ΠΟΣΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΠΙΑ;

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009


Εύκολο τελικά να κάνεις τον άλλο να σιωπά. Είτε τον απειλάς, είτε τον κανονίζεις!


Η στάση του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, δείχνει την ανεπάρκεια και την ιδιοτέλεια των δύο χώρων που έπρεπε να ηγούνται του κυπριακού αντικατοχικού κινήματος.


Βεβαίως όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είναι εναντίον των κομματικών προτάσεων για διορισμό ημετέρων τους σε ΕΔΥ, ημικρατικούς οργανισμούς κλπ. Στα διάφορα συμβούλια πρέπει να διορίζονται άτομα ικανά, ανεξαρτήτως κομματικής ή μη προέλευσης και όχι κομματικοί εκλεκτοί (συνήθως μάλιστα οι κομματικοί εκλεκτοί είναι ανίκανα γλειφτρόνια που το μόνο τους προσόν είναι η κολακεία της ηγεσίας των κομμάτων που τους προτείνουν).


Πέραν αυτού, μας προκαλεί έκπληξη το ότι η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, έχουν αφιερώσει τόση ενέργεια κι έχουν επιδείξει πολύ περισσότερο δυναμισμό προς το Δ. Χριστόφια για το διορισμό των ημετέρων τους στους ημικρατικούς, από ό,τι έκαναν σε σχέση με το μείζον θέμα του Κυπριακού.


Είχαμε πολύωρες συσκέψεις και συναντήσεις, κάτι που δε γίνεται ή έστω γίνεται σε πολύ μικρότερο βαθμό για το Κυπριακό. Ακούσαμε μάλιστα για "κόκκινες γραμμές", για "casus belli" και για άλλα κουφά.
Δεν είναι "κόκκινες γραμμές" και "casus belli" η επαναφορά του Σχεδίου Ανάν, ο ενταφιασμός της 8ης Ιουλίου, η αποδοχή δεκάδων χιλιάδων εποίκων, η ρατσιστική εκ περιτροπής προεδρία, τα συνιστώντα κράτη, οι εκβιασμοί ΜΜΕ και κομμάτων, οι συλλήψεις και οι παρακολουθήσεις πολιτών και είναι οι διορισμοί στους ημικρατικούς!!!!!!

Την ίδια ώρα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έχουν αφήσει ακέφαλο τον πατριωτικό αντικατοχικό χώρο των πολιτών, με ένα αδύνατο, ανοργάνωτο και επικοινωνιακά ανεπαρκές ΕΥΡΩΚΟ που μόνο του αδυνατεί να διαδραματίσει το ρόλο του πρωταγωνιστή και οι πολίτες στρέφονται απελπισμένοι προς ακραία εθνικιστικά κινήματα ή κλείνονται στο καβούκι τους ακολουθώντας μοναχικούς δρόμους.

Ντροπή κύριοι. Από κόμματα πρωταγωνιστές (ή μάλλον ένα κόμμα πρωταγωνιστικό) του αντικατοχικού αγώνα που θα έπρεπε να είσαστε, έχετε καταντήσει κλίκες εξουσίας και διαπλοκής!

Έχετε καταντήσει θλιβεροί ουραγοί του ΔΗΣΑΚΕΛ, φτάνει να "κανονίζονται" κάποιες κλίκες εσωκομματικών ημετέρων σας. Πόσος εξευτελισμός πια;






ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

25 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ΑΚΕΛισμός έχει Συναγερμοποιήσει την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ με χριστοφιακή διεμβόλιση

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Άκκα μας την βλάκα Ιοσίλιε.

Ρήγας είπε...

Από που κι'ως που τα κόμματα να αποφασίζουν για τις επιτροπές δημόσιας υπηρεσία, εκπαιδευτικής υπηρεσίας, ημικρατικούς κλπ;

Δεν φταίει μόνο το ΔΗΣΑΚΕΛ. Φταίνε ΟΛΑ τα κόμματα με τον τρόπο που ενεργούν.

Η Κύπρος υποφέρει από την κομματοκρατία. Τα κόμματα δεν ενεργούν ως ιδεολογικοί/πολιτικοί χώροι όπως ενεργούν σε κάποιες άλλες χώρες.

Ενεργούν ως λόμπι με την χειρότερη έννοια του όρου: ως μαφιόζικες οικογένειες δηλαδή.

Έτσι, εκτός από τα μεγαλοδημοσιογραφικά, βιομηχανικά, εκκλησιαστικά λόμπι, έχουμε τα κομματικά λόμπι που έχουν κόψει την χώρα όπως κόβεις μια πίτσα που παραγγέλνεις να φας με τους φίλους σου και μοιράζουν τα κομμάτια μεταξύ τους.

**Αλοίμονο του που ΔΕΝ ανήκει σε κόμμα.**

Βέβαια, μας έχουν αναγιώσει με τρόπο που αν κάποιος πει ότι δεν υποστηρίζει κάποιο κόμμα να θεωρείται από ύποπτος για τρομοκρατία, ως ψυχοπαθής, γραφικός, κλπ, με άλλα λόγια να θεωρείται ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΏΡΙΟ.

Για την κατάντια μας, δεν φταίει μόνο το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ τυγχάνει να είναι ίσως το πιο οργανωμένο λόμπι στην Κύπρο.

Αποδεικνύουμε ότι η Κύπρος είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ για να αυτο-διοικείται.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβετε ότι μείνετε μονοι σας
Ο Νικόλας η Αναστασία ο Κουλίας ο Κουτσού και ο Παπας

Ανώνυμος είπε...

η ΤΙΝΑ (Ανώνυμος 8:12) εκδίδεται

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Μα μήπως εννε για αυτό που εφώναζαν εξαρχής;

οι... γκράντε πασh πατριώτες..

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο νούμερο σ’ αυτό το μπλοκ είναι αυτός ο Ιοσίλιος.
Μα δεν καταλαβαίνετε ότι υποβιβάζει το επίπεδο του μπλοκ – φυσικά όχι μόνο αυτός;

ΧιΧι

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Εκτός από το ΔΗΣΑΚΕΛ υπάρχει και το ΔΗΚΕΔΕΚ. Αν έδειχναν τόση ευαισθησία και για το Κυπριακό... Και το ΕΥΡΩΚΟ έχει πρόβλημα ταυτότητας κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο επικοινωνιακό. Θυμάστε πως ΄ξεκίνησαν οι Νέοι Ορίζοντες; Που πήγε όλη εκείνη η αγνότητα και καθαρότητα θέσεων;

Γι αυτό, ελλείψει κάποιου υγιούς πατριωτικού χώρου πολλοί καταφεύγουν σε ακραίες καταστάσεις, δίνουν το καλύτερο άλλοθι στον Χριστόφια να ονομάσει φασίστες όσους διαφωνούν μαζί του...

"Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να αυτοδιοικείται". Πολύ ενδιαφέρουσα η σκέψη σου Ρήγα και σηκώνει πολλή και ωραία συζήτηση. Βέβαια και σε περίπτωση Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα θα μπορέσει η Κύπρος να διατηρησει αυτονομία, τοπική κυβέρνηση κλπ. Εδώ ομοσπονδία με τους έποικους είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Γιατί όχι ομοσπονδία με την Ελλάδα;

Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης είπε...

Η μεγάλη ευκαιρία ήταν να δημιουργείτο ένα ενιαίο κόμμα από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2006, που τα τρία αυτά κόμματα ήταν ανεβασμένα και θα μπορούσαν να συσπειρώσουν τον κόσμο του ΟΧΙ. Η ευκαιρία τότε κλωτσήθηκε και στη συνέχεια η εταιρία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ Α.Ε. πήρε πίσω στο μαντρί πολλούς από τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ. Παρ' όλα αυτά, αξίζει να ξαναυπάρξει μια προσπάθεια ενοποίησης του πατριωτικού χώρου.

Ρήγας είπε...

Πλαστήρα, ενώ η ένωση με τους έποικους θεωρείται προοδευτική λύση, η ένωση με τους Ελλαδίτες θεωρείται φασισμός. Αυτό μας έχουν μάθει τόσα χρόνια.

Συν το ότι είμαστε "μακρυά." Από τί; Πού και ποιό είναι το σημείο αναφοράς;

Και για να προλάβω κάποια σχόλια, θελω να ρωτήσω το εξής:

* Και γιατί η Λεμεσός να μην είναι ανεξάρτητο κράτος π.χ. και η Πάφος κλπ; Γιατί οι φόροι μας να πηγαίνουν στην Λευκωσία για να κτίζει μέγαρα πολιτισμού και γήπεδα της Ομόνοιας;

* Τί /περισσότερα/ κοινά έχω εγώ ο Λεμεσιανός με έναν Λευκωσιάτη από τα κοινά που έχω με έναν Ροδίτη, Κρητικό, Θεσσαλονικιό π.χ. και πρέπει απαραίτητα να μείνω κολλημένος μια ζωή με τον χωραΐτη που το παίζει και πρωτευουσιάνος εκτός των άλων και να είμαι μόνιμα αποκομμένος από τους υπόλοιπους διότι έτσι αποφάσισαν κάποιοι γέροι το 1960;

* Ποιοί βολεύτηκαν με το 1960 και ενώ μέχρι τότε ήταν αγρότες, αμέσως μετατράπηκαν σε άρχουσα τάξη;



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

"Δεν καταλάβετε ότι μείνετε μονοι σας
Ο Νικόλας η Αναστασία ο Κουλίας ο Κουτσού και ο Παπας"
Πόθεν σρα πόθεν; Ήδη έγράψες μας έσυ 5-6 να κάμνουμε παρέα και να μην είμαστε μόνοι μας!

Ανώνυμος είπε...

Ουτε η ενωση με την Ελλαδα μπορει να ειναι κοντα ουτε με τους Τουρκους.


Οσοι ονειρευονται ενωση με την Ελλαδα να ξυπνησουν.

Σε επιπεδο διμερων σχεσεων ομως μπορουσε Κυπρος και Ελλαδα σε θεματα εξωτερικης και οχι μονο πολιτικης να χαραζει κοινη πορεια.

Οσοι ονειρευονται μη δημοκρατικη ομοσπονδια με τους Τουρκους να ξυπνησουν και αυτοι και ειναι επικινδυνοι για μια δημοκρατια. (πχ οι Ανανστασιαδηδες αυτου του τοπου.Και το ΑΝΑΝ στασιαδης δεν ειναι τυχαιο.)

Ανώνυμος είπε...

Άστε την Ένωση. Αυτή έχει δική της προδοσία.

Ανώνυμος είπε...

"Αποδεικνύουμε ότι η Κύπρος είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ για να αυτο-διοικείται."

Για χιλιοστη φορα το ρηγοπουλο εσυρεν την παλε.Γιατι ρε δεν σου αρεσει να αυτοδικοιεισαι? Επειδη δεν μπορεις να ψηφισεις ΛΑΟΣ? Ηθελες να αποτελουσες μερος του κρατουςμπουρδελλο που ονομαζεται ελλαδα επειδη ενχωνεφκεις τους λευκωσιατες τζιε προτιμας τους
ροδιτες τζιε τους κρητικους?
Αν δεν θελεις να νοιωθεις μονιμα αποκομμενος μοναχικο ρηγοπουλλο να κοφκεις εισιτηρειο με την aegean τζιε να πηενεις.Μπορεισ να μεινεις και μονιμα για να δεθεις καλυτερα μα τουσ αποκομμενους φιλους σου.
Να θυμασαι ομως οτι οι φοροι που θα πληρωνεις 8α πηγαινουν κατεφθειαν στις τσεπες των πολοτικων,τουλαχιστον εδω κτιζουμε και κατι εστω και μεγαρα,στην ελλαδα,την ουτοπια σου,αιντε να αγορασουν κανενα F-16 για τις μιζες.Τζιε πεμας που ετουτο το νεο γηπεδο τη ομονοιας τζιε σε ποιο ακριβως σταδιο ειναι οι εργασιες,π.χ. εσκαψαν κανενα λουκκο?

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Μπράβο Ρήγα. Συμφώνώ απόλυτα μαζί σου.

Τελευταίε Ανώνυμε που λες ότι η "Ένωση έχει τη δική της προδοσία" τι εννοείς; Ότι το αίτημα της Ένωσης είναι "ακροδεξιό" "φασιστικό" κλπ κλπ;

Αν ναι σου συστήνω να διαβάσεις το βιβλίο "Υπόμνημα του ΕΑΣ προς τον ΟΗΕ 1949", εκδόσεις Αιγαίον. Το ΕΑΣ (ΑΚΕΛ δηλαδή) έστελλε υπόμνημα προς τους ισχυρούς του κόσμου επιχειρηματολογώντας έντονα για την Ελληνικότητα της Κύπρου και γιατί η μόνη δίκαιη λύση του Κυπριακού είναι η Ένωση με την ΕΛλάδα.

Εκείνη την περίοδο το ΑΚΕΛ είχε ταχθεί υπέρ της Ενώσεως πιο μαχητικά από την εκκλησία άσχετα αν προσπαθεί σήμερα λυσσαλέα να κρύψει το Ενωτικό του παρελθόν. Άρα αν η "Ένωση είναι προδοσία", τότε το ΑΚΕΛ θα πρέπει να θεωρείται το πιο προδοτικό κόμμα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Εκείνη την εποχή, Τότε, Όταν κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

Επιτρόπουλα της κακιάς ώρας αν δεν μπορείτε να αποδεκτείτε την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιθυμείτε διακαώς την διάλυση της και την ένταξη της στο Ελληνικό Κράτος τότε πείτε το και αφήστε τα παραμύθια περί Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Ο μακαρίτης έλεγε "Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα"
Αν σας ακούμεν εσάς θα λέμε "παραλάβαμε κράτος, θα παραδώσουμε Νομό". Ατε ρε ουστ από εδώ. Εδώ δεν χωράνε άλλοι προδότες. Τόση υποτέλεια πια..ΜΑ ΤΟΣΗ?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε παρανόησες τα λόγια μου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ιερότερος αγώνας του κυπριακού λαού, αυτός για την ΕΝΩΣΗ με την μητέρα πατρίδα, ενταφιάστηκε πριν από πολλάααααααααα χρόνια. Για αυτή την προδοσία ευθύνονται πολλοί, με την μαμά πατρίδα και τις πιέσεις της πρώτη και καλύτερη. Δεν είναι ώρα τωρά να συζητούμε την ένωση, όταν κινδυνεύουμε να πάθουμε ομοσπονδία.

Ανώνυμος είπε...

η απάντηση μου ήταν προς τον πλαστήρα. είμαι η ανώνυμη πιο πάνω και η ανώνυμη 10.11. δυστυχώς η ανωνυμία δεν βγαίνει σε θηλυκό γένος!

Ανώνυμος είπε...

πλαστηρα,μετα την ανεξαρτησια της κυπρου και την συνθηκη των εγγυσεων,εσυ θεωρεις το λογικο καποιος να συνεχιζει να στηριζει ενωση? Το ΑΚΕΛ αντιληφθηκεν το ποσο δυσκολο ηταν πλεον το οραμα της ενωσης και το εγκαταλειψαι. Οι "πατριωτες" επρεπε να δωσουν την μιση κυπρο στους τουρκους για να το καταλαβουν! Και μερικοι απο αυτους μαζι με τους απογονους τους σημερα ακομα ονειρευοντε ενωση!

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 12:34
Αν όντως έτσι έχουν τα πράματα τότε απολογούμε για τα περί προδοτών.

Ανώνυμος είπε...

θα γουστάρατε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με την Ελλάδα;

Ρήγας είπε...

Μέσα στα πλαίσια της αγάπης των λαών, προτείνω τα εξής αναθεωρημένα συνθήματα για την Εθνική Φρουρά, να μην θυμώνει κι'ο Ευέλικτος:


Σκηνή πρώτη: Τα μωρά μαθαίνουν βήμα. Σε εσωτερικό χώρο, κλιματιζόμενο.


Εκπαιδευτής: Ένα αριστερό.
Μωρά: Che !

Εκπαιδευτής: Δύο και στ'αυτό.
Μωρά: Τα-λάτ !
(Στο πεζικό: Α-κέλ !)

Εκπαιδευτής: Πέντε και 'Ντενκτάς'
Μωρά: Ντενκτάς - Ντενκτάς - Σκέ-πα-σε κι'εμάς - Της Κύπρου σου τους Φοίνικες ποτέ μην τους ξεχνάς.


Σκηνή δέυτερη: Παρασκευή 11 το πρωί. Μόλις έχουν ξυπνήσει τα μωρά. Ο εκπαιδευτής τους τηγανίζει κρέπες με νουτέλλα. Τα μωρά τραγουδούν (πάει με τον ρυθμό 'Πότε θα κάνει ξαστεριά'):


Θα βάλω την, θα βάλω την βερμούδα μου
και την φανέ-λα μου -ου -ου την Gu-u-ci
την Gu-ci την φα-νέ-λα
να κατεβώ - ω -ω
Να κατεβώ- στον Πρω-τα-ρά

Να κα-τε-βώ, να κα-τε-βώ στον Πρωταρά
να πάω στο- Ντα
να πά-ω στο Ντα-κά-πο
να πάω στο Ντα-κά-πο
να-α-α-α πιω φρα-πέ-ε-έ
να πιώ φρα-πέ - με τον Αχμέτ

Να πιω φρα-πε
Να πιω φρα-πε με τον Αχμέτ
και να μου πιά-σει και-αι-αι τον κώ-ω-λο
τον κώ-λο να μου πιά-σει
α-φου το θέ-ε-λει, αφ-ού το θέ-λει ο Αχμέτ
--


Ρήγας

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Τόσοι ανώνυμοι που μου απαντάνε έχασα τον πούσουλα.

Ανώνυμε 12.45 - Το βρίσκω λογικό όταν μας επιβλήθηκε μια κολοβωμένη ανεξαρτησία που καταπατά το διεθνές δίκαιο να προσπαθούμε να την καλυτερεύσουμε. Δηλ. κράτος δικαίου που σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ άρθρο 1, παράγραφος 2 έχει το δικαίωμα της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΕΩΣ.

Ανώνυμε 12.16 (και πιο χυδαίε). Λες ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να διαλύσουμε το κυπριακό κράτος και να το μετατρέψουμε σε Νομό. Μα εσείς εδώ, οι Του ΝΑΙ, προσπαθήσατε και προσπαθείτε να το διαλύσετε και μέσω του Σχεδίου Ανάν να το μετατρέψετε σε αγγλοτουρκικό προτεκτοράτο. Κι αυτόν τον οποίο αποκαλείς ειρωνικά μακαρίτη, σας εμπόδισε με την Ιστορική του στάση. Η Ένωση με την Ελλάδα σας ενοχλεί ενώ η Ένωση με τους εποίκους είναι προοδευτική και δημοκρατική!

Εγώ δεν είπα ότι σήμερα πρέπει να επαναφέρουμε το αίτημα της Ένωσης. Το τι υποστηρίζω αποκαλύπτοντας την ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία του ΑΚΕΛ γύρω από το θέμα αυτό είναι ότι για να μπορούμε σήμερα να κρίνουμε κόμματα και καταστάσεις πρέπει να ξέρουμε ΟΛΗ την ιστορία τους. Όσο λυσσαλέα κι αν προσπαθούν να την κρύψουν.

Επιμένω, διαβάστε το βιβλίο. Είναι ενδιαφέρον!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Εγώ το διάβασα φίλε Πλαστήρα. Αλήθεια οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ θα χάσουν τον ύπνο τους άμα δούν τι έλεγε το κόμμα τους τότε.

ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Κατω τα χερια ομοσπονδιακοι. Ελλαδα Κύπρος Ενωσης