ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Πως σου φαίνεσται. Είπαν μου μπράβο ακόμα τζιαι τζιείνοι του Christofias-Watch. Αν αλλάξω γραμμή και γίνω διεκδικητικός κι εθνικά αξιοπρεπής, μπορεί να κακοφανίσω το σύντροφο Ταλάτ, τον Anef_Oriwn, τον Κόκκινο Ιαβέρη, τον Αναστασιάδη και τους Αγγλοαμερικάνους, αλλά μπορεί να κάνω νέους φίλους!






Βεβαίως η Επιτροπή υποστηρίζει την άμεση επιστροφή όλων των κατεχομένων εδαφών μας. Δε μας αρέσει ο τεμαχισμός σε επιστρέφοντες κατά προτεραιότητα.





Όμως: στα πλαίσια των (λανθασμένων) δικοινοτικών διαπραγματεύσεων, δικαιούμαστε και πρέπει να τεθεί υπό άμεση προτεραιότητα η επιστροφή της Αμμοχώστου. Δηλαδή, η Αμμόχωστος να επιστραφεί άμεσα και να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης. Και μετά να συζητηθεί οτιδήποτε άλλο.



Όχι να καταντά η Αμμόχωστος το μέσο πίεσης από την Τουρκία προς εμάς για τη νομιμοποίηση της κατοχής.


Την κατά προτεραιότητα επιστροφή προβλέπει και το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας και αυτό προνοεί και η ίδια η Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου 1979, την οποία και το ΔΗΣΑΚΕΛ θεωρεί ως ευαγγέλιο ( όχι δυστυχώς ως προς τα όσα προνοεί για τα δικαιώματα της κυπριακής πλευράς, ως προς το όσα προνοεί αλλά για τα δικαιώματα ή "δικαιώματα" της τουρκικής!).





Α ρε σύντροφε τι μας έκαμες! Άρχισες να μας πηγαίνεις κόντρα!


Πιστεύουμε μάλιστα ότι ήταν μεγάλο λάθος όλων ανεξαιρέτως των διαπραγματευτών μας να μην θέτουν το θέμα Αμμοχώστου ως θέμα που έπρεπε να διευθετηθεί πριν από οτιδήποτε άλλο.

Συνεπώς, η Επιτροπή χαιρετίζει την κίνηση Χριστόφια να ζητήσει άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου. Όμως προειδοποιούμε: αφού επέλεξε να το θέσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, οφείλει να επιμένει σε αυτό. Αν το έθεσε αποσπασματικά και χωρίς συνέχεια και χωρίς ιδιαίτερη επιμονή σε αυτό, θα προκαλέσει ζημιά: γιατί η Τουρκία θα επιστρέφει κάποιο μέρος της Αμμοχώστου στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα το παρουσιάζει ως μεγάλη υποχώρηση, για την οποία θα θέλει κι άλλα από αυτά που ζητά.

Οπότε κ. Χριστόφια, ζητάμε να θέσετε την επιστροφή της Αμμοχώστου με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ως ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Χαιρετίζουμε τη σημερινή σας κίνηση. Σας προειδοποιούμε όμως ότι δεν πρέπει να είναι ένα επιζήμιο πυροτέχνημα.

ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

6 Σχόλια:

Ρ είπε...

Ψες στο ΡΙΚ

Ιωακείμ είπε...

Ο Δημήτρης πρέπει να παραμείνει σταθερός στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Τα ξεσπάσματα για την Αμμόχωστο είναι λαϊκισμοί.

Πως γίνεται ένας Πρόεδρος που υπήρξε μέχρι σήμερα τόσο σοβαρός και συνεπής στην πολιτική της Λύσης, να βάζει ανούσια προσκόμματα (περιμένει κανένας ότι το να ζητά πίσω την Αμμόχωστο θα βοηθήσει σε κάτι;) στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Εμένα με ανησυχεί το ότι αυτό εδώ ειδικά το blog του δίνει και συγχαρητήρια. Εσάς δε σας ανησυχεί;

Ανδρέας είπε...

Προφανώς τα παιδιά του blog απέδειξαν ότι δεν έχουν κάτι επι προσωπικού με τον ευέλικτο. Έκανε κάτι σωστό (επιτέλους) και σ'αυτό πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα του να τον στηρίξουμε.

Μπράβο στον Πρόεδρο ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ, μπράβο και σε εσάς παιδιά που έχετε το θάρρος να ξεχωρίζετε το μαύρο από το άπρο.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει με το Δημήτρη Χριστόφια.

Προχθές είπε επίσης ότι αν συνεχίσουν να τον πιέζουν, θα φύγει από τις διαπραγματεύσεις.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν τον εκλέξαμε για να ακολουθεί την αδιάλλακτη πολιτική του Παπαδόπουλου.

Συμφωνώ με τον Ιωακείμ. Και μένα με ανησυχεί, όταν βλέπω εσάς τους φανατίλες του christofias-watch να του λέτε και μπράβο

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

H υβριστική για την Επιτροπή ανάρτηση του αυτοαποκαλούμενου ως "Απορίες ενός Βλάκα", διαγράφηκε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΒΛΑΚΑ:

Μήπως ο,τιδήποτε είναι αληθινό βαφτίζεται ύβρις;

Μήπως όποιος δείξει την αλήθεια ονοματίζεται υβριστής;

Μήπως συμβαίνει όντως κάτι πολύ παράξενο;

Μήπως υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα;

Μήπως όποιος τολμά να κάνει ερωτήσεις θα του κλείνουμε το στόμα;

Μήπως αυτές είναι γνωστές σταλινικές πρακτικές που δειδάχθηκαν κάποιοι στη ΣΟΒΙΕΤΙΑ;;;;

Μήπως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται;

Μήπως δεν είναι παρακολούθηση ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ αλλά έλεγχος από ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ που συμβαίνει;

Μήπως;;;;;;;;

Μήπως μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί προσδίδεται κύρος στο Χριστόφια από το ιστολόγιο που υποτίθεται ότι υπάρχει για να τον ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;;;;

Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτή η κατάσταση;;;