ.

Τα νόμιμα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας δεν είναι άλλα από την προστασία του κράτους της Τουρκίας από τις στρατηγικές επιθέσεις των Ε/Κ σε αυτή, τις εναέριες παραβιάσεις των Ε/Κ, την διεκδίκηση δικαιωμάτων στις Τουρκικές περιοχές από τους κακούς Ελληνοκύπριους, από τις αξιώσεις των Ε/Κ πάνω στα πετρέλαια της Τουρκίας, από την παρεμπόδιση των καημένων Τούρκων να ζήσουν ελεύθερα λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έκαναν οι κακοί Ελληνες, από τη γενοκτονία των Τούρκων από τους Ε/Κ και άλλα τόσα από τα οποία εκινδύνευε η Τουρκία τόσο καιρό και δεν την αφήναμε σε ησυχία.

Δηλαδή έλα τώρα. Δεν φτάνει που μετά από τόσα που εκάμναμε τόσα χρόνια, μην πω αιώνες, εμείς οι κακοί Ελληνοκύπριοι στην καλή Τουρκία (η οποία έχει απλά πρόβλημα εκδημοκρατισμού, κάτι που είχε και η Ελλάδα παλιά ένεν τίποτε περνά με αντιβίωση), η Τουρκία δέχεται το Σχέδιο Ανάν και κάμνει μας και χατήρι εσύ ρίχνεις και πονηρά υπονοούμενα.

Ντροπή αλιγάτορα. Τουρκία συγχώρα μας, αν ποτέ καταφέρεις να ξεπεράσεις τα κακά που σου εκάμαμε εμείς οι τόσο κακοί Ελληνοκύπριοι (βασικά οι ομοϊδεάτες του christofias watch διότι οι δησακελικοί Ελληνοκύπριοι ήταν αντίθετοι στα περισσότερα από τα πιο πάνω βασανηστήρια της Τουρκίας οφείλω να τους το αναγνωρίσω).

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάουελ φυσικά είπε του Γκιουλ ότι το Σχεδιο Ανάν προστατεύει τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας. Αφού προσπαθούσε να τον πείσει. Υποθέτω κάτι παρόμοιο θα έλεγε και στην ελληνική πλευρά.
Έτσι κι αλλιώς είναι αυτονόητο ότι η Τουρκία θα δεχτεί μόνο λύση που προστατεύει τα στρατηγικά της συμφέροντα, όπως κάθε λογική χώρα. Αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν άλλαξε η πολιτική της στο Κυπριακό. Απο "το Κυπριακό λύθηκε το 74" του Ετζεβίτ ως την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν η διαφορά είναι τεράστια.

Τωρά για τις παραβιάσεις μη με ρωτάτε, είναι περίπλοκη κατάσταση που δεν ξέρω ποιος έχει δίκαιο.

Στις εξωτερικές σχέσεις: η Τουρκία βελτίωσε σημαντικά τις σχέσεις της με την Ελλάδα και κυρίως τη Συρία, κι έκαμε τα πρώτα βήματα με την Αρμενία.

Στο εσωτερικό της Τουρκίας άλλαξαν πολλά, π.χ. στο Κουρδικό. Πριν μερικά χρόνια οι Τούρκοι ακόμα αποκαλούσαν τους Κούρδους "ορεινούς Τούρκους". Σήμερα υπάρχει κρατικό κανάλι που εκπέμπει στα κουρδικά.
Στο ρόλο του στρατού: μπορούσε να το διανοηθεί κάποιος πριν 20 χρόνια ότι θα δικάζονταν στρατηγοί επειδή ετοιμάζαν πραξικόπημα;

Οι προοδευτικοί Τούρκοι καλά κάμνουν και παραπονιούνται για τα ελλείμματα δημοκρατίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επειδή ακόμα υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν. Αλλά τούτο δε σημαίνει ότι πρέπει να αρνούμαστε τις προόδους που έχουν ήδη γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Η τουρκική μειονότητα στην Θράκη υπάρχει, είτε το θέλουμε είτε όι. Φυσικά δεν είναι ολόκληρη η μουσουλμανική μειονότητα τουρκική, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία. Υπάρχουν και Πομάκοι και Τσιγγάνοι. Αλλα αυτοί που θέλουν να ονομάζονται Τούρκοι, να έχουν αυτό το δικαίωμα. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κάπως την πολιτική της σ' αυτό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

"Απο "το Κυπριακό λύθηκε το 74" του Ετζεβίτ ως την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν η διαφορά είναι τεράστια."

και πού ξέρεις ότι ένεν τούτο που εθέλαν που τότες; είσαι που τους μέσα τζαι ξέρεις τα σχέδια της Τουρκίας;

"Ο Πάουελ φυσικά είπε του Γκιουλ ότι το Σχεδιο Ανάν προστατεύει τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας. Αφού προσπαθούσε να τον πείσει. Υποθέτω κάτι παρόμοιο θα έλεγε και στην ελληνική πλευρά."

Ναι τα μαννούθκια της Τουρκίας εκαρτερούσαν να τους πει ο Πάουελ ότι συμφέρει τους για να δεκτούν το σχέδιο Ανάν. Ξέρεις την Τουρκία. Κινείται όπου την πάρει ο αέρας. Εν έχει σχέδια 100 και 200 χρονών που τα υλοποιεί μεθοδικά. Κρόνεται της Ελλάδας, της Αμερικής, ακόμα και της Κύπρου για κάθε της βήμα. Καρτερά να την πείσουν οι άλλοι για ττο τι ενά κάμει σαν πως και δεν είναι η ίδια που τα εκανόνισε έτσι.

Και όχι εμάς δεν μας είπαν κάτι παρόμοιο. Εμάς είπαν μας δεκτείτε λύση γιατί η επόμενη θα είναι χειρότερη.
Όταν τους ερωτήσαμε αν εγγυούνται την σταθερότητα του νέου κράτους είπαν μας ότι τούτο έγκειται στην καλή θέληση της Τουρκίας.

Κανεί να τα ωραιοποιείς ούλλα τζαι εν σου περνά. Δεν το κάμνεις καν χαριτωμένα.

Unknown είπε...

Τι υπάρχει στη Θράκη; Τουρκική μειονότητα; Από πότε; Απορώ τι τους θέλουμε τους εχθρούς σαν λαός, αφού σκάβουμε μόνοι μας το λάκκο (βλέπε Πουργουρίδης). Στη Θράκη, το μόνο που υπάρχει είναι η Υ Π Ο Γ Ρ Α Φ Η της Τουρκίας για Μ Ο Υ Σ Ο Υ Λ Μ Α Ν Ι Κ Η μειονότητα. Μακάρι και στην Κύπρο να είχαμε τη σοφία να μιλούσαμε και να επιμέναμε για Κύπριους(Έλληνες δηλαδή) μουσουλμάνους(όπως είναι και το ιστορικά σωστό) παρά για δήθεν Τουρκοκύπριους. Αυτό προσπαθεί η Τουρκία να πετύχει στη Θράκη, την Ρόδο, την Κω. ΕΜΠΛΟΚΗ της, με πρόφαση τη δήθεν καταπίεση της ούτω καλούμενης μειονότητας, όπως έκανε στην Κύπρο!

Τωρά τα περί εκδημοκρατισμού της Τουρκίας δεν θέλω να γίνω κουραστικός λέγοντας τα ίδια και τα ίδια. Ούτε μια απόδειξη δεν μου παρουσιάσατε μεταστροφής της. Πέστε τα στους γονείς του Ισαάκ, του Σολωμού, του Ηλιάκη, στον Πατριάρχη, στους Κούρδους, τους Αρμένιους... Μόνο ΜΕΝ το πείτε τίποτε στους Κυπραίους. Αν μεν ακούσουν εκείνο που θέλουν θα σας πουν... εθνικιστές!


ΥΓ: Για να δείτε πόσο μη διαβασμένοι είμαστε. Η Τουρκία μιλά για Ομοσπονδία (διζωνική μάλιστα, εκείνη εισήγαγε τον όρο) από το 1979(κατά την επαναβεβαίωση των συμφωνιών κορυφής). Το Ανάν της την πρόσφερε, γιατί να πει "όχι"; Άρα δεν υπάρχει αλλαγή στάσης στο Κυπριακό. Αλλαγή θα ήταν αν σε ένδειξη "καλής θέλησης" μετακόμιζε έστω και ένα στρατόπεδο από το σώμα στρατού που έχει εγκατεστημένο στα κατεχόμενα, πίσω στην Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

'Οχι, η Τουρκία δεν έχει σχέδια 100 και 200 χρονών που τα υλοποιεί μεθοδικά. Η Τουρκική Δημοκρατία ούτε καν υπήρχε πριν 100 χρόνια.
Η Τουρκία μπορεί να μιλούσε για ομοσπονδία ακόμα και πριν το 79 (εφ'όσον ξέρω ήταν ο Ετζεβίτ που το έκανε επίσημη πολιτική όταν πρωτοεκλέχθηκε πριν το 74), από τη δεκαετία του 80 και μετά όμως ο πραγματικός στόχος του Ντενκτάς και του στρατιωτικού κατεστημένου ήταν καθαρά η λύση δυο κρατών, ασχέτως αν ισχυρίζετουν ότι επιδίωκε ομοσπονδιακή λύση. Αυτή η πολιτική άλλαξε με τον Ταλάτ και τον Ερντογάν. Σημαντικό ρόλο σ' αυτή την αλλαγή επαιξεν η πίεση της διεθνούς κοινότητας.

Για τις εσωτερικές αλλαγές στην Τουρκία, νομίζω ανάφερα αρκετά παραδείγματα. Οι γονείς του Ισαάκ και του Σολωμού δεν είναι οι ανθρωποι που μπορούν να το κρίνουν αυτό αντικειμενικά, δεδομένου του δράματος που πέρασαν.

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τουρκόφωνοι, Πομάκοι και Τσιγγάνοι. Υποθέτω ότι η πλειοψηφία τους σήμερα έχει τουρκική εθνική συνείδηση. Σ' αυτό έπαιξε ρόλο όχι μόνο η καταπίεση που ένιωσαν, αλλά και το ότι μέχρι περίπου τη δεκαετία του 60 ενθαρρύνονταν απο την Ελλάδα να αισθάνονται Τούρκοι εξ'αιτίας του βουλγαρικού κινδύνου.

Το σημαντικό δεν είναι τι λέει η Συνθήκη της Λωζάνης (που όντως μιλά για μουσουλμανική μειονότητα) αλλά το πως αισθάνονται οι ίδιοι. Το ίδιο ισχύει και για τους Τουρκοκύπριους, ένα μέρος των οποίων ήταν τουρκόφωνοι κι ένα άλλο ελληνόφωνοι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε εσύ ο φιλότουρκος που ισχυρίζεσαι ότι άλλαξε η Τουρκία και έγινε μια δημοκρατική χώρα, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ κατάλαβε το, δίνεις συγχωροχάρτι σε μια χώρα απότην όποια έχουμε υποφέρει τα πάνδυνα προσβάλλεις ανθρώπους που έχουν νιώσει στο πέτσι τους την μπότα του Αττίλα και συνεχίζεις χώρις να ντρέπεσαι να λες ότι άλλαξε η Τουρκία....
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλίως, δεν μου λες για σένα έχουμε πρόβλημα εισβολής και κατόχης ή η Τουρκία έκανε ειρηνικά επέμβαση το 74;

Ανώνυμος είπε...

"Η Τουρκική Δημοκρατία ούτε καν υπήρχε πριν 100 χρόνια. "

Α δηλαδή δεν υπήρχαν Τούρκοι πριν 100 χρόνια; Ξαφνικά μια μέρα εξυπνήσαν και είπαν σήμερα είμαστε Τούρκοι ας φτιάξουμε ένα κράτος!

Αλλά ναι εμείς πριν τους Εγγλέζους εν τους Οθωμανούς που είχαμε για κατακτητές. Οι Τούρκοι δεν είχαν καμία σχέση μαζί τους. Η νέα ιστορία που μας πλασάρουν.

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν είπα ότι η Τουρκία ΗΔΗ έγινε δημοκρατική χώρα, λέω ότι η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο του εκδημοκρατισμού της κι ότι αλλάξαν πολλά, αλλά όχι αρκετά. Γιατί δυσκολεύεστε να το καταλάβετε τούτο;

Πρόβλημα εισβολής και κατοχής έχουμε, αν και δεν είναι η μόνη διάσταση του Κυπριακού.

Οι Τούρκοι σαν έθνος όντως δεν υπήρχαν ακριβώς πριν 100 χρόνια, ο τούρκικος εθνικισμός είναι σχετικά νέο φαινόμενο, σίγουρα πιο νέο από τον ελληνικό εθνικισμό. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ένα κράτος χτισμένο σε διαφορετικές αρχές από την Τουρκική Δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Πες μας και τις άλλες διαστάσεις του κυπριακού φίλε φιλότουρκε...
Μηπώς υπονοείς ότι διαπράξαμε γενοκτονία εις βάρος των Τούρκων και με ειρηνίκη επέμβαση της Τουρκίας γλύτωσαν μερικοί;

Unknown είπε...

Βλέπω ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει γνήσιους εκφραστές και στα Ελληνικά. Πως αλλιώς να ερμηνεύσω την αποτύπωση των τουρκικών θέσεων εδωμέσα;

Αρέσκει μου όταν που τη μια αθωώνουμε την Τουρκία για ότι έπραξε την περίοδο που ήταν Οθωμανική αυτοκρατορία, ΑΛΛΑ την ίδια στιγμή, κατηγορούμε π.χ. τους Ελληνοκύπριους για πράγματα που δήθεν έγιναν πριν το '60, όταν δεν υπήρχε κατά το αντίστοιχο ούτε "Κυπριακή Δημοκρατία". Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Στη Θράκη δεν είναι τόσο σημαντικό τι λέει η συνθήκη της Λωζάνης(!!!) μας λες, αλλά το τι νιώθει ο καθένας. Όταν όμως εγώ πω ότι νιώθω Έλληνας και η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική, θα με κατακρίνεις σαν εθνικιστή, φασίστα και δεν ξέρω τι άλλο... Πάλι άλλα μέτρα και σταθμά σε κάθε περίπτωση;


Το Κυπριακό αν δεν είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής (όπως λεν τα Η.Ε., η Ε.Ε.) τι είναι τότε;


Όσο για τον διαλλακτικό σύντροφο Ταλάτ, καλό θα ήταν να ρωτήσετε από ποιο λόχο της ΤΜΤ υπηρετούσε ένοπλος τη "μαμά" Τουρκία και τα διχοτομικά της σχέδια, σπέρνοντας τον τρόμο στην Κύπρο.


Για να τελειώνουμε: Η απόσταση που έχει καλύψει η Τουρκία προς τον εκδημοκρατισμό τα τελευταία χρόνια, είναι αντίστοιχη με το να ανεβαίνω στην ταράτσα του σπιτιού μου και να υποστηρίζω ότι πλησίασα στον ήλιο...

Ανώνυμος είπε...

Γενοκτονία εναντίων των Τουρκοκυπρίων δεν υπήρξε, αλλα υπήρξαν σφαγές και καταπίεση. Κι αυτά έγιναν κυρίως μετά το 60 όταν ήδη υπήρχε Κυπριακή Δημοκρατία.

Φίλε Αλιγάτορα, ούτε εθνικιστή θα σε πω ούτε φασίστα αν νιώθεις Έλληνας. Κι εγώ Έλληνας νιώθω και είμαι περήφανος γι αυτό, αλλά αυτό δεν με σταματά από το να θεωρώ τον εαυτό μου διεθνιστή.
Τώρα, την άποψη ότι η Κύπρος είναι ελληνική και θα παραμείνει, όντως τη θεωρώ εθνικιστική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τη σέβομαι. Εξ' άλλου κι ο εθνικισμός ξεκίνησε ως προοδευτική και απελευθερωτική ιδεολογία.

Το ότι ο Ταλάτ ήταν στην ΤΜΤ δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι διαλλακτικός. Και Ελληνοκύπριοι πολιτικοί που ήταν μέλη της ΕΟΚΑ μπορούν να θεωρηθούν διαλλακτικοί.

Τώρα για την απόσταση που έχει καλύψει η Τουρκία προς τον εκδημοκρατισμό, έχουμε διαφορετική εκτίμηση. Εγώ το υπολογίζω περίπου στο 50% (αν θεωρήσουμε σαν μοντέλο δημοκρατίας χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία, που εγώ προσωπικά δεν τις θεωρώ, αλλά είναι η επικρατούσα άποψη).

Unknown είπε...

Οι όποιες δολοφονίες Τ/Κ έγιναν (που ωχριούν μπροστά στα όσα περάσαμε και περνούμε που τους Τούρκους) είναι σίγουρα καταδικαστέες. Πέραν του πολέμου, κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ανθρώπινη ζωή. Όταν όμως ψάχνουμε για ευθύνες, καλό θα ήταν να κοιτάξουμε προς τον τουρκικό στρατό που έκαμνε ΕΙΣΒΟΛΗ, ΣΚΟΤΩΝΕ, ΒΙΑΖΕ και κάποιοι Ε/Κ ως αντίποινα σκότωσαν Τ/Κ.

Πέραν τούτου, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις δολοφονίες αυτές, με την εθνοκάθαρση που επεχείρησαν οι Τούρκοι είτε στην Πόλη, είτε στην Κύπρο. Πολύ απλά διότι η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ από το κράτος δραστηριότητα, απέχει από την πρωτοβουλία ενός ανισόρροπου ψευτοπατριώτη σε μια μεμονωμένη περίπτωση.

Μα πόση σοβαρότητα επιτέλους υπάρχει σε αυτό τον τόπο; Εκάμαν μας εισβολή, επροσφυγοποιήσαν μας, σκότωσαν, απήγαγαν, βίασαν αδέρφια και συγγενείς μας και κάποιοι επιμένουν να τους υπερασπίζονται; Πόση υποκρισία; Πόσο "μεγαλόψυχοι" είναι ορισμένοι; Να υιοθετούν και το τελευταίο "ιότα" της τουρκικής πολιτικής εναντίων μας και να καμαρώνουν.

Αλλά άμα φτάνει κάποιος στο σημείο να συγκρίνει την ΤΜΤ των φονιάδων με την απελευθερωτική οργάνωση ΕΟΚΑ, τι να πω; Αν νιώθει εντάξει με τη συνείδηση του οποιοσδήποτε το κάμνει, την στιγμή μάλιστα που δηλώνει και περήφανος Έλληνας(αλλά Κύπριος της μη-Ελληνικής Κύπρου, μόνο εσύ μπορείς να μας το ερμηνεύσεις αυτό ανώνυμε) σ' εμένα δεν πέφτει λόγος...

Τούτο το 50% προόδου που έκαμε η Τουρκία πως το συμπεραίνεις αν επιτρέπεται; Ούτε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας εν τολμά να εκστομίσει τέτοιο πράμα!!! Παλιά ας πούμε σκότωνε 2 άτομα στην πράσινη γραμμή, ενώ τώρα σκοτώνει ένα στο Αιγαίο; 50% βελτίωση;

Προσωπικά αν μετρούσα 150'000 έποικους το 2004 και 75'000 σήμερα, ή τον μισό στρατό, ή τη μισή κατεχόμενη γη μας απελευθερωμένη θα έλεα "ναι, εκάμαν 50% βελτίωση". Διαφορετικά, απλά θα περίπαιζα τον εαυτό μου και θα ρεζιλευόμουν στους γύρω μου...

Ανώνυμος είπε...

Σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπίστηκα εγκλήματα που έκαμεν η τουρκική πλευρά. Ειδικά σαν κάποιος που ο θείος του σκοτώθηκε στην εισβολή δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ.

Τούτο δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να μειώνουμε τη σημασία των εγκλημάτων που έκαμεν η δική μας πλευρά. Δεν ήταν απλά μεμονωμένοι ανισσόροποι ψευτοπατριώτες, αλλά μέλη οργανωμένων ομάδων που σε πολλές περιπτώσεις (ειδικά το 63/64) είχαν στενές σχέσεις με το κράτος. Και η ΕΟΚΑ επίσης έσφαξε αθώους Τουρκοκύπριους (γυναικόπαιδα) σε ορισμένες περιπτώσεις.

Γενικά πιστεύω ότι ο τρόπος που λειτουργούσαν η ΕΟΚΑ και η ΤΜΤ ήταν παρόμοιος. Και οι δύο επιδόθηκαν ιδιαίτερα στις δολοφονίες μελών της ίδιας της κοινότητας τους, που διαφωνούσαν με τις απόψεις τους.

Το 50% που είπα για την Τουρκία εν η εκτίμηση μου με βάση το ότι διαβάζω, στα προηγούμενα μου σχόλια μπορείς να δεις παραδείγματα. Φυσικά είναι περίπου τυχαίος αριθμός, μπορεί να εν 30, μπορει και 70.

Στο Κυπριακό, φυσικά η Τουρκία δεν θα κάμει υποχωρήσεις που μόνη της, αν δεν κάμουμε κι εμείς. Με την αποδοχή του Σχέδιου Ανάν έδειξε όμως την ετοιμότητα της. Θα αποχωρούσαν πολλοί παραπάνω που τους μισούς στρατιώτες, και θα δινόταν πίσω περίπου το 1/3 της κατεχόμενης γης. Επισης αποδεχόταν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ότι νιώθω Έλληνας χωρίς να θεωρώ την Κύπρο ελληνική, είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος όταν σκέφτεται με εθνικιστική λογική, όταν δηλαδή ταυτίζει το έθνος με το κράτος. Για μένα το έθνος και το κράτος στα οποία ανήκω δεν είναι αναγκαίο να είναι ταυτόσημα.

Unknown είπε...

Μας λες ότι δεν θα υπερασπιζόσουν εγκλήματα που έκαμε η τουρκική πλευρά. Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή; Έγκλημα δεν είναι που προστατεύουν ακόμα τους δολοφόνους του Ισαάκ και του Σολωμού; Όταν βρίσκεις "πρόοδο" σε μια χώρα που εγκληματεί κατ' αυτό τον τρόπο, τότε ναι, υπερασπίζεσαι τα εγκλήματά της, ηθελημένα ή άθελα.


Όσο για τη δική μας πλευρά, όταν φτάνεις στο σημείο να συγκρίνεις μεμονωμένα περιστατικά με την κρατική τρομοκρατία της Άγκυρας, τις δολοφονίες τουρκοκυπρίων(η ΤΜΤ σκότωσε περισσότερους αντιντεκτασικούς Τ/Κ που οποιοδήποτε άλλο) με την εισβολή, την τρομοκρατική ΤΜΤ με την απελευθερωτική (τόσο για ΕΚ όσο και για ΤΚ) ΕΟΚΑ(!!!) τι να πω; Ο καθένας κρίνει και μέσα απ' αυτό κρίνεται...


Για την Τουρκία, λυπούμαι, δεν είδα κανένα παράδειγμα προόδου. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ παράδειγμα. Είμαι βέβαιος κανένας άλλος δεν πιστεύει πραγματικά ότι έκανε πρόοδο, ούτε καν οι ίδιοι οι Τούρκοι.


Τέλος, για το θέμα της Κύπρου και της Ελληνικότητας της: Επειδή χαρακτηρίζεις τη λογική μου "εθνικιστική", λυπούμαι να υποδείξω ότι το αντίθετο του να είσαι ανιστόρητος, δεν είναι να είναι εθνικιστής. Υπάρχουν άνθρωποι ξέρεις που αγαπούν την πατρίδα τους γι' αυτό που είναι: Γη Ελληνική, νυν και αεί...

Unknown είπε...

Σε όσους βλέπουν πρόοδο της Τουρκίας και θεωρούν ότι οι παραβιάσεις στο Αιγαίο εν "υπερβολές" της Ελληνικής πλευράς, απαντά ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Φίλιπ Γκόρτον. Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για να μεν κινδυνεύσει η ενταξιακή της πορεία.

http://www.skai.gr/articles/news/politics/%CE%A6%CE%93%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

Ανώνυμος είπε...

Δικαιολογημένα διαμαρτύρεσαι για την κάλυψη στους δολοφόνους του Σολωμού και του Ισαάκ. Τότε όμως δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για το ότι ούτε οι δολοφόνοι των Τουρκοκύπριων καταδικάστηκαν;

Η ΕΟΚΑ σίγουρα δεν ήταν απελευθερωτική για τους ΤΚ. Είναι σωστό ότι η ΤΜΤ σκότωσε πολλούς αντιντεκτασικούς, όπως το ότι η ΕΟΚΑ σκότωσε πολλούς αριστερούς. Οι δύο οργανώσεις μοιάζουν η μια στην άλλη.

Unknown είπε...

Αν και παραλείπεις να σχολιάσεις τα περί τουρκικής προόδου που καταρρίπτονται δια στόματος Γκόρντον, να σου απαντήσω στα υπόλοιπα:

Η ΕΟΚΑ ήταν μια ένοπλη ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ οργάνωση για όλη τη Κύπρο που έδρασε τον καιρό της ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ. Επί Αγγλοκρατίας ξέρεις, ούτε δημοκρατία υπήρχε, ούτε νόμιμο κράτος, ούτε κυβέρνηση, ούτε τίποτε. Είχαμε ΚΑΤΟΧΗ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ αγώνα.

Η ΤΜΤ από την άλλη, ήταν μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ οργάνωση που έδρασε εν καιρώ ειρήνης, αντιστρατεύτηκε τη ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και επεχείρησε ουσιαστικά να καταλύσει τη Δημοκρατία και το κράτος. Κατάφερε σίγουρα να τα υποσκάψει.


Στην περίπτωση των Τ/Κ που σκοτώθηκαν από εγκληματικά στοιχεία (είτε της δικής μας κοινότητας ως αντίποινο στην εισβολή, είτε της δικής τους για προβοκάτσια είτε για αντι-ντεκτασισμό) πάλε συγχύζεσαι με το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, που δολοφόνησε είτε τον Ισαάκ, είτε το Σολωμό, είτε προσφυγοποίησε 200'000κόσμο.

Αντιλαμβάνομαι ότι εν λεπτές οι διαφορές, αλλά εν τόσο ουσιαστικές που η συνέχιση της συζήτησης προαπαιτεί την κατανόηση τους.

Δυστυχώς, η τουρκική ελληνόφωνη προπαγάνδα εκμεταλλεύεται την άγνοια ή/και σύγχυση μας, για να προωθεί τέτοιου είδους συμψηφισμούς... Χαίρομαι που είμαστε εδώ να το ξεκαθαρίζουμε :)

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκόρντον δεν είπε ότι η Τουρκία δεν έκανε προόδους. Μιλά για τα συγκεκριμένα θέματα των υπερπτήσεων και των λιμανιών.

Η ΤΜΤ δημιουργήθηκε επίσης την περίοδο της Αγγλοκρατίας και άρα είναι τόσο νόμιμη όσο η ΕΟΚΑ. Απελευθερωτική οργάνωση η ΕΟΚΑ ήταν μόνο για τους Ε/Κ, όπως φαίνεται κι από το ότι ήταν απαγορευμένο για Τ/Κ να γίνουν μέλη της (το ίδιο και αριστεροί Ε/Κ).

Τωρά αν αναφέρεσαι στην περίοδο 63/64, όχι μόνο η ΤΜΤ επιχείρησε να καταλύσει το κράτος, αλλά και η Οργάνωση Ακρίτας, αφού είχε στόχο την Ένωση.

Όπως είπα πριν, Τ/Κ σκοτώθηκαν κι από την ΕΟΚΑ κι από παραστρατιωτικές οργανώσεις που είχαν διασυνδέσεις με το κρατος κι όχι μόνο μετά την εισβολή. Γιατί δεν τιμωρήθηκε κανένας;

Unknown είπε...

Ο Γκόρντον που εν Αμερικάνος καλεί τη Τουρκία να κάμει πρόοδο για να μπει στη Ευρώπη. Εσύ που είσαι Έλληνας, μας λες ότι η Τουρκία έκαμε πρόοδο!

Ο Γκόρντον που εν Αμερικάνος ψέγει την Τουρκία για τις ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ στο Αιγαίο. Εσύ που είσαι Έλληνας, τις χαρακτηρίζεις υπερβολές των ΜΜΕ.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΕΟΚΑ δημιουργήθηκε επί Αγγλοκρατίας, έδρασε επί Αγγλοκρατίας, ελευθέρωσε την Κύπρο και τερμάτισε τη δράση της το 1959, επί Αγγλοκρατίας. Ούτε σε... Ισπανούς επέτρεπε να γραφτούν μέλη, δεν σημαίνει όμως ότι ήταν εναντίων των Ισπανών. Από τον Αγγλικό ζυγό υπέφεραν όλοι οι Κύπριοι και όλοι οι Κύπριοι απελευθερώθησαν χάρις στην ΕΟΚΑ. Επιπλέον, αριστεροί, αγνοί αριστεροί, ήταν μέλη της ΕΟΚΑ. Η ΤΜΤ αντιθέτως και παράνομη ήταν και τρομοκρατική ήταν και πλήθος δολοφονιών διέπραξε εναντίων προοδευτικών Τουρκοκυπρίων αλλά και Ελληνοκυπρίων. Αν κάποιος θέλει να ονομάζεται προοδευτικός σήμερα και δίνει συγχωροχάρτι στην ΤΜΤ, ας κάμει καλά με τη συνείδησή του όταν ξαναπάει να τιμήσει τους Μισιαούλη και Καβάζογλου.

Για την οργάνωση "Ακρίτας" σε παραπέμπω στους πηχυαίους τίτλους της "Χαραυγής" της τότε εποχής που ονόμαζε τους αγωνιστές της "ελευθερωτές". Είτε σου αρέσει είτε όχι, αν δεν ήταν η οργάνωση αυτή, η μόνη νόμιμη άμυνα της ΚΔ έναντι των Τούρκων, πολλά περισσότερα θα ήταν τα δεινά των Ελλήνων της νήσου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει αντίφαση σ' ότι λέω εγώ και σε τι λέει ο Γκόρντον. Η Τουρκία έκαμε πρόοδο και πρέπει να κάμει κι άλλη για να μπει στη Ευρώπη.

Το 55-59 δεν υπήρχαν Ισπανοκύπριοι, υπήρχαν όμως Τουρκοκύπριοι, στους οποίους η ΕΟΚΑ δεν επέτρεπε να γίνουν μέλη της. Έτσι έκαμνε ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μιαν ελληνικήν οργανωση με στόχο την απελευθέρωση των Ε/Κ κι όχι της Κύπρου γενικά. Η ΕΟΚΑ όπως και η Οργάνωση Ακρίτας και η ΤΜΤ ήταν παράνομες και διέπραξαν δολοφονίες εναντιών μελών της άλλης αλλά και της δικής τους κοινότητας. Συγχωροχάρτι δεν δίνω σε κανέναν εγκληματία, ούτε σε αυτούς της ΤΜΤ ούτε της ΕΟΚΑ. Φυσικά τούτο δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν μέλη της ΕΟΚΑ που ήταν όντως αγνοί αγωνιστές για την ελευθερία του τόπου μας.

Το ότι η Χαραυγή ονόμαζε την οργάνωση Ακρίτας "ελευθερωτές", δεν με εκπλήσσει. Δυστυχώς εκείνη την εποχή η Αριστερά ευθυγραμμίστηκε με τις εθνικιστικές επιλογές της Δεξιάς (Ένωση). Οι δεξιοί δικαιούνται να είναι εθνικιστές και τους σέβομαι, όχι όμως κι οι αριστεροί. Οι αριστεροί οφείλουν να είναι διεθνιστές αν θέλουν να είναι συνεπείς προς τις αρχές τους.

Αν δεν υπηρχαν τέτοιες οργανώσεις (ΕΟΚΑ, ΤΜΤ, Ακρίτας, ΕΟΚΑ Β) και οι Ε/Κ και οι Τ/Κ θα ήταν σήμερα σε καλύτερη κατάσταση.

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει αντίφαση όταν μας λες πως οι παραβιάσεις είναι υπερβολές των ΜΜΕ και ο Γκόρντον τους καλεί να τις σταματήσουν;

Η εμπάθεια που τρέφεις για την ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές της είναι πραγματικά πρωτοφανής. Οι προοδευτικοί άνθρωποι σε άλλες χώρες ξέρεις, πρωτοστατούν στα απελευθερωτικά κινήματα, όχι να τα καταδικάζουν ακόμα και μισό αιώνα μετά!

Όταν φτάνεις στο σημείο να λες ότι η ΕΟΚΑ ήταν εγκληματική οργάνωση (ευχαριστώ που εξαιρείς και ορισμένους Αγωνιστές) εναρμονίζεσαι πλήρως με την τότε Αγγλική κατοχική δύναμη. Συγχαρητήρια! Μόνο που η Αγγλία άλλαξε στάση από τότε. Εσύ...;

Αν δεν υπήρχε η ΕΟΚΑ, πολύ πιθανόν σήμερα να λέγαμε ακόμα "yes sir". Φυσικά, για κάποιος δεν θα ήταν διαφορετικό απ' αυτό που κάνουν τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπα πριν, το θέμα των παραβιάσεων δεν το ξέρω καλά, και νομίζω είναι δύσκολο να πεις ποιος έχει δίκαιο. Ο Γκόρντον πάντως καλά κάμνει και τις καταδικάζει, γιατί σίγουρα δε συνεισφέρουν στο να δημιουργήσουν κλίμα ειρήνης. Αλλά έτσι κι αλλιώς, ένας Αμερικάνος υφυπουργός δεν είναι κάποιος που θα εμπιστευτώ για την αμερόληπτη κρίση του.

Απελευθερωτικός αγώνας ενάντια στην Αποικιοκρατία έπρεπε να γίνει, αλλά από όλο το λαό, Ε/Κ και Τ/Κ, και με στόχο την ανεξαρτησία, κι όχι την Ένωση μ' ένα κράτος-ημιαποικία των ΗΠΑ, όπως ήταν τότε η Ελλάδα. Ο τρόπος που έγινε ο αγώνας της ΕΟΚΑ δίχασε το λαό και τελικά οδήγησε στη διχοτόμηση.

Το επίθετο "εγκληματική" δεν το χρησιμοποίησα εγώ για την ΕΟΚΑ, απλά είπα ότι μέσα στην ΕΟΚΑ και την ΤΜΤ υπήρχαν κι εγκληματίες.

Unknown είπε...

Εν ώρα να μας πεις ότι ο Αμερικανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ, μεροληπτεί και υπέρ της Ελλάδος τώρα!!!

Θεωρώ ότι η εμπάθεια σου τόσο ενάντια στην πατρίδα μας Ελλάδα (την οποία αποκαλείς ημιαποικία των Αμερικάνων!) αλλά και την ΕΟΚΑ (την οποία δεν χαρακτηρίζεις εγκληματική, αλλά εγκληματίες τους Αγωνιστές της!) δεν σου επιτρέπουν να κρίνεις με αντικειμενικότητα.

Τώρα, μπορώ να δικαιολογήσω και την τάση εξίσωσης της ΤΜΤ με την ΕΟΚΑ, και την απενοχοποίηση της Τουρκίας που επιχειρείς, και τα βήματα προόδου που βλέπεις, και την διαγραφή από τη μνήμη σου της εισβολής, της κατοχής, των προσφύγων, των αγνοουμένων, των πεσόντων, των εγκλωβισμένων...

Υγεία και καλή... συνείδηση

Ανώνυμος είπε...

Απο τις 4 "κατηγορίες" δέχομαι τις δυο (εξίσωση της ΤΜΤ με την ΕΟΚΑ, βήματα προόδου της Τουρκίας) και απορρίπτω τις υπόλοιπες.

Ο θείος μου ήταν στρατώτης το 74 και σκοτώθηκε στην εισβολή. Επίσης έχω συγγενείς πρόσφυγες. Και όπως τόσοι άλλοι έκαμα κι εγώ τη θητεία μου στη Πράσινη Γραμμή. Άρα όσα αναφέρεις (εισβολή, κατοχή, πρόσφυγες) και να ήθελα εν θα μπορούσα να τα ξεχάσω.

Για την Ελλάδα καμιάν εμπάθεια δεν έχω, εξ' άλλου έχω περάσει στην Αθήνα μέρος της παιδικής μου ηλικίας και ήταν ωραία γενικά. Αλλά η πατρίδα μου είναι η Κύπρος, που δεν είναι ελληνική. Άλλο πατρίδα, άλλο εθνική ταυτότητα. Οι Ελλαδίτες είναι ομοεθνείς μου, αλλα οι συμπατριώτες μου είναι οι Τ/Κ.

Το ότι η Ελλάδα ήταν το 50 και το 60 ημιαποικία των Αμερικάνων, εν γεγονός. Η ελληνική Αριστερά πάλεψε σκληρά εναντίον αυτής της κατάστασης.

Ο Αμερικάνος Αναπληρωτής ΥΠΕΞ μεροληπτεί πότε με τον ένα, πότε με τον άλλο, ανάλογα με τα συμφέροντα της χώρας του. 'Εγκυρη πηγή πάντως για μένα δεν είναι.

Unknown είπε...

Δεν πρόκειται για κατηγορίες φίλε. Ποιος είμαι να κατηγορώ. Απλά διαπιστώσεις. Άμα δέχεσαι τις δυο, μου αρκεί... Ίσως αν κάμεις τις συνεπαγωγές να οδηγηθείς και στις άλλες δύο