ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΕ!!!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

«Ο δηκοϊκός πρόεδρος φέρεται να αποχώρησε θυμωμένος από το Προεδρικό αφού τα έβαλε με τον Πρόεδρο για υποβάθμιση του ΔΗΚΟ».

Η υποβάθμιση και ο εξευτελισμός του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Το ΔΗΚΟ ήταν το μεγαλύτερο κόμμα, από αυτά που στήριξαν σθεναρά τον αγώνα του κυπριακού λαού, ενάντια στο σχέδιο Ανάν. Το ΔΗΚΟ όμως είναι και το μόνο κόμμα, που ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία, από την ημέρα εκλογής του ευέλικτου*, παρόλο που είναι και το κόμμα, στο οποίο οφείλει την εκλογή του ο ευέλικτος**.

Ενόψει λοιπόν ενός νέου δημοψηφίσματος για ένα σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακόμη χειρότερου και από αυτού που απορρίφθηκε το 2004, είναι για να διερωτάται κανείς, αν η υποβάθμιση και η απαξίωση του ΔΗΚΟ είναι τυχαία.

«Διαμαρτυρήθηκε για απόδοση ρόλου σε «δορυφόρους», όπως απεκάλεσε την Έπαλξη, την Κίνηση Ελευθέρων Πολιτών αλλά και τους ΕΔΗ».

Ο Μάριος δεν ενοχλήθηκε όταν οι «δορυφόροι», ή οι «διάφορες κινήσεις και προσωπικότητες» όπως τους αποκαλεί ο Ευαγόρου του ΑΚΕΛ, ή οι νενέκοι όπως τους αποκαλούμε εμείς, κατέλαβαν με συντριπτική πλειοψηφία τις τεχνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας, βοηθώντας να προσπεραστεί η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και να ξεκινήσουν άμεσα οι ντροπιασττικές διαπραγματεύσεις της εκτροπής και της παρανόησης, ή όταν οι προαναφερθέντες ανέλαβαν ολόκληρα υπουργεία.

Αντιθέτως, όταν κάποιοι δηκοϊκοί συναγωνιστές ασκούσαν έντονη κριτική σ’αυτά τα οποία σήμερα αντιλήφθηκε ο Μάριος, αυτός φρόντισε να τους τοποθετήσει σε άλλο «στρατόπεδο» και κάποιοι άλλοι πρώην απαχθέντες ή/και γλειφτρόνια του καθεστώτος, δεν έχαναν ευκαιρία να τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.

Για την σημερινή κατάντια λοιπόν, του ιστορικού αυτού κόμματος, βαρύτατες είναι οι ευθύνες του Μάριου, του Μάρκου, της Αθηνούλας και των λοιπών «δορυφόρων» του οδοστρωτήρα, που κατέχουν θέση εντός των τειχών του ΔΗΚΟ.


* Χαρακτηρισμός που δόθηκε στον Δ.Χριστόφια, για τους χειρισμούς του στο θέμα των εποίκων.

** Χαρακτηρισμός που δόθηκε στον Δ.Χριστόφια, για τους χειρισμούς του στο θέμα του Λιμνίτη.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

9 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όλη αυτή η αντίδραση είναι εικονική! Ο Μάριος σκηνοθέτησε την θυελλώδη αντίδραση για να δικαιολογηθεί στα "αδέρφια" του που τους έτασσε τόσο καιρό για να έχει την εύνοια τους στα συλλογικά όργανα του κόμματος...

Όσο για τον Μάρκο, την Αθηνά, τους Κλεάνθους (2) και τον γελοίο Ιερωνυμίδη αυτοί βρίσκονται στον αστερισμό του ΑΚΕΛ. Είναι οι λεγόμενοι πεμπτοφαλλαγγίτες του ΑΚΕΛ στο ΔΗΚΟ (ίσως με εξαίρεση τον Άκη, ο οποίος ό,τι κάνει το κάνει αυστηρά για να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα!

Μόδεστος

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Το ΔΗΚΟ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να γίνει τέταρτο κόμμα. Και όπως πάει θα τα καταφέρει...

Ανώνυμος είπε...

Κομματόσκυλα

Ανώνυμος είπε...

κάντε και τους θυμωμένους τώρα!

πρώτα πρώτα δεχτήκατε γραμμή να καταψηφίσετε τον Κάρογιαν και τώρα "καλημέρα Μάριε"

τι όμορφα που σας παίζει στα δάχτυλα το ΑΚΕΛ

τι όμορφα που και το ΟΧΙ θα σας κάνει να στηρίξετε και τελείως ΜΟΥΧΤΙ

κορόιδα γαμπροί

Ανώνυμος είπε...

eshi tosa xronia pou trosi touti tou diko
efan kai espasasin kai trosin akoma

pou ekatandisame diladi to komma pou piani 15% na doulefki kai to 16% mes ti kibernisi ate OUST BROMOSKILA

na sas dw kai po3w pou ti kibernisi na xarw

the Idiot Mouflon είπε...

"Ουάααααα επιάαν μας τες θέσειιιιιιις... ουάαααα εκόψαν μας τες λίιιιιιρες..."

το ΔΗΚΟ τζοιμάται ακόμα είπε...

Ούτε και τώρα πειράχτηκε ο Μάριος για το γεγονός πως κανείς δεν δίνει σημασία στο ΔΗΚΟ, όταν εκφράζει θέση για το Κυπριακό. Πειράχτηκε για μερικές καρέκλες, «για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη». Ελπίζω οι ΔΗΚΟικοί να μην αρχίσουν τους πανηγυρισμούς και τις τυμπανοκρουσίες, επειδή έπεσαν κάποιοι συναγωνιστές στο πάτωμα, αφού τους τράβηξαν την καρέκλα από τον κ…. και ξύπνησαν από το αναγκαστικό πέσιμο!

Ανώνυμος είπε...

Άντε με το καλό να βγουν από την κυβέρνηση να διαλυθούν εντελώς. Αυτό είναι το ωραίο με τα κόμματα της καρέκλας. Μόλις χαθεί η καρέκλα, χάνεται και το κόμμα.

Ρήγας είπε...

"Αυτό είναι το ωραίο με τα κόμματα της καρέκλας."

Ενώ το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ είναι κόμματα ποιανού ακριβώς πράγματος; Της ..ιδεολογίας ας πούμε; Και αν ναι, ποιά είναι αυτή η ιδεολογία; Καρέκλα δεν λέγεται κι'εκείνη;



Ρήγας