ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΤΙΜΟΥ ΔΗΚΟΪΚΟΥ!

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009




Που την ήβρα ρε Παντελίδη την αξιοπρέπειαν για να σου την δώσω;




Αναδημοσιεύουμε ένα σημερινό άρθρο του κ. Πέτρου Παντελίδη. Ο κ. Παντελίδης, ΔΗΚΟϊκός, καλόπιστα όπως ομολογεί, επέλεξε Χριστόφια στο 2ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Ήθελε να του δώσει μια ευκαιρία προφανώς. Άλλο η καλόπιστη υποστήριξη του έντιμου Παντελίδη όμως και άλλο τα πανηγύρια και τα προσωπικά βολέματα των μαρκοκαρογιάνων.



Δώστε μας ξανά αξιοπρέπεια

του Πέτρου Παντελίδη

Το ΔΗ.ΚΟ. ορθώς υποστήριξε την υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια, όταν το ΑΚΕΛ κατάφερε να ανατρέψει τον ηγέτη του ΟΧΙ. Η άλλη επιλογή ήταν χειρότερη. Λανθασμένα ζήτησε και δέχτηκε ανταλλάγματα. Δημιούργησε έτσι εξάρτηση. Και απώλεσε την αξιοπρέπεια της παράταξης.

Ορθώς υποστήριξε την υποψηφιότητα Χριστόφια. Το ΑΚΕΛ ήταν αξιόπιστο κόμμα. Το ΑΚΕΛ ήταν ταγμένο εναντίον του σχεδίου Ανάν, έστω κι αν η ανανική του ηγεσία έπνεε τα μένεα εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου για το ηχηρό ΟΧΙ.

ΤΟ ΔΗ.ΚΟ. πανηγύρισε ως νικητής των εκλογών. Πήρε τις καρέκλες και το θρόνο και απώλεσε την αξιοπρέπεια και την ταυτότητά του. Από κόμμα της εμπροσθοφυλακής του αγώνα για εθνική αξιοπρέπεια, έγινε ο κολαούζος μιας ηγεσίας, που στόχος της είναι να ξυπνήσει το σχέδιο Ανάν, να το καλλωπίσει και να το εμφανίσει ως λύση «από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους». Το ΔΗ.ΚΟ. ακολουθεί και αυτοεγκλωβίζεται. Όταν αντιληφθεί ότι έπρεπε να είχε φύγει, θα είναι ήδη αργά. Οι φωνασκίες για την τιμή των όπλων δεν είναι πολιτική ευθύνης. Δεν είναι στάση αξιοπρέπειας. Είναι επικάλυμμα της αναξιοπρέπειας.
Ο δρόμος προς τη λύση είναι πια ολοφάνερος. Η «λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους» καλπάζει προς το τέρμα. Ο Ντάουνερ και ο ύπατος ανοίγουν το δρόμο και κτυπούν με το καμουτσίκι τα άλογα, για να τερματίσουν. Να μη χάσουν το μομέντουμ. Το ΔΗ.ΚΟ. παρακολουθεί και γκρινιάζει, αλλά στηρίζει και γίνεται συνεργός στην αποδόμηση της γραμμής του ηγέτη της εθνικής αξιοπρέπειας.



Σιγά! Κοτζιάμ Υπουργείο από τον Ευέλικτο,
θα με νοιάζει η αξιοπρέπεια των ΔΗΚΟΪΚΩΝ;

Οι οπαδοί του ΔΗ.ΚΟ. δεν είχαν κανένα κίνητρο να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές. Το ΔΗ.ΚΟ. θα ήταν απλώς τρίτο. Το ΔΗ.ΚΟ. θα κέρδιζε την πέμπτη έδρα. Το ΔΗ.ΚΟ., όμως, δεν έχει πια ταυτότητα. Το ΔΗ.ΚΟ. έχει καταθέσει την αξιοπρέπειά του στα πόδια του Χριστόφια και στη διάθεση του Άντρου. Γιατί να του δώσουν ψήφο, εκείνοι που ακόμα έχουν την αξιοπρέπεια πάνω από τη σκοπιμότητα; Γιατί να ενισχύσουν την ανευθυνότητα της συνενοχής; Γιατί να δώσουν άλλοθι στην πολιτική του κολαούζου της ανανικής ηγεσίας; Έτσι δεν μπήκαν στο στίβο της εκλογικής κούρσας. Δεν τέθηκαν στη διάθεση του αφέτη. Η κούρσα ήταν μόνο για δύο. Οι μεγάλοι ρυθμιστές περιμένουν στο τέρμα της άλλης μεγάλης κούρσας. Κι εμείς δεν θέλουμε το ΔΗ.ΚΟ. να είναι εκεί. Γιατί, στο τέρμα, ούτε να χειροκροτεί θα μπορεί ούτε και να εγκαταλείψει τη θέση του μετά τον τερματισμό. Θα είναι χωρίς αξία κάθε κίνηση. Η διάλυση θα είναι το νομοτελειακό του τέρμα.

Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗ.ΣΥ. έχουν αποδομήσει πλήρως την πολιτική της αξιοπρέπειας. Αν έχουν πείσει και τους ψηφοφόρους τους ότι έκαμαν λάθος στην επιλογή τους στο δημοψήφισμα του 2004 και τώρα πρέπει να δώσουν ένα υποτελικό ΝΑΙ στη λύση που έρχεται, εμείς δεν έχουμε θέση στους πανηγυρισμούς τους, όταν «θα μας επαναφέρουν ξανά και ξανά το σχέδιο μέχρι να πούμε ΝΑΙ». Το ΔΗ.ΚΟ. πρέπει να αποφασίσει. Δεν μπορεί να δέχεται παθητικά τη συμμετοχή στην πορεία των απαράδεκτων υποχωρήσεων που χαράσσει ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ. Σε λίγο θα βάλουν φανερά στο τραπέζι το σχέδιο Ανάν. Ήδη το ζητούν κάποιοι υποστηρικτές τους. Το ΔΗ.ΚΟ. δεν πρέπει να είναι εκεί. Έστω κι αν το 76% έχει μεταλλαχθεί. Έστω κι αν, στη θέση του ηχηρού ΟΧΙ, θα ακουστεί ένα ξέπνοο ΝΑΙ από τις πλειοψηφίες της μεγάλης κούρσας.

ΤΟ ΔΗ.ΚΟ. πρέπει να επανακτήσει την αξιοπρέπειά του. Μόνο έτσι θα επανακτήσει και τα ποσοστά του.


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΑ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΡΚΟΚΑΡΟΓΙΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΞΑΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ!

19 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ate re oysht, palioglania toy Nikola!

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

@Ανώνυμε 6:45, ευχαριστούμε για την επίδειξη του ήθους σας.

Ανώνυμος είπε...

falire exis dikeo o anonimos 6:45 kami epidiksi tu u8us tu.Tu allu tu ekprosopu tu blog,tu kataksiomenu ka8igiti,epikologu,apelef8eroti,istoriku,hiumorista ke psara mega RIGOPULU giati ton afinis sto apirovlito??

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο! Αλλος ένας έντιμος ΔΗΚΟικος!

Τελικά υπάρχουν και νούσιμοι ΔΗΚΟικοί!

Ο λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: θέλει λύση, θέλει μετριοπάθεια και σύνθεση




Αντρέας Χειμωνίδης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Είναι λογικό και επιβεβλημένο μετά από μια τόσο απρόσμενη, ανατρεπτική και μεγάλη μεταβολή ποσοστών, να απασχολεί τον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος το τι επέδρασε για τη διαμόρφωση της εξέλιξης αυτής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν διέπραξε κάποιο εθνικό έγκλημα, δεν προκάλεσε κάποια μεγάλη (ούτε μικρή) καταστροφή ώστε να τύχει μιας απαξίωσης σε τέτοια έκταση. Αντίθετα όλη η πορεία του Δημοκρατικού Κόμματος υπήρξε γεμάτη προσφορά και αγώνες για το εθνικό πρόβλημα, την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας μας.

Η τεράστια αποχή έπληξε, βέβαια, όλες τις δυνάμεις γιατί παρά τα πλασματικά ποσοστά που κατέγραψε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 6ης του Ιούνη 2009, παρΆ όλους τους πανηγυρισμούς για πρωτιές και αυξήσεις ποσοστών, η πραγματικότητα είναι πως σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2006, ο ΔΗΣΥ «απαξιώθηκε» από 18.567 ψηφοφόρους του, το ΑΚΕΛ από 24.144, η ΕΔΕΚ από 7.364 και το Δημοκρατικό Κόμμα από 37.833, και όλα αυτά χωρίς να αφαιρεθούν οι νέοι ψηφοφόροι που προστέθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους των ευρωεκλογών και ψήφισαν.

Κι ενώ οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι πλασματικό, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική δύναμη των κομμάτων, γεννάται το ερώτημα γιατί υπήρξε μια τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με το Δημοκρατικό Κόμμα. Γιατί δεν το έπληξε η αποχή στον ίδιο βαθμό με τα άλλα κόμματα;

Επιπρόσθετα, μπορεί να πει κανείς πως τα κέρδη και οι ζημίες του Δημοκρατικού Κόμματος στις ευρωεκλογές ήταν ισοσταθμισμένα λίγο πολύ, όσο «έδωσε» «πήρε» γιατί το 1% της δύναμής του που πήγαινε σε μια άλλη δύναμη, δεν ήταν το ίδιο σε πραγματικούς αριθμούς με αυτό που έπαιρνε. Ένα τοις εκατό της δύναμης του ΔΗΚΟ σύμφωνα με τις βουλευτικές εκλογές για παράδειγμα ήταν περίπου 750 ψήφοι ενώ ένα τοις εκατόν της δύναμης του ΑΚΕΛ στις ίδιες εκλογές ήταν 1.290.

(Συνέχεια πιο κάτω)

Ανώνυμος είπε...

Πού πήγαν λοιπόν οι 37.833 ψήφοι του Δημοκρατικού Κόμματος; Σίγουρα στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αποφάσισαν να υποστηρίξουν κάποιο άλλο κόμμα γιατί όσοι το αποφάσισαν το έπραξαν κιόλας μέσα στη φυσιολογική μετακίνηση που υπήρξε και που συνήθως υπάρχει.

Πολλοί και διάφοροι λόγοι πρέπει να επέδρασαν βέβαια, αλλά ένα βασικό στοιχείο σε σχέση με τα άλλα κόμματα, είναι ότι ο ψηφοφόρος του Δημοκρατικού Κόμματος δεν είχε μεγάλο κίνητρο στις εκλογές αυτές. Το ΑΚΕΛ «κυνηγούσε» ποσοστό, για να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΔΗΣΥ «κυνηγούσε» πρωτιά για να αμφισβητήσει το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ από τον Σεπτέμβρη που άρχισε την εκστρατεία της έκανε συνείδηση τον «σοσιαλιστή βουλευτή της άδειας καρέκλας». Το ΔΗΚΟ ήταν βέβαιο ότι θα εκλέξει τον ένα του ευρωβουλευτή, δεν κυνηγούσε πρωτιά, άρχισε αργά την προεκλογική του εκστρατεία που μάλιστα στον απόηχο του Συνεδρίου του και ιδίως της εβδομάδας που ακολούθησε, ήταν μονοθεματική σε αντίθεση με τους προσυνεδριακούς σχεδιασμούς. Κυρίαρχο θέμα, το «δυνατό χαρτί» του, το εθνικό.

Αλλά δεν αποτελεί το εθνικό θέμα ένα σοβαρό κίνητρο, ώστε να είχε ο ψηφοφόρος του ΔΗΚΟ σοβαρό λόγο για να πάει να ψηφίσει;

Φαίνεται πως το καθαρό μήνυμα που έστειλε ο κόσμος του ΔΗΚΟ δεν είχε και τόσο κατεύθυνση προς Βρυξέλλες αλλά προς τα κεντρικά γραφεία στη Λευκωσία και στους «θριαμβευτές» του συνεδρίου, που θεώρησαν το «θρίαμβο» σαν εντολή να μετατρέψουν τον πολιτικό λόγο του κόμματος σε σχέση με το Κυπριακό σε άρνηση των πάντων, χωρίς να προτείνουν και το τι θα γίνει παρακάτω, χωρίς να δίνουν περιθώρια ότι και άλλοι μπορεί να νοιάζονται για το εθνικό θέμα και πως μαζί πρέπει να παλέψουμε όλοι, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι πέρασαν 35 χρόνια και όσο περνά ο καιρός απομακρύνεται η πιθανότητα μιας λύσης, ότι ο κόσμος της Κύπρου θέλει λύση, που πρέπει οι ηγέτες του να φροντίσουν να είναι δίκαιη, λειτουργική βιώσιμη και διαρκής, και σαν επιστέγασμα, έριξαν και μια δόση «αποχώρησης από την κυβέρνηση» λες και έτσι θα εξυπηρετηθούν οι οποιοιδήποτε καλώς νοούμενοι στόχοι.

Εφόσον το κυρίαρχο θέμα στην προεκλογική του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν το εθνικό θέμα και μια δόση «αποχώρησης» από την κυβέρνηση, δεν είναι λογικό να υποθέσει κανένας ότι το καθαρό μήνυμα που έστειλε ο ψηφοφόρος του κόμματος αφορά αυτά τα θέματα; Ότι δηλαδή ως κεντρώος, συναινετικός, μετριοπαθής άνθρωπος δεν του ταιριάζει, δεν ανέχεται τις ακραίες τοποθετήσεις, τη μονοπώληση του πατριωτισμού, τις ακραίες και αστήρικτες κορόνες και κυρίως όταν δεν συνοδεύονται από προτάσεις για το τι θα γίνει εφόσον εγκαταλειφθεί αυτό που κατακεραυνώνουμε. Δεν είναι επίσης λογικό να υποθέσει κανείς ότι καθαρό είναι και το μήνυμα ότι πρέπει να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και να προσπαθήσουμε να εμβολιάσουμε το πρόγραμμά της που δεν ήταν εξαρχής και δικό μας πρόγραμμα, να είμαστε δηλαδή εκεί και να ασκούμε ρόλο, αντί να είμαστε εντός, εκτός και επί τα αυτά;

Η σύνεση, η μετριοπάθεια, ο εποικοδομητικός διάλογος, οι δημιουργικές προτάσεις, η σύνθεση, τα επιχειρήματα, είναι τα στοιχεία που χαρακτήριζαν πάντα το Δημοκρατικό Κόμμα από την ίδρυσή του. Στοιχεία που είναι τρόπος ζωής για τους αγνούς ανθρώπους του κόμματος και κανένας αξιωματούχος δεν μπορεί να τα αγνοεί για τον απλό λόγο ότι οι αξιωματούχοι έρχονται και παρέρχονται, είναι αναλώσιμοι, οι ιδέες και οι αρχές παραμένουν αναλλοίωτες και δεν είναι λάστιχο να τις τεντώνει και να τις μαζεύει ο καθένας όπως νομίζει! Ο λαός του ΔΗΚΟ έστειλε ένα καθαρό μήνυμα και αναμένει να μάθει αν θα ληφθεί υπόψη.





Κωδικός άρθρου: 877015

ΠΟΛΙΤΗΣ - 10/06/2009, Σελίδα: 14

Συνθέτης είπε...

Hello έποικ-lover...πόσους έποικους θέλεις να ξαπολύσουμε έσσω σου;

Ρήγας είπε...

Η ρίζα της σημερινής ανώμαλης κατάστασης στην Κύπρο βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κυπριακός λαός εμποδίστηκε από του να ενασκήσει το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.


Ρήγας

Dimoskopos είπε...

Ektimitaia i prospatheia tou Andrea Xeimwnidi na xrewsei tin itta tou DHKO stin politiki pou askise tis teleutaies 15 meres o proedros Karogian kai OXI stous 15 mines anousias kai aosmis parousias tou DHKO stin Kivernisi. Diladi oi psifoforoi tou DHKO apofasisan oti tha apexoun tis teleutaies 15 meres???

Episis, giati oles oi dimoskopiseis edeixnan to DHKO 12% apo tin enarxi twn apeftheias synomiliwn kai metepeita??? (me moni exeresi ton Dekemvrio tou 2008 opou ekane mia eklampsi sto 16% - logw tou 8anatou tou Tasso)

Ta dedomena twn dimoskopisewn yparxoun stis istoselides twn efimeridwn.

Parakalw apantiste mou...

Ανώνυμος είπε...

Eseis, pou metaksi allwn dinete kai HACCP entimotitas, o Andreas Xeimwnidis theoreitai ENTIMOS DHKOikos?

Ρήγας είπε...

Τί σημαίνει πλασματικό;

Όπως και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, τα αποτελέσματα εκφράζουν την τάση του λαού σε μια συγκειρμένη στιγμή. Απλά πράγματα.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Να φύγει από το ΔΗΚΟ ο Καρογιαν ΤΩΡΑ και να πάρει μαζί του και ΟΛΑ τα ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΙΑ.

Ας μείνει στην κυβέρνηση να χαριεντίζεται με τον Μάρκο και τον Ευέλικτο και να τους ξεφτυλίζει ο Ταλάτ και ο Έρογλου κάθε μέρα. Εξ'άλλου τα φετιχ τους δεν μας αφορούν.


Ρήγας

ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΡΗΣ: ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ είπε...

ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΡΗ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ:

http://www.efylakas.com/archives/457

http://www.efylakas.com/archives/452

Πλαστήρας είπε...

Κύριε Χειμωνίδη
αν συνεχίσει με τέτοια μυαλά το ΔΗΚΟ στις επόμενες εκλογές θα γίνει τέταρτο κόμμα και καλά να πάθει.

Αν συνεχίσετε να παραμένετε στην κυβέρνηση του Ευέλικτου θα μετατραπείτε σε ένα προτεκτοράτο του ΑΚΕΛ και τίποτα άλλο.

Καμμιά φορά διερωτώμαι για πόσο κάφρους μας περνούν κάποιοι...

Πλαστήρας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ρήγα σχετικά με το δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης που καταγράφεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ Άρθρο 1 Παράγραφο 2, (ακούς ρε Ντάουνερ;).

Κατά συνέπεια το γεγονός ότι η Ένωσις της Κύπρου με την Ελλάδα δεν έγινε οφείλεται στην αδυναμία εφαρμογής του Διεθνούς Δικάιου στην περίπτωση μας.

Ανώνυμος είπε...

Ένωση ? Αυτοδιάθεση? Ρε μα εχάσετε επαφή με την πραγματικότητα?Πρέπει να σας κάτσουν μέσα εσάς ρε.

Ρήγας είπε...

Προς τον ανώνυμο (6:03):

Τα λόγια που έγραψα στις 8:02 είναι λόγια του ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (παρμένο το κείμενο ως έχει, από το βιβλίο του Αιμιλιανίδη).

Είπε ο 6:03: "Πρέπει να σας κάτσουν μέσα εσάς ρε."

Κοίτα, αν είμασταν στην ΕΣΣΔ, θα μας στέλνατε στην Σιβηρία ή στα Ουράλια. Στην Κύπρο, μας στέλνετε ως το ΜΠΑΡΣΑΚ και τα Κόκκινα.



Ρήγας

Υγ/ Λαός ο οποίος εγκαταλείπει το δίκαίωμα στην αυτοδιάθεση, δεν του αξίζει ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα και Πλαστήρα, χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη να πάρετε την Πόλη.Ένωση λαλεί ο αλλος τζε μετά κάμνει μας τον Guru της πολτικής.Ε Ρήγα αλόπος ήσουν ένας που τους υποψηφίους του ελαμ.

Ανώνυμος είπε...

Το ρώτησα και σε παλαιότερο άρθρο αλλά επειδή δεν πήρα απάντηση το ξαναρωτάω.

Εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι απόγονοι των Φοινίκων (που τελικά τέτοιοι πρέπει να είστε) τί θέλετε τελικά;

Τριζωνική τρικοινοτική ή τριχοτόμηση;


ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε 6:13

σου συστήνω να διαβάσεις το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΑΠΟΨΗ. Εκεί θα δεις για την περίοδο που το ΑΚΕΛ ήταν φανατικά Ενωτικό. Κάτι που επιμελώς σας κρύβουν στις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμε Πλαστήρα εκαμές λάθος(είδες κάμνετε τζε λάθοι μέσα μέσα)Είμαι ο ανώνυμος νούμερο 6:54, ο 6:13 εν ο επήσης επώνημος και ομοϊδεάτης σου Ρήγας.Τζε μεν λέτε θκιάυασε το ενα τζε το άλλο για τότε τζε για τόροπις επειδή τότες εκύβερνούσαν μας παπάες.Είμαστουν Μουτζαχετίν ενα πράμα.Εσάς στις κατασκηνώσεις της Χρυσής Αυγής απαγγέλλαν σας Ρίτσο;