ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Παρακαλούνται οι κομματικοί αρχηγοί και παράγοντες, να μου στείλουν τις λιστούες τους για να κτίσουμε τη Δίκαιη Κοινωνία


Mε το θέμα των μοιρασιών σε θέσεις και αξιώματα, με αφορμή τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, ασχολείται ο Γ. Σέρτης στο χθεσινό του μονόστηλο. Το αναδημοσιεύουμε, αφού δυστυχώς, τα κωμικοτραγικά φαινόμενα που περιγράφει, ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Όλα αυτά στη ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, που ήταν η συνεχής επωδός/υπόσχεση του Δ. Χριστόφια πριν εκλεγεί!


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (Παρασκευή 10-7-09)

του Γ. Σέρτη

Προς Διαγκωνιζόμενους

ΕΝ ΕΤΕΙ 2009
η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει –και– πολίτες εξειδικευμένους και επαΐοντες για όλους τους τομείς.

Μια εξουσία που θα ήθελε –όντως– να υπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον και η –πολυθρύλητη– αξιοκρατία, σχεδόν παρακλητικά μπορούσε ν’ απευθύνεται στους ικανότερους των πολιτών της:

— Θα μάς τιμούσε η συμμετοχή σας στην τάδε Επιτροπή και στο δείνα Συμβούλιο.

Ως συμβαίνει, συνήθως, σε ανθρώπους που έχουν επίγνωση των ικανοτήτων τους, άρα και ανάλογη συναίσθηση των ευθυνών τους, η απάντηση θα ήταν: — Ευχαριστώ για την πρόταση! ή:

— Νομίζω ο Τάδε είναι καταλληλότερος από εμένα!

Αντί της ανωτέρω διαδικασίας, τι πρατηρείται;

Η –εκάστοτε– εξουσία για –εκάστοτε– διορισμούς περιορίζεται στο χώρο της προεδρικής και κομματικής... αυλής της, συγγενών, φίλων και λοιπών αυλοκολάκων.

Από δίπλα, οι κομματάρχες αντί να ψέξουν μια τέτοια τακτική...διαγκωνίζονται:

— Θέλουμε κι εμείς το μερίδιό μας.

— Να προσέλθετε με τιςλίστες σας. Όχι, όμως, με ένα όνομα αλλά με τρία, για να ασκηθεί –και– το συνταγματικό δικαίωμα της... επιλογής!

Βολικό για τους...διαπραγματευομένους : οι επιλογείς θα ψάξουν για τον πιο... βολικό –καμιά φορά στηλίσταμπορεί να... παρεισφρήσει και «δικός τους» που τον... χρεώνουν στο κόμμα που τόν πρότεινε– οι κομματάρχες θα μπορούν να ισχυριστούν: «εγώ σε πρότεινα, αλλά δεν επιλέγηκες» –ακόμη και αν υπήρξε προσυνεννόηση.

Το πλήθος παρακολουθεί όλη αυτή την αντιπαροχική συναλλαγή είτε αδιάφορα είτε με θυμηδία· έχει αποδεχτεί –μοιρολατρικά– ότι έτσι«πρέπει» να γίνεται με τις εξουσίες, είτε το μερίδιο αφορά εκλεκτά φιλέτα είτε γλειμμένα κόκαλα!


Σχόλιο της Επιτροπής: Έτσι χτίζετε ευελικτόπουλα τη "Δίκαιη Κοινωνία";

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ για το christofias-watch

5 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει εντάξει. Είδαμεν και την δίκαιην κοινωνίαν του Τάσσου σας.

Jordan είπε...

Φταίει ο Χριστόφιας, αλλά δεν φταινε όσοι του δίνουν τις λίστες και όσοι θέλουν να διοριστούν;

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι τι έκανε ο αείμνηστος Τάσσος ή ο Γλάυκος ή ο Μακάριος! Το θέμα είναι τι γίνεται σήμερα! Δεν είμαστε 5 χρονα και κιστήζουμε ο ένας τον άλλον δαμέ!

Ο Χριστόφιας είναι για τα σίδερα! Τέλος!

Jordan είπε...

Αυτό που θέλω να πω Ανώνυμε, είναι ότι κανένας δεν είναι ο Σούπερ Τέλειος.

Αν κατάλαβες, η αναξιοκρατία είναι κάτι που καλά κρατεί και δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Δεν είναι σωστό να φταίμε για όλα το Δ. Χριστόφια, σαν να δημιουργήθηκαν σήμερα επί των ημερών του. Αυτό είναι ανήθικο.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι σωστό να φταίμε για όλα το Δ. Χριστόφια, σαν να δημιουργήθηκαν σήμερα επί των ημερών του. Αυτό είναι ανήθικο."

Δεν είναι ανήθικο όταν ο ίδιος βγήκε πρόεδρος με ένα και μόνο σύνθημα. ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και αν δεν εκατηγορούσε με τόση έπαρση όλουυς τους υπόλοιπους για αυτά που κάνει σήμερα αυτός. Θεωρώ ότι η δική του κοροϊδία και υποκρισία προς τον λαό που τον εψήφισε είναι ανήθικη ή πραγματικά δεν καταλαμβαίνει τι σημαίνει η λέξη ΔΙΚΑΙΗ την οποία ακόμα πιππιλούν.