ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡ' ΑΥΤΑ!!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Χάιλ! Να συλληφθεί και η Επίτροπή, παρ' αυτά!




Πληροφορίες που έχει συλλέξει η Επιτροπή (από «έγκυρες» πηγές, κατά την προσφιλή έκφραση του πεφωτισμένου «συγγραφέα» Μακάριου Δρουσσιώτη) λένε ότι συζητήθηκε ανάμεσα σε κύκλους του Οδοστρωτήρα η ορθότητα – χρησιμότητα των συλλήψεων που έγιναν κατά την αντικατοχική εκδήλωση της 20ης Ιουλίου.


Τέθηκε η άποψη ότι οι συλλήψεις έχουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αντί να «σωφρονίζουν» τους ανεγκέφαλους νεαρούς, το μόνο που καταφέρνουν είναι:

1. Να τους φανατίζουν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα σε κάθε επόμενη δραστηριότητα τους να εκδηλώνουν χειρότερη συμπεριφορά.

2. Να τους εκκολάπτουν αριθμητικά, αφού φίλοι τους προσέρχονται στους κόλπους των οργανώσεών τους για να υποστηρίξουν τους συλληφθέντες.

3. Να τους ηρωοποιούν στα μάτια της κοινής γνώμης, αφού δημιουργείται η εντύπωση ότι τους στερείται το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των απόψεων τους (όσο λίγοι και αν είναι αυτοί).

Όμως το τελικό συμπέρασμα, φαίνεται να ήταν ότι: «Οι συλλήψεις πρέπει να συνεχιστούν γιατί η παρανομία είναι παρανομία».

Με άλλα λόγια δηλαδή
να μας δείξουν ποιος κάνει κουμάντο!


Θυμίζω τα ανακοινωθέντα του ΡΙΚ κατά την εκδήλωση του πραξικοπήματος:


10:00 π.μ. «Η Εθνική Φρουρά είναι, την στιγμήν αυτήν, κύρια της καταστάσεως. Ο Μακάριος είναι νεκρός».

10:30 π.μ. «Πάσα αντίστασης έχει εκλείψει και όστις θα προβάλει από τούδε και εις το εξής αντίστασιν
θα εκτελείται πάραυτα».


Τέθηκε επίσης η άποψη, που την βλέπουμε πρακτικά να υλοποιείται με αναμασήματα και φληναφήματα από κονδυλοφόρους του επίσημου οργάνου του Οδοστρωτήρα,
να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια δημιουργίας στην κοινή γνώμη της εντύπωσης ότι ζούμε μέρες προ πραξικοπήματος. Με τους «απορριπτικούς» να εκπροσωπούν τη «θλιβερή μειοψηφία» και που βάλλουν, αδίκως, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με αυτό τρόπο, φαίνεται ότι πιστεύουν, οι αφελείς, ότι θα καταφέρουν να εξισώσουν τον Χριστόφια με τον ... Μακάριο!!! Κούνια που τους κούναγε...



Μόδεστος για το Χριστόφιας-Watch

32 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάμουν. Να περάσουν στον κόσμο την εντύπωση ότι ζούμε μέρες προ πραξικοπήματος. Συνεχώς συγκρίνουν τον Χριστόφια με τον Μακάριο και πετάσουν φράσεις του τύπου "Μόνο του Χριστόφια και του Μακάριου εκάμναν έτσι" κλπ. Εξισώνουν τον Χριστόφια με τον Μακάριο και τους διαφωνούντες με τον Χριστόφια με τους πραξικοπηματίες. εκταντήσαν αηδία.

Εξέφυγε εντελώς η κυβέρνηση μας. ΕΝΤΕΛΩΣ.

TINA είπε...

Συγνώμη, εισηγείστε δηλαδή να μπορεί όποιος θέλει να βρίζει τον Πρόεδρο χωρίς συνέπειες;

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Όχι Τίνα θέλουμε όλοι όσοι βρίζουν σ' αυτόν τον τόπο να συλλαμβάνονται: π.χ
Ο δημοσιογράφος του YENI POLITI Κ. Κωνσταντίνου που καθημερινά έβριζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, οι Ομονοιάτες που καίνε Ελληνικές σημαίες και υψώνουν σημαίες του ψευδοκράτους, αυτοί που βεβηλώνουν τα αγάλματα των ηρώων μας, τα 90% των οδηγών στη Λευκωσία εν ώρα αιχμής, οι κερκίδες όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων, οι πολιτικοί που αποκαλούν την Μητέρα Ελλάδα "ξιπετσισμένο κουρκουτά" κλπ.

Ταμάμ;

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Όχι άθλια Τίνα. Αυτό που εισηγούμαστε είναι ένα κοινό μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων πλην του ΑΚΕΛ. Με πατριωτικό λόγο και ιδέες, με εθνικό φρόνημα, με δημοκρατικές και αξιοκρατικές αντιλήψεις.

Φτάνει πια! Όλοι φταίμε. Ας ενωθούμε ενάντια στην ακελική λαίλαπα!

ΤΙΝΑ είπε...

Και είναι το ίδιο κ. Πλαστήρα να βρίζεις γενικά με το να βρίζεις τον Πρόεδρο του κράτους σου;

Είναι το ίδιο κύριε;

Ο Κώστας ο Κωνσταντίνου, τον οποίο διαβάζω πολύ συχνά, είναι καυστικός, αλλά δε βρίζει κανέναν Πρόεδρο. Ούτε τον Τάσσο τον έβριζε. Αν έχεις κάτι υπόψη σου να παραθέσεις στοιχεία.

Ούτε όλοι οι Ομονοιάτες καίνε σημαίες και αυτό που λες είναι ένα ψέμα χωρίς τεκμηρίωση.

Ψεύδεσαι κ. Πλαστήρα.

Όσο για σένα κύριε Δημοκρατικέ Συναγερμέ, θα τα κάμετε σιόνιν, όχι θα ενωθείτε. Είναι φανερό ότι σας ενοχλεί το κοινό μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων. Χωνέψετε το:

"Δε θα βγάλεις Πρόεδρο εσύ, βρε ΔΗΣΥ, βρε ΔΗΣΥ"

Ρήγας είπε...

Είπε ο ΤΙΝΑ:

"Ο Κώστας ο Κωνσταντίνου, τον οποίο διαβάζω πολύ συχνά, είναι καυστικός, αλλά δε βρίζει κανέναν Πρόεδρο. Ούτε τον Τάσσο τον έβριζε. Αν έχεις κάτι υπόψη σου να παραθέσεις στοιχεία."


Μέχρι και οι εγκληματίες οι ΝΑΖΙ στην Νυρεμβέργη είχαν την ευθιξία να σταθούν και πουν Ναι, κάναμε αυτά που κάναμε. Εσείς λέτε ΨΕΜΜΑΤΑ.

Μόλις σας βάλουν στην γωνιά, σας πιάνει το Σύνδρομο Αρτεμάκη: "Εγώ έντζιε..."

Ο Κωνσταντίνου του Yeni-Politi δεν είχε μείνει πράγμα που δεν είχε πει για τον Τάσο. Για ξέπλυμμα χρήματος, για μυστικές συμφωνίες με τον Ντεκντάς, για την γυναίκα του, για τα παιδιά του, για την μύτη του (!) κλπ. Κάθε μέρα, κάθε μέρα κάθε μέρα.

Και δεν βγήκε ΕΝΑΣ από τους κατά τα άλλα υπερ-ευαίσθητους Κύπριους να του πει κανεί ρε μαλάκα, τράβα και καμοιά μαλακία να σου φύγουν τα χοντρά χοντρά να ξεσκάσεις.

Να το πω ξανά. Οι ύβρεις στο συλλαλητήριο είναι ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ μπροστά στις βεβηλώσεις μνημείων της ΕΟΚΑ, μπροστά στο κάψιμο έστω και ΜΙΑΣ Ελληνικής σημαίας, μπροστά στην ανάρτηση έστω και ΜΙΑΣ Τούρκικης σημαίας και άλλα πολλά τα οποία το καθεστώς των αρτηριοσκληρωτικών σταλινικών cheerleaders των πεθαμένων δικτατωρικών καθεστώτων όχι δεν βλέπει (όπως ισχυρίζονται κάποιοι) αλλά ΚΑΛΥΠΤΕΙ και ΕΚΚΟΛΑΠΤΕΙ.

Άντε κοπέλλα μου να δεις κανένα Sex and the City να ξελαμπικάρεις, που πρέπει απαραίτητα να έχεις άποψη και να μας την λες κιόλας.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

ΔΗΣΥ, μην το παίζεις παρθένα. Ζάβαλλε μου.

Άντε. Διότι το ότι κρατάτε Ελληνικές σημαίες αυτό δεν μας λέει τίποτε απολύτως. Δεν είναι η Ελληνική σημαία που κάνει τον Έλληνα.

Η ΟΛΗ σας ιστορία ως κόμμα είναι ΠΙΟ ΥΠΟΠΤΗ ακόμα και από το ΑΚΕΛ.

Τουλάχιστο, η επαναπροσέγγιση του ΑΚΕΛ βασίζεται σε κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο. Μπορεί να διαφωνούμε μ'άυτό αλλά υπάρχει. Η δική σας "επαναπροσέγγιση" ("η καρδιά των εποίκων κτυπά στην Κύπρο") ΠΟΥ ακριβώς βασίζεται;

Είστε το ΑΚΕΛ της δεξιάς.



Ρήγας

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Αγαπητέ Ρήγα,

Δε σου επιτρέπω να μιλάς έτσι για ένα κόμμα που στέγασε την εθνικόφρωνα παράταξη. Που διατήρησε ζωντανή την ελληνική φλόγα στην Κύπρο για τόσα χρόνια.

Έχω κι εγώ πολλές διαφωνίες με το κόμμα μου. Ιδίως για την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας μας στο δημοψήφισμα. Αλλά να μας λες "ΑΚΕΛ της δεξιάς" πάει πολύ. Και δείχνει ότι φοράς παρωπίδες.

Ανώνυμος είπε...

"ΔΗΣΥ ΔΗΣΥ ΠΡΟΔΟΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ,
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ"

αυτό είναι το νέο σύνθημα των ΕΔΟΝόπουλων

και πρόσεχε λίγο με την ελληνική φλόγα ρε ΔΗΣΥ, μπορεί να κάψεις τα άρβυλα της Χρυσής Αυγής και να βρωμεί καουτσούκ

ΤΙΝΑ, πάρε τον ΔΗΣΥ και κάμετε "ένα έποικο ακόμα", ξεδιάντροπη Επαγρυπνού

*Ιοσίλιος*

Ρήγας είπε...

Ποιάν "ελληνική φλόγα" ρε κουμπάρε;

Αυτήν που στεγάζει αυτούς που ΔΙΕΚΟΨΑΝ την 3 χιλιάδων ετών Ελληνικότητα της βόρειας Κύπρου;

Ή αυτή που σας φέγγει να ψηφίζετε ΝΑΙ στα αμερικανοβρεττανικά σχέδια λύσης;

Ή αυτήν που φέγγει για να βλέπουν οι έποικοι που πρέπει να μείνουν στην Κύπρο;

Και αν εσύ προσωπικά είσαι από τις εξαιρέσεις, ξύπνα.

Ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του κόμματος σας, ο Γλάυκος Κληρίδης, είναι η πιο ΣΚΟΤΕΙΝΗ και η πιο ΥΠΟΠΤΗ πολιτική φυσιογνωμία στην Κύπρο (πιο σκοτεινή και ύποπτη από τον Γρίβα).

Έχετε φτιάξει μια σούπα από

* κεφάλαιο
* νεόπλουτους
* μεγαλοαπατεώνες
* πραξικοπηματίες, ακροδεξιούς,
υπόκοσμο κλπ., αλλά
και
* παλιούς ενωτικούς και
(πραγματικούς) αγωνιστές.

και ανακατώνετε, ανακατώνετε, ανακατώνετε, μπας και βγει κάτι που να τρώγεται.

Το ΑΚΕΛ μπορεί να βγάζει σπρυράκια με την Ελληνική σημαία, αλλά οι πρώτοι που έχουν προσβάλει και εκπορνεύσει την Ελληνική σημαία (και ένας από τους λόγους για τους οποίους το ΑΚΕΛ κατάφερε να κάνει αυτό που κάνει) είναι το κόμμα σας και η "παράταξη" σας.

Τουλάχιστο αφήστε εκείνον τον όρκο των αρχαίων Αθηναίων, διότι και εκείνον τον έχετε εκπορνεύσει.

Μην μου ρίξεις κανένα τασάκι τώρα, συζήτηση κάνουμε.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμα βρε παιδιά, γιατί τόση ένταση; Γιατί πάντα να είμαστε διχασμένοι;

Ενότητα. Σας λέει κάτι;

Αφροασιάτης είπε...

Καταλαβαίνω το να διαμαρτύρεστε για τις συλλήψεις, σε μια χώρα που υπάρχει ελευθερία άποψης, πρέπει ο καθένας να δικαιούται να βρίζει όλους τους διοικούντες, και τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο και τον Αρχηγό τηε Ε.Φ.

Γιατί όμως τότε εν εισηγείστε ν' αλλάξει ο συγκεκριμένος αυταρχικός νόμος, για να λυθεί το πρόβλημα; Επειδή υποθέτω οι συλλήψεις έγιναν βάση κάποιου νόμου. Φταίει η ηγεσία επειδή ακολουθεί τους νόμους;

Και κάτι ακόμα: πόθεν εις στα πόθεν θεωρείται ύβρις η ανάρτηση τούρκικης σημαίας; Να μην ξεχνάμε ότι αυτή δεν είναι κατα κύριο λόγο το σύμβολο μιας κατοχικής δύναμης, αλλά ενός ολόκληρου αδελφού λαού (εφ' όσον θεωρούμε τους εαυτούς μας Έλληνες). Δεν μπορούμε εξ' αιτίας των πράξεων της ηγεσίας του γειτονικού κράτους να καταδικάζουμε ολόκληρο το λαό του.

nekatomenos είπε...

"Άντε κοπέλλα μου να δεις κανένα Sex and the City να ξελαμπικάρεις, που πρέπει απαραίτητα να έχεις άποψη και να μας την λες κιόλας."

Ωραίο επίπεδο. Φαντάζομαι το σχόλιο αυτό θα παραμείνει.

Επίσης, χαίρομαι να θωρώ "πατριώτες" να μαλλώνουν ποιός έσιει μεγαλύτερη την πατριωτοσύνη. Εν καλή ένδειξη των κινδύνων που εμπεριέχονται στον πατριωτισμό που ξεφεύκει που τα μέτρα τζαι γίνεται προσπάθεια απόδειξης προσωπικής επάρκειας.

Τζαι για να διατηρήσουμε μια επίφαση σχέσης με το θέμα της ανάρτησης του μπλογκ [λλίο σεβασμό ρε παιθκιά στους διαχειριστές της σελίδας που θέτουν κάποια πράματα τζαι θωρούν συζητήσεις για.. ούλλα τα άλλα], η Χαραυγή ακολουθεί την παράδοση της κυβέρνησης Σπύρου [με τη συνομωσία του Μεγάλου Εγκέφαλου αν θυμάστε] τζαι της κυβέρνησης Τάσσου [των οποίον ακόμα λέτε οτι οι Αγγλοαμερικάνοι έτρεμαν]. Είμαι σίγουρος πως τζαι άλλες κυβερνήσεις εδοκιμάσαν παρόμοια κολπάκια. Δεν είναι κάτι νέο τζαι δεν αποτελεί μονοπώλιο των περίπου κομμουνιστών μας.

m είπε...

Όχι κυρία Τίνα. Είναι πολύ χειρότερη ύβρις να καις ελληνικές σημαίες και να δοξάζεις τα σύμβολα του κατακτητή, παρά να βρίζεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά αυτοί είναι οπαδοί του κυβερνητικού συγκροτήματος και υπεράνω όλων των υπολοίπων. Αυτοί που «ατεκμηρίωτα» ανέχτηκαν το κάψιμο των σημαιών, αυτοί που «ατεκμηρίωτα» κρατούσαν με περηφάνια πανώ στο οποίο αναγραφόταν «Γ..Ω ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ», αυτοί που «ατεκμηρίωτα» άφησαν ένα μαννορόκολο να τους διασύρει, ανεμίζοντας το σύμβολο της καταστροφής μας και ούτε ένα πάτσο εν του εγυρίσαν, αυτοί που «ατεκμηρίωτα» Κυριακή των Βαίων το 2008 έβγαλαν το μάτι ενός ΑΠΟΕΛίστα και επιχείρησαν να κάψουν ένα άλλο, αυτοί οι μαντράχαλλοι που «ατεκμηρίωτα» πετούσαν πέτρες σε κοπέλες πριν το ΑΠΟΕΛ-χομόνοια της τελευταίας αγωνιστικής, για να «προϊδεάσουν» για το ντου τους … όλοι αυτοί είναι αθώοι, γιατί δεν είχαν ανάμιξη στο μεγαλύτερο ποινικό αδίκημα της παγκόσμιας ιστορίας: στην εξύβριση του ευέλικτου προεδρούλη μας.

Υ.Γ. εσύ ρε ΔΗΣΥ πήγες στις 20 Ιουλίου στο «σπέσιαλ» πάρτι που διοργάνωσε η Πρωτοπορία για να «γιορτάσει» την εισβολή;

nekatomenos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nekatomenos είπε...

[Να με συγχωρείτε για την διπλοανάρτηση, έγινηκε ένα λάθος που έπρεπε να διορθώσω επειδή κάμμω σχόλια σε θκυο αναρτήσεις... ταυτόχρονα]

Μ: Όλες οι βίαιες πράξεις είναι καταδικαστέες, είτε προέρχονται που Ομονοιάτες που "πετούσαν πέτρες σε κοπέλες" είτε που ακραίους που απειλούν με βία τον δημοσιογράφο στο οδόφραγμα επειδή εν τους παρέχει κάλυψη επειδή... απαιτήσαν το.

Όμως με συγχωρείς, ένα πανώ που να λαλεί "Γ... το έθνος σας" μπορεί μεν να εν προσβλητικό αλλά εν καθ' όλα νόμιμη τζαι αποδεκτή γιατί εμπεριέχει πολιτικό επιχείρημα με επιτηδευμένα προσβλητική φρασεολογία. Είμαι διαθετειμένος να πω το ίδιο τζαι για το "Χριστόφια Προδότη Καταδότη" που την στιγμή που αποδέχεστε το δικαίωμα μου να λέω "Γ... το έθνος σας" ή "Τα σύνορα ΣΑΣ είναι στη Δερύνεια", τζαι που την στιγμή που το σύνθημα σας δεν εμπεριέχει την απειλή κατά φυσικού προσώπου. Αφήστε που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εν νομικά κατοχυρωμένος φορέας του κράτους τζαι υπάρχει νόμος ενάντια της εξύβρισης του [καλώς ή κακώς] ενώ για την έννοια του έθνους... εν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΙΡΑΝ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ-ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!

Ρήγας είπε...

Πες μου ρε νεκατωμένε, οι γονείς σου ζούν; Αν η μάνα σου έχει πεθάνει και αν (λέω ΑΝ) έρθω με ένα πανώ έξω από το σπίτι σου που να γράφει "Σκατά στον τάφο της μάνας σου της πουτάνας", θα λες τις ίδιες ΑΝΟΗΣΙΕΣ και τότε με αυτές που λές ΤΩΡΑ για το ΕΘΝΟΣ;

θα το θεωρήσεις δηλαδή "προσλβητικό μεν", αλλά που να εμπεριέχει κάποιο βαθύτερο νόημα και διάφορες άλλες κουλτουροπαπαριές;

Ε αφού βλέπω ότι δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο, λέω ίσως (ΙΣΩΣ) να σας έχει μείνει ΚΑΤΙ προς τους γονιούς σας μπας και πιάσετε επιτέλους το τί σας λέμε.

Αν τώρα κάνω παρανομία και υπάρχει ΝΟΜΟΣ (αφού σας μάρανε) που να μου απαγορεύει να έχω πανώ με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ περιεχόμενο, πες μου να ξέρω και το παίρνω πίσω.


Ρήγας

nekatomenos είπε...

Η μάνα του καθενού εν υπαρκτό πρόσωπο. Αν πάω τζαι ξιτιμάσω κάποιου την μάνα μιλούμε για προσωπική επίθεση, τζαι μάλιστα χυδαία τζαι χωρίς νόημα. Μην συγκρίνεις τα ανόμοια.
Αν έρτεις με πανώ που να λαλεί "Γαμώ τα αδέρφια σας τους Τ/Κ", "Γαμώ τη δημοκρατία σας" ή "Γαμώ την ανεξαρτησία σας" μπορεί να το καταλάβω σαν πολιτικό σύνθημα. Αισχρό μεν, ίσως ρατσιστικό, αλλά ανάλογο.
Μεν προσπαθείς να με πείσεις οτι η γενική έννοια του έθνους [ή όποια πολιτική έννοια] εν το ίδιο πράμα με έναν συγγενή σου γιατί θα σου πω οτι υπερβάλλεις. Την μάνα του τζαι τον τζύρη του ο καθένας νιώθει τους με τον ίδιο τρόπο. Το "έθνος" όμως όχι. Αν δεν πιάννεις κάτι τόσο ουσιαστικό, ότι δηλαδή υπάρχουν Κυπραίοι που βάλλουν την χώρα τους πάνω που το ιδεολόγημα του "έθνους" τότε ούτε εσύ θα πιάσεις τι σου λέω. [Εν μιλώ για άλλους γιατί δεν ξέρω ποιά εν τα πιστεύω τους.]

Ανώνυμος είπε...

"
Και κάτι ακόμα: πόθεν εις στα πόθεν θεωρείται ύβρις η ανάρτηση τούρκικης σημαίας; Να μην ξεχνάμε ότι αυτή δεν είναι κατα κύριο λόγο το σύμβολο μιας κατοχικής δύναμης, αλλά ενός ολόκληρου αδελφού λαού (εφ' όσον θεωρούμε τους εαυτούς μας Έλληνες). Δεν μπορούμε εξ' αιτίας των πράξεων της ηγεσίας του γειτονικού κράτους να καταδικάζουμε ολόκληρο το λαό του."


Εισαι βλακας η παιζεις τον ;

αναγκη για ενοτητα στην Κυπρο. είπε...

νεκατομενε , το ποσο ιερο ειναι το εθνος , οι θεσμοι , τα φυσικα προσωπα , διαφερει απο χωρα σε χωρα .

Ομως ειμαστε δημοκρατια και αυτο πρεπει να το αντιληφθουμε ολοι.

Και σε μια δημοκρατια πρεπει να υπαρχει σεβασμος της ελευθερης αποψης ΚΑΙ των δικαιωματων των πολιτων.

Εαν καποιος δεν θεωρει το Γαμω το εθνος σας προσβλητικη ρατσιστικη υβρη , τοτε μαλλον δεν αντιλαμβανεται τι ειναι η δημοκρατια και τι ειναι η εθνικη ταυτοτητα και τι ειναι ο σεβασμος των ανθρωπινων δικαιωματων.

Εαν δεν αντιλαμβανεστε ποια ειναι τα ανθρωπινα δικαιωματα (που πιθανολογω πως αυτο συμβαινει , καλο ειναι να αρχισετε.)

Προσωπικα διαφωνω και με το προδοτης ως χαρακτηρισμο για τον Χριστοφια αλλα και με τα συνθηματα χαμηλου επιπεδου που ακουγονται γενικοτερα στις συγκεντρωσεις διαφωνω.

Δεν συμφωνω με την συλληψη ατομων για τα συνθηματα που λενε.

Επισης κρινω πως ο χαρακτηρισμος προδοτης και φασιστας δεν πρεπει να χρησιμοποιειται καθολου διοτι προκαλει και συνδεεται με φανατισμο , συγχιση και ιδεολογικη μυοπια.

Παρολα αυτα θεωρω τον Χριστοφια ως πολιτικο που με την πολιτικη που ακολουθει προδιδει αθελα η θελημενα (δεν γνωριζω υποθετω το αθελα του) η καλυτερα εγκαταλυπει τα συμφεροντα του κρατους μας με την πολιτικη που ακολουθει στο Κυπριακο.


Για να ξεκαθαρισω τι εννοω. Θεωρω πως ολοι οι προεδροι της χωρας μας και πιθανον ολων των υπολοιπων εγκαταλυπυον καποια κρατικα συμφεροντα για μικροπολιτικους σκοπους ενιοτε.

Το ερωτημα ειναι στον βαθμο που συμβαινει αυτο.

Εαν για παραδειγμα ο Χριστοφιας δεχθηκε να ξεκινησει απευθειας για να φαινεται ως ο προεδρος που επιδιωκει λυση οπως υποσχεθηκε χωρις να σκεφτεται τις συνεπειες των πραξεων του τοτε πιστευω πως πραττει ανοητα και θελημενα θυσιαζει κρατικα συμφεροντα.

Οπως ειπα ολοι οι Προεδροι λιγο πολυ μπορει να το κανουν . Το θεμα ειναι σε ποιο βαθμο συμβαινει αυτο.

Δεν μου αρεσει η απολυτικοτητα για αυτο ξεκαθαριζω την αποψη μου για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις.



Και εφοσον προτεινε εκ περιτροπης προεδριας , θα ελεγα πως ακολουθει αντιδημοκρατικη σταση σε αυτο το θεμα.

Αυτο συμβαινει οταν ενας εκλεγμενος δημοκρατικα προεδρος διαπραγματευεται την λειτουργια του πολιτευματος του κρατους του και προτεινει εκ περιτροπης προεδρια.



Εν ολιγεις θεωρω και το συνθημα προδοτη -καταδοτη και το γαμω το εθνος , υβριστικα , με το δευτερο να ειναι φανερα υβριστικο και το δευτερο κατι αναμεσα σε πολιτικο χαρακτηρισμο και υβρη η μαλλον βαρυς χαρακτηρισμος (οπως και ο χαρακτηρισμος φασιστας).

Δικαιολογειται η συλληψη αυτων που ελεγαν τα συνθηματα αυτα ?

Δεν μπορω να απαντησω αλλα τινω προς το Οχι.

Θεωρω πως πολλοι απο αυτους που φωναζαν το συνθημα πιθανον να ανηκαν σε εξτρεμιστικους χωρους.


Το "Γαμω " οποιοδηποτε γκρουπ η ατομο (ποσο μαλλον το εθνος μας) ως συνθημα βεβαια και κατα την δικη μου αποψη ειναι διαφορετικου επιπεδου συνθημα/εκφραση αποψης απο το να αποκαλεις πολιτικα προσωπα ως φασιστες η προδοτες.


Περι αναρτησης Τουρκικης σημαιας.

Η Τουρκικη σημαια παραπεμπει στον κατακτητη και οσοι την χρησιμοποιουν ως συμβολο βεβαια και θελουν να προσβαλλουν. Και ειναι μεγαλη προσβολη.



Η δικη μου αποψη ειναι πως ολες αυτες οι ενεργειες πρεπει να αποφευγονται και οσοι συμετεχουν σε αυτες προκαλουν διχασμο στην κοινωνια μας , προκαλουν εξαρση του παραλογισμου και το μονο που δεν κανουν ειναι να εξυπηρετουν τα συμφεροντα μας.

Οι συλληψεις πιθανον να κανουν τα πραγματα χειροτερα.

Αυτο που ειναι σημαντικο ειναι να υπαρχει εθνικη-κοινωνικη ενοτητα αναμεσα μας.

Και εαν δεν υπαρχει βεβαια και μεγαλες ευθηνες εχουν οι κομματικες ηγεσιες.

Στα γεγονοτα που συμβαινουν τις τελευταιες ημερες βλεπω το αντιθετο να συμβαινει.

Δεν αξιζει ο τοπος μας περισσοτερο φανατισμο , παραλογισμο , και διαχωρισμο αναμεσα μας.

Και πραγματικα μου προκαλουν εκπληψη οι ακραιες αποψεις που ακουω απο διαφορες πλευρες.

Μας λειπει ισως η δημοκρατικη παιδεια στον βαθμο που χρειαζεται.

Ανώνυμος είπε...

Οτι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η ΕΟΚΑ Β, θα το αποτελειώσει το κατάλειπο του ΑΔΗΣΟΚ.
Την νέα Τουρκοκρατία

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Δεν πείθετε ρε κοπέλια υποστηρικτές του Χριστόφια. Η ουσία είναι μία και παραμένει: Επιλεκτική ευαισθησία του Νόμου!

Και δεύτερο τη χρησιμοποίηση αυτών των ποδοσφαιρικών συνθημάτων για χαρακτηρισμό όσων διαφωνούν με την ομοσπονδία σαν ... φασίστες. Αυτός είναι ο ορισμός της μαύρης προπαγάνδας. Ο Γκαίμπελς ζει!

nekatomenos είπε...

Επιλεκτική; Όι, εγώ τουλάχιστον θεωρώ οτι εν πρέπει να συλλαμβάνεται κανένας για τα συνθήματα που λαλεί. Ξαναθκιάβασε τι έγραψα. Μπορεί προσωπικά να θεωρώ οτι το ξιτίμασμα, δημοσίως, του Προέδρου εν πιο μεμπτό ηθικά που το ξιτίμασμα του "έθνους", αλλά κανένας εν πρέπει να διώκεται.

Αλλά ρε κοπέλλια, εχάσατε κάπως την μεγάλη εικόνα [ή άραγε ξέρετε την πολλά καλά;]. Το ΑΚΕΛ πρώτη φορά έσιει εξουσία τζαι δεν είσιε τον χρόνο [τζαι να θέλει] να αλώσει τα πάντα στον βαθμό που νομίζετε οτι το κάμμει. Τούτο που εκάμαν τα κοπέλλια στην εκδήλωση μοιάζει μου σαν να βρίσκεις μια κοπέλλα που την εβιάσαν παλλιά τζαι έμεινε της ο φόος τζαι να την φοιτσιάζεις υπονοώντας οτι θα το ξανακάμεις. Αλλά άμα τζείνη πατσαρκάσει σε, τότε φωνάζεις οτι επιτέθηκε σου χωρίς λόγο ενώ την εφλέρταρες.

Με άλλα λόγια: οι φωνασκούντες για "προδοσία" κλπ ξέρουν πολλά καλά οτι προκαλούν το αριστερό κόμπλεξ, τον φόβο καταδίωξης που τους εδημιουργήθηκε. Τούτο νομίζω εν το πραγματικό θέμα δαμέ. Θα περιμένω, μάταια, απάντηση.

Sartanakkas krymmenos piso pou tin anonimian tou kameni to pallikarin opos tous epitropous είπε...

Ο Κωνσταντίνου του ΄Πολίτη (συμφωνώ / δε συμφωνώ μαζί του) έχει τουλάχιστον τα ΑΡΧΙΔΙΑ και ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ότι γράφει.

ΡΗΓΑΣ
"Και δεν βγήκε ΕΝΑΣ από τους κατά τα άλλα υπερ-ευαίσθητους Κύπριους να του πει κανεί ρε μαλάκα, τράβα και καμοιά μαλακία να σου φύγουν τα χοντρά χοντρά να ξεσκάσεις."

ΠΡΟΣ ΡΗΓΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΛΑ:
...κανεί ρε μαλάκα, τράβα και καμοιά μαλακία να σου φύγουν τα χοντρά χοντρά να ξεσκάσεις."

Ανώνυμος είπε...

"Επιλεκτική; Όι, εγώ τουλάχιστον θεωρώ οτι εν πρέπει να συλλαμβάνεται κανένας για τα συνθήματα που λαλεί. Ξαναθκιάβασε τι έγραψα. Μπορεί προσωπικά να θεωρώ οτι το ξιτίμασμα, δημοσίως, του Προέδρου εν πιο μεμπτό ηθικά που το ξιτίμασμα του "έθνους", αλλά κανένας εν πρέπει να διώκεται.

Αλλά ρε κοπέλλια, εχάσατε κάπως την μεγάλη εικόνα [ή άραγε ξέρετε την πολλά καλά;]. Το ΑΚΕΛ πρώτη φορά έσιει εξουσία τζαι δεν είσιε τον χρόνο [τζαι να θέλει] να αλώσει τα πάντα στον βαθμό που νομίζετε οτι το κάμμει. Τούτο που εκάμαν τα κοπέλλια στην εκδήλωση μοιάζει μου σαν να βρίσκεις μια κοπέλλα που την εβιάσαν παλλιά τζαι έμεινε της ο φόος τζαι να την φοιτσιάζεις υπονοώντας οτι θα το ξανακάμεις. Αλλά άμα τζείνη πατσαρκάσει σε, τότε φωνάζεις οτι επιτέθηκε σου χωρίς λόγο ενώ την εφλέρταρες.

Με άλλα λόγια: οι φωνασκούντες για "προδοσία" κλπ ξέρουν πολλά καλά οτι προκαλούν το αριστερό κόμπλεξ, τον φόβο καταδίωξης που τους εδημιουργήθηκε. Τούτο νομίζω εν το πραγματικό θέμα δαμέ. Θα περιμένω, μάταια, απάντηση."


Αν ολοκληρη κυβερνση απαντα με κομπλεξικα χαρακτηριστικα λογω της συμπεριφορας 200 που ας πουμε εχουν ακραιες αποψεις τοτε μαλλον κατι εν παει καλα με τον νου τους.

Οπως ειπα πιο πριν εβαρεθηκα να ακουω για φασιστες και εθνικιστες εβαρεθηκα να ακουω και για προδοτες.

Νεκατωμενε , το ΑΚΕΛ στον στρατο , στην παιδεια και αλλου βγαζει προς τα εξω θεματα που συγκρουονται με την μεχρι τωρα θεληση της κυπριακης κοινωνιας και με τον τροπο με τον οποιο εχει διαμορφωθει.

Προσπαθουν να επιβαλουν τις αποψεις τους σε διαφορα θεματα επειδη πειραν την εξουσια.

Αυτο ειναι λογικο πως θα προκαλεσει αντιδρασεις.

Το θεμα ειναι να εχουμε τον νου να βλεπουμε ποιες ειναι οι πραγματικες μας προτεραιοτητες σε αυτο τον τοπο.


Και αναφερομαι σε ολες τις πλευρες.


Για τον Προεδρο της Δημοκρατιας το μεγαλυτερο λαθος του που για αυτο δεν ακουσε την κριτικη που επρεπε (ενω σε αλλα πιθανον να παιχτηκε περισσοτερο το θεμα.) ειναι που προτεινε εκ περιτροπης προεδριας.

Απο την στιγμη που το εκανε αυτο επρεπε να υπαρχει κατακραυγη , διαδηλωσεις και αντιδρασεις σε ολοκληρη την Κυπρο απο ολους τους κομματικους συνδιασμους. (και οχι απο 200 πρωην γριβικους αν ηταν τετοιοι).

Απο ολα τα αρνητικα τα οποια μπορει να συμβουν αυτα τα χρονια , αυτο που με προσβαλει περισσοτερο ως πολιτης της Κυπριακης δημοκρατιας ειναι ο προεδρος του Κρατους μας να προτεινει Εκ περιτροπης προεδρια.

Ειπαμε συζητουμε ΔΔΟ , αλλα με το σωστο περιεχομενο .

Αυτο δεν μπορει να ειναι θεση ενος 3-4 κομματων οπου τα υπολοιπα εκφραζουν αλλες αποψεις.

Κατα την δικη μου αποψη εφοσον εχουμε δημοκρατια προτεραιοτητα μας ειναι το κρατος μας να παραμεινει δημοκρατια και οχι εαν μας δωσουν πισω την Αμμοχωστο πχ να καταργησουμε το δημοκρατικο μας πολιτευμα.

Η υπαρξη της δημοκρατιας οριοθετει την ιδια ως κοκκινη γραμμη.

Ρήγας είπε...

Το ΑΚΕΛ εκκολάπτει μια γενιά νεολαίας άχρωμη, άοσμη, χωρίς ιερά και χωρίς όσια. Έτοιμη να λυντσάρει οποιονδήποτε αμφισβητήσει το Κόμμα.

Μιαν γενιά από Όρκς.

Ή --για να ακριβολογούμε-- μιαν γενιά από έντιμους πολίτες μιας Οργουελιανής κοινωνίας του 1984: Καταδώτες και σπιούνους.

Επί της ουσίας. Για μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ, το έθνος είναι ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ χειροπιαστή έννοια. Είναι οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, είναι οι ιστορίες που μας έλεγαν, είναι οι γονείς μας, τα παιδιά μας, η γυναίκα μας, οι προπάπποι μας, το χωριό μας, ο καφές στο χωριό, το γλυκό της Κυριακής που λέει και ο Καββαδίας, οι συγγενείς μας, αυτοί που πέθαναν και αυτοί που ακόμα δεν γεννήθηκαν, οι φίλοι μας, οι παρέες μας, τα δέντρα μας, τα λουλούδια μας, η θάλασσα μας, οι ταβέρνες, οι εκκλησίες, ο επιτάφιος, είναι αυτοί που πέθαναν και θυσιάστηκαν για όλους εμάς και πολλά πολλά άλλα, είναι η λογοτεχνία και η ποίηση, είναι ο Καββαδίας και ο Ελύτης και ο Καβάφης και ο Σεφέρης και ο βασσίλης Μιχαηλίδης και ο Λιπέρτης και πολλοί-πολλοί άλλοι, είναι η μυθολογία και ο Οδυσσέας και ο Αχιλλέας και πολλοί πολλοί άλλοι.

Επομένως νεκατςμένε και κάποιοι άλλοι, όταν μου βρίζεις το Εθνος, τους βρίζεις όλους αυτούς.

Κατάλαβες τώρα για ποιόν λόγο αν το κάνεις μπροστά μου, δεν θα σε κάνω να μου πεις ότι λυπάσαι ('sorry' που λέμε στην Κυπριακή διάλεκτο) αλλά θα σε κάνω να το νοιώσεις.

Και κατάλαβες τώρα ότι μπροστά σ'αυτό, τα υβριστικά συνθήματα στον πρόεδρο του κράτους είναι παι-δι-κή χα-ρά;

Αμφιβάλλω.

Διότι για σας *σήμερα* η έννοια του Έθνους είναι ένα πράμα θεωρητικό και αφηρημένο και αόριστο διότι *σήμερα* το Κόμμα το εξισώνει με τον σωβινισμό. Λέω 'σήμερα' διότι κάποτε το Κόμμα (όταν το βόλευε) ήταν μια χαρά Έλληνες. Και αύριο αν σας βολέψει, ίσως να γίνετε και σούπερ εθνικιστές. Και μεθάυριο κάτι άλλο και πάει λέγοντας.

Το Κόμμα και τα βουνά είναι αθάνατα.

Ποιός λοιπόν είναι ο αδαής μάγκα μου;




Ρήγας

nekatomenos είπε...

Ανώνυμε:

"τοτε μαλλον κατι εν παει καλα με τον νου τους"
Εγώ συμφωνώ, αλλα τούτο εν δικαιολογεί τους 200 να το εκμεταλλεύκουνται [υποψιάζουμαι] συνειδητά.

"το ΑΚΕΛ στον στρατο, στην παιδεια και αλλου βγαζει προς τα εξω θεματα που συγκρουονται με την μεχρι τωρα θεληση της κυπριακης κοινωνιας [...] Προσπαθουν να επιβαλουν τις αποψεις τους σε διαφορα θεματα επειδη πειραν την εξουσια."

Ναι, "μέχρι τώρα". Το ΑΚΕΛ εξέλεξε πρόεδρο. Για αυτό έσιει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θέλει να υλοποιήσει. Είτε συμφωνούμε με το πρόγραμμα ή όχι, εν γελείο να απαιτούμε που κάποιον που εκλέγηκε να μην κυβερνήσει όπως θεωρεί καλλύτερο. Ίσως οι κινήσεις τους να εν πολλά γλήορες τζαι αψυχολόγητες αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να ασκήσουν πολιτική στα όρια των εξουσιών του Προέδρου.

Ρήγα:
"Επί της ουσίας. Για μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ, το έθνος είναι ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ χειροπιαστή έννοια. [...] Επομένως νεκατςμένε και κάποιοι άλλοι, όταν μου βρίζεις το Εθνος, τους βρίζεις όλους αυτούς."

Μην κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις. Βρίζω την εμμονή αυτών που θέλουν επειδή θεωρούν το Ελληνικό έθνος δικό τους να το επιβάλουν και σε όποιον δεν το νιώθει. Το βρίσιμο μου του έθνους είναι υποθετικό επειδή νιώθω, ως ένα βαθμό μέρος του, αλλά δεν με καλύπτει απόλυτα, την Κυπριακή μου ταυτότητα την βάζω πάνω από το έθνος, αλλά όταν θέλω έχω κάθε δικαίωμα να το βρίσω όπως άλλοι έχουν κάθε δικαίωμα να με πουν "χώρκατο" επειδή μιλώ τζαι γράφω Κυπριακά αντί να ντρέπουμαι. Η υπόνοια όμως οτι εννά εξασκούσες βία σε κάποιον που βρίζει το έθνος σου όμως δείχνει οτι δεν σέβεσαι τη γνώμη του άλλου τζαι πόσο εκτιμάς την δημοκρατία. Τζαι τζαμέ τραβώ τζαι εγώ την γραμμή. Η εξύβριση ενός Προέδρου μπορεί εύκολα να θεωρηθεί απειλή ανατροπής της δημοκρατικής τάξης. Η εξύβριση που έναν μιτσή στο γήπεδο της Ελληνικής σημαίας, όχι.

"Και αύριο αν σας βολέψει, ίσως να γίνετε και σούπερ εθνικιστές. Και μεθάυριο κάτι άλλο και πάει λέγοντας."

Είδες την κομματική μου ταυτότητα "μάγκα μου" τζαι είσαι σίουρος; Εν υπάρχουν μόνο ΑΚΕΛικοί τζαι ΑΚΕΛοφοβικοί στην Κύπρο φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ συμφωνώ, αλλα τούτο εν δικαιολογεί τους 200 να το εκμεταλλεύκουνται [υποψιάζουμαι] συνειδητά.
"
Ποιο πραμα εκμεταλλευκουνται ;

Νομιζω πως απλα αυτες ειναι οι αποψεις τους και καποιοι απο αυτους ανηκουν σε εξτρεμιστικους χωρους.

Θελεις να πεις πως επεδιωξαν οι ιδιοι την συλληψη τους ;

Εαν αυτο εγινε τοτε αυτο ειναι ενα αλλο δεδομενο της υποθεσης.


"
Ναι, "μέχρι τώρα". Το ΑΚΕΛ εξέλεξε πρόεδρο. Για αυτό έσιει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θέλει να υλοποιήσει. Είτε συμφωνούμε με το πρόγραμμα ή όχι, εν γελείο να απαιτούμε που κάποιον που εκλέγηκε να μην κυβερνήσει όπως θεωρεί καλλύτερο. Ίσως οι κινήσεις τους να εν πολλά γλήορες τζαι αψυχολόγητες αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να ασκήσουν πολιτική στα όρια των εξουσιών του Προέδρου.

"

Αυτο δεν το καταλαβα. Το γεγονος πως ο Προεδρος Χριστοφιας εχει παρει την εξουσια δεν σημαινει πως οτι προσπαθησει να κανει πρεπει να ειναι αποδεχτο απο την ευρυτερη κοινωνια η ειναι αποδεχτο επειδη βγηκε.

Ο νομος και η ηθικη και το κοινωνικο συμφερον δεν ειναι παντα ισα.

Δεν περιμενα τον Χριστοφια και την κυβερνηση του σε τετοιο βαθμο σε παιδεια , στρατο , Κυπριακο και αλλου να ακολουθησουν τετοια πολιτικη.

Και να σε παρακαλεσω να μην χρησιμοποιας εκφρασεις οπως το "εν γελοιο".

Δεν ειναι καθολου γελοιο να εχει ενας πολιτης της Κυπριακης δημοκρατιας απαιτησεις απο τον προεδρο που εχει εκλεγει ο οποιος εχει εκλεγει με συνθημα το δικαιη κοινωνια , δικαη λυση.

κατα την αποψη μου η πολιτικη που ακολουθει δεν ειναι απολυτως συμβατη με αυτα που ελεγε προεκλογικα.

Το ιδιο βεβαια θα ισχυε και για τους τρεις υποψηφιους.

Επισης ακομα και εαν ακολουθει αυτο που γνωριζαμε πως θα ακολουθουσε δεν ειναι καθολου γελοιο να εχει καποιος την αποψη πως η πολιτικη που ακολουθει ειναι λανθασμενη η απαραδεχτη.

"
Ίσως οι κινήσεις τους να εν πολλά γλήορες τζαι αψυχολόγητες αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να ασκήσουν πολιτική στα όρια των εξουσιών του Προέδρου.
"

Το ποσο δικαιωμα εχουν να ασκησουν πολιτικη στα ορια των εξουσιων τους
ειναι μεγαλο ζητημα και δεν μπορει να τιθεται ετσι αυθαιρετα απο κανενα οσαν η αποψη μας να ειναι κανενα θεοπνευστο βιβλιο (που τετοια δεν υπαρχουν).

Και δεν ξεκαθαριζεις απο ποια αποψη εχει καθε δικαιωμα. Απο νομικη ; ηθικη ; Απο ολες ;

Κατα την δικη μου αποψη πχ κανενας προεδρος δεν εχει καθε δικαιωμα να αποδεχεται εκ περιτροπης προεδρια απο μονος του εαν η αποφαση για αυτο το θεμα δεν βγει με δημοκρατικες διαδηκασιες .

Δεν λεω (ουτε και απορριπτω) πως σε τετοιας φυσης θεματα θα ειναι παρανομο να το κανει , απλως αναφερω ενα παραδειγμα οπου το γεγονος πως ο Προεδρος Χριστοφιας εχει παρει ψηφο εμπιστοσυνης για να κυβερνησει , δεν συνεπαγεται πως εχει παρει ψηφο εμπιστοσυνης για την εκ περιτροπης προεδρια.

Νομιζω δεν ειναι αναγκη να το εξηγησω αυτο αλλο.

Και αυτο το θεωρω δημοκρατικο ελειμμα. ιδιως λογω της φυσης αυτου που προτεινε.

Το θεμα του συνεταιρισμου ειναι ενα αλλο θεμα οπου βλεπω εγω ολα τα αλλα κομματα εκτος του ΑΚΕΛ να εχουν διαφορετικη αποψη.

Θα ελεγα ομως πως εδω αποδεχομαι την αποφαση της κυβερνησης διοτι το θεμα δεν ειναι αναλογο με την διαπραγματευση για το πως θα λειτουργει η κυπριακη δημοκρατια στο μελλον.

Δεν συμφωνω με την ρητορικη που χρησιμοποιουν , ειναι αλλο παραδειγμα οπου φαινεται το ΑΚΕΛ να βαδιζει μονο του , αλλα σεβομαι αυτη την αποφαση.

Στην παιδεια και παλι δινεται η εντυπωση πως το ΑΚΕΛ προσπαθει να επιβαλει τις δικες του αποψεις και να αλλαξει τον τροπο λειτουργιας του συστηματος.

Εγω λεω να προσπαθησουν να περασουν την ιστορικη αληθεια στην παιδεια και μονο αυτη.

Εαν αυτο δεν μπορει να συμβει τοτε εαν θελουν να περασουν το δικο τους βερσιον της αληθειας , γενικοτερα την δικη τους πολιτικη στην παιδεια , να το κανουν μεσω του διαλογου με ολα τα εμπλεκομενα μερη (και θεωρω αναγκαιο να ακολουθηθουν επιστημονικες μεθοδοι.)


Γενικοτερα λιγοτερη αλαζονια θα ηταν προτιμοτερη και νομιζω ετσι θα εδιναν και καλυτερες εντυπωσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιδιος που εγραψα αμεσως πιο πριν ειμαι.


λες



"
Μην κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις. Βρίζω την εμμονή αυτών που θέλουν επειδή θεωρούν το Ελληνικό έθνος δικό τους να το επιβάλουν και σε όποιον δεν το νιώθει. Το βρίσιμο μου του έθνους είναι υποθετικό επειδή νιώθω, ως ένα βαθμό μέρος του, αλλά δεν με καλύπτει απόλυτα, την Κυπριακή μου ταυτότητα την βάζω πάνω από το έθνος, αλλά όταν θέλω έχω κάθε δικαίωμα να το βρίσω όπως άλλοι έχουν κάθε δικαίωμα να με πουν "χώρκατο" επειδή μιλώ τζαι γράφω Κυπριακά αντί να ντρέπουμαι. Η υπόνοια όμως οτι εννά εξασκούσες βία σε κάποιον που βρίζει το έθνος σου όμως δείχνει οτι δεν σέβεσαι τη γνώμη του άλλου τζαι πόσο εκτιμάς την δημοκρατία. Τζαι τζαμέ τραβώ τζαι εγώ την γραμμή. Η εξύβριση ενός Προέδρου μπορεί εύκολα να θεωρηθεί απειλή ανατροπής της δημοκρατικής τάξης. Η εξύβριση που έναν μιτσή στο γήπεδο της Ελληνικής σημαίας, όχι."


Ποσα αυθαιρετα συμπερασματα εγραψες εδω ;

Δεν συμφωνω ουτε με τους υπολοιπους αλλα αναγκαστικα απαντω σε σενα κυριως. (διοτι διαφωνω κυριως μαζι σου.)

Α) Εισαι Κυπριος/Ελληνας.
Β) Εισαι Ελληνας/Κυπριος.

Γ) δεν μπορει να σου επιβαλει κανενας τι θα νιωθεις , εθνολογικα αυτη ειναι η ταυτοτητα με βαση την οποια θα ταξινομηθεις.

Εαν διαφωνεις τοτε εχεις κριση ταυτοτητας και κατι δεν παει καλα με το πως αντιλαμβανεσαι τις εννοιες Κυπριος και Ελληνας.

Ελληνες Κυπριοι που λενε πως ειναι Κυπριοι και οχι Ελληνες κατ'εμε λενε πως "με μια λεξη , το Κυπριος εννοω και το Ελληνας και το Κυπριος" Πολλοι δεν γουσταρουν τους Ελλαδιτες η δεν μας θεωρουν ιδιους με αυτους. Ετερον Εκατερον.

Επισης οποιος λεει πως ειμαστε μονο Ελληνες και οχι Κυπριοι και αυτος υποπεπτει σε σφαλμα.

"
αλλά όταν θέλω έχω κάθε δικαίωμα να το βρίσω όπως άλλοι έχουν κάθε δικαίωμα να με πουν "χώρκατο" επειδή μιλώ τζαι γράφω Κυπριακά αντί να ντρέπουμαι.
"

Εν εσχεις καθε δικαιωμα να τον βρισεις οπως εν εσχει καθε δικαιωμα να βρισει καποιος αλλα εθνη η να πει "γαμω την μαυρη την φυλη σου " .

Ανθρωπε μου πολυ ευκολα λες το "εχω -εχει καθε δικαιωμα " .

Εαν θεωρεις πως εσχεις καθε δικαιωμα να προσβαλλεις τους αλλους επειδη ετσι σου ηρτεν , η επειδη σε προσβαλλαν με διαφορετικο τροπο , ε τοτε καλα περιπαιζεις μας μαλλον.

Δεν ειναι ολες οι προσβολλες το ιδιο.

Δεν εξεταζω ποσο δικαιωμα εχεις , διαφωνω με το εχω καθε δικαιωμα ,ειναι αυθαιρετο συμπερασμα.


"
Η υπόνοια όμως οτι εννά εξασκούσες βία σε κάποιον που βρίζει το έθνος σου όμως δείχνει οτι δεν σέβεσαι τη γνώμη του άλλου τζαι πόσο εκτιμάς την δημοκρατία."

Καποιοι ανθρωποι οταν νιωσουν πως τους προσβαλλεις η οταν τους προσβαλλεις δεν θα αντιδρασουν και τοσο ειρηνικα.

Σε τετοια περιπτωση Ευθηνη εχει και αυτος που προκαλει για την βιαιη η οχι αντιδραση των υπολοιπων.

Αλλα οπως εσυ δεν εχεις καθε δικαιωμα να προκαλεσεις ετσι και αυτος δεν εχει καθε δικαιωμα να σε καμει μαυρο που το ξυλο αν προκληθει .

Τζαι ναι δειχνει αυτο τζαι ποσο σεβεται τους αλλους αυτος που αντιδρα με δυσαναλογο τροπο οπως τζαι αυτος που προσβαλλει.

"χώρκατο" επειδή μιλώ τζαι γράφω Κυπριακά αντί να ντρέπουμαι."

Η Κυπριακη γλωσσα η διαλεχτος ειναι Ελληνικη γλωσσα η διαλεχτος.

αρα αυτο που ειπα τζαι πιο πριν. Λεμε Κυπριακη τζαι εννοουμε Ελληνικη Κυπριακη και οχι επισημη Ελλαδιτικη.

Εγω δεν βλεπω λογο να καταπιεστει ουτε η κυπριακη ουτε η ελληνικη μας ταυτοτητα διοτι ειναι ενα και το αυτο. Τζαι στην κυπριακη ελληνικη διαλεχτο επιβιωνουν παρα πολλες λεξεις απο την Ομηρικη εποχη που δεν βρισκονται στην "επισημη" διαλεχτο. (οπως υπαρχει και μεγαλυτερος αριθμος τουρκικων και αλλων ξενοφερτων λεξεων)

Δεν ειναι καποια χωρκατικη γλωσσα δηλαδη για αχρηστους.

Αλλα ειναι διαφορετικου τυπου προσβολες αυτες που συγκρινεις.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζω τζαι τελειωνω.


"Τζαι τζαμέ τραβώ τζαι εγώ την γραμμή. Η εξύβριση ενός Προέδρου μπορεί εύκολα να θεωρηθεί απειλή ανατροπής της δημοκρατικής τάξης."

Αυθαιρετο συμπερασμα. Η εξυβριση του Προεδρου δεν σημαινει απειλη για ανατροπη της δημοκρατικης ταξης ακομα και εαν αυτοι ποι 200 ροκολοι που τον βριζουν εχουν αντιδημοκρατικες πεποιθησεις.

Δεν ζουμε την εποχη του Μακαριου.

μεγαλυτερη απειλη για την ανατροπη της δημοκρατικης ταξης ειναι τα σχεδια λυσης που μας παρουσιαζουν.

"
ς. Η εξύβριση που έναν μιτσή στο γήπεδο της Ελληνικής σημαίας, όχι.
"

Ουτε η εξυβριση της Ελληνικης σημαιας οι απο εναν μιτση αλλα απο παραπανω συνιστα απειλη ανατροπης της δημοκρατικης ταξης.

οσο και για την εξυβριση του Προεδρου οσο και για την εξυβριση των εθνικων συμβολων , ο βαθμος στο οποιο συμβαινει αυτος , το πληθος των ατομων που συμετεχουν σε αυτα τα γεγονοτα αλλα και ο το μεγεθος του φανατισμου τους ειναι αυτο που πρεπει να μας ανησυχει.

Αν λες πως το ενα ειναι χειροτερο επειδη βριζεις προεδρο του κρατους ενω το αλλο το εθνος η την φυλη , η αλλο χαρακτηριστικο ενος λαου , (ποσο μαλλον του δικου σου) , δεν με ενδιαφερει να κανω την συγκριση του ποιο ειναι το χειροτερο.

Αφου βλεπουμε πως τζαι το ενα τζαι το αλλο καλο θα ηταν να εκλειψουν.

panaisompatsos είπε...

Ενας Αμερικάνος τζιε ένας Ρώσσος συζητούν για την Δημοκρατία στη Χώρα τους.
Εμείς, λέει ο Αμερικάνος, μπορούμε να σταθούμε μπροστα από τον Λευκό Οίκο και να φωνάξουμε Ο ΜΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ και να μη μας συλλάβει κανείς.
Και εμείς λέει ο Ρώσσος,μπορούμε να βγούμε στην Κόκκινη Πλατεία και να φωνάξουμε Ο ΜΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ, χωρίς να μπορεί να μας συλλάβει κανείς!!!!!!