ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ: ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009


35 χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, οι Κύπριοι εξακολουθούμε να θυμόμαστε. Γιατί οι συνέπειες του εγκλήματος αυτού κατά της ανθρωπότητας, παραμένουν. Γιατί έχουμε ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Γιατί έχουμε ακόμη αγνοούμενους. Γιατί έχουμε ακόμη μισή πατρίδα υπό κατοχή.


Γιατί έχουμε χιλιάδες αδικαίωτους νεκρούς. Γιατί έχουμε τις ζωές μας τις κλεμμένες από την Τουρκία, τους συνεργάτες, τα όργανα και τους εποίκους της.


Το Κυπριακό πρόβλημα είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Πρωτίστως και πάνω απ' όλα.


Δεν ήταν ποτέ δικοινοτική διαμάχη
, όπως η Τουρκία την παρουσιάζει και όπως κάποιοι ανόητοι δικοί μας δυστυχώς υπερθεματίζουν. Δεν είναι το Κυπριακό σύγκρουση εθνικιστών από τις δύο κοινότητες και ούτε ένα ζήτημα γενικά και αόριστα "ξένων επεμβάσεων".


Είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους από ένα άλλο.


Σήμερα, είναι πολλοί που μας λεν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε. Να δώσουμε γη και ύδωρ στον κατακτητή και να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις του. Να του παρέχουμε νομιμοποίηση του εγκλήματός του και να του μεταβιβάσουμε την κυριότητα των περιουσιών μας. Για να "κλείσει το ζήτημα" λένε, για να "επέλθει συμβιβασμός" λένε, για να "λυθεί το Κυπριακό" λένε.



Ζητούν από τα θύματα να παρέχουν συγχωροχάρτια στον αμετανόητο κατακτητή. Και έχουν και το θράσος να αποκαλούν τα θύματα που αρνούνται να προσυπογράψουν την καταδίκη του Κυπριακού Ελληνισμού ως "Εχθρούς της Λύσης". Ποιους; Εμάς που ονειρευτήκαμε και ονειρευόμαστε την ελευθερία της πατρίδας μας και την επιστροφή στους τόπους μας. Εμάς που καίγεται η καρκιά μας καθημερινά για την κατοχή και που θέλουμε να τερματιστεί.



Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί (προειδοποιούμε ότι κάποιες σκηνές πιθανόν να ενοχλήσουν). Το ετοίμασε ο χρήστης Bobby Sands για εμάς και τον ευχαριστούμε τα μέγιστα. Δείχνει το Κυπριακό στις πραγματικές του διαστάσεις και πραγματεύεται το ερώτημα κατά πόσον πρέπει να δεχθούμε κλείσιμο του Κυπριακού και να δεχθούμε τις "πραγματικότητες" της εισβολής και τις κατοχής.





Όσο κάποιοι επιμένουν, αντί να αγωνίζονται για ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και λύση με σωστό περιεχόμενο, να προσπαθούν να κλείσουν όπως όπως το Κυπριακό στα μέτρα της Τουρκίας, είναι αυτοί οι "ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ". Και είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της Τουρκίας και των αγγλοαμερικανικών σχεδιασμών.

Αν κάποιος πρέπει να λογοδοτεί και να ντρέπεται, είναι ο κάθε πολιτικός και ο κάθε καιροσκόπος που ξεχνά την κατοχή, αυτός που ρίχνει ευθύνες για τον παραλογισμό που βιώνουμε καθημερινά στα θύματα της κατοχής. Αυτός που είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει στις απαιτήσεις της Τουρκίας, φτάνει να έχει ο ίδιος πολιτικό μέλλον, ασχέτως του αν θα υπάρχει στο μέλλον ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Εμείς, με το μέτωπό μας καθαρό, με τη συνείδησή μας ήσυχη, δίνουμε την υπόσχεση ότι: Θα αγωνιστούμε για να μπορέσουμε (κατά το Γιατρό) "λεύτεροι να ξαναπερπατήσουμε στο λεύτερο Πενταδάκτυλο". Γιατί τα "σύνορά μας είναι στην Κερύνεια". Και γιατί χρωστάμε στα παιδιά μας που ήρθαν και θα έρθουν μια ελεύθερη πατρίδα και όχι μια νέα τουρκοκρατία.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

81 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός λοιπόν, στα όπλα!

Ανώνυμος είπε...

Piaste ta kopelia kai aman eksasfaliso ptisi ,arkepsete esis kai ego sto eksoteriko enna prospathiso na fero parapano kopelia

Πάπης είπε...

στα παραπάνω δύο σχόλια διακρίνουμε το γνωστό ακελικό-προλεταριακό του κώλου-φραγκολεβαντίνικο χιούμορ. Άντε να σας τα εκδώσει η ΕΔΟΝ! Το κακό βέβαια είναι πως ακόμα και τα αρνιά θα δυσκολευτούν να γελάσουν, αλλά με το κόμμαν (έναν εν το κόμμαν!) όλα γίνονται!

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά θέλω πολύ να γνωρίσω τους πρώτους δύο, κάπου έχασα επεισόδια, εν επιστεύκα ποττέ ότι ο Κυπριάκος λάος εν να έχει έτσι βλάκες, κάπου χάσαμε το νόημα, τόση πλύση εγκεφάλου ρε παιδία έλεος, σεβαστήτε αυτούς που πέθαναν τότε αν μη τι άλλο...

Ακελιστής Αγ. Μαρίνα είπε...

Ναι ρε φασιστόπαιδα. Ναι. Είμαστε εμείς οι εχθροί της λύησς και εσείς που εφέρατε τους Τούρκους στην Κύπρο, οι pash πατριώτες είσαστε οι μεγάλοι αγωνιστές.

Ψυχολόγο χρειάζεστε!

Και απαντήστε μου σας παρακαλώ: αν δε θα λυθεί με συμβιβασμό, αν δεν δώσουμε κάποια πράγματα, πως σκατά περιμένετε ότι θα λυθεί το πρόβλημά μας;

Ακελιστής Αγ. Μαρίνα

Μιλτιάδης Νεοφύτου είπε...

όσο και να προσπαθείς να γελοιποιήσεις το μπλογκ και τις αναρτήσεις του, τόσο μεγαλύτερος ηλίθιος γίνεσαι. Τα γεγονότα μένουν, οι ηλίθιοι προσπερνιούνται. Δοκίμασε άλλο τρόπο

Αρνί είπε...

και τώρα και πάντα, ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ είπε...

Διαβάστε κι αυτό. Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, άγνωστο σχετικά.

http://deltio11.blogspot.com/2009/07/k.html

Ανώνυμος είπε...

Πάρετα μας ρε Ακελιστή με το εσείς εφέρετε τους Τούρκους και τα άλλα ηλίθια τροπάρια του Ακέλ, αντί να είμαστε ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον του Κυπριακού λαού έχουμε το Ακέλ και την ΕΔΟΝ και σπέρνουν διχόνοια...

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε και τον πανίβλακα τον greeklish να μας πελλάνισκει κάθε φορά, ευτηχώς σήμερα εν να πάει απέναντι να γιορτάσει την εισβολή με τους αδερφούς του και να γλυτώσουμε..

το κόμμαν του λα(γ)ού είπε...

ρε γκρικλις, μήπως είσαι με το ακέλ;

ορέστης είπε...

Τι περιμένεις από άνθρωπο που δεν σέβεται την τραγική αυτή μέρα και μπαίνει να κοροιδέψει; Και βέβαια ακελικός είναι. Το κρίμα πάνω στα κεφάλια σας γιουσουφάκια του ακέλ.

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Φίλοι της Επιτροπής,

Σας συγχαίρω για την ανάρτησή σας. Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσουμε!

ΤΙΝΑ είπε...

Αν ακόμη δεν καταλάβατε ότι η παρέλευση του χρόνου παγιώνει τα τετελεσμένα της κατοχής, τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα.

Ξυπνάτε ρεεεεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

"Αν ακόμη δεν καταλάβατε ότι η παρέλευση του χρόνου παγιώνει τα τετελεσμένα της κατοχής, τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα."

Για αυτό ας υπογράψουμε εδώ και τώρα μια λύση τύπου σχεδίου ανάν για να παγώσουμε τα τελεσμένα της εισβολής πριν την παρέλευση του χρόνου! Τι να περιμένουμεν άλλωστε και να χουμε και τους Τούρκους στο περίμενε; Εμείς οι Κυπραίοιι είμαστε προοδευτικοί άνθρωποι! Είμαστε 100 χρόνια μπροστά!

Πέρα από τα τραγελαφικά ποστ το μόνο που θα θελα να πω μια τέτοια μερα είναι αιωνία η μνήμη αυτών που σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι μαρτυρικά, για τούτο το τόπο. Ας αναπαύεται η ψυχή τους.

Καλημέρα.

TINA είπε...

Να μη διαστρεβλώνεις τα λόγια μου.

Αυτό που είπα είναι ότι περνά ο χρόνος και είμαστε αναγκασμένοι να φανούμε ευέλικτοι και να καταφέρουμε μέσω συνομιλιών να καταλήξουμε σε ένα έντιμο συμβιβασμό.

Το να μιλούμε με αυτό τον έντονο και άκαμπτο τρόπο, είναι κάτι το αντιπαραγωγικό που δε βοηθά τη διαδικασία που ακολουθεί ο Πρόεδρος και στην οποία ΟΛΑ τα κόμματα (πλην των Ευρωκοτών τον υποστηρίζουν).

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

ΤΙΝΑ και λοιποί ροζ αριστεροί

Τί άλλο θέλετε να δώσουμε στους Τούρκους τους αδερφούς μας για να έχουμε "έντιμο" συμβιβασμό; Την Λεμεσό; Εδώ ο Ευέλικτος κατέβασε τα σώβρακα από αέρος!

TINA είπε...

Αντί να κατηγορείτε συνέχεια τον Πρόεδρο, να μας πείτε τι προτείνετε.

Να μας πείτε επίσης ποιο κόμμα υιοθετεί τις απόψεις σας εκτός του ΕΥΡΩΚΟ.

Είστε το 2-3% του κόσμου, παραδεχτείτε το.

Ανώνυμος είπε...

και ο ντε σόττο έτσι επίστεφκεν , εφαντην!!!

(ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ) ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ είπε...

Όλοι απόψε στο συλλαλητήριο. Από δεξιά, μέχρι αριστερά, όλοι στον Αγώνα για τη Λευτεριά.

panaisompatsos είπε...

@ Ακελιστής Αγ. Μαρίνα:
΄΄Και απαντήστε μου σας παρακαλώ: αν δεν δώσουμε κάποια πράγματα, πως σκατά περιμένετε ότι θα λυθεί το πρόβλημά μας;΄΄

Λυπάμαι ειλικρινά για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε.
Σε λίγο θα μας πείτε πως εμείς κατέχουμε το 63% της Κύπρου απο την .....Τουρκία!!!

Ανώνυμος είπε...

Σκατομαλακισμένα του ΔΡΑΣΙΣ, θέλετε δε θέλετε απόψε θα κατεβούμε κι εμείς.

Σφογγοκολάριοι του Χριστόφια είσαστε και των Τούρκων αδελφών σας.

ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

ΤΙΝΑ

έστω ότι είμαστε 2-3% (εγώ θα έλεγα ότι είμαστε 76%)
τί σε ενοχλεί να ακούς την άποψη μας; Είναι επειδή είναι διαφορετική από τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ;

Μάριος είπε...

Μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να αντιληφθεί τις ιδεολογικές καταβολές του πρώτου ανώνυμου που σχολίασε στην ανάρτηση.

Προέρχεται από αυτό το κόμμα με τα κόκκινα πανιά, που ξεκίνησε για τον κομμουνισμό, αγωνίστηκε για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, όσο κανένα άλλο κόμμα, στήριξε την εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο όσο κανένα άλλο κόμμα και σήμερα εξυπηρετεί τα ξένα συμφέροντα των Αγγλοαμερικανών και αγωνίζεται για να περάσει ένα σχέδιο έκτρωμα, παρόμοιο με αυτό που απεδέχθη η ηγεσία του το 2004.

Η ιστορική εξέλιξη του ΑΚΕΛ είναι πραγματικά για να λυπάσαι τον κόσμο που πίστεψε στα ιδανικά της αριστεράς στηρίζοντας τους.

Και οι νεοακελικοί είναι ίσως η πιο επικίνδυνη νεολαία σήμερα στον τόπο μας. Πάσχει από έλλειψη δημοκρατικότητας και αγάπης προς την πατρίδα. Παπαγαλίζει τα σκατά που της δίνουν και καταπίνει, και περπατάα και ρέβεται σκορπώντας την αγγλοαμερικανική βρώμα και μπόχα του δολαρίου.

TINA είπε...

Όταν δε σας παίρνει να απαντήσετε αρχίζεται τις ύβρεις.

Πέστε μου: Εκπροσωπεί άλλος το λαό από τα κόμματα; Δεν στηρίζουν όλα τα κόμματα εκτός από το ΕΥΡΩΚΟ τον Πρόεδρο;

Εκείνο που είπε για το Ντε Σότο, να του θυμίσω ότι και το ΑΚΕΛ ψήφισε ΟΧΙ γιατί δεν υπήρχαν κάποιες εξασφαλίσεις που ζητήθηκαν.

Τώρα, τη Λύση, θα την υποστηρίξουμε γιατί θα τη φέρει ο Πρόεδρός μας.

Και να σας δω εσάς τους απορριπτικούς τι θα κάνετε.

Ευρωκοτάκια!

μουχαχάς είπε...

το ακέλ και τον αρφό ταλάτ, ουκ ελάττω παραδώσω

Ανώνυμος είπε...

Eimai o mouhahas o kathisterimenos!

Mouhahaahaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να μου πει η Επιτροπή αν πιστευει πως εμείς ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε καμία ευθύνη για τίποτα.

Αν πιστεύουν πως το Κυπριακό ξεκίνησε το 74 και όχι πιο παλια

Αν πιστεύουν πως το 63 οι εθνικισμοί ήσαν μόνο Τουρκικοί.

Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη ποτέ και για τίποτα;

Χρίστος Χ.

Σύμβουλος Υγείας είπε...

Ευρωκότα Τίνα,

τι κι αν οι θέσεις αυτές ταυτίζονται με τις θέσεις του ΕΥΡΩΚΟ;

Αφού έχουν ξαναπεί εδώ ότι τα μέλη της Επιτροπής προέρχονται από όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

Πρέπει να τους εγκλωβίσεις μέσα σε κάποια στενή κομματική γραμμή όπως είσαι εσύ; Βγες έξω...ανάπνευσε λίγο καθαρό αέρα, να οξυγονωθεί λίγο ο εγκέφαλος σου...το χρειάζεται!

John Charalambous είπε...

Αγαπητέ Χρίστε Χ.(ριστόφια), θα ήθελα κατ'αρχήν να ρωτήσεις τον παπά σου τι απέγιναν οι κόκκινες γραμμές της ελληνοκυπριακής πλευράς, που έπρεπε να αποφασιστούν; Υπενθυμίζω ότι η μη χάραξη των κόκκινων γραμμών από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ήταν ένας από τους λόγους που διαλαλούσες εις τας Αθήνας, που συνιστούσε εκτροπή στο Κυπριακό και αρκετά σοβαρό λόγο για να αποχωρήσετε από την κυβέρνηση.

Για τις ευθύνες που αναζητάς, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι το ΑΚΕΛ πενήντα περίπου χρόνια τώρα, υπογείως καλλιεργεί συστηματικά το μίσος και την απέχθεια ενάντια στην Ελληνικότητα των Κυπρίων και στην εθνική μας συνείδηση, ταυτίζοντας και εξομοιώνοντας τον εθνισμό και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου με το πραξικόπημα του 1974, με την Χούντα και όλα τα θηρία του φασισμού. Έχει ανακηρύξει τους αγώνες για την Αυτοδιάθεση και την Ένωση την κύρια αιτία της κακοδαιμονίας της Κύπρου, παραδεχόμενοι ότι ήσαν και η κύρια αιτία της Τουρκικής Εισβολής. Έτσι αποενοχοποιεί και δικαιολογεί ουσιαστικά τους Τούρκους συσκοτίζοντας τον τουρκικό επεκτατισμό και τα πραγματικά αίτια της Εισβολής. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ αποσιωπά εναγωνίως το ένδοξο εθνικό παρελθόν του, ως να είναι μίασμα, αρνούμενο να δεχθεί ότι υπήρξε η κύρια δύναμη, που εργάσθηκε για την ανάπτυξη του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων της Κύπρου. Συνεπώς, αν οι αγώνες για την Ένωση ήταν η αιτία της κακοδαιμονίας μας, βασικός ένοχος γι’αυτό είναι το ίδιο το ΑΚΕΛ.

Εσύ, ο παπάς σου και η υπόλοιπη κλίκα, από τους χώρους σπουδών όπου δραστηριοποιείσαι, μέχρι τον τελευταίο καφενέ της ΠΕΟ, πότε θα αντιληφθείτε τις τραγικές ευθύνες που σας αναλογούν;

Unknown είπε...

Ε είσαι γιος του μάστρου, τι άλλο μπορούσες να εκστομίσεις; Ρε αθεόφοβε, για τον εθνικισμό των Κυπρίων, κατά τον πατερούλλη σου και τα κοκκινόκωλα φιλαράκια του, φταίει ο Γρίβας, οι Χίτες, ο Αγώνας της ΕΟΚΑ, οι ήρωες, φταίει η Εκκλησία (ασχέτως αν το ΑΚΕΛ ήταν η κύρια δύναμη στήριξης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου), το Εθνικό Μέτωπο, η ΕΟΚΑ Β’, η Χούντα, όλοι φταίνε, εκτός από εσάς οσάν το ΑΚΕΛ να δραστηριοποιείτω σε κάποια άλλη χώρα τότε, σε κάποιο άλλο πλανήτη, γι'αυτό πρέπει να θεωρείται αθώο επειδή αποσιωπά και κρύβει την εθνική του ιστορία, επειδή δεν έλαβε μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα, επειδή λιποτάχτησε στο αντίπαλο στρατόπεδο του ολοκληρωτικού εθνομηδενισμού.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Να είσαι ειλικρινής ΤΙΝΑ.

Το AKEL δεν είπε ΟΧΙ. Το AKEL είπε Ν...ΟΧΙ! Ξέρεις γιατί; Γιατί ο λαός σύμφωνα με τις αλάνθαστες στατιστικές του Κόμματος, και το 80% των ΑΚΕΛΙΚΩΝ, θα απέρριπταν τη "λύση". Ταμάμ;

Αυτό και σαν απάντηση για το αν τα Κόμματα εκπροσωπούν το λαό σε ΟΛΑ τα θέματα. Σε υπενθυμίζω ότι όσοι ψήφισαν ΕΒΕΤ ήταν μόνο 26%. Εδώ το 67% του ΔΗΣΥ έριξε χυλόπιττα στον Αναστασιάδη.

Ανώνυμος είπε...

Είσαστεν παλαβοί.

Ο Χρίστος Χρ. είναι Χρίστος Χρίστου και είναι ένας γνωστός σας blogger.

Θεοπάλαβοι

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Προς Χρίστο Χ.

Αν θες να δεις ποιοι είχαν τις ευθύνες σου συστήνω να διαβάσεις το βιβλίο ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Τα πάντα είναι τεκμηριωμένα ακόμα και με δημοσιεύματα της Χαραυγής εκείνης της εποχής.

Αν θες να δεις για την "κρυμμένη" ιστορία του ΑΚΕΛ σου συστήνω να διαβάσεις το βιβλίο του Αντρέα Μακρίδη "Ιστορικό Υπόμνημα ΕΑΣ προς τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας 1949" εκδόσεις Αιγαίον. Αναφέρεται σε διακήρυξη του ΕΑΣ (ΑΚΕΛ) υπέρ της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα και με ιστορικές παραπομπές για την Ελληνικότητα της Κύπρου. Τότε που το ΑΚΕΛ ήταν πιο Ενωτικό από τη δεξιά.

Η ιστορία που δεν σας διδάσκουν σύντροφοι...

panaisompatsos είπε...

@TINA:ΠΕ ΑΛΛΟΝΑΝ !!!

@ΑΝΏΝΥΜΟ 1:32 μμ:
ΕΝ Π-Α-Ι-Ζ-Ε-Σ-Α-Ι :-))

Ανώνυμος είπε...

etsi etsi.Tha limoktonisete
Mouhahahhahahhaha

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Στέφανος είπε...

Αγαπητέ Χρίστε Χρίστου, οι ερωτήσεις σου πραγματικά έχουν ξεφύγει ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ. Κι αυτό γιατί η σύγχρονη πραγματικότητα, την οποία συνδιαμορφώνεις και εσύ με κάποιους διαδικτυακούς σου φίλους, όπως ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο Χρίστος Ασλανίδης, ο Λεξηπένηντας, ο Άργος ο Πανόπτης και άλλοι, παρουσιάζεται αποκρουστική και φρικαλέα. Το ΑΚΕΛ πέτυχε να σβήσει από την μνήμη των μελών και των οπαδών του(τραγικές αποδείξεις οι περιπτώσεις σας εσάς που προανέφερα) την παλιά εθνική του δράση. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του και κυρίως οι νέοι αγνοούν πλήρως ότι το κόμμα τους ήταν εθνικό, πως έχει πίσω του ένδοξους εθνικούς αγώνες. Μισούν την Ελλάδα, την ελληνική σημαία, τον εθνικό μας ύμνο. Στα γήπεδα υψώνουν πανώ με τα πιο ελεεινά συνθήματα, όπως το γνωστό «Γαμώ το έθνος σας», υψώνουν ακόμα και τη σημαία του ψευδοκράτους, για να πικκάρουν τους αντιπάλους τους, που κρατούν ελληνικές σημαίες. Στηριγμένοι στη διαστρεβλωμένη ιστορία, που σας διδάσκουν και στο όνομα της αταξικής πολιτικής θεώρησης ή του πιο κακώς νοούμενου διεθνισμού έχετε μετατραπεί σε τυφλούς εθνομηδενιστές, που ασυνείδητα συμπλέετε με τα αφελληνιστικά σχέδια των Αγγλοαμερικανών και τους χαμαιρπείς στόχους της Παγκοσμιοποίησης.

Θα έπρεπε λοιπόν να ντρέπεσαι για τις ερωτήσεις σου που προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες αυτών που αντιπροσωπεύεις στις πλάτες άλλων. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι, που μόλις θίχτηκε το αρσενικό θείο βρέφος, έσπευσες να το υπεραμυνθείς, προφανώς αγχωμένος και με πίεση να ανεβαίνει.

Αφροασιάτης είπε...

"
Το Κυπριακό πρόβλημα είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Πρωτίστως και πάνω απ' όλα.


Δεν ήταν ποτέ δικοινοτική διαμάχη, όπως η Τουρκία την παρουσιάζει και όπως κάποιοι ανόητοι δικοί μας δυστυχώς υπερθεματίζουν. Δεν είναι το Κυπριακό σύγκρουση εθνικιστών από τις δύο κοινότητες και ούτε ένα ζήτημα γενικά και αόριστα "ξένων επεμβάσεων"."

Πώς περιμένετε να σας πάρει κόσμος σοβαρά, όταν ισχυρίζεστε ότι το Κυπριακό δεν ήταν ποτέ δικοινοτική διαμάχη; Ότι δεν είναι σύγκρουση εθνικισμών; Ότι δεν υπάρχει θέμα ξένων επεμβάσεων, τη στιγμή που τουλάχιστον τρεις χώρες (Αγγλία, Τουρκία, Ελλάδα) επενέβηκαν με καταστροφικό τρόπο;

Πώς περιμένετε να δεχτούν οι Τ/Κ να κάμουν κοινό κράτος μαζί σας, όταν αρνείστε ότι τα όσα υπέφεραν (είτε απο εμάς είτε από τους δικούς τους εθνικιστές)από το 58 μέχρι το 74 είναι μέρος του Κυπριακού; Όταν περιφρονείτε τον πόνο τους με τέτοιον τρόπο;

Κάτω οι εθνικισμοί, διεθνισμός η μόνη λύση.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς θέλουμεν η Τουρκία να πάρει τα κατουρημένα της και να φύγει.

Κανένας δεν είπε στους Τ/Κ να μην συμμετέχουν στην Κυπριακή Δημοκρατία εκτός από την Τουρκία.

Το θέτεις ως να είναι χάρη που μας κάνουν να συμμετέχουν οι Τ/Κ στο κράτος τους.

Μήπως είσαι πράκτορας του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών;

Ρήγας είπε...

Ποιοί ανάρτησαν σε δύο σημεία της Πάφου ΤΟΥΡΚΙΚΗ σημαία σήμερα 20 Ιουλίου;

Να δείτε που όλο και κάποιος ροζ θα βγει να μιλήσει για ...ελευθερία έκφρασης.

Σήμερα δεν μας ενοχλεί, αύριο θα το εκλογικεύσουμε και να δείτε που μια μέρα στις 20 Ιουλίου θα γίνονται κοινοί εορτασμοί με πρωτοβουλία των υπουργείων Επαναπροσέγγισης (πρώην Αμύνης) και Αλήθειας (πρώην Παιδείας).

Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα απασχολήσει την ΚΥΠ σήμερα. Αυτό που θα τους απασχολήσει είναι ποιοί θα πάνε στο αντι-κατοχικό συλλαλητήριο, αν θα δωθεί κανένα φυλλάδιο, ποιός θα το έχει γράψει, κλπ.


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Αφήστε τα σχέδια (Ανάν κλπ.) Ας μας ρωτήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αν Ε-ΠΙ-ΘΥ-ΜΟΥ-ΜΕ /κοινό/ κράτος με τους Τούρκους, λαμβάνοντας υπ'όψην ότι οι έποικοι θα μείνουν. Διότι κάποιοι το εκλαμβάνουν ως δεδομένο. Και εγώ λέω ότι δεδομένο δεν είναι.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

e fallire sorry re.Itan nihta tzie en ida oti itan tourtziki.Sorry re.
Ou ma en o rigas toutos.
Sorry re fallire.Esighisa se.
Alopos tzie o rigas eshi mousia

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Χριστάκη το φόβητρο του εθνικισμού, που επιμελώς καλλιεργεί το ΑΚΕΛ από τον Πάμπο τον Τσιόπανο και εσένα μέχρι κάποιους ευκολόπιστους και άβουλους "επιστήμονες", έχει αναχθεί στον μέγιστο κίνδυνο για την Κύπρο, τον κίνδυνο που επισκίασε και υποβάθμισε ακόμη και αυτό τον τουρκικό Αττίλα.

Απέναντι στους δακτυλοδεικτούμενους ως εθνικιστές οι Ακελικοί διακατέχονται από προφανές μίσος, από έκδηλη προκατάληψη και εμπάθεια. Αυτόν τον επιθετικό ψυχισμό τον αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, μιλώντας μαζί σας ή διαβάζοντας τα εμετικά σας blog, που υποτιμούν την νοημοσύνη του μέσου κύπριου. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται το ίδιο, όταν η συζήτηση αφορά στους Τούρκους εισβολείς και στους εποίκους. Γι’αυτό η στάση των Ακελικών αποκτά ένα άλλο ηπιώτερο ύφος, στο οποίο προεξάρχει η λογική, ο ρεαλισμός, το...φταίμε κι εμείς, η πολιτική βούληση, ο καλοθελητισμός, ο κατευνασμός του θηρίου!

Αυτές οι φράσεις είναι πολύ καλά γνωστές σε εσένα αφού τις χρησιμοποιείς καθημερινά, αναφερόμενος στον Αττίλα που βίασε τη μάνα μου, σκότωσε την αδερφή μου και απήγαγε τον αδερφό μου. Όταν όμως θα αναφερθείς σε εμένα, έναν μέσο κύπριο κεντροδεξιό, θα με πεις φασίστα εάν μιλήσω για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, θα με πεις εθνικιστή εάν σου πω ότι δεν θέλω διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρω όπως και το 85% του κυπριακού λαού τι σημαίνει αυτή η φράση.

Σωτήρης Σωτηρίου είπε...

Παραθέτω απόσπασμα από ανάλυση της πολιτικκής κατάστασης στην Κύπρο:

"Ο μπαμπούλας του εθνικισμού, με την μορφή του Γρίβα, των ηρώων της ΕΟΚΑ, των Χουντικών, των Εοκαβητατζήδων και των Πραξικοπηματιών, η βαθειά και γεμάτη μισαλλοδοξία ρήξη Γριβικών και Μακαριακών πρώτα, και στη συνέχεια εθνικιστών και διεθνιστών, Ελληνοκεντρικών και πολυπολιτιστών απετέλεσε και συνεχίζει να είναι και μέχρι σήμερα για το ΑΚΕΛ το ισχυρότερο μέσο της τεχνικής εκείνης πόλωσης δυνάμεων, που επιτρέπει στο ΑΚΕΛ να κρατάει ζωντανό τον διχασμό και τα υψηλά ποσοστά του."

Φυσικά κύριε άνευ Χριστάκη, για να επιτευχθεί ο πιο πάνω διαχρονικός στόχος του κωλοκόμματος σου, χρειάζεται και κάποια παπαγαλάκια σαν εσένα να κλάνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν για τον μπαμπούλα. Συγχαρητήρια για την κατάντια σου, αλλά τι θα λες στα εγγόνια σου καημένε Χρίστο; Ότι μια ζωή εξυπηρετούσες τα συμφέροντα των καλοπληρωμένων προδοτών του κυπριακού αγώνα και αυτών που εξευτέλισαν την κυπριακή αριστερά;

Ανώνυμος είπε...

O isilios pou eni? Epien diakopes?

Isilieeeeeeeeeeeeeeeee. Mouhaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaa

Bobby Sands είπε...

Ρήγα δώσε λεπτομέρειες φίλε για το σημερινό συμβάν που αναφέρεις

GEORGE SOUTHAMPTON είπε...

Παιδιά, ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Άγνωστοι τοποθέτησαν τουρκικές σημαίες στην Πάφο





Τρεις τουρκικές σημαίες τοποθέτησαν σήμερα άγνωστοι στην Πάφο. Μία από αυτές, τοποθετήθηκε μάλιστα στο χώρο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς τον Ιούλιο του 2006.



Η θέα των σημαιών το πρωί, προκάλεσε αναστάτωση και δυσφορία σε διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι σημαίες αφαιρέθηκαν και η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

Αφροασιάτης είπε...

Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε τωρά; Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ελληνοκυπριακού εθνικισμού; Ότι εν ούλα στη φαντασία του ΑΚΕΛ; Το να μιλάς συνέχεια μόνο για τα βάσανα που πέρασαν οι Ε/Κ και να αγνοείς αυτά που πέρασαν οι Τ/Κ δεν είναι εθνικισμός; Το να λες ότι η Κύπρος είναι ελληνική δεν είναι εθνικισμός;

Άμα θέλετε μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί ο εθνικισμός είναι η σωστή ιδεολογία. Αλλά τουλάχιστον παραδεχτείτε ότι είσαστε εθνικιστές (όσοι είσαστε), για να σεβαστούμε την άποψη σας και να μιλήσουμε σοβαρά. Εγώ ποτέ δεν θα πω ότι εθνικιστής ίσον φασίστας.

Αφροασιάτης είπε...

Και ο υπέρμετρος εθνικισμός ήταν και είναι η ουσία του Κυπριακού. Εξ' άλλου και ο Αττίλας ήταν μια έκφραση του τουρκικού εθνικισμού.

(ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ) ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ είπε...

Όχι καραγκιοζορεζίλη.

Το η Κύπρος είναι ελληνική, είναι μια ιστορική πραγματικότητα.

Ελληνική είναι η ιστορία της ω ηλίθιε. Ελληνική η πλειοψηφία της ω πανηλίθιε.

Και αυτά δεν είναι εθνικισμός. Δε θα βάλεις τις ταμπέλες που σε συμφέρει εσένα και τη Χρυσή Αυγή. Μόνο εσείς οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ και οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ αποκαλείτε την αναφορά σε ελληνικότητα εθνικισμό.

ΑΚΕΛ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ

Ανώνυμος είπε...

"Εξάλλου και ο Αττίλας ήταν μια έκφραση του τουρκικού εθνικισμού."

Oh really?

Μπορείς να μας το εξηγείσεις νάκκουριν τούτο; Δηλαδή εξυπνήσαν οι Τούρκοι ένα πρωινό σαν σήμερα και είπαν...Όλοι οι λαοί είναι υποδιαίστεροι των Τουρκων. Οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι και όλοι πρέπει να τους προσκυνούν. Δεν πάμε να σφάξουμε λίους Κυπραίους που εν δαμέ πάρακατω (να μεν σπαταλούμε τζαι πολλά στα μεταφορικα) να τους το αποδείξουμε;

Κάπως έτσι εγίνηκε ή έχεις άλλο στόρι στο μυαλό σου;

Αφροασιάτης είπε...

Προς (ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ) ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ:

Κατ' αρχήν, γιατί βρίζεις; Έβρισα εγώ κανέναν; Θέλεις να κάμουμε σοβαρή συζήτηση ή όχι;

Δεν αμφισβητώ την ελληνικότητα της πλειοψηφίας των Κυπρίων (με την έννοια φυσικά ότι μιλούν ελληνικά και ότι σήμερα έχουν εθνική ελληνική συνείδηση). Κι εγώ θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα. Το να θεωρούμεν όμως ότι μπορούμε να επιβάλλουμε την ταυτότητα μας σε ολόκληρο το νησί κυρήττοντας το ελληνικό, σβήνοντας όλα τα υπόλοιπα, ναι, είναι εθνικισμός. Λέγοντας ότι η Κύπρος είναι ελληνική είναι σαν να λέμε ότι ό,τι υπάρχει στην Κύπρο είναι ελληνικό, ανθρώποι ή ιστορία ή πολιτισμός.

Προς Ανώνυμο:

Η εισβολή ήταν έκφραση του τουρκικού εθνικισμού, αφού έγινε με την πρόφαση της σωτηρίας των "ομοεθνών" Τ/Κ και στο όνομα των τουρκικών εθνικών συμφερόντων. Κι έγινε από ένα έθνος-κράτος (Τουρκία), που θεωρούσε ως ευθύνη του την προστασία αυτών των συμφερόντων.
Ο τούρκικος εθνικισμός είναι σχετικά νέα ιδεολογία, που κυριάρχησε στη Τουρκία μόλις στις αρχές του 20ού αιώνα.

aiolos είπε...

Θέλω να αναφερθώ σε ένα άγνωστο γεγονός της περιόδου αυτής.......
ΤΗΝ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ....... δεν ξέρω μπορεί εκεί να είναι γνωστό το γεγονός, αλλά στην Ελλάδα παντελώς άγνωστο.

http://aiolos-mavro.blogspot.com/2009/07/blog-post_20.html

ΑνατολικοΜεσογίτης είπε...

Τόλμησε ένα πλάσμα (ο Χρίστος Χ.) να υποβάλει κάποια εύλογα ερωτήματα, τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως ερέθισμα για την έναρξη κάποιας συζήτησης και πέσατε πάνω του να τον φάτε! Και για τον γιο του Χριστόφια τον πήρατε αλλά και για τον Άνεφ! Σαν φάντασμα σας κυνηγάει φαίνεται ο τελευταίος!
Τα ερωτήματα είναι εκεί και στέκουν ... Γιατί δεν τα απαντάτε παρά μόνο αφορίζετε όποιο προσπαθεί να κάνει συζήτηση μαζί σας;
Αν τα ξεχάσατε να σας τα θυμίσω:
1. Εμείς ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε καμία ευθύνη για ότι έγινε;
2. Πιστεύετε πως το Κυπριακό ξεκίνησε το 74 και όχι πιο παλιά;
3. Πιστεύετε πως το 63 οι εθνικισμοί ήσαν μόνο Τουρκικοί;
4. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη ποτέ και για τίποτα;

Απλά ερωτήματα, γιατί να σας δυσκολεύουν;

(ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ) ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ είπε...

Και στην Αγγλία έχει Ινδούς και Πακιστανούς, αλλά δεν λένε ότι η Αγγλία είναι Αγγλοινδικοπακιστανική.

Κάθε χώρα έχει τις μειονότητές της.

Η Κύπρος την τουρκική, την αρμένικη κ.α.

Όμως η Κύπρος, στην ιστορία της και στο λαό της, είναι ουσιαστικά ελληνική. Με κάποιες μειονότητες.

Είναι ντροπή να λέτε εσείς οι χαραυγίτες και οι χρυσαυγίτες ότι το να μιλά κάποιος για ελληνική Κύπρο είναι εθνικισμός.

Σας αφήνω τώρα γιατί πάω στην πορεία. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΙΔΙΑ!

Από αριστερά, μέχρι δεξιά, όλοι στον αγώνα για τη λευτεριά.

Ανώνυμος είπε...

"Η εισβολή ήταν έκφραση του τουρκικού εθνικισμού, αφού έγινε με την πρόφαση της σωτηρίας των "ομοεθνών" Τ/Κ και στο όνομα των τουρκικών εθνικών συμφερόντων."

Αφού το λαλείς και μόνος σου μάνα μου! ΠΡΟΦΑΣΗ ήταν η προστασία των Τ/Κ άρα δεν δικαιολογείς την θέση σου ότι κατα κύριο λόγο η εισβολή ήταν έκφραση τουρκικου εθνικισμου. Αυτοαναιρείσαι και δεν το παίρνεις χαπάρι. (εκτός αν δεν ξέρεις τι σημαίνει πρόφαση στα ελληνικά).

Θα θελες να κάνεις ακόμα μια προσπάθεια (χωρίς να αυτοαναιρεθείς αυτή τη φορά);

Unknown είπε...

Είναι ΝΤΡΟΠΗ ρε αδέρφια μια τέτοια μέρα να τσακωνόμαστε πάλι μεταξύ μας.

Να πέφτουμε στην παγίδα του ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ, την εγγλεζόπνευστη πολιτική που με επιτυχία εφαρμόζουν οι ξένοι σε αυτό το τόπο, αλλά και τα κόμματα, προκειμένου να αυξάνουν τα ποσοστά και να ισχυροποιούν τη θέση τους.

Πατριώτες από τη μια, διεθνιστές απ' την άλλη. Οι πατριώτες να χωρίζονται σε εθνιστές κι εθνικιστές. Οι διεθνιστές σε προοδευτικούς κι αναρχικούς, Έλληνες κι ανθέλληνες.

ΣΗΜΕΡΑ, 20 του Ιούλη 2009, είναι μια μέρα ΜΝΗΜΗΣ. Θυμόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας που στενάζουν κάτω από τη λόγχη του βάρβαρου κατακτητή. Μήπως όλοι το ίδιο σκλάβοι δεν είμαστε;

ΤΙΜΟΥΜΕ αυτούς που έπεσαν το 1974 υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη. Δεξιοί, αριστεροί, όλοι τη ζωή τους έδωσαν προκειμένου να γλυτώσουν οι άμαχοι, τα γυναικόπαιδα, να κρατήσει η άμυνα, να μην σκλαβωθούν κι άλλα χωριά, να μην προσφυγοποιηθούν κι άλλα παιδιά.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις πατρογονικές μας εστίες. Για την ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τον στρατό κατοχής, την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των εποίκων από τη γη των προγόνων μας. Για την ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗ της τύχης των αγνοουμένων μας, τα δίκαια των εγκλωβισμένων μας, Για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, των συγγενών των αγνοουμένων, όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας ανεξαρτήτως εθνολογικής προέλευσης.

ΑΠΟΨΕ, διαδηλώνουμε την αντίθεση στην κατοχή της μαρτυρικής μας πατρίδας. Διατρανώνουμε τον ΚΟΙΝΟ ΠΟΘΟ για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

ΜΟΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ είναι ο τουρκικός στρατός. Ο στρατός που από το 1974 μολύνει τα Άγια Χώματα τούτου του τόπου.

Στις αποψινές εκδηλώσεις δεν κάνουμε ιδεολογικές συζητήσεις. Κάτω απ' τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας, χωρά και ο ΕΦΑΕΦΠ(ΔΡΑΣΙΣ) και η Χρυσή Αυγή και η ΕΔΟΝ και ο ανέντακτος και ο κάθε Έλληνας τούτου του τόπου που υποφέρει κάτω από τη μπότα του βάνδαλου δυνάστη.

Από δεξιά μέχρι αριστερά, ο κοινός αγώνας είναι για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Αφροασιάτης είπε...

Προς Ανώνυμο 6:28:
Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι οι εθνικισμοί χρησιμοποιούνται σαν πρόφαση για την εξυπηρέτηση οικονομικών και άλλων συμφερόντων.

Αλλά η ιδεολογία με την οποία δικαιολογούνται αυτές οι ενέργειες έχει σημασία, άμα θέλουμε να τις κατανοήσουμε και να τις εμποδίσουμε. Επηρεάζει και τον τρόπο και το τόπο και το χρόνο τους.

Με τον ίδιο τρόπο που η Μεγάλη Ιδέα και σαν συνέπεια της η Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν έκφραση του ελληνικού εθνικισμού, ο Αττίλας ήταν έκφραση του τουρκικού εθνικισμού.

Ανώνυμος είπε...

http://eleytherospoliorkimenos.blogspot.com/2009/06/blog-post_6013.html

Ο Μανώλης δεν είανι αγνωστος
Οπως ουτε ο Μανουράς
Οπως ουτε ο Χρονάκης

Ανώνυμος είπε...

Ως και οι πηγές ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΜΕ.
Ελληνικο φαινόμενο.
Aγαπητοί Κύριοι του deltioy 11 o sub92 όταν ανερτησε δημοσίευση σας σας ανέφερε.Εσείς?

Bobby Sands είπε...

εξήγα μας λίγο και το ψευδώνυμο "αφροασιάτης" τι ακριβώς σημαίνει

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΡΗΣΘΩ ΔΕ 20.7.09

Ε Τ Σ Ι νομίζαμε, έτσι πιστεύαμε, έτσι το βιώναμε κι έτσι ορκιζόμαστε ΤΟΤΕ και, κάθε επόμενου χρόνου, 20ή του Ιούλη, στους τάφους των ηρωικών μας Νεκρών και στους Άταφους Νεκρούς μας, των φρικιαστικά προδομένων κυπριακών Θερμοπυλών του 1974. Με τους στίχους του Αλέξανδρου Παναγούλη, όσοι επιζώντες της 72Β΄ ΕΣΣΟ κι όλοι οι άλλοι των πέριξ σειρών: «Πάλης ξεκίνημα / νέοι αγώνες / οδηγοί της ελπίδας / οι πρώτοι Νεκροί. / Όχι άλλα δάκρυα / κλείσαν οι τάφοι / ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ λίπασμα / οι πρώτοι Νεκροί. / Λουλούδι φωτιάς / βγαίνει στους τάφους / μήνυμα στέλνουν / οι πρώτοι Νεκροί. / Απάντηση θα πάρουν / ενότητα κι ΑΓΩΝΑ / για νά 'βρουν ανάπαυση / οι πρώτοι Νεκροί»...
Ξ Ε Χ Ε Ι Λ Ι Ζ Ε η ύπαρξή μας βεβαιότητα: «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος». Ενωμένος σε αγώνα λευτεριάς: Αγώνα απελευθέρωσης της σκλαβωμένης, από τους Τούρκους κατακτητές, γης της πατρίδας: Κερύνειας, Μόρφου, Καρπασίας, Αμμοχώστου. Με του Ρήγα Φεραίου την προσταγή, «οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ ειρήνη με τον οχτρό όπου κατακρατεί τον τόπο τους». Έτσι όπως το εκφωνούσε, με κόκκινο από το αίμα του δολοφονημένου Δώρου Λοΐζου το πουκάμισό του, ο Βάσος ο Λυσσαρίδης: «Κάθε σπίτι και κάστρο, κάθε πατριώτης και στρατιώτης». Ξεχείλιζε δύναμη. Από κείνη που αναβλύζουν τα Φυλακισμένα Μνήματα. Κι ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας. Κι οι Άταφοι Νεκροί μας του Πενταδακτύλου: «Λευτεριάς λίπασμα και οδηγοί της ελπίδας κι Εκείν’ οι Νεκροί»…
Ε Σ Π Ε Υ Σ Α Ν , όμως, από νωρίς, να παραζαλίσουν όλα τα συνθετικά: Αντί του «λαός ενωμένος», «κάθαρση οριστική»! Κι αντί του απελευθερωτικού αγώνα, «διακοινοτικές συνομιλίες»! Οι μεν εφηύραν τον… «ρεαλισμό» της «διζωνικής» από την «Αργώ» του Κληρίδη. Οι δε του ΑΚΕΛ, επινόησαν το «ένας είναι ο εχθρός / ο ιμπεριαλισμός», για να μη θίξουν τους… Τούρκους κατακτητές. Κι όταν ο λαός απαιτούσε «έξω ο Αττίλας από την Κύπρο», σκαρφίστηκαν το «οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είν’ εχθροί μας / οι Τούρκοι της Κύπρου είν’ αδελφοί μας», αδιακρίτως. Κατά πως βόλευε τελικά και τον… ιμπεριαλισμό: Μαζί κι οι «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ, μαζί κι οι Τ/κ αιμοσταγείς συνεργάτες του Αττίλα… Από τον Ντενκτάς έως τον Ταλάτ (με το… Τόμσον του ‘74)! Όρισαν και ως «υπόδειγμα επαναστατικότητας», στον άθλιο «μαρξισμό» τους, τη συνθηκολόγηση του Μπρεστ - Λίτοφσκ του 1918, των Μπολσεβίκων με τους Γερμανούς στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: Αντί της απελευθέρωσης, τον «οδυνηρό συμβιβασμό» της υποταγής.
Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α ΠΕΝΤΕ 20ες Ιούληδων, ένας λαός που κατά πλειοψηφίαν ψηφίζουμε διαρκώς και αναδεικνύουμε, πρώτα κόμματα τον ΔηΣυ και το ΑΚΕΛ, είναι σαφές ότι δεν αποφασίσαμε ακόμα ότι είναι λευτεριάς λίπασμα και οδηγοί της ελπίδας οι Αθάνατοι Ήρωές μας…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕ 20.7.09
Σκληροτράχηλε της τότε Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Καϊμακλιώτη Δηκοϊκέ μας, αναπαυθέντα Νίκο Μουσιούττα, πρόλαβες ν’ αποστρατευθείς προτού υποστείς σε τι παρακμές δολίων φυγοστρατιών κατήντησαν την ΕΦ μας οι πολιτικές των… επιγόνων; Θα χαιρετίσεις Εκεί, από μέρους μας, τον Φλωράκη, τον Δεμένεγα, τον Πάρι μας τον Αθανασιάδη, τον Μιχάλη τον Σιακαλλή και τον Νικόλα μας τον Γεωργίου;
Λάζ.Α.Μαύρος

οσο για τον Μπικάκη το συμοαν το έχει αναρτηση.Λίγο ευπρέπεια και ήθος.

Ανώνυμος είπε...

O!!!!!!!!!!!
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOBBBBBBBYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY.
OUOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Ti kanis vre trelo agori?
S epsahna mesa sto plithos legontas
Pou in to kori pou to koritsi p agapooooooooooooo
naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaklt
Alla de se vrika.Den irthes stin antikatohiki trelo agori?Gia pes

MOUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHAHA

Ανώνυμος είπε...

Diorganono agona stihimatos gia to pios enna paradosi tin patrida parapano mioumeni.

Simmetehontes.
Drasis
Hrisavgites
Kai DISI.

O agonas den the ine efkolos.
Proporevete makran o DISI eleo ipostiriksis shediou Annan.

Ta stihimata sas mporoun na ginonte dimosios emfani sto hristofias watch kai o tiheros tha lamvani dikeometa ADMIN sto paron Blog.
MOUUUU
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

Αφροασιάτης είπε...

"εξήγα μας λίγο και το ψευδώνυμο "αφροασιάτης" τι ακριβώς σημαίνει"

Διάλεξα το ψευδώνυμο Αφροασιάτης επειδή είμαι από την Κύπρο, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ασία και την Αφρική.

Αν δεν απατώμαι, είμαστεν το μοναδικό νησί (με σχετικά μεγάλη έκταση) που βρίσκεται ανάμεσα σε τούτες τις δύο ηπείρους.

Ρήγας είπε...

"Λέγοντας ότι η Κύπρος είναι ελληνική είναι σαν να λέμε ότι ό,τι υπάρχει στην Κύπρο είναι ελληνικό, ανθρώποι ή ιστορία ή πολιτισμός."


Όχι, λάθος.

Πολύ λάθος.

"Κύπρος Ελληνική" σημαίνει ότι ο κυρίαρχος πολιτισμός, δηλαδή τα ήθη, τα έθιμα, η ιστορία, η καταγωγή, κλπ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ είναι Ελληνικά.

Η Τουρκία με την Κούρδικη μειονότητα ΔΕΝ είναι Τουρκική; Η Βρεττανία δεν είναι Βρεττανική; Η Γερμανία Γερμανική και η Γαλλία Γαλλική; Και πολλές άλλες. Κάποιες από αυτές έχουν μειονότητες άνω του 18% (~1/5) του πληθυσμού.

Διότι με την λογική σας, αν τώρα εγώ πάω στην Σουηδία ας πούμε, αυτόματα παύει να είναι Σουηδική;

Ούτε να ρίξουμε κανέναν στην θάλασσα (όπως σας αρέσει να μας φορτώνετε), ΟΥΤΕ (το τονίζω) ότι εκ φύσεως είμαστε ανώτεροι από κανέναν άλλον (όπως επίσης μας φορτώνετε). Και ούτε σημαίνει ότι "Ελληνική = πρέπει αναγκαστικά να ανήκει στο Ελλαδικό κράτος" όπως /επίσης/ σας αρέσει να λέτε για να μπορείτε να εκλογικεύετε τις πολιτικές σας θέσεις.

Είναι θέμα πραγματικότητας: Είμαστε Έλληνες σε γη Ελληνική.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Μα που ήταν τα συντροφάκια απόψε? Είσαστε εσείς ρε που καταδικάζετε το πραξικόπημα και την εισβολή? Ξαναρωτώ που είσαστε ρε να διαδηλώσετε? Που είσαστε ρε να τημίσετε τους νεκρούς μας? Που είσαστε να διαμαρτηρηθείτε για την καταπάτηση των περιουσιών μας και για την ανεύρεση των αγνοουμένων μας?

Αλλά ναι... εξέχασα οτί πάτε για "λύση" και δεν θέλετε να κακοφανήσετε τους "αδελφούς" σας τ/κ.

"Τι να κάμουμε..", εννά μου πείτε, "αφού το κόμμα ΕΙΠΕ..."

Σαν δεν ντρέπεστε λέω γω ρε πρόβατα!!!

Ρήγας είπε...

Θα μας πείτε κι'εμάς του εξωτερικού τί έγινε στο συλλαλητήριο; Έστειλε μήπως το Κόμμα (ένα είναι το κόμμα) την Στάζι να συλλάβει ...εμ, να εξακριβώσει κανενός την ταυτότητα;


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

E fallire prin fiis na se ksisouriso re na paris llion aera?
Mouhahahahahahahahaahhahaa

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Έσπασε μια κάμερα Ρήγα, αλλά δεν ξέρουμε λεπτομέρειες. Θα το δούμε και θα σου πούμε.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Θα σας πω εγώ τι έγινε στο συλλαλητήριο παιδιά που ήμουν παρόν:

Η κοκκινοχούντα του Ευέλικτου ΣΥΝΕΛΑΒΕ δύο άτομα (τουλάχιστον) με χαφιεδίστικο τρόπο και τα οδήγησε στην Πύλη Πάφου για ΔΗΘΕΝ εξύβριση του Προέδρου. Περιττόν να πω ότι στην εκδήλωση υπήρχαν χαφιέδες της αστυνομίας που φωτογράφιζαν κόσμο.

Καταλαβαίνετε σε τι καθεστώς ζούμε; Είναι αδίστακτοι και θα κάνουν τα πάντα για να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή. Να περιμένετε τα χειρότερα παιδιά!

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδίν, τζιαι ο Γιώργος Βαρνάβα που ήταν εκεί και είπε ότι ήταν απαράδεκτες οι ύβρεις κατά του θεσμού του πρόεδρου, εν πελλός;

Πως και εμίλησε για εξύβριση και όχι για δήθεν εξύβριση;
Πως γίνεται να καταδίκασε με δηλώσεις του τα συνθήματα;

Εκτός και αν για σένα το να λες τον πρόεδρο προδότη και καταδότη δεν είναι ύβρης.


Τταντήρης

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Τταντήρη

1) Εγώ δεν είπα ότι δεν φωνάχτηκαν υβριστικά συνθήματα
2) Επίσης δεν είπα ότι συμφωνώ με το να φωνάζονται υβριστικά συνθήματα εναντίον οποιουδήποτε

3) Εγώ λέω ότι οι συγκεκριμένοι ΔΕΝ φώναξαν υβριστικό σύνθημα.

Αλλά αν η αστυνομία μας θέλει τόοοοσο πολύ να συλλάβει αυτούς που βρίζουν και ασχημονούν ας πάει στα γήπεδα.

Και δεν μου λες, οι ΧΑΦΙΕΔΕΣ της αστυνομίας με τις φωτογραφικές τι γύρευαν στο συλλαλητήριο;

Είναι πολύ απλό το θέμα. Ο Ευέλικτος θέλει να σπείρει την τρομοκρατία στην αντίθετη άποψη με διάφορα προσχήματα, εν όψη του νέου σχεδίου λύσης που προετοιμάζει. Δεν θα του περάσει όμως!

Ανώνυμος είπε...

Γενικά η εκδήλωση εκτές ήταν απογοήτευση θα λεγα. Η ανοργανωσία, οι προχειροδουλιές και τα απαράδεκτα συνθήματα που φώναζαν κάποιοι εμένα προσωπικά εσπάσαν μου την. Πάλε καλά που ήταν ο Σαρρής, ο Παπαθεμελής, ο Ελλαδίτης καταδρομέας που πολέμησε το '74 και η Μάντολες να σώσουν λίο την κατάσταση και να μας βάλουν για λίγο στο κλίμα.

Αλλά ρε παιδιά άμαν μια εκδήλωση δεν μπορούμε να κάμουμε ενωμένοι την ημέρα της ΕΙΣΒΟΛΗΣ διερωτούμαι πόσο πραγματικά μας πονεί τούτη η μέρα. Οι αριστεροί κάμνουν μια εκδήλωση οι δεξιοί άλλη οι ανεξάρτητοι άλλοι 3 λαλούν και 2 χορεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το «Χριστόφια προδότη καταδότη» δεν είναι υβριστικό;

Τα συνθήματα ακούγονταν και την ώρα που συνδέθηκε η τηλεόραση του Μέγκα και δεν μπορεί κανένας να τα διαψεύσει.

Άραγε ο Βαρνάβας που τα καταδίκασε, δεν άκουσε καλά;

Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

ήταν υβριστικό ναι. τι προσπαθείς να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε δεν προσπαθώ να πω.
Προσπαθώ να καταλάβω αν για σας τέτοια συνθήματα είναι καταδικαστέα.

Τταντήρης

Ανώνυμος είπε...

Όταν σου το λένε ξεκάθαρα δεν χρειάζεται προσπάθεια για να το καταλάβεις εκτός και αν είσαι γκα γκα και αυτό δε σε περιποιεί τιμή.

Bobby Sands είπε...

εσύ πες μας, είναι καταδικαστέες οι συλλήψεις ή όχι, σ' ένα δημοκρατικό κράτος;