ΚΙΝΗΤΡΑ ΜΑΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009


Θ' ανάψω απόψε ένα κερί
Με μουσική λυπητερή Κερύνεια μου.
Να 'ρθει το φως και να με βρει
Ν' ανοίξει η μνήμη την πληγή Κερύνεια μου.


Είναι διάφοροι που αποδίδουν πάντα ύποπτα κίνητρα στην Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Κατακρίνει τις υποχωρήσεις Χριστόφια η Επιτροπή; Ε, είμαστε "εχθροί της λύσης".

Μιλά για τα δημοκρατικά ελλείμματα της διακυβέρνησης Χριστόφια η Επιτροπή; Ε, είμαστε "φασίστες".

Μιλά για τη συνένωση του ενδιάμεσου χώρου η Επιτροπή; Ε, θέλει να διαλύσει το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

Επικροτεί κάποιες πολιτικές κινήσεις του Χριστόφια η Επιτροπή; Ε, είμαστε γλύφτες που θέλουμε διορισμό στους ημικρατικούς.

Στην Κύπρο, οι περισσότεροι έχουν κάποια ιδιοτελή κίνητρα πίσω από κάθε τους πράξη και πίσω από κάθε τους τοποθέτηση. Οπότε θεωρούμε την καχυποψία κάπως δικαιολογημένη.

Την κακοβουλία όμως ορισμένων, που πάντα περιμένουν την κάθε μας τοποθέτηση για να μας πλήξουν, πλήττοντας έτσι και την ουσία της τοποθέτησης και της άποψής μας, δεν μπορούμε να τη δούμε με επιείκεια. Και επειδή δεν μας αρέσει το αυτομαστίγωμα, δε φιλοξενούμε υβριστές μας μέσα στο blog μας. Δημοκρατία έχουμε και μπορούν να τοποθετηθούν για εμάς στα δικά τους blogs(ήδη υπάρχουν και ιστοσελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά μαζί μας, κάτι που μας γεμίζει με ικανοποίηση, καθότι βλέπουμε ότι η φωνή της Επιτροπής έχει γίνει πολύ ενοχλητική για το κατεστημένο).

Δικαιούνται κάποιοι να πιστεύουν ότι θέλουν για εμάς. Δικαιούμαστε όμως κι εμείς, να συνεχίζουμε να σας λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια ότι: στόχος μας είναι να αγωνιζόμαστε για ελευθερία και δημοκρατία. Όταν βλέπουμε αντιδημοκρατικές πρακτικές και απαράδεκτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό, θα το λέμε. Όταν βλέπουμε σωστές κινήσεις, πάλι θα το λέμε. Τα κίνητρά μας ήταν και θα είναι αγνά και καλόπιστα.

Θα παραμείνουμε εδώ. Να αντιστεκόμαστε σε άδικες λύσεις και σε προσπάθειες πλύσης εγκεφάλου και καθυπόταξης των συνειδήσεων πολιτών. Να μιλάμε για τα αυτονόητα που κάθε άνθρωπος δικαιούται: ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα.


Και βεβαίως, θα συνεχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH




Σημείωση: Ο γνωστός στο διαδίκτυο blogger Ηλικιακός Ρατσιστής χωρίς όρια και υβριστής του Βάσου Λυσσαρίδη, αποδείχτηκε τελικά επιλεκτικός ηλικιακός ρατσιστής. Εξυμνεί τον 87χρονο Howard Zinn (και καλά κάνει γιατί ο Zinn είναι ένας από τους μεγαλύτερους διανοούμενους όχι μόνο στην Αμερική, αλλά παγκοσμίως) και του αναγνωρίζει το δικαίωμα να τοποθετείται δημόσια και να είναι ενεργός πολίτης. Κάτι που δυστυχώς δεν αναγνωρίζει για το Βάσο Λυσσαρίδη. Φαίνεται τελικά, ότι μάλλον δεν είναι η ηλικία, αλλά ο λόγος του Γιατρού και οι ιδέες του Γιατρού (που οι σημερινοί συνοδοιπόροι του καθεστώτος που υποστηρίζει ο Ηλικιακός Ρατσιστής δεν κατάφεραν να σιγάσουν το 1974) που ενοχλούν τον Η.Ρ. . Κατά τα λοιπά, κάποιοι ακόμα αμφισβητούν τα δικά μας κίνητρα.

13 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ηλικιακός ρατσιστής ανευ ορίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνος

διακατέχεται από φασιστικές ιδεοληψίες

τρέφεται αποκλειστικά με μακντόναλντας και πίνει πέπσι

δακκάνει, προσέχετε

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τα μάθκια μου τα θκυο,
τον φίλον Ιοσίλιον!

Έφαν σε ο Φάληρος στην ποίηση. Δε το ποιήμαν του!

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος ΜΟΥ!

Ήμουνα ένα τίποτα, ένα μηδενικό
Κατάφερά τους, με έκαμαν στο κόμμα αρχηγό

Απ’ την αρχή ξεκίνησα με έμπνευση τον Στάλιν
Κι’ όποιος με μένα διαφωνεί θε’ τον σκασμόν να βγάζειν.

Οδοστρωτήρας είμαι εγώ κι ο λόγος μου ο Νόμος
Άξιος του φασισμού παιδί, της Κα Γκε Μπε ο Γόνος

Την Κύπρο τώρα την κρατώ στα χέρια μου και παίζω
Την κόβω οριστικά στα δυό και το λαό εμπαίζω

Για επανένωση λαλώ, κρατάω το μαχαίρι
Ποια κατοχή; Ποια εισβολή; Εγώ είμαι περιστέρι…

Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι, Τούρκοι κι Αμερικανοί
Σε μένα τώρα βλέπουν το πιο καλό παιδί.

Θέλετε Κράτος; Σκάστε!!!
Θέλετε Κύπρο; Πάρτε!!!
Κοπιάστε στο Κελάκι, ελάτε να τη φάτε!

Κράτα Μεχμέτ τη Μόρφου μας, φάε και την Κερύνεια
Θα κάμω εγώ την Κύπρο μας σαν μάρμαρα Ελγίνεια…

Με τον Μεχμέτ μια ημέρα θα πάμε Σουηδία
Νόμπελ Ειρήνης και γιορτή στην Κύπρου την κηδεία…

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΒΛΑΚΑ:

Γιατί οι ασήμαντοι άνθρωποι νομίζουν ότι αν προσπαθήσουν να ασχοληθούν με σημαντικά πράγματα θα πάρουν την επίφαση της σημαντικότητας που τους λείπει;

Γιατί τα σημαντικά πράγματα έχουν την μοίρα να θεραπεύονται από ασήμαντους ανθρώπους και να θεωρούνται προοδευτικά λιγότερο σημαντικά απ' ότι στην πραγματικότητα είναι;

Γιατί οι ασήμαντοι άνθρωποι νομίζουν ότι οι άλλοι ασήμαντοι άνθρωποι ή άλλοι σημαντικοί άνθρωποι ασχολούνται μαζί τους;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί:

Τι είναι ο άνθρωπος. Τι είναι ο άνθρωπος, λέγω! Τι το ήθελες το αρνί Μιχαλάκη!

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Προσωπικά, άνκαι ποτέ δεν τον ψήφισα, τρέφω μεγάλο σεβασμό για το Β.Λυσσαρίδη.

Και είναι ντροπή το κάθε ακελάριο της κακιάς ώρας να καταφέρεται εναντίον του Βάσου Λυσσαρίδη με αυτό τον τρόπο.

Anef_Oriwn είπε...

Μα ρε παιδιά (της Επιτροπής),
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτογελοιοποιείστε με όσα λετε και όσα πράττετε; Καλά ο Ιοσίλιος, εν λλίος ο νους του, εσείς όμως;
Τι παει να πει ο Anef_Oriwn είναι “επιλεκτικός ηλικιακός ρατσιστής”; Μήπως θέλετε να πείτε ηλιακός, δηλ. να τα έχει βάλει με τους ηλιακούς (θερμοσίφωνες), όπως ο Δον Κιχώτης τα είχε με τους ανεμόμυλους; Αν ήταν τελικά ηλικιακός ρατσιστής δεν θα αντιπαθούσε ΟΛΟΥΣ τους ηλικιωμένους; Γιατί να εκτιμά τον 87χρονο Howard Zinn, κι όχι και το συνομήλικο (του Zinn) Λυσσαρίδη; Γιατί δεν δέχεστε το αυτονόητο - ότι τα όσα έγραψε (ο Anef_) για τον Λυσσαρίδη ήταν κριτική των λεγομένων του; Είναι μήπως ο Λυσσαρίδης υπεράνω κριτικής και στο απυρόβλητο; Ότι πει είναι αξίωμα ή είναι αλάνθαστος; Εσείς πως συμπεριφέρεστε έναντι αυτών με τους οποίους διαφωνείτε, π.χ. με τον Πρόεδρο; Και γιατί τόση σπουδή να προασπιστείτε το δικαίωμα του βετεράνου Λυσσαρίδη να έχει λόγο; Ποιος προσπάθησε να του στερήσει αυτό το δικαίωμα ή να εξασκήσει πάνω του “πνευματική τρομοκρατία”, όπως αρέσκεται να λέει ο ίδιος; Και μήπως μόνο ο Λυσσαρίδης έχει αυτό το δικαίωμα (να κρίνει τους άλλους);

Η δική σας συμπεριφορά δεν προσομοιάζει με ρατσιστική; Πως επιτρέπετε στους εαυτούς σας από τη μια να αποκαλείστε δημοκράτες κι από την άλλη να δικάζετε, να κρίνετε και να καταδικάζετε τους άλλους από το άβατο του blog σας, χωρίς να δίνετε το δικαίωμα σ’ όλους όσους κατηγορείτε, διαγραφείτε και εξοστρακίζετε να καταθέσουν (έστω για χάρη συζήτησης) τις θέσεως τους; Μάσσιαλα της δημοκρατίας σας!!! Όμως δημοκρατία και μονόλογοι δεν πανε μαζί!!!

Κατα τ’ άλλα περαστικά σας!!! Ο Anef_Oriwn Σας έχει γίνει εμμονή!!! Γι’ αυτό και το κείμενο το θα το διαγράψετε! Το μάθαμε το τροπάρι σας!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΒΛΑΚΑ:

Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι δίκαιη ή άδικη λύση για το Κυπριακό;

Εάν έχει το σωστό περιεχόμενο είναι καλή λύση;

Εάν έχει το λάθος περιεχόμενο είναι κακή λύση;

Ανεξαρτήτως περιεχομένου είναι κακή λύση επειδή εμπεριέχει το ρατσιστικό στοιχεί του διαχωρισμού σε ζώνες;

Παραπέμπει σε διαχωρισμούς άλλων εποχών οπότε όσα φτιασίδια και να της κάνουμε πάντοτε μια τέτοια λύση θα είναι απαράδεκτη και προβληματική;;;;;;;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το πιο πάνω κείμενο του Anef Oriwn παραμένει, για να δείχνει την, εκτός από τον επιλεκτικό ρατσισμό του, την επιλεκτική μνήμη του.

Κάθε άλλη όμως ανάρτηση του ηλικιακού ρατσιστή θα διαγράφεται.

Ξεχνά ο Η.Ρ. προφανώς τις αναφορές του σε "κάττον που εγέρασεν", «μουρμουρκόν της κοτζιάκαρης», και παροτρύνσεις του να μην ασχολείται και να αφήσει την ΕΔΕΚ ήσυχη γιατί "δε θα ζει με τα βουνά για να τους παραντζιέλλει".

Ανώνυμος είπε...

Απ’ ‘σσιει μουγιαν μουγιάζεται!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν απαντά κανείς σε αυτό τον βλάκα; απαντήστε του επιτέλους σε αυτά τα σαχλά τα οποία λέει.... Ντροπή θα γράψει η ιστορία σε αυτούς που υπόγραψαν την ομοσπονδία.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή θα γράψει η ιστορία σ' αυτούς που θα φέρουν τη διχοτόμηση...

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΣΟΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ (plus)

Κυρίαρχος η Τουρκία στο "βόρειο" συνιστών στέιτ και συγκυρίαρχος στο "νότιο".