ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΕΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ!

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Εμείς, δεν μπορεί να χωρίσουμε,
Εμείς, μια ζωή θ' αγαπιόμαστε...



Θυμάστε παλαιότερη ανάρτησή μας για τα κοινά του Δημήτρη Χριστόφια και του αντιπροέδρου της κυβερνήσεώς του, Μάριου Κάρογιαν;


Θυμάστε που λέγαμε ότι και οι δύο είναι ανάξιοι διάδοχοι ενός μεγάλου άνδρα, του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο ένας στην Προεδρία της Δημοκρατίας και ο άλλος στην Προεδρία του ΔΗΚΟ;


Έχουν και ένα άλλο κοινό:


Είναι και οι δύο πρότυπα κυπριακού αρχοντοχωριατισμόυ!



Από την παιδική αθωότητα..........

στα αυτοκρατορικά σύνδρομα

Ο ένας, που κάποτε όλοι είχαν να λεν τι "καλός και απλός άνθρωπος ήταν", έχει καβαλήσει τελείως το καλάμι. Τα κάνει πλακάκια με μεγαλοοικονομικούς παράγοντες και παρακάμπτει τους Νόμους και τους Κανονισμούς του κράτους για ύποπτες συναλλαγές με το Κατάρ. Χτίζει (ελπίζουμε να μην είναι μπλεγμένη καμιά εταιρεία μεγαλοdeveloper από τις φίλες και "φίλες" της Ομόνοιας) και σπίτι από πάνω από το δικό του για την κόρη και τον γαμπρό, τον οποίο από όλους τους τουρκολόγους της Κύπρου, θεώρησε (εντελώς αξιοκρατικά!) ως τον πιο κατάλληλο για ειδικό σύμβουλο στο Προεδρικό, λίγο καιρό πριν παντρευτεί την κόρη του. Το ότι είναι γαμπρός του δε λέει τιποτα για τον κ. "ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ - ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ".

"ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ο νεποτισμός. Για να μην πούμε και για την υπερπροβολή του γάμου της κόρης του ως "μέγα κοσμικό γεγονός" με πρόσκληση σε μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοεπιχειρηματίες να χαιρετούν με τα φακελάκια τους. Ακόμη και η φιλοκυβερνητική, ιδίως στο Κυπριακό, εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ" τα έχωσε, με συντάκτη της, στο Χριστόφια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο άλλος, από τον απλό Μάριο που κάποτε ήξεραν στο ΔΗΚΟ και στη Νεολαία του, από βοηθός των διαφόρων Προέδρων του ΔΗΚΟ και της Βουλής, βρέθηκε ο ίδιος "από Κλητήρας
Δήμαρχος" κι ανεγείρει πολυτελή οικία, τεράστιας οικονομικής αξίας, σε ακριβή περιοχή της Λευκωσίας, κάτι που πιστεύουμε ότι εγείρει και θέματα πόθεν έσχες. Που τα βρήκες φιλούιν μας για τη σπιταρώνα; Πόσα και πως πληρώνονται οι εργολάβοι και οι υπεργολάβοι και οι λοιπόι; Δικαιούμαστε να ξέρουμε και οφείλεις να μας πεις!


Από το καλό παιδί, βοηθός των άξιων Προέδρων....



σε Μεγαλοκαβαλάρη του Καλαμιού


και σε εξάρτημα του Ευέλικτου


Και πριν βιαστεί κανείς να πει ότι κουτσομπολεύουμε, εξηγούμε ότι όλα τα πιο πάνω, τα αναφέρουμε για να δείξουμε ότι:
ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ .

Και οι δύο, από απλά καλά παιδιά, έχουν καταντήσει
ΜΑΣΤΙΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, μεγαλομανείς αρχοντοχωριάτες του χειρίστου είδους. Και αυτοί οι δύο, είναι (τι κρίμα Θεέ μου, τι κρίμα!) το Νο1 και το Νο2 της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Ο ένας αποξενωμένος από τους δήθεν "εταίρους" του, ενεργά ως να γνωρίζει τα πάντα.

Ο άλλος αποξενωμένος από τα άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματός του (σχεδόν καμία επαφή δεν έχει μαζί τους. Και ναι θα το πούμε για να το γνωρίζετε:
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΕΙΧΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την πάρτη του παρά για το κόμμα του.

Συμπεριφέρονται και οι δύο, ως να είναι ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ. Μόνο που οι Αυτοκράτορες είναι γυμνοί.
Σε σημείο γελοιότητας. Και η Επιτροπή, το christofias-watch και όλος ο κόσμος τους βλέπει.



ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

20 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια για το μπλόγκ σας. Δυστυχώς δεν υπάρχει Τάσσος ούτε ένας νεαρός Βάσος να βάλει τα πράγματα στον τόπο τους. Όπου γυρίσεις, αριστερά δεξιά και πολλές φορές στο κέντρο, το ίδιο πράγμα βλέπεις...

Ανώνυμος είπε...

...βλέπεις μόνο χριστοφάκια, ευελικτόπουλα, πουργουρίδιους, χρυσοχαραυγίτες και τουρκόφρονα φασιστάρια.

*Ιοσίλιος*

Ρήγας είπε...

Εγώ διαφωνώ ότι μόνο αυτοί οι γελείοι υπάρχουν ανάμεσα στον λαό.

Οι γελείοι αποτελούν μια πολύ-πολύ μικρή μειοψηφία. Εγώ πιστέυω ότι δεν αποτελούν καν ποσοστό μέσα στον λαό, αλλά μόνο μονάδες. Το πρόβλημα είναι ότι φωνάζουν συνεχώς και μόνο αυτοί ακούγονται.

Πού είναι όμως ο λαός;

Η συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού λαού (εννοώ των Ελλήνων Κυπρίων) και Έλληνες νοιώθουν και πατριώτες είναι. Και δεξιοί και κεντρώοι και αριστεροί. Είναι όμως σε έναν λήθαργο και ξυπνούν μόνο όταν φάνε κάποιο μεγάλο χαστούκι.

(Το ίδιο πιστεύω ότι συμβαίνει και στην Ελλάδα).

Σχετικά με τους πολιτικούς, συμφωνώ με τον elgrecogr. Δυστηχώς μετά τον Τάσο έχει μείνει ένας Βάσος και αυτό που φοβούνται περισσότερο τα γιουσουφάκια είναι να πεθάνει ο Βάσος. Διότι τα γιουσουφάκια φοβούνται περισσότερο τους πεθαμένους παρά τους ζωντανούς, διότι δεν μπορούν να τους βλάψουν.



Ρήγας

antiomospondiakos είπε...

Μην ανησυχείτε και ο λαός θα επανεμφανιστεί. Κάπου εκεί, τον ερχόμενο Απρίλιο, που θα του ξαναζητήσουν να συνηγορήσει σε ένα έγκλημα (αυτή τη φορά μάλιστα με… προεδρική βούλα) θα απαντήσει στους γελοίους.

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται. Όπως έκαναν και το 2003 επί Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η ιστοσελίδα σας έχει σκοπό να ρίξει το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ στην αγκαλιά της ακροδεξιάς.

Δεν είμαστε ακροδεξιοί και δεν ξεχνούμε το πραξικόπημα και τα όσα δεινά επεσώρευσε στον τόπο μας. Και δεν ξεχνούμε ποιοι ήταν οι πραξικοπηματίες.

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

ΕlGrecoGr, Ιοσίλιε και Ρήγα,

Προσωπικά πιστεύω ότι το χειρότερο που μπορούμε να πάθουμε, είναι να χάσουμε την ελπίδα. Να χαθεί η γη κάτω από τα πόδια μας όπως πάθαμε στις Προεδρικές του 2008. Όταν, γεμάτοι ελπίδα για μια πενταετία Τάσσου Παπαδόπουλου, χωρίς την κηδεμονία Χριστόφια και με ανόθευτη αγωνιστική πολιτική στο Κυπριακό, ζήσαμε την απογοήτευση εκείνης της Κυριακής και των ημερών που ακολούθησαν, όταν όλοι στήνονταν, μετά από αντιπαροχές στις εξέδρες του Δ. Χριστόφια.

Όμως δεν μπορούμε να τους χαρίσουμε το μέλλον μας. Είναι υποχρέωσή μας να ελπίζουμε. Είναι υποχρέωσή μας να σκεφτόμαστε, να μιλάμε, να αγωνιζόμαστε.


Αγαπητέ Ρήγα ειδικά,

Διαβάζω τα σχόλιά σου και είσαι τεκμηριωμένος. Μπράβο σου. Ελπίζω πίσω από το ψευδώνυμό σου, να κρύβεται ένα ενεργό μέλος σε κάποιο κόμμα. Γιατί χρειαζόμαστε πολιτικούς με γνώσεις και όχι ημιμαθείς ανάξιους.


Ανώνυμε,

Αυτή που βρίσκονται στην αγκαλιά της ακροδεξιάς, είναι αυτοί που υιοθετούν τη λύση φυλετικού διαχωρισμού των Κυπρίων πολιτών. Και αυτά που λες για "δημοκρατικές δυνάμεις που κυβερνούν", δεν ισχύουν. Καθότι όντως, όπως γράφει η ανάρτηση, ο Δ. Χριστόφιας δε λαμβάνει υπόψη κανέναν από τους εταίρους του. Γιατί αυτοί που τον επικροτούν και τον χειροκροτούν, δεν είναι οι υποτιθέμενοι εταίροι του, αλλά οι Αγγλοαμερικάνοι, οι ΕΔΗ και ο Ν. Αναστασιάδης.

Ρήγας είπε...

Ξενή,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά όχι, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα.

Ανήκω σ'αυτούς που στην πρώτη πορεία μοτοσυκλετιστων μπήκαν στα κατεχόμενα και πλακώθηκαν με τους Τούρκους στρατιώτες και τους ΟΗΕδες. Αυτοί για τους οποίους η άρχουσα τάξη ευχόταν να μας είχαν σαπίσει στο ξύλο τα Μεχμετζίκ, μην πέσει ο τουρισμός στον νότο. Ναι, το ζήσαμε κι'αυτό.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Δεν νομίζω ότι ο Καρογιάν είναι καλάμι που καβάλησε. Είναι σκούπα αυτές του Χάρρυ Πότερ που έχει καβαλήσει. Το ίδιο και ο Μάρκος ο Κυπριανού με την διαφορά ότι η σκούπα του Κυπριανού μπορεί να σπάει το φράγμα του ήχου.

Εύχομαι να υπάρχει μετά θάνατον ζωή για να τους παραλάβει και τους δύο ο Τάσος και να τους δώσει να κάτσουν. Τον Μάρκο θα τον δέρει και ο παπάς του και ελπίσω να του δώσει όσες σηκώνει και ακόμα παραπάνω.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Re kopelia ipamen.Megalos o Tassos alla ipame na dokoume vima kai stous pio neous.Gi ayto evkikes o karogian.Ahahhahahaha

Ανώνυμος είπε...

"το Σχέδιο Καρογιάν
είναι προδοσία
είναι του ξεπούλημα
της Βουλής στην ΑΚΕΛία"

*Ιοσίλιος*

Πλαστήρας είπε...

Έχετε προσέξει ότι κατά τη διάρκεια των ΑΜΚΕ υποστάληκε η Ελληνική σημαία από το ΓΣΠ;

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρα, το πρόσεξα σήμερα που περνούσα από εκεί και λέω που είναι η σημαία η Ελληνική, το σύμβολο του Έθνους? Παραξενεύτηκα αλλά με την κυβέρνηση που έχουμε, τι σκατά... (Συγνώμη για τα γαλλικά αλλά έχω μπουχτίσει να ακούω τους ΑναστασιαδοΧριστόφιες να μας λένε περί συμφιλίωσης και συμβίωσης και μαλακίες) Αυτό δε θα γίνει ποτέ κι ας το πάρουνε χαμπάρι.
Μέσα από την ίδια την Ιστορία μας σαν Ελληνικό Έθνος, έστω σαν Κυπριακός Ελληνισμός, θα πρεπε να μάθουνε και οι ίδιοι οι πολιτικοί 5 πραγματάκια. Θα έπρεπε να διδαχθούν απ το παρελθόν και όχι να προσπαθούν να αλλάξουν τα βιβλία των σχολείων διαστρεβλώνοντας την ιστορία...
Έλληνες ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε. Κανείς δεν θα το αλλάξει αυτό. Ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Ma stous AMKE simmetexei kai i Ellada?

Πλαστήρας είπε...

Άκου κάτι που δεν ξέρεις τελευταίε Ανώνυμε. Η μόνη Ελληνική σημαία στην Κύπρο που ανήκει στο Ελλαδικό κράτος είναι αυτή της Ελληνικής πρεσβείας. Οι υπόλοιπες ανήκουν σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Ελληνική κοινότητα της Κύπρου, που είναι το 82%.

Ανώνυμος είπε...

Ma stous AMKE einai i elliniki koinotita tis Kiprou pou lamvanei meros?

Ανώνυμος είπε...

AFu akoma tzie i filokivernitiki efimerida politis ,ta xoni sto xristofkia,to provlima me tin dimokratia pu to 8orite esis?

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΣΑΚΕΛ ΔΗΣΑΚΕΛ ΔΗΣΑΚΕΛ!

Ανώνυμος είπε...

fisika tha eprepe na voleutoun...

am ti den tha ktisoun kai ayti kanena spitaki pano stis plates mas?