Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009



Πιστεύουμε ότι ειδικά το ζήτημα των νεκρών καταδρομέων είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα το οποίο δε σηκώνει απόλυτες τοποθετήσεις. Δημοσιεύουμε σε κάθε περίπτωση το σχόλιο που μας έστειλε ο φίλος Ορέστης, για να δείξουμε την αντιφατικότητα του Ευέλικτου καθεστώτος. Από τη μία ο Κατσουρίδης τους καταδικάζει στο πυρ το εξώτερον, από την άλλη ο Υπουργός(του οποίου ιστορικά οι πολιτικές καταβολές κάθε άλλο παρά ακελικές είναι) τους ανακηρύσσει ήρωες. Ο ίδιος Υπουργός που ύβρισε τον Αρχηγό της Αντίστασης Βάσο Λυσσαρίδη.

Αυτή είναι η αντιφατικότητα και η υποκρισία του ευέλικτου καθεστώτος κυρίες και κύριοι. Το ίδιο καθεστώς που τα ψάλλει στον Αρχιεπίσκοπο γιατί έκανε το έγκλημα να τελέσει ένα μνημόσυνο.


Ο Ορέστης γράφει:


Συμφωνούμε απόλυτα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, κ. Νίκο Κατσουρίδη, ότι «δεν είναι καθόλου βοηθητική η ενέργεια που έχει επαναληφθεί και φέτος, με το παράλληλο μνημόσυνο την ώρα που τιμούνται και μνημονεύονται οι ήρωες της αντίστασης κατά του προδοτικού και τουρκοφόρου πραξικοπήματος, να τιμούνται και εκείνοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα».

Πολύ σωστά τα λέει ο κ. Κατσουρίδης. ‘Ομως από την άλλη ο αρχιεπίσκοπος δεν μπορούσε να αρνηθεί την κλήση των συγγενών των πραξικοπηματιών να τελέσει μνημόσυνα «υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των». Ο Αρχιεπίσκοπος, ως ιερωμένος τέλεσε απλώς το μνημόσυνο νεκρών πραξικοπηματιών. Το λάθος του ήταν που κατάθεσε στεφάνι.

Πως εξηγεί όμως ο κ. Κατσουρίδης την ενέργεια του ανιστόρητου Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, κ. Ανδρέου Δημητρίου, να τελέσει τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου και στους καταδρομείς που σκοτώθηκαν στην επιδρομή τους εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου στις 15 Ιουλίου 1974. Οι νεκροί καταδρομείς, «που εκτελούσαν τις διαταγές της χούντας», είναι ο Οδυσσέας Κουτσόφτας και ο Ανδρέας Παρτζίλης από το Παραλίμνι.

Τα ονόματα τους είναι γραμμένα σε μνημείο στην αυλή του Β’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Τα ονόματά τους μάλιστα ανακοινώθηκαν στην τελετή των αποκαλυπτηρίων, που έκαμε ο Υπουργός Παιδείας, μαζί με τα ονόματα όλων των πεσόντων στρατιωτών, που έπεσαν το 1974 υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Υπουργός εξίσωσε τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή με τους νεκρούς κατά την επίθεση εναντίον του προεδρικού, ανακηρύσσοντάς τους σε ήρωες.

‘Αγνοια ή ξεγέλασμα του Υπουργού δεν υπάρχει. Γιατί στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, την επομένη, αναφέρεται ότι «τις προηγούμενες μέρες κάποιοι προσπάθησαν να αλλάξουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Δηλαδή να μην αναγνωσθούν τα ονόματα των Κουτσόφτα και Παρτζίλη ή ακόμα να αφαιρεθούν από το μνημείο.............. Πληροφορίες από το Παραλίμνι αναφέρουν ότι προτροπές για να μην τελέσει τα εγκαίνια έγιναν και προς τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος όμως τις απέρριψε από την πρώτη στιγμή».

Επομένως, κ. Κατσουρίδη, αν κατηγορείτε τον Αρχιεπίσκοπο που τέλεσε μνημόσυνο στους τάφους των νεκρών κατά την επίθεση τους εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου, τι πρέπει να πείτε για τον Υπουργό Παιδείας, που τους ανακήρυξε σε ήρωες, τους εξίσωσε με τους νεκρούς που αντιστάθηκαν στην εισβολή των Τούρκων, τους αποκάλυψε το μνημείο και τους έδωσε το προνόμιο να τιμούνται ως ήρωες σε μνημείο ηρώων, που αποκάλυψε. Ο Υπουργός γνώριζε τι έκαμνε, απέρριψε προτροπές να αρνηθεί την ηρωοποίηση πραξικοπηματιών και έκαμε αυτό που δεν τόλμησαν να κάμουν στο Παραλίμνι, ούτε ο ΔΗ.ΣΥ. ούτε η Κυβέρνησή του.

Είναι με αυτό τον τρόπο που θα γαλουχεί τα παιδιά μας ο κ. Υπουργός. Γιατί τώρα οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Παραλιμνίου και οι επόμενες γενιές των μαθητών του σχολείου θα βλέπουν στο μνημείο στην αυλή του σχολείου τους τα ονόματα αυτών που έπεσαν πολεμώντας εναντίον της Δημοκρατίας και του Προέδρου Μακαρίου και θα τους θεωρούν ήρωες, όπως ήρωες τους θεωρεί και τους ανακήρυξε ο Υπουργός Παιδείας του ΑΚΕΛ και υβριστής του κατ’ εξοχήν αγωνιστή της Δημοκρατίας, Βάσου Λυσσαρίδη.

Τι θα κάμετε τώρα, κ. Κατσουρίδη; Θα καλέσετε τον απαράδεκτο Υπουργό να παραιτηθεί; Θα καλέσετε τον ευέλικτο Πρόεδρο να τον απολύσει; ‘Η θα αναγνωρίσετε κι εσείς και το κόμμα σας την πράξη και την ενέργεια του Υπουργού, που προσβάλλει και το ΑΚΕΛ και τον κυπριακό λαό;

Σημειώστε ότι, όπως αναφέρει η είδηση της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, «ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ, που παρέστη στη δοξολογία, δεν παρέστη στα εγκαίνια του μνημείου».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ σεβάστηκε τις αρχές του κόμματος και όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία. Ο Υπουργός δεν σκαμπάζει από αυτά;

5 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tα δεκαενιάχρονα τουρκόπουλα που πήραν μέρος στην εισβολοή είναι αθώα επειδή ακολουθούσαν διαταγές;

Bobby Sands είπε...

...επίσης αθώοι είναι οι μακαριακοί που την μέρα της εισβολής πήραν τις οικογένειές τους και κατέφυγαν στις κυβερνητικές κατοικίες του τροόδους, αρνούμενοι να κατέβουν, ισχυριζόμενοι στους στρατονόμους, "εμείς δεν πολεμάμε για τον Σαμψών";

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το συμπαθκιο ρε παιθκιά αλλά τούτα που λαλείτε και οι 2 σας είναι μικροπρέπειες.

Σαν να τζαι μόνο γριβικοί εζήσαν την εισβολή ο ένας και ο άλλος ειρωνεύκεται τον χαμό 19χρονων.

Ανώνυμος είπε...

Τούτα τα 19χρονα βλαξ εβιάσαν και εσκότωσαν την μάνα σου την αδέρφη σου....
Αααα εξέχασα εν ήταν η δική σου μάνα και αδέρφη, ΣΟΡΡΥ...
Αχχχ τι λέτε καήμενοι...

Sartanakkas είπε...

Να παν να γαμηθούν όλοι οι προδότες πραξικοπηματίες. Σκατά στους τάφους και στην μνήμη τους.