ΑΠΟ ΤΟ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" ΣΤΟΥΣ "ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ένα έχω να σας πω: ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, αναδημοσιεύει το άρθρο του Χριστόφορου Σκαρπάρη στο Φιλελεύθερο 21/7/2009. Με τα συγχαρητήριά μας.


Το αφιερώνουμε στους μεγαλοφωστήρες που είτε απαλλάσουν είτε ελαφρύνουν την Τουρκία από τις ευθύνες της, αποκαλώντας με θράσος τους συμπατριώτες τους που δεν ξεχνούν την εισβολή-κατοχή ως "ψευδοπατριώτες"



Από το "Δεν Ξεχνώ" στους "ψευδοπατριώτες"


του Χρ. Σκαρπάρη, Φιλελεύθερος 21.7.2009


Ο«ψευδοπατριωτισμός» είναι μια λαϊκίστικη σοφιστεία πολύ του συρμού. Σημασιολογικά ο υβριστικός αυτός όρος καυτηριάζει την αήθη συμπεριφορά κάποιου που ψεύδεται συνειδητά, όταν με λόγια ή/και έργα παρουσιάζεται στους συμπολίτες του ως φιλόπατρις, ενώ στην πραγματικότητα στοχεύει στο να πλήξει τα συμφέροντα της χώρας του.


Στις μέρες μας, η ύβρις τούτη έφτασε να χρησιμοποιείται εν μέσω άλλων ελεεινολογιών για να φιμώσει (εις μάτην, φυσικά) όσους αντιτίθενται με απόλυτα δημοκρατικό και νομοταγή τρόπο σε προτεινόμενες λύσεις του Κυπριακού, που εκπίπτουν των διακηρύξεων της Χάρτας των Ενωμένων Εθνών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η χώρα μας ανήκει.



Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η αντίφαση που κατέστησε απαραίτητη τη συγγραφή του παρόντος άρθρου: Αντί να υιοθετείται ο όρος αυτός εναντίον όσων παράγραψαν το δίκαιο και τα δικαιώματά μας με το πέρασμα του χρόνου, γίνεται ακριβώς το αντίθετο: Χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους τελευταίους εναντίον όσων έμειναν πιστοί στις διακηρυγμένες (μέχρι σήμερα) θέσεις, όχι μόνο της Κυπριακής Πολιτείας, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, υπέρ μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης με βάση τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Είναι λυπηρό που ο αείμνηστος εθνάρχης Μακάριος δεν πρόβλεψε την εξέλιξη αυτή, όταν από τα ερείπια της Αρχιεπισκοπής μας καλούσε σε μακροχρόνιο, ανυποχώρητο αγώνα για ελευθερία, επιστροφή και δικαίωση. Πίστευε πως η φιλοπατρία, η αταλάντευτη αγάπη για την ελευθερία και η αξιοπρέπεια είναι αρετές που δεν επιδέχονται παρερμηνεύσεις από κανέναν. Δυστυχώς, ο χρόνος τον διέψευσε. Τριάντα πέντε χρόνια μετά το ύψιστης σημασίας διάγγελμά του, ο όρκος του «δεν ξεχνώ» απαξιώθηκε, από υπουργικά μάλιστα χείλη, και όσοι δεν έγιναν επίορκοι βρίσκονται υπό διωγμό, δεχόμενοι φραστικά πυρά και εκτιθέμενοι σε αήθεις προπηλακισμούς και ύβρεις από τους οπαδούς των εποικοδομητικών ασαφειών και των «οδυνηρών» συμβιβασμών με τον κατακτητή της χώρας μας για χάρη μιας επισφαλούς και αόριστης επανένωσης.



Εξίσου λυπηρό είναι και το γεγονός ότι από τη μια η Κυβέρνηση διακηρύττει την απόλυτη προσήλωσή της σε αρχές και ιδανικά -σε συνάρτηση με την επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού- και από την άλλη αποφεύγει να καταδικάσει τις δηλώσεις όσων εργολαβικά και μοιρολατρικά υπερθεματίζουν την απεμπόλησή τους. Πρέπει να γνωρίζουν, όμως, οι κρατούντες και οι φωνασκούντες ή σιωπηροί συνοδοιπόροι τους, ότι η ανοχή που επιδεικνύουν δυνατό να οδηγήσει σε εκτράχυνση των αντιπαραθέσεων στο εγγύς μέλλον, με τραγική κατάληξη τον πλήρη διχασμό της κοινής γνώμης και, κατά συνέπεια, την περαιτέρω διάρρηξη του συμπαγούς μετώπου, που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των δύσκολων περιστάσεων που έπονται. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τόσο οι μετερχόμενοι των λιβέλων περί «ψευτοπατριωτών», όσο και εκείνοι που τους υποθάλπουν.


Τελειώνοντας, ας αναρωτηθεί ο καθένας: Ποιοι, αλήθεια, φέρουν το άγος του «ψευτοπατριώτη». Εκείνοι που ενώ καταθέτουν στεφάνια στην προτομή του εθνάρχη Μακαρίου, την ίδια ώρα ευαγγελίζονται, δήθεν από ρεαλισμό, την υποταγή μας στην πανίσχυρη Τουρκία και στους ιμπεριαλιστές πάτρωνές της, ή εκείνοι που τιμούν την μνήμη του, καθώς και τη μνήμη όσων θυσίασαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και την ελευθερία, παραμένοντας προσηλωμένοι στο «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»;



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

18 Σχόλια:

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Όταν ήταν Πρόεδρος ο Γλαύκος Κληρίδης, μπορεί να έκανε πολλά λάθη, αλλά δεν αμφισβητούσε τον πατριωτισμό κανενός.

Όχι και να μας λένε, όσους έχουμε εθνικό φρόνημα "ψευτοπατριώτες"! Τι άλλο θα ακούσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Όταν τους λέτε οσφυοκάμπτες, τουρκοπροσκυνημένους, καταδότες, προδότες, μειοδότες, μειωμένων αντιστάσεων, αλλοτριωμένους, ηττοπαθείς, υπηρέτες ξένων συμφερόντων, χρηματισμένους, ελληνόφωνους υποστηρικτές της Τουρκίας και άλλα πολλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν σας λένε όμως "ψευδοπατριώτες" έχετε.

Αυτό το επίπεδο σας ρε παιδιά είναι πολύ εφήμερο... έρχεται, φεύγει, κανένας δεν ξέρει πότε το τιμάτε και πότε όχι.

Ανώνυμος είπε...

Χε χε!

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Ναι, αλλά εμείς δεν τους συλλαμβάνουμε. (χε, χε!)

ΘΕΟΦΑΝΗΣ είπε...

Φίλε ανώνυμε αφού δεν είσαστε όλα αύτα που ανέφερες...τότε γιατί δεν έρχετε ούτε ένας σας, έστω και για δείγμα, στις αντικατοχικές πορείες-εκδηλώσεις να διαδηλώσετε την αντίθεση σας στην συνεχιζόμενη επί 35 χρόνια ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ?

Δεν σας αφήνει το κόμμα να έρθετε ή μήπως ξεχάσετε τι έγινε?

Φοβάστε ότι θα κακοφανήσετε τους "αδελφούς" σας τ/κ?

Με ποιο δικαίωμα κρίνετε εσείς τον πατριωτισμό των άλλων την στιγμή που εσείς ΔΕΝ τιμάτε εθνικές επαιτίους και ήρωες?

Άντε στο μαντρί σας! ΠΡΟΒΑΤΑ!

ΤΙΝΑ είπε...

Κάναμε κι εμείς εκδήλωση κ. Θεοφάνη. Στο Προεδρικό.

Εσύ που ήσουν;

TINA είπε...

Ψηφίστε Θεοφάνη, να σας κάμει και λιμάνι!

ΘΕΟΦΑΝΗΣ είπε...

Στο μαντρί σας θέλεις να πεις...εκάμετε και το προεδρικό τον κατεξοχήν τόπο βοσκή σας και όσοι δεν είναι δικοί σας να υποθέσω συλλαμβάνοντε!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Αφού είναι αμερόληπτη η κυβέρνηση γιατί δε συλλαμβάνει τους ταραξίες των γηπέδων; Ας πούμε αυτούς που φώναζαν προχτές "μαλάκες πρόσφυγες δε θα επιστρέψετε ποτέ";

Δεν πείθετε ρε παιδιά! Δεν πείθετε! Η κοινωνία δεν μπορεί να κυβερνηθεί με τον "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό" του AKEL. Τα γκούλαγκ είναι ξεπερασμένα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=cxUU231gK3g&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάκης "Χ"γεωργίου ευρωβολευτής του ΑΚΕΛ εδήλωσε σήμερον εις τον Άστρα πως όσα είπε ο Σουηδός Υπουργός Εξωτερικών "δεν ήταν και τίποτα το σπουδαίο" και πως οι αντιδράσεις των κομμάτων στην Κύπρο "ήσαν υπερβολικές" και πως....επίσης από τον Σουηδό Υπουργό...."έχουμε να διδαχθούμε πολλά"!!!!!!

Κανεί κύριε Τακούλη, κανεί, έλεος!
Εσύ ειδικά προδότης δεν είσαι.

Είσαι κάτι χειρότερο ένας βλάκας και χώρκατος που χωρκοϋρίζει στις σάλες με ύφος 10000 καρδιναλίων.

Και οι μαλακίες που λαλείς είναι πια τέλεια "Χωρίς πλαίσια"!

Ε, όι δεν θα υπογράψω έχω στόματα να θρέψω και οι δικοί σου μπορεί και να με συλλάβουνε. Εε;

Ρήγας είπε...

Κομμούνια: Καλά, δεν είστε Τούρκοι, είστε ψευδοτούρκοι.

Ευχαριστημένοι τώρα;


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

"Κομμούνια: Καλά, δεν είστε Τούρκοι, είστε ψευδοτούρκοι."

Αναφέρομαι όχι μόνο στα "κομμούνια" αλλά σε μεγάλο ποσοστό του τόπου μας.

Δεν είναι Τούρκοι ρε κουμπάρε. Απλά δεν είναι τίποτε. Ούτε Τούρκοι είναι, ούτε Έλληνες είναι , ούτε Κύπριοι είναι. Είναι άνθρωποι που διατυμπανίζουν ότι έχουν απεγκλωβιστεί από την ανάγκη του εθνικού προσδιορισμού.

Είναι άνθρωποι stop που δεν έχουν καμιά αξία στη ζωή τους stop πλην της εξουσίας και του χρήματος stop από τα οποία έχουν πάθει σύνδρομο εξάρτησης.

Κατά τα άλλα χέστηκαν και για την Ελλάδα και για την Κύπρο και για την Τουρκία και για όλους μας. Φτάνει αυτοί να περνούν καλά. Έχουν εξελικτεί σε τέρατα υλικού παροξυσμού που ότι λέμε πρέπει να το μεταφράζουμε σε λίρες (ευρώ) για να το καταλαμβαίνουν.

Για αυτό και έννοιες σαν την Ελλάδα ή τον πατριωτισμό ή της θρησκείας είναι ψιλά γράμματα για αυτούς αφού δεν έχουν τιμή και άρα δεν αξίζουν να έχουν θέση στη ζωή μας.

είναι για αυτό που ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμού εν 2 πελλοί και τίποτε παραπάνω (αφού δεν εκερδίσαν λεφτά ή έστω εξουσία που την πράξη τους).

Έτσι ένι.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Σε ποιες χώρες του κόσμου συλλαμβάνουν σήμερα για ύβρη κατά των κυβερνώντων; Ιράν, Αφγανιστάν, Λιβύη, Σαουδική Αραβία;

Bobby Sands είπε...

...και κύπρος

Ρήγας είπε...

Ξεχάσατε τον ...σοσιαλιστικό παράδεισο της βορείου Κορέας, της Κούβας, της Κίνας και όλων των άλλων στα οποία το ΑΚΕΛ είναι ιδεολογικώς προσκείμενο. Μήπως ξέχασα κανένα; Καμποτία μήπως; Εκεί που έδρασαν οι "αγωνιστές" Khmer Rouge τους οποίους κάποτε εξυμνούσαν οι κομμουνιστές της Κύπρου...


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Α! και Τουρκία! Την ξεχάσαμε αυτή.

Οι Τούρκοι είναι αδελφοί τους.


Ρήγας

Bobby Sands είπε...

Φίλε Ρήγα, δες το the killing fields αν δεν το έχεις δει. Είναι μια ταινία της δεκαετίας του 80 που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός Καμποντζιανού που κατάφερε να ξεφύγει από τον... κομουνιστικό παράδεισο της χώρας του...