Πικρές αλήθειες από βρετανούς βουλευτές

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ρεπορτάζ του Μάριου Δημητρίου στην εφημερίδα "Σημερινή" (19/7/2009)


Πικρές αλήθειες για τη βρετανική πολιτική έναντι της Κύπρου και του εθνικού της προβλήματος, που τα τελευταία τουλάχιστον 12 χρόνια είναι σχεδόν... ανύπαρκτη, είπαν βουλευτές και από τα δύο μεγάλα κόμματα, Συντηρητικό και Εργατικό, σε εκδήλωση σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη Τρίτη.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πήτερ Δρουσιώτης. Συνοπτική επί του προκειμένου ήταν η διαπίστωση του πρώην Εργατικού βουλευτή και παλιού φίλου της Κύπρου Τομ Κοξ, ότι τα τελευταία χρόνια μειώνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των βουλευτών και από τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα, για το Κυπριακό. «Ανήκω στο Εργατικό Κόμμα από τα 14 μου χρόνια και θα πρέπει να πω ότι οι κυβερνήσεις των Εργατικών των τελευταίων 12 χρόνων, του Τόνι Μπλερ και τώρα του Γκόρντον Μπράουν, έκαναν ελάχιστα προς την κατεύθυνση της λύσης», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κοξ τόνισε ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα από τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και των ΗΠΑ, όπως και από την Ε.Ε., για να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική πρόοδος. «Και πρέπει να πω ότι δεν τη βλέπω», πρόσθεσε. «Κι όμως εσείς», είπε αποτεινόμενος στους εκατόν περίπου Ελληνοκύπριους ακροατές του, «αξίζετε κάτι καλύτερο και η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο. Προσωπικά, αν και δεν είμαι πια μέλος του κοινοβουλίου, είχα καθήκον να έρθω σε αυτή τη συνάντηση, γιατί πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό για την ελληνοκυπριακή κοινότητα σε αυτή τη χώρα και στην Κύπρο, να ξέρουν ότι οι φίλοι τους για πολλά τώρα χρόνια δεν θα τους εγκαταλείψουν ποτέ».

Ο διορισμός της Γκλένις Κίνοκ

Ο Τομ Κοξ υπογράμμισε τη σημασία του διορισμού της Γκλένις Κίνοκ, (Glynis Kinnock), συζύγου του πρώην αρχηγού του Εργατικού Κόμματος Νιλ Κίνοκ (Neil Kinnock), ως νέας υφυπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιας για ευρωπαϊκές υποθέσεις, που χειρίζεται το Κυπριακό. «Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος πραγματικός φίλος που είχε μετά την εισβολή η Κύπρος σε αυτό το κοινοβούλιο, ως ηγέτης κόμματος, είναι ο Νιλ Κίνοκ, και ελπίζω ότι θα δοθεί δύναμη στην κ. Κίνοκ από τον πρωθυπουργό Μπράουν, για να διαδραματίσει το ρόλο που είμαι βέβαιος θα ήθελε η ίδια. Γιατί πρέπει να πω ότι στα 12 χρόνια που αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, υπήρξαν 11 υφυπουργοί για το Κυπριακό και πόσοι από εσάς μπορείτε να θυμηθείτε έστω τους μισούς;», κατέληξε ο κ. Κοξ.

Οι δύο σκιώδεις υπουργοί

Στη σύντομη ομιλία της, η Συντηρητική βουλευτής Τερέζα Βίλιερς (Theresa Villiers) υπενθύμισε ότι είκοσι χρόνια μετά που έπεσε το τείχος του Βερολίνου και με την Ευρώπη να έχει επανενωθεί, η Λευκωσία εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης για τόσο μεγάλο διάστημα. «Υποστηρίζω», είπε, «τη μακρά εκστρατεία σας για την επανένωση της Κύπρου, ως μιας χώρας με μια νομική προσωπικότητα και υπηκοότητα, και τις δύο κοινότητες να ζουν μαζί αρμονικά. Είναι τραγωδία γιατί η διεθνής κοινότητα ποτέ δεν έδωσε στην Κύπρο την προσοχή που της αξίζει, ποτέ δεν έριξε το βάρος της στο βαθμό που έπρεπε, στην επιδίωξη της λύσης για επανένωση της Κύπρου. Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, θα μπορούσαν να κάνουν πολλά προς την κατεύθυνση άσκησης πίεσης προς την Άγκυρα, για να δώσει στους Κυπρίους την ελευθερία να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Η Κύπρος είναι τώρα μέλος της Ε.Ε., από καιρό μέλος της Κοινοπολιτείας και για μένα είναι απαράδεκτο που παραμένει υπό κατοχή και μάλιστα από ένα υποψήφιο μέλος της Ε.Ε. Συμμετέχω στην εκστρατεία για δικαιοσύνη στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια -υπάρχουν συνάδελφοι που αφιέρωσαν στο στόχο αυτό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- και σας διαβεβαιώνω ότι θα μείνουμε αφοσιωμένοι να εργαζόμαστε για τα συμφέροντά σας, για την επίτευξη μιας διευθέτησης που όλοι οι Κύπριοι θέλουν να δουν, δηλαδή την επανένωση του νησιού». (Σε αυτό το σημείο πήρε το λόγο ο Πήτερ Δρουσιώτης, που ευχαρίστησε την Τερέζα Βίλιερς για τη συνεπή και πολύχρονη στήριξή της, και υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία. «Αν οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές», πρόσθεσε, «πολύ πιθανόν εσείς και ο Ντέιβιντ Μπάρροους θα είστε πολύ σημαντικά μέλη της κυβέρνησης, αφού είστε σκιώδεις υπουργοί και οι δύο. Και περιμένουμε ότι θα συνεχίσετε και τότε να είστε αφοσιωμένοι στο στόχο για δίκαιη λύση και επανένωση της Κύπρου».Στη δική του ομιλία, ο Ντέιβιντ Μπάρροους (David Barrowes) είπε ότι η κυπριακή παροικία στη χώρα πρέπει να αξιοποιήσει το διάστημα μέχρι τις εκλογές, για να ενημερώσει τους υποψήφιους βουλευτές για το Κυπριακό.

Όταν φύγουν οι παλιοί…

Στις εκλογές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και ο Εργατικός βουλευτής Άντι Λαβ (Andy Love), που επεσήμανε ότι αρκετοί βουλευτές φίλοι της Κύπρου δεν θα συμμετάσχουν σε αυτές, γιατί αφυπηρετούν από την πολιτική. «Αυτό», είπε, «είναι μια πρόκληση για την ελληνοκυπριακή κοινότητα, να βρει εκείνους που θα εκλεγούν, που να στηρίξουν τις προσπάθειές τους και που θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τη διατήρηση του ενδιαφέροντος αυτού του κοινοβουλίου για το κυπριακό ζήτημα. Θέλω να χαιρετίσω τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση της Κύπρου, γιατί από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση, έκαναν μεγάλη προτεραιότητά τους μια ειρηνική διευθέτηση. Για μένα, ο μεγαλύτερος διαθέσιμος μοχλός προς την ειρηνευτική διαδικασία είναι το ότι η Τουρκία είναι υποψήφιο μέλος της Ε.Ε. και είναι υποχρεωμένη όχι μόνο για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό, όχι μόνο για να ανοίξει τα λιμάνια της, όχι μόνο για να αποδεχθεί τους όρους του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, αλλά και για μια πλήρη αλλαγή της συμπεριφοράς της προς την Κύπρο και προς όλη την Ε.Ε.».

«Ένα βήμα μπροστά»

Ο Εργατικός βουλευτής Έντι Ο’Χάρα (Eddie O’hara) υπογράμμισε ότι αυτή είναι η τελευταία βουλευτική του θητεία και ότι για πρώτη φορά σε είκοσι χρόνια δεν θα είναι στην αντικατοχική πορεία των Κυπρίων στην Πλατεία Τραφάλγκαρ (σ.σ. πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου), γιατί θα απουσιάζει σε ταξίδι στις ΗΠΑ. Είπε ότι παρακολουθεί στενά τις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ και χαιρέτισε «την ακεραιότητα, συνέπεια, ευγένεια και κυρίως την ακαταπόνητη προσπάθεια του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες με τον κ. Ταλάτ. Είναι -είπε- τρία βήματα μπροστά και δύο πίσω, αλλά τουλάχιστον έχουμε ένα βήμα μπροστά, αργό και όχι σταθερό, αλλά είναι προς τα μπρος - σημειώνω τη θετική εξέλιξη της συμφωνίας για άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Βεβαίως, ο κ. Ταλάτ δεν έχει ελεύθερα τα χέρια του στο Κυπριακό. Ελεύθερα χέρια έχει η Άγκυρα και πρέπει να συνεχίσουμε να ξεκαθαρίζουμε ότι αυτοί που έχουν τη δύναμη να παίρνουν πραγματικές αποφάσεις για την Κύπρο στην Άγκυρα, πρέπει να αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, να επιτρέψουν πρόσβαση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια από πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να δώσουν κίνητρα στους εποίκους να αρχίσουν να επιστρέφουν στην Τουρκία και κυρίως να αποσύρουν τα στρατεύματά τους».

Επικίνδυνη κατάσταση

Ο κ. Ο’Χάρα πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πίστη για μια λύση στην Κύπρο, εκτός αν υπάρξουν στοιχεία ότι ο στρατός αποσύρεται. «Δεν λέω να τον αποσύρουν ολόκληρο αμέσως, αλλά μια εμφανής μείωσή του σε αυτό που θα μπορούσε να είναι ένας αποδεκτός αριθμός, θα βοηθούσε πολύ. Επίσης, οι Τούρκοι θα πρέπει να συνεργαστούν για πλήρη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων. Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή στην Ε.Ε., εκτός και αν τηρήσει αυτούς τους όρους. Πρέπει, επίσης, να σταματήσει το σφετερισμό των ελληνοκυπριακών περιουσιών και την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές». Από την πλευρά του ο Συντηρητικός Ρότζερ Γκέιλ (Roger Gale) τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση, ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να κατανοήσει ότι η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στο Κυπριακό συνιστά μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, σε μια περιοχή ήδη πολύ βεβαρημένη όπως είναι η Μέση Ανατολή. Πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού βρίσκεται ουσιαστικά στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επηρεάσει αποτελεσματικά την Τουρκία.

«Ο Χριστόφιας έπρεπε να μιλά με τον Ερντογάν»

Ρούντι Βις (Rudi Vis) Εργατικός: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις συνομιλίες με την Τουρκία, μέχρι αυτή να συμφωνήσει σε ένα χρονοδιάγραμμα επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και των εσωτερικών της προβλημάτων. Διαφωνώ με κάποιους συναδέλφους και δεν θέλω την Τουρκία στην ΕΕ, εκτός κι αν λύσει το Κουρδικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως το Κυπριακό. Επιπρόσθετα, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έπρεπε να συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, γιατί το πραγματικό πρόβλημα είναι με την Άγκυρα και όχι με τον κ. Ταλάτ. Δεν υπάρχει κυπριακό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι στην Άγκυρα - και οι Τούρκοι ποτέ δεν οπισθοχωρούν. Αν σου πάρουν κάτι, το κρατούν. Και άρα το πρόβλημα είναι δικό τους. Η Τουρκία έχει πρόβλημα με την Κύπρο. Και θα πρέπει σε αυτό το σημείο να πω ότι δεν μου αρέσει ο όρος δικοινοτικό κράτος, που ακούστηκε από τα μέσα της δεκαετίας 1970. Ένα δικοινοτικό κράτος θα είναι τόσο κοντά σε μια λύση δύο κρατών, που δεν μπορούμε να μιλούμε για δικοινοτικότητα. Πρέπει Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να απαλλαχθούν από τους Τούρκους και να γίνουν ένα κράτος».

Κι όμως η Τουρκία δεν... μπαίνει

Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ βουλευτής Nigel Waterson είπε ότι συμφωνεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Σαρκοζί και ότι δεν βλέπει κανένα ενδεχόμενο αποδοχής της Τουρκίας στην ΕΕ. «Λυπούμαι αν απογοητεύσω εκείνους που πιστεύουν ότι η φιλοδοξία της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για να κάνει η Τουρκία το σωστό, σε ό,τι αφορά την Κύπρο», πρόσθεσε. Παρόλα αυτά, δήλωσε ευχαριστημένος έστω και με τη «μερική πρόοδο» των συνομιλιών μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ. Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, άλλοι δύο Εργατικοί βουλευτές, η γνωστή στην Κύπρο Τζόαν Ράιαν (Joan Ryan), πρώην Ειδική Αντιπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού για το Κυπριακό, που κάλεσε την Τουρκία να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού και ο Ντέιβιντ Λέπερ (David Lepper), που κάλεσε σε εγρήγορση, για να μην επιτραπεί στην Τουρκία να πετύχει περιθωριοποίηση του Κυπριακού στη διεθνή σκηνή, όπως επιδιώκει συνεχώς.

Αγαπητέ Μάριε τα συγχαρητήριά μας γιατί τιμάτε το λειτούργημα που υπηρετείτε και η στήλη σας "Εξ Αφορμής" αποτελεί όαση στα τετριμμένα!

Σχόλιο:
Τελικά δεν τα λέμε μόνο εμείς, που με πάσα ευκολία το καθεστώς μας κοσμεί με επίθετα. Μήπως είναι και οι βρετανοί βουλευτές ακραίοι όταν καλούν την Άγκυρα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατίας, να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους της αν θέλει να έχει ευρωπαϊκό μέλλον;

Την ίδια ώρα που ο Χριστόφιας ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα μπλοκαρίσματος της πορείας ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας ενόψει της αξιολόγησης της τον Δεκέμβριο...

Την ίδια ώρα που Χριστόφιας ξεκαθαρίζει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει κόκκινες γραμμές...

Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το Χριστόφιας - Watch

13 Σχόλια:

GEORGE SOUTHAMPTON είπε...

Όλοι στο αυριανό αντικατοχικό συλλαλητήριο.

Για να διαμαρτυρηθούμε για τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Αν δεν το καταλάβατε, ο Δ. Χριστόφιας δεν ακούει κανέναν.

Πρωτοφανής αλαζονεία από Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω καλά η ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ είναι στα μαχαίρια με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? Ο "ΣΤΟΧΟΣ" εκδίδεται ακόμη? Ποιό από τους δύο εκπροσωπεί? Ο Φτωχόπουλος με ποιόν ένει? Πόσα έχει την μιξ ο Φτωχόπουλος? Ο "ΓΙΑΤΡΟΣ" εψήφισεν Κληρίδην που μας έφερε το Ανάν? Ο "Τάσσος" εψήφισεν Κληρίδην που μας έφερε το ΑΝΑΝ?
Ποιός εμίλησεν στο συλλαλητήριο? Ο ΝΟΙΚΩΛΑΣ?

Ο Ομήρου πόθθεν παραγγέλει "κρέας"?

Ο Γιατρός ζήτησε συγνώμη από τον Δώρο που δεν πέθανε?

Ποιόν έχωνε ο Κίκης στο Πραξικόπημαν?

Ποιός ελάλεν ότι ο Κυπριανού εν πελλός και πίννει χάπια?

Ποιός ήταν ο ανώνυμος λιβελλογράφος του Κύρηκα?

Την οικοδόμηση του ενιαίου κεντρώου χώρου (του 76% - κάτι ψιλά = 2.2%) εν να την αναλάβει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου?

Αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε στην καινούργια μας εφημερίδα " Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ - ΟΪ ΓΙΑΤΡΕ ΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ-ΑΛΛΑ ΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΛΩ"
Κυκλοφορεί κάθε πέμπτη στα ΕΘΝΙΚΑ περίπτερα ΜΟΝΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι κτύπησε ο Σ.Η.Ρ.Α.Ο. – πολλά πίκρης τούτον το πλάσμα! Κτιτζιάρης τζιαι ούλλον ειρωνεία! Μα γιατί εν τον διαγράφετε; Αρεσκει σας να μας περιπαίζει;