Αλήθειες και Ψέματα για τις Ευρωεκλογές

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009


Η αίγια έκαμεν αφκον τζι ο πετεινός ριφούιν ,βαισυντροφιτσέλο βαισυντροφιτσό


ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Νίκησε η αποχή!
  • Μεγάλος νικητής είναι η αποχή. Βεβαίως και δεν είναι η παραλία ή η αδιαφορία, επειδή οι παραλίες της Κύπρου δεν χωρούν το 41% της αποχής και επειδή ο Κύπριος πολίτης απέδειξε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ότι δεν είναι αδιάφορος.

Ο κόσμος του ΔΗΚΟ δεν ψήφισε!
  • Ο κόσμος του ΔΗΚΟ δεν πήγε να ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα. Έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στους χειρισμούς της ηγεσίας του από την πολυθρόνα.

Οι ΕΔΕΚίτες ψήφισαν!
  • Είχαν κίνητρο την εκλογή σοσιαλιστή ευρωβουλευτή και τα κατάφεραν.

Το ΕΥΡΩΚΟ δεν έκλεισε τις τρύπες!
  • Το ΕΥΡΩΚΟ είχε διαρροή προς την Ελένη Θεοχάρους.

Ο Νίκος έχασε!
  • Ο Αναστασιάδης προωθούσε τον Στυλιανίδη και έχασε. Συγχαρητήρια στην κ.Θεοχάρους.

Κόκκινη παραβίαση εκλογικού νόμου!
  • Το ΑΚΕΛ παραβίασε τον εκλογικό νόμο, αφού στο έμβλημα του στο ψηφοδέλτιο, αναγράφονταν συνθήματα. ("Όποιος διεκδικεί κερδίζει...μαζί και στην Ευρώπη"). Οι δημοσιογράφοι της κυπριακής τραγωδίας δεν ανέδειξαν το θέμα.

Κόκκινη εκμετάλλευση του κρατικού μηχανισμού!
  • Το ΑΚΕΛ απέστειλε σε όλους τους στρατιώτες το ψηφοδέλτιο και ενδεικτικά υπήρχε σταυρός στο ΑΚΕΛ. Για να ξέρουν δήθεν οι στρατιώτες πως θα ψηφίσουν.

Κρατική Επιχορήγηση!
  • Ως γνωστό ο ευέλικτος αρνήθηκε την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων για αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Οι μόνοι που εξυπηρετήθηκαν από αυτή την απόφαση, ήταν το ΔΗΣΑΚΕΛ και οι αδιαφανείς πόροι τους.

Οι ΕΔΗ συνιστώσα του ΑΚΕΛ!
  • Η Πραξούλα Αντωνιάδου εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή το βράδυ, ως εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Εσχίσαμεν τους σύντροφε...Ζήτω το ΔΗΣΑΚΕΛ!


ΨΕΜΑΤΑ


Το ΔΗΣΑΚΕΛ αύξησε τα ποσοστά του.
  • Οι πραγματικοί αριθμοί δε'ιχνουν σημαντική μείωση των ψήφων τους. Αν ληφθούν υπόψιν οι καλοστημένοι οργανωτικοί μηχανισμοί τους και η πόλωση των τελευταίων ημερών για την πρωτιά, συμπαιρένεται ότι αφυπνίστηκε ο κομματικός πατριωτισμός του κόσμου τους. Αλλά με 41% αποχή, η άνοδος των ποσοστών τους, είναι καθαρά μαθηματικό ζήτημα.

Η ΕΔΕΚ συμπλήρωσε την κενή θέση.
  • Την "κενή" θέση κοσμούσε ο Γ.Μάτσης.

Το ΔΗΚΟ ζήτησε συγνώμη από τους ψηφοφόρους του.
  • Όταν ζητάς συγνώμη, σημαίνει ότι έχεις αντιληφθεί το λάθος σου. Οι χθεσινές συζητήσεις στο ΔΗΚΟ δείχνουν ότι παραμένει προσκολλημένο (μαζί με την ΕΔΕΚ), στο βαγόνι των υποχωρήσεων.

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, επιθυμεί διάλυση του ΔΗΚΟ.
  • Άκυρη και άτοπη θέση, διορισμένων έμμισθων και υπερφιλόδοξων ή αλαφροΐσκιωτων αμίσθων που πρόσκεινται στους Καρογιάν - Μάρκο. Άλλωστε μέλη της Επιτροπής γεννήθηκαν στο ΔΗΚΟ, μεγάλωσαν στο ΔΗΚΟ και βρίσκονται -πιο κοντά απ'όσο φαντάζεστε- στο ΔΗΚΟ. Αυτό που θέλουμε είναι ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ που να αποτελείται από όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Που θα είναι η συνέχειά τους. Χωρίς συνένωση, δεν επιθυμούμε διάλυση κανενός. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΡΚΟΚΑΡΟΓΙΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα με τον Καρογιάν, δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί οι συνθήκες για την ενοποίηση του ενδιάμεσου χώρου.
  • Μετά το χαστούκι στο πρόσφατο Συνέδριο, μετά το χαστούκι στις ευρωεκλογές, τι άλλο περιμένεις Μάριε; Μήπως το μόνο που περιμένεις είναι να γίνεις Πρόεδρος Βουλής για 2η θητεία με ΑΚΕΛικές πλάτες;


ΑΠΟΡΙΑ: Ποιος και πότε θα ελέγξει τα οικονομικά του ΔΗΣΑΚΕΛ; Απλά σημειώνω ότι ξόδεψαν περίπου ένα εκατομμύριο ο καθένας, για αυτή την προεκλογική εκστρατεία!

ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

8 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

An deite ta pragmatika numera psifwn twn evrweklogwn DHSY kai Akel kerdisan se psifus. Giati de mas krinete tin apofasi tu tassu na stiri3ei ton karogian stin proedria tu DHKO? Mesa se 5 xronia apo anergos vrethike proedros tis vulis.an den ton epevalle o tassos sas twra mporei na eixame allo DHKO.kai kati allo gia ti synenwsi : ama den egine meta to dimopsifisma den prokeite na ginei pote! Sorry a!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κώστας είναι υπέρ της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Αλλά όχι και για τους πούστηδες, η πολλή Δημοκρατία βλάφτει.

Ανώνυμος είπε...

pros tin "epiropi":
O kostas pkio pano ennen omofovikos opos ton melenio?
O iliadis stin proigumeni anartisi ennen ilikiakos ratsistis pu mila gia ton iakovu?
Pu epiate lalistati dimokrates?
aniksen i (karo)GI(an) tzie sas katapien??

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Όντως, το σχόλιο του Κώστα διαγράφεται, λόγω ομοφοβίας.

Το άρθρο του Γ. Ηλιάδη όμως, δεν χαρακτηριζόταν από ηλικιακό ρατσισμό, καθότι έθετε το ζήτημα της μισθοδοσίας κάποιου ως διπλωμάτη στα 70, ενώ υπάρχει συντάξιμη ηλικία για μέλη της δημόσιας υπηρεσίας και μέλη του διπλωματικού σώματος γύρω στα 63 (ανκαι ο Ηλιάδης γράφει 61, δεν ξέρουμε γιατί).

kyriakos είπε...

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι για τα χαμηλά ποσοστά του Δηκο Μπορεί ναι μεν να ευθύνονται πολλοί και διάφοροι λόγοι Ομως θέτοντας τους ιεραρχικά θα επέλεγα ως πρώτο και κύριο λόγο της εκλογικής αποτυχίας τη ΔΙΧΟΝΟΙΑ.
Η διχογνωμία και η διαμάχη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΔΗΚΟ μοιραία μεταφέρεται και στη βάση του κόμματος οι οποίοι χωρίζονται και αυτοί σε δύο σχολές σκέψης..
Τους σκληροπυρηνικούς, ας τους χαρακτηρίσω
και τους μετριοπαθείς.

Μοιραία λοιπόν όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση μερικοί σκληροπυρηνικοί δεν θα πάνε να ψηφίσουν καθώς θεωρούν ότι το κόμμα θα έπρεπε να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση
και μοιραία κάποιοι μετριοπαθείς Δηκοΐκοί επίσης δεν θα πάνε να ψηφίσουν, αηδιασμένοι απο τις ψεύτικες και δήθεν σκληροπυρηνικές κορόνες του Κάρογιαν καθώς και την αυταρχική-πειρατική συμπεριφορά του Ν. Παπαδόπουλου ο οποίος προσπαθεί σώνει και καλά μη σεβόμενος τις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες του Δηκο να θέσει το κόμμα υπό τον έλεγχο του.

Με λίγα λόγια δηλαδή η διχόνοιά που μεταφέρεται προς τα έξω περνά και στους ψηφοφόρους του Δηκο στους οποίους δίνεται η αφορμή την οποία κάθε ψηφοφόρος λίγο πολύ ψάχνει για να μην πάει να ψηφίσει μέσα στις ζέστες (αφορμή βοήθα που λέμε)

Αυτό που έπρεπε να γίνει στο Δηκο και δεν έγινε είναι η μειοψηφούσα άποψη να σεβαστεί την άποψη της πλειοψηφίας και να ακολουθήσει στηρίζοντας μια ενιαία πολιτική γραμμή.
Αντί αυτού παρατηρούμε το σημερινό αλαλούμ όπου οι μεν προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους Δε και να επιβάλουν τις απόψεις τους σε όλο το κόμμα.

Δέστε το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα όπου ο Βενιζέλος πριν απο ένα χρόνο προσπάθησε να ελέγξει το κόμμα διχάζοντας τη βάση και κηρύσσοντας πόλεμο ενάντια στον Παπανδρέου. Τότε ήταν που το Πασόκ έπιασε πάτο αν θυμάστε και είχε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων προς το σύριζα που έφτασε στο σημείο να γίνει 3ο κόμμα.

Η διαφορά είναι όμως ότι ο Βενιζέλος μετά την εκλογική του ήττα παραιτήθηκε απο τις φιλοδοξίες του και εξέφρασε δημόσια την στήριξή του στον αρχηγό καλώντας τη βάση του κόμματος σε ενότητα. Στο διάστημα που ακολούθησε ούτε μία εσωτερική διαμάχη δεν βγήκε προς τα έξω και μοιραία η βάση του κόμματος συσπειρώθηκε εκ νέου.
Κατι ανάλογο στη περίπτωση του Δηκο δεν βλέπω να γίνεται διότι ο Νικόλας δεν έχει έχει την πολιτική ωριμότητά του Βενιζέλου καθώς ακόμη περνά μια ιδιότυπη πολιτική εφηβεία. (sorry christofiaswatch)

Η μόνη λύση εδώ που φτάσατε είναι η διαγραφή- αποχώρηση μιας εκ των δύο συμμοριών απο το κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

me lia logia,ULI i apoxi aniken sto DIKO tzie se kanena allo.Etuto pu prospa8i na pi o eklogologos evagoras?

kyriakos είπε...

Είπα εγώ έτσι πράγμα φίλε μου;
Αν έτσι κατάλαβες τσέκαρε τα Ελληνικά σου.

pigmaliwn είπε...

φιλοι μου αρεσει αυτο το μπλοκ ασχετως αν διαφωνω με ολα επειδη εχει κριτικη αποψη.δηλωσατε γεννημα θρεμα του ΔΗΚΟ..την επομενη μερα της λυσης τι θα λαλειτε εσεις? εχετε αποψη για την κοινωνια την ε.ε και τουτα?