Επιστολή πατρός καταδικασθέντος υπό των Άγγλων Ελλήνος ναυτικού

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009


Προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη της Κύπρου κ. Μακάριο απεστάλη η κατωτέρω επιστολή:


Σεβαστέ μου Εθνάρχα,

Με βαθείαν συγκίνησιν ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος παρακολουθεί από των στηλών των εφημερίδων και από του ραδιοφώνου τον υπέροχον αγώνα της απελευθερώσεως, τον οποίον διεξάγει ο μαρτυρικός λαός της Κύπρου μας κατά των Άγγλων δυναστών, υπό την υμετέραν σταθερά και φωτεινή ηγεσία. Η πραγματιποίησις του ιερού πόθου των αδελφών Κυπρίων είνε ζήτημα ολίγου χρόνου. Διότι η Μεγάλη Αμερικανική Συμπολιτεία και όλα τα Ηνωμένα Έθνη θα αντιληφθούν ότι επιβάλλεται να αποδώσουν την Ελευθερίαν είς Κύπρο δια να ζήση ηνωμένη μετά της μητρός Ελλάδος.

Είμαι πατέρας των υπό των Άγγλων καταδικασθέντος είς την ποινήν της είρκτης 6 ετών Αργυρίου Καραδήμου, κατηγορηθέντος δια τη μεταφοράν πυρομαχικών δια του πλοιαρίου «Άγιος Γεώργιος». Αισθάνομαι δια τούτο ύψιστην εθνικήν υπερηφάνειαν, διότι δια του υιού μου μετέχω ενεργώς είς τον απελευθερωτικόν αγώναν των αδελφών μας Κυπρίων. Αποτελεί η καταδίκη του υιού μου και αι ταλαιρωρίαι του μεγάλη τιμήν δι’ εμέ τον πατέρα του, δια τη σύζυγο μου και μητέρα του καταδίκου αγωνίσου της Ελευθερίας και τα τέκνα μου. Δεν μου επιτρέπει η ηλικία μου να επιχειρήσω να μεταβώ είς την μεγαλώνησον δια να αγωνισθώ και εγώ υπέρ της απελευθερώσεως της πλησίον των εκεί ηρωικός μαχόμενων ενεργητικώς και παθητικώς κατά των κατακτητών. Είμαι όμως ήσυχος με την σκέψιν, ότι οι αδελφοί μας Κύπριοι μάχονται υπό την ηγεσία σας και δίδουν είς ολόκληρον την ανθρωπότητα παραδείγματα πατριωτισμού και αφοσιώσεως είς τας αιωνίας ανθρωπίνας ηθικάς αξίας, συνεχίζοντες ούτω τας ωραίας παραδόσεις των Ελλήνων οίτινες προτιμούν τον θάνατον από την ατίμωσιν.

Δεν γνωρίζω εάν εκ μέρους υμών υπάρχη επικοινωνία με τους είς φυλακάς της Κύπρου καταδίκους αγωνιστάς της Ελευθερίας. Εάν είνε τούτο εύκολον και αν υπάρχη τοιαύτη επικοινωνία τότε υποβάλλω πτος υμάς την βαθειάν παράκλησιν όπως επισκεφτήτε τον κατάδικον υιόν μου, ευρισκόμενον είς τας φυλακάς της Λευκωσίας και μεταφέρητε προς αυτόν τους ασπασμούς μου και τας ευχάς μου. Να του ειλητέ, Σεβαστέ μου Εθνάρχα, ότι ως πατέρας του είμαι υπερήφανος δια τον αγώνα του κατά των Άγγλων και η ενεργός συμμετοχήν του αποτελεί δι΄εμέ, την μητέρα του και τους αδελφούς του υψηλόν τίτλον Εθνικής Τιμής. Να είνε και αυτός υπερήφανος και να πίστευε είς τον αγώνα των Κυπρίων και είς τον Θεόν, ο οποίος ασφαλώς θα τον δικαιώση πολύ συντόμως και τούτο διότι είνε ιερός, είνε δίκαιος.

Δεν έχω να σας γράψω τίποτε άλλο. Εύχομαι είς τον Θεόν να σας έχη υπό την προστασίαν του, να διαφύλαττε την πολύτιμο υγείαν σας και να σας καθοδηγή είς τον ωραίον αγώνα, τον οποίον διεξάγετε υπέρ της απελευθερώσεως της Κύπρου.

Είς όλους τους αγωνιστές της Ελευθερίας αποστέλλω τους πατριωτικούς χαιρετισμούς μου και τας ευχάς μου. Ο αγών της Ελευθερίας εισήλθεν πλέον είς αποφασιστικήν καμπήν και θα δικαιωθή, διότι το θέλουν οι Έλληνες, διότι το θέλει ο Θεός, διότι είνε αγών δίκαιος.

Και πάλιν σας αποστέλλω τας ευχάς μου και τας ευχάς ολοκλήρου της οικογενείας μου.

Με βαθύτατον σεβασμό και αισθήματα θαυμασμού και αφοσιώσεως.


Γεώργιος Δ. Καραδήμας
(Ναβαρίνου 2, Λάρισα)
15/11/1955


Πηγή: "Ο Τύπος έγραφεν...", τεύχος #20


Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το Χριστόφιας - Watch

15 Σχόλια:

Μόδεστος είπε...

Η ανάρτηση έγινε μετά την επιτυχία της προηγούμενης! Η προσπάθεια αμφισβήτησης του γεγονότος ήταν αξιέπαινη. Γι' αυτό τίθεται στη διάθεσή και νέα ανάρτηση για να έχετε κάτι να «σκοτώσετε» την Κυριακή σας!

Καλή έρευνα!!!

Μόδεστος

Bobby Sands είπε...

Όχι ρε παιδιά! Θα έρθει τώρα ο άνευ_ανωνυμίας υπό το πέπλο της ανωνυμίας να μας πει πως είναι προβοκατόρικη επιστολή που την εφηύρατε μόλις τώρα. Δεν ντρέπεστε λίγο;

manos141 είπε...

θερμη παρακληση για τα παιδια του ιστολογιου.....
απο που μπορω να προμηθευτω το cd ..τρια πουλια πετασασιν...
ευχαριστω πολυ.

Ανώνυμος είπε...

hello bobby.OUUOUUUUUUUUUUUUOUUUUUUUUU
Mouhahahahhahaha

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι ακόμα ζούνε στη κοσμάρα τους..
Σας γαλούχησαν καλά οι ατιμώρητοι προδότες.
Η Κύπρος είναι μόνη της και πολεμάει μόνη της. Το 55 αγωνίστηκε μόνη της και Οτι καταφέρει πάλε μόνη της θα το καταφέρει.
Η Ελλάδα τρώει τις σάρκες της και ο μέσος έλληνας βρίζει τους ξένους που του πήραν την δουλειά.

..Μετά έρχεται στη Κύπρο για να καταθέσει αίτηση για διορισμό στο δημόσιο.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ο τελευταίος ανώνυμος αναπαράγει τις ανθελληνικές νοοτροπίες που κάποιοι δόλια (CIA, Intelligence Service) προσπάθησαν να φυτέψουν στον Κυπριακό και Ελλαδικό Ελληνισμό μετά το 74. Αυτοί οι κάποιοι βρήκαν τον καλύτερο σύμμαχο τον εμετικό ανθελληνισμό του ΑΚΕΛ.

Unknown είπε...

Φίλε Πλαστήρα, είναι απλά η νοοτροπία του λεγόμενου "νεοκύπριου". Αυτού του οποίοι οι πέντε δεκάρες που έβαλε στην άκρη είναι πιο σημαντικές από αξίες και ιδανικά όπως η Ελευθερία, η παράδοση, οι ρίζες...

Είναι αυτό που μας καλεί να γίνουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Άνθρωποι αλλοτριωμένοι, αποκομμένοι από το παρελθόν μας, νέο-Κύπριοι, που θα ζήσουν με τους "αδερφούς" νέο-έποικους, στη νέο-(Ευρωπαϊκή)Κύπρο.

Γι' αυτούς είναι ρατσιστικό να βρίσεις τον έποικο, είναι σοβινιστικό να αναθεματίσεις τον Τούρκο, είναι όμως απόλυτα φυσιολογικό να κατηγορείς και να βρίζεις τον Ελλαδίτη, Έλληνα αδερφό.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είχαν δίκαιο αυτοί που έλεγαν ότι θα ρθεί καιρός που θα κατηγορεί ο θύτης το θύμα..

Αφήσαν ατιμώρητους τους πραξικοπηματίες να γαλουχούν τους νέους..

ήδου τα αποτελέσματα..

Κάμετε υπομονή να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου..


Ανιστόρητοι... νομίζετε ότι το Ακέλ Φταίει για όλα, φταίει και για το πραξικόπημα φταίει και για την εισβολή.

Αν η μητέρα μας ένιωθε παιδιά της δεν θα μας γύριζε την πλάτη και μια και δυο και τρεις φορές.. Αν η Ελλάδα μας θεωρούσε μέρος του ελληνισμού δεν θα μας πετούσε στο στόμα του λύκου και φυσικά θα πολεμούσε το 74.
Η ιστορική αλήθεια όμως λέει ότι η ελλάδα μας γύρισε την πλάτη. η κύπρος καταστράφηκε. και δεν φταίει το Ακελ επειδή ο ΝΕΟ Κύπριος όπως λέτε νιώθει προδομένος και έχει αξιοπρέπεια.

Οι έλληνες που μας νιώθουν αδέλφια και αγωνίστηκαν μαζί μας, είναι αδέλφια.

Οι έλληνες που μας έχουν χεσμένους και μας λένε τουρκόσπορους , να πάνε να γαμηθούνε δεν έχουμε κανέναν ανάγκη.


Την Ελλάδα την κυβερνούν τα τελευταία 200 χρόνια οι δεύτεροι.

Με τέτοια ελλάδα εμείς δεν θέλουμε να έχουμε παρτίδες, να μας αφήσετε ήσυχους.

Μόδεστος είπε...

Για τον αμέσως ανωτέρω ανώνυμο:

«Μια πολεμική σύγκρουσις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα ήταν παραφροσύνη, αλλά αν η Τουρκία εισέλθη εις το φρενοκομείον δεν θα διστάσωμεν να την ακολουθήσωμεν»
Γεώργιος Παπανδρέου
25/2/1964

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, η ιστορική φράση του Γ. Παπανδρέου, για πολλούς, είχε σημαντική συμβολή στην αποτροπή της εισβολής της Τουρκία στην Κύπρο το 1964.

Unknown είπε...

Τελείς σε σύγχυση αγαπητέ μου. Έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου τον Έλληνα, τον Ελλαδίτη, τον Κύπριο...

Ζητάς τα ρέστα από την Ελλάδα γιατί δεν πολέμησε το '74, λες και πολεμήσαμε εμείς. Ξεχνάς όμως φαίνεται - ηθελημένα ή άθελα - τις ηρωικές μορφές του Συνταγματάρχη του 251 Παύλου Κουρούπη που καθυστέρησε 2 ολόκληρες μέρες την απόβαση στο Πέντε Μίλι. Με 150 άντρες, εξολόθρευσε 5000 εισβολείς, μαζί με το διοικητή της εισβολής Καραογλάνογλου.

Τον πεσόντα Αντισυνταγματάρχη του 286Μηχανοκίνητου ΤΠ που έσπευσε σε βοήθεια του πρώτου.

Τους ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΘΕΝΤΕΣ Λοχαγούς (Σταμπουλή και Σταυριανάκη) και τον Ανθυπασπιστή Κέντρα της ΕΛΔΥΚ.

Τον Ταγματάρχη Αλευρομάγειρο του 336 και τον Ταγματάρχη Σεβασλίδη του 184 που σταμάτησαν την προέλαση των Τούρκων στον Άγιο Παύλο.

Του λεβέντες που ήρθαν να σφαγιασθούν στην αποστολή "ΝΙΚΗ". Τόσους και τόσους ηρωικώς πεσόντες. Κάνε μια βόλτα μέχρι τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Η προδοτική και τουρκοφόρος στάση της χούντας των Αθηνών δεν αμφισβητείται από κανένα. Ο συμψηφισμός όμως όλων των Ελλαδιτών αδερφών είναι απαράδεκτος. Με την ίδια λογική, είναι και όλοι οι Κύπριοι πραξικοπηματίες;


Κατάλαβε επιτέλους, ότι το να είσαι Κύπριος συνεπάγεται ότι είσαι και Έλληνας. Αν σου αρέσουν ή όχι οι Ελλαδίτες(ρατσιστικό μήπως; ) είναι δικό σου θέμα. Το ότι είσαι Έλληνας όμως, όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να το αναιρέσεις.

Όσο για τη καραμέλα της ΕΟΚΑ Β' και του πραξικοπήματος, φτύστε την. Γίνεται γελοίος αυτός που κατηγορεί τη γενιά που γεννήθηκε 1-2 δεκαετίες μετά το '74, για τα γεγονότα της 15ης του Ιούλη. Αυτά φέρνει όμως η γύμνια επιχειρημάτων δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Αλιγάτορα όχι μόνο κατηγορούν 1 και 2 γενιές μετά τη γενιά των πραξικοπηματιών για αυτό αλλά θεωρούν και σωστό και δίκαιο να καταδικάσουμε και ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες γενιές του τόπου τούτου υπογράφοντας ένα καταδικαστικό για εμάς σχέδιο με τη δικαιολογία...Μα εφταίξαμεν και εμείς!!!

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH
so

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ανώνυμε 13/7 3:57

Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι είσαι τελείως ανιστόρητος. Όταν στην Κύπρο υπήρχε μια ολόκληρη Ελληνική Μεραρχία με δύναμη πυρός ενός Σώματος Στρατού, και η Τουρκία δεν τολμούσε να βάλει πόδι στην Κύπρο, κάποιοι εδώ συστηματικά έβριζαν και λοιδωρούσαν τους Ελλαδίτες φαντάρους με τις γνωστές βρισιές.

Πρωταγωνιστής σε αυτούς ήταν και το ΑΚΕΛ του Εζεκία Παπαιωάννου (άλλως Πάπη) που αντί να δει το Εθνικό Συμφέρον υπάκουε τυφλά στη Μόσχα.