ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009


Δέχομαι συγχαρητήρια Αφέντη Ερντογάν. 70% και πάνω
θα κτυπήσει το ΔΗΣΑΚΕΛ στις ευρωεκλογές




Στις ευρωεκλογές, θα ψηφίσουμε με ένα μεγάλο βάρος. Γιατί ο χώρος μας είναι πολυκερματισμένος σε 4 διαφορετικά κόμματα: ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι. Γιατί και άλλοι ανθρώποι μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κομματικά στεγανά του ΔΗΣΑΚΕΛ, χωρίς ένα ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ κόμμα να τους εκφράσει. Η Ελένη Θεοχάρους, για παράδειγμα, δεν έχει θέση στον ΔΗΣΥ του Αναστασιάδη. Ούτε ο Ουράνιος Ιωαννίδης. Ούτε ο Χρίστος Ρότσας. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κόμμα που θα μπει σφήνα στο ΔΗΣΑΚΕΛ και που θα βοηθήσει τα εγκλωβισμένα στο ΔΗΣΑΚΕΛ στελέχη να απελευθερωθούν πολιτικά.

Σωστά, είπαν οι φίλοι του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ότι μακάρι να ήταν ένα δικό μας κόμμα στο ψηφοδέλτιο απέναντι στο ΔΗΣΑΚΕΛ και όχι πολλά.

Αύριο πάμε να ψηφίσουμε, μετά από αντεκκλήσεις μεταξύ των κομμάτων του δικού μας χώρου. Σποτάκια του ΕΥΡΩΚΟ εναντίον ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ με υπερβολικό αρνητισμό, άδικες κατηγορίες ΔΗΚΟ εναντίον ΕΥΡΩΚΟ, άδικες κατηγορίες ΕΔΕΚ εναντίον ΕΥΡΩΚΟ, διαμάχη ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ για τη σοσιαλδημοκρατία.

Τους βλέπουμε να κοκορομαχούν σαν ανόητοι, την ίδια ώρα που το ΔΗΣΑΚΕΛ προβλέπεται
να σκίσει στις ευρωεκλογές. Εμείς πάντως, σας καλούμε να ρίξετε ΜΑΥΡΟ στο ΔΗΣΑΚΕΛ.



Πάμε να ψηφίσουμε με το
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ κριτήριό μας. Αλλά με βαριά καρδιά. Γιατί στο δημοψήφισμα και στις Προεδρικές, άλλα ελπίζαμε και άλλα περιμέναμε. Περιμέναμε ένα μεγάλο κόμμα με σωστή γραμμή στο Κυπριακό. Η μικρότητα όμως τελικά, είναι πολύ μεγάλη.

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

53 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα πάθετε χειρότερα! Εμεινεν σας η τάτσα.

Ανώνυμος είπε...

Mana mou sas re … Eisasten krima!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, ο εθνικιστικός χώρος είναι πολυκερματισμένος και αυτό είναι κακό. Αλλά δεν το θέλετε διαφορετικά γιατί τότε οι νούσιμοι που ανήκουν σε αυτά τα κόμματα θα την έκαναν κανονικά, δε θα είχαν τα προσχήματα πλεόν.
Ξεχάσατε βεβαίως να αναφέρετε την άλλη συνιστώσα, το ΕΛΑΜ ή πως αλλιώς λένε εκείνα τα φοβερά κοπέλια με αι κιου ανεγκέφαλαου λίμπουρου.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Από το πατριωτικό προοδευτικό ρεύμα που έχει ανάγκη τεράστια η Κύπρος μέχρι τουε εθνικιστές τύπου ΕΛΑΜ η απόσταση είναι τεράστια.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει πολλά ερεθίσματα για σκέψεις και πρέπει να μην φύει από την πρώτη σελίδα γρήγορα.

the Idiot Mouflon είπε...

Μα αφού έτσι ήταν πάντα η κατάσταση με την παράταξη των εθνικόφρονων στην Κύπρο.

Το κυριότερο χαρακτηρηστικό ήταν η ανεπάρκεια των ηγετών της και η μονομανία όλων τους για δημιουργία και επιβολή του δικού τους καπετανάτου.

Αυτό δεν σας βάζει σε υποψίες; Όι, α; Εν πειράζει... ξεχάστε το, εν' καλά τζιαι τα ππιριλλιά.

Ανώνυμος είπε...

Siga re esy! O Grivas, o Sampson den itan igetes? O Sillouris, o Koutsou, o Arxiepiskopos, o Nikolakis, o Tornaritis, o Koulias, o Varnavas, o Lazaros den einai igetes simera?

Ρήγας είπε...

Ο ένας χώρος έχει βγάλει έναν Κυπριανού, έναν Τάσο και έναν Λυσσαρίδη.


Ο άλλος χώρος έχει τον Πουργουρίδη, την Καίτη Κληρίδου, τον Στυλιανίδη, τον Κληρίδη, τον Αναστασιάδη, τον Βασιλείου κλπ. Α, και τις απαρηγόρητες cheerleaders των δικτατωρικών καθεστώτων του ανατολικού μπλοκ, αλλά και διάφορους αποτυχημένους κομμουνιστές όπως τον Μίχο κλπ. Ούπς, ξέχασα τον ...αδελφό Ταλάτ. Και διάφορα άλλα ασήμαντα γιουσουφάκια, θολοκουλοτουριάρηδες, USAid, κλπ κλπ.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που παρατηρώ να συμβαίνει συστηματικά σ’ αυτό το ιστολόγιο είναι να γίνονται αναρτήσεις με ενδιαφέροντα θέματα αλλά να μην γίνεται σοβαρή συζήτηση. Επίσης οι διαχειριστές του ιστολογίου απουσιάζουν το ίδιο συστηματικά από τις συζητήσεις και έτσι αφήνουν τους διάφορους σχολιαστές, ένας να λεει το ψιλό του κι άλλος το χοντρό του, εκτρέποντας τη συζήτηση σε βρισιές ή σε ζητήματα εκτός θέματος. Κάποτε Παρεμβαίνουν μόνο για να διαγράψουν κανένα σχόλιο εκείνου του ξεροκέφαλου του ηλιακού ρατσιστή (όπως τον ονομάζουν) του Άνεφ ή κλώνων του. Παιχνίδι κυρίως κάνουν διάφοροι Ανώνυμοι, ένας Βισίλιος που μπαίνει βασικά για να βρίσει, κάποιος Φάληρος που ξεκινά και προσπαθεί κάτι να πει αλλά στο τέλος ξεφεύγει και τα κάνει μούσκεμα κι ένας Ρήγας (μάλλον Κούπα) που κι αυτός όμως είναι πολύ έντονος και αψύς. Υπολογίζω ότι πρέπει να κουβαλά στην ψυχούλα του διάφορα παιδικά τραύματα και χρησιμοποιεί το χώρο του μπλοκ για εκτόνωση του.

Το θέμα της ανάρτησης είναι αρκετά ενδιαφέρον, αλλά ο αρθρογράφος Πράξανδρος έμεινε στες διαπιστώσεις και στα κλαψουρίσματα για τον πολυτεμαχισμό του πατριωτικού αντικατοχικού χώρου σε διάφορα κόμματα και κομματίδια που ερίζουν μεταξύ τους σήμερα. Δεν είδα να κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις για ενοποίηση του χώρου αυτού ή μήπως στο τέλος της ημέρας αντικειμενικά είναι αδύνατο αυτό;

Πως θα συνυπάρξει φέρ’ ειπείν ο αντιστασιακός Λυσσαρίδης με τον παλαιοχουντικό Κουτσού; Αλλά θα μου πείτε στην Κυβέρνηση Κληρίδη μπήκαμε κι εδώ θα κολλήσουμε;

Ή ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός; Θυμάμαι πάλι, επί καιρώ Σπύρου Κυπριανού που ξανάγινε τέτοια συζήτηση και τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ είχαν μάλιστα κοντέψει σε συμφωνία, αλλά τελικά δεν κατάληξαν γατί δεν συμφώνησαν ποιος θα είναι ο Αρχηγός, ο Σπύρος ή ο Λυσσαρίδης! Λετε τώρα να ξεπεραστεί αυτό το κομβικό πρόβλημα; Ίσως κάποιος τρίτος με ηγετικά προσόντα να έπαιζε καταλυτικό ρόλο. Σε περίπτωση ανάγκης να κάνουμε και εισαγωγή κανένα από την Ελλάδα ή να στείλουμε κάποιον εκεί για μετεκπαίδευση κοντά στον Άδωνη τον Γεωργιάδη.
Τι να κάνουμε οι έρμοι. Ο Σπύρος και ο Τάσσος δυστυχώς μας άφησαν νωρίς (και έχουμε τα παραπούλια τους τώρα να ερίζουν για τες καρέκλες), ενώ ο Βάσος τι να περισώσει κι αυτός;

Κάτι άλλο ακόμα που ενστικτωδώς αντιδρά ο οργανισμό μου είναι αυτό που λεει ο αγαπητός Πράξανδρος, ότι η ανίερη συμμαχία ΔΗΣΑΚΕΛ συγκεντρώνει περίπου το 70% των ψηφοφόρων. Καλά αν εμείς είμαστε τότε το υπόλοιπο 30% (μόνο) γιατί θέλουμε να τους επιβάλουμε τις δικές μας απόψεις; Κάπου έχω συγχυστεί με αυτό το αίνιγμα.
Έχει δίκιο πάντως ο Φάληρος που λεει ότι αυτή η ανάρτηση περιέχει πολλά ερεθίσματα για σκέψεις, αλλά είναι κάπως συγχυσμένα τα πράματα. Λέτε να καταφέρουμε να στοχαστούμε στο τέλος και να βγάλουμε άκρη;
Το άλλο που με προβληματίζει είναι ποιος θα ηγηθεί των πατριωτικών αντικατοχικών μαζών του ΑΚΕΛ να απεγκλωβιστούν από τα στεγανά του Κόμματος τους. Τον Χριστοδουλίδη εφάαν τον ενώ τον Κατσουρίδη επαραμερκάσαν τον! Δύσκολη η κατάσταση. Και εκανονίσαν τα να στείλουν και τη Θεοχάρους στην Ευρώπη!
Φίλοι και συναγωνιστές αναζητείται ηγέτης!

Ρήγας είπε...

>ένας Ρήγας (μάλλον Κούπα) που κι >αυτός όμως είναι πολύ έντονος και >αψύς

Αγαπητέ, οι καιροί δεν σηκώνουν γλυκάδα και χαϊδέματα και μάνα μου και χαρώ σε. Είδαμε πού μας οδήγησαν αυτά. Ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο.

Αν όμως επιμένεις για γλυκάδες, τότε προτείνω να πας σε κάποιο μπακάλικο και να αγοράσεις ένα κουπί γλυκό αμύγδαλο.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ekisases to ELAM re praksandre,giati etus psifizete tzinus?Ena ka8aro antikatoxiko,antiomospondiako,antiturkokipriako komma!Nomizo kalipti sas pliros!

Ανώνυμος είπε...

Άνευ Ορίων δήθεν Ανώνυμε,(όλα κι αν τα κρύβεις ο εξυπνακισμός σου δεν κρύβεται με τίποτα)

Συμπληρώνω στο ΡΗΓΑ,

Όχι μόνο γλυκό αμύγδαλο. Αλλά και γλυκό καρυδάκι βεβαίως. Να το κερνούν οι λεβέντες εκεί που ξέρουν.

Όπως οι συναγωνιστές τους πρόδρομοι του ΔΗΣΑΚΕΛ που κερνούσαν τους πραξικοπηματίες.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, το ότι εππέσαν όλα τα νενέκια πάνω σας σε αυτή την ανάρτηση, δείχνει ότι ήταν πετυχεμένη.

Μπράβο ρε κοπέλια της Επιτροπής. Δώστε τους πας τ' αφτιά και μεν φοάστε κανέναν. Είμαστε μαζί σας.

Φ

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Μπορεί το ΔΗΣΑΚΕΛ να αθροίζει 70% αλλά αυτό είναι μια πολιτική πρόσθεση και δεν εκφράζει τις δυναμικές που υπάρχουν επί του Κυπριακού στα δυο κόμματα.

Αν, που δεν το νομίζω, πάμε μέχρι δημοψήφισμα και αν το περιεχόμενο της λύσης δεν περιέχει τις βασικές βελτιώσεις που ζητούσε επίμονα ο Τάσσος Παπαδόπουλος -ειδικά επί της ασφαλείας και των εγγυήσεων, αν δηλαδή επιστρέψει απαράλλακτο το σχέδιο ΑΝΑΝ ο λαός δεν θα το υπερψηφίσει.

Θελω να πιστεύω μάλιστα πως αν για το αποτέλεσμα δεν υπάρχουν αξιόπιστες δημοσκοπικές μετρήσεις που να δείχνουν ισχυρό ρεύμα της τάξεως 65% και πάνω προς το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ δεν θα πάμε καν σε δημοψήφισμα γιατί οποιοδήποτε αποτέλεσμα οριακής ή μικρής πλειοψηφίας εγκυμονει τον διχασμό.

Για το ζήτημα "ηγεσίας" του πατριωτικού χώρου πολλά μπορεί να γράψει κανείς, ετοιμάζω ένα κείμενο με σκέψεις που ξεκινά από το γιατί χάθηκαν οι εκλογές του 2008. Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως οι εκλογές χάθηκαν από τους βολεμένους και τους καρεκλοκένταυρους ΟΛΩΝ των κομμάτων του κεντροαριστερού χώρου που έχουν σαν κεντρικό άξονα την καθαρή αντικατοχική ιδεολογία και ως στόχο την ομαλή Συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μια νύξη ΄μόνο θα κάνω τώρα και θα θυμίσω πως όλοι περίπου γνώριζαν ότι τυχόν επανεκλογή του Τάσσου στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα δρομολογούσε γοργές εξελίξεις πλήρους αναδιαμόρφωσης του ευρύτερου αντικατοχικού μετώπου με συνιστώσες που ξεκινούν από την κεντροδεξιά και φτάνουν ως την κεντροαριστερά.

Με άλλα λόγια, θα είχαμε μια ισχυρή "ανατάραξη" του πολιτικού σκηνικού και ένα γερό ξεβόλεμα του κατεστημένου, ενός πανίσχυρου κατεστημένου που κυβερνά τον τόπο και που είναι σε όλα χωρίς καμία εξαίρεση τα κόμματα, μέσα στους μηχανισμούς.

Η εγκληματική αδράνεια που επέδειξαν όχι λίγοι είχαν σαν στόχο να ακυρώσουν αυτή τη διεργασία.

Θέλω να πιστεύω πως αυτή η προοπτική, απλά πήρε μία αναβολή και πως οι δυνάμεις που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και αγωνιούν, θα εκφραστούν συγκροτημένες σύντομα και σύντονα.

Ανώνυμος είπε...

E afou tzini pou grafoun ta themata en toso empathis kai i anaerhisis tous katantoun gia gelia ,kamno kai go tin plaka mou(sto idio dld mikos kimatos ton diahiriston tou blog)

EEEOOOO. EM eniksero ti na grapso.
EEEOOOO

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το Φάληρο. Διαβάστε το σχόλιό του πολύ καλά.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο: το άι κιου σου Στροβολιώτη εν παρόμοιο με εκείνους του ΕΛΑΜ. Άνθρωπος που λέει ότι έποικοι έχουν παραπάνω δικαιώματα που πρόσφυγες, είτε προδότης είναι είτε αι κιου υπό το μηδέν.

tristermannus είπε...

Στροβολιώτη,

Ποιός στέγασε τον "εθνικιστικό χώρο" της ΕΟΚΑ Β;

Ο Λυσσαρίδης μήπως ή ο Κυπριανού;

Ρήγας είπε...

Η επιστήμη δεν δέχεται αρνητικό δείκτη νοημοσύνης. Επομένως αυτό που λέτε για τον εραστή των εποίκων από τον Στρόβολο ("αρνητικό iq") δεν μπορεί νάναι σωστό.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

“Ad homimen είναι όταν ένα αντεπιχείρημα επιτίθεται στον άνθρωπο, αντί στο επιχείρημα το οποίο καλείται να αντικρούσει”. Το πιο κάτω ουδόλως αποτελεί Ad homimen αλλά στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία γι’ αυτό μην κάνετε λανθασμένες σκέψεις! [“Επομένως αυτό που λέτε για τον εραστή των εποίκων από τον Στρόβολο ("αρνητικό iq") δεν μπορεί νάναι σωστό”]. Δάσκαλε που δίδασκες!!!

Ρήγας είπε...

Προς 11:33. Καλά, μιλούμε ότι έχεις πιάσει πλήρως το νόημα.

Μήπως υπήρξε ...επιχείρημα το οποίο κλήθηκα να αντικρούσω και δεν το έπιασα;

Ή μήπως σε ενόχλησε το "εραστής των εποίκων"; Σημαίνει "αυτός που αγαπά τους έποικους." Είναι μιά πραγματικότητα. Δεν είναι ο μόνος, είναι και η κόρη του Κληρίδη. Ξέρεις, εκείνη που ήταν βουλευτής και που ακόμα δεν έμαθε να μιλά Ελληνικά. Κι'εκείνη εραστής των εποίκων είναι. Και μερικοί άλλοι.

Είναι όμως παράξενο: Γιατί σας ενοχλεί όταν βάζουμε μπροστά σας έναν καθρέφτη;

Αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε μπροστά σας, δεν φταίμε εμείς.

Πολύ εκνευρισμένη μου φαίνεται η Επαγρύπνηση τελευταία.

Αυτή η ανάρτιση τους ενόχλησε τόσο πολύ που ήρθε ολοόκληρη η 11άδα εδώ μέσα και έπεσαν πάνω στον αρθρογράφο σαν τα Όρκς...

Προτείνω λίγο ξύδι για το στομάχι.

Και κάτι άλλο, τώρα που ήρθε η πρώτη ομάδα εδώ μέσα: ΟΜΟΝΠΟΝΔΙΑ δεν κάνετε στην Κύπρο, που να κτυπιέστε σαν τα χταπόδια πάνω κάτω, ΟΣΑ δολλάρια δώσουν οι ξένες πρεσβείες, όσο κλάμα και να κάνει ο Κληρίδης και όσους όρκους να δώσει στο Ευαγγέλιο, όσα νύχια και να ακονίσει ο Πουργουρίδης, όσες συγκεντρώσεις στο ΧΙΛΤΟΝ και να οργανώσει το ξενόφερτο κόμμα των απολογητών του Χόνεκερ και του Τίτο και του Τσαουσέσκου, όσα αντεθνικά συνθήματα κουβαλήσει στις κερκίδες της το αθλητικό παράρτημα του Κόμματος και όσες ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ σημαίες και να κουβαλήσει και όσες Ελληνικές σημαίες και αν κάψουν διάφοροι αλήτες.

Και αν ο Ευέλικτος έχει βίτσια και γουστάρει να τον ξεφτυλίζει ο δολοφόνος Ταλάτ, ας το κάνει στις προσωπικές του στιγμές. Ας βάλει και μια κάμερα να στέλνει σήμα σε φετίχ κανάλι στο διαδύκτιο. Όλο και κάποιοι θα ικανοποιούνται.
Αυτό εμάς δεν θα μας αφορούσε. Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι εμείς (ο λαός) τον ψηφίσαμε για να κρατά ψηλά την εξιοπρέπεια της Ελληνικής κοινότητας της Κύπρου. Καλά, λέμε τώρα...

Είπαμε. Αν δεν σας αρέσει η πραγματικότητα, ξύδι για το στομάχι, διότι σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ γη ζείτε, ανάμεσα σε ΕΛΛΗΝΕΣ. Και όπως μειονότητα είναι και οι Τούρκοι, μειονότητα είστε κι'εσείς. Και πιο μικρή μάλιστα.

Σ'αυτόν τον τόπο υπάρχουν οι Έλληνες, οι Τούρκοι και οι Τουρκόσποροι και ο καθένας αποφασίζει που να ανήκει.

Και επιτέλους μπορεί κάποιος να απαντήσει κάτι που έχει τεθεί προηγουμένως αλλά το κάνατε γαργάρα: Γιατί κατέβηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία από τον ΓΣΠ κατά την διάρκεια των αγώνων; Παραμένει Ελληνικός σύλλογος το ΓΣΠ την ώρα των αγώνων, ή μετατρέπεται σε κάτι άλλο; Και αν ναι, τί ακριβώς;




Ρήγας

ΕΠΟΙΚΟΣ Νο.20 είπε...

Ε ρε κόλλημα με το ΕΛΑΜ οι κόκκινοι φασίστες. Ήταν το τελευταίο μάθημα που εκάμαν στο ΕΔΟΝοσχολείο πριν να κλείσουν για τις ευρωεκλογές!

Ανώνυμος είπε...

Ma to ELAM exei opadous tziai epikous?

Ανώνυμος είπε...

Oi xtesines ekloges edeiksan (akoma mia fora) poioi einai meionotita safton ton topo – oi monimws afrizontes gia thn dithen kindinevousan ellinikotita mas!
Tous AMKE en to GSP pou tous diorganwnei? Giati thelete na metatrepsoume ena kratos se koinotita?

Ανώνυμος είπε...

Μειονότητα είσαστε εσείς ρε κομματόσχιλλα

41% Αντε γειά!!!!!!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ti pososto pire telika o endiamesos (“antikatoxikos”) xwros – DIKO, EDEK, EVROKO, Oikologoi? Oute 30% - mono gyro 26%. Kai thelete na epivalete tis apopseis sas to 70% tou DISAKEL?

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός λοιπών φασίστες της Κύπρου Ενωθείτε
Σε ένα κόμμα μια φωνή.



12.28 +9.85 + 4.12 +1.12= ...27.37

sorry.. πάλε χάσατε..

Ανώνυμος είπε...

Και ας μην νομίζουν ότι αν ενωθούν όλοι σε ένα νέο κόμμα ότι θα τους ακολουθήσει ολόκληρη η βάση του Δηκο και της ΕΔΕΚ..

ένα 5% θα το χάσουν..

Ρήγας είπε...

* Γεγονός 1ον: Ο ένας στους δύο ψηφοφόρους προτίμησε τη Θάλασσα από τις ευρωεκλογές.

* Γεγονός 2ον: Όταν πριν μερικά χρόνια ο λαός κλήθηκε να αποφασίσει για κάτι ΣΟΒΑΡΟ, ΔΕΝ ακολούθησε τα κόμματα και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ το σχέδιο Ανάν στην μεγάλη του πλειοψηφία.

Επομένως επί της ουσίας των εθνικών θεμάτων, δεν υπάρχει η εξίσωση "ΑΚΕΛ + ΔΗΣΥ = 70%" με την οποία μας ...απειλείτε κιόλας.

Κάντε όσες ευρωεκλογές, βουλευτικές, δημαρχιακές θέλετε. Όταν έρθει ξανά η στιγμή που ο λαός θα χρειαστεί να πει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι, θα αποδεικτεί ΞΑΝΑ ότι είστε μειονότητα (πολύ μικρότερη μάλιστα από την Τούρκικη μειονότητα).

Και σε τελική ανάλυση, αυτό είναι που καίει κάποιες ξένες πρεσβείες.



Ρήγας

Unknown είπε...

arketoi mporei twra pleon na ipostirizun oti o endiamesos xwros vgike adinatos apo tis ekloges aftes.
Den akusa omws kanena apo esas (sta teleftaia sxolia sas) na provlimatizete gia tin epomeni mera.
Rolos tu endiamesou xwrou den einai i epivoli apo4ewn. Stoxos tu einai opws dia mesou tu dialogou kai tis epikodomitikis sizitisis na min afinei KANENA apo ta dio megala akra na EPIVALETE.

Alwste, afto to opoio sas pligwnei einai oti stin krisimoteri stigmi gia tin kipriaki dimokrateia oi men tu Disi eipan to NAI kai to AKEL nai alla na 4ifisete oxi giati oi megaloi mas antipaloi lene to antitheto apo emas. To megalo OXI to eipe me gemata ta matia o Tassos Papadopoulos o opoios, ws gnwsto, proerxotan apo ton endiameso xwro!

Arketoi apo aftous pu kanun logo simera gia tin katastrofi tu endiamesu xwrou kai ekfrazun me toso entono tin xara tus as analogistun to pios xwros apo tus treis ekane ta megalitera thavmata kai exei tin pio megali istoria stin Kipro? Eite afto onomazete kipriako provlima eite afto onomazete oikonomiki i koinwniki politiki tu kratus aftu?

Elpizw arketoi apo aftus pu kanun logo gia tin katastrofi tu ENDIAMESOU xwru na lavun sovara ipo4i tus pio panw provlimatismus kai ske4eis mu pu sas enapothetw pio panw kai na 3anaskeftoun to pws tha ekfrazun tis ske4eis tus gia ena toso istoriko gia ta dromena tis patridas Xwro.

Efxaristw osus eixan tin ipomoni na me anextun si makrologia mu.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε Άνευ Ορίων, εσείς των ΕΔΗ από 2% γίνατε 24%.

Εμείς που έχουμε καταμετρημένο το 76% πριν 5 χρόνια, πρέπει να σιωπήσουμε, επειδή τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου δεν παίρνουν αυτό το ποσοστό σε εκλογές;

Δημοκρατία είναι να μιλάτε και οι ΕΔΗ να μιλούμε κι εμείς

Ανώνυμος είπε...

* Γεγονός 1ον: “Ο ένας στους δύο ψηφοφόρους …” [ΔΕΝ] “… προτίμησε τη Θάλασσα από τις ευρωεκλογές…”, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΟΚΟ!

* Γεγονός 2ον: ΛΑΘΟΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΌΤΙ “όταν πριν μερικά χρόνια ο λαός κλήθηκε να αποφασίσει για κάτι ΣΟΒΑΡΟ, ΔΕΝ ακολούθησε τα κόμματα …”. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΓΙΑΤΊ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΚΕΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ “ΑΚΕΛ + ΔΗΣΥ = 70%”!

Ρήγας είπε...

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

1/ Στις εκλογές έλαβαν μέρος οι μισοί ψηφοφόροι. Αυτό αντί να σας ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ (για την κατάντια της πολιτικής σκηνής στην Κύπρο) σαν ικανοποιεί επειδή "νίκησε" η ομάδα σας ή μάλλον επειδή "έχασε" η αντίπαλη ομάδα. Να δούμε τί θα κάνετε στο champions league... εμ, εννοώ στην Ευρωβουλή.

2/ Οι επίσημες τοποθετήσεις πάμπολλων στελεχών (συμπεριλαμβανομένων και μεγαλοστελεχών, αλλά και των απλών ψηφοφόρων) του ΔΗΣΑΚΕΛ κατά το δημοψήφισμα ήταν εναντίον της επίσημης γραμμής των κομμάτων τους. Επομένως, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τις κατευθυντήριες γραμμές των ηγεσιών, ο καθένας ψήφισε αυτό που ένοιωθε. Οι ΜΟΝΟΙ που ενοχλήθηκαν (και συνεχίζουν όπως φαίνεται να ενοχλούνται) με αυτό το ΣΠΑΣΙΜΟ των αυστηρών ορίων των κομμάτων (άνευ ορίων δηλαδή...) είναι τα κομματόσκυλλα, που παρέμειναν στην μάντρα να φυλάνε τα πιο υπάκουα από τα πρόβατα (τα οποία δεν θα έφευγαν έτσι κι'αλιώς) επομένως κρίνεται και ο ρόλος των κομματόσκυλλων πλέον άχρηστος.

Τόσο το [1] όσο και το [2] είναι γεγονότα που σας καίνε, περισσότερο από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

@ Ρήγας,
Για ακόμα μια φορά αδυνατείς να κρίνεις πολιτικά και μακράν της “Ad hominem” τακτικής σου ... Τώρα μιλάς για “κομματόσκυλα”, για “πρόβατα”, ενώ δεν κατάλαβα αν στην προκείμενη περίπτωση χαίρεσαι ή λυπάσαι για την ανυπακοή προς την κομματική γραμμή (κάποιοι να μην ακολουθήσουν την απόφαση του ΑΚΕΛ και να ψηφίσουν ΝΑΙ)!
Κατα που μας συμφέρει ερμηνεύουμε τις εξελίξεις και τα γεγονότα ...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον τακτικό σχολιογράφο του μπλοκ Ρήγα, τον Μέγα πολέμιο του “ad hominem” φαινομένου:
“Ο αλουπός εχώννετουν τζι' ο νούρος του εφαίνετουν”, ή αλλιώς “Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει” ... έτσι έπαθεν και ο Ρήγας!
Έλα ΡΕ Συ μην απολογείσαι (σχόλια σου ώρα1:32 π.μ.), γιατί χάνεις κι από το αψύ κι άγλυκο image σου! Διαταράσσεις και την προσωπική σου διαταραχή, ανακατώνοντας και περιπλέκοντας (εξυπνακίστικα) τους έρωτες των ονείρων (σου) μ’ εκείνους των έποικων. Αυτά κι αν είναι “ad hominem” επιχειρήματα!
Άλλα εν μου λαλείς ρε μαϊφρέν πότε μπήκες σε συζήτηση στη βάση επιχειρημάτων και στοιχείων και δεν το πήρα χαμπάρι (λες να είναι γιατί ανήκω στα τσικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά και της Επαγρύπνησης;).
Κι επειδή ένας καθρέφτης όντως παρουσιάζει ότι του βάλουμε μπροστά του, ούτε κι εσύ μπορεί να κρύψεις τον “ad hominem” εαυτό σου. Κατηγορείς τον Strovolioti, τη θυγατέρα Κληρίδη κι άλλους ως “εραστές των εποίκων” χωρίς να μπαίνεις τον κόπο να πεις τι πρέπει να γίνει, ας πούμε με τα παιδιά εκείνων των εποίκων που παντρεύτηκαν με τουρκοκύπριους/τουρκοκύπριες (τους ιδίους ας τους διώξουν). Να τους βάλουμε ΟΛΟΥΣ σ’ ένα πλοίο και να τους φουντάρουμε;
Γενικώς τα επιχειρήματα σου περιορίζονται σε συνθηματολογίες (για την ελληνικότητα της κυπριακής γης) και αφοριστικές καταδίκες [κατα της ομοσπονδίας ή κατα των απολογητών του Χόνεκερ, του Τίτο και του Τσαουσέσκου – (πώς μας προέκυψαν τώρα αυτοί;), για την Επαγρύπνηση και την ΕΔΟΝ – είπαμε κατάλοιπα παιδικών τραυμάτων …]. Μα τέλος πάντων γιατί πανικοβάλλεστε όταν παρουσιαστεί και κανένας και πει και καμιά κουβέντα διαφορετική που τες δικές σας; Μέχρι και ΟΡΚΣ μας αποκαλέσατε!!! Έτσι βλέπετε την αντίθετη άποψη – ας πούμεν του 70% του κόσμου!
Το κείμενο σου είναι πλήρες ad hominem “επιχειρημάτων”! Σε παραδέχτηκα! Ακόμα και για ξύδια και χταπόδια μας μίλησες – ωραίος μεζές για το ούζο το χταποδάκι ξιδάτο!

Ανατολικομεσογίτης

Ανώνυμος είπε...

kseri kanenas ta pososta tu elam?
Epike no20 kseris tipote esi pu ise mesta pramata?
toso lia possota exun i kaimeni pu ute os ksexoristo komma etus exusin!Empirazi se 50 xronia enaspasun to fragma tu 1.5%

Ρήγας είπε...

Ναι, οι έποικοι πρέπει να φύγουν.

Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να το συζητούμε αυτό, τότε λυπούμαι αλλά δεν έχουμε κοινή γλώσσα για συζήτηση.

Πρέπει να φύγουν. Και αυτοί που γεννήθηκαν μετά το '74 και αυτοί που παντρεύτηκαν Τούρκους της Κύπρου (αυτούς που εσείς αποκαλείτε χαϊδευτικά "Τουρκοκύπριους").

Από την Τουρκία που είναι η χώρα τους έφυγαν χωρίς πρόβλημα, γιατί να υπάρχει πρόβλημα να φύγουν από την Κύπρο;

Εδώ και έναν μήνα περίπου υπέβαλα ένα ερώτημα, αλλά ΔΕΝ έχει απαντήσει κανένας:

**Αν ο Ελληνικός στρατός παρέμενε ως την Άγκυρα το '22 και υπήρχε ένα καθεστώς εποικισμού, ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; Υποθετική μεν ερώτηση, αλλά γιατί να σας δυσκολεύει να την απαντήσετε;




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

@rigas

gia osi turki zun simera se konstantinupoli ke smirni prepi na fiun epidi tzie tzini en epiki?
Ellines epiki en ipirksan ara pano se ipothetika erotimata ti perimenis?na su apantun se oti anusio rotas?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά Ρε Ρήγα πέραν από “ad hominem”τα επιχειρήματα σου είναι και ανούσια. Προσπαθείς να ανοίξεις θέματα (εκ του μη όντως) με υποθετικά ερωτήματα – σωσίβια ψάχνεις;

Ανώνυμος είπε...

PU EPIEN TO POLL ME TIS EKLOGES? OEO?
i dimokrates en antexun tin ali8kia tzie fkalun ta polls pu etus areskun pu to blog tus,8avmaste tus!!!

Ανώνυμος είπε...

re ma ola ta komplexika nenekia vkalloun dame tin xoli tous?
exei tosa polla blogs pou tous ekfrazoun alla atou dame kouliazoun.....
a re ellinike kipriake lae pou kapote esfizes apo agonistikotita, twra exoume genisei eteokiprious kai epoikokiprious kai allous limokontorous, anipothetous, diden, pseutokoultouriarides...
Quo vadis...

Ρήγας είπε...

Μάλιστα.

Μούγκα.

Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσα;

Κοτζιάμ επαγρύπνηση, ολόκληρη ενδεκάδα, δεν υπάρχει ΕΝΑΣ;

Κρίμα.

Απλή ερώτηση είναι, ένα ναι ή ένα όχι και τελείωσε.

Δεν σας ζητήσαμε να σταθείτε προσοχή στον εθνικό ύμνο... :-)

Τελικά ρε αυτό είναι το ΑΚΕΛ; Που δεν μπορείτε ούτε ανώνυμα να σκέφτεστε;


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

APANTOSU EGO:OOOOOOIIIIIIIIII

Efxaristi8ikes tora?
An eparamenan stin agkira....An ixen epikismo......,An den ekaman nea epi8esi pio meta i turki.....,An den efefken o venizelos.....,An 8a eminisken turkia meta pu niki tis ellados....,An den egintun kanena praksikopima stin ellada na ta kami ula tis p......s pale,....An den ixen emfilio.....,An den erketun o grivas kipro epidi estilan ton gia ekka8aristikes epixirisis stin mikran asian....,An ixen i giagia su troxus itan na tan karo....an an an

riga,to an efitepsan to tzie en evlastisen kseris to?

Eksalu allo to istorikon ipova8ron tis mikrasiatikis ekstratias ke allo tu kipriako.Mono i imima8is kseroles mplekun ta ula mesa se mia salata tzie rotun anusia ipo8etika erotimata opos esi.

Ανώνυμος είπε...

PU EPIEN TO POLL ME TIS EKLOGES? OEO?
i dimokrates en antexun tin ali8kia tzie fkalun ta polls pu etus areskun pu to blog tus,8avmaste tus!!!

Ανώνυμος είπε...

Ela re Anonime (4:11 πμ) tziai sou!
Ti einai afta pou les ston Riga tis Super Ligkas? Oti einai enas imimathis kserolas? Ma aftos nomizei oti exei arpaksei ton Theo pou ta ‘rxidia!
Ase na mi pw ti tou exei meinei tora pou tou fyge o Theos!!! Exei kai mikra paidia edw, rigopoula kai edonopoula!

Ρήγας είπε...

Έλα να βλέπω την Επαγρύπνηση να βγάζει διπλο-σκοπιές.

Χε χε ... εδώ δεν έχει αποστρατικοποίηση!

Για τους έποικους αγαπητέ, στην ερώτηση δηλαδή, ΔΕΝ απαντάς. Άρχισες να απαντάς, αλλά κάπου στο μέσο το ποδοσφαιροποίησες. Ξέχασες να μας πεις και για την Ομόνοια και τον Καϊάφα...

Συγχαρητήρια πάντως. Τουλάχιστο εσύ τόλμησες να πας μέχρι το κάγγελο της μάντρας, έστω και αν μετά επέστρεψες. Τα υπόλοιπα μένουν κοντά στα τσοπανόσκυλλα.

Ναι, το υπόβαθρο δεν είναι το ίδιο. Στην Μικρά Ασία ο Ελληνισμός υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν να εισβάλουν οι Μογγόλοι, επομένως ο Ελληνικός στρατός είχε περισσότερους λόγους να εισβάλει, ειδικά μετά την πολιτική εθνικής κάθαρσης των Νεότουρκων που ξεκίνησε επό την Ανατολία (ναι, ξέρω, ψιλά γράμματα για σας...) από τους λόγους που είχε ο Τούρκικος στρατός στην Κύπρο.

Μα τί λέω! Γράφει λοιπόν ο ομοϊδεάτης σας "Ριζοσπάστης", του αδελφού κόμματος, στις 12 Ιουλίου του 1935: "Εμείς, όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία, αλλά την επιδιώξαμε."

Εδώ βρίσκεται και η απάντηση στο ερώτημα μου.

Κουράστηκα να σας βάζω ερωτήσεις και να πρέπει να δίνω μόνος μου τις απαντήσεις. Κάντε καμοιά μεταγραφή, διότι δεν σας βλέπω για πρώτο όμιλο.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

pros epikologo rigopulo

i diafora,tzie den me kofti ti elalen o rizospastis en emena pu erotises,en oti stin ellada edo8iken mia perioxi tis mikras asias pu an pernusen to dimopsifisma meta pu 5 xronia 8a eginetun elliniki,AN eginetun tuto TZIE AN i ellada en edexetun etsi katastrofiki itta TOTE NE exi dikeoma na kami oti 8lei tziame,na pari ellines pu alles perioxes tziame afu epi tis usias 8a apoteluse kommmati tu elliniku xoru.En nomizo i metafora ipikoon enos kratus entos tis epikratias tu na itan epikismos.ARA den 8a ixa provlima ego.

Stin kipro ixame ena aneksartito kratos pu isevale i turkia ke metaferi kuvalitus ipikous tis gia na allaksi tin dimografiki sistasi tis perioxis pu ute tis aniki ute apoteli kratos anagnorismeno.Ara exume epikismo.

ine arketa apla i mipos 8eis pio apli eksigisi gia to poso diaferun to ena apo to allo?

Afu kurastikes na ma vazis anusies erotisis aplos pareta tzie piene na peksis mappa se kanena surukli i kamia dinamo pervolion epidi kataishiefkis to talento su damesa.

Ανώνυμος είπε...

Pou os pou re Greeklish to Rigopoulo na paiksei mappan stin Dynamo Pervoliwn? Theleis na pathei tipote pou to eshkin tou?

Ανώνυμος είπε...

E afu o a8ropos me tuta pu lali(gia metagrafes,omilus,kaifa,omonoia) fantazi genimenos podosferistis.Na me tu dokume tin efkeria?Skeftu oti mpori sto melon na ine simpektis me turkokiprius!Tziame na dis ti ena pa8i!

Ρήγας είπε...

Σ'αυτά που λέω βάζω αναλογίες με ποδοσφαιρικούς όρους διότι εσείς οι αποτυχημένοι κομμουνιστές μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνετε αφού για σας η Δυναμό Περβολιών και η "HOMOTURKSPOR Lefkosia Kumsal" είναι το πιο πολύπλοκο θέμα για το οποίο μπορείτε να έχετε κριτική άποψη. Διότι ως τώρα, δεν έχουμε ακούσει κάτι σοβαρό. Λάσπη, λάσπη, λάσπη, όλο και κάτι θα κολλήσει. Η αυτο-ικανοποίηση ομώς έχει και ένα πολύ γνωστό συνώνυμο.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ok ipes ulus tus omonoiats turkus tzie efxaristi8iken i psixi su.bravo!
gia ti malakia pu mas egrapses pio pano me tus epikus ellines tzie tis ipo8etikes istories mugka omos.
Eno esi ise mesti sovarotita ama se ka8e anartisi anafere sta fantasmata tis epagripnisis,sta katef8inomena edonopula ke tin omonoia.

Ανώνυμος είπε...

To Rigopoulo eipe kai kati allo: “Λάσπη, λάσπη, λάσπη, όλο και κάτι θα κολλήσει.” Stekotan omws mprosta apo ton ka8refti!
Re Riga me den eisai sy poy emilas gia “ad hominem” epixeirimata twn epagripnistwn? Epaikses tous pouroun!

Ανώνυμος είπε...

http://ellines-antepithesi.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

to ellines-antepi8esi esistima tu proponitara riga?