ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009


Κλείνουν 13 χρόνια το φετινό καλοκαίρι, από τις άνανδρες δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Των δύο αυτών ηρωομαρτύρων της σύγχρονης ιστορίας μας. Που η θυσία τους εξακολουθεί να εμπνέει τον κάθε αγωνιζόμενο Έλληνα.

Στις 9 Αυγούστου, διοργανώνεται πορεία μοτοσικλετιστών από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού. Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, θα είναι παρούσα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, για να προσδοθεί μαζικότητα στη συγκεκριμένη πορεία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.


ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ
ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ – ΣΟΛΩΜΟΥ
Κυριακή 09 Αυγούστου 2009




Συμπληρώνονται φέτος 13 χρόνια από την θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στη μαρτυρική γη της Αμμοχώστου.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού που συστάθηκε πρόσφατα και απαρτίζεται από ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο της μοτοσικλέτας, σκοπεύει να προσδώσει μαζικότητα στην φετινή πορεία των μοτοσικλετιστών για την προβολή της θυσίας των δύο ηρώων.

Στην προσπάθεια μας αυτή, θεωρούμε πολύτιμη τη συμμετοχή του κάθε μοτοσικλετιστή, τη συνεισφορά των οργανωμένων συνόλων αλλά και του απλού Έλληνα Κύπριου.

Πιστεύουμε πως η διατήρηση της συλλογικής μνήμης αποτελεί σημαντικό όπλο στον κρίσιμο αγώνα που διεξάγει σήμερα ο κυπριακός ελληνισμός για την εθνική του επιβίωση στις πατρογονικές εστίες.


Αύγουστος 1996 - Αύγουστος 2009

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 πμ

ΛΕΜΕΣΟΣ – Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 πμ

ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 πμ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 πμ

13 Σχόλια:

Ktino είπε...

http://biker-cy.blogspot.com/2009/07/blog-post_27.html

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Είμαι πολύ περίεργος ρε παιδιά τι ρουφιανιές θα σοφιστεί η Επαγρύπνηση για να παρεμποδίσει την πορεία.

Ανώνυμος είπε...

Κι ο Ομέρ Βρυώνης μυστικά στο δρόμο τον ερώτα:
"Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου, την πίστη σου ν' αλλάξεις,
να προσκυνήσεις στο τζαμί, την εκκλησιά ν' αφήσεις;"
Κι εκείνος τ' αποκρίθηκε και στρίφτει το μουστάκι:
"Πάτε κι εσείς κι η πίστη σας, μουρτάτες να χαθείτε!
Εγώ Γραικός γεννήθηκα Γραικός θε ν' αποθάνω.

Ανώνυμος είπε...

Οι αγωνες που χεις κάνει δεν φελάνε αν το αίμα που χει χυθεί δεν ξοφλάνε.

Και όπως λέει και ο Μόντης Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ο Πενταδάκτυλος.Κάθεται βραχνάς και μολύβι στο στήθος μας.Και μας ρωτά: λοιπόν; Τώρα πια πως θα μπορέσουμε να πεθάνουμεΜ΄αυτή την έγνοια πίσω μας; Αναγκαστικώς θα αναβάλουμε

Ευγε στα παιδιά

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κάπως παρατραβηγμένο να αποκαλούνται "ηρωομάρτυρες" οι Ισαάκ και Σολωμού;

Είναι η θερμοκεφαλιά ηρωϊσμός; Τι άραγε περίμεναν τότε ότι θα πετύχαιναν οι μωτοσυκλεττιστές;

Ιάπων

Ανώνυμος είπε...

Θερμοκεφαλιά ή όχι Ιάπωνα έπεσαν θύματα της τουρκικής κτηνωδίας. Όπως και εκατομμύρια άλλοι πριν απ' αυτούς.

Ρήγας είπε...

Ο Ισάακ έτρεξε να βοηθήσει καποιον τον οποίον είχαν στο έδαφος πάνω από δέκα Τούρκοι με ρόπαλα κλπ και τον κτυπούσαν. Αν ο Ισάακ δεν έτρεχε να τον βοηθήσει δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον σκότωναν τον άλλον. Αν αυτό δεν είναι ηρωϊσμός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους.

Ο δε Σολωμού (ξάδελφος του Ισάακ) την ημέρα της κηδείας, έτρεξε να κατεβάσει την Τούρκικη σημαία (ξέρετε, το σύμβολο που για κάποιους ΑΚΕΛΙΚΟΥΣ είναι άκακο, άσε δε που το κουβαλούν μερικοί και στα γήπεδα). Μπορεί αυτό να θεωρείται τρέλλα από κάποια βουτυρόπαιδα της Λευκωσίας, αλλά όταν είσαι σε κηδεία, όταν δηλαδή προσπαθήσεις να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του, τότε όλα αλλάζουν.

Βέβαια, για να μπορείς να ξεφύγεις (φυσικά και νοητά) από το airconditioning της λεγόμενης πρωτεύουσας, θέλει μια κάποια προσπάθεια. Και φυσική και νοητή.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα

Ο αντικατοχικός αγώνας είναι θερμοκεφαλιά.
Ας είναι.
Κάποιοι τον είπαν ξεροκεφαλιά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, όσοι θέλουν να έρθουν στην πορεία των μοτοσυκλεττιστών είναι ευπρόσδεκτοι με το δεδομένο ότι θα τηρούν τις οδηγίες της Πρωτοβουλίας. Κανένας δεν θα μπει στην πορεία που διοργανώνεται και να φωνάζει όποια συνθήματα θέλει ή να φορεί φανέλες οποιουδήποτε αθλητικού σωματείου, κόμματος, πολιτικού σχηματισμού κλπ.

Όποιος είναι διαθέσιμος να μην ακολουθήσει τη γραμμή που θέλουν να δώσουν οι διοργανωτές, να θεωρούν σίγουρο ότι θα κάνουν ένα τέλειο δώρο στον οποιοδήποτε θέλει να βάλει σε ένα τσουβάλι όλους όσους αρνούνται να ξεχάσουν ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν στρατιωτικά και κρατούν παράνομα τη γη μας, ότι συνεχίζουν να σκοτώνουν (όπως έκαναν το 1996), ότι συνεχίζουν να διεκδικούν ολόκληρη την Κύπρο (βλπ στρατιωτικές ασκήσεις στο θαλάσσιο χώρο της πατρίδας μας) κλπ.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού δεν είναι διατεθειμένη να ανεκτεί ΚΑΝΕΝΑ που θα αμαυρώσει την εκδήλωση που θα διοργανώσει για να τιμήσει τους δύο ήρωες.

den tha sas xexno pote είπε...

Φίλε ανώνυμε μοτοσικλετιστή, ζείτε δηλαδή με την ψευδαίσθηση ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν προβοκάτσιες; Ότι ολόκληρος ο μηχανισμός παραγωγής εχθρών του ΑΚΕΛ δε θα ξανακτυπήσει για να χαλάσει και αυτή την εκδήλωση καρδιάς των αγνών πατριωτών; Ότι η ΚΥΠ δεν θα βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες, ότι οι «υποστηρικτές» δεν θα παραδώσουν τις φωτογραφικές τους μηχανές σε στελέχη της ΕΔΟΝ; Ότι δεν θα υπάρξουν συλλήψεις για… το όριο ταχύτητας της πορείας και τα στραβά κράνη, ότι δεν θα υπάρξουν συλλήψεις γιατί είχατε το θράσος να συμπεριφερθείτε σαν ελεύθεροι; Μην ελπίζεις άδικα φίλε μου. Τους κανόνες δεν τους βάζουμε πια εμείς. Εμείς είμαστε «που τους άλλους». Ξέρεις τι εννοώ. Πας μη ακελικός βάρβαρος εστί. Και εσείς είστε εκ των προτέρων βάρβαροι, γιατί τιμάτε την μνήμη δύο ηρώων που έπεσαν στον βωμό της πατρίδας, αντί να υποπέσουν στον βωμό της καλής θέλησης.

the Idiot Mouflon είπε...

Πάλε θα βουρά κοκαρισμένος μεσ' τη νεκρά με το τροχοφόρο ο Πρωταθλητής;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε "Δεν θα σας ξεχνώ ποτέ",
όλα αυτά που λες πολυ πιθανόν να γίνουν.
Οι οδηγίες για τη συμμετοχή στην πορεία είναι σαφείς. Συμμετέχουν όσοι φορούν τη φανέλλα μας και όσοι φορούν προστατευτικό κράνος. Η ταχύτητα θα καθορίζεται από τους αστυνομικούς που θα έχουν διατεταγμένη υπηρεσία να μας συνοδεύσουν
Τα υπόλοιπα, με φωτογραφίσεις κλπ δεν είναι η πρώτη φορά που τα συναντούμε στην Κύπρο και δεν θα μας σταματήσουν.
Είμαστε "καταδικασμένοι" να τιμούμε τους ήρωες μας, αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους, επειδή είχαν το όραμα της ελευθερίας και όχι του εφησυχασμού. Αν κάνουμε κάτι λιγότερο, δυστυχώς θα είμαστε εμείς πιο φτωχοί.

Όσο για το φίλο που αποκαλεί θερμοκέφαλους τον Ισαάκ και το Σολωμού, να του υπενθυμίσω το Τσε Γκεβάρα, ένα αριστερό "θερμοκέφαλο" αγωνιστή που σκοτώθηκε γι αυτά που πίστευε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, καλεί τους μοτοσυκλετιστές που δεν θέλουν να ξεχάσουν την ηρωική θυσία των δύο σύγχρονων ηρώων της πατρίδας μας και να τιμήσουν τη μνήμη τους μαζικά στο θρησκευτικό μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι την ερχόμενη Κυριακή 9 Αυγούστου.

Με το βλέμμα στραμμένο στην πόλη του Ευαγόρα, 13 χρόνια μετά τη θυσία των ηρώων μας και 35 χρόνια από την κατάληψη της Κύπρου μας από τους Τούρκους κατακτητές, θα διατρανώσουμε την αταλάντευτη απόφαση μας για ελευθερία και ιστορική συνέχεια στις πατρογονικές μας εστίες.

Η θυσία των ηρώων μας, η οποία επιβάλλεται να τιμηθεί με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο, αποτελεί ορόσημο στην πορεία μας. Η εκδήλωση θα κινηθεί στα ειρηνικά πλαίσια τα οποία όρισε η οργανωτική επιτροπή και θα ανακοινωθούν στους χώρους συγκέντρωσης. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού καλούνται να δείξουν καλή θέληση και να πειθαρχήσουν στις οδηγίες της επιτροπής. Δεν επιθυμούμε υβριστικά συνθήματα και συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε που θα αμαυρώσουν τη μνήμη των παλληκαριών μας.

Χώροι Συγκέντρωσης:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ– Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ– Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ– Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.

Η εκδήλωση θα τερματιστεί στις Φοινικούδες στη Λάρνακα, όπου θα πορευτούν οι μοτοσυκλετιστές μετά την κατάθεση στεφάνων στο κοιμητήριο Παραλιμνιού. Οποιoσδήποτε κινηθεί αντίθετα με τις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής, δεν εκφράζει την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού η οποία δεν φέρει καμιά ευθύνη για αυτόβουλες πράξεις οποιουδήποτε μοτοσυκλετιστή.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού