ΟΙ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009


Ποιος θα δώσει πίσω, σ' αυτά τα παιδιά του 1974,
που μεγάλωσαν πια κι έγιναν άντρες, την κλεμμένη τους ζωή;


Το σημερινό άρθρο του Γ. Σέρτη, το οποίο ακούσαμε να εκφωνείται από έναν εμφανέστατα συγκινημένο Λάζαρο σήμερα το πρωί, είναι ένα αριστούργημα που κατατάσσεται, κατά τη γνώμη μας, στα πιο εκλεκτά κυπριακά σύγχρονα κείμενα.

Το αφιερώνουμε στους διάφορους, ασεβείς προς τον Κυπριακό λαό, αποκρουστικούς Φερχόιγκεν, στους διάφορους γελοίους υπερασπιστές των "δικαιωμάτων" των εποίκων αντί των δικαιωμάτων των προσφύγων και στους διάφορους ψευδοδιανοούμενους και σοβαροφανείς λιμοκοντόρους που δείχνουν να ξεχνούν ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Που, όντες πρόθυμοι να δώσουν νομιμοποίηση και συγχωροχάρτι στα εγκλήματα της Τουρκίας, ξεχνούν ότι το Κυπριακό είναι πάνω απ' όλα:

χιλιάδες θλιβερές ιστορίες ανθρώπων που συνθέτουν το δράμα ενός ολόκληρου λαού για 34 χρόνια τώρα.





ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Προς Καταληστευμένους


του Γ. Σέρτη ( Φιλελεύθερος 16/6/2009)


ΠΡΟΧΤΕΣ η μοίρα έπαιξε το παιχνίδι της με τον 80χρονο Γιάννη.

Η αναφορά στο επώνυμο αναστατώνει τους Κερυνειώτες: «Δικός μας».

Στον χρονογράφο η ίδια σκέψη· γυροφέρνει κάθε φορά που ένας Κερυνειώτης φεύγει: τι γύρευε ο 80χρονος Γιάννης στην Ασίνου, από πού ώς πού ο Αντώνης στη Δρομολαξιά, πώς χάθηκε ο άγγονας του Κωστή στην Κάτω Πάφο και...

- Δεν είναι μόνον τα σπίτια μας και τις περιουσίες μας που κατέχει ο τουρκικός Αττίλας· δεν είναι μόνον που φρικτάμελανούργησε -κατά τον Ποιητήμε δολοφονίες, αφάνειες, βιασμούς, εκτοπισμούς.

Δεν είναι μόνον που προκαλεί καθημερινά με το φρικτό τερατούργημα στην πλαγιά του Πενταδάκτυλου -«τι ευτυχία να είσαι σφετεριστής και γενοκτόνος»! Ο σφετερισμός είναι -και-τις ίδιες τις ζωές των ανθρώπων που στόχευσε.

Είναι -και- τη ζωή μας που μάς μεταποίησε και μας έκλεψε ο Αττίλας: παππούδες, γονείς και εγγόνια ζουν - εδώ και 35 χρόνια-μιαν άλλη ζωή! Αντί στα γνώριμα δρομάκια και στο λιμανάκι της Κερύνειας να περιφέρονται οι ήρεμες ημέρες του 80χρονου Γιάννη, βρέθηκε σε ενέδρα άγνωστής του χαράδρας, αντί ν’ αναπνέει τον μυρωμένο αέρα από τους λεμονανθούς του περβολιού του, ταλαιπωρήθηκε στη Δρομολαξιά και στα ασπροχώματα της Χώρας ο Αντωνής, αντί να μεριμνά για τους κόπους του παππού του στη Λάπηθο, στοιχημάτιζε με τον Θάνατο και σούζες δικύκλων στην Πάφο ο Κωνσταντίνος.

Ό,τι αφορά τα υλικά αγαθά μπορεί να αποτιμηθεί.

Όμως ποιας λογικής και ποιας κλίμακας αριθμοί μπορεί να μετρήσουν τις κλεμμένες ζωές των ανθρώπων: Χιλιάδων ανθρώπων που έφυγαν χωρίς«ν’ αναπαύονται στα δικά τους χώματα», χιλιάδων ανθρώπων που ζουν άλλη ζωή από εκείνην που«η ρίζα τους τούς καθόριζε...»

( ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH)

33 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Ναι, όντως είναι συγκινητικό κείμενο, όχι όμως το πιο συγκινητικό του. Γνωρίζω, αφού ένας από αυτούς που πέθαναν στην προσφυγιά είναι και ο πατέρας μου.
2. Όλοι εκείνοι (και οι αντίστοιχοι) που είχαν από τότε τα μυαλά του Σέρτη και του Λάζαρου και μας έφεραν την τραγωδία του 1974, συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν τι έγινε και με αυτό τον τρόπο θα δουν τους περισσότερους να πεθαίνουν στην προσφυγιά, ώσπου να λείψουν…
3. Ο αποκρουστικός Φερχόιγκεν είναι ο εκπρόσωπος εκείνης της οντότητας που θα μας φέρει τη ζητούμενη «Ευρωπαϊκή λύση».
4. ΚΑΝΕΝΑΣ (και εννοώ ΚΑΝΕΝΑΣ, ούτε και ο Μεγάλος Μακαρίτης) πολιτικός ηγέτης δεν θεωρεί πως το Κυπριακό πρόβλημα είναι απλώς θέμα ενός συνθήματος που λέει για εισβολή – κατοχή.
5. Αντίθετα ΟΛΟΙ συμφωνούν πως το Κυπριακό πρόβλημα αποτελείται από χιλιάδες θλιβερές ιστορίες ανθρώπων που συνθέτουν το δράμα ενός λαού από το 1974, από το 1967, από το 1963, από το 1957 αν θέλετε – ρωτείστε τους!
6.Το συγκεκριμένο κείμενο του Σέρτη είναι τόσο σημαντικό όσο η παρατήρηση πως σήμερα έκανε ζέστη και φυσούσε βοριάς!
7.Καταλάβετε επιτέλους πως ακόμα και αν όλη η υφήλιος συνωμοτήσει εναντίον μας, πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε για συμμάχους σε αυτό τον πλανήτη. Και ο νοών (πράγμα που αμφιβάλλω), νοήτω.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τον εποικ-lover, εποικολάτρη της κακιάς ώρας!

Ανώνυμος είπε...

Ε κοπέλια της Επιτροπής, τους άλλους σβήνετε τους, τον εποικολάτρη που αποκαλεί τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ειρωνικά "Μεγάλο Μακαρίτη", γιατί τον αφήνετε να αναρτά σχόλια;

Φ

ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΜΟΥ! είπε...

Στροβολιώτη εποικολάτρη:

1) Θέλεις σημασία.
2) Αν πέθανε ο πατέρας σου στην προσφυγιά και εσύ υπερασπίζεσαι τα ψευδοδικαιώματα των εποίκων αντί των προσφύγων, τότε ασεβείς προς τη μνήμη του πατέρα σου (έχετε ένα κοινό με το μάρκο)
3) Για το 1974 φταιν οι φασίστες και όσοι δεν αντιστάθηκαν στο κακό. Πάνω από όλα όμως φταίει η Τουρκία, την οποία αποενοχοποιείς ρίχνοντας ευθύνες σε εκλεκτούς διανοούμενους που αγωνίζονταν μια ζωή, όπως ο Σέρτης και ο Λάζαρος.
4) Το ότι ο Φερχόιγκεν εξυβρίζει τον κυπριακό λαό, δε σε ενοχλεί;
5) Το κείμενο του Σέρτη λέει τα αυτονόητα, αλλά όταν υπάρχουν βούρλα σαν κι εσένα, τότε και τα αυτονόητα καθίστανται σημαντικά.
7) Όταν λες συμμάχους, εννοείς να υποταχθούμε στους αγγλοαμερικανικούς σχεδιασμούς και στα συμφέροντα, όπως π.χ. με το Σχέδιο Ανάν, το οποίο υποστήριξες λυσσαλέα (και όχι έστω ως μια οδυνηρότατη επιλογή, όπως πολλοί συμπολίτες σου που ψήφισαν ΝΑΙ καλόπιστα) το 2004.

Το ότι μάλιστα είσαι από πρόσφυγα πατέρα και αυτοαποκαλείσαι Στροβολιώτης, δείχνει τη νοοτροπία σου.

Ανώνυμος είπε...

O Τασσος θα τους τα δώσει..

Ανώνυμος είπε...

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/163069

Καλώ τους απανταχού Ακελικούς, Ανεφ, Μιχάλη Μιχαήλ, τζίνο που γράφει greeklish, γιατί εν κομπλεξικός να το διαβάσουν!!!
Ιστορικά ντοκουμέντα!!!

Unknown είπε...

Μην τσαλαβουτάτε στα ρηχά.
Είναι το κείμενο του Σέρτη πολύ βαθύ για να ανήκει σε μια πλευρά.

Πάει σε τέτοιο βάθος, και βρίσκει κόκαλα αναπαυμένων προγόνων που μεταξύ τους πια δεν γνωρίζουν πίκρα, τους πάντρεψε στην αιωνιότητα ο θάνατος.

Τούτο το γραπτό δεν έχει παντιέρα ούτε σηκώνει "φωνές". Έχει σημαία την αλήθεια (και αυτή ποτέ δδεν ανήκει μόνο σε έναν) και αντέχει μόνο σιωπή.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ζηνωνή εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, ούτε με δικαιούμαι να κρίνω κάποιο ως προδότη...
Ποιος ειμαί γω δηλαδή;

Απλά επισύναψα το άρθρο για να μου λύσει κάποιος από αυτούς που προανέφερα γιατί το Ακέλ κρύβει αυτό το "Ελληνικό" παρελθόν του;

Επίσης για τον τύπο που γράφει greeklish εσύ αν είσαι φιλοξενούμενος σε ένα χώρο και σου γίνουν διάφορες συστάσεις να μην προβαίνεις σε συγκεκριμένη συμπεριφόρα γιατί ενοχλεί τους οικοδεσπότες, ΠΩΣ πρέπει να σε χαρακτηρίσω εγώ όταν συνεχίζεις αυτή τη συμπεριφορά;

Όσο για την στάση μας στο δημοψήφισμα καταστραφήκαμε, πλημύρρες, σεισμοί και καταποντισμοί μας βρήκαν...

ΦΛόΚΚΟΣ είπε...

Απάντηση σημείο προς σημείο στον ΣΤΡΟΒΟΛΙΩΤΗ:

1) Α είσαι και πρόσφυγας και λες και τέτοια πράματα.

2) Πως ο Σέρτης και ο Λάζαρος ευθύνονται για την τραγωδία; Μπορείς ας πούμε να αντιπαραβάλεις κείμενα του Σέρτη και του Λάζαρου με δηλώσεις των ΕΟΚΑΒΗΤΑΤΖΗΔΩΝ που να αποδεικνύουν ότι οι Σέρτης-Λάζαρος είναι "αντίστοιχοι" αυτών;

3) Τι εξουσία έχει ο Φερχόιγκεν, και γιατί ο Φερχόιγκεν είναι ο μόνος "εκπρόσωπος" της ΕΕ; Είναι διορισμένος δικτάτορας; Αυτό μας λες;

4) Αν δεν είναι θέμα εισβολής-κατοχής τι είναι Στροβολιώτη;;;;

5) Μάλιστα. Έτσι γενικά και αόριστα. Στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ, πως ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι "χιλιαδες θλιβερες ιστορίες" (δηλαδή αν 5 οικογένειες σε ένα χωριό έχουν από ένα πρόβλημα, τότε ολόκληρο το χωριό έχει πρόβλημα από τις ασύνδετες ιστορίες!);;; Ποιος έκανε τα σχέδια για διχοτόμηση-ταξίμ και τα υλοποίησε με την ΤΜΤ;;;

6) Δεν έγραψε για την αγάπη του προς του ΕΠΟΙΚΟΥΣ φαίνεται...

7) Ειρωνίες ε. Και οι συμμάχοι μας ποιοι να είνια; Οι Εγγλέζοι, ο Ερντογάν και ο Ταλάτ, δηλαδή αυτοί που μας έφεραν το πρόβλημα!

ΓιαννήςΤουΚνίου είπε...

''Κυπριακό είναι πάνω απ' όλα:

Χιλιάδες θλιβερές ιστορίες ανθρώπων που συνθέτουν το δράμα ενός ολόκληρου λαού για 34 χρόνια τώρα. ''
..κλαψ κλαψ..
...Για τους οποίους χέστηκε η υφήλιος.

Αν έχετε πραγματικά αρχίδια πατριώτες του γλυκού νερού πηγαίνετε μαζέψετε τους Βαρωσιώτες και πάρτε τους πίσω στα σπίθκια τους στο Βαρώσι να τα καθαρίσουν , όσα είναι εκεί ακόμα, να τα ξανανοίξουν και να κάτσουν μέσα. Δεν χρειάζονται όπλα, ειρηνικά. ..Ας σας συλλάβουν..

Πάτε?
...

Ε φκάρτε φάουσα καλο.

Εμένα κ Πίττα το κείμενο του Βερτη απλά με αηδιάζει..

34 χρόνια κλάμα...

ΚΑΝΕΙ ΡΕ!
ΆΧΡΗΣΤΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Kyrie Pitta akoma mia fora ermafroditos. mas kourases me tis mesovezikes topothetisis sou

Ανώνυμος είπε...

Μα φίλε Ζήνωνα έγω τώρα ακούσα για το Ακέλ να ζητά ένωση και να παραδέχεται την Ελληνικότητα της Κύπρου...
Νόμιζω προσπαθούν να το κρύψουν για ένα παράξενο λόγο...
Και μην με πεις υπέρβολικο όλοι μα όλοι έχουμε δει τεράστιο ανθελλήνικο μένος από πλεύρας οπάδων και φίλων του Ακέλ...
Αυτοί είσαι σίγουρος ότι ξέρουν γιαυτά που λέει στο άρθρο του ο Μαύρος..
Επέτρεψε μου να αμφιβάλλω!
Θα ήθελα να πω επίσης ότι παρά να μαλλώνουμε μεταξύ μας καλύτερα να δούμε το μέλλον ενώμενοι και για να πω την άποψη μου, από κομματικους, πολιτικούς και ξένους "φίλους" μας δεν περιμένω τίποτα ουσιαστικό..
Ο λαός ενώμενος μπορεί να φέρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση μακρία από τα στεγανά των κομμάτων και τα συμφέροντα!!!

John Smith Jr είπε...

ρε Ζηνωνή, βρωμείς χριστοφίλλα άνευ ορίων

Get a life idiot

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

1) Ο ηλικιακός ρατσιστής παρακαλείται να αντιληφθεί ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στην ιστοσελίδα μας. Όχι μόνο γιατί δεν απολογείται για το ότι εξύβρισε το Βάσο Λυσσαρίδη, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά του εναντίον του οικοδεσπότη της ιστοσελίδας, δηλ. της Επιτροπής. Οπότε αναρτήσεις του με άλλα ψευδώνυμα διαγράφονται. Επιπλέον αν ψάχνει άτομα, εδώ δεν είναι χώρος αγγελιών για κομπλεξικούς, οπότε ας επικοινωνήσει απευθείας μαζί τους.

2) Η ανάρτηση του strovoliotis, γνωστού συνήγορου των "δικαιωμάτων" των εποίκων, θα μείνει κατ' εξαίρεση, για να δείχνει το επίπεδο του ανδρός. Λόγω όμως της εξύβρισης του Τ.Παπαδόπουλου εκ μέρους του με ειρωνείες ("Μεγάλος Μακαρίτης"), οιεσδήποτε μελλοντικές αναρτήσεις του θα διαγράφονται. Όχι μόνο γιατί προσβάλλει ενα σύμβολο του κυπριακού ελληνισμού, αλλά γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων, οι Έλληνες έχουν την παράδοση να σέβονται τους νεκρούς τους.

Ε.Α.Δ.Κ.

Πλαστήρας είπε...

Αξίζει τον κόπο φίλοι να δείτε στη Σημερινή ημ. 17/6/09, σελ.9 μια ιστορική φωτογραφία τέλη της δεκαετίας του 40. Απεικονίζει διαδήλωση του ΑΚΕΛ με Ελληνική σημαία και συνθήματα όπως "Αυτοκυβέρνηση - Ένωση".

Τελικά το Ελληνοκεντρικό και Ενωτικό παρελθόν του ΑΚΕΛ είναι αλήθεια! Μάλιστα μερικές φορές ανταγωνιζόταν την Εθναρχία γιατο ποιος θα είναι ο πιο Ενωτικός, όπως την περίοδο του δημοψηφίσματος. Αν ρωτήσετε Ακελικούς σήμερα ΔΕΝ θα αρνηθούν αυτά τα γεγονότα γιατί απλούστατα δεν μπορούν. Το θέμα είναι γιατί τα κρύβουν τόσο επιμελώς; Η ιστορία είναι εκεί, δεν παραγράφεται και βοά!

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό και τεκμηριωμένο με στοιχεία ακράδαντα ότι το Ακελ πρωτοστάτησε στον Αγώνα για την Ενωση σε χρόνια δύσκολα και προτού υπάρξει καν η ΕΟΚΑ Το Ακέλ όμως και μεγάλη μερίδα Κύπριων 'παραστράτισε' απο την ιδέα τις Ενώσεως όταν η κατάσταση στη Κύπρο άρχισε να ξεφεύγει και να διαφαίνεται πλέων ξεκάθαρα που θα οδηγούσε ο τότε εθνικιστικός παροξυσμός και απο τις δύο πλευρές. Ενωση με τι; έλεγε το Ακελ, με ένα δικτατορικό καθεστώς; Θα επέλθει διχοτόμηση! Κανείς δεν άκουγε όμως. Η χαριστική βολή δόθηκε με το προδοτικό πραξικόπημα. Τότε ήταν που η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων ορκίστηκε να προστατεύσει την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία αυτού του Τόπου απο τις ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ σφετεριστικές τάσεις οποιαδήποτε χώρας. Τότε ήταν που γεννήθηκε
''Η Κύπρος για τους Κυπρίους''
Και σε όποιους αρέσει..
Αν κάποιοι θέλουν να ψάξουν για μειοδότες ας διερωτηθούν ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να καταργήσουν την Κυπριακή δημοκρατία και να την μετατρέψουν σε ένα ελληνοτουρκικό νησάκι . Η μοναδική πολιτική Δύναμή που στήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία σε καιρούς χαλεπούς ήταν το Ακελ, Η ύπαρξή της οφείλετε στους Ακελικούς, τους πραγματικούς πατριώτες αυτού του τόπου. Αυτή είναι η Ιστορία. και ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Βεβαίως, είδαμε το ΑΚΕΛ το 2004, που ήταν έτοιμο να πει ΝΑΙ στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλαξε την τελευταία στιγμή για ένα OXI light, με σκοπό το τσιμέντωμα του ΝΑΙ.

Είδαμε το ΑΚΕΛ που έριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο για να βάλει τον "Πρόεδρο Λύσης".

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ξέχασα να πω πριν, ότι ο Πρόεδρός μας ο Γ.Ομήρου, τα είπε πολύ ωραία προχθές στο Δ. Χριστόφια και ορθώς του επισήμανε πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική του.

Επιτέλους νιώθουμε περήφανοι ξανά που είμαστε ΕΔΕΚ.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Και πριν βιαστεί κανείς να πει ότι κι εμείς της ΕΔΕΚ βγάλαμε το Χριστόφια, θα του πω ότι αυτή για εμάς ήταν μια δύσκολη επιλογή ανάγκης στα πλαίσια του β' γύρου και ότι και αυτή μας την επιλογή έχουμε μετανιώσει.

Εμείς υποστηρίξαμε πρώτοι τον Τάσσο, πριν και από το ίδιο το κόμμα του.

Είχε δίκαιο ο Γιατρός στο δεύτερο γύρο που μας έλεγε να πούμε "κατά συνείδηση" και κάναμε μεγάλο λάθος που δεν τον ακούσαμε. Το λάθος μας όμως το συνειδητοποιούμε και θα επανορθώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ma poios einai toutos o Zinwnas ston opoio apefthinetai enas apo tous Anwnymous? En toutos o ilikiakos ratsistis?

Ρήγας είπε...

Οι "ζωντανοί" Ευέλικτος και Αναστασιάδης και ο "ζωντανός" Κληρίδης και κάποιοι άλλοι είναι ΠΙΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ από τον πεθαμένο Τάσο Παπαδόπουλο ο οποίος σας ενοχλεί σήμερα περισσσότερο.

Κάτι άλλο. Στην Ελληνική κουλτούρα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα θεωρείται ΥΒΡΙΣ η προσβολή νεκρών, οποιονδήποτε νεκρών ακόμα και των χειρότερων αντιπάλων.

Λοιπόν, στην Κύπρο υπάρχουν Έλληνες, υπάρχουν Τούρκοι, υπάρχουν και Ελληνόφωνες (ή μάλλον ellinofwnes) Τουρκόσποροι. Και ο καθένας επιλέγει που ανήκει.


Ρήγας

dorothy parker είπε...

Δημοκράτες μεγάλοι και τρανοί. Αναμένουμε την αποκατάστη της πολυπόθητης σας δημοκρατίας που προφανώς εμεις οι υπόλοιποι θνητοί ακόμη δεν αντιληφθήκαμε.

"Λόγω όμως της εξύβρισης του Τ.Παπαδόπουλου εκ μέρους του με ειρωνείες ("Μεγάλος Μακαρίτης"), οιεσδήποτε μελλοντικές αναρτήσεις του θα διαγράφονται. Όχι μόνο γιατί προσβάλλει ενα σύμβολο του κυπριακού ελληνισμού, αλλά γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων, οι Έλληνες έχουν την παράδοση να σέβονται τους νεκρούς τους."

Και όταν αυτή έρθει, στους υβριστές των οσίων και ιερών σας, κρεμάλα.

Βέβαια υπάρχει η αντίφαση του μπλογκ σας που βασίζεται πανω στις ίδιες προσβολές σε πολιτικά πρόσωπα που μετέπειτα εσείς οι ίδιοι προβάλλετε ως αίτια για διαγραφή σχολίων απο διάφορους. Αλλα ξέχασα για μια στιγμή.... εσείς είστε οι δημοκράτες, μεγάλοι και τρανοί, εθνοσωτήρες των απανταχού Κυπρίων, κάτι παραπάνω γνωρίζετε.

Καλούς αγώνες για αποκατάσταση της δημοκρατίας σας.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο έποικ lover βρίζει και νεκρούς, εσένα δε σε ενοχλεί dorothy?

Σε ενοχλεί η κριτική ζωντανών;

john2kniou είπε...

Ο αγνός Ακελικός όπως και ο πρόεδρος ψήφισε ΟΧΙ το 2004 με σφιγμένα τα δόντια και πόνο στη καρδιά του. Διότι ήξερε τι σήμαινε η ψήφος του. Ηξερε ότι έλεγε ΟΧΙ στην επιστροφή 100 προσφύγων, ήξερε ότι έλεγε ΟΧΙ στην Αμμόχωστο και την Μόρφου και ΟΧΙ στην αποχώρησή των κατοχικών στρατευμάτων. Ήξερε ότι ο πατέρας του τελικά θα πέθαινε πρόσφυγας. Δεν βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει τη ΜΗ λύση. ΔΙΟΤΙ ΘΈΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΈΝΩΣΉ. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τους πραγματικούς πατριώτες απο τους αεροκουπανιστές του φούρπου. Απλά δεν είστε σε θέση ακόμη για να καταλάβετε τπτ δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

apla mian mikrh ypen8imhsh ston lalistato EDEK H.B.

Είδαμε το ΑΚΕΛ που έριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο για να βάλει τον "Πρόεδρο Λύσης".

I8ela na ksera pios itan na fkali ton papadopulo stin eksusia to 2003
an den itan to akel.Oksa 8elis na su 8imisume me pkius esimpraksete esto ke gia mikro diastima prin tis ekloges to 2003?afu idate oti ixe na rezileftite anepanor8ota an esinexizate me tus sigkekrimenus ipostirikaste ke esis tasso.

tristermannus είπε...

Εγώ διαφωνών με το να διαγράφονται τα κείμενα του epic-lover, έποικ-lover.

Καλύτερα να τον αφήνετε να γελοιοποιείται μόνος του. Αν έχετε προσέξει, ο έποικ-lover βάζει ένα κείμενο αλλά ΠΟΤΕ ΤΟΥ δεν απαντά.

Εδώ του απαντούν 2-3 άτομα, σε άλλες δημοσιεύσεις εγώ του απάντησα πολλές φορές, αλλά αφού πει την πρώτη του κοτσάνα (προφανώς αντιγράφωντας από bullet points που του έστειλε ο "Μπλε Χριστόφιας", όπως έξυπνα αποκαλέσατε τον Νίκο Αναστασιάδη!) μετά αποφεύγει ΣΥΝΕΧΩΣ να απαντήσει.

Εγώ σας προτείνω να ΜΗΝ τον σβήνετε. Καταστρέφει περισσότερο τον εαυτό του ΑΠΟΦΕΥΓΩΝΤΑΣ να απαντήσει. Είναι γελοίος και δεν έχει επιχειρήματα.

Αποκορύφωμα της γελοιότητας του epic/έποικ-lover ήταν η αναδημοσίευση στο δικό του ιστολόγιο της διαμάχης του με τον Λάζαρο Μαύρο. Ο Λάζαρος Μαύρος τον κάνει κόσκινο, και αυτός, σε μια epic ένδειξη έποικ-γελοιότητας το αναρτά για να εξευτελίζει τον εαυτό του στον ίδιο τον χώρο του!!

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε 17/6 10:52
Καταρχάς χαίρομαι που αναγνωρίζεις το Ενωτικό παρελθόν του ΑΚΕΛ.

Δεύτερο δικαιολογείς την αλλαγή πλεύσης του ΑΚΕΛ γιατί στην Ελλάδα υπήρχε δικτατορία; Ακριβώς ο Ενωτικός αγώνας ενός αληθινά αριστερού κόμματος θα έπρεπε να μετατραπεί σε ένα Ενωτικό Αντιχουντικό αγώνα. Η δικτατορία όμως επιβλήθηκε το 1967. Ξέρουμε ότι όλες οι δικτατορίες έχουν ημερομηνία λήξης.

Τρίτο σου λέγω την προτροπή του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ του ΚΚΕ προς τους Ανδρέα Ζιαρτίδη και Φιφή Ιωάννου όταν τον επισκέφτηκαν στο αντάρτικο: "Ένωση και μόνο Ένωση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, με οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση". Είναι κι αυτό ιστορική αλήθεια.

Τέταρτο και πολυσυζητημένο: "Ο εθνικιστικός παροξυσμός των 2 κοινοτήτων". ΕΠέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα με τον ίσο μοιρασμό των ευθυνών και τη δημιουργία ενοχών στην πλευρά μας.

Πέμπτο. Εγώ δεν είπα ότι τώρα πρέπει να ακολουθήσουμ ετη γραμμή της Ενώσεως. Κρίνω το ΑΚΕΛ που επιμελώς αποκρύβει τόσο ωραίες στιγμές από το παρελθόν του, ενώ πρόσφατα καλλιεργούσε έμμεσα νεοκυπριακή συνείδηση.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Οι αναρτήσεις του ηλικιακού ρατσιστή anef, όπως ορθά το προέβλεψε και ο ίδιος (ενίοτε έχει και λίγη αυτογνωσία)διαγράφονται.

Ε.Α.Δ.Κ.

Ανώνυμos 17/6 10:52 είπε...

Φίλε Πλαστήρα..

α) Το Ακέλ ουδέποτε έκρυψε το ενωτικό του παρελθόν, απλά δεν το καπηλεύεται ανεμίζοντας το σαν σημαία και σώβρακο. Προτίμησε να υψώσει την κυπριακή σημαία. Αυτή είναι η διαφορά μας είπαμε φίλε..

Β) Το Ακέλ είναι κόμμα που δεν φοβάται να πει Mea culpa (και αυτό να το εκλάβεις ως απάντηση στο 3 και το 4)

γ) Η Νεοκυπριακή συνείδησή, όπως την αποκαλείς, δεν καλλιεργήθηκε απο το Ακελ όπως ούτε η Νεοελληνική καλλιεργήθηκε απο οποιοδήποτε κόμμα. Αυτή η προσέγγισή είναι τόσο αυθαίρετη και ανιστόρητη που το μόνο που αποκαλύπτει είναι τα βαθιά ριζωμένα αντιακελικά σου συναισθήματα.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας τίποτα δεν λετε κύριοι της “Επιτροπής”.
Η δεύτερη ανάρτηση (με σχόλια) που διαγράψατε δεν ήταν του “ηλικιακού ρατσιστή anef ”, αλλά δική μου!

Πλαστήρας είπε...

Φίλε Ανώνυμε
Όλα κι όλα, μη λες ότι ΑΚΕΛ δεν έκρυψε το Ενωτικό παρελθόν του. Απλά δεν μπορεί να το απαρνηθεί γιατί είναι αλήθεια. Αλλά το ΑΚΕΛ από μόνο του να αναφερθεί σε τέτοια γεγονότα;;;;; Δηλαδή το ΑΚΕΛ πότε αναφέρθηκε στην περίοδο του Ενωτικού δημοψηφίσματος, το οποίο συνδιοργάνωσε με την Εκκλησία;

Πότε έγινε τέτοιο πράγμα;

Ανώνυμος είπε...

και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι συνεπείς οι κύριοι του ΑΚΕΛ στην ιστορία και στις θέσεις του κόμματος τους.

Διότι δεν γίνεται 50 χρόνια πριν να διοργανώνουν δημοψηφίσματα για την ένωση με την Ελλάδα ή να στέλλει ο κ. Εζεκίας Παπαϊωάννου επιστολές σε ξένους αξιωματούχους λέγοντας τους γιατί είμαστε Έλληνες και γιατί πρέπεινα μας δώσουν την αυτοδιάθεση και την ένωση με την Ελλάδα κλπ ενώ τώρα να απαρνούνται την ελληνική ταυτότητα της Κύπρου και των Ελληνοκυπρίων και να προσπαθούν να μας πείσουν για την ύπαρξη του κυπριακού έθνους.

Δηλαδή μέσα σε 50 χρόνια άλλαξε η ταυτότητα του τόπου μας; Αλλάξαμε ιστορία και παράδοση;

Ε ναι σε αυτή την περίπτωση δεν σέβονται ούτε την μνήμη του δικού τους Εζεκία Παπαϊωάννου.

Ειδικά όταν μερικοί από αυτούς λαλούν μου ως επιχείρημα την μη ταύτιση του dna μας με το ελληνικό (!!!) dna!! Δηλαδή έλεος πόσο ναζιστές μπορούν να γίνουν τούτοι οι ακελικοί ώρες ώρες. Πραγματικά διερωτούμαι κατά πόσο τα πιστεύκουν και οι ίδιοι τούτα που μου λαλούν.

Ανώνυμos 17/6 10:52 είπε...

Φίλε Πλαστήρα..
Εχεις δικαίωμα να λες ότι θες..

Το Ακέλ ουδέποτε έκρυψε το ενωτικό του παρελθόν, άλλοι το κρύβουν για να προβάλλουν τους εαυτούς τους. ΑΠΛΑ το Ακέλ δεν Πατριδοκαπιλεύεται. Μερικοί ανιστόρητοι έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν την Αντιακελική προπαγάνδα ως ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΗ αλήθεια.
Κακώς το Ακέλ άφησε να ταυτιστεί η ελληνική σημαία με τις ομάδες του φούρπου και τη Δεξιά.
και σε αυτό δεν παραγνωρίζω να αναφέρω ότι συνέβαλαν και τα σχολικά βιβλία της ιστορίας. Επειδή κάποιους τους βολεύει η μισή αλήθεια ''ξέχασαν'' να αναφέρουν το ΑΚΕΛ μέσα. Ξέχασαν να αναφέρουν ότι το ΑΚΕΛ εκτός των άλλων, παρόλο που δεν συμμετείχε ούτε στήριξε τον ΈΝΟΠΛΟ αγώνα της ΕΟΚΑ εντούτοις στήριζε και αγωνίστηκε με πολιτικά μέσα για την ένωση.
Τώρα όσοι κατηγορείται το Ακελ για ασυνέπεια..
Τι να σας πω; Εσείς.. προφανώς Θεωρείτε ότι είναι αρετή η στασιμότητα και η ξεροκεφαλιά..
Το Ακελ είναι ένα κόμμα που ανέκαθεν πολιτεύεται με μοναδική του ιδεολογία το καλό της ΚΥΠΡΟΥ.. Μπροστά απο αυτό δεν μπαίνει ούτε κομμουνισμός ούτε οποιοσδήποτε άλλος αυτοσκοπός Πάνω απο όλα μπαίνει το ΚΑΛΟ της Κύπρου.
Αυτό κάποιοι δεν μπορείτε να το καταλάβετε και κατηγορείτε το Ακελ ότι δεν είναι...
...σταθερό ...στις θέσεις του.
Τί να κάμουμε κάποια πράγματα απλά δεν μπορείτε να τα καταλάβετε..
Εδώ το Ακέλ αναθεώρησε τις κομμουνιστικές του καταβολές μετά απο την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού.. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει μετά απο την καταστροφή του 74 είναι να αναθεωρήσει προς το παρών την πολιτική της Ενώσεως. Υπάρχει κανένας νοήμον άνθρωπος που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αν ξεκινήσουμε να ζητούμε ένωση σήμερα αυτό αυτόματα σημαίνει οριστική ΔΙΧΟΤΌΜΗΣΉ , άμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους και εφαρμογή στην ουσία ενός 100αδες φορές χειρότερου σχεδίου Ακερσον; Τι πάει να πει ένωση σήμερα εν έτη 2009 μέσα στην ΕΕ? Απλά για να πληρώνουμε φόρους στο Νεοελληνικό μπουρδέλο του Καραμανλή? Ειναί ΓΕΛΟΊΟ απλά και μόνο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Πατριώτης δεν είναι αυτός που καπηλεύεται σημαίες και σύμβολα ούτε αυτός που ξεστομίζει τις ψηλότερες πατριωτικές κορόνες είναι αυτός που με τις ΠΡΑΞΕΙΣ του και μόνο προωθεί τα καλός νοούμενα συμφέροντα του τόπου.